Results 16 to 30 of 98
Thread: Μια ζωή ΔΙΑΙΤΑ;!
-
28-06-2010, 10:51 #16
Αγαπητό bikaki69,
Από τα σοιχεία που μου δίνεις μπορώ να σου πω πως σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος και συνιστά για ασφαλή και μόνιμη απώλεια κιλών το 0,5-1 κιλό την εβδομάδα, μπορείς να πετύχεις σίγουρα μία απώλεια 20 κιλών σε 5 μήνες, αν φυσικά ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα καθαρά εξατομικευμένο κι αυτό γιατί μόνο όταν ένα πρόγραμμα διατροφής έχει φτιαχτεί για σένα αποκλειστικά θα έχει και τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Οπότε πιστεύω πως είναι εφικτός ο στόχος σου από τη στιγμή που μαζί με τη διατροφή σου συνεχίσεις να κάνεις την ίδια άσκηση. Θα μπορούσες πάντως να έχεις και ένα διάλειμμα 2 ημερών στην άσκησή σου, προκειμένου το σώμα σου να ανταπεξέρχεται καλύτερα, δεν χρειάζεται να υπερβάλλεις ουτε στη διατροφή σου ούτε στην άσκησή σου. Γιατί αν το κάνεις αυτό το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να εξαντληθείς, οπότε όχι μόνο δεν θα μπορέσεις να χάσεις γραμμάριο αλλά μπορεί να πάρεις κιόλας!
Θέλει υπομονή, πίστη στον εαυτό σου και πείσμα! Καλή επιτυχία!
- 28-06-2010, 11:17 #17
Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Διαιτολόγοι υπάρχουν πολλοί εκεί έξω,έχει γίνει λίγο της μόδας. Προσωπικά και χωρίς να λέω ότι τα ξέρω όλα,τόσα χρόνια που αδυνατίζω και παχαίνω, ξέρω τι πρέπει να φάω και σε ποιο συνδυασμό! Τα 'χω εμπεδώσει!Πάντα σε διαιτολόγο πήγαινα,έχω αλλάξει 4 ως τώρα.Λες κι έφταιγαν αυτοί...τελοσπάντων,το θέμα είναι ότι εγώ χρειάζομαι μπαμπούλα,κάποιον να με ελέγχει. Αλλιώς τα κάνω μαντάρα κι αφήνομαι...
28-06-2010, 11:40 #18
Αγαπητό xontrompizeli,
Καταρχήν ας μιλήσουμε για την οισοφαγίτιδα. Ονομάζεται η φλεγμονή του βλεννογόνου του οισοφάγου και είναι το αποτέλεσμα της δράσης διαφόρων βλαπτικών παραγόντων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο βλεννογόνο του οισοφάγου. Η συχνότερη οισοφαγίτιδα είναι η "πεπτική" που οφείλεται στην παλινδρόμηση γαστρικού υγρού.
Όσον αφορά στην διαιτητική αντιμετώπισή της, οι στόχοι μας είναι:
α) η πρόληψη του περαιτέρω ερεθισμού του φλεγμαίνοντα οισοφαγικού βλεννογόνου,
β) η αποφυγή της γαστροοιφαγικής παλινδρόμησης (ΓΟΠΝ)
και γ) η μείωση της οξύτητας των υγρών.
Στην οξεία φάση της φλεγμονής η χορήγηση υδρικής δίαιτας ή η κατανάλωση μαλακών τροφών, μπορούν να ανακουφίσουν τον ασθενή, ενώ συστήνεται η πλήρης αποφυγή όξινων τροφίμων (χυμός λεμονιού, ξύδι, αναψυκτικά), καρυκευμάτων και μπαχαρικών, όπως το κόπκκινο και το μαύρο πιπέρι, η ξερή κόκκινη πιπεριά και η πάπρικα, καθώς και των οινοπνευματωδών ποτών. Παράλληλα, οι συστάσεις που γίνονται σε ασθενείς με χρόνια ΓΟΠΝ, βοηθούν τους ασθενείς με οισοφαγίτιδα, ενώ η αποφυγή καφέ και αλκοολούχων ποτών συμβάλλει στη μείωση της οξύτητας των γαστρικών εκκρίσεων και συνεπώς στην ταχύτερη ύφεση της νόσου.
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΓΟΠΝ
- αποφυγή αυξημένων ποσοτήτων αναψυκτικών και όξινων χυμών εσπεριδοειδών
- αποφυγή του καφέ και περιορισμός της σοκολάτας και γενικά των γλυκών
- περιορισμός των αλκοολούχων ποτών
- αποχή από το κάπνισμα
- αποφυγή κατάκλισης για 2-3 ώρες μετά το γεύμα
- ανύψωση του κεφαλιού και του κορμού κατά τον ύπνο
- η κατάκλιση στο αριστερό πλευρό πιθανώς να βοηθήσει κάποιους ασθενείς
- αποφυγή σωματικής δραστηριότητας μετά τα γεύματα
- μείωση του βάρους σε άτομα υπέρβαρα ή παχύσαρκα και αποφυγή στενών ρούχων και ζωνών
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Ανάμεσα στους ασθενείς μπορεί να υπάρχουν πολύ σημαντικές διαφορές ως προς τις ανοχές τους στον τύπο και την ποσότητα τροφίμων και καρυκευμάτων.
Ο διαιτολόγος μπορεί να βοηθήσει τον ασθενή να εντοπίσει τις προσωπικές του δυσανεξίες, έτσι ώστε υπό την επιστημονική του εκτίμηση να δημιουργήσει μία εξατομικευμένη διατροφή που θα εκμηδενίζει τα δυσάρεστα συμπτώματα της ασθένειας.
Τώρα ας μιλήσουμε για τη γαστρίτιδα. Είναι η φλεγμονή του βλεννογόνου του στομάχου και μπορεί να εκδηλώνεται με συμπτώματα ναυτίας, εμέτου, επιγαστρικού πόνου, ανορεξίας και σπάνια με αιμορραγία.
Όσον αφορά στην διαιτητική της αντιμετώπιση, σε περιόδους έξαρσης της νόσου οι ασθενείς θα ωφεληθούν από μία ελαφρά δίαιτα, απαλλαγμένη από παράγοντες που μπορεί να ερεθίσουν το γαστρικό βλεννογόνο, όπως όξινα τρόφιμα, καρυκεύματα, καφεΐνη, και αλκοόλ. Στις περιόδους ύφεσης, οι ασθενείς πρέπει να ενθαρρύνονται να καταναλώνουν ισορροπημένες δίαιτες, με τρόφιμα από όλες τις ομάδες και λογικό σχεδιασμό γευμάτων. Ο διαιτολόγος πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένος για την ανίχνευση τυχόν ανεπαρκειών, που μπορεί να αποτελούν συνέπειες της νόσου (π.χ. έλλειψη σιδήρου, βιταμίνης Β12) ή να οφείλονται σε δίαιτες αποκλεισμού που ακολουθούν, πολλές φορές, από ΜΟΝΟΙ τους οι ασθενείς.
Όπως καταλαβαίνεις η χρόνια γαστρίτιδα και η οισοφαγίτιδα είναι δύο ξεχωριστές παθήσεις, που η καθεμιά απαιτεί τη δική της διαιτητική αντιμετώπιση. Εαν έχεις και τις δύο το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφτείς έναν διαιτολόγο προκειμένου να αποφύγεις λάθη, γιατί να μην ξεχνάτε πως οι συμβουλές είναι συμβουλές, γενικές, πληροφοριακές και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θα πρέπει να τις λαμβάνετε σαν οδηγίες, γιατί πολύ απλά ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και μοναδικός κι έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Ελπίζω οι παραπάνω συμβουλές να σε ικανοποιήσουν!
28-06-2010, 11:56 #19
Αγαπητή μου nera,
Όλοι όσοι έχουν πάει σε 1 ή περισσότερους διαιτολόγους, οι περισσότεροι δλδ, έχουν ακριβώς το ίδιο να πουν.
Όλοι μαθαίνουν τον εαυτό τους μετά από ένα διάστημα, όλοι μαθαίνουν πως να τρώνε σωστά, όλοι ξέρουν τι να αποφεύγουν και τι όχι, αλλά το θέμα δεν είναι το χαρτί που θα σου δώσει ο διαιτολόγος ειδικά όταν έχεις τόσα κι έχεις γίνει εσύ σχεδόν ο ειδικός, το θέμα είναι στην ανάγκη του να σε επιβλέπει κάποιος όπως και η ίδια μου λες, καθώς και να νιώθεις ότι δεν είσαι μόνη σου σε αυτή την προσπάθεια αλλά υπάρχει κάποιος που σε στηρίζει και είναι δίπλα σου.
Θα ήθελα να σου πω πως έχω δουλέψει κι 'έχω γνωρίσει αρκετούς από τους πιο κορυφαίους αλλά και μη διαιτολόγους κι αυτό που αποκόμισα ήταν πως οι περισσότεροι δίνουν μία πολύ άσχημη εικόνα για τη δουλειά μας κι αυτό γιατί έχουν χάσει το νόημα του επαγγέλματός τους κι έχουν επικεντρωθεί στο υλικό κέρδος. Αυτό που είδα ότι λείπει στη σχέση ενός διαιτολόγου και του ασθενή είναι το ειλικρινές ενδιαφέρον από μέρους του διαιτολόγου και η αδιαφορία του απέναντι στον άνθρωπο που έχει μπροστά του. Δεν έχω δει κανέναν συνάδελφο να σπαταλάει εως και 1 ώρα προκειμένου να μιλήσει με τον ασθενή του, να προσπαθήσει να χτίσει μία άλλη σχέση, πιο ειλικρινή και εμπιστευτική, μαζί του κι όταν το έκανα εγώ αυτό τους φάνηκε τόσο περίεργο που μου έλεγαν ότι δεν χρειάζεται να τους δίνεις τ'όσο ενδιαφέρον! Απλά κόντεψα να σιχαθώ αυτό που κάνω, αλλά είπα όχι δεν μπορώ, δεν θέλω και δεν πρόκειται να γίνω σαν αυτούς. Σπούδασα μία επιστήμη που σκοπός μου πιστεύω είναι να την δώσω σε όλους όσοι το επιθυμούν και θα το κάνω.
Ειλικρινά αν μπορείς να κάνεις τη δική σου προσπάθεια μόνη σου και να είσαι πιστή και προσηλωμένη σε αυτή, σου έύχομαι τα καλύτερα και ότι απορίες έχεις εγώ είμαι εδώ!
28-06-2010, 12:03 #20
Προσωπικά με εντυπωσιάζει το νεαρό της ηλικίας σου σε συνδιασμό με τις γνώσεις και την προυπηρεσία που έχεις!
28-06-2010, 12:21 #21
Ειλικρινά θυμάμαι μόνο μια διαιτολόγο που ψιλοασχολήθηκε, εκτός από το να μου δώσει ένα χαρτί με οδηγίες. Μια από αυτές, ήταν και πολύ γνωστή και πάλι φερόταν πολύ επαγγελματικά, ακόμα και μετά από ένα χρόνο που πήγαινα. Δεν υπήρχε πολλή άνεση,ήταν σα ρομποτάκι. Αλλά στην παρούσα φάση, είμαι καλά με αυτήν που πάω. Δεν πεινάω αλλά αισθάνομαι και καλά μαζί της.Η ψυχολογία είναι το παν στη δίαιτα.Αν και κανένας φυσιολογικός άνθρωπος (ως προς τα κιλά...τουλάχιστον) δε μπορεί να μπει στην ψυχολογία του παχύσαρκου...ποτέ όμως
28-06-2010, 12:59 #22
Xazomanoulaaa ομολογώ ότι δεν είσαι η μόνη που μου το έχει πει αυτό. Απλά είναι η φύση μου τέτοια που δεν μπορώ να μένω απαθής και ακόμη πριν καλά καλά πάρω το πτυχίο μου ξεκίνησα να εργάζομαι και αυτό τελικά στάθηκε υπέρ μου. Επίσης συνηδειτοποίησα ότι δεν έχει τόση σημασία τα χρόνια που έχεις προϋπηρεσία όση το πόσο ωριμάζεις μέσα από κάθε σου δουλειά και πόσο καλά αξιοποιείς την εμπειρία σου! Προσωπικά λατρεύω αυτό που κάνω και απλά θέλω να προσφέρω σε όλους όσοι με έχουν ανάγκη! Ειλικρινά χαίρομαι που είμαι σε αυτό το site γιατί υπάρχετε εσείς που με κάνετε να νιώθω χρήσιμη. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!
28-06-2010, 13:11 #23
συμφωνω απολυτα μαζι σου νέρα ,
μπραβο clindietitian εισαι απο τους σπανιους μαλλον ανθρωπους συνηθως αν δεν προσφερει κερδος κατι η αναγνωρισημοτητα καποια δραστηριοτητα ο περισσοτεροι δεν την κανουν. ευχαριστουμε που εισαι προθυμη να μας βοηθησεις και σιγουρα θα ειναι πολλες οι ερωτησεις στις οποιες θα εχεις να απαντησεις.
σημασια εχει η σωστη στιγμη που θα ξεκινησεις την διαιτα αλλα και το να εχεις εναν ανθρωπο λιγο να ασχολειται και να μην σου πεταει ενα χαρτι στα μουτρα και τελος , και οταν θα σε δει οτι κουραστηκες η κολλας καπου να σε καθοδηγει ετσι ωστε να μην τα παρατας.
28-06-2010, 13:18 #24
εμείς ευχαριστούμε clindietitian να είσαι καλα...και ειλικρινα είσαι
από τις καλύτερες στο χώρο σου πιστεύω.... γιατι νοιάζεσαι..και είναι το
σημαντικότερο!!!!
28-06-2010, 13:42 #25
καλησπέρα και απο εμένα.
Ειμαι εδώ και πάρα πολύ καιρό μέλος , σας διάβαζα αλλά δεν μιλούσα τόσο καιρό είχα παρατήσει την προσπάθεια απλά πρόσεχα. ¨Ετσι έχω χάσει 3κιλά.Θέλω άλλα 4 γαι τον στόχο μου.Πήγα σε μια δαιτολόγο πρόσφατα η οποία μου έπαιρνε 45,00ε για διατροφή 2 εβδομάδων. Είπα αν αξίζει τον κόπο δεν πειράζει,Μου είχε πει ότι ήταν 45,00 η διατροφή και 15,00 οι μετρήσεις.Μετά απο 2εβδομάδες επειδή δεν είχα πολλά λέφτά σκέφτηκα ότι θα κάνω μόνο τις μετρήσεις και θα τις έλεγα να πάω σε 1εβδομάδα για την διατροφή.
Την ενημέρωσα ότι θα κάνω μόνο τις μετρήσεις, όταν τελείωσαν μετα απο 15' στο πανάρχαιο μηχάνημα, βγάζω ενα 20ευρω και τι μου απάντησε λέτε.
Κανονικά είναι 60,00ε αλλά επειδή δεν έχω ξανακάνει μόνο μετρήσεις δώσε μου 40,00" δλδ όσα είχα μέσα στο πορτοφόλι μου, για όλη την εβδομάδα, και βέβαια χωρίς απόδειξη.
Ξενέρωσα τόοοοσο πού ενώ ήταν πάρα πολύ καλή στην δουλειά της σαν άνθρωπος ήταν ενα 20,00ε ακόμη.
Νομίζει η κυρία ότι εμένα το αφεντικό μου μου έχει δώσει ποτέ 50,00ε για 15,00λεπτά που κοιτάζω ένα μηχάνημα
Οι σπουδές της βασίστηκαν σε μια σχολή πάρα πολύ χαμηλότερης βάσης απο την δική μου , η οποία ούτε καν στην ελλάδα δεν σπούδασε, βέβαια δεν το θεώρησα αρνητικό αυτό γιατί δεν θεωρώ ότι όλοι όσοι έρχονται απέξω είναι κακοί επαγγελματίες, αλλά θα έπρεπε να σέβονται και την τσέπη του άλλου!!
Ειλικρινά χαίρομαι για κάποιους ανθρώπους που γουστάρουν να δουλέψουν, να ακούσουν , να συμβουλέψουν ..
Πραγματικά μπράβο!!
28-06-2010, 14:36 #26
Originally posted by clindietitian
Αγαπητό xontrompizeli,
Καταρχήν ας μιλήσουμε για την οισοφαγίτιδα. Ονομάζεται η φλεγμονή του βλεννογόνου του οισοφάγου και είναι το αποτέλεσμα της δράσης διαφόρων βλαπτικών παραγόντων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο βλεννογόνο του οισοφάγου. Η συχνότερη οισοφαγίτιδα είναι η "πεπτική" που οφείλεται στην παλινδρόμηση γαστρικού υγρού.
Όσον αφορά στην διαιτητική αντιμετώπισή της, οι στόχοι μας είναι:
α) η πρόληψη του περαιτέρω ερεθισμού του φλεγμαίνοντα οισοφαγικού βλεννογόνου,
β) η αποφυγή της γαστροοιφαγικής παλινδρόμησης (ΓΟΠΝ)
και γ) η μείωση της οξύτητας των υγρών.
Στην οξεία φάση της φλεγμονής η χορήγηση υδρικής δίαιτας ή η κατανάλωση μαλακών τροφών, μπορούν να ανακουφίσουν τον ασθενή, ενώ συστήνεται η πλήρης αποφυγή όξινων τροφίμων (χυμός λεμονιού, ξύδι, αναψυκτικά), καρυκευμάτων και μπαχαρικών, όπως το κόπκκινο και το μαύρο πιπέρι, η ξερή κόκκινη πιπεριά και η πάπρικα, καθώς και των οινοπνευματωδών ποτών. Παράλληλα, οι συστάσεις που γίνονται σε ασθενείς με χρόνια ΓΟΠΝ, βοηθούν τους ασθενείς με οισοφαγίτιδα, ενώ η αποφυγή καφέ και αλκοολούχων ποτών συμβάλλει στη μείωση της οξύτητας των γαστρικών εκκρίσεων και συνεπώς στην ταχύτερη ύφεση της νόσου.
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΓΟΠΝ
- αποφυγή αυξημένων ποσοτήτων αναψυκτικών και όξινων χυμών εσπεριδοειδών
- αποφυγή του καφέ και περιορισμός της σοκολάτας και γενικά των γλυκών
- περιορισμός των αλκοολούχων ποτών
- αποχή από το κάπνισμα
- αποφυγή κατάκλισης για 2-3 ώρες μετά το γεύμα
- ανύψωση του κεφαλιού και του κορμού κατά τον ύπνο
- η κατάκλιση στο αριστερό πλευρό πιθανώς να βοηθήσει κάποιους ασθενείς
- αποφυγή σωματικής δραστηριότητας μετά τα γεύματα
- μείωση του βάρους σε άτομα υπέρβαρα ή παχύσαρκα και αποφυγή στενών ρούχων και ζωνών
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Ανάμεσα στους ασθενείς μπορεί να υπάρχουν πολύ σημαντικές διαφορές ως προς τις ανοχές τους στον τύπο και την ποσότητα τροφίμων και καρυκευμάτων.
Ο διαιτολόγος μπορεί να βοηθήσει τον ασθενή να εντοπίσει τις προσωπικές του δυσανεξίες, έτσι ώστε υπό την επιστημονική του εκτίμηση να δημιουργήσει μία εξατομικευμένη διατροφή που θα εκμηδενίζει τα δυσάρεστα συμπτώματα της ασθένειας.
Τώρα ας μιλήσουμε για τη γαστρίτιδα. Είναι η φλεγμονή του βλεννογόνου του στομάχου και μπορεί να εκδηλώνεται με συμπτώματα ναυτίας, εμέτου, επιγαστρικού πόνου, ανορεξίας και σπάνια με αιμορραγία.
Όσον αφορά στην διαιτητική της αντιμετώπιση, σε περιόδους έξαρσης της νόσου οι ασθενείς θα ωφεληθούν από μία ελαφρά δίαιτα, απαλλαγμένη από παράγοντες που μπορεί να ερεθίσουν το γαστρικό βλεννογόνο, όπως όξινα τρόφιμα, καρυκεύματα, καφεΐνη, και αλκοόλ. Στις περιόδους ύφεσης, οι ασθενείς πρέπει να ενθαρρύνονται να καταναλώνουν ισορροπημένες δίαιτες, με τρόφιμα από όλες τις ομάδες και λογικό σχεδιασμό γευμάτων. Ο διαιτολόγος πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένος για την ανίχνευση τυχόν ανεπαρκειών, που μπορεί να αποτελούν συνέπειες της νόσου (π.χ. έλλειψη σιδήρου, βιταμίνης Β12) ή να οφείλονται σε δίαιτες αποκλεισμού που ακολουθούν, πολλές φορές, από ΜΟΝΟΙ τους οι ασθενείς.
Όπως καταλαβαίνεις η χρόνια γαστρίτιδα και η οισοφαγίτιδα είναι δύο ξεχωριστές παθήσεις, που η καθεμιά απαιτεί τη δική της διαιτητική αντιμετώπιση. Εαν έχεις και τις δύο το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφτείς έναν διαιτολόγο προκειμένου να αποφύγεις λάθη, γιατί να μην ξεχνάτε πως οι συμβουλές είναι συμβουλές, γενικές, πληροφοριακές και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θα πρέπει να τις λαμβάνετε σαν οδηγίες, γιατί πολύ απλά ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και μοναδικός κι έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Ελπίζω οι παραπάνω συμβουλές να σε ικανοποιήσουν!
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκρισή σου clindietian!Δυστυχώς πάσχω και από τα δύο και πραγματικά έχει επηρεάσει πάρα πολύ τη ποιότητα ζωής μου.Έχω ήδη απευθυνθεί σε διαιτολόγο, έχω χάσει κάποια κιλά αλλά η κατάσταση δυστυχώς δεν βελτιώνεται.Ελπίζω όταν καταφέρω να φτάσω στο ιδανικό μου βάρος να δω έστω κάποια βελτίωση γιατί με ρίχνει πάρα πολύ ψυχολογικά όλη αυτή η κατάσταση.Και πάλι ευχαριστώ, θα έχω υπόψη μου τις συμβουλές σου!
28-06-2010, 17:11 #27
Originally posted by clindietitian Δεν έχω δει κανέναν συνάδελφο να σπαταλάει εως και 1 ώρα προκειμένου να μιλήσει με τον ασθενή του, να προσπαθήσει να χτίσει μία άλλη σχέση, πιο ειλικρινή και εμπιστευτική, μαζί του κι όταν το έκανα εγώ αυτό τους φάνηκε τόσο περίεργο που μου έλεγαν ότι δεν χρειάζεται να τους δίνεις τ'όσο ενδιαφέρον!
ακομα κ τωρα τοσους μηνες μετα μου αφιερωνει τον ιδιο χρονο αν τον εχω αναγκη φυσικα...
προσωπικα νιωθω ασχημα κ δε θελω πια να τον καθυστερω,
εμενα μεχει μαθει οσα ηταν να με μαθει για τα μεχρι τωρα κιλα μου,
μολις πεσω κι αλλο βλεπουμε τι θαλλαξει...
Μεχει μαθει κ σαν ανθρωπο κ ειναι βασικο αυτο,
ουτε ψυχολογος!
Πλεον με συνοπτικες διαδικασιες συννενοουμαστε, ετσι κ την δουλεια του κανω ευκολοτερη
κ την διαιτα μου πιο χαλαρη.
Γιατι μη νομιζετε κ το πολυ μπουρου μπουρου κ η προσηλωση στη διαιτα τελικα φερνει αντιθετο αποτελεσμα.
Οταν πηγα σε μια απτις γνωστες διαιτολογους της Αθηνας
κ μου εδωσε το χαρτι με τις απεριοριστες ποσοτητες τροφης που ηταν η διαιτα της σεμινα διγενη,
εγω απλα ανοιξα την πορτα κ εφυγα...
Ναι εκεινη αδυνατισε την σεμινα, εγω τι φταιω? δεν ειμαι σεμινα κ ουτε θελω να γινω!
28-06-2010, 17:19 #28
clindietitian, εμεις ευχαριστουμε που κανεις τον κοπο να μας γραφεις αυτα τα υπεροχα posts.Πραγματικα χρειαζοταν το φορουμ και απο καποιον που ξερει τι του γινεται.Δεν εχω να ρωτησω κατι, απλα παρακολουθω τις συζητησεις.Να εισαι καλα.
29-06-2010, 10:53 #29
καλημερα ,
η προσπαθεια μου παει παρα πολυ καλα και εχω και πολυ καλη ψυχολογια το μονο μου αγχος ειναι αφου χασω τα κιλα η χαλαρωση και οι ραγαδες δεν θελω να μοιαζω σαν γιαγια. οι ραγαδες βεβαια ξερω οτι δεν φευγουν εχω αρχισει περπατημα και κατα τον σεπτεμβρη θα παω γυμναστηριο. αν εχεις καμμια συμβουλη θα σου ημουν ευγνωμων!
29-06-2010, 11:24 #30
Καλημέρα elpi μου,
Αρχικά να σου αναφέρω ότι χαλάρωση αντιμετωπίζει συνήθως κάποιος που έχει κάνει δίαιτα και εκτός από λίπος έχει χάσει και ένα ποσοστό μυϊκής μάζας. Το σωστό είναι να μη συμβαίνει αυτό φυσικά. Αυτό που εφαρμόζω εγώ και τουλάχιστον όλοι έχουν μείνει ικανοποιημένη είναι ότι εμπλουτίζω τη διατροφή τους με περισσότερη πρωτεΐνη, σε κάθε γεύμα ή ενδιάμεσο. Αυτό με το περπάτημα και μόνο έχει σαν αποτέλεσμα διατήρησει της μυϊκής μάζας και σταδιακή αύξησή της. Έτσι μία κοπέλα που ξεκίνησε από 114 μέσα σε ένα 6μηνο έχασε 40 κιλά και ειλικρινά το σώμα της δεν είχε υποστεί χαλάρωση! Μετά από αυτό, το συγκεκριμένο μοτίβο διατροφής είναι το καλύτερο που μπορώ να σου προτείνω.
Όσο για τις ραγάδες δυστυχώς είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν πόσο μάλλον να εξαφανιστούν. Κάποιες απλές συμβουλές που θα μπορούσαν να καλυτερεύσουν την κατάσταση είναι οι παρακάτω:
ΤΟ ΝΕΡΟ: να πίνεις τουλάχιστον ένα λίτρο νερό την ημέρα καθώς διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος σου σε υψηλά επίπεδα.
ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ: τουλάχιστον κάθε 15 ημέρες, έτσι απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος σου και τα νέα κύτταρα σου θα μπορούν να αναπτυχθούν.
ΕΛΑΙΟ ΚΑΡΥΔΑΣ: επίλεξε κρέμα σώματος ή λάδι σώματος από καρύδα και κάνε καθημερινά μασάζ στις περιοχές με ραγάδες. Η καρύδα ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος και βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων.
βιταμίνη Ε: φρόντισε η διατροφή σου να είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, που θα βρεις στα αμύγδαλα και το σπανάκι ή ακόμη καλύτερα προτίμησε ενυδατική κρέμα πλούσια σε βιταμίνη Ε και άπλωσε την απευθείας στις προβληματικές περιοχές.
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: κάνε μασάζ με ελαιόλαδο στις περιοχές που έχουν πρόβλημα. Είναι γνωστή η δράση του στην ταχύτερη επούλωση σημαδιών.
Τέλος, συνιστώ και οτιδήποτε περιέχει υαλουρονικό οξύ ή κολλαγόνο. Υπάρχει είτε ως συμπλήρωμα στα φαρμακεία (της Solgar) είτε ως κρέμες που θα μπορούσες να απλώσεις με μασαζ στις προβληματικές περιοχές.
Και εννοείται πως ΔΕΝ θα πρέπει να υπάρχει αυξομείωση στο βάρος σου, να το διατηρήσεις σταθερό και εφαρμόζοντας τα παραπάνω όσο πιο συχνά μπορείς είμαι σίγουρη ότι θα μείνεις ικανοποιημένη!
Ελλειψη κινήτρων και χαρά ζωης
21-09-2025, 09:08 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια