Results 196 to 210 of 276
Thread: south beach διαιτα...
-
24-03-2013, 01:35 #196
σε ευχαριστώ πολύ! Δεν ανοίγουν τα λινκ!!! Τα έψαξα
Ευτυχώς το βιβλίο τα λέει αναλυτικά, μόνο για τις ελιές δε λέει.
Αυτό με τα λιπαρά δεν το λέει ξεκάθαρα μέχρι τί ποσοστό λίπους αλλά λέει τυριά χαμηλών λιπαρών και όντως απαγορεύει αυτό το τυρί που είπες (δεν το έχω πάρει ποτέ, υποθέτω λόγω λιπαρών).
Λέει όμως ποιά τυριά επιτρέπονται. Αλλά βλέπεις είναι μεταφρασμένο (προφανώς) από τα αγγλικά και λίγο μπερδεύτηκα. Πχ δεν κατάλαβα αν λέει ανθότυρο (εγώ πήρα, καλά έκανα?)
Τα μπαμπιμπελ δεν έχω ιδέα τί είναι, πεινούσα υπερβολικά πολύ νηστική από χθες το βράδυ στις 1 θυμήθηκα οτί πεινάω στις 4 το μεσημέρι! Ανοιξα το ψυγειο, εψαξα με μανια κατι να επιτρεπεται (δεν ειχα καν τελειωσει την αναγνωση του βιβλιου) και τα εφαγα. Αυριο θα το κοιταξω καλυτερα το θεμα.
Εχω ενα ημερολογιο μπορεις μηπως να το βρεις να δεις τι εφαγα? Δεν εφαγα και τα 2 στηθη μαζι αλλα σπαστα μεσα στην ημερα. Δεν ηξερα οτι πρεπει να τα ζυγισω, ξερω οτι ωμα ηταν περιπου 250 γρ. το ενα, κι οταν μαγειρευονται μενουν περιπου τα μισα. Ειναι τοσο σημαντικο να ζυγιζω? Δεν θελω να πιεστώ και σε αυτό.
Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές! Ναι η κοκα κι εμένα μου φέρνει πείνα και τσιγαρο. Οπότε την αντικατέστησα με σόδα με λεμονάκι σήμερα.
Λάδι έβαλα 1 κ.γ. σήμερα συνολικά όλη ημέρα, οπότε θα δοκιμάσω να φάω κι ελίτσες αύριο που είπες, μου αρέσουν πολύ γμτ...
Γλυκό έχει (το βιβλίο) και καλά με ρικότα τυρί και βανίλια, ίσως υπάρχει κι άλλη βανίλια και κακώς έβαλα τη βανίλια τη σκόνη? Πάντως δεν τρωγόταν. Απόψε ήθελα γλυκό κι έτσι έφαγα ένα ολόκληρο λάχανο βρασμένο στις 1 το βράδυ. Αρχισα να τρώω αργά και το θεώρησα λογικό να φάω τέτοια ώρα. Να δω τώρα πως θα κοιμηθώ και πότε :duh:
Σε ζάλισα, είμαι ενθουσιασμένη!!! Ξέρεις γιατί, περίμενα πχ έτσι νηστική που ήμουν να υποκύψω σε όλα, στο ψωμί τα γλυκά, σε ό,τι είναι ευκολο και σε κοινη θέα! Ομως δεν το έκανα! Κι οχι μόνο αυτό αλλά ήμουν χορτάτη τσιμπολογόντας πράγματα που δεν πάχαιναν, κι αυτό μου άρεσε πολύ!
- 24-03-2013, 02:04 #197
θα τρελαθώ θα πηδηχτώ από το παράθυρο! Βάζει σε κέτωση η σαουθ? Δεν θελωωωωωωωωωωωω. Καλά είναι γεμάτη σαλατικά κτλ πως είναι δυνατόν? Οχι δεν το διαβασα καπου αλλαμου περασε απο το μυαλο επειδη το διαβαζα για την ατκινς. Στο βιβλιο δεν αναφερει πουθενα οτι πρεπει να μπω σε κετωση. Γνωριζεις κατι επ'αυτου forty? Δεν έχω σκοπό να έχω δοσοληψίες με στικάκια σε καμμιά περίπτωση!
Εχω και μια απορια για τα ξηροκαρπια, αν δε το βρω στο βιβλιο θα σε ρωτησω για το ζυγισμα τους/ποσοτητα. *ουτε να ζυγιζω θελω, εχω αναγκη να νιωσω ελευθεη εστω σε αυτα...
24-03-2013, 02:08 #198
Originally posted by sweetOctober
θα τρελαθώ θα πηδηχτώ από το παράθυρο! Βάζει σε κέτωση η σαουθ? Δεν θελωωωωωωωωωωωω. Καλά είναι γεμάτη σαλατικά κτλ πως είναι δυνατόν? Οχι δεν το διαβασα καπου αλλαμου περασε απο το μυαλο επειδη το διαβαζα για την ατκινς. Στο βιβλιο δεν αναφερει πουθενα οτι πρεπει να μπω σε κετωση. Γνωριζεις κατι επ'αυτου forty? Δεν έχω σκοπό να έχω δοσοληψίες με στικάκια σε καμμιά περίπτωση!
Εχω και μια απορια για τα ξηροκαρπια, αν δε το βρω στο βιβλιο θα σε ρωτησω για το ζυγισμα τους/ποσοτητα. *ουτε να ζυγιζω θελω, εχω αναγκη να νιωσω ελευθεη εστω σε αυτα...
http://lowcarbdiets.about.com/od/faq...tisketosis.htm
24-03-2013, 02:10 #199
δε θέλω, μου έχει μείνει μάλλον από την κύηση που δεν έπρεπε με την καμμία να μπω σε τέτοια για το μωρό. Αλλά τότε έτρωγα ρυζια μακρονια ψωμια, τα παντα ολα! Σε κάθε γεύμα! Επιβαλλόταν! Ενώ τώρα που δεν θα τα τρώω για 2 εβδομάδες σκέφτομαι ότι θα μπω σε κέτωση και δε θέλω. Δεν το θεωρώ υγιεινό, δεν ξέρω. Από την άλλη ίσως στην κύηση να φοβούνται για κέτωση με τόσο φαί για άλλους λόγους που δεν γνωρίζω, και να μην είναι (εκτός κύησης) τόσο εύκολο να μπείς σε αυτή. Οπότε τσάμπα προβλαματίζομαι. Πάντως σε όσα λινκ έχω διαβάσει μέχρι στιγμής αλλάκαι στο επίσημο βιβλίο της δίαιτας σαουθ μπιτς, για κέτωση ούτε λόγος!
24-03-2013, 02:34 #200
δε θέλω, μου έχει μείνει μάλλον από την κύηση που δεν έπρεπε με την καμμία να μπω σε τέτοια για το μωρό. Αλλά τότε έτρωγα ρυζια μακρονια ψωμια, τα παντα ολα! Σε κάθε γεύμα! Επιβαλλόταν! Ενώ τώρα που δεν θα τα τρώω για 2 εβδομάδες σκέφτομαι ότι θα μπω σε κέτωση και δε θέλω. Δεν το θεωρώ υγιεινό, δεν ξέρω. Από την άλλη ίσως στην κύηση να φοβούνται για κέτωση με τόσο φαί για άλλους λόγους που δεν γνωρίζω, και να μην είναι (εκτός κύησης) τόσο εύκολο να μπείς σε αυτή. Οπότε τσάμπα προβλαματίζομαι. Πάντως σε όσα λινκ έχω διαβάσει μέχρι στιγμής αλλάκαι στο επίσημο βιβλίο της δίαιτας σαουθ μπιτς, για κέτωση ούτε λόγος!
Φαντάζομαι ότι δεν έχεις χρόνο να διαβάσεις τι λέει το link που σου έδωσα οπότε θα σου τα πω με δυο λόγια... μπορεί και λίγα παραπάνω
:smilegrin:
A dangerous condition called ketoacidosis can develop in those with type 1 diabetes, and it is sometimes confused with normal ketosis.
Μύθος : Η κέτωση είναι επικίνδυνη για τον οργανισμό.
Αλήθεια : Η κέτωση συχνά μπερδεύεται με την κετοαξίδωση, μια όντως επικίνδυνη λειτουργία για τον οργανισμό. Η ίδια η κέτωση είναι μια απολύτως φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού μας.
ketosis merely means that our bodies are using fat for energy.
Συνοπτικά η εξήγηση είναι ότι όταν ο οργανισμός στερείται ενέργειας από υδατάνθρακες στρέφεται στο αποθηκευμένο λίπος. Δεν είναι και τόσο κακό, ε;
Επειδή έζησα 2 μήνες κάτω από αυτό το καθεστώς μπορώ να πω ότι είχα πάρα πολύ ενέργεια, παραπάνω και από ότι τώρα που τρώω παραπάνω υδατάνθρακες.
Από την άλλη αν τρως φρούτα δεν πιστεύω να μένεις τόσο χαμηλά σε υδατάνθρακες που να μπαίνεις σε κέτωση. Μη νομίζεις δεν είναι κάτι που γίνεται εύκολα!
24-03-2013, 02:36 #201
The South Beach Diet recommends enough low-glycemic carbs to prevent ketosis. Still, there can be some dehydration during Phase 1, and it is important to keep up with fluids. We suggest eight glasses of water or decaffeinated beverages per day. Ketosis-induced dehydration should definitely be avoided in people with established kidney problems or a predisposition to kidney problems (such as high blood pressure or diabetes). If there is any concern about this, you may begin with Phase 2 of the diet.
24-03-2013, 02:45 #202
:thumbup::thumbup:ευχαριστώ! Ουφ,,,
24-03-2013, 09:01 #203
σε ευχαριστώ πολύ! Δεν ανοίγουν τα λινκ!!! Τα έψαξα
Ευτυχώς το βιβλίο τα λέει αναλυτικά, μόνο για τις ελιές δε λέει.
Originally posted by sweetOctoberΑυτό με τα λιπαρά δεν το λέει ξεκάθαρα μέχρι τί ποσοστό λίπους αλλά λέει τυριά χαμηλών λιπαρών και όντως απαγορεύει αυτό το τυρί που είπες (δεν το έχω πάρει ποτέ, υποθέτω λόγω λιπαρών).
Λέει όμως ποιά τυριά επιτρέπονται. Αλλά βλέπεις είναι μεταφρασμένο (προφανώς) από τα αγγλικά και λίγο μπερδεύτηκα. Πχ δεν κατάλαβα αν λέει ανθότυρο (εγώ πήρα, καλά έκανα?)
.
Originally posted by sweetOctoberΤα μπαμπιμπελ δεν έχω ιδέα τί είναι, πεινούσα υπερβολικά πολύ νηστική από χθες το βράδυ στις 1 θυμήθηκα οτί πεινάω στις 4 το μεσημέρι! Ανοιξα το ψυγειο, εψαξα με μανια κατι να επιτρεπεται (δεν ειχα καν τελειωσει την αναγνωση του βιβλιου) και τα εφαγα.
.
Originally posted by sweetOctoberΕχω ενα ημερολογιο μπορεις μηπως να το βρεις να δεις τι εφαγα? Δεν εφαγα και τα 2 στηθη μαζι αλλα σπαστα μεσα στην ημερα. Δεν ηξερα οτι πρεπει να τα ζυγισω, ξερω οτι ωμα ηταν περιπου 250 γρ. το ενα, κι οταν μαγειρευονται μενουν περιπου τα μισα. Ειναι τοσο σημαντικο να ζυγιζω? Δεν θελω να πιεστώ και σε αυτό.Αυτο που πρεπει να μετρας ειναι τα λιπαρα,αν παρεις πολλα απο το κρεας,φας και ενα λιπαρο τυρι,βαλεις και ελαιολαδο σε ολα τα γευματα θα σε παει πισω απο τα κιλα που θα εχανες
The South Beach Diet does not involve counting calories, fat grams, or portion sizes.
This plan was designed to be simplistic and will help you understand the principles of metabolism and put it to work for your own body. A major key to success with the South Beach Diet is the Glycemic index (GI), which ranks carbohydrate foods based on the effect on blood sugar levels. When you start adding foods back into your diet in Phase 2, keep your focus on low-GI foods such as apples, berries, grapefruit, high-fiber cereal, and whole grain breads.
http://www.southbeach-diet-plan.com/tips.html
Originally posted by sweetOctoberΓλυκό έχει (το βιβλίο) και καλά με ρικότα τυρί και βανίλια, ίσως υπάρχει κι άλλη βανίλια και κακώς έβαλα τη βανίλια τη σκόνη? Πάντως δεν τρωγόταν. Απόψε ήθελα γλυκό κι έτσι έφαγα ένα ολόκληρο λάχανο βρασμένο στις 1 το βράδυ. Αρχισα να τρώω αργά και το θεώρησα λογικό να φάω τέτοια ώρα. Να δω τώρα πως θα κοιμηθώ και πότε :duh:
Originally posted by sweetOctoberΣε ζάλισα, είμαι ενθουσιασμένη!!! Ξέρεις γιατί, περίμενα πχ έτσι νηστική που ήμουν να υποκύψω σε όλα, στο ψωμί τα γλυκά, σε ό,τι είναι ευκολο και σε κοινη θέα! Ομως δεν το έκανα! Κι οχι μόνο αυτό αλλά ήμουν χορτάτη τσιμπολογόντας πράγματα που δεν πάχαιναν, κι αυτό μου άρεσε πολύ!
24-03-2013, 13:05 #204
Originally posted by forty
:thumbup::thumbup:ΜΠΡΑΒΟ!οταν αισθανεσε οτι θελεις να φας να εχεις παντα στο ψυγειο αγγουρακια,μαρουλι,λαχανο,� �ανιταρια και να τα τρως σε οτι ποσοτητα θελεις με λιγο απαχο τυρι η σκετα η με λιγο κοτοπουλο.Τωρα τις πρωτες 2 βδομαδες δεν επιτρεπετε αλλα μετα μπορεις σε καθε γευμα σου να τρως απο ενα παξιμαδακι η λιγο ρυζι μαυρο η αλλο ζυμαρικο και να κανεις 3αδες,θα δεις οτι ειναι παρα πολυ υγιεινη διατροφη και σε κανει να αισθανεσε πληρης,οσο για την κετωση μην φοβασε δεν ειναι τοσο χαμηλα οι υδατανθρακες αλλα αν θελεις μπορεις να μπεις κατευθειαν στην κυριως διατροφη και να παραλληψεις τις 2 πρωτες βδομαδες,απλα τις δεινουν για να απεξαρτηθεις απο ζαχαρη και ασπρο αλευρι
24-03-2013, 14:35 #205
forty είναι φυσιολογικό σήμερα να νιώθω λες κι χω φάει πάρα πολύ? Ξυπνήσαμε στις 11, στις 12 που ψαχνόμουν τί θα μαγειρέψω σήμερα ένιωθα μια λαιμαργία, μια απορία τί θα φάω, πως θα βγούν οι 2 εβδομάδες.
Πήρα πρωινό με καφέ σκέτο και 2 φέτες γαλοπουλα βραστή που τις έκανε ρολλάκια με τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών και λίγες πηρουνιές ανθότυρο. Εξακολουθούσα να "πεινάω". Εκοψα μια πιπερια κιτρινη σε στικακια, να υπαρχει προχειρη.
Πιστευα οτι θα την "καταβροχθίσω". Μασουλάω εδώ και λίγη ώρα ενώ παράλληλα μαγειρεύω. Νιώθω σα να έχω φάει πάρα πολύ.
Μπούχτισα! Νιώθω κορεσμό! Μου φαίνεται απίστευτο. Ποτέ μαγειρεύοντας δε νιώθω κορεσμό. Ίσα ίσα τρώω ένα κάρο βλακείες επειδή πεινάω και το φαγητό αργεί.
Τα έχω χάσει, δεν ήξερα ότι είναι τόσο εύκολο, θα το είχα κάνει νωρίτερα! Ποτέ μ δεν είχα δοκιμάσει να κόψω ψωμιά, ρύζια, μακαρόνια, πατάτες και φρούτα. Πάντα νόμιζα ότι τρώω λίγο από αυτά. Κι όμως έχουν τόσες θερμίδες και τα έτρωγα σε τρελές ποσότητες! Και μετά πεινούσα. Αυτό είναι το χειρότερο κομμάτι. Ετρωγα και πεινουσα και η πεινα αυτη δεν ηταν για οτιδηποτε, ηταν πεινα για νεο υδατανθρακα.
Ελπίζω στη δεύτερη φάση να με μάθει η διατροφή αυτή να διαχειρίζομαι πιο σωστά τους υδατάνθρακες, σε ποσότητα αλλά και ποιότητα.
24-03-2013, 18:39 #206
Tην πιπερια επρεπε να τη φας μαζι με τη γαλοπουλα και το τυρι,μην σε απασχολουν τα λαχανικα που δεν εχουν αμυλο γιατι τα εχει σε απεριοριστες ποσοτητες,μπορουσες για πρωινο ανετα να φας και την πιπερια και αγγουρακι μεχρι να αισθανεσε χορτασμενη!
Να το εχεις στο νου σου αυτο,για οταν θελεις να φας κατι να εχεις παντα κομμενα και πλυμενα λαχανικα στο ψυγειο και να τρως οσο θελεις απο αυτα και γενικα προσπαθησε να τρως με ολα τα γευματα σου η τα σνακς λαχανικα εστω και σε μικρη ποσοτητα.Μεχρι να μαθεις να διαχειριζεσε το στρες για να μην ξεσπας στο φαγητο τα τραγανα λαχανικα θα σε σωσουν,και σιγα σιγα θα δεις οτι μολις απεξαρτηθεις απο το αμυλο/ζαχαρη θα σου ειναι ακομα πιο ευκολο.
Προσπαθησε ενα ενα βημα καθε φορα οχι ολα μαζι,και να αντισταθεις στους υδατανθρακες,και να πεινας,και να εισαι στρεσαρισμενη ταυτοχρονα δεν γινεται,και αν το προσπαθησεις θα παραιτηθεις γρηγορα.
Εμενα με βοηθησε στην αρχη να αποδεκτω οτι τσιμπολογαω οταν αγχωνομαι η στρεσαρομαι,μετα με βοηθησε το να τρωω πολλα λαχανικα εκεινες τις στιγμες αντι για γλυκο η αμυλουχο,μετα απο λιγο καιρο αρχισα να βγαινω για περπατημα μολις αισθανομουν στρεσαρισμενη χωρις να ανοιγω το ψυγειο,και ακομα αργοτερα αρχισα να τρεχω,οτι ωρα και να ηταν μολις κατι με πιεζε εβγαινα για τρεξιμο.Δηλαδη προσπαθουσα να παρω τη σεροτονινη που ζητουσε ο οργανισμος μου απο την κινηση και οχι απο τη ζαχαρη.Ολα αυτα ομως ηρθαν σιγα σιγα οχι ολα μαζι
24-03-2013, 19:13 #207
Κατάλαβα! Τα λες φανταστηκά! Μου φαίνονται φανταστικά όλα αυτά. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που ζω. Θυμάσαι που σου έλεγα δεν πεινούσα, ε μετά πείνασα, πολύ, με τρέλα. Ε έφαγα αγγινάρες με αρακά, ανθοτυράκι κι ελίτσες.
Πρίν είχα φάει αυγό, τυρί και γαλοπούλα.
Βλακείες σκέφτηκα, εγώ με αυτά δε χορταίνω τον καλό καιρό που τρώω από όλα. Σκέφτηκα "φάε τα φυστίκια Αιγίνης". Ηταν λαθος μ. Ηξερα πως δε προκειται να φαω μονο 30. Δεν ηταν πεινα αλλα αυτο που με πιανει καθε μερα, ακορεστη ορεξη. Ποσα μεσημερια δε φτανω να εχω "εξαντλησει" τις θερμιδες της ημερας. Σκέφτηκα "ξεκόλλα, δε θερμιδομετρείς, φάε να χορτάσεις αλλά όχι άλλα φυστίκια".
Τα άφησα στην άκρη μετά έκανα ένα διάλειμμα από την κουζίνα.
Έκανα κάτι άλλο για να "μετρήσω" την πείνα μ. Πέρασε ένα δίωρο. Τελικά δεν πεινούσα. Τώρα πείνασα. Εφαγα παλι αγγιναρες με αρακα. Τα εχω μαγειρεψει με μια κουταλια ελαιολαδο, ολοκληρη κατσαρολα. Σκεφτηκα φαε χωρις τυψεις κι απο αυριο καλυτερα. Εφαγα τελικα μια μεριδα! Καμμια σχεση με τομεσημερι που επεσα με τα μουτρα! Και λιγο τυρακι. Τωρα νιωθω σκασμενη. Αν δεν πεινασω (πεινα οχι λιγουρα) δε θα ξαναφαω. Νιωθω τοσο πληρης.
Ειναι ωραιο να τρως και να χορταινεις. Και χωρις πολλες θερμιδες!
Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι πως δεν έχω λιγούρες για γλυκό σήμερα. Αδιαφορο για το γαλακτομπουρικο, τα μπισκοτα, τη σοκολατα. Οταν πεινασω σκεφτομαι τα επιτρεπτα τροφιμα. Τρωω απο αυτα και τελειωσε το θεμα εκει.
Ισως να μη τα εχω παει παλι σημερα και τοσο καλα γιατι τα εφαγα ολαααααααα μαζι μεταξυ καπου 3-7, αλλα τοτε πεινουσα.
Δεν θελω να με φορτωνω με τυψεις, ετσι εκανα και πριν, με τελειως αλλες τροφες. Θα προσπαθησω να το φτιαξω αλλα οχι ολα μαζι. Εχω βαλει την τελειομανια μ στην ακρη και ειμαι διατεθημενη αυτη τη φορα και τα μουτρα μ να φαω και να αγωνιστω. Αν δε δουλεψει ετσι θα το κανω να δουλεψει αλλιως.
Δεν εχω ξανακανει πρωτεινικη διαιτα και νιωθω εξω απο τα νερα μ τελειως! Σε εχω πρηξει :bigsmile: Μολις με βαρεθεις σε παρακαλω αγνοησε με! Θα εχεις απολυτο δικιο!!!
24-03-2013, 19:36 #208
αχ 2 απορίες παρακαλώ 1. ντομάτες έτρωγες στη φάση 1? Το βιβλίο λέει μέχρι 10 ντοματίνια ανα γεύμα. Αρα επιτρεπει πχ μια ντοματα. Σκεφτομαι να μη τη τρωω και να τη "φυλαω" για το μαγειρεμα πχ αν κανω φακες (τελικα φακες δεν ετρωγες αλλα το βιβλιο τις εχει στο χουμους, τι κανω?)
2. γιαουρτι κανει?
Εχω μπερδευτει γιατι αλλα λεει το βιβλιο αλλα καθε σαιτ. Παω να δω εκει που προτεινες :grind:
24-03-2013, 19:44 #209
Λοιπον τις φακες πουθενα δεν τις βρισκω, ουτε στα απαγορευμενα ουτε στα επιτρεπομενα. Το χουμους ομως ειναι απο ρεβυθια, αρα μηπως επιτρεπονται τα οσπρια στη φαση 1?
Για σιγουρια δε θα φαω μεχρι να μ πεις. Αλλωστε δε θα χορτασω με φακες, αλλα το χουμους το φερμαρω αγρια :yes:
24-03-2013, 21:31 #210
Originally posted by need2loose
αχ ρε Δήμητρα όταν τα λέγαμε, μας έκραζες... τόσο εύκολο είναι και ακόμη περισσότερο..... κόψε τις μ@λακίες τροφές και θα γνωρίσεις μια Δήμητρα που δεν ήξερες ότι υπάρχει!!!
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση