Διατροφή ή πιο επεμβατικές μέθοδοι;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Junior Member

Διατροφή ή πιο επεμβατικές μέθοδοι;

Καλησπέρα.Eίμαι 36 χρονών με ΔΜΣ 43.Είμαι 110 κιλά και ύψος 160.
    Δεν έχω κάνει δίαιτα τα τελευταία χρόνια εκτός από ένα σύντομο διάστημα που έχασα 9 κιλά και τα πήρα αμέσως.
    Δεν ξέρω γιατί τρώω.Έχω πάρα πολύ άγχος με τη δουλειά και γενικά δεν είμαι ευτυχισμένη στον επαγγελματικό τομέα.Ζω σε μια κατάσταση συνεχούς stress.Σε προσωπικό επίπεδο είμαι πολύ καλά.Είμαι παντρεμένη με ένα παιδί.
    Θέλω να αδυνατίσω αλλά......η σκέψη είναι μόνο στο φαγητό.Τρώω για να τρώω.Δεν πληρώ τα κριτήρια κάποιας συγκεκριμένης διατροφικής διαταραχής.Υπάρχει μια συνεχής βουλιμία και τρώω όταν δεν πεινάω,όχι μεγάλες ποσότητες απλά τσιμπολογάω όλη μέρα.
    Τον τελευταίο χρόνο πάω σε ψυχίατρο για ψυχοθεραπεία λόγω παραμελημένης επιλόχειας κατάθλιψης.Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερα έντονο και δεν έδωσα σημασία μετά τη γέννα αλλά μετά από χρόνια η δυσθυμία αυτή με καταπόνησε και εκδήλωσα πιο έντονα συμτώματα.Πήγα στον ψυχίατρο,πήρα για 6 μήνες αντικαταθλιπτικά και τώρα κάνω μόνο ψυχοθεραπεία.
    Το θέμα της διατροφικής συμπεριφοράς το έχουμε συζητήσει(είναι κάτι που το έχω από 18 χρονών περίπου) αλλά δεν με εχει βοηθήσει σε κάτι ούτε το φάρμακο ούτε η ψυχοθεραπεία.
    Δεν θέλω να κάνω κάποια επέμβαση γιατί φοβάμαι και γιατί πιστεύω ότι εφόσον εμπλέκεται ένας σοβαρός ψυχολογικός παράγοντας δεν θα έχει αποτέλεσμα.Το μόνο που σκέφτηκα είναι το ενδογαστρικό μπαλόνι που έχει εγκαταληφθεί όπως βλέπω.
    Είναι πια επιτακτική ανάγκη να χάσω τα κιλά μου.Έχω πολυκυστικές ωοθήκες,θέλω να κάνω 2ο παιδί,μεγαλώνω.
    Το site αυτό μου έδωσε θάρος ότι μπορώ και εγώ να τα καταφέρω.
    Πιστεύετε από την εμπειρία σας ότι μπορώ να τα καταφέρω μόνο με δίαιτα;

Senior Member
    απο ο,τι βλεπω μεχρι στιγμης απο το σαιτ

με διαιτουλα και πολυ καλη ψυχικη υποστηριξη και ψυχοθεραπεια τακτικη

θα τα καταφερεις πολυ καλα!

σου ευχομαι πολυ καλη αρχη εαν και οποτε το επιθυμησεις!

Senior Member
    Καλώς ήρθες Ναντίν! Σε βρίσκω πολύ ώριμη... Συμφωνώ με Μαρουλάκι! Μια βόλτα στο φόρουμ και στα τίκερ των κοριτσιών θα σε πείσει ότι με (τεράαααστια βέβαια) υπομονή και επιμονή το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται και μόνο με διατροφή. Εγώ είμαι στην πολύ αρχή ακόμα- αν δω ότι δεν τα καταφέρνω μόνη μου θα συμβουλευτώ διαιτολόγο- αν ούτε κι αυτό έχει αποτέλεσμα είχα κι εγώ στην άκρη του μυαλού μου το μπαλόνι... Καλό κουράγιο και να σε βλέπουμε!

Senior Member
    Το πιστευω!Υπαρχουν πολλα παραδειγματα εδω μεσα που τα καταφεραν μονο με διαιτα.Και δε μιλω μονο για μενα.Μιλω και για μεγαλυτερες απωλειες απο τη δικη μου.Καλη συνεχεια και καλη δυναμη!

Senior Member
    Αν και εγώ πήγα στην επεμβατική μέθοδο, θα τη συνιστούσα μόνο ως ύστατη λύση. Το κιλά σου είναι ακόμη αντιμετωπίσιμα, αν και το πιο έντονο πρόβλημα που έχεις είναι το στρες. Αναφέρεις και για δεύτερο παιδί, και μια επέμβαση θα σε καθυστερήσει. ʼσε τη σκέψη για τυχόν επέμβαση για μετά το δεύτερο τέκνο.
    Το μπαλόνι δεν έχει εγκαταληφθεί, απλά δεν έχει αποτελεσματικότητα. Το βάζεις για λίγους μήνες και όσο προλάβεις να χάσεις, έχασες. Ωστόσο αφού το πρόβλημά σου είναι μακροχρόνιο, δεν θα μπορέσει να σε βοηθήσει μακροπρόθεσμα.
    Φρόντισε να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα στον επαγγελματικό τομέα, να ηρεμήσεις και ύστερα μπες στη διαδικασία της δίαιτας. Μια δίαιτα εν μέσω τρικυμίας δεν θα σε ωφελήσει, καθώς από το άγχος και μόνο θα ξεσπάς στο φαγητό.
    Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου.

Senior Member
    Γεια σου Ναντίν!
    Η αλήθεια είναι ότι σε κάποια φάση της ζωής μου, όταν είχα φτάσει τα 130 κιλά και είχα ξεπεράσει το 40 σαν ΔΜΣ, είχα πέσει πολύ ψυχολογικά και πίστευα ότι δε μπορώ να τα καταφέρω χωρίς εγχείρηση. Για λόγους οικονομικούς και μόνο αναγκάστηκα να αποβάλλω τη σκέψη της εγχείρησης και αυτό με έριξε ακόμα ψυχολογικά. Μετά έγιναν κάποιες σημαντικές αλλαγές στη ζωή μου, γύρισα στην Ελλάδα και επειδή είχα πολύ σημαντικά θέματα να λύσω, ανέβηκα και ψυχολογικά για διάφορους λόγους και σταμάτησα να εστιάζω στο βάρος μου, να φανταστείς δεν ζυγιζόμουν καν και μέσα σε ένα μεγάλο μεν διάστημα έχασα γύρω στα 8 κιλά..
    Ένα βράδυ μετά από ένα υπερφαγικό επεισόδιο ζυγίστηκα και ήμουν 121 κιλά και εκεί είπα φτάνει.. Φτάνουν τα υπερφαγικά, φτάνει η πεσμένη ψυχολογία λόγω των κιλών, φτάνουν τα ψέμματα.. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά - άρχισα και επισήμως την αλλαγή στη διατροφή μου στα 118,7 κιλά και από τότε δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να ρίξει την ψυχολογία μου επάνω σε αυτό το θέμα. Τις τελευταίες περίπου 40 ημέρες νοιώθω καλά, έχω χάσει περισσότερα κιλά από ότι θα φανταζόμουν ποτέ, άρχισα να βλέπω και διαφορές στο σώμα μου και η αυτοπεποίθηση μου μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.
    Θέλω να καταλήξω ότι δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω να γίνω ένας άνθρωπος με φυσιολογικά κιλά, αλλά απολαμβάνω την κάθε μικρή αλλαγή στο σώμα μου, απολαμβάνω το ταξίδι και κάθε μέρα του ταξιδιού μου με ανεβάζει! Και αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό.. ίσως και πιο σημαντικό από τα ίδια τα κιλά.
    Αν με ρωτούσες τώρα αν θα έκανα την εγχείρηση θα σου έλεγα με σιγουριά Όχι, ΘΕΛΩ να το κάνω μόνη μου! Και ίσως να το καταφέρω..

Senior Member
    Καλώς ήρθες Ναντίν, και από εδώ

Μια ματιά εδώ γύρω θα σου δείξει πόσα παιδιά τα κατάφεραν μια χαρά, χωρίς επέμβαση να φτάσουν στο επιθυμητό βάρος.
    Γιατί όχι κι εσύ?
    Καλό θα είναι να βρείς έναν διατροφολόγο που να σε εμπνέει και να ξεκινήσεις διατροφή, παράλληλα με τον ψυχοθεραπευτή
    που επισκέπτεσαι. Πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία, θα έχει άριστα αποτελέσματα.
    Σου εύχομαι καλή επιτυχία, και με το καλό να δημιουργηθούν οι συνθήκες, για τον ερχομό του δεύτερου μωρού σου.
    φιλιά

Senior Member
    καλωσηρθες! συμφωνω με την Μπετυ αποπανω,
    βασικα βγαλε την επεμβαση απο το μυαλο σου, μη τρελαθουμε νεα κοπελα που θα κανεις χειρουργειο για λιγα κιλα!
    εδω παρεα τα χανουμε ολες,
    συνεχισε την ψυχαναλυση σου, επισκεψου ενα διατροφολογο, μην μας ξεχνας κ ολα θα πανε κατ'ευχην.
    αγχος, στρες, αφραγκιες, στεναχωριες κ περιττα κιλα ολες εχουμε.
    μην πτοεισαι!

Senior Member
    Δεν ειναι και τοσο κατακριτεα μια επεμβαση ...ειναι στην κριση του καθενος και ειναι αποφαση ΖΩΗΣ...Δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι τον ιδιο οργανισμο ..την ιδια υπομονη και δεν υπαρχουν παντα γυρω μας οι καταλληλες συνθηκες για διαιτα...Μια επεμβαση δεν σημαινει πως χανεις κιλα ως δια μαγειας ..στην ουσια σε βοηθαει να κανεις αυτο που δεν μπορουσες πριν ΔΙΑΙΤΑ ....και δεν ειναι κατι ευκολο..μπορει η διαδικασια να θεωρειται πλεον ρουτινας μα ολοι εμεις που εχουμε μπει σε μια τετοια διαδικασια το χουμε σκεφτει πολυ καλα πριν...το χουμε ψαξει ..εχουμε εξαντλησει τα περιθωρια με διαιτες και προσπαθειες και καταληξαμε στην επεμβαση...Μπραβο σε οσους τα χανουν μονοι τους.....αλλα μπραβο και σε αυτους που εχουν μπει στη διαδικασια της επεμβασης..κι αυτο το λεω εγω που εδω και 15 χρονια ο εαυτος μου εχει περασει απο ολα τα σταδια.....το αδυνατο το παχαινω ..το ξαναδυνατιζω και παλι απ την αρχη και παλι διαιτα..και ο φαυλος κυκλος συνεχιζεται....εφτασα στο αμην και πηρα την απολυτως συνηδειτη αποφαση να κανω κατι να με βοηθησω κι αυτο το κατι ηταν μια επεμβαση....Οποτε ας μην κατακρινουμε κατι επειδη απλα δεν μπηκαμε στο τρυπακι να το σκεφτουμε....

Senior Member
    Καλή αρχή εύχομαι (και στο δικό σου τόπικ) κοριτσάκι μου!!

Όποια απόφαση και αν πάρεις έμεις θα είμαστε μαζί σου. Ηρέμησε και μην αναβάλλεις πράγματα!! Κάνε αυτό που πραγματικά θα κάνει το ναντινάκι ευτυχισμένο.

φιλιά πολλά!!

Junior Member
    Ευχαριστώ πολύ για το θάρος που μου δίνετε.
    Προσωπικά δεν κατακρίνω κανέναν που κάνει επέμβαση απλά εγώ φοβάμαι πολύ να κάνω κάτι τέτοιο.Και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω εξαντλήσει τις προσπάθειες με τη δίαιτα και τη γυμναστική.
    Σήμερα απόφασισα να είναι ή πρώτη μέρα της "διατροφής".
    Θα ξεκινήσω με τις δίαιτες που είχα από διαιτολόγο την τελευταία φορά που πήγα και έχασα 9 κιλά.Μετά βλέποντας και κάνοντας.
    Απλά δεν ξέρω μήπως πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό,δηλαδή δίαιτα με κατάλληλο γλυκαιμικό δείκτη λόγω και των πολυκυστικών ωοθηκών.
    Ευχαριστώ και θα επανέρθω με νεότερα.

Senior Member
    Ναντίν μου εγω παω σε ψυχολόγο και με βοήθησε παρα πολυ να κανω το βημα να ασχοληθω με τον εαυτο μου, αρχισα οπως βλεπεις και στην υπογραφη μου στα 142,3 με διατροφη απο διαιτολόγο και μεχρι σημερα εχω χασει 13 κιλα, και δεν εχω κλεισει 2 μηνα Σίγουρα μπορεις να το κανεις απλα θα πρεπει να δυναμωσεις πρωτα ψυχολογικά, δεν εχω τιποτα παραπανω απο εσενα εκτος απο κιλα :P και τα καταφερνω αρα κι εσυ μπορεις με λιγη υποστηριξη, απλα μην σκεφτεσαι σαν συνολο τα κιλα που πρεπει να χασεις γιατι σε πιανει απογοητευση

Senior Member
    Originally posted by karamela
    Ναντίν μου εγω παω σε ψυχολόγο και με βοήθησε παρα πολυ να κανω το βημα να ασχοληθω με τον εαυτο μου, αρχισα οπως βλεπεις και στην υπογραφη μου στα 142,3 με διατροφη απο διαιτολόγο και μεχρι σημερα εχω χασει 13 κιλα, και δεν εχω κλεισει 2 μηνα Σίγουρα μπορεις να το κανεις απλα θα πρεπει να δυναμωσεις πρωτα ψυχολογικά, δεν εχω τιποτα παραπανω απο εσενα εκτος απο κιλα :P και τα καταφερνω αρα κι εσυ μπορεις με λιγη υποστηριξη, απλα μην σκεφτεσαι σαν συνολο τα κιλα που πρεπει να χασεις γιατι σε πιανει απογοητευση
    Μπράβο καραμελίτσα!!!!!!! είσαι power!!!!!!!!!!

Senior Member
    Σε ευχαριστω πολύ γλυκια μου