Results 211 to 225 of 276
Thread: south beach διαιτα...
-
24-03-2013, 21:41 #211
Μαγδα επειδη εχετε μπερδευτει, για δες λιγο τι εφαγα σημερα, μια κατσαρολα αγγιναρες με αρακα, χθες ενα ολοκληρο λαχανο. Μηπως μπερδευεις την ατκινς με την σαουθ? Αυτα που λεει η ατκινς φαε λιπος να χορτασεις ειναι απαραδεκτα για μενα. Σου ειχα πει, ειχα παρει το βιβλιο και το ειχα πεταξει. Ελεγε οταν πειναω να τρωω λιπος.
Καμμια σχεση με την σαουθ μπιτς. Η ατκινς ειχε οριο στα σαλατικα, στην σαουθ οχι. Απλα πραγματα. Ναι την ατκινς δεν την παω με την καμμια.
Ισως για αυτο να νομισες οτι σε κραζω.
Προσωπικα δε μου καιγεται καρφακι τι κανει κανεις αν νιωθει καλα με αυτο και εκπληρωνει τους στοχους του. Η Μαρια την εχει προσαρμοσει εκει που θελει και τρωει και υδατανθρακες. Ειδες να της λεω κατι? Δεν γραφει θερμιδες αλλα μια μερα ειπε για 1700-1800. Το θεωρω ΟΚ για τα κιλα της. Εσενα δε σου γκρινιαζω για αλλο λογο αλλα επειδη τα γραφεις. Δε σε κραζω. Σου λεω τι βλεπω. Πας να γυρισεις την ατκινς να την εμπλουτισεις κι εφαγες σε λιγες μερες πιτσα μακαροναδα και φακες, σου ειχαν λειψει. Αλλα εχει νοημα ετσι?
- 24-03-2013, 21:51 #212
Originally posted by sweetOctober
Κατάλαβα! Τα λες φανταστηκά! Μου φαίνονται φανταστικά όλα αυτά. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που ζω. Θυμάσαι που σου έλεγα δεν πεινούσα, ε μετά πείνασα, πολύ, με τρέλα. Ε έφαγα αγγινάρες με αρακά, ανθοτυράκι κι ελίτσες.
Πρίν είχα φάει αυγό, τυρί και γαλοπούλα.
Βλακείες σκέφτηκα, εγώ με αυτά δε χορταίνω τον καλό καιρό που τρώω από όλα. Σκέφτηκα "φάε τα φυστίκια Αιγίνης". Ηταν λαθος μ. Ηξερα πως δε προκειται να φαω μονο 30. Δεν ηταν πεινα αλλα αυτο που με πιανει καθε μερα, ακορεστη ορεξη. Ποσα μεσημερια δε φτανω να εχω "εξαντλησει" τις θερμιδες της ημερας. Σκέφτηκα "ξεκόλλα, δε θερμιδομετρείς, φάε να χορτάσεις αλλά όχι άλλα φυστίκια".
Τα άφησα στην άκρη μετά έκανα ένα διάλειμμα από την κουζίνα.
Έκανα κάτι άλλο για να "μετρήσω" την πείνα μ. Πέρασε ένα δίωρο. Τελικά δεν πεινούσα. Τώρα πείνασα. Εφαγα παλι αγγιναρες με αρακα. Τα εχω μαγειρεψει με μια κουταλια ελαιολαδο, ολοκληρη κατσαρολα. Σκεφτηκα φαε χωρις τυψεις κι απο αυριο καλυτερα. Εφαγα τελικα μια μεριδα! Καμμια σχεση με τομεσημερι που επεσα με τα μουτρα! Και λιγο τυρακι. Τωρα νιωθω σκασμενη. Αν δεν πεινασω (πεινα οχι λιγουρα) δε θα ξαναφαω. Νιωθω τοσο πληρης.
Ειναι ωραιο να τρως και να χορταινεις. Και χωρις πολλες θερμιδες!
Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι πως δεν έχω λιγούρες για γλυκό σήμερα. Αδιαφορο για το γαλακτομπουρικο, τα μπισκοτα, τη σοκολατα. Οταν πεινασω σκεφτομαι τα επιτρεπτα τροφιμα. Τρωω απο αυτα και τελειωσε το θεμα εκει.
Ισως να μη τα εχω παει παλι σημερα και τοσο καλα γιατι τα εφαγα ολαααααααα μαζι μεταξυ καπου 3-7, αλλα τοτε πεινουσα.
Δεν θελω να με φορτωνω με τυψεις, ετσι εκανα και πριν, με τελειως αλλες τροφες. Θα προσπαθησω να το φτιαξω αλλα οχι ολα μαζι. Εχω βαλει την τελειομανια μ στην ακρη και ειμαι διατεθημενη αυτη τη φορα και τα μουτρα μ να φαω και να αγωνιστω. Αν δε δουλεψει ετσι θα το κανω να δουλεψει αλλιως.
Δεν εχω ξανακανει πρωτεινικη διαιτα και νιωθω εξω απο τα νερα μ τελειως! Σε εχω πρηξει :bigsmile: Μολις με βαρεθεις σε παρακαλω αγνοησε με! Θα εχεις απολυτο δικιο!!!
24-03-2013, 21:59 #213
αχ 2 απορίες παρακαλώ 1. ντομάτες έτρωγες στη φάση 1? Το βιβλίο λέει μέχρι 10 ντοματίνια ανα γεύμα. Αρα επιτρεπει πχ μια ντοματα. Σκεφτομαι να μη τη τρωω και να τη "φυλαω" για το μαγειρεμα πχ αν κανω φακες (τελικα φακες δεν ετρωγες αλλα το βιβλιο τις εχει στο χουμους, τι κανω?)
2. γιαουρτι κανει?
Εχω μπερδευτει γιατι αλλα λεει το βιβλιο αλλα καθε σαιτ. Παω να δω εκει που προτεινες :grind:
Το βιβλιο δεν το ξερω εγω ακολουθουσα αυτη τη διατροφη..
ΦΑΣΗ 1
BREAKFAST
Protein: Quantity is not limited. Start with a 2 oz. portion, eat slowly, go back for seconds if still hungry.
Vegetables: Minimum 1/2 cup or 6-8 oz. tomato or vegetable juice.
Fruit: None
Starch: None
Milk/Dairy: 2 cups allowed daily (including yogurt)
Fat: 1 tsp mayonnaise, trans-free margarine, or oil (optional)
SNACK
Snacks are required. Choose a protein, vegetable, fat-free plain yogurt, or nuts/seeds. A snack that combines protein (1 oz.) and vegetables is encouraged.
LUNCH
Protein: Quantity is not limited. Start with a 3 oz. portion, eat slowly, go back for seconds if still hungry.
Vegetables: Minimum 2 cups.
We encourage you to include a serving of beans (1/3-1/2 cup) as part of your vegetables.
Fat: 1 Tbsp mayonnaise, trans-free margarine or oil, or 2 Tbsp salad dressing
SNACK
Snacks are required. Choose a protein, vegetable, fat-free plain yogurt, or nuts/seeds. A snack that combines protein (1 oz.) and vegetables is encouraged.
DINNER
Protein: Quantity is not limited. Start with a 3 oz. portion, eat slowly, go back for seconds if still hungry.
Vegetables:Minimum 2 cups.
We encourage you to include a serving of beans (1/3-1/2 cup) as part of your vegetables.
DESSERT / EVENING SNACK
Desserts are optional. Enjoy some of your Sweet Treat allowance, a dessert, or any of the snack choices.
SWEET TREATS
Sweet Treats are products that contain sugar alcohols. You can enjoy them throughout the day to satisfy your sweet tooth ? just limit yourself to roughly 75 calories worth per day to avoid any GI distress.
See a list of Sweet Treat options here
BEVERAGES
Diet, decaffeinated, sugar-free drinks are not limited. You can enjoy caffeinated coffee or diet sodas with caffeine added, but limit to 1 - 2 servings per day.
ΦΑΣΗ 2
ΦΑΓΗΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ
BEEF
All hot dogs (beef, pork, poultry, soy) can be enjoyed occasionally (once/week) if they are at least 97% fat free (contain 3-6 grams of fat/serving).
FRUIT (Start with one daily serving, gradually increase to 3 total servings daily)
Apples - 1 small or 5 dried rings
Apricots - 4 fresh or 7 dried
Banana, medium-sized (4 oz.)
Berries, all - 3/4 cup
Cactus Pear Fruit (Prickly Pear)
Cantaloupe - 1/4, or 1 cup diced
Cherries - 12
Grapefruit - 1/2
Grapes - 15
Kiwi - 1
Mangoes - 1/2 medium (4 oz.)
Oranges - 1 medium
Papaya - 1 small (4 oz.)
Peaches - 1 medium
Pears - 1 medium
Plantain
Plums - 2
Prunes - 4
Tangerines
MILK/DAIRY
(2-3 cups allowed daily, including yogurt)
Yogurt
artificially sweetened non-fat flavored yogurt (limit to 4 ounces daily and avoid varieties that contain high fructose corn syrup)
Whole Grains and Starchy Vegetables
(Start with one daily serving, gradually increase to 3 total servings daily.) Unless otherwise stated, choose whole grain products that have 3 grams of fiber or more per ounce.
Bagels, small, whole grain - 1/2, or 1 oz.
Barley - 1/2 cup
Bread - 1 slice (1 oz.)
homemade breads using whole grains (buckwheat, whole wheat, spelt, whole oats, bran, rye)
multigrain
oat and bran
rye
sourdough (may be used, but whole grain is the best choice)
sprouted grain
whole wheat
Buckwheat - 1/2 cup cooked
Calabaza - 3/4 cup (considered a starchy vegetable; count as a starch/grain serving)
Cassava - 1/4 cup (considered a starchy vegetable; count as a starch/grain serving)
Cereal:
Hot - 1/3 -1/2 cup, uncooked. Choose whole grain and slow-cooking varieties (no instant types).
Cold - 30 grams/1 ounce/3/4 cup. Varieties with 3.0 - 4.9 grams are ?good? sources of fiber. ?High? fiber cereals have 5.0 grams of fiber or more per serving. Choose a cereal with enough fiber to be at least on the upper end of ?good,? and make sure it has less than 8 grams of sugar per serving.
Couscous, whole-wheat or Israeli - 1/2 cup cooked
Crackers, whole grain with 3 grams of fiber or more per ounce and no trans fats
English muffins, whole grain - 1/2, or 1 oz. (most contain 2.5 grams of fiber per half a muffin?varieties varieties with 3 grams of fiber are the best choice.)
Green Peas - 1/2 cup (considered a starchy vegetable; count as a starch/grain serving)
Muffins, bran - 1 small, homemade
Muffin, sugar-free (no raisins)
Pasta:
Whole wheat is best choice - 1/2 cup cooked (3 grams of fiber or more per 1/2 cup)
Soy is second best choice - 1/2 cup cooked (3 grams of fiber or more per 1/2 cup)
Pita - 1/2, or 1 oz. stone-ground whole wheat (most contain 2.5 grams of fiber?varieties with 3 grams of fiber are the best choice.)
Popcorn, 3 cups popped:
Air popped
Microwave, plain, no trans fats
Cooked stove-top with canola oil
Potato, sweet, small (considered a starchy vegetable; count as a starch/grain serving)
Pumpkin - 3/4 cup (considered a starchy vegetable; count as a starch/grain serving)
Quinoa, 1/2 cup cooked
Rice - 1/2 cup cooked:
basmati
brown
converted or parboiled
wild
Rice noodles - 1/2 cup cooked
Soba noodles - 3/4 cup cooked
Taro - 1/3 cup (considered a starchy vegetable; count as a starch/grain serving)
Tortillas, 100% whole grain, 3 grams of fiber or more per ounce, no trans fats - 1 small
Winter squash - 3/4 cup (considered a starchy vegetable; count as a starch/grain serving)
Yams, small (considered a starchy vegetable; count as a starch/grain serving)
VEGETABLES
Carrots
parsnips
turnips
OCCASIONAL TREATS
Chocolate (sparingly) bittersweet or semisweet
SWEET TREATS
Pudding, fat-free and sugar-free (1 serving per day)
BEVERAGES
Wine (1 - 2 glasses daily with or after meals)
Foods to avoid or eat rarely
Bagel, refined wheat
Bread
refined wheat
white
Cookies
Cornflakes
Matzo (exception: whole wheat varieties, which are allowed)
Pasta, white flour
Potatoes
baked, white
instant
Rice cakes
Rice
white
jasmine
sticky
Rolls, dinner
VEGETABLES
Beets
Corn
Potatoes, white
FRUIT
Canned fruit, juice packed
Fruit juice
Pineapple
Raisins
Watermelon
MISCELLANEOUS
Honey
Ice cream
Jam
ΦΑΣΗ 2 ΓΕΥΜΑΤΑ
In Phase 2, you'll gradually begin to reintroduce healthy carbohydrates into your diet. Here's how to do it: Week one and two: Add in two good carb choices daily. We suggest you reintroduce fruit at lunch, dinner, or as a snack, but it's not the best choice first thing in the morning at breakfast. We recommend a high-fiber cereal for breakfast. Week three and four: move to four good carbs choices daily: 1-2 fruits and 1-2 starches. Read more advice on reintroducing carbs here. Want specific food choices? You can now eat anything from the Phase 1 Foods to Enjoy list as well
as items from the Phase 2 Foods to Reintroduce list.
BREAKFAST
Protein: Quantity is not limited. Start with a 2 oz. portion, eat slowly, go back for seconds if still hungry.
vegetables:Minimum 1/2 cup or 6-8 oz. tomato or vegetable juice.
fruit: 1 fruit serving allowed daily (with this meal or other). Gradually increase to 3 total servings for the day.
starch:1 starch serving allowed daily (with this meal or other). Gradually increase to 2 or 3 total servings for the day.
Milk/Dairy:2-3 cups allowed daily (including yogurt)
Fat: 1 tsp mayonnaise, trans-free margarine, or oil (optional)
LUNCH
vegetables: Minimum 2 cups.
fruit:1 fruit serving allowed daily (with this meal or other). Gradually increase to 3 total servings for the day.
starch:1 starch serving allowed daily (with this meal or other). Gradually increase to 2 or 3 total servings for the day.
milk/dairy: 2-3 cups allowed daily (including yogurt)
DINNER
vegetables: Minimum 2 cups.
fruit: 1 fruit serving allowed daily (with this meal or other). Gradually increase to 3 total servings for the day.
starch: 1 starch serving allowed daily (with this meal or other). Gradually increase to 2 or 3 total servings for the day.
milk/dairy: 2-3 cups allowed daily (including yogurt)
SNACKS AND DESSERT
Snacks and dessert are optional. Choose a protein, vegetable, fat-free plain yogurt, artificially sweetened non-fat flavored yogurt, nuts/seeds, or some of your Sweet Treat allowance. A snack that combines protein (1 oz.) and vegetables is encouraged.
SWEET TREATS
Sweet Treats are products that contain sugar alcohols. You can enjoy them throughout the day to satisfy your sweet tooth ? just limit yourself to roughly 75 calories worth per day to avoid any GI distress.
See a list of Sweet Treat options here
BEVERAGES
Diet, decaffeinated, sugar-free drinks are not limited. You can enjoy caffeinated coffee or diet sodas with caffeine added, but limit to 1 - 2 servings per day.
24-03-2013, 21:59 #214
Μαγδα επειδη εχετε μπερδευτει, για δες λιγο τι εφαγα σημερα, μια κατσαρολα αγγιναρες με αρακα, χθες ενα ολοκληρο λαχανο. Μηπως μπερδευεις την ατκινς με την σαουθ? Αυτα που λεει η ατκινς φαε λιπος να χορτασεις ειναι απαραδεκτα για μενα. Σου ειχα πει, ειχα παρει το βιβλιο και το ειχα πεταξει. Ελεγε οταν πειναω να τρωω λιπος.
Καμμια σχεση με την σαουθ μπιτς. Η ατκινς ειχε οριο στα σαλατικα, στην σαουθ οχι. Απλα πραγματα. Ναι την ατκινς δεν την παω με την καμμια.
Ισως για αυτο να νομισες οτι σε κραζω.
Προσωπικα δε μου καιγεται καρφακι τι κανει κανεις αν νιωθει καλα με αυτο και εκπληρωνει τους στοχους του. Η Μαρια την εχει προσαρμοσει εκει που θελει και τρωει και υδατανθρακες. Ειδες να της λεω κατι? Δεν γραφει θερμιδες αλλα μια μερα ειπε για 1700-1800. Το θεωρω ΟΚ για τα κιλα της. Εσενα δε σου γκρινιαζω για αλλο λογο αλλα επειδη τα γραφεις. Δε σε κραζω. Σου λεω τι βλεπω. Πας να γυρισεις την ατκινς να την εμπλουτισεις κι εφαγες σε λιγες μερες πιτσα μακαροναδα και φακες, σου ειχαν λειψει. Αλλα εχει νοημα ετσι?
Δεν έχει να κάνει με στέρηση και ανεξέλεγκτη όρεξη, για μένα είναι φυσιολογικό κάποιες φορές στη ζωή σου να τρως και πίτσα. Αυτό είναι όλο, έφαγα μια μέρα και πάμε παρακάτω!
Τώρα πέρα από όλα τα άλλα θα μου πεις πόσες θερμίδες πρέπει να φάω για να χάσω κανένα κιλάκι, ποια είναι η άποψη σου; Μη λες ότι δεν ακούω, απλά φοβάμαι... έχω και σκ@τομεταβολισμό!
24-03-2013, 22:01 #215
forty να είσαι καλά! Δε βρίσκω κανένα άλλο να την κάνει, όλοι κάνουν ατκινς εδω...
έχω εξστασιαστεί, σε 2 βδομάδες θα αρχίσω την ένταξη των τροφών και ανυπομονώ! Διαβάζω που λέει συμβουλές κτλ δεν σε αφήνει να ζυγίζεις αλλά σου λέει με άλλο τρόπο να βάζεις ποσότητες πχ μια γροθιά ρύζι. Εχεις το βιβλιο? Ειναι φοβερο!
Μου δινει κουραγιο να διαβαζω τι θα κανω μετα, δε σου κρυβω οτι το φοβαμαι και το μετα, παλι κατι νεο θα ειναι και μολις θα εχω συνηθισει το πριν!
Η φαση 2 ειναι μεχρι να χασω τα κιλα μου οποτε θα κρατησει παρα πολυ και θα πρεπει να πειραματιζομαι με το ψωμι το ρυζι την πατατα τα φρουτα, μεχρι και σοκολατα και πιτσα εχει! Αν δε μπερδευομαι και ειναι στην 3 αυτα. Και το πιο μαγικο, δεν εχει τιποτε ειδικα προιοντα, ο,τι ετρωγα και πριν, αλλα πιο συνετα. Και ισχυριζεται πως μετα τις 2 εβδομαδες θα εχει φυγει η ισνουλινοαντισταση και θα ειναι ολα ευκολοτερα.
Εχεις κανει ποτε τις 2 πρωτες εβδομαδες ? Ισχυει οτι βοηθουν ή τσαμπα ο κόπος?
24-03-2013, 22:03 #216
Λοιπον τις φακες πουθενα δεν τις βρισκω, ουτε στα απαγορευμενα ουτε στα επιτρεπομενα. Το χουμους ομως ειναι απο ρεβυθια, αρα μηπως επιτρεπονται τα οσπρια στη φαση 1?
Για σιγουρια δε θα φαω μεχρι να μ πεις. Αλλωστε δε θα χορτασω με φακες, αλλα το χουμους το φερμαρω αγρια :yes:
Γιαουρτι επιτρεπει 2 κουπες την ημερα που πιστευω οτι ειναι γυρω στα 200-250 γρ. εγω ετρωγα ενα στραγγιστο 2%
24-03-2013, 22:06 #217
forty να είσαι καλά! Δε βρίσκω κανένα άλλο να την κάνει, όλοι κάνουν ατκινς εδω...
έχω εξστασιαστεί, σε 2 βδομάδες θα αρχίσω την ένταξη των τροφών και ανυπομονώ! Διαβάζω που λέει συμβουλές κτλ δεν σε αφήνει να ζυγίζεις αλλά σου λέει με άλλο τρόπο να βάζεις ποσότητες πχ μια γροθιά ρύζι. Εχεις το βιβλιο? Ειναι φοβερο!
Μου δινει κουραγιο να διαβαζω τι θα κανω μετα, δε σου κρυβω οτι το φοβαμαι και το μετα, παλι κατι νεο θα ειναι και μολις θα εχω συνηθισει το πριν!
Η φαση 2 ειναι μεχρι να χασω τα κιλα μου οποτε θα κρατησει παρα πολυ και θα πρεπει να πειραματιζομαι με το ψωμι το ρυζι την πατατα τα φρουτα, μεχρι και σοκολατα και πιτσα εχει! Αν δε μπερδευομαι και ειναι στην 3 αυτα. Και το πιο μαγικο, δεν εχει τιποτε ειδικα προιοντα, ο,τι ετρωγα και πριν, αλλα πιο συνετα. Και ισχυριζεται πως μετα τις 2 εβδομαδες θα εχει φυγει η ισνουλινοαντισταση και θα ειναι ολα ευκολοτερα.
Εχεις κανει ποτε τις 2 πρωτες εβδομαδες ? Ισχυει οτι βοηθουν ή τσαμπα ο κόπος?
προσπαθουσα να μην τρωω μαγειρευτα για να αποτοξινωθει ο οργανισμος μου,συνεχεια φρεσκες σαλατα,τυρι απαχο,γιουρτι,αυγα βραστα,ελαιολαδο και απο μαγειρευτα πολυ λιγα πραγματα
24-03-2013, 23:02 #218
δεν προλαβαινω να σου γραψω πολλα, τα διαβασα ολα, λιγο αργοτερα, στο μεσοδιαστημα εκανα μια καλη ερευνα στο διαδικτυο και το βιβλιο. Το καλυτερο απο ολα οσα ειδα, το πιο αναλυτικο και συγκεκριμενο ειναι το μενου που εβαλες εδω. Το αποθγκευω και θα κανω ακριβως αυτο. Το βιβλιο δεν εχει ποσοτητες αλλα εχει προτεινομενο διαιτολογιο (που δε μου αρεσει να κανω ετοιμα διαιτολογια και ειδικα "ξενικα").
Απορω που βρηκες τοσο τελειο προγραμμα σαουθ μπιτς, ακομα και στα λινκ που εσυ η ιδια εχεις βαλει (και στην αρχη του θεματος και εδω), δεν εχει το "we encourage you to..."
Εισαι φοβερη, σε υπερευχαριστω, ειλικρινα με βοηθας τρομερα. Μεχρι τωρα ετρωγα ο,τι να'ναι οποτε να'ναι και εννοειται επρεπε να μπω σε ενα προγραμμα.
Το μενου που εδωσες ειναι ευελικτο, εχει χρονικο πλαισιο, προτεινει, και εχει απο ολα. Και γιαουρτι.
Μια βασικη διαφορα που βρηκα στο βιβλιο και το μενου σου ειναι πως στο βιβλιο απαγορευει το γιαουρτι στη φαση 1. Ομως αν ειναι να με γλιτωσει απο αλλα θα το φαω. Και η αληθεια ειναι το εχω στο ψυγειο και σε φασεις αυστηρης διαιτας το ζηταει ο οργανισμος μου, οποτε μαλλον θα το τιμησω.
Δεν εχει και πολλες επιλογες τις 2 πρωτες εβδομαδες. Σε υπερευχαριστω ξανα, μου ελυσες τα χερια. Αλιμονο, εβγαλαν βιβλιο ενω κυκλοφορει τοση πληροφορια στο ιντερνετ? @@ εχει μεσα το βιβλιο. Μακρυα μη το παρει οποιος τυχει και διαβαζει. Ολη η διαιτα ειναι εδω http://www.eatingdisorders.gr/forum/...ge=9#pid250552.
Forty 10000000 ευχαριστω αλλη μια φορα!!!!! Πραγματικα με σωζεις, ειχα καταμπερδευτει. Στο βιβλιο εχει μονο τη λιστα με τα επιτρεπομενα, επιγραμματικα! Και πολυ μπλα μπλα. Ωραιο το μπλα μπλα με επεισε, αλλα οταν πεινας πρεπει να ξερεις τι ποτε πως να το φας.:thumbup:
25-03-2013, 00:33 #219
A snack that combines protein (1 oz.)
πρωτεινη εννοει το περιχομενο του φαγητου ή τα γραμμαρια του φαγητου? πχ για πρωινο 30 γραμμαρια γαλοπουλα με καλυπτουν σε πρωτεινη ή εννοει το άθροισμα της πρωτεινης ολων των τροφων που θα παρωνα ειναι 30 γρ.?
(για παραδειγμα αν κανω ομελετα με αυγο, γαλοπουλα, ντοματα)
Σε ευχαριστω forty!!! Το έγραψα τώρα να μη το ξεχάσω γιατί είναι μπέρδεμα στην αρχή. Θα τα μάθω που θα πάει.
25-03-2013, 07:13 #220
δεν προλαβαινω να σου γραψω πολλα, τα διαβασα ολα, λιγο αργοτερα, στο μεσοδιαστημα εκανα μια καλη ερευνα στο διαδικτυο και το βιβλιο. Το καλυτερο απο ολα οσα ειδα, το πιο αναλυτικο και συγκεκριμενο ειναι το μενου που εβαλες εδω. Το αποθγκευω και θα κανω ακριβως αυτο. Το βιβλιο δεν εχει ποσοτητες αλλα εχει προτεινομενο διαιτολογιο (που δε μου αρεσει να κανω ετοιμα διαιτολογια και ειδικα "ξενικα").
Απορω που βρηκες τοσο τελειο προγραμμα σαουθ μπιτς, ακομα και στα λινκ που εσυ η ιδια εχεις βαλει (και στην αρχη του θεματος και εδω), δεν εχει το "we encourage you to..."
Εισαι φοβερη, σε υπερευχαριστω, ειλικρινα με βοηθας τρομερα. Μεχρι τωρα ετρωγα ο,τι να'ναι οποτε να'ναι και εννοειται επρεπε να μπω σε ενα προγραμμα.
Το μενου που εδωσες ειναι ευελικτο, εχει χρονικο πλαισιο, προτεινει, και εχει απο ολα. Και γιαουρτι.
Μια βασικη διαφορα που βρηκα στο βιβλιο και το μενου σου ειναι πως στο βιβλιο απαγορευει το γιαουρτι στη φαση 1. Ομως αν ειναι να με γλιτωσει απο αλλα θα το φαω. Και η αληθεια ειναι το εχω στο ψυγειο και σε φασεις αυστηρης διαιτας το ζηταει ο οργανισμος μου, οποτε μαλλον θα το τιμησω.
Δεν εχει και πολλες επιλογες τις 2 πρωτες εβδομαδες. Σε υπερευχαριστω ξανα, μου ελυσες τα χερια. Αλιμονο, εβγαλαν βιβλιο ενω κυκλοφορει τοση πληροφορια στο ιντερνετ? @@ εχει μεσα το βιβλιο. Μακρυα μη το παρει οποιος τυχει και διαβαζει. Ολη η διαιτα ειναι εδω http://www.eatingdisorders.gr/forum/...ge=9#pid250552.
Forty 10000000 ευχαριστω αλλη μια φορα!!!!! Πραγματικα με σωζεις, ειχα καταμπερδευτει. Στο βιβλιο εχει μονο τη λιστα με τα επιτρεπομενα, επιγραμματικα! Και πολυ μπλα μπλα. Ωραιο το μπλα μπλα με επεισε, αλλα οταν πεινας πρεπει να ξερεις τι ποτε πως να το φας.:thumbup:
25-03-2013, 07:18 #221
A snack that combines protein (1 oz.)
πρωτεινη εννοει το περιχομενο του φαγητου ή τα γραμμαρια του φαγητου? πχ για πρωινο 30 γραμμαρια γαλοπουλα με καλυπτουν σε πρωτεινη ή εννοει το άθροισμα της πρωτεινης ολων των τροφων που θα παρωνα ειναι 30 γρ.?
(για παραδειγμα αν κανω ομελετα με αυγο, γαλοπουλα, ντοματα)
Σε ευχαριστω forty!!! Το έγραψα τώρα να μη το ξεχάσω γιατί είναι μπέρδεμα στην αρχή. Θα τα μάθω που θα πάει.
25-03-2013, 10:29 #222
Καλημέρα, ακριβώς αυτό σκεφτόμουν χθες αγαπητή!! Αφού τα έχασες εσύ έτσι μπορώ κι γω, κι αν δω και με κολλάει κάτι δεν το τρώω! (στη φάση 2)
Δεν το κατάλαβα αυτό με τη πρωτείνηαν μιλας για περιεκτικοτητα τροφης σε πρωτεινη ειμαι ασχετη. Ποιο ειναι το ελαχιστο που μπορω να τρωω σε πρωτεινουχο τροφιμο? Αυτο με νοιαζει. Που δε νομιζω να πεφτω κατω απο αυτο γιατι τρωω καλα!
Εϊμαι τρισευτυχισμένη, χθες στις 1 το βράδυ πείναδα κι έφαγα, και σήμερα είμαι μισό κιλό κάτω! Αύριο θα εφοδιαστώ με ρικότα, θα το κάνω με κακάο, ζαχαρινη και αμύγδαλο για γλυκάκι (άλλη συνταγη απο το βιβλιο).
Επίσης θα αρχίσω να κάνω γεύματα, τώρα μου κάνει πρωινό ομελέτα με 1 ντομάτα, 2 αυγά, 3 γαλοπούλα και λιγο τυρι τριμμενο
Το μεσημέρι θα φάω τόνο με ανάμεικτη σαλάτα, κολοκύθι, ντομάτα, λάχανο, κι ό,τι έχω! Ισως ακουγεται αηδια αλλα γευστικα μου αρεσουν πολυ τα λαχανικα τουρλου!
Φοβαμαι οτι δε θα χορτασω με τον τονο και θα ξεπαγωσω κρεας για το βραδυ! Γενικα θα προσπαθησω να οργανωθω αλλα και να προβλεπω, ωστε και η διαιτα να δουλεψει και εγω να κανω σωστα την προσπαθεια μ.
25-03-2013, 13:17 #223
1/2 κιλο κατω!!μπραβο:thumbup::thumbup::thumbup:: thumbup:
Δεν το κατάλαβα αυτό με τη πρωτείνηαν μιλας για περιεκτικοτητα τροφης σε πρωτεινη ειμαι ασχετη. Ποιο ειναι το ελαχιστο που μπορω να τρωω σε πρωτεινουχο τροφιμο? Αυτο με νοιαζει. Που δε νομιζω να πεφτω κατω απο αυτο γιατι τρωω καλα!
.
1 αυγο = περιπου 50 γρ. πρωτεινη
30γρ. τυρι= 30 γρ. πρωτεινη
ειναι ηδη 80γρ. στη διαιτα λεει ξεκινας με 60 γρ (2 οΖ) και αν συνεχισεις να πεινας βαζεις και αλλο,δεν σε περιοριζει αλλα σου λεει ξεκινα ετσι
γιαυτο δεν πρεπει να βαζεις πολλες πηγες πρωτεινης εκτος απο την αφομοιωση πεφτει πολυ και σαν ποσοτητα για πρωινο
μπορεις το ενα πρωι να βαλεις στην ομελετα τυρι,το επομενο γαλοπουλα,το αλλο κοτοπουλο κλπ οχι ολα μαζι αλλα αν νομιζεις οτι θα σε στρεσαρει αν τα διαχωριζεις καντο ετσι οπως το κανεις απλα προσπαθησε με το ματι να καταλαβαινεις τις ποσοτητες για να μην εχεις το μετρημα που σε ενοχλει και να μην υπερβαινεις σε ποσοτητες.δεν ειναι πρωτεινικη διαιτα να τρως οσο θελεις πρωτεινη
κοιτα τι γραφει σε αυτα που σου εγραψα παραπανω για τη πρωτη φαση..
BREAKFAST
25-03-2013, 15:57 #224
Κατάλαβα! Βασικά επειδή με "στρεσαρει" όπως λες το να μετράω οτιδήποτε για τώρα, θα το κάνω οπτικά. Πολύ χρήσιμο αυτό που είπες, μια πηγή πρωτείνης σε κάθε γεύμα. Κι εύκολο! Στην κατανόηση, στην πράξη δεν ξέρω
Από αύριο θα κάνω σκραμπλντ το αυγό (δεν είμαι καλή στις ομελέτες κι επίσης θα ήθελα να γλιτώνω την 1 κ.γ. λάδι που βάζω για να μη κολλήσει).
Πρίν το αυγό θα σωτάρω (χωρίς λάδι, με τα υγρά τους) λαχανικά κατά βούληση. Ενδιάμεσα θα τρώω γαλοπούλα με λαχανικά. Για να δούμε. Πάντως είναι μανίκι στην αρχή, δε μπορείς να φας και πολλά!
Και μέχρι τώρα τα έκανα και λάθος οπότε σκέψου να τα έκανα σωστά πόσο πιο μανίκι θα ήταν :dork:
25-03-2013, 17:01 #225
Λες και μου είπες να κάνω το αντίθετο:
11:00 καφέ σκετο, ομελέτα με 2 αυγά, 1 ντομάτα, 3 φ. γαλοπούλα, λίγο κασέρι (μάλλον) τριμμένο
14:00 3 ρολάκια με γαλοπούλα βραστή και τυρί τηγμένο light, 1 αγγούρι, 3 ελιές
μεσημέρι ψάρια τηγανιτά (2 μπακαλιαράκια), χόρτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο (που "δεν το έφαγα"), "παγωτό" με 1 γιαούρτι 2% με λίγο κακάο και ζαχαρίνη
πιο μεσημέρι 41 φυστίκια Αιγίνης, 2 μπακαλιαράκι τηγανιτά
-----------------
εκεί που λέω "μεσημέρι - πιο μεσημέρι" ουσιαστικά τα έφαγα όλα μαζί σε ένα δύωρο! Μπορώ να πω ότι πια χόρτασα, για τώρα!
Δυστηχώς τελευταία το μεσημέρι δεν τη παλεύω, είναι η ώρα που κοιμάται το παιδί, ηρεμώ από τη δουλειά, θέλω να φάω τα πάντα. Ας σκεφτω θετικά, μέχρι τώρα έτρωγα βλακείες. Αν πάνω απο 30 γρ. πρωτείνης γίνονται λίπος, πόσο μάλλον τα γλυκά και τα άλλα που έτρωγα!
Κι όχι μόνο αυτό, λόγω τύψεων μασαμπούκιαζα και το βράδυ.
Ελπίζω σιγά σιγά να βελτιωθώ, μου φαίνεται θα τελειώσουν οι 2 εβδομάδες της φάσης 1 και θα τη συνεχίσω μέχρι να μάθω να χειρίζομαι σωστά τα γεύματα.
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....