Καλη αρχη - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 78
    Member
    Σε υτο ρουλι δεν ειμαι τελειωσ σιγουρη να σου απαντησω αν και νιμιζω οτι η βουλιμια ειναι 2 ειδων ,αυτη μη καθαρκτικου τυπου οποθ δεν προκαλεισ εμετο, δεν παιρνεισ διουρητικα, καθαρκτικα και αυτη η καθαρκτικου τυπου οπου κανεισ ενα απο ολα αυτα η και ολα...
    παντωσ αφου τρωσ τοσο πολυ ο λογοσ ειναι συναισθηματικοσ και οχι βιολογικοσ...
    Αλλα δεν ειμαι ειδικοσ ωστε να βγαλω εγω το συμπερασμα..υποθεσεισ κανω αναλογα με τα δικα μου βιωματα

Senior Member
    Originally posted by nina11
    Αλλα δεν εχω καταληξει σε κατι ποιο ουσιαστικο τι για παραδειγμα με κανει να ειμαι τελειωμανησ και να μην αισθανομαι καλα με κατι πιο λιγο.
    ...
    ρε συ κοιτα να σου πω την άποψή μου τώρα γιατί ειδικός δεν είμαι. πολλά πράματα μαζί διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας. έτσι και πολλά πράματα μαζί διαμορφώνουν και τον βουλιμικό στοιχείο του χαρακτήρα μας. κεγώ δεν μπορώ να πω οτι είχα σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, ή οτι δεν δέχτηκα αρκετή αγάπη, ή οτι ως παιδί ήμουν παραγκωνισμένο.τίποτα από αυτά. ξέρω οτι και η μαμά μου μετά την εγγυμοσύνη της έκανε κάποια επεισόδια,αυτό το ανακάλυψα πολύ μετά αφού είχα γίνει βουλιμική.επίσης ο μπαμπάς μου είναι ο κλασσικός έλληνας φαγάς που το φαί είναι η ύψιστη διασκέδαση γιαυτόν.
    ξέρω οτι όταν άρχισα να πέρνω κιλά πάνω στη εφηβεία μου πολλοί με πίεζαν να τα χάσω με όχι πάντα ευγενικό και ευχάριστο τρόπο. και το πρώτο μου βουλιμικό επεισόδιο το είχα όταν διάβασα την ιστορία μιας βουλιμικής κοπέλας σε ένα περιοδικό. δεν ξέρω απόλυτα από που καλλιεργήθηκε αυτή η απληστία κ η κατάχρηση του φαγητού που κάνω ,γιατί με πιάνει υπερένταση που δεν μπορώ να ελέγξω ,νομίζω οτί πλέον αυτά είναι ένας φάυλος κύκλος. αν χρειάζεσαι να μπεις πιο βαθιά στη ψυχολογία σου πρέπει να μελετήσεις περιπτώσεις να διαβάσεις κτλ κτλ αφού δεν έχεις την πολυτέλεια ειδικού ,να γίνεις εσύ ο ειδικός του εαυτού σου. απλά μελέτησε μελέτησε λες και έχεις την ευθύνη κάποιου άλλου. γενικά η τελειομανία προκύπτει καμιά φορά από την πίεση που ασκούν οι γονείς,οι δάσκαλοι, κτλ κτλ.η ίσως δεν ξέρω αν έκανες κάποιο άθλημα,κάποιο χόμπυ.αλλά δεν σημαίνει οτι όσοι κάνουν κάποιο άθλημα από μικρή ηλικία γίνονται βουλιμικοί.όλα όλα μαζί συμβάλλουν και ο εαυτός μας επίσης.

και πίστεψέ με αυτοί που όλοι την ώρα γκρινιάζουν και μιζεριάζουν η μοιάζουν πιο ρομαντικοί από εμάς και λένε όλη την ώρα συναισθηματικά μπαρμ******λα δεν σημαίνει ότι είναι πιο ευαίσθητοι από εμάς.κ εμείς τα ίδια χάλια είμαστε απλά το καταπιέζουμε για πολλούς λόγους η δεν μας αρέσει κ να γινόμαστε πολύ ποιητικοί και μελό.

μπορεί όμως και νάχεις κάποιον στο κοντινό σου περιβάλλον με την ίδια διαταραχή ή και με άλλη και υποσυνείδητα να σε επηρέασε όταν ήσουν μικρή. και τώρα να μην είναι καν στη ζωή σου η να είναι ακόμα.

Senior Member
    boylimiana εσυ εχεις επισκεφτει ειδικο? και εαν ναι ναι σε εχει βοηθησει?
    όχι δεν έχω επισκεφτεί ειδικό και δεν πρόκειτε να επισκεφτώ αν δεν σιγουρευτώ οτί θα βρω έναν ναναι πολύ καλός και ειδικευμένος σε αυτά τα θέματα. γιατί υπάρχουν πολύ μλκες εκεί έξω. και νομίζω επίσης οτι δεν είμαι στο στάδιο να χρειάζομαι ειδικό ειδικά κάποιον που θα με πάει πίσω κ όχι μπροστά. αλλά ΄΄εχω κάνει κάποιες εξετάσεις έχω μιλήσει στον ενδοκρινολόγο μου και στον γυναικολόγο μου. και στη μαμά μου την οποία είχα να την βάλω και αυτή πρώτα σε σωστό τρόπο σκέψης γιατί δεν καταλάβαινε και δεν καταλαβαίνει. αλλά εξαρτάται πόσο έχει καταλάβει κάποιος τι του γίνεται και΄πόσο νιώθει έτοιμος να το αντιμετωπίσει.
    έχω φτάσει στο στάδιο να σκέφτομαι να΄χάσω λίγα κιλάκια μόνο μπας και μουρθει από μόνη της η περίοδος μου και δεν μου καίγεται πια καρφί να αδυνατίσω. γιατί ΒΑΡΕΘΗΚΑ το παιχνίδι αυτό.

αλλά τα λεφτά μπορείς να τα βρεις πιστεύω υπάρχουν και άλλες λύσεις ειδικών ,και επίσεις θα νιώσεις πολύ καλά μόλις το πεις κάπου.αυτό στο εγγυόμαι.

Member
    boyliana μου θυμιζεισ τον εαυτο μου λιγο..
    Με βαζεισ σε σκεψεισ ..σε ευχαριστω .Με αθληματα δεν ειχα σχεσεισ εκτοσ απο λιγο βολλευ..αλλα αυτο σιγουρα δε με επηρρεασε.
    Οσον αφορα την οικογενεια μοιαζουμυ, δηλαδη δεν ενιωσα παραγγωνισενη κλπ
    Η μητερα μου απο οσο γνωριζω δεν ειχε τετοι προβλημα ποτε τησ ,αν και μου βαζει ανα περιοδουσ χερι για τα κιλα....κατι που μου αποτελειωνει την ψυχολογια...Μη φανταστεισ οτι ειναι καμια πορωμενη με διατρεοφεσ κλπ μια μεσυη ελληνιδα μαμα ειναι.
    Σχετικα με το πρωτο βουλιμικο επεισοδιο ηταν οταν το ειδα σε μια σεια τησ τηλεορασησ...και οταν το ανακαλυψα ενιωσα λεσ και βρηκα το μαγικο κολπο..που να ξερα!

Senior Member
    Σε υτο ρουλι δεν ειμαι τελειωσ σιγουρη να σου απαντησω αν και νιμιζω οτι η βουλιμια ειναι 2 ειδων ,αυτη μη καθαρκτικου τυπου οποθ δεν προκαλεισ εμετο, δεν παιρνεισ διουρητικα, καθαρκτικα και αυτη η καθαρκτικου τυπου οπου κανεισ ενα απο ολα αυτα η και ολα...
    παντωσ αφου τρωσ τοσο πολυ ο λογοσ ειναι συναισθηματικοσ και οχι βιολογικοσ...
    Αλλα δεν ειμαι ειδικοσ ωστε να βγαλω εγω το συμπερασμα..υποθεσεισ κανω αναλογα με τα δικα μου βιωματα

τελος παντων, οτι και να ειναι εχει να με πιασει απο την πεμπτη και ελπιζω να μην με ξαναπιασει! :)

Senior Member
    κοίτα rouli ,σίγουρα δεν είναι και ΄πολύ καλό αυτό που σε πιάνει και σίγουρα κάπως χαρακτηρίζεται.αλλά μην το θρέφεις με τον να αγχώνεσαι για το πότε θα χάσεις κιλά. χαίρομαι που ήδη είσαι πιο θετική.

Senior Member
    ναι κι εγω :)

Member
    royli h βοθλιμιανα εχει δικιο , ηρεμια θελει και μπραβο σου ,θετικοσ τροποσ σκεψησ!

Member
    royli h βοθλιμιανα εχει δικιο , ηρεμια θελει και μπραβο σου ,θετικοσ τροποσ σκεψησ!

Member
    aax, πριν απο 1 ωρα εφαγα 2 φετεσ τυρι του τοστ, 2 φετεσ γαλοπουλα ζαμπον ,1 φρυγανια, 1 κουταλια σ. μαγιονεζα, 3 βερυκοκα και τ σοκολατακι.
    Για τα δικα μου δεδομενα δεν ειναι πολυ...αλλα ειναι απαγορευμενα..
    βρεθηκα πολυ κοντα στο να κανω μια επισκεψη στη τουαλετα...αλλα δεν το εκανα κι ασ σκεφτομαι οτι μετα απο 3 μερεσ θα ξεμπερδεψω γρηγορα..Ακομα το σκεφτομαι.
    δε ξερω τι να κανω , μαλλον μια βολτα..εχει πρηστει το στομαχι μου,...και ολη την υπολοιπη μερα ενιωθα πολυ καλα,

Senior Member
    νινα μου καλυτερα να μην πας στην τουαλετα. καλυτερα κανε την βολτουλα σου να ηρεμησεις πηγαινε για υπνο και σκεψου οτι αυριο ειναι μια καινουρια μερα για να ξεκινησεις παλι!!! :)

Senior Member
    nina καλημέρα πως είσαι σήμερα? τώρα είδα το post σου. τίποτα από αυτά δεν είναι απαγορευμένα .μη τιμωρείς και μην απαγορεύεις τίποτα στον εαυτό σου

Member
    ευχαριστω πολυ royli kai boylimiana .Λοιπον εχθεσ κρατηθηκα ,πηγα μια βολτα και πηρα λιγο τα πανω μου.Σημερα ξυπνησα πολυ καλα αλλα τωρα εφαγα.
    Το πρωι εφαγα 1 ποτηρι γαλα και κουακερ
    τωρα το μεσημερι εφαγα 1 ντοματα, λιγο φετα, 1 φρυγανια και μισυ κρεπα με τυρια και αλλαντικα απο εξω ποθ βρηκα στο ψυγειο μου......γρρρρ
    Νιωθω πρησμενη αλλα δε θα καταληξω στη τουαλετυα που να παρει!
    το γραφω για να το κανω ,ηα αληθεια ειναι οτι το σκεφτομαι ,λιγο.
    Ειδα και τη μεητερα μου και με ρωτησε αν μου εκανε 1 παντελονι η μου ειναι μικρο...ωραια ωρα βρηκε.Το ξερω δε μου ειπε τιποτα σπουδαιο αλλα ...δε μπορω να ακουω τετοια ,τετοιεσ μερεσ.
    Αληθεια ,σε τι κατασταση ειστε εσεισ?
    και κατι ακομα ,επειδη δεν νιωθω ποτε χορταινω, δε ξερω ποσο ειναι λιγο και ποσο φαγητο ειναι πολυ.....ειτε λιγο ειτε πολυ το ιδιο ειναι για μενα πειτε μου τη γνωμη σασ..εγω νιωθω τωρα οτι τρωω πολυ ]
    αλλα οχι υπερφαγια
    Σασ ευχαριστω πολυ,με βοηθατε αληθεια!

Senior Member
    γράφε κάτω τις θερμίδες σου.αν σε ένα μόνο γεύμα ξεπερνάς τις 1000 τότε πρέπει να της περιορίσεις αλλά μην καταπιέζεσαι κιόλας.τρώγε μικρά κ συχνά γεύματ και μην πίνεις νερό την ώρα που τρως πίνε πριν κανά 20λεπτο η μετά απο 1-2 ώρες.επίσης δες αυτό εμένα με βοήθησε.
    http://www.cci.health.wa.gov.au/docs/8%20Mar%206th.pdf

http://www.cci.health.wa.gov.au/docs...20weighing.pdf

και συγχαρητήρια που κρατήθηκες.συνέχισε έτσι. κάθε μέρα θα σου είναι πιο εύκολο!

http://www.cci.health.wa.gov.au/docs...d%20Eating.pdf

Senior Member
    τώρα πρέπει να έφαγες γύρω στις 700 είναι καλά.απλά ξαναφάε μετά από 3-4 ώρες όχι παραπάνω κ τότε φάε κάτι που θα σε βοηθήσει να χωνέψεις όπως πράσινη σαλάτα ,φρούτα και κανά γαλακτοκομικό γιαούρτι γάλα κτλ κτλ

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast