HMEΡΟΛΟΓΙΟ ΒΟΥΛΙΜΙΚΩΝ-ΥΠΕΡΦΑΓΙΚΩΝ - Page 27
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 27 of 54 FirstFirst ... 17252627282937 ... LastLast
Results 391 to 405 of 800
    Senior Member
    Αχ bouliana από την μία μου δίνεις θάρρος και κουράγιο να συνεχίσω και από την άλλη σκέφτομαι ... 1600 θερμίδες??? Πώς γίνεται αυτό??? Τόσες παίρνω μόνο μέχρι το μεσημέρι... Με τρομάζει αυτή η νέα προσαρμογή που πρέπει να κάνω στις διατροφικές μου συνήθειες... Η μείωση των ποσοτήτων μου φαίνεται ακατόρθωτη. Θα δούμε! Πάντως 3 μερούλες τώρα δεν τα πάω και πολύ άσχημα... Και να σας πώ κάτι? Τις ημέρες αυτές πιάνω τον εαυτό μου να χαζογελάει συνέχεια... Νιώθω πολύ ανάλαφρη, παρόλα τα "κακά μαντάτα". Βρε λες να μπαίνω στον "σωστό τον δρόμο" σιγά σιγά???

Καλό ΣΚ

Senior Member
    Originally posted by loustam
    Τις ημέρες αυτές πιάνω τον εαυτό μου να χαζογελάει συνέχεια... Νιώθω πολύ ανάλαφρη, παρόλα τα "κακά μαντάτα". Βρε λες να μπαίνω στον "σωστό τον δρόμο" σιγά σιγά???
    ΝΑΙ!!! ειναι απο τα πρωτα δειγματα :thumbup:

Senior Member
    Λοιπόν μιλούσα ΄πριν λίγο με την μάνα μου στο τηλέφωνο, της λέω γελώντας άσε χωνεύω, έφαγα 2 φραντζολες ψωμι με μερέντα, 2 τυρόπιτες κτλ.(όντως), και αρχίζει, Α!θα παχύνεις!Α!γιατί να φας μερέντα κ όχι ένα μήλο?Α!Θα κάνεις κυταρρίτιδα.είσαι λαίμαργη κτλ κτλ, μου τα έβγαλε απο τη μύτη!Δηλαδή τι άλλο θέλει αυτή η γυναίκα για να αντιληφθεί οτι πέρασα νευρική ανορεξια, να το γράψω στο κούτελο???Πραγματικά έχω εκνευριστεί αυτή τη στιγμή.Εντάξει λάθος μου που το συζήτησα αλλά επιμένει να μου μεταδίδει τον φόβο της για το φαί και απορώ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?Την μια μου λέει έμμεσα να αγοράσω το βιβλίο "το τελευταίο τσιγάρο" που μιλάει για ανορεξία και την άλλη μου δημιουργεί ενοχές για οτι τρώω.Όταν είχα πάει τα Χριστούγεννα που ήμουν τελείως σκελετωμένη, απο τη μια μου έλεγε οτι ανησυχεί και τι τρέχει και απο την άλλη όταν έφαγα κανα 5αρι μελομακαρονα μπροστα της μου λεει"τώρα γιατι έφαγες τοσα μελομακαρονα?φαε ένα φρουτο καλυτερα"Ο,τι ναναι.Τελικά είμαι τελείως μονη μου σε αυτόν τον αγώνα, όσο και να προσπαθήσω κανείς δν αλλάζει για κανέναν.
    Μαρία λιπομετρηση δεν έχω κάνει ποτε.Αλλά ξέρω οτι παιζει ρόλο αν και πιο σημαντικό παίζει το βάρος.Σε διαβάζω και πας πολύ καλά, μπράβο σου!Αφου στο λέει η γυναικολόγος σου να την ακούς κ να την εμπιστεύεσαι και όλα θα πάρουν το δρόμο τους φυσιολογικά, δεν χρειάζεται τελικά υπεραναλύση σε όλα.Εγω προσωπικά περυσι που μου είχε σταματήσει πάλι για 2 μήνες , μετά διακοπες τοριξα στο φαί, πήρα 1,5- 2 κιλά και μ ήρθε κατευθείαν.Αυτό θα προσπαθήσω κ τώρα.Βέβαια τώρα είναι πολύ πιο ταλαιπωρημένος ο οργανισμός με όλα αυτά που του έχω κάνει, αλλά εμπιστεύομαι τη γυναικολόγο που μ είπε οτι είναι θέμα χρόνου...τι να πω?κατι θα ξέρουν δν μπορεί!

Senior Member
    ελεος μα τι γονεις εχουμε
    μην της λες τιποτα, να ηρεμησει το κεφαλι σου!

ή πεστης αυτα που ειπες και σε μας!
    περασα νευρικη ανορεξια! μη με πριζεις με το αν θα παχυνω!
    και μολις παρει το βλεμμα ροφου
    welcome to earth, mom

:P

Senior Member
    Αστα να πάνε.Και με έχει πρήξει να πάω και γυμναστήριο επείδη ΄τωρα κάνω καθιστική ζωή.Κάθε φορά με ρωτάει ποτε θα πάω κ βέβαια εγώ δν έχω εκφράσει ποτε τέτοια επιθυμια, απλά μονη της τα σκέφτεται μόνη της τα λέει.Ευτυχώς δν ζούμε μαζί..
    Λοιπόν χτες συνεχίστηκε το υπερφαγικό, ήρθαν οι 2 κολλητές μου,΄πήραμε πίτσες, πατατακια, κρουασαν..γενικότερα οτιδήποτε προσφέρεται με άπειρες θερμίδες κ λίπος, εγώ έφαγα τα περισσότερα ώσπου πήγα να κάνω μπαμ!Τώρα ξύπνησα και πονάω παντού..απίστευτη δυσπεψία κ πρήξιμο..Ζυγίστικα κιόλας και με δείχνει 2,5 κιλά πάνω απο την τελευτ. φορά!Εντάξει το 1 σίγουρα είναι κατακράτηση αλλά πιστεύω 1 κιλό το πήρα έστω και με τόσο βάρβαρο τρόπο...!Τώρα ούτε νηστείες ούτε τίποτα, κανονικά ΄φαί, όταν ξαναπεινάσω...δλδ μεθαύριο!!

Senior Member
    Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ προβλημα με το φαγητο δυστυχως

Senior Member
    Ναι Λέσινγκ το ξέρω , πλεον είμαι σίγουρη δηλαδή.Πάντα με ζάλιζε αλλά παλιότερα έκανα χαβαλέ , τώρα όμως είναι πολύ δύσκολο γιατί κάνω κ εγώ τον αγώνα μου να ξεπεράσω κάποια θέματα κ όποτε συναναστρεφόμαστε κ την βλέπω να τρώει μαρούλια ξαναπέφτω στα ίδια.Πήρε έδωσε , με έκανε σαν τα μούτρα της.Και η περίοδος που της είχε σταματήσει κάποτε κοντά στην ηλικία μου , πλεον αμφιβάλλω παρα πολύ οτι ήταν απο το άγχος όπως μ έχει πει..

Senior Member
    αστη να μετραει τα μαρουλια της. αφου δε μαθαινει απο τα λαθη της, μαθε εσυ :yes:

Senior Member
    Originally posted by click
    αστη να μετραει τα μαρουλια της. αφου δε μαθαινει απο τα λαθη της, μαθε εσυ :yes:
    σωστο! +1:thumbup:

Senior Member
    Originally posted by mariafc

Λούσταμ θα με συγχωρέσεις αλλά δεν ξέρω ακριβώς το ιστορικό μου αλλά ήθελα να ρωτήσω αυτό το 1180 επειδή όπως είπα δηλώνω άσχετη πρακτικά τι σημαίνει; Ότι για να διατηρείσαι σε α κιλά πρεπει να τρως τη μέρα τόσες θερμίδες;
    Εκεί όπου μέτρησες τον μεταβολισμό σου τι σου είπαν; Σου έδωσαν κάποια τιπς για να τον βελτιώσεις; Πλην από τα 5 γεύματα ημερησίως και με μια ισορροπημένη διατροφή τι άλλο μπορεί να κάνει κανείς για να τον ξυπνήσει; Το ερώτημα αυτό το απευθύνω γενικότερα σε όποιον ξέρει.
    Καλημέρα mariafc
    Λοιπόν, όσον αφορά το ιστορικό μου, δυστυχώς έχω κλείσει ήδη 15 χρόνια διατροφικών διαταραχών. Ξεκίνησα με ανορεξία και ακολούθησε η βουλιμία με τα γνωστά υπερφαγικά, τις αφαγίες, τους εμετούς, ... Κοινώς όλα τα μη φυσιολογικά. Ο οργανισμός μου λοιπόν αποσυντονίστηκε εντελώς... Πάει καιρός που δεν έχω ακολουθήσει ένα άκρως ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, ώστε να ξέρω πως λειτουργεί ο οργανισμός μου. Το τεστ λοιπόν μεταβολισμού που έκανα τώρα δείχνει πόσες θερμίδες καίω σε κατάσταση ηρεμίας, απλά δηλαδή αναπνέοντας... Που σημαίνει ότι για να διατηρηθώ στα κιλά μου, στην περίπτωση που δεν κινούμαι καθόλου όλη ημέρα, θα πρέπει να καταναλώνω μάξιμουμ 1180 θερμίδες. Αντιλαμβάνεσαι πόσο λίγες είναι και πόσο κακό έχω κάνει στον οργανισμό μου όλα αυτά τα χρόνια. Ο μοναδικός τρόπος τώρα για να αυξηθεί ο μεταβολισμός είναι ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής 5 μικρών γευμάτων και πολλήηηηηη άσκηση. Και πάλι δεν ξέρω αν θα υπάρξει σημαντική βελτίωση. Δυστυχώς είμαι πλέον 30 οπότε δεν μπορώ να περιμένω θαύματα μιας και ο ρυθμός μεταβολισμός εκ των πραγμάτων μειώνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες...

Ελπίζω να σε βοήθησα
    Καλή συνέχεια

Senior Member
    Καλημέρα Λούσταμ
    Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για τις πληροφορίες και κατά δεύτερον και σημαντικότερο να σου ευχηθώ μέσα από την ψυχή μου καλή επιτυχία και ανάρρωση. Ελπίζω από καρδιάς πολύ σύντομα όλα να είναι ένα κακό όνειρο.
    Πολύ λίγες όντως οι θερμίδες που πρέπει να προσλαμβάνεις καθημερινά. Είναι σχεδόν αδύνατον για τον καθένα όχι μόνο για σένα. Τι να πρωτοφάει κανείς; Εγώ γι αυτό κακίζω τον ευατό μου. Δε θα μου συγχωρήσω ποτέ το κακό που προκάλεσα στον οργανισμό μου αυτόν τον 1,5 χρόνο που έπεσα στα δίχτυα της ανορεξίας. Κατέστρεψα τον μεταβολισμό μου, τον οργανισμό μου και τώρα δυστυχώς πρέπει να υποστώ τις συνέπειες.
    Και μένα μου είπε η διαιτολόγος μου πως κάποια στιγμή θα το κάνουμε αυτό το τεστ κατόπιν δικής μου παράκλησης αλλά δεν αμιφιβάλλω ότι και ο δικός μου μεταβολικός ρυθμός πάνω κάτω εκεί θα κινείται.
    Πάντως εγώ θα σου πρότεινα αν και δεν ξέρω σε τι φάση βρίσκεσαι τώρα να κάνεις μια προσπάθεια να ακολουθήσεις για κάποιο καιρό ενα διαιτολόγιο. Μην τηρείς τόσο τις θερμίδες ας τρως λίγο παραπάνω απλά προσπάθησε να καθιερώσεις τα 5 γεύματα ημερησίως.
    Εγώ σε συνδυασμό και με το γυμναστήριο έχω παρατηρήσει μια κάποια διαφορά. Καλά εννοείται δεν έχει γίνει κανένα τρελό θαύμα αλλά έστω και μέσα σε αυτό το τρίμηνο που ακολουθώ διατροφή για να πάρω βάρος παρατηρώ κάποιες μικρές αλλαγές. Ενδεχομένως να μην αποκαταστηθεί πλήρος ο μεταβολισμός αλλά αξίζει τουλάχιστον να κάνεις μια προσπάθεια να τον ενεργοποιήσεις λιγάκι.
    Σε ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες.

Senior Member
    Κι εγώ mariafc σε ευχαριστώ για τις ευχές σου... Ήδη βρίσκομαι σε σχετικά καλό δρόμο. Με τα κιλά δεν τα πάω και πολύ καλά μιας και με μια μπουκιά παραπάνω την άλλη μέρα είμαι 1 κιλό πάνω (χωρίς υπερβολή...). Αλλά όσον αφορά στην διατροφή μου είμαι πολύ ευχαριστημένη την τελευταία εβδομάδα. Ισορροπημένη διατροφή και με πολλές βιταμίνες. Είμαι και κρυωμένη αυτές τις ημέρες, οπότε έχω πολλή όρεξη να τρέφομαι σωστά. Αλλά έχω πάρει και 2 κιλάκια, εκεί που ήθελα να χάσω 4...
    Κι εσύ πάντως μπράβο που ξεπέρασες την ανορεξία και είσαι σε φάση που θέλεις να ισορροπήσεις. Η συνειδητοποίηση και η επιθυμία οδηγούν και στο τελικό αποτέλεσμα. Και αφού κάνεις αγωγή με διατροφολόγο, μια χαρά σε βρίσκω... Εγώ νιώθω ότι δεν είμαι σε φάση να ξεκινήσω δίαιτα βάσει αυστηρού προγράμματος, γιατί με τις δίαιτες ξεκίνησαν τα διατροφικά μου προβλήματα. Ας μην τα ενισχύσω κι άλλο. Απλά έχω πάρει απόφαση ότι για τους επόμενους μήνες, μέχρι να στρώσω λίγο διατροφικά, δεν θα έχω το ιδανικό σώμα που θα ήθελα να έχω, αλλά θέλω τουλάχιστον μα είμαι ψυχολογικά καλά. Και μετά το εξάμηνο βλέπουμε...

Καλή συνέχεια λοιπόν σε όλους μας :-)

Senior Member
    Με τα κιλά δεν τα πάω και πολύ καλά μιας και με μια μπουκιά παραπάνω την άλλη μέρα είμαι 1 κιλό πάνω (χωρίς υπερβολή...).
    Τώρα χτύπησες ευαίσθητη χορδή γιατί αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα. Λίγο να παρασπονδίσω και μιλάμε για πταίσμα όχι να φάω μια πίτσα μιλάμε για μισή φέτα ψωμί παραπάνω να σου κατευθείαν το αποτελεσμα στη ζυγαριά. Γι αυτό και σε ρώτησα περί μεταβολισμού και γενικά ψάχνομαι επί του θέματος γιατί εμένα αυτή είναι η μεγαλύτερη φοβία μου. Ναι μεν εγώ με έφερα σε αυτή την κατάσταση αλλά ρε σύ όπως πολύ σωστά έγραψες και εσύ δε μπορώ να αγωνιώ μην παχύνω αν φάω ένα καρότο παραπάνω. Έχοντας υπάρξει υπέρβαρη στο παρελθόν καταλαβαίνεις ότι ο φόβος μου είναι διπλός. Τώρα είμαι σε φάση απεξάρτησης από τη ζυγαριά γιατί εγώ έβαζα κιλά ακόμα και με μισό ποτήρι χυμό και έτσι τρελαινόμουν όταν ανέβαινα αλλά πως το λέει ο σοφός λαός ότι το χούι δε βγαίνει ποτέ. Έτσι και εγώ μου αρέσει να τρώγομαι.

Η συνειδητοποίηση και η επιθυμία οδηγούν και στο τελικό αποτέλεσμα. Και αφού κάνεις αγωγή με διατροφολόγο, μια χαρά σε βρίσκω... Εγώ νιώθω ότι δεν είμαι σε φάση να ξεκινήσω δίαιτα βάσει αυστηρού προγράμματος, γιατί με τις δίαιτες ξεκίνησαν τα διατροφικά μου προβλήματα.
    Εμένα το λες. ʼστα να πάνε. Όταν ήμουν παχιά ούτε κόμπλεξ είχα και ήμουν και ευτυχισμένη. Όταν άρχισα τα σκατοδιαιτολόγια μαζί με τα κιλά άρχισε να φεύγει και το μυαλό μαζί. Ότι κοροιδευα το λούστηκα.
    Δε σου κρύβω ότι και μένα με βασανίζει ώρες ώρες αυτό το περιοριστικό. Στην αρχή ειδικά που έπρεπε λόγω έλλειψης πρωτεινης να τρώω μεσημέρι βράδυ κρέας είχα λαλήσει και κόντευα να βγάλω φτερά από το πολύ κοτόπουλο.
    Τώρα μου χει μεγαλύτερη ποικιλία στο φαγητό αλλά και πάλι βρε παιδί μου δε μπορώ εγώ αυτό το σήμερα φάε ψάρι άύριο μακαρόνια. Θέλω να ρθει η μέρα που θα ξυπνάω και θα σκέφτομαι εκείνη τη στιγμή τι θα μαγειρέψω, να φτάσει εκείνη η μέρα που θα τρώω μεν συγκεκριμένες ποσότητες αλλά δε κάθομαι να σκέφτομαι τι θα γίνει αν θα φάω μιση μπουκιά παραπάνω.
    Τελοσπάντων το σημαντικό βέβαια είναι ότι συμμορφώθηκα το πρόλαβα κυριολεκτικά πάνω στην ώρα απλά είναι φορές που αισθάνομαι τόσο κουρασμένη ψυχολογικά και εκεί είναι που θέλω δουλεια ακόμα. Βαρέθηκα να μαι μια ζωντανη νεκρή. Τον τελευταίο καιρό νιώθω καλύτερα, έχω κέφι, αντοχές αν είχα και καλύτερο μεταβολισμό τι ωραία που θα ταν:tumble:
    Τώρα με καίει να ρθει και η κωλοπερίοδος να ησυχάσω και από αυτό. Δε μου λες εσύ ολα αυτά τα χρόνια είχες κανονικά; Σου επανήλθε όταν άρχισες να τρως καλύτερα;

Ας μην τα ενισχύσω κι άλλο. Απλά έχω πάρει απόφαση ότι για τους επόμενους μήνες, μέχρι να στρώσω λίγο διατροφικά, δεν θα έχω το ιδανικό σώμα που θα ήθελα να έχω, αλλά θέλω τουλάχιστον μα είμαι ψυχολογικά καλά.
    Αυτό είναι το σημαντικότερο. Η ψυχολογία είναι το παν. Το βλέπω και από μένα.
    Μπράβο σου και πάλι που από μόνη σου έχεις καταφέρει να μπεις σε ένα πρόγραμμα. Το θαυμάζω αυτό γιατί εγώ δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το κάνω. Νομίζω από την αφαγία θα πλακωνόμουν στο φαι και ή θα έχανα το μέτρο ή θα μέτραγα όλα μέρα θερμίδες. Καλά να μαστε να συνεχίσουμε έτσι και εσύ και εγώ. Υπάρχει πίστη και θέληση. Κανόνισε κακομοίρα μου να μου λοξοδρομήσεις. Θα σε παρακολουθώ. :smilegrin:

Senior Member
    Χα χα χα... Η αλήθεια είναι ότι από αυτή την στιγμή νιώθω υπόλογη... Υπόσχομαι να είμαι καλό κορίτσι, και να μην τρώω όοολο μου το φαγητό! :smilegrin:
    Και για να σου απαντήσω και στο θέμα της περιόδου, εμένα δεν μου έχει πει ποτέ όλα αυτά τα χρόνια... Ή μάλλον ψέματα. Μου κόπηκε για ένα μήνα, όταν βρισκόμουν στον 8ο μήνα της νευρικής μου ανορεξίας και 40 κιλά. Πήρα κάτι χαπάκια, μου ήρθε, στο μεταξύ άρχισα να τρώω κιόλας και από εκεί και πέρα μου έρχεται κανονικά. Ευτυχώς... Και ελπίζω να συνεχίσει να έρχεται, όσο και αν σιχτιρίζω κάθε μήνα που την πρώτη μέρα περιόδου την περνάω ξάπλα, διπλωμένη στα δύο από τους πόνους...
    Όσο για τα συγχαρήκια, μην βιάζεσαι να μου τα δώσεις. Έχω κάνει κι εγώ τις άπειρες ακρότητες σε θέματα φαγητού όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα απλά ελπίζω να είμαι απλά ένα βηματάκι πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα...

Καλό απόγευμα και θα είμαστε η μία το μάτι της άλλης... :wink2:

Senior Member
    Χα χα χα... Η αλήθεια είναι ότι από αυτή την στιγμή νιώθω υπόλογη... Υπόσχομαι να είμαι καλό κορίτσι, και να μην τρώω όοολο μου το φαγητό
    big brother is watching you :smilegrin:Ax μακάρι φιλενάδα μου να μας περιμένει ένα καλύτερο μέλλον. Εγώ μετά απο καιρό αν και έχω τις μέρες που με πιάνει η μαύρη μαυρίλα και η απαισιοδοξία που αχνοβλέπω ένα φως στον ορίζοντα. ʼντε μωρέ θα τα καταφέρουμε. Δε θα μας νικήσει αυτή τη φορά.
    Ας φανώ επιτέλους και λίγο αισιόδοξη. Πλάκα πλάκα έχω παρατηρήσει ότι όταν έχω τα νεύρα μου ή με πιάνει το άγχος για τις θερμίδες τότε είναι που στην πραγματικότητα ανεβαίνει η ζυγαριά. Φουσκώνω μόνο με τη σκέψη. Αντίθετα όταν έχω κέφι και διάθεση και σωστά τρώω και δεν σκέφτομαι να παρασπονδίσω.
    Στο θέμα περιόδου εσύ στάθηκες τυχερή. Ποιος να μου το λεγε που θα φτανα να νοσταλγούσα να χω περίοδο. Εγώ είχα μεγάλο πρόβλημα όταν αδιαθετούσα. Τις δύο πρώτες μέρες από τους πόνους δε μπορούσα ούτε να περπατήσω.
    Να που τώρα όμως το προτιμώ αυτό. Εγώ την περίοδο την έχασα στα 60 κιλά ή 58 κάτι τέτοιο όπου μετά απο δίαιτες είχα χάσει 40 κιλά. Το έψαξα αμέσως αλλά τίποτα. Όλοι μου έλεγαν ότι επειδή είχα ταλαιπωρήσει τον οργανισμό θα ξαναρχόταν. Στο μεταξύ λίγο μετά ξεκίνησε και ο διατροφικός κατήφορος και φυσικά περίοδος γιοκ μόνο με χάπια. Έκανα θεραπεία 7 μήνες με gynofen και αδιαθετούσα κανονικά πράγμα που με κρατούσε σε ηρεμία αλλά φυσικά όταν τελείωσα τη θεραπεία δεν ήρθανε. Τώρα που είμαι καλύτερα ψυχολογικά και τρώω κανονικά δεν το σκέφτομαι και απλά ελπίζω στο θαύμα. Έχουν περάσει και 2,5 χρόνια και φοβάμαι μην μου χουν σταματήσει εντελώς. Μάλλον είναι θέμα οργανισμού τελικά πάντως γιατί να πχ εσυ ήσουν πάντα οκ με το θέμα . Επίσης άλλο που δεν καταλαβαίνω. Να χεις πχ περίοδο στα 50 κιλά και να μην έχεις στα 49.Δηλαδή τι τεράστιες αλλάγές μπορούν να υπάρχουν στο ένα κιλό;
    ʼντε να μου ρθει η περίοδος και σας υπόσχομαι κέρασμα... διαίτης:smilegrin:

Page 27 of 54 FirstFirst ... 17252627282937 ... LastLast