Πως έχασα τα κιλά και πως τα διατηρώ 7 μήνες τώρα - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 12 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 180
    Senior Member
    Αχ μόλις τέλειωσα το διάβασμα και ετοιμάζομαι για ύπνο, αλλά έχω μια φοβερή υπερένταση.

Σκεφτόμουνα όμως το εξής. Ότι όταν είχα πάρε τα κιλά, αυτό που με πείραζε περισσότερο δεν ήταν η εμφάνιση. Ήταν το ότι φαινόταν πάνω μου η αμετροέπεια και η εσωτερική μου ανισορροπία.
    Γιατί ο άνθρωπος που δεν έχει εξαρτήσεις, είναι πιο ελεύθερος, έχει ανοιχτό και καθαρό μυαλό, δεν έχει καταθλιψη. Και εγώ δεν είχα τίποτα από όλα αυτά. Ήμουν δέσμια του φαγητού, το μυαλό μου είχε ομίχλη και φυσικά η κατάθλιψη ήταν η μόνιμη σύντροφος μου.

Σας έχω πει ότι κανω μεταπτυχιακό στην αθλητική ψυχολογία έτσι;

Senior Member
    Originally posted by Danai20

Γιατί ο άνθρωπος που δεν έχει εξαρτήσεις, είναι πιο ελεύθερος, έχει ανοιχτό και καθαρό μυαλό, δεν έχει καταθλιψη. Και εγώ δεν είχα τίποτα από όλα αυτά. Ήμουν δέσμια του φαγητού, το μυαλό μου είχε ομίχλη και φυσικά η κατάθλιψη ήταν η μόνιμη σύντροφος μου.
    Μια απο τα ίδια.

Senior Member
    Με αφορμή μια συζήτηση που είχαμε πριν με τις κοπέλες, θέλω να πω κάτι που βλέπω ότι οι περισσότεροι το έχουν μπερδεμένο στο μυαλό τους.

Δεν χανουμε κιλά επειδή ακολουθούμε μια συγκεκριμένη δίαιτα, αλλά επειδή μειώνουμε τις θερμίδες. Με όποιο τρόπο και αν τις μειώσουμε, ʼτκινς, χορτοφαγία, δίαιτα Ζώνη, μεσογειακή διατροφή κλπ Θα χάσουμε βάρος.

Το θέμα είναι όμως να το κάνουμε έτσι ώστε να είναι υγιεινό για το σώμα και όχι απλά να κατεβαίνει η ζυγαριά. Μέχρι τώρα όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν πως ο σωστός τρόπος είναι οι φυσικές τροφές, αποφυγή φαστ φουντ και ζάχαρης.

Το άλλο μεγάλο ζήτημα είναι να χάνουμε λίπος και όχι μυς ή νερό ή απλά εξαντλούμε τον οργανισμό μας.
    Αυτό γίνεται όταν η δίαιτα μας είναι ελαφρά υποθερμιδική. Αν οι θερμιδες συντήρησης μας δλδ είναι 3000, αρχίζουμε μια διαιτα με 2.800 και όχι με 1.200 θερμίδες. Πρώτο γιατί δεν θα χάσουμε κυρίως λίπος, δεύτερο γιατί ο οργανισμός θα μπει σε κατάσταση συναγερμού και ίσως δε χάσει τίποτα και τρίτο γιατί πάνω στη βδομάδα θα έχουμε λιμοκτονήσει και θα επιτεθούμε στο πρώτο γυράδικο που θα βρούμε μπροστά μας.

Καθώς χάνουμε κατεβάζουμε σιγά σιγά και άλλο τις θερμίδες και αυξάνουμε την κίνηση μας. Δεν έχει νόημα ένας άνθρωπος από κει που βλέπει τηλεόραση 5 ώρες στον καναπέ, ξαφνικά να βγει και να τρέξει 3 ώρες συνεχόμενες. Θα τραυματιστεί, θα κάνει κακό στους μυς και τελικά θα σκυλοβαρεθεί και θα γυρίσει στην τηλεόραση.

Ανάμεσα στους διαιτολόγους υπάρχουν οι καλοί, υπάρχουν και τα λαμόγια όπως παντού. Το λαμόγιο διαιτολόγος λοιπόν θα δώσει μια δίαιτα 800-1100 θερμίδων σε όλους τους πελάτες του, οι οποίοι θα χάσουν για 2 εβδομάδες με τρελα γρήγορους ρυθμούς και μετά όταν κολλήσουν θα τους υποβάλλει και σε άλλα μαρτύρια με συμπληρώματα ή με ακόμα πιο αυστηρές δίαιτες. Με αυτό τον τρόπο στον πελάτη μένει η γρήγορη απώλεια και τον θεωρεί 'καλό διαιτολόγο' παραβλέποντας το γεγονός ότι παντοτε η προσπάθεια στέφεται με αποτυχία αργά ή γρήγορα.

Αντίθετα ένα καλό επιστήμονα που θα σε κάνει να χάνεις αργά λίπος, οι πελάτες τείνουν να τον θεωρούν 'κακό' και ας είναι η σωστή και μοναδική λύση για να αποκτήσουν ένα αδύνατο σώμα.

Το ίδιο συμβαίνει και στα γυμναστήρια όπου σε πλακώνουνε σε ατέλειωτο αερόμπικ και όργανα, βλέπεις ένα κάποιο αποτέλεσμα τον πρώτο μήνα και παραβλέπεις πως για τους υπόλοιπους 11 είσαι όπως πάντα. Γι αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε από ένα απλό περίπατο και μετά συνεχίζουμε σταδιακά.

Η απόκτηση αδύνατου σώματος λοιπόν θέλει χρόνο, δυστυχώς. Και επίσης θέλει εξατομικευμένη διαιτα και γυμναστική, που θα είναι κομμένη στα μέτρα του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά.

Senior Member
    Αντίθετα ένα καλό επιστήμονα που θα σε κάνει να χάνεις αργά λίπος, οι πελάτες τείνουν να τον θεωρούν 'κακό' και ας είναι η σωστή και μοναδική λύση για να αποκτήσουν ένα αδύνατο σώμα.

Το ίδιο συμβαίνει και στα γυμναστήρια όπου σε πλακώνουνε σε ατέλειωτο αερόμπικ και όργανα, βλέπεις ένα κάποιο αποτέλεσμα τον πρώτο μήνα και παραβλέπεις πως για τους υπόλοιπους 11 είσαι όπως πάντα. Γι αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε από ένα απλό περίπατο και μετά συνεχίζουμε σταδιακά.

Η απόκτηση αδύνατου σώματος λοιπόν θέλει χρόνο, δυστυχώς. Και επίσης θέλει εξατομικευμένη διαιτα και γυμναστική, που θα είναι κομμένη στα μέτρα του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά.
    dats it fellas, δυστηχως ετσι ειναι,
    κ λεω δυστηχως γιατι η σωστη δεν ειναι κ η πιο ευκολη οδος...

Senior Member
    badgirl

έτσι ειναι. Θέλει προσπαθεια στην αρχη. Το καλό ειναι οτι μετα σου αρεσει τοσο πολύ να τρως καλά και να γυμναζεσαι που η ζωή σου είναι πολύ πιο ωραία.

Senior Member
    Ελένη μου,

δεν υπάρχει καλύτερο ναρκωτικό από τη γυμναστική. Κυριολεκτικά όμως. Όταν γυμνάζεσαι, εκκρίνονται οι ορμόνες της χαράς, οι ενδορφίνες. Οπότε αν το κάνεις σταδιακά, τότε η γυμναστική θα σου γίνεται απαραίτητη γιατί σε κάνει χαρούμενη!

Τώρα καταλάβατε λοιπόν γιατί εγώ είμαι μέσα στην καλή χαρά συνέχεια

Senior Member
    badgirl

έτσι ειναι. Θέλει προσπαθεια στην αρχη. Το καλό ειναι οτι μετα σου αρεσει τοσο πολύ να τρως καλά και να γυμναζεσαι που η ζωή σου είναι πολύ πιο ωραία.
    ναι αυτο ειναι το μοναδικο +
    αλλα ειναι τοσο δυνατο που σε τραβα παντα πισω
    κ παλι δυστηχως πρεπει να το γευτεις για να το νιωσεις αυτο

Senior Member
    Τότε να περπατάς.
    Η γυμναστική τύπου αερόμπικ είναι μια βλακεία και μισή. Ούτε εγώ την απολαμβάνω.

Μη σου πω ότι τσατίζομαι κιόλας για κάποιο λόγο

Senior Member
    Originally posted by eleni1201
    Εγώ βρε κορίτσια γιατί δεν απολαμβάνω ποτέ την γυμναστική? Μόνο το περπάτημα μου έρχεται με άνεση και ευχαρίστηση...
    μηπως δεν εχεις βρει την καταλληλη για σενα?
    πχ εγω δεν μπορω το τρεξιμο, καθολου ομως. μου χαλα την αισθητικη μου το να σκαω στο εδαφος κ να με νιωθω να τρανταζομαι...

Senior Member
    Δανάη μου άρεσε πολύ το αρχικό post σου και θέλω να σε ρωτήσω κάτι, ίσως λίγο...χαζό :P
    Όταν ζυμώνεις μόνη σου μαύρο ψωμι, αυτό φουσκώνει; Κάποτε εφτιαξα ψωμί μόνο με 100% μαύρο αλεύρι και δε φούσκωσε καθόλου. Η γιαγια και οι θείες μου που ζυμώνουν τακτικά μου ειπαν πως πρεπει να βάζουμε και ένα μέρος ασπρο αλεύρι για να φουσκώσει. Όσο για τα γλυκά με μέλι, επειδή είμαι πολύ γλυκατζού θα ήθελα να έβλεπα τις συνταγές σου. Ίσως σε ένα νέο τόπικ;;

Senior Member
    myrtali

πήρα τον αρτοπαρασκευαστή της μαμάς μου και τα κάνει τέλεια με 100% βιολογικό αλεύρι ολικής. Βάζω το αλεύρι όσο πάρει, νερό, αλάτι, μαγιά ξηρή και μια κουταλιά μέλι.

Γλυκά φτιάχνω συνήθως μπανάνες με σιρόπι σοκολάτα. Το σιρόπι το φτιάχνω στο τηγάνι με 1 κουταλιά μέλι, 1 κουταλιά κακάο σκόνη, 1 κουταλιά γάλα, 1 κουταλάκι λάδι, όπου απλά ανακατεύω σε δυνατή φωτιά.
    Αλλά και κάτι ανθυγιεινό να θέλω θα το φάω. Απλά θα γίνει μία φορά στο τόσο και συνήθως θα τσιμπήσω λίγο και όχι ένα κομμάτι ολόκληρο, γιατί τελικά η νοστιμιά είναι στις πρώτες μπουκιές

Junior Member
    καλημερα,
    διαβασα τα post και να δωσω συγχαρητηρια στην Δαναη και σε ολους που προσπαθειτε..μαζι και εγω..
    Τωρα οσο αφορα την γυμναστικη ναι ειναι κατι το οποιο ή σου αρεσει ή οχι. Δεν καιγομαι και εγω γι αυτην αλλα ανακαλυψα τα gallanetics. Ειναι μια ηπια γυμανστικη που σε χαλαρωενει , ηρεμεις, νιωθεις καλυτερα...και χανεις ποντους... Βεβαια θαυματα δεν γινονται απο την πρωτη μερα αλλα με τον καιρο.
    Επισης οποως ειπε η Ελενη το καλυτερα ειναι το περπατημα. Ειτε στο δρομο τωρα αργα το βραδυ ή σε διαδρομο. Δεν χρειαζεται να τρεχεται επανω στο διαδρομο καντε περπατημα και ισως για περισσοτερη ωρα βοηθαει και αυτο.. Βεβαια ολα αυτα πρεπει να γινουν καθημερινη συνηθεια και να τα κανουμε ..αλλοι τα καταφερνουν και αλλοι οχι...ολα συνηθει ειναι..

Member
    εχω να δωσω συγχαρητηρια στην δαναη και σε οσες και οσους εχετε καταφερει να χασετε τα κιλα σας και να τα διατηρησετε. Εισαστε η αποδειξη οτι μπορω να πετυχω τον στοχο μου και να τα καταφερω να αλλαξω την ζωη μου προς το καλυτερο.

Senior Member
    elpi
    εύχομαι να πετύχεις και εσύ και σύντομα να γίνεις όπως ονειρεύτηκες!

Member
    δαναη θαυμαζω την ισσοροπια που καταφερεσ να βρεισ μεσα σου.
    πραγματικα με εμπνεεις

Page 3 of 12 FirstFirst 12345 ... LastLast