Results 76 to 90 of 98
Thread: Μια ζωή ΔΙΑΙΤΑ;!
-
14-07-2010, 21:55 #76
Καλησπερα clindietitian, ειμαι 34 χρονων και 129 κιλα ( υψος 186 και γενικα ψιλογυμνασμενος, οχι εντελως βοδι, εννοειται οτι αρκετα ευσωμο με λες!!!)
Οπως βλεπεις και απο το τιτλο εχω πλεον μια σοβαρη απορεια? Γενικα κανω μια ζωη διαιτα απο οσο μπορω να θυμαμαι τον εαυτο μου.
13 χρονων στα σιλουετ εχασα 25 τα ξαναπηρα!!!
18 χρονων στα μποντιλαιν εχασα 30 τα ξαναπηρα!!!
23 χρονων στα μποντιλαιν εχασα 25 πηρα μερικα καταφερα να μεινω μεχρι τα 30 μου στα 115 και αρκετα γυμνασμενος, παντρευτικα στα 30 και πηρα αλλα 19 σε 1 χρονο μεσα!!! τα τελευταια 3 χρονια παω σε διαιτολογο συνεχως αλλα και για 6 μηνες μποντιλαιν, αποτελεσμα...απο 134 να παω 129 και ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!!! Κανω διατροφη συνεχως 3 χρονια και δεν μπορω να μαζεψω με τιποτα τα επεισοδια υπερφαγιας που εχω, αλλα ουτε και οταν θα βγω θα κανω κρατει στο φαι!! Μηπως τελικα "συμβιβαστηκα" με την εικονα μου μετα απο ολα αυτα και απλα θελω να μεινω εδω η πλεων η κατασταση εχει ξεφυγει απο εμενα και θελω ψυχολογο?
Επισης να σου αναφερω οτι η σχεση μου με την διαιτολογο μου ειναι τελεια απο πλευρα υποστηριξης και συνεργασιας, απλα αφου την εχω δει, μετα απο μια μερα ειναι σαν μην την ειδα καθολου σαν να την "εχω γραμμενη" και απλα να τρωω σαν βοδι!!!ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΜΟΥ???
- 19-07-2010, 17:55 #77
καλησπέρα σε όλους κι από μένα!
θα ήθελα να ρωτήσω...
όταν τρώμε χλωρά φασολάκια πράσινα,θεωρούμε ότι τρώμε πρωτείνη, λαχανικά ή και τα δύο;
για παράδειγμα αν η δίαιτά μου λέει τόση πρωτείνη και τόση σαλάτα για μεσημέρι,
όταν μαγειρεύω χλωρά φασολάκια πού και πώς τα κατανείμω;
ευχαριστώ!
19-07-2010, 21:20 #78
Originally posted by qwert
θα ήθελα να ρωτήσω...
όταν τρώμε χλωρά φασολάκια πράσινα,θεωρούμε ότι τρώμε πρωτείνη, λαχανικά ή και τα δύο;
ευχαριστώ!
αν τα φας αντι για σαλατα, θα συνυπολογισεις και το λαδι που θα τους βαλεις ειτε ωμο ειτε μαγειρεμενο, και θα το αφαιρεσεις απο το συνολικο λαδι που θελεις να φας, ολη την ημερα.
19-07-2010, 23:16 #79
Originally posted by 2sweet2b4go10
θα ήθελα να ρωτήσω...
ευχαριστώ!
αν τα φας αντι για σαλατα, θα συνυπολογισεις και το λαδι που θα τους βαλεις ειτε ωμο ειτε μαγειρεμενο, και θα το αφαιρεσεις απο το συνολικο λαδι που θελεις να φας, ολη την ημερα.
το λαδι παντα το βαζω μετα
το θεμα ειναι οτι τα χλωρα πρασινα φασολακια εχουν μεσα φασοοοοοοοοοοολια!!!σας σοκαρα,ξερω))))))))))):PPPPPPPPP
που θελω να καταληξω?
τα φασολια ειναι όσπρια και άρα μπορουν να αντικαταστησουν μεριδα κρεατος,ψαριου,αυγων.ποσο μαλλον τα φασολια που εχουν απο τις πλεον υψηλης βιολογικης αξιας πρωτεινες του φυτικου κοσμου.
οποτε??το ερωτημα παραμενει...
ειναι και πρωτεινη και λαχανικο εγω νομιζω...
περιμενω τη διαιτολογο μας να μας πει
20-07-2010, 00:08 #80
Originally posted by 2sweet2b4go10
θα ήθελα να ρωτήσω...
ευχαριστώ!
το λαδι παντα το βαζω μετα
το θεμα ειναι οτι τα χλωρα πρασινα φασολακια εχουν μεσα φασοοοοοοοοοοολια!!!σας σοκαρα,ξερω))))))))))):PPPPPPPPP
που θελω να καταληξω?
τα φασολια ειναι όσπρια και άρα μπορουν να αντικαταστησουν μεριδα κρεατος,ψαριου,αυγων.ποσο μαλλον τα φασολια που εχουν απο τις πλεον υψηλης βιολογικης αξιας πρωτεινες του φυτικου κοσμου.
οποτε??το ερωτημα παραμενει...
ειναι και πρωτεινη και λαχανικο εγω νομιζω...
περιμενω τη διαιτολογο μας να μας πει
100 Γραμμάρια
Θερμίδες : 26
Πρωτείνες σε gr : 2
Λίπος σε gr : 0
Υδατάνθρακες σε gr : 4
Κυτταρίνη σε gr : 3
Χοληστερίνη σε mg : 0
Ασβέστιο σε mg : 27
Σίδηρος σε mg : 1
απιστε qwert, να τον ακους τον παλιο, δεν λεει μαλακιες
τα φασολακια χρυσο μου δεν εχουν μεσα σχηματισμενα φασολια και ΔΕΝ ειναι οσπρια. η απειροελαχιστη ποσοτητα πρωτεινης που εχουν,δεν τα κατατασσει στα πρωτεινουχα τροφιμα.
αν θες πρωτεινες, φαε κανενα φιλετακι μοσχαρισιο, ψητο....
:P
20-07-2010, 18:03 #81
Καλησπέρα σας και λυπάμαι που χάθηκα τις τελευταίες εβδομάδες.
Καταρχήν μία απορία της bouliana για το νερό. Το νερό πρέπει να το πίνουμε 10 λεπτά περίπου πριν από το γεύμα για καθαρισμό του γαστρεντερικού σωλήνα και επομένως να επιτύχουμε καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και περίπου 20-30 λεπτά μετά το γεύμα. Ποτέ κατά τη διάρκεια του γεύματος γιατί έτσι δυσκολεύουμε την πέψη.
20-07-2010, 18:10 #82
Αγαπητέ Ovellix,
Είναι πολύ πιθανό να έχεις συμβιβαστεί με τα κιλά σου κι αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει. Το καλύτερο είναι να ζητήσεις από τη διαιτολόγο σου να εφαρμόσει σε σένα ένα πρόγραμμα γνωστό ως τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς. Είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα όπου έχει σαν στόχο πρώτα να εδραιώσει τη σωστή ψυχολογία καθώς και να αντιμετωπίσει όλα τα πιθανά ψυχολογικά ή μη αίτια που σου προκαλούν την υπερφαγία. Το επόμενο στάδιο είναι η απώλεια κιλών που τότε θα δεις πως θα είναι παιχνιδάκι.
Καλή συνέχεια και να μην χάνεις το κουράγιο σου! Όλα έχουν τη λύση τους αρκεί να ανακαλύψουμε την πραγματική αιτία στο πρόβλημά μας!
20-07-2010, 18:15 #83
Αγαπητή qwert,
Έχει δίκιο η 2sweet2b4go10.
Τα χλωρά φασολάκια θεωρούνται λαχανικό καθώς η πρωτεΐνη που περιέχουν είναι λίγη, για να τα κατατάξουμε στα όσπρια.
20-07-2010, 18:45 #84
Originally posted by clindietitian
Το καλύτερο είναι να ζητήσεις από τη διαιτολόγο σου να εφαρμόσει σε σένα ένα πρόγραμμα γνωστό ως τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς. Είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα όπου έχει σαν στόχο πρώτα να εδραιώσει τη σωστή ψυχολογία καθώς και να αντιμετωπίσει όλα τα πιθανά ψυχολογικά ή μη αίτια που σου προκαλούν την υπερφαγία.
20-07-2010, 18:55 #85
Ανάλογα, μπορεί κι ένας διαιτολόγος ο οποίος έχει πολύ καλές γνώσεις επί του θέματος (μετεκπαίδευση). Αλλιώς μόνο με συνεργασία των 2.
Απλά όταν έχεις να κάνεις με 1 επιστήμονα θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο για τον ασθενή. Από εκεί και πέρα κανένας διαιτολόγος δεν είναι υποχρεωμένος να είναι πολύ καλός γνώστης του θέματος ώστε να μπορεί να το αναλάβει από μόνος του. Οπότε προχώρησέ το!
20-07-2010, 19:14 #86
Originally posted by clindietitian
Ανάλογα, μπορεί κι ένας διαιτολόγος ο οποίος έχει πολύ καλές γνώσεις επί του θέματος (μετεκπαίδευση). Αλλιώς μόνο με συνεργασία των 2.
Απλά όταν έχεις να κάνεις με 1 επιστήμονα θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο για τον ασθενή. Από εκεί και πέρα κανένας διαιτολόγος δεν είναι υποχρεωμένος να είναι πολύ καλός γνώστης του θέματος ώστε να μπορεί να το αναλάβει από μόνος του. Οπότε προχώρησέ το!
20-07-2010, 23:25 #87
clin και 2sweet σας ευχαριστω παρα πολυ και τις 2.
2sweet απο δω και περα θα ακουω πιο ακριτα τα οσα λες
clin,αλλη μια τοση δα ερωτησουλα,αν μου επιτρεπεις
καταρχην να σου αναφερω μερικα δεδομενα και μετα να ρωτησω
1.τρωω λαχανικα κανονικα και οσα πρεπει αλλα δεν ειναι και το καλυτερο μου.ειναι το χειροτερο μου για την ακριβεια.
2.οταν μαγειρευω φασολακια,αρακα και μπαμιες δεν βαζω καθολου! λαδι κι ομως τα φαγητα μου βγαινουν νοστιμοτατα και θελω να τα καταβροχθισω με μεγαλη χαρα
για την ακριβεια στα φασολακια και τον αρακα βαζω μεσα και κολοκυθια μελιτζανες σκορδα κρεμμυδια ανηθο μαιδανο σελινο, ο,τι λαχανουρα εχω στο ψυγειο μου
και που λες,μ αρεσει γευστικα το αποτελεσμα
και τωρα η ερωτηση...
αφου αυτα μ αρεσουν,να φτιαχνω καποιες φορες απο μια κατσαρολα,να τα βαζω στο ψυγειο και να τα τρωω αυτα ως σαλατα ;ενταξει δε λεω να το κανω συνεχεια,και σαφως ξερω οτι χρειαζομαι ποικιλια τροφων,αρα θα τρωω και τα χορτα μου και τα παντζαρια μου και τα κουνουπιδια μου κλπ αλλα αν μερα παρα μερα εστω,
η μια σαλατα της ημερας μου απο τις 2 ηταν φασολακια κλπ που αναφερω παραπανω θα ηταν μεγαλη ανακουφιση.
θεωρητικα μια χαρα γινεται αυτο,δε γινεται?λογικα πρεπει να ειναι σωστο.
και μια ακομη διευκρινηση.
καπου ακουσα οτι οταν τρωμε αρακα,φασολακια και καλαμποκι αν και θεωρουνται λαχανικα να εχουμε κατα νου οτι ανηκουν και στην ομαδα δημητριακων επειδη εχουν πολυ αμυλο.
ισχυει αυτο?δηλαδη αν ειναι να φαω μια φετα ψωμι στο γευμα μου και φαω αρακα με διαφορα αλλα τουρλου για σαλατα,να μη τη φαω τη φετα το ψωμι?
ευχαριστω απο τα βαθη της καρδιας μου για τις απαντησεις σας.με βοηθατε να διευκρινισω καποια σημεια που ηταν επι μονιμου με το ερωτηματικο του κυρου γραναζι απο πανω
clin,ιδιως ευχαριστω εσενα που λογω της ιδιοτητας σου εχει μια καποια αξια παραπανω ο λογος σου!
μου εχουν φανει χρησιμα διαφορα που εχεις πει ως τωρα
καληνυχτα σε ολες και ολους!
20-07-2010, 23:34 #88
και μια τελευταια ερωτηση σχετικη με κατι που ανεφερα παραπανω
τα οσπρια μπορουν καποιες φορες τηη βδομαδα να αντικαταστησουν κρεας,ψαρι και αυγο απο αποψη πρωτεινων,σωστα?ιδιως αν φαω και δημητριακο μαζι με τα οσπρια γιατι ο συνδυασμος δινει ακομη καλυτερη πρωτεινη απ οτι εχω διαβασει,ειναι σωστο αυτο,δεν ειναι?
και παμε στηn κυριως ερωτηση.
τα οσπρια αν και εχουν πρωτεινες δεν παυουν να ειναι και υδατανθρακες.akribvs logv aytoy,να εχω το νου μου να τρωω λιγοτερα τροφιμα απο την ομαδα των δημητριακων,οταν θα τρωω οσπρια για πρωτεινες,η να μην ασχολουμαι καθολου και να τρωω τα δημητριακα που ηταν να φαω κανονικα??
αυτα.δεν εχω να ρωτησω κατι αλλο.
21-07-2010, 01:08 #89
εφοσον απευθυνεσαι στον κλιν για τις ερωτησεις σου, να σου απαντησει ο κλιν που μετραει καπως περισσοτερο ο λογος του λογω ειδικοτητας, ΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΔΕ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΠΤ!!!!!!!!!!
:Ρ
Θα σου πω ομως για να μην αγωνιας, οτι ΝΑΙ, αυτα τα αλαδωτα τουρλου που κανεις με τα λαχανικα σου , μπορεις να τα τρως αφοβα σαν σαλατα, πολυ καλα κανεις που το βαζεις το λαδι ωμο, για να ειναι μια διαιτητικη επιλογη, αρκει το ωμο λαδι που βαζδεςι να ειναι μετρημενο στο παλισιο των ημερησιων θερμιδων σου (π.χ. μεχρι 3 κουταλακια του γλυκου τη μερα σε οτι σαλατικα η λαχανικα φας)
21-07-2010, 15:16 #90
Γεια σας και απο μενα! Θα ηθελα να ρωτησω την διαιτολογο της παρεας...
Εδω και 2,5 εβδομαδες ειμαι κολλημενη στα 77,3 κιλα και δεν χανω με τιποτα. Υπαρχει κατι που μπορω να κανω για να κινηθει λιγο ο μεταβολισμος μου ή απλα πρεπει να συνεχισω την διατροφη μου οπως εκανα μεχρι τωρα? Σημειωση: εχω χασει συνολικα 8 κιλα μεχρι τωρα μεσα σε 2 μηνες.
Ευχαριστω πολυ και θα περιμενω την απαντηση!!!
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια