ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12
    Senior Member

ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Εσεις τρωτε 5 μεριδες φρουτων και λαχανικων -που ειναι καλο να λαμβανουμε καθε μερα?
    πως μετριουνται οι μεριδες δηλαδη?
    3 σαλατες και 2 φρουτα ειναι 5 μεριδες?

Senior Member
    Φαντασου να τρως 3 σαλατες και 2 φρουτα την ημερα. Ο μαναβης της γειτονιας σου θα σου στησει αγαλμα!!!
    Δεν ξερω πως ειναι οι μεριδες, αλλα μου ακουγεται υπερβολικο ολο αυτο. Πιο λογικο θα εβρισκα 1 σαλατα και 2 φρουτα την ημερα. Ειπαμε υγιεινη διατροφη αλλα μην το παρακανουμε βρε αδερφε!

Senior Member
    Αυτό σημαίνει οτι πρέπει να καταναλώνουμε, 3 φρούτα την ημέρα, και δύο σαλάτες, μία με κάθε κύριο γεύμα.
    Απλό και πανεύκολο, εγώ προσωπικά το τηρώ.

Senior Member
    oi ελαχιστες ποσοτητες που πρεπει να τρωει ενας μεσος ενηλικας τη μερα ειναι 2 με 3 φρούτα και 5 φλυτζανια τσαγιου λαχανικα.
    με λιγοτερα δεν ειναι καλυμμενος ο οργανισμος του.

Originally posted by changes
    oi ελαχιστες ποσοτητες που πρεπει να τρωει ενας μεσος ενηλικας τη μερα ειναι 2 με 3 φρούτα και 5 φλυτζανια τσαγιου λαχανικα.
    με λιγοτερα δεν ειναι καλυμμενος ο οργανισμος του.
    Αυτό από που βγαίνει πάλι; Ανάλογα με το προφίλ της διατροφής μπορεί να είναι έτσι, μπορεί και να μην είναι. Ας πούμε τα φρούτα είναι γεμάτα απλούς υδατάνθρακες (κοινώς, σάκχαρα), κυρίως φρουκτόζη. Από την άλλη τα λαχανικά είναι ότι προτιμότερο μπορείς να φας, από όλες τις απόψεις, μιας και αποτελούνται από σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Ο δικός μου οργανισμός ας πούμε μιας και η διατροφή που κάνω είναι 45% υδατάνθρακες, 40% πρωτεϊνη και 15% λίπος, αρκείται και με 100 γραμμάρια μπρόκολο τη μέρα. Όλους τους άλλους υδατάνθρακες μου τους παίρνω από το άμυλο (καστανό ρύζι).

Ας μην είμαστε απόλυτοι, η διατροφή δεν είναι μια, υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, άλλοι δουλεύουν καλά και άλλοι όχι τόσο καλά.

Senior Member
    οταν λεμε χ μεριδες φρουτων δεν εννουμε χ φρουτα αλλα χ ισοδυναμα φρουτων.
    πχ 1 κερασι δεν αποτελει 1 φρουτο...
    οσες πηγανετε σε διατολογο να ρωτησετε τις αντιστοιχιες, πχ ποσα βερυκοκα, ακτινιδια, καρπουζι κτλ ειναι ενα φρουτο.
    εμενα μου βαζει αρκετα ισοδυναμα φρουτων 3-4
    αλλα τιποτα δεν γινεται τυχαια,
    τα φορυτα βοηθουν στο να απεξαρτηθουμε απο τα γλυκα, το τσιγαρο, καλυτερευουν τη διαθεση κτλ...

Senior Member
    Εγώ τόσα δεν τρώω ούτε την εβδομάδα!

Senior Member
    μια συνηθεια ειναι, κ γω παλια δεν ετρωγα, με τη διαιτα αρχισα
    παλια γενικα μου ελειπε κατι κ το ετρωγα...
    τωρα λειτουργω πιο προγραμματισμενα ασυναισθητα...
    πολυ ωραιο το νικ σου!

Senior Member
    Σ'ευχαριστω!

Senior Member
    Για μια γυναικα ειναι 2 1/2 κουπες λαχανικων την ημερα και 1 1/2 κουπα φρουτα.Δεν ειναι καθολου δυσκολο,εγω τρωω απο λιγο σε καθε γευμα αλλα μπορει καποιος να φαει δυο φρουτα και μια μεγαλη σαλατα και εχει καλυψει τις αναγκες της ημερας

Senior Member
    βρήκα αυτό πολυ ενδιαφέρον για ότι συζητάτε σχετικά με τις μερίδες. έτσι όπως το σκέφτομαι 2 μερίδες φρούτων κ 5 λαχανικών είναι γύρω στις 180 θερμίδες και αν υπολογίσεις και 2 κουταλιές λάδι στη σαλάτα σύνολο 480 θερμίδες.αν τώρα σκεφτείς οτι έχεις περιθωριο 1500 θερμίδες να φας σου μένουν 1000 θερμίδες για οτιδήποτε άλλο. φαντάζομαι αν κάποιος είναι μικροκαμωμένος οι θερμίδες που πρέπει να φάει για να χάσει είναι κ λιγότερες τότε αναλογικά θα φάει κ λιγότερα φρουτολαχανικά

http://www.vita.gr/html/ent/442/ent.9442.asp

Senior Member
    1 μεριδα φρουτου, ειναι ενα μετριο σε μεγεθος φρουτο οπως ενα μετριο μηλο,πορτοκαλι η ροδακινο. στα αλλα φρουτα, αναλογα με το μεγεθος τους το πρσαρμοζεις αναλογα, πχ, 10 κερασια, 2 βερυκοκκα κλπ
    σε σαλατα η 1 μεριδα ειναι περιπου 1-1,5 φλυτζανι λαχανικα, αλλα δεν σημαινει οτι πρεπει παντα να βαζειςκαι λαδι και να την υπολογιζεις με τις θερμιδες του λαδιου. μπορεις να εχεις βαλει λιγο λαδι στο φαγητο σου και την σαλατα να την τρως χωρις καθολου λαδι με λιγο αλατι η ξυδι, λεμονι κλπ. εγω αυτο κανω συνηθως, ειδικα αν ειναι ντοματες που ειναι ευγευστες απο μονες τους..
    ειναι πανευκολο να φας 5 μεριδες. ειναι στο περιπου οσο μια μεγαλη σαλατα και μια μεγαλη φετα καρπουζι, χωρις να απαγορευεται να φας οσο παραπανω θες, αρκει να μη βαζεις λαδι.
    οταν προσεχεις την διατροφη σου ειναι πολυ ευκολο να προσαρμοστεις και να τρως φρουτα-λαχανικα και οπως ειπαν και παραπανω, τα αποζητας γιατι σε χορταινουν και γιατι τα φρουτα, ειδικα τα γλυκα φρουτα καλυπτουν τελεια και υγιεινα την αναγκη για γλυκο.