Results 1 to 15 of 222
Thread: ΔΙΑΙΤΕΣ
-
07-04-2006, 17:05 #1
ΔΙΑΙΤΕΣ
Δεν θυμαμαι αν εχουμε ξαναξεκινησει ενα τετοιο ποστ..
η ιδεα μου ηρθε με το ποστ της Κλειους με την επισκεψη στην διαιτολογο της, η οποια μου φανηκε πολυ ελπιδοφορα
Σκεφτομαι λοιπον να γραφουμε σε καποιο ποστ, διαιτες οι οποιες μπορει να ενδιαφερουν καποιον απο δω, μηπως και καποιος αλλος εκτος απο μας, εμπνευστει η δει οτι ταιριαζουν στις συνηθειες του και τις υιοθετησει..
Δεχομεθα παραγγελιές αλλα και πρωτοβουλιες..
εχω ηδη ζητησει της Λινας σε μηνυμα πριβε αλλα προτιμω τελικα να γινεται δημοσιως για να τα παιρνουν ολοι
εχω δυο παραγγελιές προσωπικα:
1) διαιτα ατκινς απο Λινα
2) διαιτα διαιτολογας απο Κλειω
ευχαριστω για τον κοπο σας κοριτσα
- 07-04-2006, 17:15 #2
ΔΙΑΙΤΑ 20 ΗΜΕΡΕΣ - 10 ΚΙΛΑ
Τις πρώτες 5 ημέρες
1 κιλό φρούτα (1 είδος)
Κάθε ημέρα μπορεί να αλλάζει το φρούτο, αλλά ημερισίως θα είναι ίδιο.
ΒΡΑΔΥ Γιαούρτι 0% - 2%
1κ. μέλι
Τις επόμενες 15 ημέρες
ΠΡΩΙ Χυμό από ένα πορτοκάλι, 1/2 λεμόνι και 1/2 γκρέιπφρουτ.
ή 2 πορτοκάλια με 1 λεμόνι
ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ 1φρούτο
ΜΕΣΗΜΕΡΙ Κοτόπουλο ή ψάρι ή γαλοπούλα ή 2 αυγά
ʼφθονη ΠΡΑΣΙΝΗ σαλάτα
ΒΡΑΔΥ γιαούρτι 0% - 2%
2 ακτινίδια
Φιλιά σε όλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
07-04-2006, 17:22 #3
Η Δίαιτα του Μήνα - Χάστε 3 Κιλά Χωρίς Κόπο
Ημερολόγιο για 1 μήνα 1η εβδομάδα Διάθεση: Έχετε τη γνωστή γκρίνια των ανθρώπων που αρχίζουν δίαιτα, το γεγονός όμως ότι μπορείτε να τσιμπολογήσετε τη σοκολάτα σας τις ώρες της βαριάς κατάθλιψης μετριάζει την απογοήτευση.
Κιλά: Έχετε το άγχος μήπως παχύνετε αντί να αδυνατίσετε με όλους αυτούς τους ξηρούς καρπούς. Επιπλέον, το βραδινό σας φαίνεται σχετικά μικρό, αλλά το καλό είναι ότι πέφτετε στο κρεβάτι χωρίς να πεινάτε.
2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ (μείον ένα κιλό)
Διάθεση: Αντί να σας πιάνουν οι μαύρες σας που η δίαιτα συνεχίζεται, αισθάνεστε ότι τελικά τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο πιστεύατε (και επιπλέον δεν έχετε διάθεση για έξτρα τσιμπολογήματα εκτός από σπάνιες περιπτώσεις, όταν για παράδειγμα σας έρχεται ο λογαριασμός της πιστωτικής σας).
Κιλά: Και μόνο ότι η ζυγαριά σας έδειξε τα πρώτα δείγματα μετάνοιας είναι θετικό. Οι ξηροί καρποί τελικά έχουν πλάκα και τα μίνι γεύματα είναι μια όαση τις ώρες της μεγάλης πείνας (το ξέρουμε ότι σας λείπει η έξτρα σοκολάτα, αλλά υπομονή).
3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ (μείον ένα κιλό)
Διάθεση: Η μεγάλη ναυτία της δίαιτας πέρασε. Έχετε συμβιβαστεί με το γεγονός ότι είστε σε περίοδο αδυνατίσματος και επιπλέον πιάνετε τον εαυτό σας σε μια φάση μακαριότητας που πολύ σας είχε λείψει (δεν αγχώνεστε ούτε με τους βαθμούς από το σχολείο των παιδιών σας). Τελικά, οι ξηροί καρποί έπιασαν τόπο!
Κιλά: Επιτέλους κλείνουν τα ρούχα σας χωρίς να εκτοξεύονται τα κουμπιά. Νιώθετε ανάλαφρη και ωραία (έτοιμη για φλερτ) και είστε αποφασισμένη να συνεχίσετε αφού δεν πιστεύετε ότι κάνετε καμία μεγάλη θυσία.
4η ΕΒΔΟΜΑΔΑ (μείον ένα κιλό)
Διάθεση: Το γεγονός ότι τα φέρατε να βάλετε το παντελόνι που θέλατε να πετάξετε πριν από ένα μήνα σάς γεμίζει με υπερηφάνεια. Βλέπετε τον κόσμο με ανοχή και αγάπη (εντάξει, αυτό δεν περιλαμβάνει τον τύπο που σας κορνάρει) και πάτε στοίχημα ότι τελικά οι ξηροί καρποί είναι το καλύτερο αγχολυτικό (από τα νόμιμα, τουλάχιστον!)
Κιλά: Με την επιτυχία στο χέρι, νιώθετε έτοιμη για όλα. Δεν σας λείπουν τα μεγάλα γεύματα τη μέρα, συνηθίσατε να τσιμπολογάτε όλη τη μέρα και κάτι για να «απασχολείτε» την ινσουλίνη σας και δεν έχετε πια το άγχος της ζυγαριάς (ουάου!). Και εις ανώτερα!
Πρόγραμμα μιας εβδομάδας
1η μέρα
Πρωινό
2 αβγά βραστά με 1 φέτα φρυγανισμένο
ψωμί και 1 κομμάτι φέτα (ή άλλο λευκό
τυρί
Μεσημεριανό
1 μερίδα βραστό κοτόπουλο, 1 μεγάλη σαλάτα με λαχανικά εποχής και 1 φρούτο
Βραδινό
1 μερίδα ψάρι ψητό, 1 μεγάλη σαλάτα με βραστά λαχανικά
Μίνι γεύμα 1
Διάφορα ωμά λαχανικά με 1 κομμάτι φέτα
Μίνι γεύμα 2
1 χούφτα ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια) μαζί με 4 ξηρά δαμάσκηνα (ή άλλα ξηρά φρούτα) και 1 ποτήρι γάλα
10
2η μέρα
Πρωινό
1 γιαούρτι με φρέσκα φρούτα και 1/2 χούφτα ξηρούς καρπούς
Μεσημεριανό
1 μερίδα σούπα λαχανικών με 1 μερίδα βραστό ψάρι ή κοτόπουλο
Βραδινό
1 μπριζόλα (ψητή ή στον ατμό) με βραστά λαχανικά
Μίνι γεύμα 1
1 αχλάδι με 1 κομμάτι κίτρινο τυρί ή 1 γιαούρτι
Μίνι γεύμα 2
2 φέτες φρυγανισμένο ψωμί με 1 κομμάτι φέτα
3η μέρα
Πρωινό
1 μπολ νιφάδες δημητριακών με 1 γιαούρτι, 1 μήλο και 1 /2 χούφτα ξηρούς καρπούς
Μεσημεριανό
1 μερίδα ψητό ψάρι (κατά προτίμηση τόνο ή σολομό που είναι πιο λιπαρό) και 1 σαλάτα με φρέσκα λαχανικά
Βραδινό
1 μερίδα βραστά ή ψητά λαχανικά με 1 κομμάτι φέτα
Μίνι γεύμα 1
Διάφορα ωμά λαχανικά και 1 κομμάτι φέτα
Μίνι γεύμα 2
1 χούφτα ξηρούς καρπούς μαζί με 4 ξηρά δαμάσκηνα και 1 ποτήρι γάλα
4η μέρα
Πρωινό
2 αβγά βραστά με 1 μικρό τοστ (με ζαμπόν και τυρί)
Μεσημεριανό
1 μερίδα τόνος (ή άλλο ψάρι) ψητός με βραστές πατάτες και 1 μεγάλη σαλάτα
Βραδινό
1 μεγάλη μερίδα σούπα λαχανικών με 1 μερίδα βραστό κοτόπουλο
Μίνι γεύμα 1
1 κομμάτι κέικ σοκολάτας ή 1 μπάρα δημητριακών
Μίνι γεύμα 2
2 φρέσκα δαμάσκηνα με μερικά καρύδια και 1 ποτήρι γάλα
5η μέρα
Πρωινό
2 φρυγανισμένες φέτες ψωμί με 1 γιαούρτι και 1 μπολ από φρέσκα φρούτα
Μεσημεριανό
1 μερίδα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας και 1 μεγάλο μπιφτέκι
Βραδινό
1 μερίδα ψητό ψάρι και 1 μεγάλη σαλάτα
Μίνι γεύμα 1
1 γιαούρτι με 2 φρυγανισμένες φέτες ψωμί
Μίνι γεύμα 2
1 μήλο και 1/2 χούφτα ξηρούς καρπούς
6η μέρα
Πρωινό
2 φέτες φρυγανισμένο ψωμί με
1 φέτα ζαμπόν και 1 κομμάτι κίτρινο τυρί
Μεσημεριανό
1 μερίδα βραστά λαχανικά και 1 ομελέτα με 2 αβγά
Βραδινό
1 μερίδα βραστό κοτόπουλο και 1 χωριάτικη σαλάτα (με τυρί και ελιές)
Μίνι γεύμα 1
2 φέτες ψωμί με ένα κομμάτι λευκό τυρί
Μίνι γεύμα 2
1 μπανάνα και 1 ποτήρι γάλα
7η μέρα
Πρωινό
1 μπολ νιφάδες δημητριακών με 1 γιαούρτι
Μεσημεριανό
1 μερίδα βραστό κοτόπουλο με ρύζι και βραστό λαχανικά
Βραδινό
1 μερίδα ψάρι ψητό και 1 ντομάτα σαλάτα
Μίνι γεύμα 1
1 χούφτα ξηρούς καρπούς και φρούτα
Μίνι γεύμα 2
1 μήλο με 1 κομμάτι φέτα
07-04-2006, 17:23 #4
Η... Δίαιτα του Week - End
Απεχθάνεστε τις δίαιτες και παράλληλα λατρεύετε τις παχυντικές απολαύσεις; Κανένα πρόβλημα! Καθιερώστε «τα Σαββατοκύριακα της .. αμαρτίας» και η ζωή σας θα αλλάξει μαζί με την ένδειξη της ζυγαριάς σας!
ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ με τη «δίαιτα του ανανά» το ξέρετε; Αυτήν όπου μπορείτε να τρωτε τα πάντα εκτός από ανανά. Κάτι αντίστοιχο είναι και η... «δίαιτα του Σαββατοκυριακου», αφού κατά τη διάρκεια του μόνο δίαιτα δεν θα πρέπει να κάνετε. Αυτήν τη φορά όμως δεν πρόκειται για κάποιο ανέκδοτο, αλλά για έναν έξυπνο τρόπο που θα σας επιτρέψει να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά σας εύκολα και, κυρίως, χωρίς ιδιαίτερες στερήσεις.
Και αν όλα αυτά σας ακούγονται υπερβολικά ή ανεδαφικά, ρίξτε μια ματιά στους κανόνες της και θα καταλάβετε! Η μέθοδος αδυνατίσματος που σας προτείνουμε δεν είναι μαγική ούτε ταχυδακτυλουργική, είναι απλά μια σύνοψη των μεγαλύτερων μυστικών των διαιτολόγων προσαρμοσμένη στα μέτρα σας. Εφαρμόζοντας τους παρακάτω κανόνες θα αδυνατίσετε πιο εύκολα, πιο αποτελεσματικά αλλά και πιο ανώδυνα. Θα χάνετε περίπου μισό με ένα κιλό την εβδομάδα και παράλληλα θα εξασφαλίσετε καλύτερη υγεία και φυσική κατάσταση. Αν δεν καταφέρετε να τηρήσετε όλους τους κανόνες με την πρώτη προσπάθεια, δεν πειράζει. Βάλτε ως αρχικό στόχο να αποκτήσετε όσο το δυνατόν περισσότερες από τις καλές συνήθειες που ακολουθούν.
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ!
Η βασική αρχή: Για να χάσετε βάρος πρέπει να προσλαμβάνετε καθημερινά λιγότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε.
Το πρόβλημα: Περίπου 5 ημέρες αφότου ακολουθήσετε μια δίαιτα με μειωμένες θερμίδες, το σώμα σας αρχίζει να καταστέλλει την απελευθέρωση της ορμόνης που ρυθμίζει τη όρεξη, της λεπτίνης. Αυτό έχει δύο συνέπειες: νιώθετε ότι υποφέρετε τρομερά από την πείνα, ενώ παράλληλα μειώνεται ο μεταβολικός σας ρυθμός, κάτι που δυσχεραίνει την απώλεία κιλών.
Η λύση: Τα Σαββατοκύριακα ενδώστε στους παχυντικούς πειρασμούς, αλλά τις καθημερινές βάλτε στόχο να καταναλώνετε 500 θερμίδες λιγότερες από αυτές που είχατε συνηθίσει. Μη νομίζετε πως θα σας στοιχίσει ιδιαίτερα. Αν αντισταθείτε σε ένα μπολ με μους σοκολάτας, το κέρδος σας θα είναι 525 θερμίδες, ενώ θα είναι ακόμη μεγαλύτερο αν αντί για μία καρμπονάρα (783 θερμίδες) προτιμήσετε μία μερίδα γεμιστές πιπεριές με ρύζι (195 θερμίδες).
Κανόνες από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.
1. Μειώστε την καθημερινή πρόσληψη θερμίδων κατά 500. Εφοδιαστείτε με έναν καλό σύγχρονο θερμιδομετρητή. Στη συνέχεια και χωρίς να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, καταγράψτε για μία εβδομάδα καθημερινά τις θερμίδες που καταναλώνετε. Στο τέλος της βγάλτε το μέσο όρο θερμίδων από τον οποίο θα αφαιρέσετε τις 500 που πρέπει να περικόψετε. Επίσης μπορείτε να υπολογίσετε κατά προσέγγιση πόσες θερμίδες χρειάζεστε καθημερινά, πολλαπλασιάζοντας το βάρος σας σε κιλά με το 32 εάν κάνετε καθιστική δουλειά (π. χ. γραφείου), με το 34 εάν η εργασία σας έχει μία μέτρια κινητικότητα (π. χ. πωλήτρια σε κατάστημα), με το 37 αν το επάγγελμα σας είναι αρκετά δραστήριο (π. χ. κομμώτρια ή ταχυδρόμος και με το 40 αν είναι υπερδραστήριο (π. χ. γυμνάστρια).
2. Προσπαθήστε να τρωτε 5 με 6 φορές την ημέρα. Τρώγοντας συχνά και από λίγο, ο μεταβολισμός σας θα «δουλεύει» πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, ενώ τα περισσότερα κιλά που θα χάσετε θα είναι λίπος και όχι μυϊκός ιστός.
3 Κάντε ισορροπημένα γεύματα. Έτσι θα καλύπτετε τις ανάγκες σας σε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και θα έχετε καλύτερο μεταβολισμό. Κάθε μέρα λοιπόν φροντίστε να καταναλώνετε: πρωτείνες (πουλερικά, ψάρι, άπαχο κόκκινο κρέας, γαλακτοκομικά, αβγά), υδατάνθρακες (αμυλούχες τροφές όπως ψωμί και δημητριακά ολικής άλεσης και πολλά φρούτα, λαχανικά), καλής ποιότητας λίπη (ελαιόλαδο, σπορέλαια, ξηρούς καρπούς όπως φουντούκια, αμύγδαλα και καρύδια). Μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό αλλά και ροφήματα όπως πράσινο τσάι, φασκόμηλο και χαμομήλι.
4. Φροντίστε κάθε μέρα να καταναλώνετε 6 μερίδες φρούτα και λαχανικά.
5. Περπατήστε καθημερινά 10.000 βήματα. Αντιστοιχούν περίπου σε 8 χιλιόμετρα περπάτημα και αυξάνουν την απώλεια θερμίδων καθημερινά κατά 500. Θα βρείτε εύκολα βηματόμετρα, πωλούνται σε καταστήματα αθλητικών ειδών και θα σας ενθαρρύνουν να περπατήσετε περισσότερο.
Λίστα Ελέγχου
Στο τέλος κάθε ημέρας ελέγξτε αν...
Καταναλώσατε 6 μερίδες φρούτα και λαχανικά.
Φάγατε έξι μικρά γεύματα.
Συμπεριλάβατε μία πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα.
Ήπιατε δύο λίτρα νερό.
Περιορίσατε όσο πιο πολύ μπορούσατε τον καφέ, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Αποφύγατε εντελώς το αλκοόλ.
Περπατήσατε 10.000 βήματα.
Κανόνες για το Σαββατοκύριακο
Το 48ωρο κατά το οποίο μπορείτε να απολαύσετε αυτά που στερηθήκατε τις προηγούμενες μέρες έφτασε! Απολαύστε το, αλλά ακολουθήστε και μερικούς απλούς κανόνες έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα καταστρέψετε όλα όσα καταφέρατε μέσα στην εβδομάδα.
1. Από το πρωί του Σαββάτου μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής φάτε ότι θέλετε. Προτιμήστε εκείνες τις 2-3 λιχουδιές που σας έλειψαν περισσότερο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
2. Φροντίστε να τρωτε μόνο όταν πραγματικά πεινάτε. Όχι όταν βαριέστε, είστε κουρασμένες ή επειδή απλά μπορείτε να φάτε κάτι «απαγορευμένο».
3. Σταματήστε όταν χορτάσετε. Εάν αισθανθείτε πως τρωτε μόνο και μόνο επειδή υπάρχει ακόμη φαγητό στο πιάτο σας, σταματήστε. Κανονικά όσο πιο πλούσιος σε λίπος, ζάχαρη και θερμίδες είναι ο πειρασμός στον οποίο θα ενδώσετε, τόσο πιο γρήγορα θα νιώσετε το αίσθημα της πληρότητας. Τρωτε λοιπόν αργά και για να σιγουρευτείτε ότι δεν χορτάσατε, περιμένετε τουλάχιστον 10 λεπτά πριν συνεχίσετε.
4. Καταναλώστε μόνο τα φαγητά που θέλετε. Σε κάθε γεύμα αποφασίστε τι πραγματικά λαχταρήσατε να φάτε και περιοριστείτε μόνο σε αυτό. Πα παράδειγμα, συνηθίζουμε να συνοδεύουμε το πικάντικο κοκκινιστό κρέας με ρύζι, αλλά ουσιαστικά αυτό που θέλουμε να φαμε είναι το κρέας και όχι το ρύζι. Γιατί λοιπόν να επιβαρυνθείτε με τις 200 θερμίδες του ρυζιού, το οποίο μπορείτε να φάτε και μέσα στην εβδομάδα! Επίσης, αν θέλετε να φάτε ένα τσίζμπεργκερ ή ένα σουβλάκι με τηγανητές πατάτες, δεν είναι ανάγκη να τα φάτε παρέα. Φάτε τις πατάτες την Κυριακή. Παράλληλα φροντίστε σε κάθε παχυντικό γεύμα που τρωτε να προσθέτετε μερικά λαχανικά ή φρούτα.
5. Γευτείτε οποιαδήποτε λιχουδιά αλλά και σε μικρές ποσότητες. Δεν είναι ανάγκη να φάτε μία ολόκληρη σοκολάτα ή γκοφρέτα. Όλες αυτές οι λιχουδιές υπάρχουν πλέον σε μίνι συσκευασίες. Στα φαστ-φουντ επιλέξτε τα παιδικά μενού, θα απολαύσετε αυτά που θέλετε σε μικρότερες ποσότητες. Στα εστιατόρια παραγγείλτε ένα κυρίως πιάτο, αλλά μη φάτε και ορεκτικά. Εναλλακτικά αποφύγετε το κυρίως πιάτο και παραγγείλτε μόνο δύο ορεκτικά. Γενικότερα βάλτε στόχο να τρωτε κάθε μέρα μέσα στο Σαββατοκύριακο δύο λιχουδιές και να πίνετε δύο ποτά. Τέσσερα παχυντικά εδέσματα και τέσσερα ποτήρια αλκοόλ συνολικά δεν είναι και λίγο, αν σκεφτείτε πως θα αδυνατίζετε κιόλας.
6 Κινηθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο. Προσπαθήστε να κάνετε εκείνα τα 10.000 βήματα. Αν σας φαίνονται πολλά για το Σαββατοκύριακο, κάντε μια εξόρμηση στα μαγαζιά και θα τα ξεπεράσετε χωρίς να το καταλάβετε. Παράλληλα επιδοθείτε σε μια «κοινωνική δραστηριότητα», όπως ποδηλασία, τένις, ιππασία κ.λπ.
Λίστα Ελέγχου
Μέσα στο Σαββατοκύριακο ελέγξτε αν...
Ενδώσατε σε μερικές μικρές γαστρονομικές αμαρτίες.
Απολαύσατε ένα παχυντικό γεύμα, αλλά φροντίσατε να το συνοδέψετε με λαχανικά και φρούτα.
Επιδοθήκατε σε ένα ομαδικό σπορ.
Φάγατε μόνο όταν πεινούσατε.
Ήπιατε 2 λίτρα νερό ανά ημέρα.
Καταναλώσατε μόνο δύο αλκοολούχα ποτά ανά ημέρα.
07-04-2006, 17:25 #5
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.........................
http://www.myworld.gr/browse/169
07-04-2006, 17:36 #6
Βασικά μας γράφεις όλα αυτά εδώ για τις δίαιτες αλλά αμφιβάλλω αν εσύ τις ακολουθείς.Απ' ότι βλέπω κάνεις κάποια αυτοσχέδια δίαιτα που δεν ξέρω κατά πόσο είναι και η ενδεδειγμένη.
Μη με παραξηγήσεις σε παρακαλώ.Το ύφος μου είναι εντελώς διαφορετικό από επικριτικό απλά είδα και σε άλλα θέματα κάποιες στερητικές δίαιτες που προτείνεις και εφαρμόζεις...
Έχω κάνει και μια δημοσίευση στο θέμα #Βουλιμία... που είναι σχετική με αυτές.Αν δεν σε κουράζει ρίξε της μια ματιά.
Φιλικά Κλεάνθης...
07-04-2006, 17:54 #7
Αγαπημένε κλεάνθη,
τα γνωρίζω πολύ καλά όλα αυτά που μου λες.
Απλά έχω τελματώσει σε αυτά τα κιλά και προσπαθώ απεγνωσμένα να τα χάσω και άμεσα.
Πιστεύω ότι κάτι κάνω αυτήν την περίοδο.
Θέλω να πάω 65 και το θέλω τώρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
07-04-2006, 18:01 #8
Καλή μου για να χάσεις πρέπει να φας κάτι πιο θερμιδικά ισχυρό για να κάνεις καύσεις!Ο οργανισμός σου αντιδρά όταν δεν του δίνεις τροφή και κατακρατά το λίπος.
Μη νομίζεις,σε κατανοώ απόλυτα.Δεν φαντάζεσαι πόσο!Έχω περάσει αρκετές τέτοιες καταστάσεις και δεν είχαν και καλή κατάληξη για μένα.
Φυσικά και στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν έχουν καλό σωματικό και ψυχολογικό αποτέλεσμα.
Θες γρήγορο χάσιμο και το θες τώρα.Εντάξει το καταλαβαίνω.Ξέρεις πόσες φορές έχω αναζητήση μια λύση που να δίνεται αυτοστιγμής;Σε πόσες καταστάσεις θα ήθελα να έκλεινα τα μάτια και όταν θα τα ξανάνοιγα να είχαν όλα τα προβλήματα εξαλειφθεί;Αραγε πετυχαίνει ποτέ αυτό που ανέφερα;Εγώ δεν το έχω καταφέρει ακόμα...
Ειλικρινά αν μπορείς να μου υποδείξεις τον τρόπο είμαι αρκετά δεκτικός σε οποιασδήποτε μορφής κρίση - επίκριση - σχόλιο και γενικώς οτιδήποτε...
Φιλικά - πάντα - Κλεάνθης
07-04-2006, 18:09 #9
Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να σε κρίνω ούτε να σε επικρίνω γιατί ότι λες είναι απολύτως σωστά.
Το ξέρω οτί είμαι υπερβολική και λάθος.
Το πρ'οβλημα των κιλών μου δεν είναι μεγάλο αλλά ούτε και μικρό.
Απλά έχω έρθει σε μια κατάσταση που δεν μου κάνει τίποτα και δεν όρεξη να πάω πουθενά.
07-04-2006, 18:17 #10
Αχ και να 'ξερες πόσες φορές έχω έρθει κι εγώ σε αυτήν την κατάσταση!Ξέρεις όμως τι παρατήρησα;Ότι και να χάσω το βάρος που θέλω πάλι δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα!Ο οργανισμός έχει στερηθεί.Εγώ νιώθω άσχημα.Οι ορμόνες έχουν πειράχτει.Νιώθεις αδυναμία - και ψυχολογική και σωματική...Και μετά απ όλα αυτά...Ο φαύλος κύκλος να επαναλαμβάνεται.Κι εσύ να στέκεσαι και να πυροβολείς τον εαυτό σου για μια ακόμα φορά.Τον καταδικάζεις,τον ενοχοποιείς και ουσιαστικά δεν λύνεις απλά παρατείνεις..και κάποιες φορές τρέπεσαι σε φυγή...
Όπως και να 'χει για σένα,εύχομαι να έχεις καλό αποτέλεσμα σε ότι και αν κάνεις και αν μπορούμε κι εμείς να βοηθήσουμε σε κάτι ειμαστε διαθέσιμοι - όχι γιατί σε ξέρουμε αλλά γιατί θέλουμε να νιώσουμε κι εμείς σημαντικοί!
Αστειεύομαι...
07-04-2006, 18:19 #11
εσύ κλεάνθη σε τι φάση κιλών είσαι;
είναι μακρύς ή μεγάλος ο δρόμος σου;
07-04-2006, 18:31 #12
Εγώ δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα παχυσαρκίας...Χμ...είναι κάπως περίεργη η δική μου κατάσταση...Ας πούμε ότι έχω το γιο - γιο πρόβλημα.Παίρνω και χάνω συνέχεια και δεν ελέγχω την όρεξη μου...
Για να καταλάβεις πρέπει να σου αναφέρω συνοπτικά το ιστορικό μου.
Ήμουν αθλητής και σταμάτησα απότομα τον αθλητισμό γιατί πήγα φαντάρος.Φοβούμενος μήπως πάρω βάρος και χαλάσω το σώμα μου έκανα αυτές τις στερητικές δίαιτες ( δίαιτα λαχανόσουπας κ.ά ).Το αποτέλεσμα είναι να χάσω υπερβολικά πολλά κιλά και κάποια στιγμή ο οργανισμός αντέδρασε με μεγάλη ένταση.Ένιωθα ένα μόνιμο κόψιμο στο στομάχι - κάτι σαν το αίσθημα της πείνας.Αυτό μου υπαγόρευε να καταναλώσω ότι έβρισκα μπροστά μου - κυρίως γλυκά.Σαν συνέπεια όλων αυτων ήταν να απολυθώ από το στρατό με 12 παραπανίσια για μένα κιλά - που ήταν μόνο λίπος.
Όπως καταλαβαίνεις , όντας απογοητευμένος,συνέχισα να κάνω πειραματισμούς με αυτοσχέδιες δίαιτες και μονίμως βρισκόμουν στην ίδια κατάσταση.
Με λίγα λόγια η στερητική κατάσταση διαδεχόταν την κατάσταση της υπερφαγίας και αντιστρόφως.Έτσι το πρόβλημα παρετείνετο και λύση δεν διαφαινόταν.
Πήρα την απόφαση να ξεκινήσω μια δίαιτα που να περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά και να μην οδηγηθώ πάλι σε υπερβολικές καταστάσεις.Έχω δει τρομερά καλό αποτέλεσμα και γενικώς έχω επαναδραστηριοποιηθεί και συναισθηματικά και σωματικά...
Ελπίζω να μη σε κούρασα...
07-04-2006, 18:48 #13
εμένα τα κιλά μου τα βλέπεις.......
μέσα σε ενάμιση μήνα έχω χάσει 4,5 κιλά.
Θα μπορούσα και περισσότερα αλλά ήμουν μια εβδομάδα εκτός σπιτιού σε διακοπές οπότε......
πριν 3 εβδομάδες περίπου πήρα στο σπίτι διάδρομο και κάνω καθημερινά ΄σε μια ώρα 5 χιλιόμετρα.
τα 20 κιλά που έχω σχεδόν να χάσω μου μοιάζουν σαν βουνό. Θέλω να τα καταφέρω και σύντομα γιατί έχω κουσαστεί να με βλέπω έτσι
και ΄χω κουραστεί ακόμη περισσότερο να ακούω την μητέρα μου να μου λέει ότι τώρα που τα πήρα τα κιλά δεν υπάρχει περίπτωση να τα χάσω και να προσέξω μην πάρω και άλλα.
07-04-2006, 19:00 #14
Κοίτα όποιος θέλει πραγματικά μπορεί!Ανέφερα και σε κάποιο άλλο θέμα ότι έχω γνωστό που έχασε 50 κιλά σε ένα χρόνο!Έχω δει τρομερά πράγματα.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!Το ξέρεις ότι δεν έχεις.Δώσε λίγη βοήθεια στον εαυτό σου και εκείνο θα σε βοηθήσει.Θα τα καταφέρεις.Μια κι έξω, αν κάνεις σωστές και ενδεδειγμένες επιστημονικά κινήσεις...
Μα είναι πασιφανές!Έχεις την όρεξη,μπορείς να γίνεις όπως εσύ επιθυμείς.Ξέχνα τις κουβέντες που -πολλές φορές- μας λένε οι γύρω μας.Δεν γνωρίζουν τι μας ωθεί να πράξουμε κάπως διαφορετικά από εκείνους,δεν μπορούν να κάνουν τον μετασχηματισμό και να ρθουν στην δική μας θέση.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΗ - ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ!Εϊναι σχεδόν σίγουρο πως έχεις την διάθεση να καταφέρεις,θα το κάνεις!Γίνεται βρε σου λέω...
Φάε κάτι παραπάνω.Θρεπτικό να έιναι,όχι λιπαρό.Γαλοπούλα άπαχη...κοτοπουλάκι στήθος.Λίγο να είναι όχι πολύ.Σαλατούλα πράσινη.Μαρουλάκι - όσο θες.Φρουτάκια για να έχει ενέργεια να κάνεις περισσότερο διάδρομο και να χάνεις πιο πολύ!!!Να ιδρώνεις κάνοντας έτσι;Να γίνεσαι λίγο μούσκεμα!
Και μετά ξέρεις τι θα γίνεται έτσι;Θ' αλλάζεις,θα στο λένε όλοι κι εσύ θα αναρωτιέσαι αν αυτό που κάνεις είναι αγγαρεία ή τρόπος ζωής...Τελικά φαντάζεσαι τι είναι έτσι;
07-04-2006, 19:12 #15
εσυ που κάνεις αθλητισμό πιστεύεις ο διαδρομος που κάνω είναι αρκετός;
δεν μπορώ να πω ότι ιδρώνω πάρα πολύ αλλά μετα την μια ώρα αρχίζω και βαριέμαι
Από τότε τότε που με πρωτοθυμάμαι...
21-07-2025, 11:42 in Με καφέ και συμπάθεια....