HMEΡΟΛΟΓΙΟ ΒΟΥΛΙΜΙΚΩΝ-ΥΠΕΡΦΑΓΙΚΩΝ - Page 45
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 45 of 54 FirstFirst ... 354344454647 ... LastLast
Results 661 to 675 of 800
    Senior Member
    Καλημέρα,
    Εγώ εννοείται ότι αρνούμαι να έχω το οτιδήποτε λιπαρό - γλυκό στο σπίτι. Πριν 5 ημέρες έκανα τραπέζι στο σπίτι μου σε κάποιους φίλους και μου ήρθαν όλοι με κρασιά και γλυκά. Αφού έφυγαν τα παιδιά από το σπίτι, εννοείται ότι δεν υπήρχε ούτε μισό γλυκό στο ψυγείο. Τους τα έδωσα πακέτο μαζί τους. Σιγά μην καθόμουν εγώ να παλεύω με τον πειρασμό. Τους τα έδωσα μαζί τους και έτσι μείναμε όλοι ευχαριστημένοι. Τέρμα οι ντροπές μην τυχόν και τους προσβάλλω, ή μην τυχόν και αποκαλύψω την αδυναμία μου. Τους είπα ότι άμα τα έχω σπίτι θα τα εξαφανίσω σε 5 λεπτά και έτσι προτιμώ να μην τα έχω... :rolleyes:

Μπράβο ΡΟΖ που απέχεις από την τουαλέτα. Κι εγώ τα πάω πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα. Το 2011 θα είναι πολύ καλή χρονιά, το νιώθω...

Senior Member
    ενα παλιο τοπικ

Στην Χριστίνα....

Originally posted by femalethess
    το έχω πει και το έχω γράψει πολλές φορές όμως θα συνεχίζω να το λέω γιατί απλά αυτή είναι η αλήθεια...
    δεν είναι το πρόβλημα το φαγητό...ούτε τα κιλά...ούτε οι θερμίδες....
    ο ναρκωμανής για να ξεφύγει δεν αρκεί να κόψει τα ναρκωτικά...πρέπει να βρει την αιτία που τον οδήγησε να πάρει για πρώτη φορά ναρκωτικά....αν βρει την αιτία και την απομυθοποιήσει τα υπόλοιπα είναι εύκολα...
    έτσι είναι και στην δική μας περίπτωση...ΌΛΟΥΣ κάτι μας οδήγησε εδώ...δεν γεννηθήκαμε μ αυτό...προέκυψε στην πορεία...
    ξέρω όταν είσαι μέσα στο πρόβλημα το μυαλό θολώνει και δεν βλέπει καθαρά....όμως εκεί είναι η λύση για όσους θέλουν να ξεφύγουν... Τις περισσότερες φορές είναι σκληρό το να βρεις την αιτία...θα σε πονέσει, θα σε νευριάσει, θα σε εξοργίσει...Όμως μόλις φύγουν αυτά τα πρώτα συναισθήματα τότε αρχίζεις με έναν μαγικό τρόπο να απομακρύνεσαι όλο και περισσότερο από το πρόβλημα....
    ούτε εγώ πίστευα οτι θα το νικούσα!ποτε μου δεν το πίστεψα...ήταν για μένα κάτι απίθανο να συμβεί...οταν έφτασα πάτο, όταν κουράστηκα με αυτό που έκανα, όταν είδα τους γύρω μου με απλά πράγματα να είναι χαρούμενοι , τότε αποφάσισα να κάνω μια βουτια στον εαυτό μου και να δω τι μου φταίει...αν πόνεσα λεει!ξέρετε με πόσα έπρεπε να συμβιβαστώ?πόσα έπρεπε να αναθεωρήσω?όμως ήξερα οτι όσο πονάω τόσο λυτρώνομαι!ναι ετσι είναι!
    όταν κάνεις μια επέμβαση πονάς αλλά μετα γίνεσαι καλά! ετσι ειναι κ αυτό! θα πονέσεις πρώτα και μετα ούτε που θα καταλάβεις πόσο πίσω άφησες το πρόβλημα...
    για μένα ( επειδη ηταν από τις πρώτες προσπαθειες που έκανα τότε) δεν είναι καλό να μετράς τις μέρες που είσαι καθαρός...το να τις μετράς σου τονίζει οτι έχεις πρόβλημα...δεν σε αφήνει να ξευφύγεις... σου φέρνει το μυαλό σε κατασταση νιρβάνα και σκέφτεσαι μόνο αυτό!
    μην μετράτε τις μέρες! δεν δίνει θαρρος! απογοήτευση δίνει, γιατί οταν πέσεις ξανα θα αισθάνεσαι εντελώς ανίκανος να το νικήσεις.
    πρεπει να ξυπνας το πρωι χωρίς να σκεφτεσαι οτι εχεις πρόβλημα!σαν να μην συμβαινει τιποτα! στοχος σου να είναι μόνο το να βρεις την αιτία! και μόλις την αποδεχτείς τοτε στο υπογράφω οτι θα είσαι στην απέναντι όχθη!
    με πολλους από οσους μίλησα μου είπαν οτι δεν υπάρχει κάποια αιτια κ οτι όλα ειναι οκ στη ζωή τους...εγω θα πω κάτι άλλο....
    σε πονάει ποτέ πχ η κοιλιά σου χωρίς αιτία? ΟΧΙ! αρα σίγουρα υπάρχει αιτία! ειτε μικρή είτε μεγάλη αλλα σίγουρα υπάρχει!
    μια βουτια στην ψυχή μας είναι! δεν είναι δύσκολο :)))
    το κοριτσι εχει βαλει το msn του, αν θελετε να ερθετε σε επικοινωνια:thumbup:

Senior Member
    Κοριτσια μου γιατί σιγήσατε? Όλα καλα?

Senior Member
    Η σιγή είναι καλή εδώ Μαράκι!!!!Συνήθως σημαίνει οτι κρατιόμαστε μακρυά από βουλιμικά... (αυτό θέλω να ελπίζω τουλάχιστον....)

Senior Member
    σωστή!!! Δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Αν είναι έτσι λοιπόν μακάρι το τόπικ αυτό να ΄μείνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Senior Member
    Originally posted by alexandrita
    Η σιγή είναι καλή εδώ Μαράκι!!!!Συνήθως σημαίνει οτι κρατιόμαστε μακρυά από βουλιμικά... (αυτό θέλω να ελπίζω τουλάχιστον....)
    έτσι, έτσι!Βέβαια ας μη χαίρομαι κ πολύ εγώ γιατί 4 μέρες σερι έκανα υπερφαγικά με αποκορύφωμα την τέταρτη μερα το βράδυ που έπαθα υστερία και δεν σταματούσα και που μετα βίας κρατήθηκα μακριά απο τη λεκάνη..υπέφερα πραγματικά παρα πολύ.Ενα θα πω..κοιμηθηκα καθιστή γιατι πονούσα..τελείως τραγική..αλλά αφού κρατήθηκα κ δεν πισωγύρισα ελπίζω την επόμενη να το κοντρολάρω καλύτερα κ να σταματήσω πιο έγκαιρα.Αντε όλα να μας πάνε καλά και σε λίογους μήνες να το κάνουμε Ημερολόγιο ευτυχισμένων στιγμών!!;);)

Senior Member
    Καλημέρα!!!
    Χαθήκαμε, αλλά πραγματικά το πιστεύω ότι είναι για καλό σκοπό! Το 2011 έχει ξεκινήσει πολύ αισιόδοξα, δυνατά, με στόχους, προσμονές και θετικές σκέψεις. Τα βουλιμικά έχουν εξαφανιστεί, τα υπερφαγικά υπάρχουν ελεγχόμενα, τόσο ώστε να μην μπορώ απλά να χάσω κιλά. Μία προσπάθεια που έχω ξεκινήσει με διατροφολόγο έχει αποβεί άκαρπη στο να περιοριστώ στις αγαπημένες μου γεύσεις. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ να κάνω δίαιτα. Θέλω να έχω μία φυσιολογική ζωή. Θεωρητικά θα ήθελα να ρίξω και τα 5 κιλάκια που έχω αποκτήσει από όλη αυτήν την ιστορία, αλλά δεν αντέχω άλλο το: "όχι λιπαρά, όχι υδατάνθρακες, ψητά, σαλάτες, φρουτάκια, και στο τσακίρ κέφι φάε 2 κριτσινάκια". Πλάκα μου κάνεις? Δύο κριτσινάκια τί να μου κάνουν εμένα? Μιλάς σε βουλιμικό άτομο που στις εξάρσεις έτρωγε 2 περίπτερα και 1 φούρνο μαζί, και θέλεις τώρα να αρκεστώ σε 2 κριτσινάκια? Δεν γίνονται αυτά... Οπότε προς το παρόν παραμένω στα κιλά που είμαι, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση για τα καλά, και βλέπουμε σε κανα χρόνο πάλι τί θα κάνουμε με τα κιλάκια αυτά. Ρε κορίτσια ξέρετε σε τί δεν μπορώ να περιοριστώ με τίποτα? Στα κουλούρια θεσσαλονίκης και στα κριτσινάκια με τυρί. Μπορώ να τρέομαι όλη μέρα με αυτά... Αυτές είναι οι μόνες, αλλά καθημερινές μου αμαρτίες...
    Κατά τα άλλα, από υγεία καλά τα πάμε. Αν και την Δευτέρα πάω για γαστροσκόπηση και ομολογώ ότι μία μικρή αγωνία την έχω. Να δούμε τί σκατά έχει πάθει αυτό το άμοιρο το στομαχάκι και ο οισοφάγος που τους έχω αλλάξει τα φώτα χρόνια τώρα!
    Θα σας ενημερώσω. Να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!!!

Senior Member
    Καλημέρα loustam μου,σε σκεφτομουν αυτες τις μερες!!!! Πολυ χαιρομαι που εισαι σε καλο σταδιο και αναμενω εντυπωσεις απο τη γαστρο σου.
    Καλο Σαββατοκύριακο και σε σενα girl!!!

Senior Member
    Καταρχήν εύχομαι υγεία σε όλους.......ξέρει κανείς πόσος καιρός πρέπει να απέχει κανείς απο τους εμετούς έτσι ώστε να μην κινδυνεύει για υποτροπή και πόσο χρονικό διάστημα ο οργανισμός επανέρχεται....

Senior Member
    Καλησπέρα και καλή εβδομάδα...
    Αρχικά Μάγια η ερώτησή σου δυστυχώς νομίζω ότι δεν έχει απάντηση... Το διάστημα αποχής και η πιθανότητα υποτροπής εξαρτάται καθαρά από τον καθέναν. Σε εμένα έχουν περάσει και χρόνια αποχής, και μετά έχω επιστρέψει στους εμετούς από το στραβό μου το κεφάλι, επειδή τα πράγματα στην ζωή μου δεν ήρθαν όπως θα ήθελα... Δεν είναι παθογόνος ασθένεια για να μιλάμε για υποτροπή... Είναι συμπεριφορά με αίτια ψυχολογικά τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν σωστά και εκ του βάθους για να μην επιστρέψεις στην κακιά συνήθεια... Όσο για τον οργανισμό, εξαρτάται τί ζημιές έχουν ήδη προκληθεί. Εγώ ας πούμε έχω ήδη "ντύσει" τα μπροστινά δόντια μου τα οποία είχαν ψιλολιώσει. Δεν πρόκειται ποτέ ξανά να έχω τα κανονικά μου δόντια. Επίσης σήμερα που έκανα γαστροσκόπηση, διαπιστώθηκε διαφραγματοκοίλη και οισοφαγίτιδα. Κοινώς, οισοφάγος και στομάχι έχουν γίνει ένα (έχει γίνει διάνοιξη στο σημείο όπου συγκρατούνται τα οξέα του στομάχου από το να ανεβαίνουν στον οισοφάγο) και πρέπει για όλη μου την ζωή να προσέχω τί τρώω, πόσο τρώω, τί πίνω, τι ώρα τρώω και πίνω, ... Και αυτό θεραπεύεται μόνο με εγχείρηση, που προς το παρόν δεν προτίθεμαι να κάνω... Επίσης εντοπίστηκε φλεγμονή στο στομάχι, και περιμένουμε τα αποτελέσματα της βιοψίας για να μας δώσουν πιο σαφή εικόνα. Και τους εμετούς τους έχω κόψει σχεδόν 1 χρόνο τώρα... Οπότε Μάγια μου καταλαβαίνεις ότι εμένα τουλάχιστον ο οργανισμός μου δεν θα επανέλθει ποτέ. Ελπίζω εσύ να μην έχεις παρουσιάσει τέτοια προβλήματα και να την γλιτώσεις. Έχεις κόψει τους εμετούς όμως, σωστά???
    Alexandrita με τα παραπάνω πιστεύω ότι απάντησα και σε εσένα. Έχω λίγο άγχος για την βιοψία. Σε τρεις μερούλες θα ξέρουμε...

Senior Member
    Υγεία και χαρά.........
    Απέχω από τους εμετούς από τις 21/12/10 την ημερομηνία εγγραφής μου στο forum........Είμαι 27 και είμαι βουλιμική από τα 17 μου δεν έκανα καθημερινά εμετούς, μέσω όρο 2φορές την εβδομάδα, υπήρχε βέβαια και απόχη που διαρκούσε ένα μήνα αλλά υπήρχαν και περιόδοι που οι εμετοί ήταν καθημερινοί....Πριν πάρω την απόφαση να σταματήσω η κατάσταση είχε ξεφύγει έκανα καθημερινά κατά μέσω όρο 3 εμετούς.....φοβάμαι την υποτροπή αν και θεώρω οτι το ελέγχω ψάχνω τρόπους αυτοίασης χωρίς βοήθεια του ειδικού...προσπάθω αλλά ποτέ δεν μπορώ να είμαι σίγουρη για την πορεία της κατάστασης...όσο αναφορά την κατάσταση της υγείας μου δεν γνωρίζω τι μπορεί να συμβαίνει..σίγουρα είχα ταχυκαρδίες οι οποίες σταδιακά υποχωρούν..Εύχομαι τα αποτελέσματα να είναι καλά....ενημέρωσε μόλις μάθεις....Ευχαριστώ πάντως το μηνυμα σου με υπερκάλυψε και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να απέχω...

Junior Member
    Ροζ,
    έχεις π.μ.

Ιφιγένεια

Senior Member
    Ιφιγένεια με το τέλειο όνομα,το είδα σευχαριστω πολύ!πολύ σωστη όμως!Θα σου απαντησω αύριο προσεκτικα γιατι πρέπει να βγω τωρα..φιλιά!

Junior Member
    loustam , όλα καλά να πάνε !

Senior Member
    Μόλις πρίν από λίγο πάλεψα με τον ατίθασσο εαυτό μου ακόμη δηλαδή παλεύω............έλεξα μια υπερφαγική διάθεση προσπάθησα να βάλω ένα τέλος στην αρρωστημένη όρεξη μου...απέχω από τους εμετούς ένα μήνα τώρα, νοιώθω φυσιολογική δεν διαφέρω σε τίποτα απο εναν κανονικό άνθρωπο......Ξεκίνησα γράφωντας τι τρώω καθημερινά, το διάβασα σ ένα post της loustam την οποία και ευχαριστώ πολύ....Καταγράφω καθημερινά τί τρώω λοιπόν.......όταν πιάνω αυτό το βιβλιάρακι έρχομαι αντιμέτωπη με τα πάθη μου και κάθε μέρα του υπόσχομαι πως η επόμενη θα είναι καλύτερη..εκεί μέσα βρίσκονται κρυμμένες οι αδυναμίες μου...τις κρύβω τόσο καλά τις θάβω θα έλεγα μέσα στην ταφόπλακα της ψυχής μου....Κάνω διάλογο με τον άλλο μου εαυτό υπάρχει ο σόφρων μέσα μου και ο παράφρων..στο τέλος δεν ξέρω ποίος θα νικήσει....................

Page 45 of 54 FirstFirst ... 354344454647 ... LastLast