Results 136 to 150 of 800
-
01-09-2010, 23:35 #136
Αφου εκανα ενα τεραστιο βουλιμικο το πρωι οπου επακολου8ησε εμετος γτ διαφορετικα δεν γινοταν, θα πεθαινα μετα αν κ παλι μετα ψιλοπρησμενη ημουνα. μετα εφαγα 1 ντοματα, 1 φετα τυρι, 1 γιαουρτι 2%
πιο μετα 1 στηθος κοτοπουλο, σουπα και λιγο ρυζι , μετα 4 φρυγανιες.
Ειμαι αρρωστη εχω πυρετο και μολις πηγα και καταβροχθησα αλλες 3 φρυγανιες, 1 ποτηρι γαλα και την υπολοιπη σουπα με το ρυζι. Οχι επειδη πεινουσα φυσικα. νιωθω πρησμενη. απλα δεν μπορω να καταφυγω στον εμετο, οχι παλι, ειμαι ε3αντλημενη. Το ρυζι πριν βρασει ηταν 2 φλιτζανακια μικρα.
Μηπως ειμαι οκ??? μηπως ειναι ιδεα μου οτι το παρακανα? Νιωθω απαισια , νιωθω πως παχαινω και με πιανει στενοχωρια. Απλα δεν αντεχω αλλους εμετους. πρεπει να σταματησει ολο αυτο.
- 02-09-2010, 10:46 #137
Δώρα μου, εμένα προσωπικά αυτά που περιέγραψες ότι έφαγες δεν μου φαίνονται υπερβολικά σε παθολογικό σημείο... Αυτό βέβαια είναι και υποκειμενικό για το σε ποιο βαθμό αντέχει το στομάχι του καθένα. Η ένδειξη για το τί είναι πολύ ή λίγο είναι το ίδιο σου το σώμα... Πάντως σε κάθε περίπτωση ΑΠΟΦΥΓΕ τους εμετούς. Όσο μπαίνουμε σε αυτή την μη-κανονική λειτουργία, ο οργανισμός απορρυθμίζεται τελείως και σου δίνει κι εσένα λάθος ενδείξεις... ʼφησε λίγες ημέρες χωρίς εμετούς, με κανονική διατροφή για να μπορέσει ο οργανισμό σου να σου δώσει τα σωστά σήματα...
02-09-2010, 11:13 #138
δώρα ίσως ένα βιβλίο αυτοβοήθειας να σε βοηθήσει να καταλαβαίνεις πότε πρέπει να σταματάς,πότε έχεις ξεφύγει πραγματικά ή είναι ιδέα σου,γράφουν κάποια τρικ για το πως να ελέγξεις να προλάβεις ή να σταματήσεις μια βουλιμική κρίση.πιστεύω είναι μια καλή αρχή αν δεν το έχεις ήδη κάνει. τα κορίτσια έχουν αναφέρει διάφορους τίτλους όπως "βουλιμία ξανακερδίστε τον έλεγχο" .εμένα με βοήθησε αυτό το site αν έχεις εξοικοίωση με τα αγγλικά κατέβαζα κάθε μέρα κ ένα κεφάλαιο το εκτύπωνα κ διάβαζα. http://www.cci.health.wa.gov.au/reso...cfm?Info_ID=48
συμφωνώ με loustam οτι αυτά που έφαγες δεν είναι πολλά.
02-09-2010, 11:36 #139
Συμφωνώ ότι το διάβασμα κάνει καλό σε κάθε περίπτωση. Εγώ το διάστημα που διάβαζα το βιβλίο που ανέφερε και η bouliana, είχα υποδειγματική συμπεριφορά σε θέματα διατροφής, διότι ένιωθα ικανοποίηση που αυτό που έχω είναι κάτι το οποίο υπάρχει σε ευρεία κλίμακα, έχει καταγραφεί, έχει μελετηθεί και γίνεται προσπάθεια καταπολέμησης. Και επίσης διότι αυτά που διάβαζα ήταν συμπεριφορές οι οποίες δεν μου άρεσαν, αλλά τις έκανα κατά κόρον. Και όποτε νιώθω αδυναμία ξεφυλλίζω και πάλι τις σελίδες και παίρνω δύναμη!!!
02-09-2010, 12:05 #140
Καλημέρα σε όλους!Σε λίγο φεύγω για ένα 3ήμερο ταξιδάκι για έναν γάμο αλλά πριν φύγω θα ήθελα να μοιραστώ τα σημερινά μου νέα.Μετά απο πολύυυ καιρό(κοντά 2 μήνες) που την έβγαλα με φούστες κ φουστανάκια είπα σήμερα να προκαλέσω τον εαυτό μου κ να φορέσω ένα παλιό τζιν.Με σφίγγει τρομερά , καμία σχέση ούτε καν με το πώς μου ήταν τα προηγ.χρόνια..μετά δοκίμασα και άλλα παντελόνια και αυτό που αντίκρυσα στον καθρέφτη δεν είχε ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτό που είχα δει την τελευταία φορά..έβαλα τα κλάματα , ένιωσα οτι θα έδινα τα πάντα για να ξαναγίνω όπως με θυμόμουν.Τελικά οι φούστες ξεγελούν πολύ.έχω πάρει κοντά 4 κιλά βέβαια αλλά ήλπιζα οτι δεν θα φαινόταν..νιώθω πολύ πολύ πολύ ΧΑΛΙΑ δεν μπορώ να βρω άλλη λέξη πραγματικά.ήταν σοκ.είναι παρα πολύ ψυχοφθόρο να προσπαθεί να ξεπεράσει την ανορεξία κανείς μονος του, μάλλον υπερεκτίμησα τις δυνάμεις μου..συνολικά απο τον Απρίλη έχω πάρει 9 κιλά.δλδ μπορείτε να φανταστείτε την διαφορά στο σώμα μου.θα με πιέσω να ταξιδέψω με στενό παντελόνι μήπως το συνηθίσω (δύσκολο) και συμφιλιωθώ κάπως.ούτε κ εγώ ξέρω τι να κάνω..το μόνο που εύχομαι είναι να μην αρχίσουν όλοι τα "τι ωραία που έκανες κ..λο" ή τα "τι ωραία που πάχυνες" γιατί θα δυσκολευτώ πάρα πολύ να το πάρω ψύχραιμα , μακάρι να περάσω απαρατήρητη, αόρατη και ανύπαρκτη..
02-09-2010, 17:21 #141
Τελικα χθες επεσα για υπνο και 3υπνησα μια χαρα, πεινουσα κ ολας που παει να πει οτι δεν ηταν πολλα. Πραγματικα χθες μου εκανε καλο που δεν πανικοβληθηκα. Σημερα ειμαι πολυ ηρεμη.
bouiana σε ευχαριστω θα το κοιτα3ω το σαιτ.
Κοριτσια θα σας προτεινω κ εγω να αγορασετε αυτο το βιβλιο, το εχω 3ανα προτινει σε τοπικ. μην σας 3εγελαει ο τιτλος , μιλα για τον εθισμο στην τροφη, κατα καιρους που ακολουθουσα αυτα που λεει με βοηθησε πααρα πολυ.
http://www.greekbooks.gr/BookDetails.aspx?id=193489
02-09-2010, 17:25 #142
Επισης ρι3τε μια ματια εδω http://www.moritherapy.org/article/1...exia-recovery/
καθως και εδω http://www.greekmasa.gr/index.php?op...9.msg85280#new
02-09-2010, 19:29 #143
Καλησπέρα.Θα προσπαθήσω να περιγράψω σύντομα τις καταιγιστικές εξελίξεις....
Χτες το απόγευμα,ενώ ψυχολογικά δεν είχα συνέλθει από το βουλιμικό το απόγευμα της τρίτης, το επανέλαβα... και μετά προσπάθησα να κάνω φυσικά εμετό.Αλλά επειδή έχω δυσκολία στο να τα βγάλω γενικά,χρησιμοποιώ ένα αντικείμενο και όχι τα δάχτυλα.Χτες λοιπόν χρησιμοποίησα μια οδοντόβουρτσα...η οποία μου γλύστρισε από τα χέρια και σφήνωσε στο λαιμό μου.για να αποφύγω να πνιγώ την κατάπια.Το αποτέλεσμα?πήγα νοσοκομείο(πάλι καλά ήταν η αδερφή μου σπίτι) και έκανα 4(!) γαστροσκοπησεις για να την βγαλουν.στο τσακ γλυτωσα το χειρουργειο.ηταν τρομερα επωδυνο και εξευτελιστικο.εννοειται οτι το εμαθαν οι γονεις και αποκαλυφθηκαν ολα.
δεν ξερω τι νιωθω,δεν αισθανομαι τιποτα,εχω αδειασει πια.
νομιζω οτι ηρθε η στιγμη που μπορω να πω οτι δεν θα ξανακανω εμετο και να το εννοω.
και επειδη ειμαι τελειομανης με ο,τι εχει σχεση με την εξωτερικη μου εμφανιση,θα κανω ο,τι χρειαστει για να μην παρω ουτε γραμμαριο....
ηταν μια εμπειρια που σιγουρα θελω να ξεχασω,ελπιζοντας αυτη τη φορα το παθημα να μου γίνει μάθημα....
02-09-2010, 19:35 #144
Originally posted by alexandrita
και επειδη ειμαι τελειομανης με ο,τι εχει σχεση με την εξωτερικη μου εμφανιση,θα κανω ο,τι χρειαστει για να μην παρω ουτε γραμμαριο....
Ελπίζω μόνο αυτή η τελειομανία σου να μην σε οδηγήσει σε ανορεξία!!! Πρέπει να προσέξεις πάρα πολύ!!! Αγάπα τον εαυτό σου και προστάτεψε τον!!! Το σώμα μας είναι σύμμαχος μας σε αυτό τον αγώνα όχι εχθρός μας!!!
02-09-2010, 20:18 #145
Αλεξανδρίτα μου, μη λυπάσαι και χρησιμοποίησε το συμβάν προς όφελός σου. Λυπάμαι για το επώδυνο της υπόθεσης, αλλά θα διαφωνήσω ως προς το εξευτελιστικό. Οι γιατροί έχουν δει πράματα και θάματα. Μία οδοντόβουρτσα δεν είναι τίποτα. Σκέψου το περιστατικό που μου είπε μία φίλη γιατρός για έναν ιερέα, που πήγε με ένα σπασμένο ξύλο σφηνωμένο στον πωπό του. Και εκείνο το περιστατικό ξεπεράστηκε και ξεχάστηκε και ας ήταν εντυπωσιακό, λόγω της ιδιότητας του πάσχοντος. Το ότι το έμαθε η οικογένειά σου θα σε βοηθήσει μακροπρόθεσμα. Μίλησέ τους για το τι αισθάνεσαι. Το ξεγύμνωμα μερικές φορές μας βοηθάει να βελτιωθούμε. Φιλιά!
02-09-2010, 20:31 #146
ηταν μια εμπειρια που σιγουρα θελω να ξεχασω,ελπιζοντας αυτη τη φορα το παθημα να μου γίνει μάθημα....
Μα καλά προτιμάς να είσαι τελειομανής με την εμφάνισή σου και όχι με την υγεία σου? Αυτό δεν είναι τελειομανία είναι αυτοκαταστροφή. Γιατί βάζεις σε κίνδυνο την ζωή σου? Είναι καλό αυτό?
Ρε πουλάκι μου αντί να έχεις αυτήν την εμμονή γιατί δεν χαλαρώνεις λιγάκι?
Ας μην καταστρέφουμε την υγεία μας!! Η υγεία είναι ότι πιο πολύτιμο. Αγάπησε τον εαυτό σου μην του κάνεις κακό αξίζεις πολύ περισσότερο από εμετούς και νοσοκομεία.
Και ότι είπα ήταν καθαρά από ενδιαφέρον χωρίς καμία διάθεση να κρίνω αυτά που κάνεις :):)
02-09-2010, 20:35 #147
Vanvan... αν λειτουργουσαν όλα σωστά στον εγκέφαλό μου κι αν σκεφτομουν και επραττα λογικα,δε νομιζω να ειχα καποια διατροφικη διαταραχη...
02-09-2010, 20:42 #148
Ναι οκ έχεις δίκαιο αλλά πάρε φόρα και πέρνα αυτό το βουνό!! Εδώ είμαστε όλοι να σε βοηθήσουμε !! Θα τα καταφέρεις!! Λίγη παραπάνω πίστη να έχεις !! Αυτό προσπαθώ να λέω και εγώ στον εαυτό μου! Κάποιες μέρες τα καταφέρνω κάποιες όχι... Εδώ είμαστε να τα λέμε!! :):)
02-09-2010, 20:43 #149
Vanvan... αν λειτουργουσαν όλα σωστά στον εγκέφαλό μου κι αν σκεφτομουν και επραττα λογικα,δε νομιζω να ειχα καποια διατροφικη διαταραχη...
θελεις να το ξεπερασεις?
ρωταω γιατι αν και δεν εχω εμπειρια, επειδη εχω πια ξεκοκαλισει το φορουμ, βλεπω ατομα που πασχουν απο νευρικη ανορεξια ή/και απο βουλιμια, να αναγνωριζουν το προβλημα, να πονουν και να υποφερουν αλλα να παραδεχονται οτι δε θελουν να σταματησουν ειτε τη νηστεια ειτε τους εμετους.
προσπαθησε το καλη μου.
ευχομαι η τρομακτικη εμπειρια που εζησες στο νοσοκομειο και η αποκαλυψη στην οικογενεια σου, να ειναι η αρχη για την αποθεραπεια σου. να ερχονται καλυτερες μερες! :starhit:
02-09-2010, 23:30 #150
μόλις τώρα που μπήκα στα θέματα της βουλιμίας κατάλαβα πόσο πρόβλημα έχω...θεωρούσα πως απλά μου αρέσει πολύ το φαγητό και κάποιες μέρες το παράκανα κι άλλες έμεινα νηστική...κάνω μια αναδρομή και συνειδητοποιώ πως τα τελευταία 5 χρόνια έχω επεισόδια τουλάχιστο 2 φορές τη βδομάδα ανελλιπώς...ξαφνικά καταλαβαίνω πως δε πρέπει να ασχολούμε τόσο με το αν θα χάσω κιλά αλλά με το αν θα καταφέρω ποτέ να σταματήσω αυτή τη συμπεριφορά!!
λοιπόν μετά το 1μισι κιλό που χρεώθηκα στις διακοπές, απ'τη στενοχώρια μου έκανα για 4 μέρες επεισόδια, ως το βράδυ όλα σωστά και μετά το χάος! μέσα σε 4 βράδια εξαφάνισα 4 τυρόπιτες, το μεγάλο βαζάκι νουτέλα με αρκετά μπισκότα, ταχινόπιτα, 1 παγωτό, πολλούς ξηρούς καρπούς, ένα τεράστιο μπολ δημητριακά σοκολάτας, 1 πιάτο μακαρόνια με κιμά...1 σοκολάτα και 2-3 ελιόπιτες...απελπισία... δεν μπόρεσα να κάνω εμετό και έλιωσα στη γυμναστική άλλη μια φορά, κάπου 3000 θερμίδες τις έκαψα αλλά δεν ήταν αρκετό γτ μπήκε ακόμα μισό κιλό. φτηνά τη γλίτωσα με όλα όσα έφαγα.
Σήμερα ξανάρχισα δίαιτα και μετά από πολλές μέρες κραιπάλης επιτέλους θα κοιμηθώ με άδειο στομάχι... νιώθω ωραία:spin:
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση