south beach διαιτα... - Page 16
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 16 of 19 FirstFirst ... 61415161718 ... LastLast
Results 226 to 240 of 276
    Senior Member
    Πρωτεϊνη

Συνιστώμενη ημερήσια δόση : 0,8 ανά κιλό σωματικού βάρους
    Κάθε μερίδα 28 γρ πρωτεϊνούχας τροφής αντιστοιχεί σε 7 γρ πρωτείνης

π.χ Μια μερίδα κοτόπουλου 120 γρ μας δίνει 30 γρ πρωτείνη

(μαγειρεμένο κοτόπουλο, κρέας, τοφού, ξηροί καρποί, σκληρό τυρί, 1 φλιτζάνι γάλα, ή ένα μεγάλο αυγό)

Senior Member
    Originally posted by need2loose
    Πρωτεϊνη

Συνιστώμενη ημερήσια δόση : 0,8 ανά κιλό σωματικού βάρους
    Κάθε μερίδα 28 γρ πρωτεϊνούχας τροφής αντιστοιχεί σε 7 γρ πρωτείνης

π.χ Μια μερίδα κοτόπουλου 120 γρ μας δίνει 30 γρ πρωτείνη

(μαγειρεμένο κοτόπουλο, κρέας, τοφού, ξηροί καρποί, σκληρό τυρί, 1 φλιτζάνι γάλα, ή ένα μεγάλο αυγό)
    :thumbup: Ετσι,αρα 3 τετοιες μεριδες την ημερα των 120 γρ.ειναι και λιγο παραπανω απο το κανονικο για μια γυναικα η πρωτεινη,παραπανω δεν χρειαζεται

Senior Member
    Originally posted by sweetOctober
    Κατάλαβα! Βασικά επειδή με "στρεσαρει" όπως λες το να μετράω οτιδήποτε για τώρα, θα το κάνω οπτικά. Πολύ χρήσιμο αυτό που είπες, μια πηγή πρωτείνης σε κάθε γεύμα. Κι εύκολο! Στην κατανόηση, στην πράξη δεν ξέρω
    Από αύριο θα κάνω σκραμπλντ το αυγό (δεν είμαι καλή στις ομελέτες κι επίσης θα ήθελα να γλιτώνω την 1 κ.γ. λάδι που βάζω για να μη κολλήσει).
    Πρίν το αυγό θα σωτάρω (χωρίς λάδι, με τα υγρά τους) λαχανικά κατά βούληση. Ενδιάμεσα θα τρώω γαλοπούλα με λαχανικά. Για να δούμε. Πάντως είναι μανίκι στην αρχή, δε μπορείς να φας και πολλά!
    Και μέχρι τώρα τα έκανα και λάθος οπότε σκέψου να τα έκανα σωστά πόσο πιο μανίκι θα ήταν :dork:
    το ξερω οτι δεν ειναι ευκολα ομως τα δυσκολα ειναι τα ωραια :tumble: αν ηταν ευκολα θα τα χαναμε τα κιλα τσακμπαμ,σκεψου ομως την ικανοποιηση που θα εχεις οταν βλεπεις να φευγει το λιπος απο πανω σου :yes:

επειδη θυμαμαι τις πρωτες μερες γιαυτο σου ειχα πει να προσπαθησεις να την κανεις οσο πιο απλη γινεται με παρομοια μενου για να μην στρεσαρεσε και να δωσεις περισσοτερο βαση στην ποιοτητα του φαγητου,φαε παραπανω λαχανικα η κρεας απαχο και σιγα σιγα μαθαινοντας θα δεις οτι θα μπορεις να κανεις πολλα πραγματα αλλα οχι απο την αρχη γιατι θα πελαγωσεις.
    για παραδειγμα μπορεις να φτιαξεις πιτσα που αντι για ζυμη εχει τριμμενο κολοκυθακι,δεν την εχω φτιαξει αλλα λενε οτι ειναι πολυ νοστιμη και την τρωνε πολυ οσοι κανουν σαουθμπιτσ και υπαρχουν πολλες τετοοιες συνταγες,μπορει στην αρχη να φαινεται δυσκολη αλλα μετα θα δεις ποσες εναλλακτικες εχεις,εγω πως διατρεφομαι ετσι τοσα χρονια?γιατι να μην μπορεις εσυ?

Senior Member
    Ναι είναι τόσο ωραία τα δύσκολα! Καλύτερα από τα εύκολα και...αδιάφορα! Αχ θα πεταχτώ στην Αθήνα, πρέπει να διαλέξω κάποια πράγματα. Κάτι μου λέει πως θα τα θαλασσώσω στην πιο κρίσιμη φάση της εισαγωγής.. Για καλό και για κακό θα πάρω και το θερμιδομετρητή μαζί μ, τουλάχιστο αν ξεφύγω να μην είναι ΚΑΙ σε θερμίδες και γυρίσω πίσω τροφαντή τροφαντή! Υπολογίζω μια βδομάδα, μάξιμουμ 10 μέρες ταξίδι. Αν τα θαλασσώσω τί κάνω? Μηδενίζει το κοντερ και φτου κι από την αρχή?

Senior Member
    Θα προσπαθησω να δω τι μου απαντησες και να βαζω το βαρος στο τικερ.Σε ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια, ελπιζω να γυρισω τελειωνοντας τη φαση 1 να με βοηθησεις για τη 2

Senior Member
    Ναι είναι τόσο ωραία τα δύσκολα! Καλύτερα από τα εύκολα και...αδιάφορα! Αχ θα πεταχτώ στην Αθήνα, πρέπει να διαλέξω κάποια πράγματα. Κάτι μου λέει πως θα τα θαλασσώσω στην πιο κρίσιμη φάση της εισαγωγής.. Για καλό και για κακό θα πάρω και το θερμιδομετρητή μαζί μ, τουλάχιστο αν ξεφύγω να μην είναι ΚΑΙ σε θερμίδες και γυρίσω πίσω τροφαντή τροφαντή! Υπολογίζω μια βδομάδα, μάξιμουμ 10 μέρες ταξίδι. Αν τα θαλασσώσω τί κάνω? Μηδενίζει το κοντερ και φτου κι από την αρχή?
    Γνωμη μου ειναι οτι καλυτερα να ξεφυγεις σε θερμιδες παρα σε ειδος φαγητου και αυτο για να μπορεσεις να κοντρολαρεις το γλυκαιμικο σου δεικτη,πολυ βασικο για αυτη τη διατροφη.Εγω αυτο που εκανα στα ταξιδια ηταν να φτιαχνω απο το σπιτι μπισκοτα βρωμης( με ξηρους καρπους,λιναροσπορο,σταφιδ α,γκοτζι μπερι,σουσαμι) ,μπιφτεκια λαχανικων (με σογια,διαφορα λαχανικα,αυγο και λιγο ανθοτυρο),αυγα βραστα και ετρωγα οποτε πεινουσα μαζι με λαχανικα που αγοραζα οπου βρισκομουν.Εξω σε ταβερνες παντα επαιρνα μια μεγαλη χωριατικη σαλατα με φετα και τιποτα αλλο,αλλα και οταν επρεπε να φυγω απο το σπιτι για λιγες ωρες επαιρνα μαζι μου ενα σακουλακι με ξηρους αναλατους καρπους και 1 μικρο κομματακι σκληρο τυρι.
    Ακομα και με αυτα που εχουν αρκετες θερμιδες οταν γυρνουσα εστω και λιγο ειχα χασει ποτε δεν επαιρνα βαρος και δεν πεινουσα.
    Καντο ετσι,φτιαξε μια λιστα και ετοιμασε φαγητα απο το σπιτι για να σου κρατησουν 3-4 μερες και αν πρεπει να τρως μονο εξω εχεις πολλες επιλογες απλα πρεπει να τις προγραμματισεις ισως και να τις γραψεις σε ενα χαρτι για να θυμασε τι εχεις να φας αλλα ακομα και αν φας πραγματα που δεν επιτρεπει η διαιτα θα ξεκινησεις παλι απο την αρχη απο την πρωτη φαση :thumbup:

Senior Member
    Πολ'υ όμορφα τα περιγράφεις! Εσύ καλά τα λές! Εμείς τελικά δεν φύγαμε, έχει μπούκωμα το μωρό και την κοιλίτσα του :flaming: επίσης έχει τρελό αέρα από χθες το βράδυ. Ανάποδα όλα! Από τα νεύρα μου σήμερα την έσπασα!
    Είμαστε σε αναμονή αναχώρησης και δεν παίζει να έχω μαζί μαγειρεμένα όσα λες, ακόμα κι αν τα ετοιμάσω και ξαναρχίσω τη φάση 1 μπορεί την μέρα που θα επιτρέψει το παιδί, ο καιρός και η δουλειά να τα έχω ήδη φάει (για να μη χαλάσουν). Πάγωμα λοιπόν κι αυτό. Τελικά μόνο τις θερμίδες μπορώ να κάνω υπό όλες τις συνθήκες. Μήπως πρέπει να το αποδεχτώ και να ηρεμήσω!
    Στα κιλά που είμαι έχω 1720 bmr και ανάλογα με την δραστηριότητα που έχω είμαι στις:
    2070 (καθισμενη ολη μερα) ή 2240 (καθιστική δουλειά χωρίς άσκηση) με 2410 ( καθιστική δουλειά με ελαφρυά άσκηση)
    ή 2750 (μέτρια ενεργητική δουλειά με λίγη άσκηση) θερμιδικές ανάγκες για συντήρηση.
    Πόσες λες να παίρνω?

*τί είναι το γκοτζι μπερι? Που το βρίσκω?

Senior Member
    Ωχ περαστικα στο μικρουλι σου ελπιζω να ειναι καλυτερα τωρα.Οταν ολα ερχονται αναποδα ειναι δυσκολο να ακολουθησεις τη διατροφη οταν εισαι στην αρχη και δεν εχεις καταλαβει ακομα καλα τι και πως πρεπει να τρως.

Αν μπορεις με το μετρημα θερμιδων να χασεις χωρις να αγχωνεσε καντο ετσι,αλλα το πιο βασικο ειναι να μην αγχωνεσε και νομιζω με 1700-1800 θα χανεις αργα και σταθερα,για μενα ειναι πολυ δυσκολο αυτο γιατι αν μπω σ'αυτη τη διατροφη του "τρωω απ'ολα αλλα λιγο" που σημαινει και ζαχαρη και ασπρο αλευρι μεσα σε 3-4 μερες αρχιζω να παιρνω πολλες θερμιδες και δεν μπορω να ελεγξω τι τρωω,ασε που αισθανομαι αρρωστη :crazy:
    Μονο αν απεξαρτηθω απο αυτα τα δυο μπορω και εχω τον ελεγχο,οχι οτι δεν τρωω τελειως ζαχαρη αλλα φτιαχνω υγειινα γλυκα και χρησιμοποιω τα φρουτα σαν γλυκαντικο και λιγο στεβια και ειμαι μια χαρα ετσι.Δεν μετραω ουτε θερμιδες αλλα και δεν παχαινω.
    Τωρα εφαγα μια μεγαλη σαλατα απο φρεσκα λαχανικα και 1κσ ελαιολαδο,μια κουπα ριζυ μπασματι ολικης και για γλυκο εφαγα μιση χουφτα σταφιδα και γκοτζι μπερι με 20 καρυδια και με καλυψε εντελως!
    Τα γκοτζι μπερι τα παιρνω απο βιολογικα και απο μπαχαραδικα

Senior Member
    Δήμητρα πρέπει να πάρεις απόφαση ή να μη θυμώνεις :P ή να μη χαλάς τη δίαιτα κάθε φορά που θυμώνεις!
    Δεν γίνεται να είσαι σε nirvana για να κάνεις δίαιτα. Η δίαιτα γίνεται κάτω από πραγματικές συνθήκες, όχι συνθήκες εργαστηρίου. Ωραία, έφαγες λες, γιατί δεν ήξερες τι ώρα θα φύγεις! Ε, μετά τι έγινε; Έμαθες μόλις έφαγες, όχι! Σταμάτα να αυτοσαμποτάρεσαι! Θα έρθει η ημερομηνία για τη βάπτιση και θα κλαις! Δεν έχεις καιρό για χάσιμο! Που είναι ο τσαμπουκάς σου; Κάθε τι που στραβώνει δεν μπορεί να σε στρέφει στο φαϊ. Λες ότι πρέπει η διατροφή σου να θυμίζει αυτά που θα τρως μια ζωή, συμφωνώ. Αλλά και ο τρόπος που αντιδράς πρέπει να μοιάζει με τον τρόπο που θα αντιδράς μια ζωή. Αν συνεχίσεις έτσι χαλάς τον εαυτό σου ξανά και ξανά! Την επόμενη φορά που θα στραβώσει μη το θάψεις με το φαί, νιώσε το! Σταμάτα να θάβεις τα πάντα στο φαγητό. Αν δεν μάθεις αυτό ακόμη και κουτσά στραβά να φτάσεις στο στόχο σου θα έχεις πάλι τα ίδια προβλήματα!
    Στο λέω γιατί τώρα που άρχισα να λειτουργώ λίγο διαφορετικά κατάλαβα ότι τελικά είναι πιο εύκολο από όσο φανταζόμουν.
    Οι θερμίδες πράγματι είναι ο πιο εύκολος τρόπος. Συνδύασε το μέτρημα των θερμίδων με τροφές που σε κρατάνε χορτάτη. Από όσα δοκίμασες νομίζω ότι αυτό το κράτησες καλύτερα!

Senior Member
    Δήμητρα πρέπει να πάρεις απόφαση ή να μη θυμώνεις :P ή να μη χαλάς τη δίαιτα κάθε φορά που θυμώνεις!
    Δεν γίνεται να είσαι σε nirvana για να κάνεις δίαιτα. Η δίαιτα γίνεται κάτω από πραγματικές συνθήκες, όχι συνθήκες εργαστηρίου. Ωραία, έφαγες λες, γιατί δεν ήξερες τι ώρα θα φύγεις! Ε, μετά τι έγινε; Έμαθες μόλις έφαγες, όχι! Σταμάτα να αυτοσαμποτάρεσαι! Θα έρθει η ημερομηνία για τη βάπτιση και θα κλαις! Δεν έχεις καιρό για χάσιμο! Που είναι ο τσαμπουκάς σου; Κάθε τι που στραβώνει δεν μπορεί να σε στρέφει στο φαϊ. Λες ότι πρέπει η διατροφή σου να θυμίζει αυτά που θα τρως μια ζωή, συμφωνώ. Αλλά και ο τρόπος που αντιδράς πρέπει να μοιάζει με τον τρόπο που θα αντιδράς μια ζωή. Αν συνεχίσεις έτσι χαλάς τον εαυτό σου ξανά και ξανά! Την επόμενη φορά που θα στραβώσει μη το θάψεις με το φαί, νιώσε το! Σταμάτα να θάβεις τα πάντα στο φαγητό. Αν δεν μάθεις αυτό ακόμη και κουτσά στραβά να φτάσεις στο στόχο σου θα έχεις πάλι τα ίδια προβλήματα!
    Στο λέω γιατί τώρα που άρχισα να λειτουργώ λίγο διαφορετικά κατάλαβα ότι τελικά είναι πιο εύκολο από όσο φανταζόμουν.
    Οι θερμίδες πράγματι είναι ο πιο εύκολος τρόπος. Συνδύασε το μέτρημα των θερμίδων με τροφές που σε κρατάνε χορτάτη. Από όσα δοκίμασες νομίζω ότι αυτό το κράτησες καλύτερα!
    περίμενε λίγο να ανοίξω την κεφάλα μ να τα γράψεις ΜΕΣΑ σε παρακαλώ και με ανεξίτηλο στυλό :spin:

Senior Member
    forty πολύ σε ευχαριστώ :roll:

Senior Member
    ]περίμενε λίγο να ανοίξω την κεφάλα μ να τα γράψεις ΜΕΣΑ σε παρακαλώ και με ανεξίτηλο στυλό :spin:

Ναι βρε κορίτσι μου, κοίτα, λίγο μαζεύεσαι και κατεβαίνεις, μη το κάνεις αυτό, δηλαδή τι θέλεις να χαλάσεις τον μεταβολισμό σου και να μείνεις για πάντα εδώ; Εκμεταλλεύσου το γεγονός ότι το σώμα σου συνεργάζεται καλά. Δεν πάνε όλα όπως τα θέλουμε κάθε ημέρα, τα πράγματα στραβώνουν γενικώς! Όχι μόνο για εσένα, για όλους! Σταμάτα να κάνεις το σώμα σου σάκο του μποξ! Κάθε φορά που στραβώνει κάτι δεν μπορεί να φταίει αυτό και να τις τρώει. Δεν το αγαπάς καθόλου; Πρέπει να ψάξεις άλλους τρόπους να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες. Κάθε φορά που θα επιλέγεις να αντιμετωπίσεις κάτι με άλλο τρόπο πέρα του φαγητού το σύστημα αυτό θα δυναμώνει και το σύστημα αντιμετώπισης μέσω φαγητού θα αποδυναμώνει. Χρειάζεται προπόνηση. Επίσης ψάξε μέσα σου ειλικρινά πόσες από τις φορές που τρως πράγματι οφείλεται σε κάτι που στράβωσε και πόσες το χρησιμοποιείς σαν άλλοθι. Ακόμη και όταν καταλήγεις σε υπερφαγικό πρέπει μετά ψύχραιμα να σκέφτεσαι πως αλλιώς θα μπορούσες να χειριστείς την κατάσταση. Επιπλέον θεωρώ ότι πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το ότι πρόσφατα έγινες μανούλα. Είναι αδιαμφισβήτητα ένα πολύ χαρούμενο γεγονός αλλά επίσης ταράζει τις ισσοροπίες, σε γεμίζει με ευθύνες και κούραση. Σου δεσμεύει τις κινήσεις και παύεις να λειτουργείς εν μέρη όπως λειτουργούσες όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό από μόνο του μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ψυχολογία και τη συμπεριφορά. Επιπλέον οι ορμόνες μπορεί να έχουν πάθει ένα τραλαλά και να χρειάζονται χρόνο για να επανέρθουν. Τα πράγματα θα βελτιωθούν, αφού μπορείς και το παλεύεις, όσο το παλεύεις τώρα, αργότερα θα τα πας θαυμάσια!

Senior Member
    αχ τι ωραια που τα λες Μαγδα μου !!! νομιζω οτι ολοι πρεπει να τα ακουσουμε οχι μονο η Δημητρα!!! το εκανα κι εγω αυτο εθαβα τα οποια συναισθηματα μου στο φαγητο ! μεγααααα λαθος!!

Senior Member
    Γειά σου forty! Ηθελα να σε ρωτησω (συζηταμε την σαουθ μπιτς με τη φιλη μου), μπορούμε να μπούμε στη φάση 2 κατευθείαν? Κι αν ναι πως? Θα πρέπει να μετράμε θερμίδες? (δεν θέλω γιατί θα πρέπει να μετράω και τις δικές της και δεν έχω χρόνο)
    Θεωρείς ότι η φάση 1 πρέπει οπωσδήποτε να γίνει? Την προηγούμενη φορά με έριξε σε υπερφαγικό με υδατάνθρακες (δεν ήταν βέβαια ο μόνος λόγος, κάτι άλλο το αναζωπύρωσε).
    Θα μπορούσες σε παρακαλω να μου ξαναδώσεις τα λινκ με την south beach?
    Τέλος ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω την "ενεργοποίηση" για όσο αντέχω ή δεν έχει νόημα.
    Η κοπέλα έχει κάποια θεματάκια με τα πόδια της και πρέπει να χάσει άμεσα πολλά κιλά και να περπατάει (το περπάτημα το αρχίσαμε παρέα και της πρότεινα και τη δίαιτα, και ίσως την κάνω παρέα της αλλά από τη φάση 2 εγώ κατευθείαν).

Senior Member
    Nαι βεβαια μπορειτε να ξεκινησετε απο τη φαση 2,το εχω κανει πολλες φορες.

οχι δεν μετρας θερμιδες

ισως σε εριξε σε υπερφαγικο η στερηση,μπορει να σου ηρθε αποτομα γιαυτο μπορει το να ξεκινησεις απο τη φαση 2 να ειναι καλυτερα για σενα.

η ενεργοποιηση ειναι καθαρα για να σε απεξαρτησει απο τη ζαχαρη και το ασπρο αλευρι αλλα ειναι αληθεια οτι σε ζοριζει,αφου εχεις προβλημα με υπερφαγικα καλυτερα μην την κανεις

αυτο ειναι το επισημο σαιτ της διαιτας αυτης.. http://www.southbeach-diet-plan.com/food_list.html και απο το ιδιο σαιτ οδηγιες για τη 2η φαση http://www.southbeach-diet-plan.com/shoppinglist_p2.htm

και εδω θα βρεις ωραιες συνταγες http://www.kalynskitchen.com/2012/03...e-recipes.html

αν νομιζεις οτι θα σε βοηθησει μπορεις να μου γραψεις εδω τις τροφες σου αρεσει να τρως και να σου γραψω περιπου πως γινεται σε αυτη τη διατροφη,αν επιτρεπονται,με τι τις συνδυαζεις,2-3 μερες δηλαδη για να μπορεσεις ετσι να καταλαβεις καλυτερα πως να φτιαχνεις μονη σου το προγραμμα χωρις ζυγισματα και θερμιδομετρησεις

Page 16 of 19 FirstFirst ... 61415161718 ... LastLast