Results 451 to 465 of 800
-
21-11-2010, 21:37 #451
Το διατροφικό μου θέμα ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια. Από τότε, η μόνη φωτεινή περίοδος είναι αυτή που διανύω τώρα. Παίρνω ladose βέβαια και επισκέπτομαι ψυχίατρο 1 φορά την εβδομάδα. Είμαι 54,3 κιλά με ύψος 1.68. Περίοδο δεν έχω κάθε μήνα αν και δεν είναι παθολογικό. Προφανώς έχει να κάνει με το ποσοστό λίπους μου το οποίο μάλλον είναι χαμηλό.
Η θεραπεία με τα ladose θα διαρκέσει 6 μήνες με 1 χρόνο.
Θα δείξει....Πάντως, έχω να κάνω βουλιμικό από τον Αύγουστο.
- 22-11-2010, 09:18 #452
Originally posted by alexandrita
το χρωμα στη ζωη μας... οχι απλως επαψα να περιμενω να ερθει,αλλα ωρες-ωρες αισθανομαι οτι δεν θα ερθει ποτε.
Ελπίζω να μην είμαι εκτός θέματος... :smug b:
Καλημέρες και καλή εβδομάδα
22-11-2010, 09:30 #453
Μπράβο Δελφινάκι. Συγχαρητήρια. 3 μήνες είναι μια πολύ καλή αρχή. Μπράβο και πάλι μπράβο. Φαντάζομαι θα χει φτιάξει κάπως και η ψυχολογία σου, θα αισθάνεσαι καλύτερα.
Εγώ κάθε μέρα αισθάνομαι και πιο ζωντανή και δυνατή και σωματικά και ψυχικά και σίγουρα πλέον έχω μεγαλύτερη διάθεση νά κάνω πράγματα. Υπάρχουν στιγμές που ο φόβος επιστρέφει και με βασανίζει αλλά σε σχέση με τις πρώτες μέρες έχει μετριαστεί.
Προφανώς έχει να κάνει με το ποσοστό λίπους μου το οποίο μάλλον είναι χαμηλό.
Και εγώ είμαι ακόμα ελλειποβαρής. Βέβαια σε αυτούς τους μήνες είχα θεαματική αύξηση αλλά δεν είμαι ακόμα στα όρια.
Ώρες ώρες έχω τα συμπτώματα ότι θα αδιαθετήσω αλλά ακόμα κάτι εμποδίζει τον οργανισμό μου από το να συμβεί.
Πως σκατά αυξάνεται πιο γρήγορα το λίπος βρε παιδιά;
22-11-2010, 09:43 #454
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Πριν το καλοκαίρι είχα κάνει χρόνο ρεκορ αποχής από βουλιμικά, 6 μήνες!!! Ελπίζω να τα καταφέρω και πάλι να φτάσω μέχρι εκεί.
Η ψυχολογία μου ναι μεν έχει βελτιωθεί, αλλά ο φόβος παραμένει. Βλέπω εφιάλτες ότι τρώω ασταμάτητα, τα βράδια πέφτω πολύ ψυχολογικά κι ένα βράδυ είχα και παρόρμηση για βουλιμικό. Τρόμαξα τόσο πολύ, ευτυχώς όμως το απέφυγα.
Το λίπος στο σώμα αυξάνεται τρώγοντας φαγητά με λιπαρά. Έστω και χαμηλά λιπαρά. Δηλ. γαλακτοκομικά 1,5-2%, κόκκινο κρέας, ελαιόλαδο ωμό στη σαλάτα, ταχίνι, ξηρούς καρπούς(καλύτερα αμύγδαλα ωμά και καρύδια), λιπαρά ψάρια όπως σολομό, σαρδέλα κτλ...Όλα αυτά, ναι μεν έχουν λιπαρά αλλά είναι υγιεινά και απαραίτητα για τον οργανισμό.
22-11-2010, 11:24 #455
καλημέρα και καλή μας εβδομάδα. ʼντε ένας μήνας μας μένει μέχρι τα Χριστούγεννα. Να δούμε αν θα δούμε άσπρη μέρα κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Μέσα από την καρδιά μου σου εύχομαι να τα πας καλά. Δε θέλω πισωγυρίσματα. Πίστεψε με καταλαβαίνω το φόβο σου (όλη μέρα σήμερα σκέφτομαι ότι έφαγα πολύ μέλι το πρωί και που εγώ να παχύνω θέλω) πραγματικά δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να τον ξεπεράσουμε ποτέ εντελώς αλλά επειδή είδα όλες τις πλευρές του νομίσματος η ανορεξία δε μου πρόσφερε τίποτα εκτός από πίκρες. Αρκετά κακό προκαλέσαμε στους ευατούς μας. Όπως με ευλάβεια του προκαλέσαμε τόσο κακό με τον ίδιο και περισσότερο ζήλο πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας.
Δυστυχώς εγώ και λόγω κληρονομικότητας (όλα τα κακά από το σόι του μπαμπά τα έχω πάρει) έχω προδιάθεση στο να παχαίνω είναι έτσι το γονίδιο αλλά νομίζω το θέμα είναι να μπορέσω να εφαρμόσω το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθώ τώρα και μετά. Εκεί με θέλω εγώ. Αυτό είναι το θέμα μου γιατί εγώ στην ανορεξία έπεσα γιατι αγαπούσα το φαγητό όχι γιατί το απεχθανόμουνα. Αγαπούσα να φάω το απαγορευμένο μου, το γαλακτομπούρεκο μου και ένα σωρό λιχουδιές.
Προσθεού δεν είναι ότι τώρα δε μπορώ να το κάνω άλλωστε πιστεύω ότι τελικά το να στερείσαι μάλλον αντίθετα αποτελέσματα φέρνει απλά μου τη δίνει η σκέψη και μόνο ότι μια ζωή πρέπει να προσέχουμε. Και μη φας το ένα θα πάθεις χοληστερίνη, μη φας το άλλο θα πάθεις ζάχαρο, μη φας αυτό παχαίνει.
Αν και πάντα άνθρωπος του προγράμματος σε σημείο υστερίας δυστυχώς με καταπιέζει ως προς το φαγητό. Δε μπορώ κάθε μέρα να κάνω αυτά που λέει το χαρτί κατάλαβες;
Και να χεις να βλέπεις και φίλους και γνωστους να σαβουριάζουν ότι θες και να μην παίρνουν και γραμμάριο.
Για τις λιπαρές τροφές πιστεύω είμαι οκ. Τρώω λιπαρά φαγητά απλά θέλω λίγο πιο γρήγορα αποτελέσματα δηλαδη αν μπορώ να συμβάλλω παραπάνω να το κάνω. Με γαλακτοκομικά και κρέας είμαι οκ, το ελαιόλαδο δεν μπορώ. Καλά ωμό ούτε να το μυρίσω. Και στη σαλάτα ελάχιστο. Όχι για να μην παχύνω απλά δεν αντέχω να βλέπω το φαί πηγμένο στο λάδι και γενικά η μαμά μου πάντα μαγείρευε τα φαγητά χωρίς πολύ λάδι σε νορμάλ ποσότητες.
Το ταχίνι δε μου αρέσει ρε γαμώτο. Για πείτε κανα καλό συνδυασμό μπας και το βάλω στη διατροφή μου. Εγω είμαι πολύ του βιτάμ. Θέλω ενα στην καθισιά μου. Όσο για τους ξηρούς καρπούς από μακριά και αγαπημένοι γιατί μετά το ποπ δεν έχει στοπ ειδικά αν πρόκειται για φυστίκια αιγίνης.
22-11-2010, 12:20 #456
έλλειψη περιόδου
Originally posted by mariafc
Μπράβο Δελφινάκι. Συγχαρητήρια. 3 μήνες είναι μια πολύ καλή αρχή. Μπράβο και πάλι μπράβο. Φαντάζομαι θα χει φτιάξει κάπως και η ψυχολογία σου, θα αισθάνεσαι καλύτερα.
Εγώ κάθε μέρα αισθάνομαι και πιο ζωντανή και δυνατή και σωματικά και ψυχικά και σίγουρα πλέον έχω μεγαλύτερη διάθεση νά κάνω πράγματα. Υπάρχουν στιγμές που ο φόβος επιστρέφει και με βασανίζει αλλά σε σχέση με τις πρώτες μέρες έχει μετριαστεί.
Προφανώς έχει να κάνει με το ποσοστό λίπους μου το οποίο μάλλον είναι χαμηλό.
Και εγώ είμαι ακόμα ελλειποβαρής. Βέβαια σε αυτούς τους μήνες είχα θεαματική αύξηση αλλά δεν είμαι ακόμα στα όρια.
Ώρες ώρες έχω τα συμπτώματα ότι θα αδιαθετήσω αλλά ακόμα κάτι εμποδίζει τον οργανισμό μου από το να συμβεί.
Πως σκατά αυξάνεται πιο γρήγορα το λίπος βρε παιδιά;
22-11-2010, 13:12 #457
να ρωτήσω κάτι αν το γνωρίζεις κανείς; τα ladose χρειάζονται ιατρική συνταγή ή μπορείς να τα πάρεις απλά απο το φαρμακείο;
22-11-2010, 13:27 #458
με ιατρικη συνταγη...
και ο δικος μου ψυχιατρος μου ειπε οτι μπορει να μου τα γραψει μελλοντικα...
22-11-2010, 16:32 #459
[quote]Originally posted by mariafc
πραγματικά δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να τον ξεπεράσουμε ποτέ εντελώς αλλά επειδή είδα όλες τις πλευρές του νομίσματος η ανορεξία δε μου πρόσφερε τίποτα εκτός από πίκρες. Αρκετά κακό προκαλέσαμε στους ευατούς μας. Όπως με ευλάβεια του προκαλέσαμε τόσο κακό με τον ίδιο και περισσότερο ζήλο πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας.
Δυστυχώς εγώ και λόγω κληρονομικότητας (όλα τα κακά από το σόι του μπαμπά τα έχω πάρει) έχω προδιάθεση στο να παχαίνω είναι έτσι το γονίδιο αλλά νομίζω το θέμα είναι να μπορέσω να εφαρμόσω το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθώ τώρα και μετά. Εκεί με θέλω εγώ. Αυτό είναι το θέμα μου γιατί εγώ στην ανορεξία έπεσα γιατι αγαπούσα το φαγητό όχι γιατί το απεχθανόμουνα. Αγαπούσα να φάω το απαγορευμένο μου, το γαλακτομπούρεκο μου και ένα σωρό λιχουδιές.
Προσθεού δεν είναι ότι τώρα δε μπορώ να το κάνω άλλωστε πιστεύω ότι τελικά το να στερείσαι μάλλον αντίθετα αποτελέσματα φέρνει απλά μου τη δίνει η σκέψη και μόνο ότι μια ζωή πρέπει να προσέχουμε. Και μη φας το ένα θα πάθεις χοληστερίνη, μη φας το άλλο θα πάθεις ζάχαρο, μη φας αυτό παχαίνει.
Αν και πάντα άνθρωπος του προγράμματος σε σημείο υστερίας δυστυχώς με καταπιέζει ως προς το φαγητό. Δε μπορώ κάθε μέρα να κάνω αυτά που λέει το χαρτί κατάλαβες;
Και να χεις να βλέπεις και φίλους και γνωστους να σαβουριάζουν ότι θες και να μην παίρνουν και γραμμάριο.
αχ βαχ!
22-11-2010, 22:32 #460
Παιδιά καλησπέρα.... δεν ξέρω αν είναι το σωστό θέμα αυτό που γράφω, αλλά χρειάζομαι επιγόντος βοήθεια..... Σήμερα είναι η ογδοη μέρα που περνάει χωρίς εμετούς. Κιαυτό εννοείτε πως είναι καταπληκτικό για την κατάστασή μου..... όμως..... όσο περνάν οι μέρες όλο και πιο πολύ νιώθω κάτι παράξενο..... Νιώθω το στομάχι μου να καίει..... νιώθω σαν κάτι να το τρώει από μέσα.... έχω μια τάση να θέλω να προκαλέσω τον εμετό από μόνη μου για να ηρεμήσω αλλά δεν το κάνω.... υπάρχουν στιγμές που νιώθω αυτή την κάψα να ανεβένει μέχρι πάνω και να ξανακατεβένει, σαν να έρχετε ο εμετός και να φευγει.... σήμερα ένιωθα και πολύ φουσκομένη.... έφαγα ελάχιστο φαγητό και νιώθω ότι πρέπει επιγόντος να βγει από το στομάχι μου....
Σας παρακαλώ βοηθήστε με... το έχετε νιώσει και εσείς αυτό το αίσθημα? είναι πραγματικά πολύ ενοχλητικό το κάψημο...... δεν το αντέχω....
22-11-2010, 22:36 #461
καουρα λεγεται. υπαρχουν και χαπια στο φαρμακειο, βοηθανε παρα πολυ.
αλλα αμα δε θελεις να παρεις χαπια, πρεπει να φτιαξεις τη διατροφη σου να την κανεις πιο υγιεινη, πιο ελαφρια.
(οχι αλλα μαμουσουξουτου)
22-11-2010, 22:38 #462
θα συμφωνησω με την κλικ!!
σε ολα!!
θα προσθεσω μονο οτι αμα θες κ σε κανει να νιωθεις πιο σιγουρη,μπορεις να ρωτησεις κ κανα γιατρο :)
22-11-2010, 22:46 #463
Originally posted by click
αλλα αμα δε θελεις να παρεις χαπια, πρεπει να φτιαξεις τη διατροφη σου να την κανεις πιο υγιεινη, πιο ελαφρια.
22-11-2010, 22:48 #464
Το θέμα είναι όσο καιρό ήμουνα με εμετούς δεν ένιωθα ποτέ έτσι......
22-11-2010, 22:52 #465
Originally posted by polinaki1983
Originally posted by click
αλλα οταν σου ανεβαινουν μπουκιες με αιμα, τι περιμενεις για να πας σε γιατρο... χτες????????????????????
:shocked2:
αλλα χαπια εννοουσα, οχι τα μαλοξ. για καουρες, οχι γενικα για στομαχι
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....