Results 91 to 98 of 98
Thread: Μια ζωή ΔΙΑΙΤΑ;!
-
22-07-2010, 16:50 #91
Λοιπόν qwert,
μου αρέσει που έχεις τόσες απορίες! Καταρχήν να τονίσουμε ότι στο φαγητό σου και στη σαλάτα σου πρέπει να προσθέτεις το ελαιόλαδο που σου αντιστοιχεί. Είναι υψύστης σημασίας να το κάνεις αυτό καθώς περιέχει ω9 λιπαρά οξέα που θωρακίζουν τον οργανισμό μας από τις ελεύθερες ρίζες και επίσης βοηθούν μαζί με τα ω3 και ω6 σε πιο αποτελεσματική απώλεια λίπους και βάρους γενικότερα.
Όσον αφορά τα μη αμυλούχα λαχανικά μπορείς να τα τρως αντί για σαλάτα στην αντίστοιχη ποσότητα. Τα αμυλούχα καλό είναι να μην τα καταναλώνεις καθημερινά αλλά αν το κάνεις να μην τρως μαζί και ψωμί.
Επίσης για καλή μείωσηλίπους να καταναλώνεις βρώμη και ακατέργαστους υδατ/κες καθώς έχουν την ιδιότητα να δημιουργούν χυλό εσωτερικά και να δεσμεύουν μόρια χοληστερίνης και έπειτα να τα απομακρύνουν μέσω των κοπράνων.
Όσον αφορά στα όσπρια καλό είναι να μην τα προτιμάς έναντι του κρέατος, ψαριών και αυγών κι αυτό γιατί όλα αυτά τα τρόφιμα μπορεί να είναι πηγές πρωτεϊνών αλλά το καθέ ένα από αυτά περιέχει θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού που δεν περιέχουν άλλα.
θα σου πρότεινα τέλος να μην καταναλώνεις και επιπλεόν υδατ/κες μαζί με τα όσπρια, καθώς θα αποτελούσε υπερβολή στη συνολική πρόσληψη υδατ/κων.
- 22-07-2010, 17:00 #92
brazil μου,
απ' ότι καταλαβαίνω μάλλον έχει κολλήσει λόγω των συγκεκριμένων θερμίδων που προσλαμβάνεις όλο αυτό το διάστημα. Αυτό που προτείνω σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να παίξεις λίγο με τη θερμιδική σου πρόσληψη. δηλαδή δοκίμασε να φας για παράδειγμα σε μία μέρα σου ένα μικρό γλυκό επιπλέον χωρίς να αφαιρέσεις κάτι. Ή πάλι μπορείς για 2-3 μέρες να μην τρως μαγειρευτά αλλά ίσως 4-5 φρούτα και 3-4 μερίδες γαλακ/κών ανά ημέρα. το τελευταίο σίγουρα θα σε βοηθήσει αλλά μην το επιχειρήσεις εαν έχεις ένα φορτωμένο πρόγραμμα καθώς είναι απότομη η μείωση θερμίδων και μπορεί να γίνει αισθητή στον οργανισμό αν βρίσκεται σε συνθήκες με υψηλές απαιτήσεις.
Υπάρχει επίσης η περίπτωση να έχεις χάσει αρκετή μυϊκή μάζα πράγμα που σημαίνει πως καις λιγότερο. Αυτό μπορείς να το τσεκάρεις με εβδομαδιαίες λιπομετρήσεις.
22-07-2010, 17:32 #93
clindietician με ξεχασες...σου εγραψα τις παραπανω πληροφοριες που ζητησες.. ειναι ομως στην προηγουμενη σελιδα.δεσ το αν μπορεσεις.εχω αρχισει και τα ξαναπαιρνω τα κιλα..
23-07-2010, 04:22 #94
καλη μου clindietitian χαιρομαι πολυ που σε εχουμε κοντα μας....
εχω παει σε αρκετους διαιτολογους αλλα τζιφος...μου δινουν ενα κομματι χαρτι με ενα προγραμμα διατροφης κι εξω απ την πορτα....φαντασου,εχω πολυκυστικες ωοθηκες και οταν τους του λεω ουτε ενας δεν εχει δωσει σημασια....το ιδιο προγραμμα ολοι ανεξαιτερως...τεσπα.
Αυτο που ηθελα να σε ρωτησω ειναι οτι θελω να χασω 10-13 κιλα.Ξεκινησα ατκινς(την κανω 2 εβδομαδες) αλλα δεν ειμαι ευχαριστημενη καθως τοσο μεγαλη ποσοτητα προτεινης με κουρασε,δεν τρωω φρουτα τα οποια υπερλατρευω και μετραω τα λαχανικα μου.Επιπλεον γεμισα σπυρακια
Τ γνωμη εχεις για το προγραμμα της κυκλικης ληψης υδατανθρακων?αν το ξεκινησω θα ξαναπαρω το κιλακι που εχασα απο την ατκινς?εννοειται πως θα καταναλωνω χαμηλου γλυκαιμικου δεικτη υδατανθρακες.
Αναμενω με αγωνια
01-08-2010, 18:30 #95
Originally posted by clindietitian
Όσον αφορά τα μη αμυλούχα λαχανικά μπορείς να τα τρως αντί για σαλάτα στην αντίστοιχη ποσότητα. Τα αμυλούχα καλό είναι να μην τα καταναλώνεις καθημερινά αλλά αν το κάνεις να μην τρως μαζί και ψωμί.
Όσον αφορά στα όσπρια καλό είναι να μην τα προτιμάς έναντι του κρέατος, ψαριών και αυγών κι αυτό γιατί όλα αυτά τα τρόφιμα μπορεί να είναι πηγές πρωτεϊνών αλλά το καθέ ένα από αυτά περιέχει θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού που δεν περιέχουν άλλα.
εκτος αν συστηνεις να το κανουμε ετσι και να τρωμε τα οσπρια ως υδατανθρακα.
δε νομιζω να ειναι σωστο ομως αυτο.
θα σου πρότεινα τέλος να μην καταναλώνεις και επιπλεόν υδατ/κες μαζί με τα όσπρια, καθώς θα αποτελούσε υπερβολή στη συνολική πρόσληψη υδατ/κων.
απο την αλλη ομως εχω επανειλημμενα διαβασει οτι τα οσπρια πρεπει να τα τρωμε με με λιγο ρυζι η ψωμι η τροφιμο της ομαδας δημητριακων τελοσπαντων γιατι ο συνδυασμος πρωτεινης των οσπριων και προωτεινης του ψωμιου κλπ μας δινει πληρη πρωτεινη αντιστοιχη η πολυ κοντα τελοσπαντων σ εκεινη του κρεατος.
δεν ισχυει αυτο τελικα;
παντως σε ευχαριστω θερμα που μπηκες στον κοπο και απαντησες καλη μου.
05-08-2010, 17:06 #96
διαιτολόγε μας θα ηθελα να σ κανω μια ερωτηση
εκανα γενικες εξετασεισ αιματος κ μ βρηκαν πολυ ανεβασμενο το ουρικο οξυ, 7 κ κατι. η μικροβιολογος μ οταν τη ρωτησα απο τι προερχεται μ ειπε να κοψω τα οσπρια, το χοιρινο, το κιτρινο τυρι και τη ντοματα αλλα τιποτα παραπερα. αν γνωριζεισ κατι παραπανω να μ εξηγησεις θα σ ημουν πολυ ευγνωμων! σε ευχαριστω πολυ!!
05-08-2010, 21:35 #97
Originally posted by eleni1201
Με κάθε επιφύλαξη νομίζω ότι το ουρικό οξύ προέρχεται από τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών, γι'αυτό σου είπε λιγότερες πρωτεϊνες. Το ανεβασμένο ουρικό οξύ νομίζω προκαλεί φλεγμονή στις αρθρώσεις (εξού και ουρική αρθρίτιδα) στην καρδια και νομίζω και σε αλλα σημεία του σώματος. Ένας φίλος μας έχει και παίρνει χάπια και είναι καλα και έχουν υποχωρήσει και οι πόνοι στις αρθρώσεις στα δάχτυλα των ποδιών.
δειξε τις εξετασεις σου σε ενα παθολογο η ενα ουρολογο και ασε τις συστασεις της μικροβιολογου.
πολυ κακως που σου ειπε οσα ειπε,δεν ειναι αυτη η δουλεια της.
δες παθολογο η ακομη καλυτερα ουρολογο.
07-08-2010, 17:09 #98
Αγαπητή clindietitian,
Θα ήθελα και εγώ να σε ρωτήσω κάτι?λοιπόν εγώ δεν αντιμετώπιζα ποτέ πρόβλημα με την περίοδο μου, ήμουν σταθερή στον κύκλο μου, παρόλα αυτά όταν πήγα Αγγλία για σπουδές έβαλα απότομα βάρος και σταμάτησα να βλέπω περίοδο. Όταν ήρθα πίσω ο γυναικολόγος μου μου τόνισε ότι μόνη λύση για να επανέρθει ο κύκλος μου είναι μέσα από την λήψη αντισυλληπτικών. Εδώ και 3 χρόνια πίνω αντισυλληπτικά, σε λίγες μέρες θα πρέπει να κάνω διακοπή. Με τη διακοπή θα των αντισυλληπτικών θα χάσω κιλά πιο εύκολα από ότι τώρα, θα έχω περισσότερη ή λιγότερη κατακράτηση υγρών;
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου :bouncy:
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία