Πως έχασα τα κιλά και πως τα διατηρώ 7 μήνες τώρα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 12 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 180
    Senior Member
    Παιδιά άσχετο. Επειδή εδώ και ένα χρόνο διαβάζω και γράφω αγγλικά για το μεταπτυχιακό μου, κάνω κάτι απίστευτα λάθη στα ελληνικά, που τα βλέπω την επόμενη

Koritsaki

ο παπούς σου ήταν σοφός άνθρωπος και παλαιάς κοπής γυμναστής, που έβγαζε ανθρώπους με ωραίο αθλητικό σώμα και όχι τα 'φουσκωτά" που βλέπουμε τώρα. Το καθημερινό περπάτημα σε συνδιασμό με λίγα βάρη στο σπίτι είναι και αρκετά και κυρίως σου φτιάχνει πολύ την ψυχολογία σε αντίθεση με το ξεκώλ...μα του γυμναστηρίου που δεν θες να ξαναπάς ποτέ.

2sweet2b4go10

μου πήρε κάτι λιγότερο από χρόνο. Σε λίγο καιρό γίνομαι 24. Αλλά γενικά να ξέρεις η ηλικία δεν παίζει ρόλο στο μεταβολισμό κλπ. Έχω δει κάτι 50άρηδες να κάνουνε θαύματα με το σώμα τους.

badgirl

η ψυχολογία με δυσκόλεψε και μένα το περισσότερο. Θέλει ψάξιμο είναι η αλήθεια. Κυρίως με βοήθησε να επικεντρωθώ στον εαυτό μου και να μη βάζω μέσα μου το τι συμβαίνει γύρω. Θετικό ή αρνητικό. Και επίσης το είδα κάτι σαν παιχνίδι "τώρα αρχίζουμε να τρώμε υγιεινά"

vasiliki

καφέ δεν πίνω, αλλά γενικά προτιμώ το μέλι. Και μάλιστα αγοράζω ωμό από βιολογικά μαγαζιά, γιατί αυτό των σούπερ μάρκετ που χιλιοβράζεται, δεν έχει διαφορά από τη ζάχαρη. Είναι θέμα ο καφές, το καταλαβαίνω. Και τα γλυκαντικά που κυκλοφορούνε, οι έρευνες τα ψιλοβγάζουν επικινδυνα.

Senior Member
    Κάπου διάβαζα για τη χαλάρωση του δέρματος και σίγουρα αποτελεί πρόβλημα στη μεγάλη απώλεια κιλών.

Λύση όμως υπάρχει, απλά θέλει προσπάθεια και καθημερινή φροντίδα. Προσωπικά δεν βάζω πια κρέμες, αλλά έχω ένα λαδάκι και βάζω μετά το μπάνιο. Είναι πιο ενυδατικό και κρατάει το δέρμα ελαστικό. Έβαλα σησαμέλαιο και αιθέριο έλαιο λεβάντας και κυπαρισσι. Προσοχή στην ποσότητα, γιατί εύκολα δημιουργείται το εφέ λαδωμένος ποντικός

Πολύ βοηθάνε τα κρύα ντους. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που αντέχονται, είναι ότι πρέπει.

Η απώλεια των κιλών πρέπει να είναι αργή και σταθερή. Γι αυτό καλύτερα να βρούμε ένα πλάνο που μπορούμε να ακολουθούμε για μια ζωή και να μην κάνουμε δίαιτα.

Βάρη και αντιστάσεις σφίγγουν τους μυς και το δέρμα σε κάποιο βαθμό. Η γιόγκα επίσης του δίνει ελαστικότητα και τραβάει τους μυς ώστε να φύγει η χαλάρωση.

Το σημαντικότερο όμως είναι η φροντίδα από μέσα προς τα έξω. 3-4 φρουτα τη μέρα. 2 μεγάλες σαλάτες και αρκετό αγνό ελαιόλαδο που με τη βιταμίνη Ε που περιέχει κρατάει το δέρμα νεανικό.

Senior Member
    Δαναη μου
    η ερωτηση για την ηλικια σου, δεν αφορουσε τον μεταβολισμο σου, αλλα την ωριμοτητα σου

πονεμενο παιδακι

ευχομαι να εισαι για παντα σε τοσο καλο και ειρηνικο διαλογο με τον εαυτο σου

Senior Member
    Originally posted by Danai20
    Με ρωτάνε πολλές κοπέλες πως έχασα τόσα κιλά και μέχρι στιγμής δεν τα έχω ξαναπάρει. ΣΚέφτηκα 5 βασικούς παράγοντες που με βοήθησαν.

1. Έκοψα τη ζάχαρη και το άσπρο αλέυρι. Εντελώς όμως. Έμαθα να φτιάχνω γλυκά με μέλι ή φρούτα, να πινω σμούθις αντί για σοκολάτα με σαντιγύ και να φτιάχνω δικό μου ψωμί και γενικά αρτοπαρασκευάσματα με αλεύρι ολικής 100% . Την αρχή αυτή την κρατάω ακόμη και όταν πάω κάπου επίσκεψη. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρεξηγηθεί κανείς γιατί το εξηγώ ήρεμα και ευγενικά πως η ζάχαρη και οι υδατάνθρακες υψηλού δείκτη μου δημιουργούνε φοβερές ενοχλήσεις.

2. Σταμάτησα το ντελίβερι. Μαγειρεύω τα πάντα στο σπίτι και είναι πολύ πιο νόστιμα. Δεν χρησιμοποιώ καθόλου βούτηρο, μόνο ελαιόλαδο έξτρα παρθένο. Πολλά λαχανικά, φρούτα, ψάρι, ρύζι καστανό, πατάτες 1 φορά τη βδομάδα, ξηρούς καρπούς, ψωμί ολικής.

3. Γυμνάζομαι. Με βοηθάει και η δουλειά μου, αλλά πιστέψτε με είναι εύκολο να είσαι γυμναστής και απλά να δίνεις διαταγές, το κάνουνε πολλοί. ʼρχισα να περπατάω μεγάλες αποστάσεις και κυρίως γιόγκα που με βοηθησε περισσότερο από όλα και κατά κάποιο τρόπο έδωσε σχήμα στο σώμα μου.

4. Βρήκα αυτό που μου πάει. Οι περισσότεροι διαιτολόγοι δίνουνε ένα στάνταρ πρόγραμμα το οποίο προσωπικά δεν μου πάει. Τα 5 γεύματα με 2 σνακ. Βρήκα σιγά σιγά ακριβώς πότε και πόσο θέλω να τρώω ώστε να μην πεινάω, αλλά και να μη νιώθω ποτέ βαρυστομαχιά. Αυτό μου το είπε η κολλητή μου που είναι διαιτολόγος. Να βρω τους ρυθμούς μου και την ισορροπία μου.

5. Έφτιαξα την ψυχολογία μου. Σταμάτησα να βιάζομαι να τα χάσω γρήγορα. Σταμάτησα να απελπίζομαι και να αγχώνομαι. Το πάχος με είχε γεμίσει χαμηλή αυτοεκτίμηση και άσχημα συναισθήματα για τους άλλους. Με αγάπησα από την αρχή, επικεντρώθηκα στο στόχο μου και χωρίς να το καταλάβω έφτιαξαν οι σχέσεις με όλο μου τον περίγυρο. Γιατί κακά τα ψέματα, όταν δεν είμαστε καλά, οι άλλοι το αντιλαμβάνονται έστω και υποσυνείδητα και αντιδρούνε αναλόγως. Επίσης στους φύση ηλίθιους και μικροπρεπείς, έμαθα να μη δίνω σημασία και να τους αγνοώ.

Ελπίζω να βοήθησα
    Φιλιά
    Δανάη μου, δε θα συμφωνούσα περισσότερο με τίποτε άλλο.
    Ακριβώς έτσι κι εγώ όταν ξεκίνησα, σωστή διατροφή δίνοντας βάση στην ποιότητα των τροφών, καταργώντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τότε ήρθε η τάξη στον οργανισμό μου, τα κιλά έφυγαν νεράκι και ένοιωσα καλύτερα από ποτέ.
    Η ευεξία αυτή αποτυπωθηκε στο δέρμα και στο σώμα μου...
    Νομίζω οτι ποτέ και για τίποτα δε θα γυρνούσα πίσω τώρα πια.

Έχω το δικό μου πρόγραμμα που το εφαρμόζω εντελώς αβίαστα και χωρις προσπάθεια...

Senior Member
    Lily

μου που είσαι; Ελπίζω να περνάς καλά και όλα να είναι όμορφα στη ζωή σου. Μας έλειψες.

Πολύ χαίρομαι που βρήκες τους ρυθμούς σου και ανακάλυψες πόσο πιο ωραία νιώθουμε όταν τρώμε φυσικές τροφές. Φεύγει η κούραση, η ομίχλη του μυαλού και αισθάνεσαι ζωντανός. Αυτό είναι νομίζω το μεγαλύτερο κέρδος και μετά έρχεται η εμφάνιση.

Senior Member
    Originally posted by Danai20
    Με ρωτάνε πολλές κοπέλες πως έχασα τόσα κιλά και μέχρι στιγμής δεν τα έχω ξαναπάρει. ΣΚέφτηκα 5 βασικούς παράγοντες που με βοήθησαν.

1. Έκοψα τη ζάχαρη και το άσπρο αλέυρι. Εντελώς όμως. Έμαθα να φτιάχνω γλυκά με μέλι ή φρούτα, να πινω σμούθις αντί για σοκολάτα με σαντιγύ και να φτιάχνω δικό μου ψωμί και γενικά αρτοπαρασκευάσματα με αλεύρι ολικής 100% . Την αρχή αυτή την κρατάω ακόμη και όταν πάω κάπου επίσκεψη. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρεξηγηθεί κανείς γιατί το εξηγώ ήρεμα και ευγενικά πως η ζάχαρη και οι υδατάνθρακες υψηλού δείκτη μου δημιουργούνε φοβερές ενοχλήσεις.

2. Σταμάτησα το ντελίβερι. Μαγειρεύω τα πάντα στο σπίτι και είναι πολύ πιο νόστιμα. Δεν χρησιμοποιώ καθόλου βούτηρο, μόνο ελαιόλαδο έξτρα παρθένο. Πολλά λαχανικά, φρούτα, ψάρι, ρύζι καστανό, πατάτες 1 φορά τη βδομάδα, ξηρούς καρπούς, ψωμί ολικής.

3. Γυμνάζομαι. Με βοηθάει και η δουλειά μου, αλλά πιστέψτε με είναι εύκολο να είσαι γυμναστής και απλά να δίνεις διαταγές, το κάνουνε πολλοί. ʼρχισα να περπατάω μεγάλες αποστάσεις και κυρίως γιόγκα που με βοηθησε περισσότερο από όλα και κατά κάποιο τρόπο έδωσε σχήμα στο σώμα μου.

4. Βρήκα αυτό που μου πάει. Οι περισσότεροι διαιτολόγοι δίνουνε ένα στάνταρ πρόγραμμα το οποίο προσωπικά δεν μου πάει. Τα 5 γεύματα με 2 σνακ. Βρήκα σιγά σιγά ακριβώς πότε και πόσο θέλω να τρώω ώστε να μην πεινάω, αλλά και να μη νιώθω ποτέ βαρυστομαχιά. Αυτό μου το είπε η κολλητή μου που είναι διαιτολόγος. Να βρω τους ρυθμούς μου και την ισορροπία μου.
    Πολυ καλες συμβουλες Δαναη!!Αυτα ακριβως ειναι που κανω και εγω και διατηρω το βαρος μου εδω και δυο χρονια.Αν εστω και για λιγες μερες (γιορτες συνηθως) κανω παρασπονδιες και ξεφευγω απο το προγραμμα που εχω,η ζυγαρια αρχιζει και ανεβαινει και μετα ξαναπροσπαθω να κατεβω.

Για μενα αυτη η διατροφη ειναι μονοδρομος,αν αρχισω παλι τα γλυκα,το ασπρο αλευρι και ολα τα παρεμφερη ξερω οτι θα ξαναπαρω τα κιλα μου

Senior Member
    Originally posted by vasiliki67
    Καλημερα σας.
    Εγω θα ηθελα να ρωτησω την Δαναη, με τι μπορουμε να αντικαταστησουμε την ζαχαρη στον καφε μας.
    Δεν βαζω πολυ, ενα κοφτο κουταλακι ζαχαρη, αλλα αν μπορουσα κι αυτο να το αντικαταστησω, θα το ηθελα πολυ.
    η αγαβη ειναι μια πολυ καλη λυση και για τον καφε και για γλυκα,ειναι σιροπι με πολυ χαμηλο γλυκαιμικο δεικτη,υγιεινο και μπορεις να το βρεις σε καταστηματα με βιολογικα προιοντα

Senior Member
    forty

η αγάβη είναι πολύ αμφιλεγόμενο προιόν. Ουσιαστικά η αγάβη δεν υπάρχει, παρά το ότι δίνουν την εντύπωση ότι ειναι ενα σιρόπι που βρίσκουμε μεσα στον κάκτο αυτό.
    Αντιθέτως μπορεί να δημιουργηθεί μετά από μεγάλη επεξεργασία του φυτού και το αποτέλεσμα είναι ισάξιο της ζάχαρης, ίσως και με περισσότερα χημικά λένε οι ειδικοί.

Το ξέρω γιατί το έψαξα πολύ με τα γλυκαντικά. Κατέληξα ότι μόνο το ωμό μέλι είναι φυσικό προιον και γι αυτό και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Ούτε στο διαβήτη όπως έχει αποδειχθεί. Επίσης τώρα τελευταία διάβαζα για τα αποτελέσματα που έχει στην πρόληψη του καρκίνου.
    Απλά θέλει προσοχή να μην είναι επεξεργασμένο, γιατί και εκεί καταντά απλή ζάχαρη. Πρέπει να γράφει ωμό πάνω στο κουτί και μόνο σε βιολογικά μαγαζιά το βρίσκω.

Senior Member
    βαλτε αγαπη, σιγουρα υπαρχει κ γλυκαινει τα παντα!

Senior Member
    Το μελακι το λατρευω και μπορεις να φτιαξεις απειρα γλυκα με μελι.Δε θα τα αναφερω να μη σας ανοιξω την ορεξη.Υπαρχουν λυσεις αν θες να κοψεις ενα προιον.Οσο για τον καφε, εγω προσωπικα τον εκοψα (ουτε και θυμαμαι ποτε ηπια τελευταια φορα) γιατι κανει κακο στην καρδια και βρηκα την υγεια μου πραγματικα.

Senior Member
    Constance

εγώ θέλω συνταγές με μέλι! Έλα δεν θα μπεις κανείς σε πειρασμό, ίσα ίσα θα μάθουμε κάτι υγιεινό!

Τον καφέ καλά έκανες και τον έκοψες. Όσες λιγότερες εξαρτήσεις έχουμε, τόσο καλύτερα

Senior Member
    Κοιτα εχω φτιαξει κεικ με μελι παλια(αντικατέστησα δηλαδη τη ζαχαρη της συνταγης με μελι).Αυτο που εκανα ειναι να ζεσταινω το μελι για να γινει ρευστο και να μπορω να το ανακατεψω με τα αλλα υλικα.Επισης μπορεις να βαλεις αλευρι ολικης αλεσεως και καποιο λαδι (αντι για βουτυρο).

Τον καφε τον εκοψα γιατι μου εφερνε φοβερες ταχυπαλμιες και τρεμουλες.Και δε μου λειπει καθολου.

Senior Member
    Danai συγχαρητήρια, όχι μόνο για την απώλεια των κιλών αλλά και για τον έλεγχο του εαυτού σου. Αν φτάσουμε στο σημείο να ελέγχουμε το μυαλό και το θυμό μας, νομίζω ότι θα είμαστε όλοι πολύ κοντά στην απόλυτη ευτυχία. Εσύ νομίζω ότι τα έχεις καταφέρει ή είσαι πάρα πολύ κοντά. Μπράβο σου γιατί είσαι και μικρή !!!!!!!!!!!! Συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα μας έγραψες και ειδικά με το 5. Καλή συνέχεια !!!!!!!!!!!!!!!!!

Senior Member
    Danai20 έχεις u2u...

Senior Member
    Constance

ευχαριστώ πολύ. Θα φτιάξω κεικ σοκολάτα. Έχω αγοράσει ένα βιολογικό κακάο, φοβερό. Θα βάλω αλεύρι ολικής και μέλι!

alalumaki

ευχαριστώ για όλα και για το μικρή κυρίως.

Page 2 of 12 FirstFirst 1234 ... LastLast