Results 46 to 60 of 98
Thread: Μια ζωή ΔΙΑΙΤΑ;!
-
01-07-2010, 16:29 #46
Originally posted by ROGO
καλησπέρα, είμαι καινούρια και πολύ απογοητευμένη από ατέλειωτες δίαιτες και αμέτρητες επισκέψεις σε διαιτολόγους. ΒΑΡΕΘΗΚΑ!!!!!!!!!!!!!!
Δεν έχω διαβάσει όλα τα μηνύματα . Μπορεί κανείς να βοηθήσει?
- 01-07-2010, 16:54 #47
Originally posted by clindietitian
Αγαπητό bikaki69,
Από τα σοιχεία που μου δίνεις μπορώ να σου πω πως σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος και συνιστά για ασφαλή και μόνιμη απώλεια κιλών το 0,5-1 κιλό την εβδομάδα, μπορείς να πετύχεις σίγουρα μία απώλεια 20 κιλών σε 5 μήνες, αν φυσικά ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα καθαρά εξατομικευμένο κι αυτό γιατί μόνο όταν ένα πρόγραμμα διατροφής έχει φτιαχτεί για σένα αποκλειστικά θα έχει και τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Οπότε πιστεύω πως είναι εφικτός ο στόχος σου από τη στιγμή που μαζί με τη διατροφή σου συνεχίσεις να κάνεις την ίδια άσκηση. Θα μπορούσες πάντως να έχεις και ένα διάλειμμα 2 ημερών στην άσκησή σου, προκειμένου το σώμα σου να ανταπεξέρχεται καλύτερα, δεν χρειάζεται να υπερβάλλεις ουτε στη διατροφή σου ούτε στην άσκησή σου. Γιατί αν το κάνεις αυτό το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να εξαντληθείς, οπότε όχι μόνο δεν θα μπορέσεις να χάσεις γραμμάριο αλλά μπορεί να πάρεις κιόλας!
Θέλει υπομονή, πίστη στον εαυτό σου και πείσμα! Καλή επιτυχία!
01-07-2010, 19:48 #48
Αγαπητή bouliana,
Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών είναι ένα ιατρικό θέμα με το οποίο έρχονται αντιμέτωπες πολλές γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας. Για να διαγνωστεί ότι μία κοπέλα έχει ΣΠΩ θα πρέπει να συγκεντρώνει μαζί 2 ή 3 από τους ακόλουθους παράγοντες:
-εμφάνιση πολυκυστικών ωοθηκών
-ινσουλινοαντίσταση
-υπερανδρογοναιμία
ΚΥΡΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ:
-άστατος κύκλος
-τριχοφυΐα
-ακμή
-ανδρικού τύπου παχυσαρκία
-δυσανεξία σε υδατάνθρακες
δυσκολία σε απώλεια βάρους
ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Βελτιώνοντας την απορρόφηση σακχάρου από το αίμα, βελτιώνουμε την υπερινσουλιναιμία και τους παράγοντες που εμποδίζουν την αύξηση του σωματικού βάρους. Η υπερινσουλιναιμία έχει σαν συνέπεια την εμφάνιση βουλιμικών κρίσεων.
Πρέπει να τονίσουμε ότι η απώλεια του βάρους γίνεται με μεγαλύτερη δυσκολία απ' ότι σε γυναίκες χωρίς ΣΠΩ και γι' αυτό χρειάζεται πολύ υπομονή και πείσμα για να καταφέρουμε ένα΄υγιές βάρος-στόχο. Έστω όμως και μία μικρή απώλεια βάρους 5-10% μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την επιστροφή της περιόδου, την αναστροφή της γονιμότητας και τη μείωση της υπερανδρογοναιμίας.
1. περιορισμός ολικής κατανάλωσης υδατανθράκων ημερησίως
Αποφεύγετε τη μεγάλη κατανάλωση ψωμιού, πατάτας, ρυζιού, ζυμαρικών και δημητριακών σε ΕΝΑ γεύμα
2. προτιμήστε τους υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη που είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες (πολύσπορο ψωμί, ολ. αλ. ζυμαρικά και δημητριακά, σαλάτες και λαχανικά, όσπρια, ξηροί καρποί)
3. αποφεύγετε τη ζάχαρη και οτιδήποτε την περιέχει
Επίσης συνιστώ τα παρακάτω για προστασία της καρδιάς:
- μείωση ζωϊκών λιπαρών στο ελάχιστο
- περιορισμός κατανάλωσης τηγανητών
- χρησιμοποείστε ελαιόλαδο στο μαγείρεμα
- πολλά φρούτα και λαχανικά
- αύξηση κατανάλωσης ω-3 λιπαρών οξέων (όπως ψάρια) σε 2 φορές την εβδομάδα
Για μία ολοκληρωμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου
συνιστάται ειδική διαιτητική αντιμετώπιση (ανάλογα με τα συμπτώματα που έχει η κάθε γυναίκα και τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε) και άσκηση, ενώ πολλές φορές είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί και φαρμακευτική αγωγή.
Ουσιαστικά με την άσκηση επιθυμούμε αύξηση μυϊκής μάζας και περιορισμό σωματικού λίπους.
01-07-2010, 20:01 #49
Αγαπητή herts,
Καλές πηγές τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες είναι το άπαχο κρέας, τα ψάρια και τα όσπρια.
ΚΡΕΑΣ
Μερικοί τύποι κρέατος είναι πλούσιοι σε λιπαρά, ιδιαίτερα κορεσμένα, γεγονός που μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα της χοληστερίνης σας.
Προσπαθήστε να επιλέγετε άπαχο κρέας, όπως κοτόπουλο (στήθος), γαλοπούλα (στήθος), κουνέλι.
Ψάρια
Τα ψάρια δεν είναι μόνο το τέλειο υποκατάστατο των λιπαρών κρεάτων, αλλά σας βοηθούν να φροντίζετε την καρδιά σας. Τα λιπαρά ωμέγα 3 λιπαρά προστατεύουν την καρδιά και προάγουν έναν φυσιολογικό, ομαλό καρδιακό παλμό. Προσπαθείτε να τρώτε τουλάχιστον δύο γεύματα την εβδομάδα με ψάρι. Οι καλύτερες πηγές για λιπαρά ωμέγα 3 λιπαρών είναι τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, το σκουμπρί και ο τόνος.
Όσπρια
Τα όσπρια περιλαμβάνουν τα φασόλια, τα μπιζέλια, τα ψητά φασόλια, τις φακές (κόκκινες, πράσινες, κίτρινες, καφέ), τα μαυρομάτικα φασόλια και τα ρεβίθια. Αυτές οι τροφές δίνουν όγκο στο γεύμα και είναι χαμηλές σε λιπαρά. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα όσπρια σας βοηθούν να μειώσετε την χοληστερίνη σας.
Προσθέστε όσπρια σε σούπες και κρεατικά για έξτρα υφή και γεύση. Χρησιμοποιώντας περισσότερα όσπρια και λιγότερο κρέας στα πιάτα σας, θα έχετε ένα γεύμα με υπέροχη γεύση αλλά και χαμηλότερο σε λιπαρά.
Επίσης, τα γαλακτοκομικά αρκεί να είναι 0% μην προσλάβουμε καθόλου΄λίπος ή έστω 1,5%.
Σνακ με πρωτεΐνη είναι οι μπάρες δημητριακών (ιδανικές χωρίς ζάχαρη), ένα τοστ με ψωμί ολ. αλ. και 2 φέτες γαλοπούλα, 1/2 ποτήρι milko 0% ζάχαρη 0% λίπος, 1 ποτήρι άπαχο γάλα με 1 κ.γ. κανέλα, 1 κ.γ. κακάο χωρίς ζάχαρη και 1 κ.γ. μέλι, επιδόρπια σόγιας είτε με γεύση σοκολάτας είτε γεύση βανίλιας ή 1 ποτήρι γάλα σόγιας.
01-07-2010, 20:11 #50
Καλησπέρα ROGO,
Kαλωσήρθες κι εσύ στην μοναδική παρέα ανθρώπων που σύντομα θα σε κάνουν να δεις ότι δεν είσαι μόνη σου!
Ποτέ δεν είναι αργά να καταφέρεις αυτό που επιθυμείς ότι κι αν είναι αυτό! Μην πτοείσαι ποτέ ότι εμπόδιο κι αν βρίσκεις μπροστά στην προσπάθειά σου! Να βρεις τη δύναμη που κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του, να ανορθώσεις το ύψος σου, και να πεις πως ή εγώ ή τα κιλά, δεν θα δεχτώ να με νικήσουν τα παραπάνω κιλά, θα βρω τον τρόπο και θα τα καταφέρω! Σκέψου πάνω από όλα ΘΕΤΙΚΑ και όταν το κάνεις αυτό θα είσαι έτοιμη να κάνεις μία νέα αρχή, μία ζωή με υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή θα φέρει ισορροπία, ευτυχία και απόλυτη ικανοποίηση στην καρδιά σου!
Μην ξεχνάς πως ειλικρινά υπάρχουν άνθρωποι που θα σε στηρίξουν! Και εδώ μέσα θα βρεις πάρα πολλούς! Περιμένω νέα σου και περισσότερες πληροφορίες για να έχουμε και στοιχεία να σε προσωποποιήσουμε!
01-07-2010, 21:41 #51
γεια σου granita
είμαι 1.60 και 80 κιλά και ώριμη γυναίκα πια στα 44
Ταλαιπωρούμαι από τα 12 μου χρόνια.΄Εχω ανεβει στα 90 και έχω κατέβει μέχρι τα 50 και εγώ δεν ξέρω πόσες φορές.
Τελευταία φορά άρχισα δίαιτα το Σεπτέμβριο από 89 κιλά με διαιτολόγο αποτελεσματικό μεν αλλά πολύ ακριβό δε.
Μέχρι τον Ιανουάριο έφτασα τα 75.
Δεν μπορούσα όμως να συνεχίσω άλλο .
΄Εχω απελπιστεί με τον εαυτό μου και δεν έχω κανέναν να μοιραστεί μαζί μου πως είναι να ζει κανείς όλη τη ζωή προσπαθώντας να ελέγξει το βάρος . Για να πάρω λίγο κουράγιο.........
φιλάκια
01-07-2010, 21:46 #52
σε ευχαριστώ πολύ clindietitian. είναι πολύ σημαντικό για μένα να μοιραστώ το πρόβλημά μου.
Αν είδα καλά είσαι διαιτολόγος?
01-07-2010, 21:54 #53
γεια σου granita
Ταλαιπωρούμαι από τα 12 μου χρόνια.΄Εχω ανεβει στα 90 και έχω κατέβει μέχρι τα 50 και εγώ δεν ξέρω πόσες φορές.
Τελευταία φορά άρχισα δίαιτα το Σεπτέμβριο από 89 κιλά με διαιτολόγο αποτελεσματικό μεν αλλά πολύ ακριβό δε.
΄Εχω απελπιστεί με τον εαυτό μου και δεν έχω κανέναν να μοιραστεί μαζί μου πως είναι να ζει κανείς όλη τη ζωή προσπαθώντας να ελέγξει το βάρος . Για να πάρω λίγο κουράγιο.........
φιλάκια
01-07-2010, 21:59 #54
Originally posted by clindietitian
Αγαπητή herts,
Καλές πηγές τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες είναι το άπαχο κρέας, τα ψάρια και τα όσπρια.
ΚΡΕΑΣ
Μερικοί τύποι κρέατος είναι πλούσιοι σε λιπαρά, ιδιαίτερα κορεσμένα, γεγονός που μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα της χοληστερίνης σας.
Προσπαθήστε να επιλέγετε άπαχο κρέας, όπως κοτόπουλο (στήθος), γαλοπούλα (στήθος), κουνέλι.
Ψάρια
Τα ψάρια δεν είναι μόνο το τέλειο υποκατάστατο των λιπαρών κρεάτων, αλλά σας βοηθούν να φροντίζετε την καρδιά σας. Τα λιπαρά ωμέγα 3 λιπαρά προστατεύουν την καρδιά και προάγουν έναν φυσιολογικό, ομαλό καρδιακό παλμό. Προσπαθείτε να τρώτε τουλάχιστον δύο γεύματα την εβδομάδα με ψάρι. Οι καλύτερες πηγές για λιπαρά ωμέγα 3 λιπαρών είναι τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, το σκουμπρί και ο τόνος.
Όσπρια
Τα όσπρια περιλαμβάνουν τα φασόλια, τα μπιζέλια, τα ψητά φασόλια, τις φακές (κόκκινες, πράσινες, κίτρινες, καφέ), τα μαυρομάτικα φασόλια και τα ρεβίθια. Αυτές οι τροφές δίνουν όγκο στο γεύμα και είναι χαμηλές σε λιπαρά. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα όσπρια σας βοηθούν να μειώσετε την χοληστερίνη σας.
Προσθέστε όσπρια σε σούπες και κρεατικά για έξτρα υφή και γεύση. Χρησιμοποιώντας περισσότερα όσπρια και λιγότερο κρέας στα πιάτα σας, θα έχετε ένα γεύμα με υπέροχη γεύση αλλά και χαμηλότερο σε λιπαρά.
Επίσης, τα γαλακτοκομικά αρκεί να είναι 0% μην προσλάβουμε καθόλου΄λίπος ή έστω 1,5%.
Σνακ με πρωτεΐνη είναι οι μπάρες δημητριακών (ιδανικές χωρίς ζάχαρη), ένα τοστ με ψωμί ολ. αλ. και 2 φέτες γαλοπούλα, 1/2 ποτήρι milko 0% ζάχαρη 0% λίπος, 1 ποτήρι άπαχο γάλα με 1 κ.γ. κανέλα, 1 κ.γ. κακάο χωρίς ζάχαρη και 1 κ.γ. μέλι, επιδόρπια σόγιας είτε με γεύση σοκολάτας είτε γεύση βανίλιας ή 1 ποτήρι γάλα σόγιας.
Μπερδεύτηκα λίγο... Είναι οι μπάρες πρωτείνες?
01-07-2010, 22:06 #55
γεια σου granita
φιλάκια
Καλώς ήρθες!
01-07-2010, 22:07 #56
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!!!!! και εκ των προτέρων να ευχαριστήσω ( φανταζομαι ισχυει απο όλους) και την διαιτολόγο που πραγματικά ενδιαφέρεται!!!!! και εννοειται ότι ( με την καλη έννοια) θα σε εκμεταλευτω..με μια ερώτηση σχετικά με την διατροφή μου:
είμαι 100 κιλα με ύψος 1,71 και 28 ετων πρίν απο 1 χρόνο ήμουν 79 αλλά μετα απο μια στεναχώρια και πολλες πολλες πολλες πάστες και βουλιμικα καθημερινα επεισόδια έφτασα τα 112 τώρα το πως τα έχασα αυτά τα κιλα:
με 2 ώρες την ημερα γυμναστικη 5 φορες την εβδομαδα ( 1ώρα γήπεδο συνολικά 6κμ περπατημα και 1 ωρα κοιλιακους, βαρη) σχετικά με φαγητο το ίδιο πράγμα καθε μερα εκτός απο 4 ημέρες τώρα που τρώγω και τους τοίχους δηλ
ΠΡΩΙ: 100γρ γιαουρτι με 10γρ μελι
δεκατ: 1 φρουτο
μεσημερι: 120-150 γρ πρωτεινη στεγνη με νεροβραστο σπανακι ή κολοκυθάκια ή βλήτα
απογευμα : 200μλ χυμο
βραδυ: 100γρ γιαουρτι και 2 φετες γαλοπουλα βραστη
και καθε 2 ημερες 1 φετα ψωμι!!
απλά μου βγαίνουν περίπου 850-900 θερμίδες και η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες ημέρες που έφαγα παραπάνω δεν άντεξε το στομαχι μου ( και ακομη δεν αντεχει) και τα απεβαλα!!!
Η ΕΡΩΤΗΣΗ: θα έχω πρόβλημα αν συνεχισω με αυτές τις θερμιδες και αν ναι να τις αυξήσω με φρούτα ή έστω 1κ.γ ελαιολαδο?
αυτα και απο εμενα!!!!!!
01-07-2010, 22:21 #57
συγνωμη αλλά ξέχασα να πώ ότι απο τα 109 κιλα και με τόση ασκηση έχω χάσει μόνο 2 πόντους απο το κάθε μηρό , εκέι που έχω το πρόβλημα ( απο 82,5 στο 80,5) είναι φυσιολογικό αυτό?
01-07-2010, 22:25 #58
αγαπητό vivikaki μήπως το παρακάνεις με τις μειωμένες θερμίδες? Εγώ έχασα 14 κιλά από Σεπτέμβριο μέχρι Ιανουάριο χωρίς να πεινάσω καθόλου. Αν θέλεις να σου δώσω την δίαιτα που πιστεύω ότι στην περίπτωση σου μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά και θα τρως 5 γεύματα την ημέρα .Είσαι πολύ μικρότερη από μένα και χάνεις ευκολότερα. Είναι στην ουσία διατροφή.
Τώρα θα μου πεις γιατί δεν συνέχισα............απλά κουράστηκα ψυχικά και ξεπαραδιάστικα με τον διαιτολόγο που διάλεξα. Αποτελεσματικός αλλά ακριβός!!!
01-07-2010, 22:59 #59
ευχαριστω πολύ αν θες στείλε μου την έστω για να πάρω και μια ιδεά αν και η αλήθεια έιναι ότι αν μου πεις τωρα πρεπει να φας αυτο και μετα εκείνο το μόνο που θα κάνω έίναι να αγχωθω και να παρω κιλα , γενικά μόνο στην ιδεα του διαιτολογου ( διατροφολόγου) εγω παίρνω κιλο!!!χαχαχαχα!!! δωσε μου την πάντως και θα αντιγράψω κανενα γεύμα!!!! ξανα ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον!!! εσυ πως τα πας?
02-07-2010, 00:27 #60
vivikaki το ξέρω ότι όταν σου ορίζουν τι πρέπει να φας είναι τις περισσότερες φορές σπαστικό
πάρε μια γεύση από την δίαιτα
πρωί
ένα ποτήρι χυμός πορτοκάλι
2 κριτσίνια και 50 γρ. τυρί milner
1ο ενδιάμεσο και 2ο ενδιάμεσο
μισό ποτήρι χυμό ροδάκιο ή μήλο(Ολυμπος)
ένα τόστ με δύο φέτες γαλοπούλα και αλειμένο το ψωμί με τυρί philadelphia
γεύμα
180γρ κοτόπουλου με 130 γρ.ρύζι ή μία φέτα ψωμί
σαλάρα όσο θες με μία κουταλιά λάδι
βραδινό
τόνος σε νερό
πράσινη σαλάτα με μία κουταλιά σούπας
1 παξιμάδι κριθαρένιο 60γρ.
πριν κοιμηθείς
γιαούρτι στραγγιστό 2%
με 200γρ ροδάκινα
Αυτή είναι μία ημέρα , αλλάζει κάθε μέρα σχεδόν.
Μπορεί να φαίνονται πολλά αλλά πίστεψέ με λειτουργεί . Αρχίζεις χάνεις μετά τις πρώτες 15 μέρες αλλά σταθερά κάθε δέκα μέρες περίπου 2 κιλά
Εγώ όταν την είχα αρχίσει ήμουν 89 καλά και έφτασα 75.΄Εχω κάνει από τον Ιανουάριο τις βλακείες!!!!
και με απίστευτο φαγητό για να βάλω 4-5 κιλά
φιλιά
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία