Results 406 to 420 of 800
-
17-11-2010, 10:47 #406
Μακάρι να μπορούσα να σου δώσω τα φώτα μου στο θέμα περιόδου... Αλλά δυστυχώς δεν μπορώ. Εμπιστεύσου τους γιατρούς και χαλάρωσε! Η ψυχολογία είναι το παν σε κάθε περίπτωση... Μην σκέφτεσαι αρνητικά και μην έχεις και την εμμονή τη ζυγαριάς. Η ζυγαριά θα ανέβει και μαζί με αυτήν θα ανέβει η διάθεσή σου, η ψυχολογία σου και η ποιότητα της υγείας σου. Μέχρι να φτάσεις στο επίπεδο που το σώμα σου θα λειτουργεί πλέον σωστά. Εξετάσεις αίματος κτλ κάνεις? Πώς βγαίνουν? Εγώ αύριο έχω κανονίσει να πάω και άγχωμαι λίγο... Όσο για το από το 49 στο 50 δεν πιστεύω ότι εκεί παίζεται το παιχνίδι. Στα κιλά όλα είναι υποκειμενικά. Εμένα οι κολλητές μου είναι 47-49 κιλά η καθεμία και λειτουργούν άψογα... Ο οργανισμός χρειάζεται λίγο χρόνο απλά. Είτε στα 50, είτε στα 60, ... Χρόνο θέλει να ξεπεράσει το σοκ και την επίθεση που δέχτηκε τα προηγούμενα χρόνια... Πρέπει να σε εμπιστευτεί και πάλι ότι δεν θα του ξαναεπιτεθείς... :P
Καλή μας ημέρα! :blush:
- 17-11-2010, 11:16 #407
Εξετάσεις αίματος κτλ κάνεις? Πώς βγαίνουν? Εγώ αύριο έχω κανονίσει να πάω και άγχωμαι λίγο...
Που λες κάθε τρεις και λίγο εξετάσεις αίματος. Τότε στα 2500 αιμοσφαίρια είχα κάνει και υπερηχογραφήματα κοιλίας, καρκινικές και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Με ξετίναξαν κανονικά.
Όταν ξεκίνησα το πρόγραμμα με τη διαιτολόγο λίγες μέρες μετά μου προέκυψαν επιπλοκές (οίδημα στα πόδια αλλά μιλάμε για μέγα πρήξιμο και φοβηθήκαμε νεφρική ανεπάρκεια) και έκανα εξετάσεις. Αυτές ήταν ψιλοπάτος. Σίδηρος, φεριτίνη μαύρο χάλι για να μην πω για κρεατίνη Β12 και πρωτείνη. Τα υπόλοιπα πάντως νούμερα δεν ήταν απογοητευτικά αν σκεφτώ ότι τον προηγούμενο καιρό είχα φτάσει στην απόλυτη κατάντια διατροφικά. Μάλλον έχω γερή κράση.
Πριν 2-3 βδομάδες όμως επειδή πάλι με έτρωγε ο πισινός πήγα κρυφά και ξανατρυπήθηκα.
Φιλενάδα ξεπέρασα τον ευατό μου. Τέτοιες καλές εξετάσεις είχα να δω από δεν ξέρω και εγώ πότε. Μεταξύ τους οι εξετάσεις άντε να χαν διαφορά 40-50 μέρες. Αποτελέσματα άκρως ενυπωσιακά. Βέβαια έπαιρνα και σίδηρο βοήθησε και αυτό αλλά πραγματικά δηλαδή όλα πάνω. Μόνο που δεν το κορνίζαρα σου λέω. Τέτοιος ενθουσιασμός. Όλα πάνω από τα όρια και πολύ περισσότερο από το κανονικό. Χαρακτηριστικά σου αναφέρω ότι η Β12 από τον απόλυτο πάτο 190 ανέβηκε στο 397. Ρεσιτάλ η δικιά σου.
Μόνο λίγο τα λευκά αιμοσφαίρια ήταν πάλι στο 3900 αλλα ο γιατρός μου πε ότι είναι μια χαρά να μην ανησυχώ. Εγώ βέβαια πάλι τρώγομαι για 100 κωλοαιμοσφαίρια αλλά τα υπόλοιπα όλα τέλεια. Τώρα έχω σταματήσει το σίδηρο και κάποια στιγμή θα πάω να το κοιτάξω πάντως σου λέω να μην ανησυχείς. Αν κάνεις καλύτερη διατροφή απο πριν δε θα χεις πρόβλημα.
Τελικά παιδιά η καλή διατροφή είναι το παν. Μου τα λεγε η μάνα μου. Ρε συ εγώ που από μικρή είχα πρόβλημα δυσκοιλιότητας μέχρι και αυτό έχω ψιλορυθμίσει.
Το θέμα είναι πως να αντέξει κανείς να ζει όλη του τη ζωή σε διατροφικό πρόγραμμα.
17-11-2010, 12:44 #408
Τι ωραία που τα λέτε!Μου δίνετε κ εμένα ελπίδα!Μαρία όντως πρέπει να είναι θέμα οργανισμού..κ εμένα μου σταμάτησε η περίοδος κατευθείαν κ πριν ακόμα πέσω κάτω απτο όριο.Απο την άλλη ήμουν σε ένα διαρκές στρες με τις θερμίδες κτλ κ πεινούσα συνέχεια, ενω παλιότερα έχω υπάρξει για παράδειγμα πιο αδύνατη αποτι είμαι τώρα κ είχα μια χαρά.Τρέχα γύρευε..Μακάρι να είναι το Χριστουγεννιάτικο δώρο μας..μακάρι!Ούτε που πίστευα ποτέ οτι θα παρακαλούσα να έχω περίοδο..!Εσύ μόνο ανορεξία έιχες έτσι?Όχι βουλιμικά, εμετούς κ τέτοια?Είμαι περίεργη ακόμα να διαπυστώσω κατα πόσο επηρεάζουν κ αυτά..Αντε, να είμαστε αισιόδοξες!!
17-11-2010, 13:24 #409
Ροζ εμένα μου ειπε ο ψυχιατρος οτι οι εμετοι και τα βουλιμικα δεν 'κοβουν' την περιοδο,ισως να προκαλουν καποιες δυσλειτουργιες,αλλα σιγουρα οχι παντελη ελλειψη.
Θεωρει οτι ειναι αποκλειστικα θεμα κιλων,για την ακριβεια ποσοστου λιπους στον οργανισμο.
Ειπε τα γνωστα σε ολες,οτι παιζει και σε 1 κιλο,ειναι διαφορετικο σε καθε οργανισμο και γενικα οτι μπορω να ειμαι στα κατωτερα κιλα στα οποια να εχω περιοδο.
ενω ο γυναικολογος με ειχε ανακουφισει στο θεμα της περιοδους οτι δεν ειναι κατι σοβαρο,ο ψυχιατρος με αφησε με την εντυπωση οτι ειναι πολυ σοβαρο για την υγεια μου και κυριως ειπε οτι θα εχω προβληματα οστεοπενιας και οστεοπορωσης....
επισης μου ειπε οτι καλα εκανε ο γυναικολογος και δε μου εδωσε χαπια και να μην παρω κι ας ειμαι 2 χρονια σχεδον χωρις περιοδο....
17-11-2010, 13:49 #410
Πριν απο λιγα λεπτα σταματησα να κανω εμετο. Ειμαι τρομοκρατημενη. Ενω τις τελευταιες μερες το θεμα των κιλων μου πηγαινε πολυ καλα, σημερα στις 12 ηπια μισο λιτρο νερο και εφαγα μοσχαρισιο κρεας, λιγο ρυζι και σαλατα μαρουλι. Και ζυγιστηκα αμεσως μετα. Οταν ειδα οτι με εδειχνε 52.200 τρελαθηκα. Τρομαξα οτι ισως αρχισα παλι να παιρνω κιλα και αποφασισα να τα βγαλω απο μεσα μου. Δεν το πιστευω οτι αν συνεχισω ετσι σε λιγο δεν θα μπορω να φαω τιποτα λογω του φοβου της ζυγαριας. Μακαρι να ημου αδυνατη ωστε να μην φοβαμαι μηπως παρω κιλα. Και δεν αντεχω να αναγκαζω τον εαυτο μου να αποβαλλει ο,τι τρωει με αυτον τον τροπο. Ειναι απαισιο και δεν μου αρεσει καθολου η αισθηση. Αισθανομαι απαισια. Και το χειροτερο ειναι οτι με τον εμετο η ζυγαρια εδειξε 51.900.
17-11-2010, 13:53 #411
don't feed the troll
alexandrita πως τα πας? εχετε καλη επικοινωνια με το γιατρο?
17-11-2010, 13:54 #412
το ποσοστό λίπους πως αυξάνεται ρε Αλεξανδρίτα ξέρεις?Έχει να κάνει απαραίτητα με την αύξηση κιλών ή μπορεί να είναι ανεξάρτητο?Έχω διαβάσει οτι μπορεί να υπάρξουν ανωμαλίες στην περίοδο εαν τρεφόμαστε αποκλειστικά με άπαχες τροφές αλλά δν έχω καταλάβει επακριβώς τι γίνεται ..Εγώ για παράδειγμα εχω φτάσει στα παλιά μου κιλά τώρα ασυζητητή αλλά γίνεται να εντάξω στη διατροφή μου πιο λιπαρες τροφές χωρίς να παχύνω κι άλλο?Το ψιλοφοβάμαι γιατί κακα τα ψέματα τα κιλάκια πλεον μπαίνουν για πλάκα.
17-11-2010, 16:12 #413
click μου ευχαριστω για το ενδιαφερον!!!!
καθε 15 μερες θα τον βλεπω,γιατι λειπει πολυ εξωτερικο και δεν μπορει καθε εβδομαδα,οποτε αναμενω το δευτερο ραντεβου μου σε μια εβδομαδα.γενικα τον συμπαθησα παρα πολυ,ειναι πανεξυπνος και νιωθω οτι με καταλαβαινει χωρις να μιλησω... απλως προβληματιστηκα γιατι τον ειδα να επιμενει στο θεμα των κιλων,οτι χρειαζεται να παρω βαρος...
ροζ πραγματικα δεν εχω ιδεα!!!!
victoria δεν φανταζεσαι ποσο στενοχωρηθηκα... ηταν η πρωτη σου φορα?
μην το ξανακανεις.μπορεις να το ξεπερασεις,αν ζητησεις βοηθεια.
ολα αυτα που διαβαζεις εδω δεν ειναι αρκετα αποκρουστικα?ολη αυτη η θλιψη και η δυστυχια δεν ειναι ικανη να σε αποτρεψει απο το να μπλεχτεις στα διχτυα της βουλιμιαα?
αν και ο γιατρος μου ελεγε οτι το μεγαλυτερο ποσοστο μετα απο ανορεξια μεταπηδαει στη βουλιμια.
17-11-2010, 16:47 #414
Καλησπέρα κορίτσια. Καταρχήν να ρωτήσω την Βικτωρία. Κοπέλα μου είσαι καλά; Στενοχωρέθηκα απίστευτα δίαβάζοντας σε. Προσπάθησε αυτή να ήταν η πρώτη και τελευταία φορά και μη ζητήσεις να ζητήσεις τη βοήθεια μας αν την χρειαστείς.
Εσύ μόνο ανορεξία έιχες έτσι?Όχι βουλιμικά, εμετούς κ τέτοια?Είμαι περίεργη ακόμα να διαπυστώσω κατα πόσο επηρεάζουν κ αυτά..Αντε, να είμαστε αισιόδοξες!!
Θεωρει οτι ειναι αποκλειστικα θεμα κιλων,για την ακριβεια ποσοστου λιπους στον οργανισμο.
το ποσοστό λίπους πως αυξάνεται ρε Αλεξανδρίτα ξέρεις?Έχει να κάνει απαραίτητα με την αύξηση κιλών ή μπορεί να είναι ανεξάρτητο?
ενω ο γυναικολογος με ειχε ανακουφισει στο θεμα της περιοδους οτι δεν ειναι κατι σοβαρο,ο ψυχιατρος με αφησε με την εντυπωση οτι ειναι πολυ σοβαρο για την υγεια μου και κυριως ειπε οτι θα εχω προβληματα οστεοπενιας και οστεοπορωσης....
Αχ κοριτσάκια μου καλά κάντε την προσευχή σας. Για πρώτη φορά εχω καλό προαίσθημα για να δούμε αν θα βγω αληθινή.
17-11-2010, 16:51 #415
Αμάν!πάλι αυτή η υπογλυκαιμία...είναι ναρκωτικό τα γλυκά τελικά..προς το παρόν την "έπεσα" στα μήλα, πιστεύω να την γλυτώσω!Αλεξανδρίτα μου δν πειράζει, μπορεί κάποια άλλη κοπέλα να ξέρει κ να μας διαφωτίσει αν κ πολύ φοβάμαι πως αύξηση λίπους=αύξηση κιλών!!Για το αβέστιο επέμεινα πολύ στη γυναικολόγο κ με διαβεβαίωσε οτι δν υπάρχει άμεσος κίνδυνος προς το παρόν..
17-11-2010, 17:07 #416
Καλέ και εμένα ο δικός μου γυναικολόγος για την ακρίβεια όλοι όσοι επισκέφτηκα και ήταν πολλοί όχι απλά με καθησύχασαν με το θέμα αλλά ουσιαστικά μου είπαν ότι δεν τρέχει και τίποτα. Δεν είναι δηλαδη κάτι του θανατά. Μάλιστα ενός οικογενειακός μας φίλος διευθυντής κλινικής μου το ζωγράφισε κιόλας και μου εξήγησε το όλο θέμα περιόδου και πως ορισμένες γυναίκες που δεν εχουν και τα διατροφικά προβλήματα που είχα εγώ. Επίσης απουσία περιόδου μπορεί να υπάρξει και σε παχύσαρκες κοπέλες.
Αχ κοριτσάκια μου καλά κάντε την προσευχή σας. Για πρώτη φορά εχω καλό προαίσθημα για να δούμε αν θα βγω αληθινή. [/quote]
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!Επίσης εμένα μου είχε πει η γυναικολόγος οτι πλεον είναι κ θέμα άγχους, οτι το σκέφτομαι συνέχεια και μπλοκάρω τον οργανισμό μου..αντε να το ελέγξεις κ αυτό τώρα!!Ντάξει, οι γιατροί δν μπορούν να καταλάβουν οτι κάποιος που δν έχει τις κατάλληλες γνώσεις μπορεί να τρελαθεί απο την αγωνία του..Καλά η περίοδος μπορεί να σταματήσει ακόμα και με αυτστηρή-χημική δίαιτα κ ας έχεις φυσιολογικό βάρος τι να λέμε τώρα?Λιπομέτρηση ξέρετε πώς κάνουμε?Μπορώ μόνη μου ή πρέπει να πάω κάπου?
17-11-2010, 17:13 #417
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!Επίσης εμένα μου είχε πει η γυναικολόγος οτι πλεον είναι κ θέμα άγχους, οτι το σκέφτομαι συνέχεια και μπλοκάρω τον οργανισμό μου..αντε να το ελέγξεις κ αυτό τώρα!!Ντάξει, οι γιατροί δν μπορούν να καταλάβουν οτι κάποιος που δν έχει τις κατάλληλες γνώσεις μπορεί να τρελαθεί απο την αγωνία του..Καλά η περίοδος μπορεί να σταματήσει ακόμα και με αυτστηρή-χημική δίαιτα κ ας έχεις φυσιολογικό βάρος τι να λέμε τώρα?Λιπομέτρηση ξέρετε πώς κάνουμε?Μπορώ μόνη μου ή πρέπει να πάω κάπου?
Λιπομέτρη Ροζ μου εγώ κάνω στην διαιτολόγο αλλά επίσης μου είχαν κάνει όταν πρωτογράφτηκα στο γυμνασ΄τηριο. Εχω όμως την αίσθηση ότι αυτή την υπηρεσία την προσφέρουν και ενημερωμένα φαρμακεία αλλά πρεπει να ναι μετρημένα στα δάχτυλα.
Να ρωτήσω κάτι άλλο πάλι σε σ΄χεση με την περίοδο. Για γονιμότητα επηρεάζει ότι δεν έχουμε περίοδο;
17-11-2010, 17:55 #418
ροζ και μερικες ηλκτρονικες ζυγαριες κανουν λιπομετρηση.
αλλα κυριως οι διαιτολογοι και σε γυμναστηρια.
μαρια απο οτι μου ειπε ο γυναικολογος μου,το θεμα γονιμοτητα δεν εχει σχεση με περιοδο.τωρα δεν καταλαβα καλα,αλλα μου ειπε οτι βλεπει τα ωαρια μου πολυ καλα,οποτε αν θελω να κανω παιδια δεν θα εχω προβλημα.τωρα πιο μακροπροθεσμα δεν ξερω τι γινεται...δεν θελω να σκεφτομαι το ενδεχομενο να μην αδιαθετησουμε ποτε ξανα...
εχεισ δικιο μαρια,οταν αδιαθετησω θα κανω παρτυ,και θα ειστε ολες καλεσμενες!
17-11-2010, 21:20 #419
Originally posted by alexandrita
click μου ευχαριστω για το ενδιαφερον!!!!
καθε 15 μερες θα τον βλεπω,γιατι λειπει πολυ εξωτερικο και δεν μπορει καθε εβδομαδα,οποτε αναμενω το δευτερο ραντεβου μου σε μια εβδομαδα.γενικα τον συμπαθησα παρα πολυ,ειναι πανεξυπνος και νιωθω οτι με καταλαβαινει χωρις να μιλησω... απλως προβληματιστηκα γιατι τον ειδα να επιμενει στο θεμα των κιλων,οτι χρειαζεται να παρω βαρος...
παντως λαβε το υποψην σου οσο πιο καλοπροαιρετα μπορεις.
μια χαρα ειναι ανα 2 βδομαδες.
καλη συνεχεια!!!:thumbup::thumbup:
18-11-2010, 08:41 #420
loustam πολύ λίγες θερμίδες δεν παίρνεις ρε συ πο πο!δεν ξέρω αν έτσι θα βοηθήσεις τον μεταβολισμό σου η το αντίθετο.νομίζω καλύτερα να τις αυξήσεις στην αρχή έστω κ με κίνδυνο να πάρεις κανα δύο κιλά κ ταυτόχρονα να συνεχίσεις την γυμναστική,κ στην πορεία να αρχίσεις να τις μειώνεις. βέβαια ένας διατροφολόγος θα σε βοηθήσει καλύτερα. εγώ απλά την γνώμη μου σου λέω. μπορεί να λέω κ μλκιες
mariafc όταν λέω οτι έχει βελτιωθεί ο μεταβολισμός μου,λέω οτι τώρα πια μπορώ να χάσω μισό κιλό την εβδομάδα άμα μειώσω έστω κ λίγο τις θερμίδες μου κ κάνω λίγη γυμναστική.παλιά δεν τα κατάφερνα.είχα πολύ κατακράτηση ,κ ακόμα κ αν έβγαζα οτι έτρωγα πάλι δν έχανα γραμμάριο. το δύσκολο με την περίπτωσή μου είναι οτι δεν μπορώ πάντα να προσέχω την διατροφή μου πολλές φορές ξεφεύγω κ επίσης έχω μονίμως το μυαλό μου στο φαγητό.μονίμως.δεν μπορώ να ξεχαστώ στιγμή.
alexandita μου άσε να δεις που θα το πάει ο ψυχίατρός σου.σίγουρα το να σου είναι καμιά φορά δυσάρεστος κ να επιμένει σε κάτι που εσύ έχεις διαφορετική άποψη δν είναι απαραίτητα κ κακό.το να πήγαινε με τα νερά σου ίσα ίσα θα έδειχνε οτι μάλλον δν κάνει κ πολύ καλά την δουλειά του.άλλωστε νομίζω το σωστό αυτό είναι να σε ενοχλεί κ να σε βάζει σε σκέψεις.
πάντως μάλλον για να σου έρθει η περίοδος ίσως θα πρεπε να βάλεις 2-3 κιλά. έχεις κάθε δικαίωμα να θες να είσαι πολύ πολύ αδύνατη απλά πρέπει να βάλεις κ προτεραιότητες.όλα στην ζωή έχουν κάποιο κόστος.
πάντως σε καταλαβαίνω.όταν κατάλαβα οτι για να κόψω τους εμετους ίσως θα έβαζα κάποια κιλά δν μπορούσα με τίποτα να το δεχτώ.με βοήθησε το γεγονός οτι ούτως η άλλως έβαζα κιλά. κ επίσης οτι όταν έχεις ήδη παραπανίσια κιλά δν σε πειράζει κ τόσο άμα προστεθούν άλλα 1-2 .
πραγματικά βαρέθηκα με αυτό το πράμα.βαρέθηκα.να σκέφτομαι διαρκώς τι πρέπει να φάω κ τι πρέπει να μην φάω.πφφφφ
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....