ʼσχετο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 53

Thread: ʼσχετο

Senior Member

ʼσχετο

Έχω μια απορία???????
    Είμαι πολύ κακιά?????
    Τα πείρα πρωί πρωί με την πεθερά μου.

Η οποία πρέπει να ομολογήσω ότι είναι πολύ καλός άνθρωπος.
    Μου κρατάει το παιδί από Δευτέρα ως Παρασκευή ,
    τα πρωινά, για 7 ώρες, από τις 07:30 που φεύγω μέχρι τις 14:30 που επιστρέφω.
    Τις 2 εβδομάδες του μήνα που ο άντρας μου είναι πρωινός, η πεθερά μου κατεβαίνει όταν φεύγω εγώ από το σπίτι στις 07:30
    Και τις 2 εβδομάδες που ο άντρας μου είναι απογευματινός έρχεται ότι ώρα ξυπνήσουν
    Περίπου στις 10:00 και φεύγει πάλι στις 14:30 που έρχομαι.
    Του δίνει το γάλα του στο δικό μας σπίτι και μετά τον παίρνει στο δικό της από πάνω μέχρι να επιστρέψω εγώ?
    ΝΑΙ όταν ο πατέρας του είναι το πρωί στο σπίτι και πάλι το φροντίζει η πεθερά μου?..
    (δεν έχει βάλει ποτέ τον κανακάρη της στη διαδικασία να δει πως είναι να φροντίζεις το παιδί σου) και εγώ που προσπαθώ πέφτω πάνω σε πόρτα..(αλλά πιστεύω πως φταίει η νοοτροπία που έχει πάρει?..σαφώς από την μανούλα του που τον έχει χαϊδεμένο)

Τεσπά, να σας πω τώρα και το γιατί (τσαντίστηκα)
    Σήμερα με την πεθερά μου θα φεύγαμε μαζί το πρωί γιατί έπρεπε να κάνει εξετάσεις αίματος(τυπικά) και είπε στον πεθερό μου να κατέβει κάτω?
    Οπότε κατεβαίνει στις 07:10?. Εννοείτε ότι έχει κλειδί έτσι?..
    Εγώ δεν είχα σηκωθεί ακόμα, ξυπνάω στις07:15
    Και αρχίζει να βάζει τα πράγματα του παιδιού όπου εκείνη ήθελε?.
    1) το ποτηράκι για το γάλα του παιδιού αντί στην πιατοθήκη που βρίσκεται πάντα, το έβαλε δίπλα από το μάτι της κουζίνας
    2) το μπρίκι πάνω στο μάτι
    3) πάτησε το κουμπί στο ανάλογο μάτι της κουζίνας, έτσι ώστε να προεξέχει
    4) έβαλε 1 κουτάλι μέσα στο μπρίκι
    5) κατέβασε τη ζάχαρη από τη συνηθισμένη θέση της και την έβαλε δίπλα στο ποτήρι
    6) διάλεξε άλλα ρούχα για το παιδί από αυτά που είχα αφήσει εγώ πάνω στο τραπέζι της κουζίνας και τα έβαλε στο μπράτσο του καναπέ στο σαλόνι <<επειδή σήμερα θα είχε ψύχρα>> και καλά (εγώ πάντως σκάω)
    7) πείρε και τα παπουτσάκια του, από τη θέση τους έξω από την πόρτα στο δωμάτιο του και τα έβαλε στη μέση του σαλονιού.
    8) Επίσης πείρε από το τραπεζάκι του σαλονιού 1 ποτηράκι και 1 πιατάκι του παιδιού που είχε μείνει από το βράδυ?.. μην το δει ο πεθερός μου <<και με πει βρωμιάρα?λέμε τώρα και καλά?.>>
    9) ʼνοιξε τα παράθυρα
    10) Και τέλος άνοιξε την τηλεόραση στο σαλόνι έτσι ώστε όταν κατέβει ο πεθερός μου να μην πατήσει ούτε το κουμπί μόνος του.

Κάπως έτσι κακόμαθε και τον άντρα μου?.

Εσάς θα σας ενοχλούσε αυτό ή όχι?

Πείτε μου ότι έχω άδικο?. και ότι είμαι τρελή ελεύθερα?..τη γνώμη σας ζητάω άλλωστε?

Senior Member
    Δεν εισαι τρελη.Θα με ενοχλουσε καργα.Αλλα αυτο ειναι το τιμημα που πληρωνεις αμα δε μπορεις να εισαι 24/7 διπλα στα παιδια λογω δουλειας/υποχρεωσεων.Πεθερα που ΔΕΝ ανακατευεται δε νομιζω οτι υπαρχει.Τωρα τι μπορεις να κανεις γι'αυτο; Πραγματικα δεν ξερω ποια ειναι η καλυτερη συμβουλη.Παντως για ακομα μια φορα θα κραξω την Ελληνιδα μανα, που εχει κανει ετσι οπως εχει κανει ολους τους κανακαριδες που κυκλοφορουν γυρω μας.Ελεος απλα!

Senior Member
    Kαλή μου , ΜΚΕΗ, μου επιτρέπεις ως μεγαλύτερη και παθούσα να σου πω ότι αυτά τραβάμε γιατί δεν έχουμε νύχια να ξυστούμε , κατά τη λαική παροιμία... Εγώ έχω αντίστοιχα θέματα με τη μητέρα μου που μου κρατάει τα παιδιά...μοιραία, όταν τους ζητάμε να βοηθήσουν, τους επιτρέπουμε να επεμβαίνουνε στη ζωή μας. Εδώ που τα λέμε, θα μόυ φαινόταν παράλογο να μην είχαν άποψη, σαν να είναι υπάλληλοί μας! Τώρα, το ποσοστό παρέμβασης εξαρτάται και από το χαρακτήρα του καθενός, αυτό είναι αλήθεια! Από την άλλη όμως σκέψου πόσα ωφέλη έχεις που ζεις κοντά τους...σου κρατάνε τα παδιά, σε ξελασπώνουν σε δυσκολίες, δεν πληρώνες ενοίκιο...ε; Όχι, δεν είσαι τρελή...απλά, τα θέλουμε όλα με τον τρόπο μας! Και πίστεψέ με δεν έχει να κάνει με το ότι είναι πεθερά...η παρέμβαση μας ενοχλεί...οπότε ή σταματάμε τη δουλειά ή απλώς τη λουζόμαστε Σκέψου τα θετικά μόνο! Και στο λέω εγώ που μόλις καβγάδισα με τη μάνα μου...

Senior Member
    ε εντάξει ψιλολογικό να πάρει αέρα αν μένεται τόσο κοντά και βοηθάει τόσο πολύ. αστην να κάνει οτι θέλει.ας καλομάθει κ σένα λίγο εκτός από τον άνδρα της κ τον άνδρα σου. χαλάρωσε κ απόλαυσέ το για λίγο και θα δεις οτί θα θυμώσει και αν τι δώσεις να καταλάβει γιατί τεμπελιάζεις θα παραιτηθεί.

Senior Member
    Originally posted by MKEH78

Κάπως έτσι κακόμαθε και τον άντρα μου?.

Εσάς θα σας ενοχλούσε αυτό ή όχι?

Πείτε μου ότι έχω άδικο?. και ότι είμαι τρελή ελεύθερα?..τη γνώμη σας ζητάω άλλωστε?
    ακριβως αυτο σκεφτομουν οσο τα διαβαζα ΜΚΕΗ μου, αλλα το εγραψες κ μονη σου.
    Η πεθερα σου εχει τον δικο της χαρακτηρα κ προσαρμοσε την οικογενεια της γυρω αποτα δικα της θελω.
    Εσυ εκανες δικια σου οικογενεια με ενα μελος της δικης της, οχι με την δικη της!
    Ναι σου κραταει το παιδι τακτικα κ με προγραμμα,
    κ αυτο ειναι μεγαλο - (πλην).
    τι εννοω με αυτο,
    οταν ο αλλος σου "λυνει" τα χερια αφενος πρεπει να κανεις μοκο,
    αφετερου θα σκασεις αν κανεις μοκο.
    Με το να σε εξυπηρετει αυτοματως αποκτα δικαιωματα που φυσικα δε θα ειχε αν μπαινοβγαινε στο σπιτι σαν "καλεσμενη".
    Θαθελα να σε ρωτησω κατι αν μου επιτρεπεις,
    σημερα εγιναν ολα αυτα.
    Οκ ηταν ναρθει κ ο πεθερος απτο σπιτι να εχει το παιδι, αλλαξε η ρουτινα σας.
    Οταν ειστε στην ρουτινα σας κ κραταει καθημερινα το παιδι αλλαζει θεση σε ολα αυτα τα πραγματα που ειπες?
    Γενικα επεμβαινει ή μονο σημερα εγινε αυτο κ γιαυτο τα πηρες?

ΥΓ θα μου πεις που ειναι αυτος ο πατερας (ανδρας σου)
    κ τι ρολο βαραει...
    δυστηχως εσυ καθοριζεις τον ρολο του,
    αφου προφανως εσυ λυνεις κ δενεις με την πεθερα σου.
    Μπορεις να τον ξεβολεψεις κ να τον κανεις μερος της ολης ιστοριας με το να τον βαλεις εσυ στο τρυπακι να φροντιζει το μικρο.
    Η πεθερα σου δεν το κανει αλλα δεν ειναι δικο της παιδι,
    δικο του ομως ειναι...
    καλα δε λεμε απο εκει που δεν ασχολειται να κανει τα απειρα,
    απλα κανε τον μερος σας. τοτε θα σε καταλαβαινει περισσοτερο.

Senior Member
    Μα αν κατάλαβα καλά, η αλλαγή στα πράγματα έγινε για να εξυπηρετηθεί ο παππούς που θα κράταγε το μωρό, έτσι δεν είναι; Δεν τα άλλαξε γιατί το συνηθίζει...ελπίζω!

Senior Member
    Ναι λοιπόν,υπάρχουν πεθερές που δεν ανακατεύονται και δεν ασχολούνται.Δεν έχω παιδιά,αλλά είμαι κατά 95% σίγουρη ότι θα παραμείνει έτσι η δική μου.Αφήνω κι ένα περιθώριο,μπας και...Υπομονή θέλει βασικά,όσο την έχεις ανάγκη,δεν έχεις κι άλλη επιλογή.Όποιος κι αν σου άλλαζε τα δεδομένα με το έτσι θέλω,με τον ίδιο τρόπο θα αντιδρούσες.Τώρα ένα παραπάνω. Δεν κερδίζεις κάτι πάντως,εσύ συγχίζεσαι κι εκείνη είναι μια χαρά...

Senior Member
    ΚΑΚΙΑ!χαχασαχαχαα!έλα μωρέ και εσύ control freak.δώσε τόπο στην οργή και άαααραξε.'ασε την πεθερά να σε ξεκουράσει λιγο.

Senior Member
    MKEH78 αυτο το ζητημα που εθιξες ειναι απο τα σοβαροτερα...
    Θα συμφωνησω σε ολα οσα ειπαν τα κοριτσια πιο πανω, και ειελικρινα μου ειναι δυσκολο να δωσω συμβουλη, γτ απλα εσυ εχεις το χαρακτηρα σου, εγω το δικο μου, η πεθερα σου το ιδιο..κ.ο.κ.
    Το σημαντικο εδω ειναι τι θεση παιρνει ο συζυγος σε ολο αυτο..Αν το εχετε συζητησει, τι αποψη εχει, αν ειναι διατεθειμενος να δωσει λυση, κοινως να παρει τα ηνια στο χερι.
    Αν ειναι μοναχογιος, αν εκεινη εχει μαθει να ειναι ο "αντρας" του σπιτιου και να εχει λογο σε ολα, αν ο πεθερος σου εχει-με συγχωρεις για την εκφραση- "ευνουχιστει" απο τον τροπο της πεθερας σου, τοτε....οι πιθανοτητες να κανεις κατι για να αλλαξει το πραγμα, ειναι δυσκολο, και το λεω αυτο γτ αν ειναι ετσι, μπορει να κανω και λαθος, τοτε πιθανον και ο γιος να μη μπορει ευκολα να παρει πρωτοβουλιες και γενικα να βαλει τα πραγματα στη θεση του.

Αν δεν ειναι ετσι, και ο αντρας σου ειναι ατομο δυναμικο και θα της πει και 2 λεξεις παραπανω και εχει το θαρρος να το κανει, με σεβασμο και αγαπη, τοτε εισαι τυχερη!

Θεωρω πως οι αντρες,δεν αντεχουν την παλη αναμεσα σε πεθερα και νυφη και γιαυτο τα παρατανε, δεν ασχολουνται και λενε"βγαλτε τα περα μονες σας"...(κακως, αλλα το λενε αρκετοι αυτο)
    Ειναι δυσκολη κατασταση, απο τη στιγμη που μπαινει σπιτι σας, κι αν καταλαβα καλα απο τα γραφομενα σου, μαλλον μενουν πανω απο εσας.
    Το γεγονος οτι τα "πηρες" ασχημα ειναι απολυτα κατανοητο, αλλα και μ αυτο δε βγαζεις ακρη.
    Κλειδι στην υποθεση για μενα, ειναι ο αντρας....αν αυτος δεν κουνηθει, να πει κατι...δυσκολο...
    Απο την αλλη, η αδιαφορια ειναι ενας τροπος, αλλα χωρις εχθρικη σταση απεναντι της.
    Μεγαλο το θεμα ΜΚΕΗ, και δεν ξερω κατα ποσο σε βοηθησα..ισως και καθολου, αλλα..σου λεω εκ πειρας αυτα που ξερω..

Senior Member
    Originally posted by chrys

Το σημαντικο εδω ειναι τι θεση παιρνει ο συζυγος σε ολο αυτο..Αν το εχετε συζητησει, τι αποψη εχει, αν ειναι διατεθειμενος να δωσει λυση, κοινως να παρει τα ηνια στο χερι.

.

Senior Member
    αχ κοριτσάκια μου καλά
    συμφωνώ απόλυτα με όλες.....
    αλλά αυτό, που πρωί πρωί πάλι χαλάστηκα δεν το μπορώ
    και σκεφτόμουνα τι φταίει με μένα?
    βρε λες λέω να έχω εγώ το πρόβλημα? μπας και είμαι κακός άνθρωπος? μπας και δεν πάω καλά...?
    αλλά μάλλον οι περισσότερες αν κατάλαβα καλά στη θέση μου θα είχαν ενοχληθεί
    άρα να μην τρέξω ακόμα σε ψυχίατρο.....εεεε?
    τι να πω η πεθερά μου πραγματικά είναι ένας χρυσός
    άνθρωπος και μάλλον γιαυτό νιώθω έτσι όταν με ενοχλούν κάποια πράγματα σε αυτήν...
    όταν νευριάζω με τον συγκεκριμένο άνθρωπο μετά γεμίζω τύψεις και γίνομαι χάλια...
    αλλά και εσείς θα σκεπτόσασταν άσχημα σε κάτι ανάλογο οπότε μάλλον καλά είμαι?

Senior Member
    Originally posted by MKEH78
    πάλι χαλάστηκα δεν το μπορώ
    και σκεφτόμουνα τι φταίει με μένα?
    βρε λες λέω να έχω εγώ το πρόβλημα? μπας και είμαι κακός άνθρωπος? μπας και δεν πάω καλά...?
    Αυτα ειναι και δικες μου αποριες MKEH.Μπορει να τα γραφεις για αλλους λογους, αλλα ειναι και δικες μου σκεψεις και αποριες....Ενιγουει.:P Ειναι δυσκολες οι ισορροπιες στις σχεσεις ανθρωπων που εχουν καθημερινες επαφες.Ενα τοσο να γινει και μπορει να γινει καυγας απο το πουθενα.

Senior Member
    Nα μη φοβάστε όσο έχετε τέτοιους προβληματισμούς...σημαίνει ότι συχνά κάνετε αυτοκριτική άρα, το λάθος, που είναι ανθρώπινο, θα το αντιληφθείτε....εγώ την αναισθησία φοβάμαι και το..όλοι φταίνε εκτός από εμένα!

Senior Member
    Συγνώμη, έχεις τέτοια βοήθεια από την πεθερά σου και έχεις και παράπονα;
    Αν είναι δυνατόν!!!
    Χωρίς παρεξήγηση, άλλος είναι ο κακομαθημένος...
    Για έλα στη θέση ζευγαριών που δεν έχουν την παραμικρή βοήθεια!

Senior Member
    Originally posted by tidekpe
    εγώ την αναισθησία φοβάμαι και το..όλοι φταίνε εκτός από εμένα!
    Αυτο το φοβαμαι κι εγω....

Page 1 of 4 123 ... LastLast