Μια ζωή ΔΙΑΙΤΑ;! - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 61 to 75 of 98
    Senior Member
    ROGO, θα σου ηταν ευκολο αν προσθετες λιγες μερες διατροφης ακομη?? Ξερω...ειναι κουραστικο να γραφεις αραδες ολοκληρες, απλα μηπως μπορουσες μια μερα διατροφης σημερα, μια μεθαυριο κ.ο.κ. Παρατηρω οτι μοιαζει πολυ με μια διαιτα που εκανα κι εγω παλια, αλλα εδω βλεπω πολλα περισσοτερα!! Ποσων θερμιδων ειναι? Τα κιλα τα εχασες σε ποσο διαστημα?

Σ ευχαριστω πολυ...

Senior Member
    Originally posted by clindietitian
    Αγαπητή herts,

Καλές πηγές τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες είναι το άπαχο κρέας, τα ψάρια και τα όσπρια.

ΚΡΕΑΣ
    Μερικοί τύποι κρέατος είναι πλούσιοι σε λιπαρά, ιδιαίτερα κορεσμένα, γεγονός που μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα της χοληστερίνης σας.
    Προσπαθήστε να επιλέγετε άπαχο κρέας, όπως κοτόπουλο (στήθος), γαλοπούλα (στήθος), κουνέλι.

Ψάρια
    Τα ψάρια δεν είναι μόνο το τέλειο υποκατάστατο των λιπαρών κρεάτων, αλλά σας βοηθούν να φροντίζετε την καρδιά σας. Τα λιπαρά ωμέγα 3 λιπαρά προστατεύουν την καρδιά και προάγουν έναν φυσιολογικό, ομαλό καρδιακό παλμό. Προσπαθείτε να τρώτε τουλάχιστον δύο γεύματα την εβδομάδα με ψάρι. Οι καλύτερες πηγές για λιπαρά ωμέγα 3 λιπαρών είναι τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, το σκουμπρί και ο τόνος.

Όσπρια
    Τα όσπρια περιλαμβάνουν τα φασόλια, τα μπιζέλια, τα ψητά φασόλια, τις φακές (κόκκινες, πράσινες, κίτρινες, καφέ), τα μαυρομάτικα φασόλια και τα ρεβίθια. Αυτές οι τροφές δίνουν όγκο στο γεύμα και είναι χαμηλές σε λιπαρά. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα όσπρια σας βοηθούν να μειώσετε την χοληστερίνη σας.
    Προσθέστε όσπρια σε σούπες και κρεατικά για έξτρα υφή και γεύση. Χρησιμοποιώντας περισσότερα όσπρια και λιγότερο κρέας στα πιάτα σας, θα έχετε ένα γεύμα με υπέροχη γεύση αλλά και χαμηλότερο σε λιπαρά.

Επίσης, τα γαλακτοκομικά αρκεί να είναι 0% μην προσλάβουμε καθόλου΄λίπος ή έστω 1,5%.
    Σνακ με πρωτεΐνη είναι οι μπάρες δημητριακών (ιδανικές χωρίς ζάχαρη), ένα τοστ με ψωμί ολ. αλ. και 2 φέτες γαλοπούλα, 1/2 ποτήρι milko 0% ζάχαρη 0% λίπος, 1 ποτήρι άπαχο γάλα με 1 κ.γ. κανέλα, 1 κ.γ. κακάο χωρίς ζάχαρη και 1 κ.γ. μέλι, επιδόρπια σόγιας είτε με γεύση σοκολάτας είτε γεύση βανίλιας ή 1 ποτήρι γάλα σόγιας.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Senior Member
    Originally posted by ROGO
    vivikaki το ξέρω ότι όταν σου ορίζουν τι πρέπει να φας είναι τις περισσότερες φορές σπαστικό
    πάρε μια γεύση από την δίαιτα
    πρωί
    ένα ποτήρι χυμός πορτοκάλι
    2 κριτσίνια και 50 γρ. τυρί milner

1ο ενδιάμεσο και 2ο ενδιάμεσο
    μισό ποτήρι χυμό ροδάκιο ή μήλο(Ολυμπος)
    ένα τόστ με δύο φέτες γαλοπούλα και αλειμένο το ψωμί με τυρί philadelphia

γεύμα
    180γρ κοτόπουλου με 130 γρ.ρύζι ή μία φέτα ψωμί
    σαλάρα όσο θες με μία κουταλιά λάδι

βραδινό
    τόνος σε νερό
    πράσινη σαλάτα με μία κουταλιά σούπας
    1 παξιμάδι κριθαρένιο 60γρ.

πριν κοιμηθείς
    γιαούρτι στραγγιστό 2%
    με 200γρ ροδάκινα

Αυτή είναι μία ημέρα , αλλάζει κάθε μέρα σχεδόν.
    Μπορεί να φαίνονται πολλά αλλά πίστεψέ με λειτουργεί . Αρχίζεις χάνεις μετά τις πρώτες 15 μέρες αλλά σταθερά κάθε δέκα μέρες περίπου 2 κιλά

Εγώ όταν την είχα αρχίσει ήμουν 89 καλά και έφτασα 75.΄Εχω κάνει από τον Ιανουάριο τις βλακείες!!!!
    και με απίστευτο φαγητό για να βάλω 4-5 κιλά
    φιλιά
    καλημερα και ευχαριστω για την ταλαιπωρια μονο και μόνο που έκατσες και τα έγραψες!!!! πάντως πραγματικά μου φάίνονται πάρα πολλά.....φούσκωσα μόνο και μόνο που τα διάβασα αλλά μάλλον κάτι θα σου αντιγράψω!!!! πάντως σχετικά με αυτό που τρως προ ύπνου έχω καταμπερδευτει γιατί υπάρχει όλοκληρο θεμα στο forum σχετικά με το τελευταίο γευμα να ειναι 6-7 το απογευμα για να αναγκάσεις τον οργανισμό να χάνει!!!ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!! εσένα θυμάσαι τι σου είχε πει η/ο διαιτολόγος σου? γιατι η αλήθεια είναι ότι σε μια που είχα πάει και εγώ μου είχε βάλει γιαουρτι προ ύπνου!!!!

Senior Member
    σευχαριστώ πολύ clidietitian !πολύ ευγενικό εκ μέρους σου,

Junior Member
    crys καλησπέρα . Η δίαιτα δεν βασίζεται σε θερμίδες αλλά στο καθοριστικό τρόπο που λειτουργεί η ινσουλίνη στον οργανισμό και αποσκοπά στο χάσιμο λίπους και στην αύξηση των καύσεων.
    ΄Εχασα 14 κιλά σε τρεισίμησι μήνες αλλά το κυριότερο δεν πείνασα. Οι ποσότητες μειώνονται όσο μειώνονται τα κιλά
    αλλά η μείωση είναι τέτοια που δεν την καταλαβαίνεις. Δεν πείνασα για πρώτη φορά καθόλου και αισθανόμουν ευεξία. Το πρόβλημά μου είναι ότι έπρεπε για να χάσω τα υπόλοιπα κιλά να τα σκάω.
    Μπορώ να σου στείλω κι άλλες μέρες αύριο
    vivikaki καλησπέρα και σε σένα το τελευταίο κολατσιό πρέπει να το φας μέχρι τις 9.30 με 10 μία περίπου πριν κοιμηθείς

Senior Member
    ROGO, Ειναι δελεαστικο το προγραμμα διατροφης σου!14 κιλα σε 3.5 μηνες ειναι καταπληκτικο! Και χωρις να πεινας!(δεν ειμαι διατεθειμμενη να πεινασω, ουτε ημουν ποτε!)
    Πολυ σ ευχαριστω για τις πληροφοριες κι ακομη περισσοτερο για την καλοσυνη σου να στειλεις κι αλλες μερες!! Νασαι καλα!!Θα με ενδιεφερε πολυ να υιοθετησω ενα τετοιο προγραμμα.

Σ ευχαριστω!!!

Junior Member
    Καλημέρα vivikaki,

Ζητώ συγνώμη που δεν μπόρεσα να απαντήσω πιο νωρίς στην ερώτησή σου καθώς δεν είχα τον απαιτούμενο χρόνο.

Λοιπόν ομολογώ ότι είσαι πολύ πολύ αυστηρή με τον εαυτό σου! Και σε θέμα διατροφής και σε θέμα άσκησης. Είμαι σίγουρη ότι δεν είναι εύκολο να έχεις παραπάνω κιλά που μόνο σε βαραίνουν σωματικά αλλά και ψυχικά, πρέπει όμως να καταλάβεις πως όταν παίζεις επικίνδυνα παιχνίδια με τη διατροφή σου το μόνο που εύκολα μπορείς να καταφέρεις είναι να αλλάξεις εντελώς τον μεταβολισμό σου και φυσικά να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμείς. Ναι σίγουρα πρέπει να χάσεις κάποιο βάρος αλλά πρώτα πρέπει να βρεις το δικό σου μοναδικό τρόπο για να το καταφέρεις. Κι αυτό γιατί πολύ απλά ο κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός σε λεπτομέρειεσ που απλά κάνουν και τη διαφορά ενός προγράμματος διατροφής από ένα άλλο ίδιων θερμίδων. Καταρχήν είναι λάθος να αποκόβεις ολόκληρες ομάδες τροφίμων από το διαιτολόγιό σου. Δλδ σε κάθε γεύμα πρέπει να περικλείεις και υδατάνθρακες και λίπος και πρωτεΐνη, φυσικά όμως σε σωστές ποσότητες το καθένα. Η ολιγοθερμιδικές δίαιτες τύπου 800-1000 θερμίδων έχουν ιακνοποιητικό αποτέλεσμα μόνο όταν εφαρμόζονται ΤΟ ΠΟΛΥ 1 εβδομάδα, αν από εκεί και πέρα συνεχίσεις να καταναλώνεις τόσες θερμίδες ή λιγότερες μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι θα έρθει κάποια μέρα που θα τρως σαλάτα και θα κοστίζει στο βάρος σου. Με λίγα λόγια θα έχεις καταστρέψει τον μεταβολισμό σου και τρώγοντας έστω και λίγο θα παχαίνεις. Και ειλικρινά είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσεις ξανά έναν καλό και γρήγορο μεταβολισμό, αφού για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να ανεβάσεις αισθητά κατά 500 περίπου θερμίδες την ημέρα την ενεργειακή σου πρόσληψη και αυτό σημαίνει πως σε αυτό το στάδιο θα πάρεις αναγκαστικά επιπλέον κιλά, κι έπειτα από ένα χρονικό διάστημα θα ξεκινήσεις μία φυσιολογική με τις ανάγκες σου δίαιτα οπότε και θα χάσεις τα κιλά σου. Βλέπεις λοιπόν ότι ο οργανισμός μας είναι τόσο έξυπνος που ότι κι αν κάνουμε εμείς εκείνος επιμένει στο δικό του τρόπο. Οπότε καλό μου vivikaki μην εναντιώνεσαι στον εαυτό σου αλλά κάν'τον ΣΥΜΜΑΧΟ σου είναι ο μόνος τρόπος κα΄θε σου προσπάθεια να βρει ανταπόκριση.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ και μόνο για να σου δώσω να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις σου δίνω μια μέρα:

ΠΡΩΙΝΟ
    1 ποτήρι γάλα 1,5% ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι 1,5%
    5 κ.σ. δημητριακά ολικής αλέσεως (αν μπορείς να βρεις κάποια ΧΩΡΙΣ ζάχαρη θα ήταν ιδανικό)
    1 μικρό φρούτο (π.χ. 2 βερίκοκα ή 1 νεκταρίνι)

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ
    1 φρυγανιά ολ. αλ.
    1 φέτα του τοστ γαλοπούλα
    1 βερίκοκο

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
    180γρ άπαχο κρέας ή ψάρι ψητά
    1 πατατοσαλάτα με 1 πατάτα βραστή
    1 καρότο βραστό ψιλοκομμένο
    σαλάτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
    1 μπάρα δημ/κών (ΠΡΟΣΟΧΗ 70-90 kcal)
    1 ποτηράκι του κρασιού milko 0% ζάχαρη, 0% λιπαρά
    1 βερίκοκο

ΒΡΑΔΥΝΟ
    ομοίως με το μεσημεριανό (αυτό μόνο αν έχεις ψητό ψάρι ή ψητό άσπρο κρέας)
    διαφορετικά 1 ποτήρι γάλα 0%
    με 1 κ.γλ. κανέλα
    1 κ.λγ. κακάο χωρίς ζάχαρη
    1 κ.γλ. μέλι
    και
    1 μικρό φρούτο

όταν κάνεις άσκηση πρέπει επιπλέον σ αυτά να πιεις 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι 20 περίπου λεπτά πριν την άσκηση και 1 γιαουρτάκι ή 1 μήλο μετά την άσκηση μέσα στο πρώτο μισάωρο!

Κουράγιο, πείσμα και όλα θα πάνε καλά!
    Να το πιστέψεις και απλά θα τα καταφέρεις!

Junior Member
    Βetty G,

όσον αφορά στις μπάρες δημ/κων υπάρχουν μπάρες που είναι πρωτεϊνικές με πολύ περισσότερη πρωτεΐνη από τις κλασικές αλλά όλες οι μπάρες και τα δημητριακά πρωΐνού έχουν πρωτεΐνη που σε συνδυασμό με το γάλα θεωρούνται ικανοποιητικά για το εκάστοτε γεύμα.

Senior Member
    cliendietician χαιρομαι παρα πολυ που εισαι κοντα μας και βοη8ας με τις πολυτιμες συμβουλες σου τΑ μελη του φορουμ.. θα ηθελα να μοιραστω μαζι σου το προβλημα μου αφου πλεον μονη μου δεν τα καταφερνω. λοιπον μια ζωη ημον πολυ αδυνατη 1.73, γυρω στα 55 με 60 κιλα. ομως δεν ημουν κοκαλλιαρα γιατι εκανα πρωταθλητισμο και ειχα αυξημενο μυικο ιστο..οποτε εδειχνα <<δεμενη>> και οχι κοκαλιαρα.επισης παντα ετρωγα πολυ μεγαλες ποσοτητες φαγητου οντας γονος παχουλων γονιων με αυξημενες διατροφικες συνηθειες....αλλα με κραταγε η καθημερινη προπονηση..μετα απο πολλους τραυματισμους στην αρχη της 2ας λυκειου αναγκαστικα να τα παρατησω αφου εβαλα μπροστα την υγεια απο τον πρωταθλητισμο.. και μεχρι το τελος της 3ης λυκειου και των πανελληνιων εφτασα απο 60 86 κιλα..απο τον ιανουαριο ξεκινησα απο 83 κιλα και τωρα ειμαι 67.ομως ειχα 1,5 μηνα να χασω και μετα εχασα 3 κιλα και τωρα εχω αρχισει να παιρνω.. δεν μπορω να κρατησω τις συνηθειες που ειχα τοοσο καιρο που με βοηθησαν να χανω.. δεν μνου αρεσουν καθλου τα ψητα με σαλατα (κοτοπουλο ψαρι κλπ)και τοσο καιρο ετρωγα υγιεινα πραγματα που μου αρεσαν (πχ σουπες λαδερα οσπρια μακαρονια).. πλεον ομως δεν αντεχω αλλο.. δεν χανω ετσι και μαλιστα περνω κιολας.. το προβλημα το κυριοτερο ομως ειναι οτι απο σεπτεμβρη θα ειμαι προπονητρια αφου δεν μπορω να αγωνισθω η ιδια και πρεπει να επιστρεψω στα 60 κιλα η ακομα και παρακατω γιατι θα εχω παλι προβλημα με τους τραυματισμους.. αυτο μου το ειπε ο ορθοπεδικος. πρεπει να κανω κατι συντομα.1 κιλο τη βδομαδα 8ελω οχι υπερβολες.. το θεμα ειναι ομως οτι ετσι οπως τα καταφερνα τοσο καιρο δεν γινεται τιποτα τωρα..αα να προσ8εσω οτι μυ αρεσουν παρα πολυ τα καλοκαιρινα φρουτα και το γιαουρτι.. τρωω παντα γιαουρτι με κορνφλειξ για πρωινο.

Senior Member
    ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλες σου!!!!να σαι καλα!!! εξαιρετικα ενδιαφερον το διαιτολόγιο πήρα μια ιδεά στο πως θα αυξήσω τις θερμίδες μου!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!

Senior Member
    cliendietician καλώς ήρθες και από μένα...κάνω διατροφή (γιατί δίαιτα δεν θα το έλεγα) απλά έχω κόψει πολλές βλακειούλες που έτρωγα και με πιο πολύ σαλάτα έχω καταφέρει να χάσω 6 κιλά σε 2 μήνες...το πρόβλημά μου είναι ότι δεν έχω τον κατάλληλο χρόνο για μαγείρεμα...είδα πιο πάνω μια ενδεικτική μέρα διατροφής που έδωσες στο VIVIKAKI και αναρωτιόμουν αν το ακολουθούσα κι εγώ θα είχα κάποιο αποτέλεσμα...ο λόγος που με ενδιαφέρει είναι ότι δεν έχει πολύ μαγείρεμα...

ήμουν 121,5 κιλά αρχές Μάϊου και τώρα 116 περίπου...ευχαριστώ

Senior Member
    κα διαιτολόγε μπορείς να μας πεις τη γνώμη σου σχετικά με το νερό΄κατά τη διάρκεια του γεύματος. το άκουσα τις προάλλες σε εκπομπή και το λέει συνέχεια κ η μαμά μου. βασικά οτι ο υπαίτιος είναι το αλάτι για την κατακράτηση και οτι είναι καλό να πείνουμε νερό πριν η μετά το φαγητό κ όχι την ώρα που τρώμε.

Junior Member
    Αγαπητό sanelaki,

Η αλήθεια είναι πως είναι πιθανό να έριξες πού το μεταβολισμό σου όλο αυτό το διάστημα και αυτό να σου μείωσε πολύ τις καύσεις οπότε πλέον να μην μπορείς με την ίδια διατροφή να χάσεις κι άλλο.
    Σίγουρα θα πρέπει να βάλεις στη δίαιτά σου από όλες τις ομάδες τροφίμων για να βελτιώσεις γρήγορα το μεταβολισμό σου.
    Από κρέας δεν τρως τίποτα απολύτως?
    Εαν αποκλείεις την ομάδα αυτή είναι πολύ πιθανό να ακολουθείς μια διατροφή που θα σου αυξάνει το επίπεδο τριγλυκεριδίων στο αίμα, λόγω αυξημένης κατανάλωσης υδατανθράκων, καθώς και να διαταράσσεται ό μεταβολισμός γλυκόζης με αποτέλεσμα να αποθηκεύεις ευκολότερα λίπος.

Εξηγησέ μου λίγο τις διατροφικές σου συνήθειες με περισσότερες λεπτομέρειες για να μπορέσω να σου δώσω πιο συγκεκριμένες συμβουλές.

Junior Member
    Αγαπητή Katerina76,

Το μονοήμερο διαιτολόγιο στο οποίο αναφέρεσαι δεν αποτελεί κάτι εξειδικευμένο οπότε μπορείς να το ακολουθήσεις, απλά να μην ξεχνάς ότι για ουσιαστική και συνεχή απώλεια θα πρέπει να έχεις ένα διαιτολόγιο στα μέτρα σου, προκειμένου να έχεις την απόλυτη επιτυχία. Φυσικά όμως κι αυτό το μονοήμερο θα μπορούσε να αποτελέσει μία πολύ καλή αρχή.

Καλή επιτυχία!

Senior Member
    καταρχην ευχαριστω πολυ που μου απαντησες. τρωω το πρωι γιαουρτιμε κορνγλειξ και σπανια αυγα με λαχανικα.
    μετα 8α φαω φρουτο η κουλουρι θεσσαλονικησ η καμια φορα τοστ με μαυρο ψωμι.α μου αρεσει πολυ και η φετα οποτε τρωω καμια φορα φρυγανια με ενα κομματακι φετα.τωρα για μεσημερι τρωω 1-2 φορες την βδομαδα κρεας κυριως χοιρινο και τις υπολοιπες λαδερο σουπα σαλατα ζυμαρικα..ε και μετα η φρουτα η κανα γιαουρτακι παλι με φρυγανια κατι τετοιο.. τωρα με τις ζεστες τρωω πολλα φρουτα μεσα στη μερα και ενα μεσημεριανο συνηθως..α και το πρωινο μου παντα. δεν φευγω ποτε χωρις αυτο.

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast