Results 1 to 15 of 276
Thread: south beach διαιτα...
-
11-07-2010, 07:16 #1
south beach διαιτα...
Ξεκινησα χθες για να χασω 5 κιλα και το βασικοτερο να απεξαρτηθω απο τη ζαχαρη.Ειναι ευκαιρια τωρα το καλοκαιρι που εχει πολλα λαχανικα.
την εχει κανει η την κανει κανεις τωρα να την ακολουθησουμε μαζι?
απο το επισημο σαιτ της σαουθ μπιτς η λιστα φαγητων που πρεπει να τρωμε και αυτη που πρεπει να αποφευγουμε...
http://www.southbeach-diet-plan.com/food_list.html
φαση πρωτη που κραταει 2 βδομαδες
http://www.southbeach-diet-plan.com/shoppinglist_p1.htm
και η διαιτα μεχρι να χασεις τα κιλα
http://www.southbeach-diet-plan.com/shoppinglist_p2.htm
την εχω κανει παλιοτερα και ηταν παρα πολυ καλη!ισσοροπημενη,δεν πεινουσα και δεν ζητουσα γλυκα.
- 11-07-2010, 14:06 #2
οι τροφες της πρωτης φασης(2 βδομαδες) και στα ελληνικα...
http://www.preventionmag.gr/default....supercat_id=10
μετα αρχιζουμε και προσθετουμε ενα φρουτο την ημερα και 30 γρ. δημητριακα μεχρι να χασουμε τα κιλα
εδω καποια ενδεικτικα γευματα
http://www.preventionmag.gr/default....&supercat_id=6
11-07-2010, 19:01 #3
πρεπει ναχω καπου το βιβλιο φορτυ μου, ο,τι θες σφυρα.
παντως για να μη την φερμαρα εγω δεν πρεπει ναταν κ ευκολη!
11-07-2010, 22:38 #4
διατροφη χωρις ΠΟΛΛΑ φρουτα, καλοκαιριατικα,δεν κανω ουτε αν με πληρωσουν..
12-07-2010, 00:29 #5
Απο φρουτα εχει ενα την ημερα και σιγα σιγα τα φτανεις μεχρι 3.Εγω 3 φρουτα δεν εφαγα ποτε και οποτε το κανω με τα καλοκαιρινα που μου αρεσουν παντα κολλαω!ακομα και σκετα φρουτα να φαω ολη μερα σιγουρα την επομενη θα ειμαι παραπανω.Αφου εχουν πολυ φρουκτοζη οταν ειναι στην εποχη τους πως να φας πολλα οταν κανεις διαιτα?
koralaki δεν ειναι δυσκολη,την εχω κανει για αρκετο καιρο μαζι με αλλες παραλαγες χαμηλου γλυκαιμικου δεικτη,οχι ατκινς,δεν εφτασα ποτε τους υδατανθρακες τοσο χαμηλα,αλλα εκανα και τη σαουθ μπιτσ και λιγο καιρο την ζωνης και αυτη ηταν που μου φανηκε πολυ δυσκολη γιατι ηθελε πολυ μετρημα.Η σαουθ μπιτς το μονο που θελει ειναι ζυγισμα την πρωτεινη,τα οσπρια και το λαδι.Αλλα και παλι μπορει καποιος να χρησιμοποιει κουταλακι η κουπα για το μετρημα και οχι ζυγαρια.
Αυτο που θελω να καταφερω τωρα ειναι να κρατηθω για μια βδομαδα τουλαχιστον χωρις γλυκο,μετα ολα ειναι πανευκολα.
Δευτερη μερα σημερα και πηγα πολυ καλα!!!
σημερα εφαγα,,
πρωι 200γρ. γιαουρτι 2% με 30 γρ. ταχινι
μεσημερι μια ομελετα(2 αυγα),1 κουταλια ελαιολαδο με λαχανικα και 60 γρ. ανθοτυρο
απογευμα 1 ντοματα,1αγγουρακι,1 πιπερια 60γρ.ανθοτυρο
βραδυ 1 ντιρολο 2% με 1 ντοματα και 2 καρυδια
12-07-2010, 00:52 #6
Originally posted by 2sweet2b4go10
διατροφη χωρις ΠΟΛΛΑ φρουτα, καλοκαιριατικα,δεν κανω ουτε αν με πληρωσουν..
Τελικά η δίαιτα αυτή δεν απέχει και πολύ από την ʼτκινς, σου επιτρέπει περισσότερα λαχανικά βέβαια και σου περιορίζει τα λιπαρά. Σε αυτό είναι καλύτερη της ʼτκινς σίγουρα
12-07-2010, 01:01 #7
Βetty εχει μεγαλη διαφορα απο την ακτινς γιατι εδω δεν σου περιοριζει τα λαχανικα που ειναι πολυ σημαντικα για την υγεια.Ζηταει να τρωμε τουλαχιστον 5 κουπες την ημερα και τα πρασινα λαχανικα δεν εχουν κανενα περιορισμο μπορεις να φας οσα θελεις.Απο την αλλη εχει περιορισμο στην πρωτεινη,η ατκις οχι,σου αφηνει την πρωτεινη απεριοριστη.Πολυ νομιζουν οτι αυτες οι δυο διαιτες μιαζουν αλλα ειναι η μερα με τη νυχτα.Το οτι ειναι και οι δυο χαμηλων υδατανθρακων ειναι θεωρητικο γιατι η μια βασιζεται στα λαχανικα και η αλλη στο κρεας.
Φρουτα μπορει να φαει 3 καποιος και στην φαση που χανεις κιλα,ειναι αναλογα τον οργανισμο,πχ ενας αντρας η μια ψηλη γυναικα που καιει περισσοτερες θερμιδες ανετα μπορει να φτασει τα 3 φρουτα αλλα ειναι πολλα συμφωνα με τον οργανισμο υγειας.
Δες εδω.. http://www.mypyramid.gov/pyramid/fru...unt_print.aspx οτι μια γυναικα πρεπει να τρωει 1 1/2- 2 κουπες,αυτο δεν ειναι πανω απο εναμιση μηλο η πορτοκαλι η 5 βερικοκα.
Τα πολλα φρουτα ειναι απλα φρουκτοζη και κανεις διαιτολογος δεν θα σου δωσει διαιτα με φρουτα
12-07-2010, 01:02 #8
βρε φορτυ μου γιατι δεν κανει ισογλυκαιμικη διατροφη?
τις επωνυμες διαιτες τις κοβω μαπα τελικα.
απλα υιοθετουν καποιες δοκιμασμενες τεχνικες βελτιωσης της διατροφης,
προσθετουν κ 5-6 αρλουμπες ωστε να κανουν το εφε τους,
ριχνουν χρημα στη διαφημιση,
κ οταν "κατσει κοσμος" κανουν επανεκδοση της διαιτας ναναι βελτιωμενη μη παει κ μεινει κανεις στον τοπο κ τρεχουν με μηνυσεις.
δεν ξερω τι να πω πια,
σημερα ψαχουλευα τα βιβλια με διαιτες που εχω κ καθενας λεει τα δικα του,
μονο ο ζουμπανεας (ελληναρας Θεος χεχε) τα λεει νορμαλ,
κ η ισογλυκαιμικη διατροφη.
τι θα πει δεν τρωμε φρουτα, δεν τρωμε πολυ σαλατα,
δεν τρωμε το ενα δεν τρωμε το αλλο.
μα αν μπορουσα να μην τρωω ολα τα ανθυγιεινα δεν θα ημουν παχυα εξαρχης.
ε τωρα να κοψω κ τα υγιεινα?
ε οχι ρε παιδια.
ας φαω να σκασω απτα υγιεινα κ ας πεθανω απο αυτα δε πειραζει.
απο κατι θα παω σιγουρα, ας ειναι απο φρουτα κ σαλατες,
να χω κ ωραιο προσωπο στην κηδεια :P
12-07-2010, 01:04 #9
Originally posted by forty
Βetty εχει μεγαλη διαφορα απο την ακτινς γιατι εδω δεν σου περιοριζει τα λαχανικα που ειναι πολυ σημαντικα για την υγεια.Ζηταει να τρωμε τουλαχιστον 5 κουπες την ημερα και τα πρασινα λαχανικα δεν εχουν κανενα περιορισμο μπορεις να φας οσα θελεις.Απο την αλλη εχει περιορισμο στην πρωτεινη,η ατκις οχι,σου αφηνει την πρωτεινη απεριοριστη.Πολυ νομιζουν οτι αυτες οι δυο διαιτες μιαζουν αλλα ειναι η μερα με τη νυχτα.Το οτι ειναι και οι δυο χαμηλων υδατανθρακων ειναι θεωρητικο γιατι η μια βασιζεται στα λαχανικα και η αλλη στο κρεας.
Φρουτα μπορει να φαει 3 καποιος και στην φαση που χανεις κιλα,ειναι αναλογα τον οργανισμο,πχ ενας αντρας η μια ψηλη γυναικα που καιει περισσοτερες θερμιδες ανετα μπορει να φτασει τα 3 φρουτα αλλα ειναι πολλα συμφωνα με τον οργανισμο υγειας.
Δες εδω.. http://www.mypyramid.gov/pyramid/fru...unt_print.aspx οτι μια γυναικα πρεπει να τρωει 1 1/2- 2 κουπες,αυτο δεν ειναι πανω απο εναμιση μηλο η πορτοκαλι η 5 βερικοκα.
Τα πολλα φρουτα ειναι απλα φρουκτοζη και κανεις διαιτολογος δεν θα σου δωσει διαιτα με φρουτα
κ εχει φρουτα τελικα?
τοτε μια χαρα ειναι!
αυτο ακριβως εψαχνα κ γω φορτυ...αλλα η ατκινς δεν με καλυψε σε καμια περιπτωση.
δεν εχω τελικα το βιβλιο, να το παρω?
διευκρινσ εμου αυτο σε παρακαλω:
απεριοριστα πρασινα λαχανικα
μετρο στο κρεας
φρουτα κανονικα?
γαλα τυρι? γιαουρτι? συγνωμη αν γινομαι φορτικη αλλα ενθουσιαστηκα! απο προχθες ψαχνομαι για κατι τεοτοιο.
12-07-2010, 01:05 #10
koralaki μαλλον μαζι γραφαμε και δεν διαβασες τι εγραψα,εχει παρα πολλα λαχανικα,ειναι υγιεινη και χαμηλων λιπαρων.Πλησιαζει πολυ προς την μεσογειακη διατροφη και σε μια διατροφη απο αυτες που δινουν συνηθως οι διαιτολογοι.
Δεν ειναι καινουργια διαιτα,απλα εμενα με ειχε βοηθησει πολυ και γιαυτο την ξεκιναω παλι τωρα αν λεγεται ισογλυκαιμικη η οπως αλλο λιγο πρεπει να μας ενδιαφερει ειναι αληθεια
12-07-2010, 01:07 #11
ναι μαζι γραφαμε, διαβασε σε παρακαλω το τελευταιο ποστ μου, γαλα γιαουρτι κτλ?
αποκλειει καποια ομαδα τροφιμων? ψωμι?
12-07-2010, 01:09 #12
Originally posted by koralaki
κ εχει φρουτα τελικα?
τοτε μια χαρα ειναι!
αυτο ακριβως εψαχνα κ γω φορτυ...αλλα η ατκινς δεν με καλυψε σε καμια περιπτωση.
δεν εχω τελικα το βιβλιο, να το παρω?
διευκρινσ εμου αυτο σε παρακαλω:
απεριοριστα πρασινα λαχανικα
μετρο στο κρεας
φρουτα κανονικα?
γαλα τυρι? γιαουρτι? συγνωμη αν γινομαι φορτικη αλλα ενθουσιαστηκα! απο προχθες ψαχνομαι για κατι τεοτοιο.
γαλα η γιαουρτι 1 1/2 κουπα την ημερα
φρουτο 1 και σιγα σιγα τα φτανεις 3 αν θελεις και δεν σε κολλανε
πρωτεινη 60 γρ. στο γευμα και αν δεν χορτασεις βαζεις αλλα 30 γρ.
λαχανικα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4-5 κουπες
30 γρ. την ημερα ξηρους καρπους η ταχινι
30 γρ. την ημερα οσπρια
στα γραφω πολυ χοντρικα γιατι πρεπει να δεις το πρωτο ποστ οταν λεμε λαχανικα η φρουτα η κρεας τι εννοει...πατατα και αμυλωδη απαγορευονται.Απο κρεατα μονο απαχα κλπ πρεπει αυτα να τα διαβασεις
το ψωμι,το ασπρο αλευρι,η ζαχαρη απαγορευονται
12-07-2010, 01:12 #13
'Οσο για τα φρούτα, πουθενά δεν διάβασα για τρία φρούτα, αντίθετα,τις 2 πρωτες εβδομάδες δεν επιτρέπονται και στη δεύτερη φαση σε αφήνει να φας ένα την ημέρα σε όποιο γεύμα θέλεις.
Όσο για την πυραμίδα κι τα ισοδύναμα φρούτων κάνεις λάθος.
Επίσης κάνεις λάθος για το ότι οι διαιτολόγοι δεν δίνουν φρούτα.
Απλά τα περιορίζουν λίγο στην αρχή σε 2 ημερησίως και κατόπιν τα αυξάνουν σε 3 μερίδες την ημέρα.
Και αν δεν έχω επισκεφτεί τους άπειρους διαιτολόγους!
Συμφωνώ απόλυτα με το κοραλάκι, αν είναι δυνατόν για να χάσουμε 5και 10 κιλά να στερηθούμε και τα υγιεινά τρόφιμα !
12-07-2010, 01:14 #14
Απο φρουτα εχει ενα την ημερα και σιγα σιγα τα φτανεις μεχρι 3.Εγω 3 φρουτα δεν εφαγα ποτε και οποτε το κανω με τα καλοκαιρινα που μου αρεσουν παντα κολλαω!ακομα και σκετα φρουτα να φαω ολη μερα σιγουρα την επομενη θα ειμαι παραπανω.Αφου εχουν πολυ φρουκτοζη οταν ειναι στην εποχη τους πως να φας πολλα οταν κανεις διαιτα?
koralaki δεν ειναι δυσκολη,την εχω κανει για αρκετο καιρο μαζι με αλλες παραλαγες χαμηλου γλυκαιμικου δεικτη,οχι ατκινς,δεν εφτασα ποτε τους υδατανθρακες τοσο χαμηλα,αλλα εκανα και τη σαουθ μπιτσ και λιγο καιρο την ζωνης και αυτη ηταν που μου φανηκε πολυ δυσκολη γιατι ηθελε πολυ μετρημα.Η σαουθ μπιτς το μονο που θελει ειναι ζυγισμα την πρωτεινη,τα οσπρια και το λαδι.
Οσο για τους διαιτολογους εμενα μου βαζει πχ γιαουρτι με 3 ισοδυναμα φρουτο το βραδυ
αλλα εγω οταν το τρωω αυτο λυσσαω κυριολεκτικα.
προφανες το γιατι!
προτιμω να εχω σταθερο γλυκαιμικο διεκτη κ να μη πεινω.
αυτη τη φορα επελεξα εγω τα τροφιμα,
ασχοληθηκα παραπανω μηπως κ τα κανω.
Εχω σκοπο να δωσω περισσοτερη βαση στο τι μου βαζει να τρωω ωστε να μου φυγει η πεινα για γλυκο.
την προηγουμενη βδομαδα μουχε κουλουρι,
εγω ειπα ναι,
κ τσακισα τα κουλουρια. ε καιρος να σταματησουν ολα αυτα.
ετσι του λεω εγω τις τροφες που θελωκ μου βγαζει διαιτολογιο.
Ωραια ιδεα δε θα ηταν να μου εβγαζε με βαση το μοντελο της διατροφης αυτης που λες?
λεω να παρω κ αυτο το βιβλιο, 1 παραπανω, ισως να μου ταιριαζει τελικα με βαση οσα ιδεα κ εφαγες σημερα.
12-07-2010, 01:16 #15
Βetty δεν διαβασες μαλλον τα ποστ που εβαλα,δεν ξερω απο που βγαζεις το συμπερασμα οτι δεν εχει φρουτα,δες εδω...
Fruit: 1 fruit serving allowed daily (with this meal or other). Gradually increase to 3 total servings for the day. See choices
ειναι απο το επισημο σαιτ της διαιτας αυτης και αναφερεται μετα την δευτερη βδομαδα και μεχρι να χασεις τα κιλα,δεν το λεω εγω.οσο για το αν κανω λαθος και πρεπει να τρωμε 3 φρουτα,ο αμερικανικος οργανισμος υγειας το λεει οχι εγω,εβαλα το λινκ παραπανω
ποιος ειπε οτι με τη διαιτα αυτη στερησει τα υγιεινα τροφιμα πραγματικα δεν το καταλαβαινω
Άγχος για αίμα
24-04-2025, 22:42 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή