south beach διαιτα... - Page 19
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 19 of 19 FirstFirst ... 9171819
Results 271 to 276 of 276
  1. #271
    Καλημερα forty!! Καταρχην ευχαριστω για την απαντηση! Μωρε δεν εχω κουραγιο να κανω την παλια διαιτα.. ναι μεν εχανα αλλα πολυ αργα,που ναι μεν ειναι το καλυτερο αλλα στην παρουσα φαση θελω
    κατι πιο δραστικο μπας και ανεβω λιγο ψυχολογικα..Εσυ κανεις καποθα συγκεκριμενη διατροφη;;

  2. #272
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    672
    ναι εδω και 5 περιπου χρονια που εφτασα στα κανονικα κιλα μου ακολουθω αυτη τη διατροφη της σαουθμπιτς αλλα οχι αυστηρα,ποτε ποτε ξεφευγω αλλα παντα προσπαθω να κανω μικρα γευματα,οχι ασπρο αλευρι,οχι ζαχαρη,ολα ολικης και γενικα να κραταω χαμηλα το γλυκαιμικο δεικτη για να μην εχω λιγουρες και ανοιγοκλεινω το ψυγειο για τσιμπολογημα

  3. #273
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    2,392
    Χρόνια πολλά
    πως είσαι? Επανήλθα σε πρωτεινικό πλάνο, όμως θέλω να κάνω την φάση 1 της south για να φύγει η...μανία για γλυκά, τσουρέκια και κουλουράκια! Το παραξύλωσα! Και δεν τα ευχαριστήθηκα, κυρίως για να πω ότι τα έφαγα το έκανα!
    Αύριο θα ζυγιστώ και αρχίζω, ήθελα μόνο να σε (ξανα)ρωτήσω αν κάνει στη φάση 1 γιαούρτι γιατί εδώ λέει όχι :
    http://www.southbeach-diet-plan.com/shoppinglist_p1.htm

    ενώ εσύ μου είχες πεί ναι.
    Μου είχες παραθέσει εδώ όλη τη δίαιτα εδώ
    Originally posted by forty
    Φυσικα ετρωγα ντοματα και φακες,δεν χρειαζεται να φυλας την ντοματα,τρωγε και στις φακες και σαλατα.Μονο να προσεχεις τα οσπρια,πρεπει να βαζεις λιγο λιγοτερο απο μιση κουπα χ 3 φορες την ημερα,οχι ολο μαζι για να μην σου ανεβαζει το γλυκαιμικο δεικτη.
    Το βιβλιο δεν το ξερω εγω ακολουθουσα αυτη τη διατροφη..
    ΦΑΣΗ 1

    BREAKFAST
    Protein: Quantity is not limited. Start with a 2 oz. portion, eat slowly, go back for seconds if still hungry.

    Vegetables: Minimum 1/2 cup or 6-8 oz. tomato or vegetable juice.

    Fruit: None

    Starch: None

    Milk/Dairy: 2 cups allowed daily (including yogurt)

    Fat: 1 tsp mayonnaise, trans-free margarine, or oil (optional)



    SNACK
    Snacks are required. Choose a protein, vegetable, fat-free plain yogurt, or nuts/seeds. A snack that combines protein (1 oz.) and vegetables is encouraged.

    LUNCH
    Protein: Quantity is not limited. Start with a 3 oz. portion, eat slowly, go back for seconds if still hungry.

    Vegetables: Minimum 2 cups.
    We encourage you to include a serving of beans (1/3-1/2 cup) as part of your vegetables.


    Fruit: None

    Starch: None

    Milk/Dairy: 2 cups allowed daily (including yogurt)

    Fat: 1 Tbsp mayonnaise, trans-free margarine or oil, or 2 Tbsp salad dressing



    SNACK
    Snacks are required. Choose a protein, vegetable, fat-free plain yogurt, or nuts/seeds. A snack that combines protein (1 oz.) and vegetables is encouraged.

    DINNER
    Protein: Quantity is not limited. Start with a 3 oz. portion, eat slowly, go back for seconds if still hungry.

    Vegetables:Minimum 2 cups.
    We encourage you to include a serving of beans (1/3-1/2 cup) as part of your vegetables.

    Fruit: None

    Starch: None

    Milk/Dairy: 2 cups allowed daily (including yogurt)

    Fat: 1 Tbsp mayonnaise, trans-free margarine or oil, or 2 Tbsp salad dressing



    DESSERT / EVENING SNACK
    Desserts are optional. Enjoy some of your Sweet Treat allowance, a dessert, or any of the snack choices.

    SWEET TREATS
    Sweet Treats are products that contain sugar alcohols. You can enjoy them throughout the day to satisfy your sweet tooth ? just limit yourself to roughly 75 calories worth per day to avoid any GI distress.
    See a list of Sweet Treat options here

    BEVERAGES
    Diet, decaffeinated, sugar-free drinks are not limited. You can enjoy caffeinated coffee or diet sodas with caffeine added, but limit to 1 - 2 servings per day.

    ΦΑΣΗ 2

    ΦΑΓΗΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ

    BEEF
    All hot dogs (beef, pork, poultry, soy) can be enjoyed occasionally (once/week) if they are at least 97% fat free (contain 3-6 grams of fat/serving).


    FRUIT (Start with one daily serving, gradually increase to 3 total servings daily)
    Apples - 1 small or 5 dried rings
    Apricots - 4 fresh or 7 dried
    Banana, medium-sized (4 oz.)
    Berries, all - 3/4 cup
    Cactus Pear Fruit (Prickly Pear)
    Cantaloupe - 1/4, or 1 cup diced
    Cherries - 12
    Grapefruit - 1/2
    Grapes - 15
    Kiwi - 1
    Mangoes - 1/2 medium (4 oz.)
    Oranges - 1 medium
    Papaya - 1 small (4 oz.)
    Peaches - 1 medium
    Pears - 1 medium
    Plantain
    Plums - 2
    Prunes - 4
    Tangerines


    MILK/DAIRY
    (2-3 cups allowed daily, including yogurt)
    Yogurt
    artificially sweetened non-fat flavored yogurt (limit to 4 ounces daily and avoid varieties that contain high fructose corn syrup)


    Whole Grains and Starchy Vegetables
    (Start with one daily serving, gradually increase to 3 total servings daily.) Unless otherwise stated, choose whole grain products that have 3 grams of fiber or more per ounce.

    Bagels, small, whole grain - 1/2, or 1 oz.
    Barley - 1/2 cup
    Bread - 1 slice (1 oz.)
    homemade breads using whole grains (buckwheat, whole wheat, spelt, whole oats, bran, rye)
    multigrain
    oat and bran
    rye
    sourdough (may be used, but whole grain is the best choice)
    sprouted grain
    whole wheat
    Buckwheat - 1/2 cup cooked
    Calabaza - 3/4 cup (considered a starchy vegetable; count as a starch/grain serving)
    Cassava - 1/4 cup (considered a starchy vegetable; count as a starch/grain serving)
    Cereal:
    Hot - 1/3 -1/2 cup, uncooked. Choose whole grain and slow-cooking varieties (no instant types).
    Cold - 30 grams/1 ounce/3/4 cup. Varieties with 3.0 - 4.9 grams are ?good? sources of fiber. ?High? fiber cereals have 5.0 grams of fiber or more per serving. Choose a cereal with enough fiber to be at least on the upper end of ?good,? and make sure it has less than 8 grams of sugar per serving.
    Couscous, whole-wheat or Israeli - 1/2 cup cooked
    Crackers, whole grain with 3 grams of fiber or more per ounce and no trans fats
    English muffins, whole grain - 1/2, or 1 oz. (most contain 2.5 grams of fiber per half a muffin?varieties varieties with 3 grams of fiber are the best choice.)
    Green Peas - 1/2 cup (considered a starchy vegetable; count as a starch/grain serving)
    Muffins, bran - 1 small, homemade
    Muffin, sugar-free (no raisins)
    Pasta:
    Whole wheat is best choice - 1/2 cup cooked (3 grams of fiber or more per 1/2 cup)
    Soy is second best choice - 1/2 cup cooked (3 grams of fiber or more per 1/2 cup)
    Pita - 1/2, or 1 oz. stone-ground whole wheat (most contain 2.5 grams of fiber?varieties with 3 grams of fiber are the best choice.)
    Popcorn, 3 cups popped:
    Air popped
    Microwave, plain, no trans fats
    Cooked stove-top with canola oil
    Potato, sweet, small (considered a starchy vegetable; count as a starch/grain serving)
    Pumpkin - 3/4 cup (considered a starchy vegetable; count as a starch/grain serving)
    Quinoa, 1/2 cup cooked
    Rice - 1/2 cup cooked:
    basmati
    brown
    converted or parboiled
    wild
    Rice noodles - 1/2 cup cooked
    Soba noodles - 3/4 cup cooked
    Taro - 1/3 cup (considered a starchy vegetable; count as a starch/grain serving)
    Tortillas, 100% whole grain, 3 grams of fiber or more per ounce, no trans fats - 1 small
    Winter squash - 3/4 cup (considered a starchy vegetable; count as a starch/grain serving)
    Yams, small (considered a starchy vegetable; count as a starch/grain serving)

    VEGETABLES
    Carrots
    parsnips
    turnips

    OCCASIONAL TREATS
    Chocolate (sparingly) bittersweet or semisweet

    SWEET TREATS
    Pudding, fat-free and sugar-free (1 serving per day)

    BEVERAGES
    Wine (1 - 2 glasses daily with or after meals)


    Foods to avoid or eat rarely

    Bagel, refined wheat
    Bread
    refined wheat
    white
    Cookies
    Cornflakes
    Matzo (exception: whole wheat varieties, which are allowed)
    Pasta, white flour
    Potatoes
    baked, white
    instant
    Rice cakes
    Rice
    white
    jasmine
    sticky
    Rolls, dinner


    VEGETABLES
    Beets
    Corn
    Potatoes, white


    FRUIT
    Canned fruit, juice packed
    Fruit juice
    Pineapple
    Raisins
    Watermelon


    MISCELLANEOUS
    Honey
    Ice cream
    Jam


    ΦΑΣΗ 2 ΓΕΥΜΑΤΑ

    In Phase 2, you'll gradually begin to reintroduce healthy carbohydrates into your diet. Here's how to do it: Week one and two: Add in two good carb choices daily. We suggest you reintroduce fruit at lunch, dinner, or as a snack, but it's not the best choice first thing in the morning at breakfast. We recommend a high-fiber cereal for breakfast. Week three and four: move to four good carbs choices daily: 1-2 fruits and 1-2 starches. Read more advice on reintroducing carbs here. Want specific food choices?
    You can now eat anything from the Phase 1 Foods to Enjoy list as well as items from the Phase 2 Foods to Reintroduce list.

    BREAKFAST
    Protein: Quantity is not limited. Start with a 2 oz. portion, eat slowly, go back for seconds if still hungry.
    vegetables:Minimum 1/2 cup or 6-8 oz. tomato or vegetable juice.
    fruit: 1 fruit serving allowed daily (with this meal or other). Gradually increase to 3 total servings for the day.
    starch:1 starch serving allowed daily (with this meal or other). Gradually increase to 2 or 3 total servings for the day.
    Milk/Dairy:2-3 cups allowed daily (including yogurt)
    Fat: 1 tsp mayonnaise, trans-free margarine, or oil (optional)


    LUNCH
    Protein: Quantity is not limited. Start with a 3 oz. portion, eat slowly, go back for seconds if still hungry.
    vegetables: Minimum 2 cups.
    We encourage you to include a serving of beans (1/3-1/2 cup) as part of your vegetables.

    fruit:1 fruit serving allowed daily (with this meal or other). Gradually increase to 3 total servings for the day.
    starch:1 starch serving allowed daily (with this meal or other). Gradually increase to 2 or 3 total servings for the day.
    milk/dairy: 2-3 cups allowed daily (including yogurt)
    Fat: 1 Tbsp mayonnaise, trans-free margarine or oil, or 2 Tbsp salad dressing


    DINNER
    Protein: Quantity is not limited. Start with a 3 oz. portion, eat slowly, go back for seconds if still hungry.
    vegetables: Minimum 2 cups.
    We encourage you to include a serving of beans (1/3-1/2 cup) as part of your vegetables.

    fruit: 1 fruit serving allowed daily (with this meal or other). Gradually increase to 3 total servings for the day.
    starch: 1 starch serving allowed daily (with this meal or other). Gradually increase to 2 or 3 total servings for the day.
    milk/dairy: 2-3 cups allowed daily (including yogurt)
    Fat: 1 Tbsp mayonnaise, trans-free margarine or oil, or 2 Tbsp salad dressing


    SNACKS AND DESSERT
    Snacks and dessert are optional. Choose a protein, vegetable, fat-free plain yogurt, artificially sweetened non-fat flavored yogurt, nuts/seeds, or some of your Sweet Treat allowance. A snack that combines protein (1 oz.) and vegetables is encouraged.

    SWEET TREATS
    Sweet Treats are products that contain sugar alcohols. You can enjoy them throughout the day to satisfy your sweet tooth ? just limit yourself to roughly 75 calories worth per day to avoid any GI distress.
    See a list of Sweet Treat options here

    BEVERAGES
    Diet, decaffeinated, sugar-free drinks are not limited. You can enjoy caffeinated coffee or diet sodas with caffeine added, but limit to 1 - 2 servings per day.
    να τη κάνω από εδώ να τελειώνω?

    Αύριο πάω για ψώνια, με τη δουλειά δεν ξέρω αν θα προλαβαίνω να μαγειρεύω αλλά θα προσπαθήσω.
    Σκέφτηκα να αρχίσω την φάση 3 αλλά πως θα μου φύγει η μανία για υδατάνθρακες? Θα υποφέρω περισσότερο.
    Ποιά είναι η γνώμη σ? Σε ευχαριστώ! Υγεία κι ευτυχία!

  4. #274
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    2,392
    na ritisw και κατι αλλο παρακαλωωωω!! Αμα εχω οσπρια θα φαω 1/2 φλιτζανι και με τι πρωτεινη θα συμπληρωσω και ποσο? πχ ποσα αυγα? Λεει start with 3 oz portion δηλαδη 90 γρ. πρωτεινη και προτεινει μαζι με τα λαχανικα 1/2 φλιτζανι φασολια.

  5. #275
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    2,392
    Αρχισα! Ξέχασα μονο να ζυγιστω :borg: Προχθες ημουν 101.5 (εν μεσω φαγοποτιων).
    Οργανωθηκα καπως γιατι με τη δουλεια δεν γινεται αλλιως. Εκανα τα εξης μεχρι τωρα:
    εκοψα καροτα σε στικακια και αγγουρακια, τα εβαλα σε ταπερακι στο ψυγειο.
    Εβαλα ντοματινια ετοιμα πλυμμενα στο ψυγειο, σε ταπερ ανοιχτο και ευκολο για...χρηση!
    Εβρασα αυγουλακια φρεσκα απο τις κοτουλες μας να εχω ετοιμα, ακομα και μαζι μπορω να παρω αν θελω στη δουλεια!
    Γυρνωντας απο δουλεια κι αν προλαβω σουπερμαρκετ θα οργανωθω καλυτερα, θα αγορασω γαλοπουλα βραστη και μιλνερ τυρι. Γιαουρτια 2%.
    Θα ψαξω για μαγιονεζα χωρις ζαχαρη. Αν δε βρω θα τρωω την light που εχω γιατι μου αρεσει. Αν πειναω δε θα τη τρωω.
    Μουσταρδα χωρις ζαχαρη εχω αλλα ειναι χαλι μαυρο, πολυ πολυ δυνατη. Οποτε μαλλον θα χρησιμοποιω την κανονικη, δεν μπορω να τρωω κρεατικα χωρις μουσταρδα :crazy: Τη βαζω στο μαγειρεμα για να αλλαξουν γευση.
    Εχω natreen και κακαο χωρις ζαχαρη για περιπτωση λιγουρας, τα βαζω σε γιαουρτακι, μπορω να κανω κατι αλλο σε γλυκακι στη φαση 1? Αυτο με το τυρι ρικοτα με ζαχαρινη και βανιλια καθολου δε μου αρεσε τοτε.

    Forty
    Μεχρι εδω ποια ειναι η γνωμη σου για την...foodlist μου? Για τη φαση 1 παντα μιλαω.

    α θα παρω και φυστικια Αιγινης (αν και το σκεφτομαι επειδη δεν τρωω οσα πρεπει αλλα περισσοτερα).
    Καμμια συμβουλη/υποδειξη?
    Ευχομαι να με δεις συντομα οτι μπηκα! Σε χρειαζομαι! Δε θα σε πριξω αυτη τη φορα, ξαναδιαβαζω σταδιακα ολα τα μηνυματα σου και πανω κατω τα θυμηθηκα :bigsmile:

    Δεν ειναι και αστροφυσικη, νομιζω οτι τα βασικα ειναι: οχι 2 πρωτεινες μαζι, πχ καλυτερα αυγο με λαχανικα ή τυρι με λαχανικα ή γαλοπούλα κτλ.
    Οχι απεριοριστη πρωτεινη, τρωω λιγο κι επανερχομαι.
    Παντα σαλατικο με ο,τι φαω για φυτικες ινες.
    Ωμο καροτο επιτρεπεται βραστο οχι λογω υψηλου GI που θα μου φερει πεινα.
    Αποφευγουμε μαγιονεζες μουσταρδες με ζαχαρη για τον ιδιο λογο.
    Τρωμε αφθονα σαλατικα με ωμο ελαιολαδο μετρημενο, αλλα επιβαλλεται.
    Στην αρχη καθολου φρουτα για τη φαση 1 που ειναι 2 εβδομαδεσ? (αυτο δε το πολυθυμαμαι)
    Δεν μενω νηστικη, κανω γευματα, κι οταν ερθει η ωρα για τη φαση 2 πριζω ελαφρως την forty. Καλα τα θυμάμαι? :P

  6. #276
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    2,392
    κι αλλη μια ερωτηση, εχω μυζηθρα ξινη αλλα και γλυκια, δεν θελω να πανε χαμμενα, αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν κανει λογω λιπαρων. Επισης εχω ανθοτυρο ξερο. Ολα αυτα δεν κανει λογω λιπαρων?
    Κι αλλο ενα, σημερα εκανα κοτοπουλο βραστο με ντοματα και κρεμμυδι, και τρωω και τη ντοματα και το κρεμμυδι, πειραζει λογω γλυκαιμικου δεικτη??

    Αυριο μπορω να κανω μοσχαρακι με κολοκυθακι κοκκινιστο?

    Ζελατινη μπορω να χρησιμοποιω? Ειδα δεν εχει υδατανθρακες (αν μας ενδιαφερει) αλλα ουτε και σακχαρα! Δεν ειχα ιδεα τι ειναι! Μπορω να τη βαζω να πηζω το γαλα μου να το κανω κρεμουλα με κακαο και ζαχαρινη? Florance είσαι αστέρι που είπες την ιδέα για το πήξιμο!

Page 19 of 19 FirstFirst ... 9171819

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •