Μια ζωή ΔΙΑΙΤΑ;! - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 98
    Senior Member
    καλημερα διαιτολογε μας!
    οταν εχεις χρονο ριξε μια ματια εδω σε παρακαλω, πραγματικα δεν ξερω τι στο καλο να κανω πια.

http://www.eatingdisorders.gr/forum/...age=1#pid88232

Senior Member
    Καλημέρα διαιτολόγε της παρέας μας!
    Οφείλω να ομολογήσω πως σε παρακολουθούσα με καχυποψία. Περίμενα να δω την επόμενη σου κίνηση. Μη με αδικείς, δεν έχουμε δει και λίγα εδώ μέσα.
    Θέλω λοιπόν να σε συγχαρώ για την ανιδιοτελή και σοβαρή προσφορά σου στο φόρουμ μας. Και να σου πω πως αν με είχες ασθενή, μάλλον θα με είχες πετάξει έξω με τις κλωτσιές.... Έχω επισκεφτεί 4 ή 5 συναδέλφους σου, οι οποίοι ενώ στην αρχή χάρηκαν με μένα και την περίπτωσή μου (την χαρακτήρισαν εύκολη), στη συνέχεια είδαν πόσο απείθαρχο παιδί είμαι και σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Λείπουν διαιτολόγοι με υπομονή, ανθρωπιά και διάθεση να βοηθήσουν. Και κυρίως λείπουν άνθρωποι που γνωρίζουν τον Νο 1 κανόνα της ψυχολογίας σε ότι αφορά τη διατροφή: Η παχυσαρκία είναι το αποτέλεσμα βαθύτερης διαταραχής. Αυτό που πρέπει να καταπολεμηθεί είναι το βαθύτερο αίτιο και όχι το αποτέλεσμα.

Junior Member
    Kαλημέρα και σε σένα Αva μου!

Η απόλυτη επιβεβαίωση για μένα πρώτα ως άνθρωπο κι έπειτα ως επιστήμονα είναι αυτό που μου δίνετε εσείς εδώ. Μπορεί το να είμαι ανιδιοτελής, όσο τουλάχιστον μπορώ, να ακούγεται ας μου επιτραπεί η έκφραση βαθύτατα ανόητο από αρκετούς, αλλά ναι αυτή είμαι εγώ αυτά είναι τα πιστεύω μου οι αρχές μου και οι αξίες μου! Είμαι υπερήφανη γι αυτό που έχω καταφέρει να είμαι σε αυτούς τους τρομακτικά δύσκολους καιρούς! Δεν παρεξηγώ ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλο εδώ μέσα που μπορεί έστω και λίγο ή πολύ να ένιωσε ή να νιώθει αμφισβήτηση γι αυτό που δείχνω! Είναι πολύ δύσκολο το να κερδίσεις την εμπιστοσύνη κάποιου, θέλει δουλειά, πείσμα και υπομονή, και φυσικά αληθινά ανθρώπινο ενδιαφέρον για το συνάνθρωπό μας.

Έρχομαι να συμφωνήσω επίσης με την τελευταία σου πρόταση. Δυστυχώς όποιος διαιτολόγος ή "ας πούμε" διαιτολόγος αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παχυσαρκίας ως αυτόνομο και παντελώς ανεξάρτητο από άλλους παράγοντες, τότε απλά έχει χάσει εντελώς το παιχνίδι αλλά και τον πελάτη του. Το έχω δει και το έχω ζήσει στο μέγιστο βαθμό στην τελευταία μου δουλειά κυρίως, όπου και συνειδητοποίησα ότι δεν πρέπει να φοβάμαι τελικά κι ότι θα πετύχω ως διαιτολόγος γιατί πολύ απλά δεν είμαι και δεν πρόκειται να γίνω σαν τους περισσότερους συναδέλφους μου. Είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε το ατόμο που έχουμε μπροστά μας να ανακαλύψει τα αίτια που τον έκαναν να είναι σε αυτό το σημείο (παχυσαρκία, ανορεξία, βουλιμία) κι έπειτα αφού τον στηρίξουμε στο να τα διορθώσει ή να τα βελτιώσει, τότε τον διδάσκουμε τη σωστή διατροφή!

Σ ευχαριστώ πολύ απείθαρχο παιδί που μου έδωσες την ευκαιρία να σας τα αναφέρω αυτά!

Junior Member
    Ξεκινάς δίαιτα, συνεχίζεις όμορφα και κάτι συμβαίνει και τα παρατάς..απογοητεύεσαι...τσ� �ντίζεσαι σιχτήριζεις όλους και όλα.. τρως...ξαναφουσκώνεις..
    Ξεκινάς δίαιτα, συνεχίζεις όμορφα και κάτι συμβαίνει και τα παρατάς..απογοητεύεσαι...τσ� �ντίζεσαι σιχτήριζεις όλους και όλα.. τρως...ξαναφουσκώνεις..
    Ωσπου μια μέρα καταλαβαίνεις πως αυτό ειναι ένα φαύλος κύκλος και αποφασίζεις να ξεφύγεις από αυτόν. Όπως γράφω και στην υπογραφή μου αποφασίζεις να κάνεις το πρώτο βήμα για να ξεκινήσεις ένα ταξίδι....ένα ταξίδι που θα σε κάνει να νιώθεις υγιής...να αναπνεεις ελεύθερα, να μπορείς να δένεις τα κορδόνια σου και να μην πιάνεται η αναπνοή σου... να μπορείς να βρίσκεις ρούχα σε κανονικά καταστήματα και να μην πηγαίνεις στα XL νιώθωντας όλα τα μάτια να σε κοιτάνε περιέργα...ένα ταξίδι που θα σε κάνει να αγαπήσεις τον εαυτό σου....ένα ταξίδι που θα σε κάνει να θέλεις να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και να λες... ναι ρε γαμώτο μου αρέσω περισσότερο έτσι!!!

Junior Member
    Panpan,
    Η αλήθεια είναι αυτή και μόνο αυτή! Αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να συνειδητοποιήσεις και από πείσμα να καταφέρεις να ολοκληρώσεις το ταξίδι σου! Το συναίσθημα του να κατακτάς έναν προς έναν τους στόχους που βάζεις είναι το ομορφότερο στον κόσμο και πιστεύω πως όλοι οι άνθρωποι αξίζουν να είναι υπερηφάνοι για ότι έχουν καταφέρει, να μην το βάζουν κάτω όσα εμπόδια κι αν βρίσκουν μπροστά τους. Η παχυσαρκία όπως και η ανορεξία και η βουλιμία είναι προβλήματα με τα οποία έρχονται δυστυχώς αντιμέτωποι μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων κι ΄΄ομως πρέπει να διεκδικήσουν μία θέση στην ίδια την κοινωνία, η οποία και ευθύνεται τις περισσότερες φορές για τις καταστάσεις αυτές, πρέπει να βρουν την εσωτερική δύναμη να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να αναδείξουν ότι μέσα τους κρύβουν κάτι αληθινό, κάτι ανθρώπινο, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αξίζει ένα περιφρονητικό βλέμμα από κάποιον συνάνθρωπό τους. Ο κάθε άνθρωπος στον κόσμο αυτό έχει να ΄τραβήξει τον δικό του γολγοθά, το σημαντικό όμως μέσα από το πρόβλημά σου είναι να βγαίνεις πιο δυνατός, να αποκτάς αυτογνωσία οπότε και δεν θα επηρεάζεσαι εύκολα από την αναισθησία ορισμένων ατόμων που απλά είναι νοητικά κατώτεροι και υποτιμούν την ίδια τους την αξία.

Από μέρους μου σου εύχομαι το ταξίδι σου όσες φουρτούνες κι αν έχει να συνεχίσει, όσες γαλήνιες στιγμές κι αν έχει να μην επαναπαυτείς, να συνεχίσεις και να ξέρεις ότι στο τέλος αυτό που θα κερδίσεις είναι το κατόρθωμα της δικής σου προσπάθειας. Και να μην ξεχνάς ότι υπάρχουν δίπλα σου άτομα που θα σε στηρίξουν!

Junior Member
    Αντε να λύσουμε! να ξεκινήσουμε! και τα βαρέθηκα!! δε τα μπορώ!!!!!!!!!!

Senior Member
    Originally posted by clindietitian
    Καλημέρα elpi μου,

Αρχικά να σου αναφέρω ότι χαλάρωση αντιμετωπίζει συνήθως κάποιος που έχει κάνει δίαιτα και εκτός από λίπος έχει χάσει και ένα ποσοστό μυϊκής μάζας. Το σωστό είναι να μη συμβαίνει αυτό φυσικά. Αυτό που εφαρμόζω εγώ και τουλάχιστον όλοι έχουν μείνει ικανοποιημένη είναι ότι εμπλουτίζω τη διατροφή τους με περισσότερη πρωτεΐνη, σε κάθε γεύμα ή ενδιάμεσο. Αυτό με το περπάτημα και μόνο έχει σαν αποτέλεσμα διατήρησει της μυϊκής μάζας και σταδιακή αύξησή της. Έτσι μία κοπέλα που ξεκίνησε από 114 μέσα σε ένα 6μηνο έχασε 40 κιλά και ειλικρινά το σώμα της δεν είχε υποστεί χαλάρωση! Μετά από αυτό, το συγκεκριμένο μοτίβο διατροφής είναι το καλύτερο που μπορώ να σου προτείνω.

Όσο για τις ραγάδες δυστυχώς είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν πόσο μάλλον να εξαφανιστούν. Κάποιες απλές συμβουλές που θα μπορούσαν να καλυτερεύσουν την κατάσταση είναι οι παρακάτω:

ΤΟ ΝΕΡΟ: να πίνεις τουλάχιστον ένα λίτρο νερό την ημέρα καθώς διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος σου σε υψηλά επίπεδα.

ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ: τουλάχιστον κάθε 15 ημέρες, έτσι απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος σου και τα νέα κύτταρα σου θα μπορούν να αναπτυχθούν.

ΕΛΑΙΟ ΚΑΡΥΔΑΣ: επίλεξε κρέμα σώματος ή λάδι σώματος από καρύδα και κάνε καθημερινά μασάζ στις περιοχές με ραγάδες. Η καρύδα ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος και βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων.

βιταμίνη Ε: φρόντισε η διατροφή σου να είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, που θα βρεις στα αμύγδαλα και το σπανάκι ή ακόμη καλύτερα προτίμησε ενυδατική κρέμα πλούσια σε βιταμίνη Ε και άπλωσε την απευθείας στις προβληματικές περιοχές.

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: κάνε μασάζ με ελαιόλαδο στις περιοχές που έχουν πρόβλημα. Είναι γνωστή η δράση του στην ταχύτερη επούλωση σημαδιών.

Τέλος, συνιστώ και οτιδήποτε περιέχει υαλουρονικό οξύ ή κολλαγόνο. Υπάρχει είτε ως συμπλήρωμα στα φαρμακεία (της Solgar) είτε ως κρέμες που θα μπορούσες να απλώσεις με μασαζ στις προβληματικές περιοχές.

Και εννοείται πως ΔΕΝ θα πρέπει να υπάρχει αυξομείωση στο βάρος σου, να το διατηρήσεις σταθερό και εφαρμόζοντας τα παραπάνω όσο πιο συχνά μπορείς είμαι σίγουρη ότι θα μείνεις ικανοποιημένη!
    To πιο χρησιμο ποστ ΜΑΚΡΑΝ που διαβασα εδω μεσα.Εχω προβλημα με χαλαρωση, ραγαδες, κυταριτιδες και ειναι λογος που ακομα δε νιωθω ανετα με το σωμα μου(διοτι πλεον υπερβαρη δεν ειμαι, ειμαι σε φυσιολογικα πλαισια).Θα προσπαθησω να εφαρμοσω τις συμβουλες σου.Αυτο με την καρυδα ομολογω δε το ειχα διαβασει/ακουσει πουθενα.

Senior Member
    Η καρύδα πρέπει να είναι πολύ ενυδατική. Το παρατήρησα σε σαμπουάν με έλαιο καρύδας και βούτυρο καριτέ ή κάπως έτσι. Και σου κανε ένα μαλλί...

Senior Member
    η καρυδα διατροφικα ανηκει στα λιπη!
    τυχαιο? δε νομιζω!

τελειες συμβουλες οντως, αλλα ποτε δεν κανω ΤΙΠΟΤΕ γιαυτα...
    δεν ειμαι των κρεμων, λαδιων κτλ...

Junior Member
    koralaki και μόνο με τη σωστή διατροφή και λίγο περπάτημα μπορείς να δεις αισθητή διαφορά! Απλά δώσε περισσότερη έμφαση σε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Ε, υαλουρονικό οξύ και φυσικά πάντα ελαιόλαδο να προτιμάς. Εννοείται πως το νερό είναι το πλέον μαγικό όπλο κάθε γυναίκας για ένα ομορφότερο εσωτερικά αλλά και εξωτερικά σώμα.

ΦΥΣΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Ε
    Ελαιόλαδο και άλλα φυτικά έλαια
    Σπαράγγια
    Μαργαρίνες
    Αβοκάντο
    Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
    Μοσχάρι
    Ηλιόσποροι κι άλλοι ξηροί καρποί
    Δημητριακά

ΦΥΣΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ
    Μία διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, που είναι καλές πηγές γλυκοζαμινογλυκάνων (δηλαδή υαλου¬ρονικού οξέος) - καλύτερες πηγές είναι η γλυκοπατάτα και τα παντζάρια, τα φασόλια σόγιας και τα υποπροϊόντα τους. ʼλλη φυσική πηγή γλυκοζαμινογλυκάνων είναι το κρέας, αρκεί να επιλέγετε κομμάτι που βρίσκεται κοντά σε μέρη συνδετικών ιστών, όπως το μοσχαρίσιο «ποντίκι» και το μπούτι του κοτόπουλου.

Senior Member
    clindietitian έχεις άποψη γύρω από την περίοδο και τις πολυκυστικές σε σχέση με τη διατροφή και τη βουλιμία.?πόσο επηρεάζουν η όχι.?κ πια διατροφή είναι η καλύτερη για να βοηθήσουμε να λυθεί το πρόβλημα?

Member
    Originally posted by clindietitian
    Καλημέρα elpi μου,

Αρχικά να σου αναφέρω ότι χαλάρωση αντιμετωπίζει συνήθως κάποιος που έχει κάνει δίαιτα και εκτός από λίπος έχει χάσει και ένα ποσοστό μυϊκής μάζας. Το σωστό είναι να μη συμβαίνει αυτό φυσικά. Αυτό που εφαρμόζω εγώ και τουλάχιστον όλοι έχουν μείνει ικανοποιημένη είναι ότι εμπλουτίζω τη διατροφή τους με περισσότερη πρωτεΐνη, σε κάθε γεύμα ή ενδιάμεσο. Αυτό με το περπάτημα και μόνο έχει σαν αποτέλεσμα διατήρησει της μυϊκής μάζας και σταδιακή αύξησή της. Έτσι μία κοπέλα που ξεκίνησε από 114 μέσα σε ένα 6μηνο έχασε 40 κιλά και ειλικρινά το σώμα της δεν είχε υποστεί χαλάρωση! Μετά από αυτό, το συγκεκριμένο μοτίβο διατροφής είναι το καλύτερο που μπορώ να σου προτείνω.

Όσο για τις ραγάδες δυστυχώς είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν πόσο μάλλον να εξαφανιστούν. Κάποιες απλές συμβουλές που θα μπορούσαν να καλυτερεύσουν την κατάσταση είναι οι παρακάτω:

ΤΟ ΝΕΡΟ: να πίνεις τουλάχιστον ένα λίτρο νερό την ημέρα καθώς διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος σου σε υψηλά επίπεδα.

ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ: τουλάχιστον κάθε 15 ημέρες, έτσι απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος σου και τα νέα κύτταρα σου θα μπορούν να αναπτυχθούν.

ΕΛΑΙΟ ΚΑΡΥΔΑΣ: επίλεξε κρέμα σώματος ή λάδι σώματος από καρύδα και κάνε καθημερινά μασάζ στις περιοχές με ραγάδες. Η καρύδα ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος και βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων.

βιταμίνη Ε: φρόντισε η διατροφή σου να είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, που θα βρεις στα αμύγδαλα και το σπανάκι ή ακόμη καλύτερα προτίμησε ενυδατική κρέμα πλούσια σε βιταμίνη Ε και άπλωσε την απευθείας στις προβληματικές περιοχές.

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: κάνε μασάζ με ελαιόλαδο στις περιοχές που έχουν πρόβλημα. Είναι γνωστή η δράση του στην ταχύτερη επούλωση σημαδιών.

Τέλος, συνιστώ και οτιδήποτε περιέχει υαλουρονικό οξύ ή κολλαγόνο. Υπάρχει είτε ως συμπλήρωμα στα φαρμακεία (της Solgar) είτε ως κρέμες που θα μπορούσες να απλώσεις με μασαζ στις προβληματικές περιοχές.

Και εννοείται πως ΔΕΝ θα πρέπει να υπάρχει αυξομείωση στο βάρος σου, να το διατηρήσεις σταθερό και εφαρμόζοντας τα παραπάνω όσο πιο συχνά μπορείς είμαι σίγουρη ότι θα μείνεις ικανοποιημένη!
    ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ! ειλικρινα σε ευχαριστω παρα πολυ. θα τα ακολουθησω οσο πιο καλα μπορω. χαιρομαι που εχεις ερθει στην παρεα μας οχι μονο για τις συμβουλες σου κυριως γιατι σε ολους μας απεδειξες πως υπαρχουν και ανθρωποι που νοιαζονται.

Senior Member
    clindietitian
    εάν μπορείς σε παρακαλώ δώσε καμιά ιδέα να εμπλουτίσουμε την διατροφή μας και στα σνακ με πρωτείνη...ευχαριστώ

Junior Member
    καλησπέρα, είμαι καινούρια και πολύ απογοητευμένη από ατέλειωτες δίαιτες και αμέτρητες επισκέψεις σε διαιτολόγους. ΒΑΡΕΘΗΚΑ!!!!!!!!!!!!!!
    Δεν έχω διαβάσει όλα τα μηνύματα . Μπορεί κανείς να βοηθήσει?

Senior Member
    clindietitian καλωσήρθες στη παρέα μας.....

οι συμβουλές σου μου φάνηκαν ήδη πολύ χρήσιμες....... σε ευχαριστώ!

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast