ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 38
    Senior Member

ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ

Μολις υπολογισα απο περιεργεια ποσες θερμιδες πρεπει να καταναλωνω την ημερα για να χανω 1 κιλο την εβδομαδα(αναλογα με το βαρος και το υψος μου και μου βγηκε ->1030<- θερμιδες. Μου φαινονται πολυ λιγες γιατι οπως υπολογιζω τις θερμιδες που καταναλωνω ημερησιως τωρα, μου βγαινουν γυρω στις 1500 περιπου. ξερει καποιος κατι σχετικα με τον υπολογισμο των θερμιδων κτλ?

Το αρθρο βαση το οποιο υπολογισα τις θερμιδες:

"Με βάση τα όσα αναφέρει ο Dr. Heber, επιστημονικός υπεύθυνος προϊόντων διατροφής της Herbalife, ο οργανισμός μας «καίει» εν ηρεμία (χωρίς έξτρα άσκηση ή έντονη δραστηριότητα γενικά) 30 θερμίδες ανά κιλό ενεργού βάρους. Έτσι μπορούμε να βρούμε πόσες θερμίδες χρειάζεται κάποιος την ημέρα για να συντηρήσει το υπάρχον βάρος του. Αν όμως θέλει να χάνει 1 κιλό την εβδομάδα θα πρέπει να μειώσει αυτές τις θερμίδες κατά 500 την ημέρα. Προσοχή όμως! Το Ενεργό Βάρος μας είναι αυτό που μένει από το βάρος του σώματος μας, αν αφαιρέσουμε το κιλά του λίπους που έχουμε. Το Ενεργό Βάρος είναι αυτό το οποίο συμμετέχει ενεργά στις καύσεις που κάνει ο οργανισμός μας και όχι το συνολικό μας βάρος. Για να βρούμε το Ενεργό Βάρος μας, διαιρούμε το συνολικό βάρος μας (π.χ.80 κιλά) με το ύψος μας (π.χ. 1,62 εκ.) στο τετράγωνο δηλαδή: 80/(1,62Χ1,62)=30,48. Ο αριθμός, που θα βρούμε αντιπροσωπεύει το ποσοστό λίπους στο σώμα μας. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, το λίπος του σώματος είναι 80Χ30,48%=24 κιλά, συνεπώς το ενεργό βάρος μας είναι 80-24=56 κιλά και οι ημερήσιες θερμίδες μας πρέπει να είναι 56Χ30=1680 ή για να χάνουμε 1 κιλό την εβδομάδα, χρειάζονται 1680-500=1180 θερμίδες ημερησίως."

Senior Member
    rouli μου ναι βασικα ειναι λιγες.Προτεινω να τρως 1200 τη μερα.Μπορει να χανεις λιγο πιο αργα απο οσο θες αλλα θα ειναι σταθερο το χασιμο.Ενω αμα τρως λιγοτερες θα χασεις μαζεμενα στην αρχη και μετα θα τρως κολλημα και θα χαλιεσαι.

Senior Member
    εγω απο τη μια σκεφτομαι οτι κατι παραπανω ξερει ο διαιτολογος αλλα απο την αλλη θελω να χανω 1 κιλο την εβδομαδα γτ ερχεται καλοκαιρι και δεν θα προλαβω. 1 κιλο την εβδομαδα δεν ειναι μια χαρα? ρωταω επειδη απο ολους αυτο ακουω. και οταν ζυγιζομαι στον διαιτολογο (2 φορες μεχρι τωρα) εχασα και τις απο 500-600κατι γραμμαρια. ποτε ολοκληρο κιλο :/

Senior Member
    Originally posted by rouli
    εγω απο τη μια σκεφτομαι οτι κατι παραπανω ξερει ο διαιτολογος αλλα απο την αλλη θελω να χανω 1 κιλο την εβδομαδα γτ ερχεται καλοκαιρι και δεν θα προλαβω. 1 κιλο την εβδομαδα δεν ειναι μια χαρα? ρωταω επειδη απο ολους αυτο ακουω. και οταν ζυγιζομαι στον διαιτολογο (2 φορες μεχρι τωρα) εχασα και τις απο 500-600κατι γραμμαρια. ποτε ολοκληρο κιλο :/
    rouli μου αν θες ακου τη συμβουλη μου και μη βιαζεσαι.Και μη βαζεις τον εαυτο σου στο τριπακι του καλοκαιριου.Καλυτερα μισο-μισο κιλο, παρα να κολλησει η ζυγαρια και να τα παρατησεις.Ειναι δυσκολο να βρεις δυναμη να συνεχιζεις αμα δε κανεις παρασπονδιες και βλεπεις τη ζυγαρια σταθερη για μερες.

Senior Member
    να πας σε διαιτολογο ρουλι μου να σου πει, για ενηλικες ειναι ο τυπος, οχι οταν εισαι στην αναπτυξη (φανταζομαι)

Senior Member
    το ξερω, ετσι την εχω πατησει πολλες φορες. λεω παει αυτο ηταν δεν θα χασω αλλο
    τοτε θα εμπιστευτω τον διαιτολογο. καλυτερα μισο κιλακι την εβδομαδα παρα να τα παρατησω
    σ ευχαριστω πλ πλ constance μου!

Senior Member
    α ναι απτη νυστα αλλα νταλλων εγραψα,
    καλα λεει ο διαιτολογος, 10% του βαρους σου απωλεια ειναι το νορμαλ, οχι 1 κιλο τη βδομαδα.

Senior Member
    μα παω ηδη σε διαιτολογο εδω κ 2μισι εβδομαδες :/

Senior Member
    ααα ! μπερδευτηκα κ γω badgirl! χιχιχιι!

Senior Member
    κ εχεις μια χαρα απωλεια!
    φιλακια βαμος ειμαι χωμα. απο αυριο σφιγγει κ η δουλεια

Senior Member
    καλο βραδυ!!!

Senior Member
    1% του βαρους ειναι η σωστη απωλεια... Στην περιπτωση της Ρουλας 600 - 700 γρ την βδομαδα...
    Παντως και μενα 1050 θερμιδες μου βγαζει αυτος ο τυπος...

Senior Member
    τοτε ισως να ειναι λαθος! απο που να πρωτοκοψω για να μου βγουν 1030? κοβω απο δω κοβω απο κει αλλα παλι δεν τις φτανω!:-D οποτε καλυτερα μισο κιλο σταθερο! απο το να τα ξαναπαρω μετα, καλυτερα αργα και σταθερα!! B-)

χαρα με λενε. το ρουλι ειναι εντελως διαφορετικο ψευδωνυμο

Senior Member
    καλά το κατάλαβες δεν βγαίνουν με τιποτα.να δεις που στη αρχή και 1500 θα σε δυσκολέψουν.αλλά άμα το τηρείς θα χάνεις 1 κιλό και με 1500 ειδικά στην αρχή και αν ο μεταβολισμπος σου ειναι οκ. άφηνε περιθώριο και μέχρι 1700 μη στεναχωριέσαι αν περνάς το όριο σου.πάλι θα χάνεις αν τρως σωστά.έστω κ λίγο μη βίαζεσαι.

Senior Member
    τωρα δεν χανω ποτ ολοκληρο κιλο. χανω μισο ή και λιγο παραπανω. αλλα ενταξει δεν πειραζει. ας χανω τουλαχιστον! χιχι

Page 1 of 3 123 LastLast