Results 721 to 735 of 800
-
09-03-2011, 22:57 #721
Κι εγώ μία από τα ίδια μάγια... Μόλις καθάρισα ένα μπωλ ταραμοσαλάτα, η οποία περίμενε ευλαβικά στο ψυγείο 2 ημέρες... Συμβαίνουν αυτά. Λίγο χαμομηλάκι για να στρώσει το στομάχι, ύπνο, και αύριο συνεχίζουμε κανονικά... Απλά θα αποφύγω το πρωινό ζύγι...
Καλό και ήρεμο βράδυ...
- 10-03-2011, 15:48 #722
Σημερα φτου και απ την αρχη.....προγραμμα παλι...αποτιξινωση για την ζυγαρια ουτε λογος loustam......
11-03-2011, 01:21 #723
το γλιτωσα αποψε στο τσακ, εκανα κατι αλλο, σκεφτηκα ασχετα πραγματα,
κ απλα εφυγε...ειμαι στην κουζινα κ δεν ορμαω σε τιποτε.
Τελικα το μονο καλο που εχει το τσιγαρο ειναι οτι καπνιζω μονο στη κουζινα,
κ ετσι την εχω απομυθοποιησει.
δεν ειναι πια ο χωρος που μονο τρωω-μαγειρευω αλλα εχει κ αλλες ιδιοτητες, διαβαζω, γραφω, μετατρεπω το τραπεζι σε γραφειο οταν δεν ειναι γεματο πυρεξ, κ πιατα!
Πριν λιγες μερες ειχα κανει υπερφαγικο, πρεπει να ηταν το βραδυ της καθαρας δευτερας, δεν βγηκαμε, ενιωθα εγκλωβισμενη διπλα σε ενα ψυγειο με νηστισιμα κ νηστικη απο το χαλια φαγητο στα πεθερικα.
Δεν εφαγα υπερβολικα εκεινη την ημερα, ομως ετρωγα τις προηγουμενες.
Ετσι πεινουσα, οποτε το βραδυ ξυπνησα κ ταραξα την ταραμοσαλατα...
τωρα συνηλθε το στομαχι μου...
11-03-2011, 08:58 #724
απο την γενικοτερη εμπειρια σας τα κιλα που φαινονται παραπανω την επομενη του υπερφαγικου χανονται ευκολα??ισχυει??
11-03-2011, 11:43 #725
Γειά σου wise girl... Εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι την επόμενη ημέρα όντως η ζυγαριά είναι ανεβασμένη, γιατί ο οργανισμός δεν έχει προλάβει ακόμα να επεξεργαστεί και να αποβάλλει όλη αυτήν την ποσότητα φαγητού. Βέβαια, αν το υπερφαγικό περιλαμβάνει πολλά λιπαρά και γλυκά, θεωρώ μαθηματικώς βέβαιο ότι αυτλα θα αποθηκευτούν στο σώμα σαν λίπος. Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι η ακατάστατη τροφή (την μία μέρα τα πάντα και την άλλη τίποτα) διαλύει τον μεταβολισμό, ο οποίος απορρυθμίζεται και υπολειτουργεί. Οπότε καταλαβαίνεις ότι τα κιλάκια θα μπαίνουν πανεύκολα και θα χάνονται παν-δύσκολα... Το βιώνω και ξέρω...... Το σημαντικό είναι, αν κάνεις υπερφαγικό, την επόμενη ημέρα να φας κανονικά. Τουλάχιστον 3-4 γεύματα, αλλά αν θες φάε σε πιο μικρές ποσότητες. Μην κάνεις τίποτα που θα υποβαθμίσει την λειτουργία του μεταβολισμού σου, γιατί μετά από εκεί και πέρα η διαδικασία απώλειας κιλών είναι μεγάλο πακέτο...
11-03-2011, 12:15 #726
Κοριτσια εγω απ αυτα τα υπερφαγικα εχω καταστραφει εχω βαλει 3 κιλα και δεν μπορω να τα χασω με τιποτα.....ας πουμε προχθες εκανα υπερφαγικο χθες αποτοξινωση και σημερα παλι διαιτα αλλα αυτο δεν ειναι λυση γιατι ο μεταβολισμος μου τα εχει παιξει....γενικα νοιωθω οτι ο οργανισμος μου υφισταται σοκ απο την υπερφαγια στη ασιτεια...τον εντερο μου δε βρισκεται σε ασχημη κατασταση...
11-03-2011, 18:23 #727
Originally posted by loustam
Γειά σου wise girl... Εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι την επόμενη ημέρα όντως η ζυγαριά είναι ανεβασμένη, γιατί ο οργανισμός δεν έχει προλάβει ακόμα να επεξεργαστεί και να αποβάλλει όλη αυτήν την ποσότητα φαγητού. Βέβαια, αν το υπερφαγικό περιλαμβάνει πολλά λιπαρά και γλυκά, θεωρώ μαθηματικώς βέβαιο ότι αυτλα θα αποθηκευτούν στο σώμα σαν λίπος. Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι η ακατάστατη τροφή (την μία μέρα τα πάντα και την άλλη τίποτα) διαλύει τον μεταβολισμό, ο οποίος απορρυθμίζεται και υπολειτουργεί. Οπότε καταλαβαίνεις ότι τα κιλάκια θα μπαίνουν πανεύκολα και θα χάνονται παν-δύσκολα... Το βιώνω και ξέρω...... Το σημαντικό είναι, αν κάνεις υπερφαγικό, την επόμενη ημέρα να φας κανονικά. Τουλάχιστον 3-4 γεύματα, αλλά αν θες φάε σε πιο μικρές ποσότητες. Μην κάνεις τίποτα που θα υποβαθμίσει την λειτουργία του μεταβολισμού σου, γιατί μετά από εκεί και πέρα η διαδικασία απώλειας κιλών είναι μεγάλο πακέτο...
να προσθεσω οτι ακομη κ αν κανουμε υπερφαγικο με παραπανω πρωτεινη, παλι λιπος θα μετατραπει στο σωμα.
Ολα τα περιττα σαν λιπος αποθηκευονται δυστηχως...
18-03-2011, 00:33 #728
καλα ουτε κ πιστευω αυτα που ενιωσα αποψε...
Σε μια απεγνωσμενη προσπαθεια να εκτονωσω την ενταση αναμεσα μας που υποβοσκε λογω πολλων δυσκολιων...
μετα απο απανωτες χυλοπιτες παντως τυπου για επικοινωνια, με λαθος τροπο πολλες φορες απτην πλευρα μου,
κατεληξα να του πω χυμα 12 το βραδυ " εγω θα φαω" και θα τα ξεπερασω ολα εννοουσα...
Ναι εκεινη τη στιγμη απο το αναμασησουμε τα ιδια αδιεξοδα λογια προτιμησα να στραφω στο φαγητο. Τουλαχιστο ενας θα κρυβοταν και ο αλλος θα κοιμοταν ηρεμος...
Οταν ειχα ηδη αρχισει ηρθε στην κουζινα, μου ζητησε συγνωμη κ εγω...
αντι να τη δεχτω κ ναφησω τα φαγητα στην ακρη πηγα με πηγμη στην κρεβατοκαμμαρα.
του ειπα οτι εχω δικαιωμα να ξεσπαω οποτε θελω στο φαγητο κ ακομη κ να φαω μεχρι να σκασω.
Και του ζητησα και το λογο απο πανω που ηρθε μεσα, του ειπα θελω τον χωρο μου, να κανω ο,τι κρινω εγω...
Μετα καταλαβα οτι δεν ευσταθουν αυτα κ σε νεα εξορμηση στην κρεβατοκαμαρα του ειπα πως...δεν εχει το δικαιωμα να ριχνει καποιον στο ποτο/φαγητο/ή ο,τι αλλο κ οταν παει πχ στο τριτο μπουκαλι να του πει "συγνωμη δεν το ηθελα μη πιεις αλλο!"
Δηλαδη ΟΚ ειμαστε βουλιμικες, ξεσπαμε στην τροφη, παλευουμε 365 με το τερας της βουλιμιας κ ερχεται ο αλλος κ σου λεει (ενω ειναι συνεργος) συγνωμη την ωρα που ετοιμαζεσαι να φας το δευτερο πιατο απο ο,τι βρηκες μπροστα σου.
Κι εσυ τοτε τι πρεπει να κανεις? ναφησεις κατω το πιατο?
να του πεις δεκτη η συγνωμη σευχαριστω που το θυμηθηκες στης 1 το βραδυ?
Ολα στη ζωη ειναι ενα ταξιδι, δεν γινεται να ζηταμε συγνωμη για στιγμες που καναμε λαθος κ να περιμενουμε να διορθωθει ολη η πορεια μας, ουτε οφειλει ο αλλος να νιωσει ανακουφιση κ να αλλαξει πορεια προς ενα καλυτερο μελλον.
Η κακη επικοινωνια, η εκφραση με λαθος τροπο, η απομακρυνση με πολλους τροπους δεν αντισταθμιζονται με στιγμιαια συγνωμη χωρις διαρκη προσπαθεια να αλλαξουν ριζικα οι καταστασεις...
Ισως κοιμηθει λιγο ανησυχος αλλα εγω δε θα ηρεμουσα αν δε του τα ελεγα. Ελπιζω να εκανα καλα...
Το σιγουρο ειναι οτι απο τη στιγμη που ανακοινωσα οτι θα φαω δεν εχω ορεξη να φαω κατι αλλο,
ξαφνικα γειωθηκα απο μονη μου, ενιωσα να παταω στο εδαφος, εφαγα μπουκια μπουκια το φαγητο που ειχα μπροστα μου
μονο και μονο για να παρω ενα τελευταιο γευμα με την φιλη μου τη βουλιμια.
Μετα ειναι καιρος να παει σπιτακι της, αρκετα κατσικωθηκε στο δικο μου.
Στο εξης θα το λεω, "με στεναχωρησες κ θα ξεσπασω στο φαγητο"
ισως να ειναι ισοπεδωτικο, ισως να ακουγεται ασχημα, ισως να αφηνει αναυδο τον αλλο,
αλλα νομιζω τελικα οτι δουλεψε κ ειναι πολυ λυτρωτικο.
Τωρα ανακατευομαι κ μετανοιωσα που το εφαγα, οχι απο τυψεις, αλλα επειδη η βουλιμια δεν αξιζε καν τραπεζωμα.
Ειμαι εδω για μενα κ καθε μερα θα βρισκω νεους τροπους να με κανω καλυτερη.
Ισως να μην ειναι κ οι καλυτεροι κ να μην εχουν κ την καλυτερη επιδραση σε ενα ζευγαρι αλλα ειλικρινα δεν μπορω πια να γεμιζω το στομαχι μου με τροφη ανεξελεγκτα. Δεν ειμαι εγω. Δεν το θελω...δεν το μπορω...
18-03-2011, 01:36 #729
bad καλά εκανες και του το είπες
αυτό σημαίνει επικοινωνία, αν δε το έλεγες δε θα υπήρχε επικοινωνία.
και θα συνέχιζες με το φαγητό.
όσο κ να γειώνει τον άλλον οταν θα πουμε κάτι τέτοιο , είναι αλήθεια και πρέπει να το ξέρει.
γιατί δλδ όταν εσύ θα πας να φάς και να κάνεις βουλιμικό κάποιος-α-οι δε θα σε έχουν ήδη πληγωσει απο πρίν?
οπότε και να το πούμε οτι μας ρίχνουν στο φαγητό δεν είναι κακό..(να έχουμε ΚΑΙ γι'αυτό τύψεις δλδ;)
18-03-2011, 01:40 #730
το τελευταιο μες τη παρενθεση δεν το επιασα...
αλλα επειδη μαλλον ειναι αυτο που σκεφτομουν για εξηγησε το λιγο...
18-03-2011, 01:43 #731
εννοούσα πχ οτι δε πρέπει να νιώθεις τύψεις που του είπες οτι σε έριξε στο φαγητό..
την αλήθεια είπες..
18-03-2011, 01:44 #732
α ναι...ε αυτο...ε σκατα.
ε να σταατησω να λεω ε, να λεω μπε :) ειδες αμαν χθες? αχμ λαθος ραδιο αρβυλα...
18-03-2011, 01:47 #733
χαχα..όχι δεν είδα αρβύλα
αλλά λογικά λές αυτό απο το "πλακα κάνεις" ε?
πολύ γέλιο είχα πεθάνει..
18-03-2011, 01:56 #734
:P οκ το μπε αξιζε , το μετα δε μου αρεσε ομως, το παρατραβηξαν!!??? καλα δε του εκανε πουυ σηκωθηκε να φυγει>?
18-03-2011, 01:57 #735
το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε, είναι λόγω των καταστάσεων που γεμίζουν τις σελίδες της ζωής μας, να έχουμε τάσεις αυτοκαταστροφής...
αυτό είναι τελικά το όλο θέμα... εκδικούμαστε τις καθημερινές μας αποτυχίες, καταστρέφοντας τον ίδιο μας τον εαυτό, χαλώντας το πορτρέτο μας και φορώντας μετά ένα προσωπείο νομίζουμε πως θα καλύψουμε την άτολμη δράση μας...
τελικά χρειαζόμαστε διατροφολόγο ή ψυχολόγο?
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια