south beach διαιτα... - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 19 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast
Results 121 to 135 of 276
    Senior Member
    μετα απο 2 εβδομαδες βάζεις υδατάνθρακες... αλλωστε μη ξεχνάτε οτι δεν βγαινουν ποτε οι υδατανθρακες εντελώς γιατι πολλές απο τις τροφές που επιτρεπονται εχουν μια μικρή ποσότητα... αλλα για εμενα νομίζω το δυσκολο ειναι οι 2 πρωτες εβδομαδες. Μετα η διατροφη μοιαζει τοσο πολυ με ολες οι ισορροπημενες που δινουν οι διαιτολογοι... α, και κατι ακόμη, τα δημητριακα πρωινου ειναι σκέτη μουφα.... πολυυυυυυ ζαχαρη λεμεεεε

Senior Member
    αν την εκανα για 2 βδομαδες, δε θα υπηρχε 3η :P

Senior Member
    χαχαχαχα εισαι ΘΕΑ ΡΕ! ΣΕ ΠΑΩ!!!

Senior Member
    Originally posted by Silk
    Originally posted by forty
    εγω που την εχω κανει πανω απο μια φορα σου λεω οτι ειναι παρα πολυ καλη,αν θελεις να την ακολουθησεις θα δεις και τα κιλα να χανονται και διαφορα στο δερμα και στην ενεργεια σου.
    ουσιαστικα αφαιρει ολα τα ασπρα αλευρια και ζαχαρα απο τη διατροφη,ειναι αυτο που κανουν και οι διαβητικοι.
    οταν παρω 2-3 κιλα την ξεκιναω παλι αν και ποτε δεν εχω πισωγυρισει τοσο ωστε να τρωω ανθυγιεινα αλλα τις περιοδους των γιορτων η οταν ειμαι σε περιοδο αγχους παντα τρωω παραπανω και χρειαζεται να την επαναλαβω.
    Δεν την παλεύω χωρίς υδατάνθρακες, καταλήγω μετά από λίγες μέρες να κάνω μικρά υπερφαγικά επεισόδια.
    Η απουσία υδατανθράκων με κάνει να νιώθω αδύναμη ειδικά τις πρώτες μέρες. Συν του οτι τρόπος ζωής μου δεν συμβαδίζει με το να αποκλείω τροφές, δηλαδή άμα το πρωί άργησα να ξυπνήσω και έφυγα σφαίρα για δουλειά, θα φάω ένα τοστ στο γραφείο ή ένα κουλούρι. Σε αυτήν την δίαιτα μόνο γιαούρτι μπορείς. Πολλές φορές τρώμε στην πεθερά μου, μου είναι πιο εύκολο να περιορίσω την ποσότητα προκειμένου να μην ξεφύγω σε θερμίδες παρά να μην φάω και να γυρίσω στο σπίτι να μαγειρέψω για εμένα. Επίσης τα υποκατάστατα ζάχαρης με πειράζουν και τα θεωρώ ανθυγιεινά ειδικά άμα προστίθονται σε ζεστά ροφήματα.
    Κυρίως όμως δεν θέλω να ζοριστώ για να χάσω τα κιλά, θέλω να μου γίνει μάθημα το τι μπορώ να τρώω χωρίς να ανεβοκατεβαίνω στα κιλά, να μάθω να τρώω σαλάτες και φρούτα όταν πεινάω, να μάθω να μαγειρεύω χωρίς να σπαταλάω μισό μπουκάλι λάδι γιατί κάποια στιγμή ελπίζω να γίνω μαμά και θέλω τα παιδιά μου και ο συντροφός μου να τρώνε σωστά. Δεν θέλω κάθε 6 μήνες να κάνω δίαιτα γιατί πήρα πάλι κιλά.
    Αν αισθανεσε αδυναμια κατι δεν κανεις καλα μ'αυτη τη διαιτα.οι διαβητικοι ετσι τρωνε μια ζωη :wink2: Για πρωινο υπαρχουν διαφορες επιλογες εκτος απο το γιαουρτι,βραστα αυγα με αγγουρι και ανθοτυρο η ομελετα απο ασπραδια με μανιταρια η χυμο λαχανικων με λιγο ζαμπον και τυρι απαχο κλπ κλπ.
    και μετα τις δυο βδομαδες που εχει 90 γρ. ολικης μπορεις να φας κουλουρι η τοστ με ψωμι ολικης η αν εσυ αντεχεις μπορεις να μην κανεις καθολου την πρωτη φαση και να περασεις κατευθειαν στη δευτερη οποτε δεν θα στερησε το πρωινο τοστ.Ασε που οπουδηποτε μπορεις να φας χωρις να γυριζεις σπιτι σου να μαγειρευεις,η δικη μου επιλογη αν δεν υπαρχει απολυτως τιποτα αλλο στο τραπεζι να φαω ειναι μια μεγαλη σαλατα με τυρι και με χορταινει

Senior Member
    Με όλον τον σεβασμό οι διαβητικοί δεν τρώνε έτσι, και η αδυναμία είναι φυσικό επακόλουθο μιας τέτοιας δίαιτας μιας και ο οργανισμός που έχει μάθει να καίει γλυκόζη μέχρι να διασπάσει λίπος για ενέργεια κατεβάζει ασφάλειες

Οι Διαβητικοί τρώνε φρούτα αποφεύγονται ορισμένα όπως σταφύλια και σύκα αλλά δεν θα πεθάνουν κιόλας άμα 1 φορά τον μήνα φάνε. Πορτοκάλια, μήλα και κάποια άλλα επιτρέπονται σε ορισμένες ποσότητες, το οποίο σημαίνει να μην φάει ο διαβητικός 1 κιλό στην καθισιά του ή να μην πίνει κάθε μέρα 3 πορτοκάλια στημένα.

Αλεύρι τρώνε, όπως και ψωμί και ρύζι και ζυμαρικά, απλά δεν επιτρέπεται να τα υπερκαταναλώνουν όπως κανονικά θα έπρεπε να κάνουμε όλοι. Το μόνο που απαγορεύεται είναι η ζάχαρη και όλα τα παράγωγα της.

Οι Διαβητικοί επίσης κάνουν Υπερφαγικά επεισόδια με κατανάλωση ζάχαρης κάτι που οι γιατροί θεωρούν αναμενόμενο για αυτό και μετριούνται καθημερινά, πολλές φορές σηκώνονται στον ύπνο τους και τρώνε χωρίς μάλιστα να το θυμούνται την επόμενη ημέρα.

Τέλος μάλλον δεν διάβασες ολόκληρο το ποστ μου όπου ανέφερα ότι το πρωινό κάποιου που δεν πρόλαβε να φάει στο σπίτι και πήγε νηστικός στην δουλειά μπορεί να είναι μόνο το γιαούρτι ή ότι να τρώω μετά από 8 ώρες δουλειά και 1 ώρα πηγαινέλα σαλάτα μέχρι να γυρίσω σπίτι δηλαδή ακόμα 2 ώρες δεν παίζει, θα το κάνω 1,2 φορές μετά απλά θα κουραστώ και θα πέσω με τα μούτρα.

Έχουμε ξεχάσει ότι η υπερκατανάλωση κρέατος απέχει μίλια από έναν σωστά διατροφικό τρόπο ζωής και η διαίτα αυτή στο προσφέρει στο άπειρο.

Ότι είχα να πω το είπα, ο καθένας είναι διαφορετικός εγώ πχ δεν μπορώ μετά από κάθε χριστούγεννα και πάσχα που τρώμε παραπάνω να κάνω στερητική δίαιτα, θέλω να πέφτουν τα κιλά μόνα τους απλώς γυρνόντας στον νορμάλ τρόπο διατροφής μου, άλλος μπορεί να το θεωρεί πιο εύκολο, οτι λειτουργεί στον καθένα.

Senior Member
    κοριτσια αυτο που εγω εχω καταλαβει ειναι πως δεν υπαρχει μαγικη διαιτα. το κολπο για το αδυνατισμα ειναι ενα και μοναδικο -εφοσον βεβαια δεν υπαρχουν θεματα υγειας- ΝΑ ΤΡΩΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΚΑΙΣ. καπου εδω εισερχονται ολες οι διαιτες που για εμενα δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια μεθοδο που θα μας οδηγησει στο παραπανω ζητουμενο ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕς ΑΠΟ ΟΣΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ. η καθε βεβαια διαιτα εχει διαφορετικους κανονες που σου λεει πως θα το πετυχεις αυτο.
    η αποψη μου ειναι να βρουμε τη διαιτα που μας ταιριαζει και οταν λεω μας ταιριαζει εννοω να μπορουμε να την αντεξουμε και να μην τα παρατησουμε μετα απο μια εβδομαδα. ολες οι διαιτες εχουν καποιους περιορισμους αναγκαστικα για να επιτευχθει το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ που περιεγραψα πιο πανω. επιλεγουμε συνεπως τη διαιτα και κατα συνεπεια τους περιορισμους που ειναι λιγοτερο οδυνηροι για τον χαρακτηρα μας και τον τροπο ζωης μας.
    φιλακια καλο βραδυ και καλη επιλογη αναμεσα στη πληθωρα διατροφικων μοντελων που μας προτεινονται

Senior Member
    natalia ετσι ακριβως οπως τα λες,τι ταιριαζει στον καθενα απο μας και τι ειναι υγιεινο

Με όλον τον σεβασμό οι διαβητικοί δεν τρώνε έτσι, και η αδυναμία είναι φυσικό επακόλουθο μιας τέτοιας δίαιτας μιας και ο οργανισμός που έχει μάθει να καίει γλυκόζη μέχρι να διασπάσει λίπος για ενέργεια κατεβάζει ασφάλειες

Οι Διαβητικοί τρώνε φρούτα αποφεύγονται ορισμένα όπως σταφύλια και σύκα αλλά δεν θα πεθάνουν κιόλας άμα 1 φορά τον μήνα φάνε. Πορτοκάλια, μήλα και κάποια άλλα επιτρέπονται σε ορισμένες ποσότητες, το οποίο σημαίνει να μην φάει ο διαβητικός 1 κιλό στην καθισιά του ή να μην πίνει κάθε μέρα 3 πορτοκάλια στημένα.

Αλεύρι τρώνε, όπως και ψωμί και ρύζι και ζυμαρικά, απλά δεν επιτρέπεται να τα υπερκαταναλώνουν όπως κανονικά θα έπρεπε να κάνουμε όλοι. Το μόνο που απαγορεύεται είναι η ζάχαρη και όλα τα παράγωγα της.

Οι Διαβητικοί επίσης κάνουν Υπερφαγικά επεισόδια με κατανάλωση ζάχαρης κάτι που οι γιατροί θεωρούν αναμενόμενο για αυτό και μετριούνται καθημερινά, πολλές φορές σηκώνονται στον ύπνο τους και τρώνε χωρίς μάλιστα να το θυμούνται την επόμενη ημέρα.

Τέλος μάλλον δεν διάβασες ολόκληρο το ποστ μου όπου ανέφερα ότι το πρωινό κάποιου που δεν πρόλαβε να φάει στο σπίτι και πήγε νηστικός στην δουλειά μπορεί να είναι μόνο το γιαούρτι ή ότι να τρώω μετά από 8 ώρες δουλειά και 1 ώρα πηγαινέλα σαλάτα μέχρι να γυρίσω σπίτι δηλαδή ακόμα 2 ώρες δεν παίζει, θα το κάνω 1,2 φορές μετά απλά θα κουραστώ και θα πέσω με τα μούτρα.

Έχουμε ξεχάσει ότι η υπερκατανάλωση κρέατος απέχει μίλια από έναν σωστά διατροφικό τρόπο ζωής και η διαίτα αυτή στο προσφέρει στο άπειρο.

Ότι είχα να πω το είπα, ο καθένας είναι διαφορετικός εγώ πχ δεν μπορώ μετά από κάθε χριστούγεννα και πάσχα που τρώμε παραπάνω να κάνω στερητική δίαιτα, θέλω να πέφτουν τα κιλά μόνα τους απλώς γυρνόντας στον νορμάλ τρόπο διατροφής μου, άλλος μπορεί να το θεωρεί πιο εύκολο, οτι λειτουργεί στον καθένα.
    Αν διαβαζες την πρωτη σελιδα που εχω γραψει τη διατροφη θα δεις οτι εχει και φρουτο καθε μερα και δημητριακα αποκλειστικα ομως ολικης αλεσης απο 30-90 γρ. αναλογα με ο βαρος-υψος μας,και επειδη εχω συγγενη διαβητικο ξερω οτι ακριβως ετσι τρωνε.Δεν εγραψα ουτε για υπερκαταναλωση κρεατος τιποτα και διαφωνω με τις διαιτες τυπου ατκινς που εχουν πολλα κρεατικα.οσο για το πρωινο σε ποια διαιτα που θα σου δωσει διαιτολογος δεν θα χρειαστει να το προγραμματισεις?αν δεν το κανεις πολυ απλα εκεινη την ημερα θα ξεφυγεις δεν εγινε και τιποτα

ενδεικτικα η μερα μου σημερα ηταν

το πρωι 1 γιουρτι 2% ,30γρ. ταχινι,1 κριτσινι ολικης αλεσης
    το μεσημερι 1 μεγαλη γλωσσα φιλετο ψαρι και μια μεγαλη σαλατα απο σπανακι,μπροκολο,αγγουρι,ε� �αιολαδο και τυρι γραβιερα
    το απογευμα 1 μηλο
    το βραδυ θα φαω ομελετα με σαλατα και ανθοτυρο

Senior Member
    μα forty μου δεν θέλω να κάνω δίαιτα, δεν θέλω να τρώω ότι γράφει το μενού από έναν διαιτολόγο για μια ζωή, θέλω να τρώω ότι μου την βιδώσει κάθε πρωί στην ποσότητα που μπορώ, θέλω να αποφασίζω μόνη μου τι θα φάω και ανα πάσα ώρα να ξέρω τι σημαίνει θερμιδικά αυτό που έχω φάει.
    Θέλω μια διατροφική στάση ζωής που να μπορώ να ακολουθήσω.

Τα 30-90 γραμμάρια δεν είναι η ενδεικτική ποσότητα ημερίσιας λήψης υδατανθράκων.
    Δεν θέλω να ξαναλέω τα ίδια.
    Οι διαβητικοί τρώνε υδατάνθρακες όπως ρύζι, μακαρόνια κλπ. απλώς τους τρώνε σε μοιρασμένα γεύματα και συνιστάται να καταναλώνονται μη επεξεργασμένοι.

Η δίαιτα γράφει:

Protein: Quantity is not limited. See choices

Στις πρωτείνες είναι τα κρέατα.

Senior Member
    μα forty μου δεν θέλω να κάνω δίαιτα, δεν θέλω να τρώω ότι γράφει το μενού από έναν διαιτολόγο για μια ζωή, θέλω να τρώω ότι μου την βιδώσει κάθε πρωί στην ποσότητα που μπορώ, θέλω να αποφασίζω μόνη μου τι θα φάω και ανα πάσα ώρα να ξέρω τι σημαίνει θερμιδικά αυτό που έχω φάει.
    Θέλω μια διατροφική στάση ζωής που να μπορώ να ακολουθήσω.
    oποτε γιατι το συζηταμε τοση ωρα στο θεμα για τη διαιτα αυτη?στα υπολοιπα δεν υπαρχει λογος να απαντησω αφου δεν σε ενδιαφερει,εγω το ανοιξα αυτο το θεμα γιατι ειναι μια διατροφη που ακολουθω χρονια και θεωρησα οτι κανω συζητηση με καποιον που ενδιαφερεται

Senior Member
    Originally posted by natallia
    κοριτσια αυτο που εγω εχω καταλαβει ειναι πως δεν υπαρχει μαγικη διαιτα. το κολπο για το αδυνατισμα ειναι ενα και μοναδικο -εφοσον βεβαια δεν υπαρχουν θεματα υγειας- ΝΑ ΤΡΩΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΚΑΙΣ. καπου εδω εισερχονται ολες οι διαιτες που για εμενα δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια μεθοδο που θα μας οδηγησει στο παραπανω ζητουμενο ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕς ΑΠΟ ΟΣΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ. η καθε βεβαια διαιτα εχει διαφορετικους κανονες που σου λεει πως θα το πετυχεις αυτο.
    η αποψη μου ειναι να βρουμε τη διαιτα που μας ταιριαζει και οταν λεω μας ταιριαζει εννοω να μπορουμε να την αντεξουμε και να μην τα παρατησουμε μετα απο μια εβδομαδα. ολες οι διαιτες εχουν καποιους περιορισμους αναγκαστικα για να επιτευχθει το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ που περιεγραψα πιο πανω. επιλεγουμε συνεπως τη διαιτα και κατα συνεπεια τους περιορισμους που ειναι λιγοτερο οδυνηροι για τον χαρακτηρα μας και τον τροπο ζωης μας.
    φιλακια καλο βραδυ και καλη επιλογη αναμεσα στη πληθωρα διατροφικων μοντελων που μας προτεινονται
    ακριβως αυτο:Δεν υπαρχει μαγικη διαιτα

Senior Member
    φορτυ επειδη βαριεμαι κ το βιβλιο να βρω κ να ψαχνω ολο το τοπικ...μηπως θυμασαι αν μπορω να μπω κατευθειαν στην φαση με τα φρουτα? εχω στοχο ναρχισω τα φρουτα κ οχι να τα κοψω...για να μη τρωω αλλα...
    μετα απο ποια βδομαδα κοιταω κ σε ποιο λινκ? σευχαριστω πολυ κ παλι! παω να χαζεψω το ελληννικο λινκ

Senior Member
    ναι και βεβαια μπορεις να μην κανεις τις πρωτες δυο βδομαδες,αυτες ειναι για να σε βοηθησουν να απεξερτηθεις απο τη ζαχαρη και το ασπρο αλευρι,αν δεν εχεις προβλημα και μπορεις να κρατηθεις στη διατροφη μπορεις να πας κατευθειαν στη δευτερη φαση.
    ειναι αυτη..
    http://www.southbeach-diet-plan.com/shoppinglist_p2.htm
    εχει μεχρι 3 φρουτα απο τα επιτρεπομενα την ημερα αλλα πρεπει να ξεκινησεις απο ενα την ημερα και οσο χανεις μπορεις να βαζεις περισσοτερα φρουτα,αν δεις οτι κολλας πηγαινεις παλι στο ενα.Το ιδιο ισχυει και για τα δημητριακα,ξεκινας με μια μεριδα ολικης αλεσης εως 3 μεριδες :thumbup:

Senior Member
    alma ριξε μια ματια τη βρηκα :grin:

Senior Member
    Eυτυχως μπαινει η ανοιξη!!!!! ο χειμωνας μου αφησε 6 ολοκληρα κιλα,δεν ξερω πως τα καταφερα και ενω παντα ημουν 2 πανω δυο κατω μεσα σε ενα μηνα εβαλα 4 κιλα :dork: Σημερα 3 μερα που κανω south beach με στοχο μεχρι τελη Μαιου να ειμαι παλι 63

Senior Member
    το ειχα πει και αλλου το λεω και εδω εμενα η διατροφη που με ξεκολησε ειναι
    πρωι- βρομη με γαλα η κοτατζ με αμυγδαλα
    μεσημερι - απαχη πρωτεινη( κοτοπουλο στηθος, φιλετο ψαρι, κιμας, ασπραδια,) με βραστα πρασινα λαχανικα(φασολακια, μπροκολο, κολοκυθακια) η πρασινη σαλατα με δυο κουταλιες λαδι

απογευμα- ενα δαχτυλο πικρη σοκολατα
    βραδυ- το ιδιο με το μεσημερι

Page 9 of 19 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast