south beach διαιτα... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 19 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 16 to 30 of 276
    Senior Member
    Fruit: 1 fruit serving allowed daily (with this meal or other). Gradually increase to 3 total servings for the day. See choices
    αυτολεει στην φαση 2 ομως.
    στην φαση 1 δεν εχει φρουτα

Senior Member
    πω παλι μαζι γραφαμε.κανω μοκο κ συζητειστε μηπως κ καταλαβω αν εχει φρουτα τελικα και τις 2 πρωτες εβδομαδες.
    αλλιως δεν μπορω να την κανω...

Senior Member
    Τις 2 πρώτες εβδομάδες καθόλου φρούτα , το λέει στη λίστα.
    Μετά 1 την ημέρα με σταδιακή αύξηση, δεν είπα κάτι διαφορετικό, ξέρεις διαβάζω κι εγώ .
    Εσύ είπες οτι κανείς διαιτολόγος δε θα μου βάλει φρούτα, και όσο για τις κούπες φρούτων εσύ το μεταφράζεις σε 1,5 μήλο
    όχι ο οργανισμός υγείας.

Τελικά δεν με αφορά άλλο το θέμα, προτιμώ την μεσογειακή διατροφή, και όχι την κάθε αμερικανιά που κυκλοφορεί

Senior Member
    http://www.preventionmag.gr/default....supercat_id=10
    αυτο ειναι που λεει για τις 2 πρωτες εβδομαδες που ειναι "αφρουτες"
    φορτυ ειναι πολυ ενδιαφερον
    χειμωνα ανετα που δε μαρεσουν τα φρουτα!
    μεχρι τοτε τι κανω με τη μανια για γλυκο δεν ξερω!
    πρεπει να φυγει τωραα!
    ασε που το χειμωνα δεν εχει ωραια λαχανικα...

Senior Member
    Μπετυ στο σημερινο διαιτολογιο(ειχα ραντεβου σημερα)
    μου χει ενα φρουτο την ημερα για ολη την εβδομαδα. μαλλον ησουν αποτομη.
    δεν ειπε οτι κανεις δε θα βαλει φρουτα αλλα πανω απο 1 φρουτο νομιζω.
    κ ναι συνηθως δεν βαζουν εκτος κι αν το ζητησεις.
    ολα ειναι θεμα πελατη μη το ξεχναμε!

Νιτιτες, αυριο το παιρνω να το μελετησω!

Senior Member
    Καληνύχτα κοραλάκι,
    πάντως δεν είχα πρόθεση να είμαι απότομη, ίσως έτσι φάνηκε αφού με τα γραπτά συμβαίνει αυτό.

Ναι το θέμα φρούτα είναι καθαρά υποκειμενικό, σε άλλους είναι απαραίτητα σε άλλους όχι,
    ωστόσο δε μου έχει τύχει διαιτολόγος που να μη μου βάλει φρούτα στη διατροφή μου, το αντίθετο μάλιστα,
    άλλωστε ας μη γελιόμαστε κανείς δεν πάχυνε τρώγοντας φρούτα, από άλλα παχαίνουμε και ξέρουμε πολύ καλά από τί παχαίνουμε......

Senior Member
    Originally posted by BettyG
    Τις 2 πρώτες εβδομάδες καθόλου φρούτα , το λέει στη λίστα.
    Μετά 1 την ημέρα με σταδιακή αύξηση, δεν είπα κάτι διαφορετικό, ξέρεις διαβάζω κι εγώ .
    απο τις δυο πρωτες βδομαδες εβγαλες οτι η διαιτα ειναι ανθυγιεινη ενω αμεσως τις επομενες σου δινει απο ενα εως τρια φρουτα?????τις πρωτες φυσικα δεν εχει γιατι η εννοια της ειναι να απεξαρτηθεις απο καθε ειδους γλυκαντικο και να μπορεσεις να ακολουθησεις τη διαιτα μετα.
    Δεν ειναι να την κανεις 15 μερες και να σταματησεις μετα,υποτιθεται οτι θα την ακολουθεις για μηνες αν χρειαστει και μετα συντηρηση θα κανεις παλι με τις αρχες της διαιτας.

και ψωμια δεν εχει καθολου τις πρωτες 2 βδομαδες και μετα εχει απο 30-90 γρ. την ημερα αναλογα τον οργανισμο

Originally posted by BettyG
    Εσύ είπες οτι κανείς διαιτολόγος δε θα μου βάλει φρούτα, και όσο για τις κούπες φρούτων εσύ το μεταφράζεις σε 1,5 μήλο
    όχι ο οργανισμός υγείας.

Τελικά δεν με αφορά άλλο το θέμα, προτιμώ την μεσογειακή διατροφή, και όχι την κάθε αμερικανιά που κυκλοφορεί
    οχι ειπα οτι δεν θα σου βαλει 3 φρουτα οχι οτι δεν θα βαλει 1 φρουτο την ημερα,εμενα τουλαχιστον σε οσους διαιτολογους εχω παει πανω απο ενα φρουτο(και συνηθως μηλο)δεν μου εχουν βαλει στο διαιτολογιο.Εξαρταται απο το τι θερμιδες καις,δεν τρωνε ολοι τα ιδια γιαυτο και η σαουθ μπιτς ειναι ελαστικη

Φυσικα και μπορει να προτιμας οποιαδηποτε αλλη διαιτα,δεν την ποσταρα εδω για να την κανουμε ολοι,αλλα ρωτησα αν υπαρχουν καποιοι αλλοι που την ακολουθουν να την κανουμε μαζι,αλλα μην την κατηγορεις γραφοντας ανακριβιες αφου δεν εχεις διαβασει τα λινκ που ποσταρα.

Οσο για τις κουπες και το μηλο,αν δεν σου φαινεται σωστο οπως το εγραψα εγω μπες εδω...
    http://www.mypyramid.gov/pyramid/fruits.html#
    πατα πανω στο καθε φρουτο να σου πει πως ειναι η αναλογια,Το μηλο οσο και αν δεν σου αρεσει οπως το εγραψα,μια κουπα δινει ενα ΜΙΚΡΟ μηλο,δηλαδη σε μια γυναικα την ημερα δινει 1 1/2 μισο μηλο οχι παραπανω.
    1 1/2 μπανανα
    1 1/2 γρειπφρουτ
    1 1/2 ροδακινο
    3 δαμασκηνα
    12 φραουλες

οσο για τα αποξηραμενα δινει για μια κουπα φρεσκο 1/2 κουπα αποξηραμενο

ετσι ειναι οι μεριδες

koralaki δυστυχως αν για λιγες μερες,εστω για μια βδομαδα δεν κοψεις τελειως τη ζαχαρη και τη φρουκτοζη ειναι παρα πολυ δυσκολο να απεξαρτηθεις,το ξερω απο εμενα,αλλα δεν με ενδιαφερει 1-2 βδομαδες μπροστα σε ολο το καλοκαιρι που ερχεται.Δεν ειναι τιποτα θα περασουν πολυ γρηγορα,και εγραψα και παραπανω καποιος μπορει αν αισθανθει οτι απεξαρτηθηκε να κανει την πρωτη φαση λιγοτερο

Senior Member
    Κο ρίτσια καλημέρα...πέρισυ το Μάιο είχα αγοράσει το βιβλίο και την είχα κάνει για κανένα μήνα, αν θυμάμαι καλά. Είναι εύκολη (για μένα τουλάχιστον) και δε θυμάμαι να με είχε κουράσει. Απλώς εγώ δεν είχα χάσει παρά μόνο 1,5 κιλά στην πρώτη φάση. Για σας όμως μπορεί να είναι διαφορετικό, αν κρίνω από τις μαρτυρίες που είχε στο βιβλίο. Όπως και να\χει καλή επιτυχία σε όσες θα πάρουν την απόφαση.

Senior Member
    tidekpe εγω ειχα χασει 4 1/2 κιλα ολοκληρο τον πρωτο μηνα και την ακολουθησα παρα πολυ πιστα,δεν θυμαμαι ποσο εχασα την πρωτη φαση,ισως οσο και εσυ, αλλα αυτη ειναι σχεδον μονο υγρα,οχι για να χασεις κιλα.Αυτο που λενε για 5-10 κιλα ισχυει μονο αν εισαι πανω απο 120-130 κιλα αλλιως δεν χανεις με τιποτα τοσα.

Την ακολουθησα για πανω απο 7-8 μηνες και εχανα περιπου 1-2 κιλα τον μηνα αλλα ηταν μονο λιπος,φαινοταν στα ρουχα μου η διαφορα παρα πολυ και πραγματικα δεν τα πηρα απο τοτε,εχω δυο χρονια που ειμαι στη συντηρηση και τελευταια εφαγα αρκετα γλυκα και τωρα ξεκιναω παλι αποτοξινωση γιατι δεν με βλεπω καλα αν συνεχισω ετσι

Senior Member
    geia saw paidia ειμαι δουλεια κ δεν προλαβαινω να διαβασω τι γραφατε,
    το μεσημερι

να ενημερωσω οτι ξεκινω απο τωρα την διαιτα αυτη
    ψωνσα κ τιγκαρα το σπιτι με πιπεριες, ρεβες λαχανικα κτλ κτλ

κ ολα αυτα γιατι χθες βραδυ στις 1 εφαγα 1 πεπονι ολοκληρο κ ολο το βραδυ πεινουσα κ ηθελα αλμυρο μετα.
    αυτη η κατασταση δεν παει αλλο,
    κομμενα τα φρουτα για 2 εβδομαδες μονο αλλα κ τα γλυκα κ η πεινα.

φορτυ σευχαριστω για αλλη μια φορα που με βοηθας, πηρα το βιβλιο, κ μονο που το κοινοποιησες μου εκανες πολυ καλο.
    το μελετησα το πρωι κ ειναι εκπληκτικο,

να ρωτησω πριν φυγω επειδ ηστο ββιβλιο δεν αανφεροταν:

1. φυσικα τρωω ο,τι θελω μες τη μερα κοχι μονο οσα λεει στα διαιτολογια ετσι? (ειναι καποια περιεργα φαγητα
    2. αφου επιτρεπει χουμους θα πει οτι μπορω να φαω φασολαδα που θα κανω σημερα κ οσπρια γενικα?
    3. ταχινι ολικης αλεσης (χωρις μελι) κ ζαχαρινη επιτρεπονται?
    4. μανιταρια?
    α κ τα καροτα δεν τα εχει τις 2 πρωτες εβδομαδες αλλα μετα δινει συνταγη με λιγο καροτο μεσα.
    δηλαδη το νοημα ειναι οτι πχ τρωω φασολαδα που εχει καροτο αλλα οχι 1 καροτο ολοκληρο ή κοβω τελειως το καροτο?>

ευχαριστω πολυ πολυ.
    σε σκεφτομουν ολο το βραδυ που πεινουσα οτι παλι θα με σωσεις με τις ψαγμενες ιδεες σου!
    αρχιζω κ θα γραφω εδω τι τρωω
    γραφε κ συ κ οποιος την κανει παρακαλω γι ανα παιρνουμε ιδεες!
    πηρα θηκες για κεκακια κ θα φτιαξω μεσα κις λαχανικων που εχει με σπανακι!

Senior Member
    Originally posted by koralaki
    1. φυσικα τρωω ο,τι θελω μες τη μερα κοχι μονο οσα λεει στα διαιτολογια ετσι? (ειναι καποια περιεργα φαγητα
    2. αφου επιτρεπει χουμους θα πει οτι μπορω να φαω φασολαδα που θα κανω σημερα κ οσπρια γενικα?
    3. ταχινι ολικης αλεσης (χωρις μελι) κ ζαχαρινη επιτρεπονται?
    4. μανιταρια?
    α κ τα καροτα δεν τα εχει τις 2 πρωτες εβδομαδες αλλα μετα δινει συνταγη με λιγο καροτο μεσα.
    δηλαδη το νοημα ειναι οτι πχ τρωω φασολαδα που εχει καροτο αλλα οχι 1 καροτο ολοκληρο ή κοβω τελειως το καροτο?>

-------------------------
    πηρα θηκες για κεκακια κ θα φτιαξω μεσα κις λαχανικων που εχει με σπανακι!
    αντε να ξεκινησουμε μαζι!!σημερα τριτη μερα για μενα και εχει κλεισει το στομαχι μου τελειως!!

1. τι εννοεις τρως οτι θελεις?δεν καταλαβα ....εννοεις οσες απο τις τροφες επιτρεπει?αν ναι τα λαχανικα χωρις αμυλο επιτρεπονται οσα θελεις,οι πρωτεινες απαχες πρωτα βαζεις 60 γ. αν δεν χορτασεις αλλα 30γρ. αν δεν χορτασεις αλλα 30γρ. δεν σου λεει μην φας παραπανω ειδικα στις πρωτες δυο βδομαδες που ο στοχος δεν ειναι το χασιμο κιλων αλλα το να μας φυγει η επιθυμια για γλυκα και αλευροειδη

2. επιτρεπει 30 γρ. οσπρια,ναι μπορεις να φας την φασολαδα 30 γρ. στραγγισμενη αλλα να μην εχει γινει με ζαχαρη η σαλτσα και τα καροτα επειδη εχουν ζαχαρη τα απαγορευει τις πρωτες βδομαδες οχι για να μην παχυνεις.Παντως να ξερεις οτι 30 γρ. ειναι λιγο εγω συνηθως ειχα στο ψυγειο κρυα βραστα φασολια και τα εβαζα στη σαλατα καθημερινα.

3.ναι εγω παιρνω το Ολυμπος βιολογικο,δεν ειναι ολικης αλλα ειναι πολυ καλο και βαζω 30 γρ. στο γιαουρτι

4.μανιταρια οσα θελεις

υπαρχουν παρα πολλες συνταγες και για γλυκο,σιγα σιγα θα τις ποσταρω εδω,εκανα και γλυκα και κεικ και τσιτζκεικ και ενα γιουρτογλυκο με ζελε και κακαο

εφτιαχνα και σουφλε κολοκυθιου η με σπανακι η πρασα και το εκανα στο ταψι στο φουρνο και το ετρωγα σε 2 μερες.
    εκει εβαζα τα αυγα,τη μυζηθρα,τα ρυζι (ολικης μπασματι) και το λαδι που θα ετρωγα σε δυο μερες και εβαζα και πολλα λαχανικα και ετσι ειχα πιτα να τρωω οσο θελω.

πολυ καλη ιδεα ειναι τα μπιφτεκια λαχανικων και αν θελεις βαζεις μεσα και λιγο κοτοπουλο ψιλοκομμενο

ετσι θα εχεις κρυα φαγητα στο ψυγειο που μπορεις να το τρως οποτε πεινας.

γενικα να προσπαθεις να τρως πολλες φορες αλλα απο λιγο για να μην παιζει πανω κατω ο γλυκαιμικος δεικτης και να κρατας τον πρωτο καιρο οσο πιο απλη γινεται την διατροφη σου,οχι περιεργα και παραξενα φαγητα για να μην σε κουρασει και να μην κανεις λαθη,ξεκινα με μικρα βηματα να δεις πως θα τη συνηθισεις και θα σου φανει πολυ ευκολη διατροφη

Senior Member
    αυτα που θα φαω σημερα...

πρωι εφαγα 1 γιαουρτι 2% με 30γρ. ταχινι

τωρα μεσημερι 60γρ. τονο με μια μεγαλη χωριατικη και 40 γρ. ανθοτυρο και μια κουτ. ελαιολαδο

απογευμα θα φαω 1 ντιρολο με 1 αγγουρι

βραδυ ιδιο με το μεσημεριανο

αν πειναω ανοιγω το ψυγειο και παιρνω η ενα κομματι αγγουρι η μανιταρι ωμο η ντοματα με μια κουταλια ντιρολο και μου κοβει την πεινα αμεσως

Senior Member
    ok seyxaristv forty moy
    αρχιζω κ γω αυριο πρωι διοτι σημεραπρωι ειχα φαει κουλουρακια φουρνου με το γαλα!
    θα φαω κ τη φασολαδα κανονικα κ το βραδυ κατι ελαφρυ κ απο αυριο αρχιζω συστηματικα.

Οσπρια επιτρεπονται?
    δεν εχει το βιβλιο λιστα με οσπρια,
    στα λινκ που ειχες δωσει αν θυμαμαι καλα ελεγε επιτρεπονται ολα κανονικα.

Σημερα μελετη των λινκ κ του βιβλιου ξανα κ ξανα
    ας πουμε δεν θυμομουν οτι επιτρεπεται το γιαουρτι.
    παντως το βιβλιο δεν ειναι κ τοσο ευαναγνωστο, αφιερωνει μικρο κομματι στο τι τρως κ ποσο κτλ
    θα ξαναδω τα λινκσου κ θα την γκουγκλαρω κιολα.ειμαι ενθουσιασμενη!
    δεν μπορω αλλη πεινα πραγματικα.

Senior Member
    τα γογγυλια τα εχει στο βιβλιο στη λιστα με τα επιτρεπομενα στην φαση 1.
    το preevntion λεει οτι απαγορευονται.
    τι παζει εδω? γογγυλια λεει κ εχει σε παρενθεση (ριζες) αρα εννοει τις ρεβες?
    γογγυλια ρεβες κτλ δεν ειναι ιδια?
    μπορουμε να το διευκρινισουμε καπως αυτο?

αν η ρεβα ειναι rhubarb στα αγγλικα τοτε με βαση την αγγλικη εκδοση επιτρεπεται επισης στην φαση 1.
    ρεβες εγω εννοω αυτεςπου παιρνω απο ΣΜ, κατι τεραστια λευκα πραγματα σαν ριζες.

Senior Member
    μην ψαχνεις ουτε στο βιβλιο ουτε σε ελληνικες σελιδες να βρεις τις σωστες τροφες,δες στα λινκ του site της south beach,δεν ξερω αν επιτρεπεται απο τους ορους του φορουμ αλλα αν ναι μπορω να βαλω εδω τη λιστα που εχω στα αγγλικα η να σου τη στειλω με U2U αν δεχεται μεγαλα κειμενα

Page 2 of 19 FirstFirst 123412 ... LastLast