επιδορπια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    irenep
    Guest

επιδορπια

Διαβαζοντας το νεο θεμα που ανοιξαμε σχετικα με τα τροφιμα που μας κανουν να ξεφευγουμε απο την διαιτα μας συνειδητοποιησα το εξης. Προσωπικα αν δεν φαω ενα επιδορπιο σε καθημερινη βαση μετα το μεσημεριανο θα ξεκινησω ολο το μεσημερι-απογευμα-βραδυ το τσιμπολογημα. Οποιοδηποτε επιδορπιο αρκει να ειναι γλυκο. Σοκολατα,παγωτο,μαρμελαδα με ψωμι,πιτες γλυκες,κλπ κλπ. Οτιδηποτε. Συνολικα απο περσυ το Πασχα εχω χασει 9 κιλα (δεν ειχα πολλα περιττα) και σκεφτομαι πως σχεδον καθε μερα τρωω γλυκο χωρις να με παχαινει. Ισως τελικα να πρεπει να απενεχοποιησουμε καποια τροφιμα.

Senior Member
    ναι αν κρατας χαμηλα τις συνολικες θερμιδες μπορεις να χασεις αλλα για μενα δεν αξιζει να μην τρωω τιποτα ολη μερα για να παρω 600 θερμιδες απο μια σοκολατα,εσυ ποσες θερμιδες παιρνεις περιπου την ημερα?

Senior Member
    μόλις έφαγα γιαούρτι με μέλι γύρο στις 250 θερμίδες και με κρατάει.άμα φάω κ κανα φρούτο είμαι κομπλέ από γλυκά.αλλά εγώ δεν είμαι γλυκατζού.συμφωνώ οτι τα γλυκά δεν είναι τόσο απαγορευτικά.αλλά δεν μπορείς να τρως σοκολάτα ασ πούμε κάθε μέρα γιατί προ΄καλεί δυσκοίλια.το παγωτό 2 μπαλίτσες ή μια γρανίτα είναι και για κάθε μέρα πιστεύω.

irenep
    Guest
    Δεν εχω υπολογισει ποσες θερμιδες τρωω καθε μερα και για να ειμαι ειλικρινης δεν τρωω και καθε μερα την ιδια ποσοτητα! απλα βολευομαι με ενα καλο πρωινο , ενα πολυ καλο μεσημεριανο (+ το επιδορπιο) και απο εκει και μετα ενα δυο φρουτα και ενα γιαουρτι με μελι μεχρι το βραδυ. Παντως εγω που ειμαι γλυκατζου δεν εχω προβλημα δυσκοιλιοτητας. Δεν το γνωριζα αυτο για την σοκολατα.

Senior Member
    exei apodeixuei οτι αν μετα το κυριο γευμα καταναλωθει μικρη ποσοτητα καποιου γλυκισματος ή "απαγορευμενου"
    δινει σημα στον εγγεφαλο οτι τελειωσε το φαγητο κ φευγει η πεινα.
    τονιζ εομως το αρθρο (που δεν θυμαμαι ποιο ειναι να σας παραπεμψω)
    οτι η ποσοτητα πρεπει να ειναι μικρη. πχ ενα σοκολατακι.

Member
    Πάντα με βοηθούσε αν κανα δυό ώρες μετά το φαγητό έτρωγα ένα πολύ γλυκό γιαούρτι φρούτων ή
    ένα μεγάλο μπωλ γλυκά φρούτα(κεράσια,νεκταρίνια,� �ταφύλια,καρπούζι).Συγκρατι όμουν μέχρι να το φάω και μετά ένοιωθα κορεσμό.
    Με μια φρυγανιά και ένα γάλα έκλεινα άψογα τη μέρα.Κλαψ,σνιφ τι κάνω γμτ;
    Τα μικρά επιδόρπια δεν με βοήθησαν ποτέ.Ότι τρώω θέλω να με κάνει να χορταίνω(να σκάω).

Senior Member
    Originally posted by Μαφάλντα
    ;
    Τα μικρά επιδόρπια δεν με βοήθησαν ποτέ.Ότι τρώω θέλω να με κάνει να χορταίνω(να σκάω).
    πραγματικά αυτός είναι λόγος που όταν προσπαθώ να περιορίσω την διατροφή μου δεν μπορώ ποτέ να ηρεμίσω και πεινάω συνέχεια.πρέπει σιγά σιγά να συνηθίσω να τρώω συχνά μικρές ποσότητες μέχρι να μου γίνει συνήθεια και να μην επιθυμώ να φάω μέχρι να σκάσω.