Results 16 to 30 of 800
-
20-07-2010, 14:25 #16
Επίσης, το ζύγισμα το πρωί ύστερα από ένα βράδυ υπερφαγίας είναι πολύ κακός σύμμαχος. Απόφυγέ του όσο γίνεται! Δεν είναι πραγματικά κιλά και θα σου γ...σει την ψυχολογία χωρίς λόγο. Εγώ πλέον έχω αποφασίσει να ζυγίζομαι μία συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας, που θεωρώ ότι θα είναι πιο ενδεικτικό. Και έχω κι ένα κίνητρο ώστε την ημέρα πριν το ζύγι να είμαι λίγο πιο προσεκτική... :-)
- 20-07-2010, 14:51 #17
bouliana όχι δεν τα έβγαλα, αλλά φαντάζομαι απο την πολύ ζαχαρη ξύπνησα σήμερα με το στομάχι κολλημένο στην πλάτη.Γενικά φαγητό τρώω με το ζόρι(απο πάντα) με τα γλυκά έχω θέμα και αυτό κυρίως τα τελευτ. χρόνια.Κ εγώ όταν έκανα εμετό , μετά ξαναέτρωγα με λύσα τις περισσότερες φορές.Αλήθεια με την περιοδό σου τι έγινε?Νομίζω οτι είχες γράψει πως δεν σου έρχεται(σορυ αν σε μπερδεύω με άλλη κοπέλα), ρωτάω γιατί και εγώ έχω να την δω....
Kleanthis μακάρι!
loustam δεν έχω ζυγαριά και δεν θέλω..το βλέπω στα παντελόνια όταν παίρνω , χαζό ίσως αλλά με τους αριθμούς φρικάρω!Πριν κανα 2μηνο έφαγα ένα κόλλημα και απο όποιο φαρμακείο περνούσα έμπαινα και ζυγιζόμουν..5-6 φορές τη μέρα!με το που έβλεπα 200 γραμμάρια πάνω ...σαβούριαζα ότι έβρισκα!Ναι το καλύτερο είναι μια φορά την εβδομάδα και το ακόμα καλύτερο να βλέπεις το σώμα σου όπως εσύ γουστάρεις χωρίς ζυγαρίες και χωρίς τίποτα!Πάντως σε περίπτωση δίαιτας , μια φορά την βδομ. μπορείς να δείς κάποια απώλεια και να πάρεις τα πάνω σου, ενώ το καθημερινό μόνο κουραστικό είναι , 200γρ πάνω, 200 γρ κάτω και σπάνε τα νεύρα!(τα δικά μου τουλάχιστον όταν κάποτε ...)
20-07-2010, 15:16 #18
αφού δεν έκανες εμετό σίγουρα σε λίγο θα σου φύγει η πείνα,μάλλον τώρα έχεις ανάγκη άπό κάτι αλμυρό,φάε σαλάτες και γαλακτοκομικά.
την τελευταία φορά άφησα να περάσουν 2μιση μήνες και περίοδος άφαντη,μετά πήρα primolut το οποίο μου λεν όλοι οι γιατροί να το παίρνω όταν η περίοδος αργεί παραπάνω από 40 μέρες(δηλαδή πάντα)
σε γυναικολόγο η ενδοκρινολόγο έχεις πάει να σε δουν τι παίζει.?μπορεί να χρειάζεται να πάρεις κάποια κιλά.
εγ'ω ξέρω πως πρέπει να χάσω κιλά(5-6) και αυτό είναι πολύ αγχωτικό όταν προσπαθώ να κάνω κάτι για τη βουλιμία μόυ οπότε προς το παρόν το αφήνω.απλά προσπαθώ να ασκούμε λίγο και να ελέγχω τι τρώω.
άμα πας σε ενδοκρινολόγο θα σου δώσει να κάνεις διάφορες εξετάσεις ορμονικές,αιματολογικές κτλ κτλ να δουν τι σου λείπει.
και μια συμβουλή της μαμάς μου για μένα τουλάχιστον είναι να κάνω κάτι για το σίδηρό μου,γιατί έχω χαμηλό αιματοκρίτη.κ αυτό παίζει ρόλο στην περίοδο. οι συμβουλές της είναι να μην καπνίζω(καμία προσπάθεια)να μην πείνω καφέ με άδειο στομάχι(γιατί λέει οτι αυτό απορροφάει όλο το σίδερο,δεν ξέρω αν στέκει αυτό) να τρώω πολλά παντζάρια και σηκώτι. γενικά αν είσαι κάτω από 20 δμσ καλό είναι να βάλεις κανά κιλάκι σιγά και σταθερά/.
20-07-2010, 15:36 #19
Originally posted by POZ
να περπατήσω ένα 5ωρο έχω κουράγιο πια όπως έκανα, ας καούν πιο αργά.!)
20-07-2010, 15:55 #20
α, αυτό για το σίδηρο δεν το ήξερα..παλιότερα είχα περιστασιακά πρόβλημα αλλά στις τελευτ. εξετάσεις που έχω κάνει ήταν οκ.Τώρα βέβαια για για το τσιγάρο και τον καφέ..χέστα.Είχα πάει γυναικολόγο στα πολύ ανορεξικά-βουλιμικά μου, με το που με είδε (σκελετός) με ζύγισε και μου είπε να πάρω κιλά αλλιώς περίοδος γιοκ.Δεν ήθελε να μου δώσει φάρμακα γιατί δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα.Απο τότε πήρα 5 -6κιλά , όπως ήμουνα πριν δλαδή αλλά απο περίοδο τίποτα.Μ είχε δώσει εξετάσεις αίματος να κάνω(προλακτίνη κτλ.) αλλά εδώ και κάτι μήνες το αμελώ..μάλλον πρέπει να πάω.Εσυ έχεις πολυκυστικές ή κάτι τέτοιο?γιατί 5-6 κιλά είναι πολύ λίγα για να επηρεάσουν κάτι..
20-07-2010, 16:00 #21
ναι όλο το χειμώνα χτυπουσα 3-5 ώρες περπάτημα τουλάχιστον 4 φορές την βδομάδα , όχι για να αδυνατίσω αλλά δεν ήμουν καθόλου καλά και ξεσπούσα εκεί(και στις βουλιμίες-εμετούς).Τώρα κανα 3μηνο δεν περπατάω σχεδόν καθόλου, ούτε άλλη άσκηση,γενικά βαριέμαι που ζω.
20-07-2010, 16:37 #22
ναι έχω πολυκυστικές.αλλά μου πε οτι θα στρώσουν μόλις χάσω το 10% του βάρους μου και ζω υγιεινά,δεν κάνω καταχρήσεις ασκούμε σε φυσιολογικά πλαίσια και επίσης είναι και ψυχολογικό. τι να πω ρε συ δεν ξέρω. μόλις μου δώσει αντισυλληπτικά η παίρνω πριμολούτ τακτικά οι πολυκυστικές στρώνουν αλλά περίοδος άφαντη μόλις τα κόψω. τι να σου πω.θυμάμαι οτι η περίοδος μου είχε έρθει τελευταία φορά από μόνη της πριν 2 καλοκαίρια ,σε διακοπές,μια ανυποψίαστη στιγμή που μείχε πάρει ο ύπνος στην ξαπλώστρα. φαίνεται είχα χαλαρώσει πρώτη φορά τόσο πολύ.
δεν μεχει δώσει λύσει κανείς ,ξες να μου κάνει μια θεραπεία και ως διαμαγείας να έχω ξανα περίοδο κανονικά. δεν έχω παρά νακούσω τις συμβουλές τους.όσο αναφορά τα 5-6 κιλά παίζουν πιστεύω κάποιο ρόλο ειδικά για μένα που τα παίρνω στο πάνω μέρος του σώματός μου έχουν να κάνουν με άυξηση της τεστοστερόνης(κάτι για ανδρικό πάχος θα σε γελάσω),που μπορεί από εξετάσεις να δείχνει πολύ λίγο πιο πάνω απτη φυσιολογική αλλά να παίζει κ αυτό το ρόλο του.
επίσης ιστορικό διαβήτη παίζει ρόλο ,ο μπαμπάς μου είναι διαβητικός, και δεν πρέπει να έχω αυξομειώσς βάρους και ινσουλίνης και ζαχάρου και μπλα μπλα δεν τα πολυκαταλαβαίνω όλα μη νομίζεις ταχω ακούσει πολλές φορές τα ίδια και τα ίδια απο γιατρούς και ενδοκρινολόγους. εσύ είσαι άλλη περίπτωση απτη δι΄κιά μου,αλλά καλό θα ήταν να κάνεις κάποιες εξετάσεις ίσως σε παθολόγο.πες του και για ανορεξίες βουλιμίες κτλ κτλ.σκέφτομαι να το κάνω κεγώ αυτό. μπορεί να μου δώσει βιταμίνες η σίδηρο η κάτι τέτοιο.
20-07-2010, 16:57 #23
κάτι τέτοιο με πολυκυστικές και αυξημένη τεστοστερόνη έχει μια φίλη μου(είχε κάνει και τρυχοφυία παντού) και εδω και 2 χρόνια παίρνει αντισσυληπτικά(γιασμίν) αλλά κ εγώ δεν τα ξέρω καλά.Το ψυχολογικό πάντως παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.Περυσι πάλι 2 μήνες το καλοκαίρι τίποτα, μου είχαν βρει χαμηλη προγεστερόνη , δεν πήρα τίποτα ως συνήθως και όταν πήγα διακοπές μου ήρθε!Γενικά είχα πάντα άψογο κύκλο, οι ανωμαλίες άρχισαν όταν άρχισαν και οι ανωμαλίες στην διατροφή μου.Μια έπεφτα στην πείνα , μια έτρωγα σαν βόδι και η περίοδος τα είχε παίξει.Δεν ξέρω , πρέπει να πάω σύντομα για εξετάσεις..θέλω να ψάξω και εαν υπαρχει κάποιο βοήθημα φυτικό γιατί γενικά με τα φάρμακα δεν τα πάω καθόλου καλά.Μέχρι και ομοιοπαθητική έχω σκεφτεί αλλά θα δυσκολευτώ πάααρα πολύ με τον καφέ.
20-07-2010, 21:45 #24
Εγώ πάντως, όλως περιέργως, με όλα αυτά τα αυτοκαταστροφικά που κάνω στον εαυτό μου τα τελευταία χρόνια, έχω κύκλο καμπάνα!!! Στις 28 ημέρες τσουπ, κάνει την εμφάνισή της η περίοδος. Κι ας έχω και 6-7 κιλά παραπάνω... Κι ας έχω και αιματοκρίτη - σίδηρο - φερριτίνη να με κλαιν οι ρέγγες... Τί να πω! Περίεργα πράγματα συμβαίνουν.
Και να εξομολογηθώ και κάτι: Σήμερα η ημέρα κυλούσε ρολόι, μέχρι που άρχισα να ψάχνω παρέα για ένα Live. Δεν βρήκα και από εκείνη την ώρα έχω φάει ένα πακέτο τσιπς "Στον Φούρνο", 1 κουτί κράκερς μεσογειακά και 6 μικρές αραβικές πιτούλες σκέτες... Νωρίτερα είχα φάει 2 μπιφτεκάκαι με μία τεράστια σαλάτα. Περιττό να σας πω ότι πλέον μόνο κατρακυλόντας μπορώ να μετακινούμε... Ελπίζω με καμιά σουρωτή και όσο περνάει η ώρα να ξεφουσκώσω λίγο!
Ευχαριστώ που είστε εδώ!!!
21-07-2010, 10:35 #25
βρε κορίτσι δεν είπαμε οτι όποιος έχει 5-6 κιλά παραπάνω έχει και προβλήματα κύκλου.απλά όποιος έχει προβλήματα περιόδου υπάρχει περίπτωση να παίζει κ αυτό ρόλο.κ εσ'υ δεν 'εχεις παραπανίσια κιλά ο δμσ σου είναι πολύ ικανοποιητικός ενώ εγώ είμαι πάνω απτο όριο. πιστεύω οτι δεν χρειάζεται να χασεις κιλά.απλά να συντηρηθείς. τέλεια που δεν έχεις κ αυτό το θέμα της περιόδου να σε απασχολεί .!αν θες τι γνώμη μου βγάλε απτο μυαλό σου να χάσεις κιλά τώρα που θες να καταπολεμίσεις αυτό που έχεις.μετά αν δεις οτι ακόμα δεν είσαι ικανοποιημένη με το σώμα σου ξεκίνα μια προσπάθεια με λίγους περιορισμούς και άσκηση. αλλά μην κατέβεις κάτω απο δμσ 20,8 που έχεις πάνω. ξέρω οτι το κύρηγμα δεν οφελεί στις περιπτώσεις μας.θέλουμε να χάσουμε κιλά και τέλος.απλά σε συμβουλέυω έτσι γιατί υπάρχει περίπτωση να πάθεις αυτό που έπαθα εγώ. να χάσεις απότομα κιλά ,να τα ξεναβάλεις εξίσου απότομα μέχρι ο δμσ σου να ανεβαίνει να ανεβαίνει κ να φτάσεις να πρέπει να χασεις 5-6 κιλά και να μην μπορείς λόγο μεταβολισμού.κεγώ ήμουν κάποτε με δμσ 23 κ έλεγα να χάσω 5 κιλά και τώρα το 22 είναι άπιαστο όνειρο. άμα τοτε ήμουν ικανοποιημένη με τον εαυτό μου δεν θα έφτανα δμσ 25 τώρα.κ ας πέρασα και απο δμσ 20 κ 19.
21-07-2010, 10:52 #26
poz μην κόβεις τελείως τον καφέ ούτω εγώ έχω καταφέρει να τον κόψω.το μόνο που έκοψα είναι να μένω νηστική για κανά 15 ωρο και να τη βγάζω μ΄΄ονο με καφέ και πράσινα τσάγια.εκτός οτι δεν έχασα γραμμάριο,είχα πολύ έντονες ξινίλες και είναι και αυτό μετά που σουπα για το σίδηρο. απλά φάε κάτι πριν πιεις καφέ, μην πίνεις με άδειο στομάχι.και πίνε καλύτερα ελληνικό.
21-07-2010, 10:59 #27
Αυτήν την απότομη απώλεια την ξέρω πολύ καλά. Το χειμώνα, μέσα σε 3 μήνες (Νοέμβρη - Ιανουάριο) είχα φτάσει 54 κιλά, με ύψος 1,67. Ήμουν πολύ ευτυχισμένη παρότι ήξερα ότι τα κιλά τα είχα χάσει λόγω των επαναλαμβανόμενων εμετών, και ότι για 3 μήνες είχα υποβάλλει τον οργανισμό μου σε απόλυτη ασιτία... Όλοι μου έλεγαν να πάρω κανά κιλάκι, και σκεφτόμουν μα είναι παλαβοί. Εκ των υστέρων μου είπαν ότι δεν ήταν τόσο ότι ήμουν πολύ αδύνατη, όσο ότι φαινόμουν άρρωστη. Και οι εξετάσεις αίματος που έκανα βέβαια το επιβεβαίωσαν αυτό. Και έξι μήνες μετά είμαι +8 κιλά, αλλά με πολύ καλές εξετάσεις αίματος. Και βέβαια με έναν μεταβολισμό να σέρνεται και να θέλει μόνο μανιβέλα για να λειτουργήσει. Τί περπάτημα, τί τρέξιμο, τί κολύμπι, η ζυγαριά αντί να κατεβαίνει, ανεβαίνει. Ε βέβαια δεν λέω κι εγώ ότι στερούμαι τροφής, αλλά όπως και να το κάνεις βλέπω άλλους να λιώνουν όλη μέρα σε μία ξαπλώστρα και να είναι fit, κι εγώ με όλη αυτή την σωματική δραστηριότητα, γιατί είμαι πιο στρουμπουλή? Συμφωνώ ότι ο ΔΜΣ μου είναι φυσιολογικός, αλλά επειδή έχω τοπικό πάχος (πόδια - περιφέρεια) το σώμα μου δεν είναι καλό... Αυτά...
Εύχομαι bouliana να τα χάσουμε παρέα τα λίγα κιλάκια που θέλουμε και το θέμα της περιόδου να σταματήσει να σε απασχολεί δια παντός... Όλα θα γίνουν πολύ πολύ καλύτερα για όλους, εφόσον βρισκόμαστε σε αυτό το φόρουμ και ξέρουμε πολύ καλά τι μας συμβαίνει!
21-07-2010, 11:32 #28
μακάρι loustam η ηθική υποστήριξη είναι μεγάλη υπόθεση κ μέσα από εδώ από εσάς την έχω.
21-07-2010, 14:15 #29
πάντως loustam κάι που διαπίστωσα σε μένα σχετικά με την άσκηση είναι οτι χτυπιόμουν σαν τον χάμστερ στο διάρδομο και δεν έβλεπα διαφορά.και διάβασα σε ένα περιοδικό ότι η αεροβική άσκηση δεν φτάνει αν δεν κάνεις και λίγη στατική.υπάρχουν πολλές ασκήσεις για πόδια κ περιφέρεια που μπορείς να κάνεις.εγώ είδα αρκετή διαφορά σε κοιλιακούς κάνοντας τρεις φορές την εβδομάδα. σκέψου οτι για να κάψεις ένα κιλό με περπάτημα πρέπει να περπατάς 22 ώρες. και για να το βάλεις αρκούν δύο πίτσες οικογενειακές.οπότε άμα τρέχεις 2 ώρες και μετά φας μισό κιλό παγωτό τσοουυυυπ τα πήρες. καλά το κολύμπι είναι το καλύτερο πάντως. άσε που οι κραδασμοί επιβαρύνουν και τα πόδια
22-07-2010, 12:39 #30
loustam τι φτιανσ ρε?πως παν τα κέφια?
Να ειχαν ενα τηλεφωνο στον παραδεισο..
15-10-2025, 00:43 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια