south beach διαιτα... - Page 18
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 18 of 19 FirstFirst ... 816171819 LastLast
Results 256 to 270 of 276
    Senior Member
    forty αρχίζω του παιδιού ψαρόσουπα, σκεφτόμουν θα μπορούσα να τρώω κι γω? (και να μη τρώω από την πατάτα αλλά μόνο βραστή ντομάτα, κρεμμύδι, καρότο, ίσως και μπρόκολο και κολοκυθάκι όταν θα έχω το καλοκαίρι)
    Λες να έχω θεμα με τον γλυκαιμικό δείκτη και να ξελιγωθώ? Σκέφτομαι πως ψαράκι μελίγη μαγιονέζα και τα λαχανικά που σου είπα, θα είναι ΟΚ, κι εξτρά σαλάτα βέβαια.
    Πειράζει που μέσα στο ζουμί θα βράζω και τις πατάτες του παιδιού? (αλλά δε θα τις τρώω εγώ, όμως το ζουμί θα έχει επιβαρυνθεί?)

σε έχω ζαλίσει :crazy:
    :duh::starhit:

Θα αρχίσουμε και αυγό σιγά σιγά!! Ετσι θα τρωμε μαζι μαζι το αυγουλακι μας καθε μερα μάνα και υιός! :starhit:

Senior Member
    Eτσι με ενθουσιασμο πας προς τα κατω!!:bigsmile::bigsmile: χωρις ενθουσιασμο δεν γινεται τιποτα!!

Τα καροτα επιτρεπονται ωμα,οταν ειναι βρασμενα πολυ μικρη ποσοτητα,αυτο που λες με τη σουπα μην το κανεις γιατι θα παρεις ολο το αμυλο της πατατας και επισεις τα κρεμμυδια και τα καροτα οταν βραζονται βγαζουν ολα τα ζαχαρα και ανεβαινει ο γλυκαιμικος δεικτης τους.
    Ουτε μαγιονεζα επιτρεπεται γιατι εχει ζαχαρη και αμυλο.Μεχρι να εξοικιωθεις με τη διατροφη αυτη να τρως οσο πιο απλα μπορεις,ειναι καλυτερο για σενα γιατι θα σου φυγουν πολυ πιο γρηγορα οι λιγουρες.
    Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να βρασεις το ψαρι με ολα τα αλλα και να βγαλεις τη δικη σου μεριδα πριν βαλεις λιπαρα,να χτυπησεις σε ενα μπολακι 1κσ.ε λαιολαδο και λεμονι να το ριξεις πανω απο το στεγνο ψαρι σου και να φας μαζι μια μεγαλη σαλατα και αν κανεις την 2η βδομαδα και μια φετα ψωμι

Senior Member
    Κατάλαβα, αυτά φαντάστηκα κι γω. Τώρα είμαι σίγουρη. Ακυρη η σουπιτσα, αλλωστε καλοκαιριαζει + οτι δε με χορταινει!

Μετά που λες εβδομάδα 2 και φετα ψωμί μάλλον εννοείς τη φάση 2 όχι την δεύτερη εβδομάδα έτσι? Είναι 14 μέρες η φάση 1. Σου έτυχε ποτέ να τη κάνεις λιγότερες? Είχε το ίδιο αποτέλεσμα απεξάρτησης από τις λιγούρες?

Δυστηχώς μαγιονέζα πήρα και δύσκολο να της αντισταθω, θα κοιτάξω την ετικεττα, επίσης δεν προονόησα να την κοιτάξω στο σουπερμαρκετ γιατί ψώνιζα με το παιδί πολύ βιαστικά. Ομως δεν πήρα την Hellmans που είχα πάρει την προηγούμενη φορά γιατί είναι πολύ γλυκιά. Την craft παιρνω συνήθως μα δεν τη βρηκα. Αυτό που ξέρω είναι πως τα πλήρη προιόντα έχουν λιγότερους υδατάνθρακες, ισχύει?
    Εγώ τί να προτιμώ αν είναι να φάω κάτι, πχ πλήρες lavachequirit ή light? (Ξέρω ότι η σαουθ μπιτς δε θελει λιπος αλλα δε θελει και λιγουρες)

Μουτσάρδα θα πάρω αύριο, υπάρχει κάποια χωρίς ζάχαρη? Γνωρίζεις σχετικά? Δεν μπορώ να φάω κοτόπουλο χωρίς μουστάρδα ή μανιτάρια, αλλά το βαριέσαι κάποια στιγμή και θες αλλαγή...

Είμαι περίεργη τί θα δείξει αύριο η ζυγαριά, γιατί ένιωσα κορεσμό απόψε με τη σαλάτα, και σκέφτομαι μήπως σήμερα παράφαγα και για αυτό. Μου φαίνεται πολύ περίεργο ότι έχω αρχίσει να χορταίνω. Δε λέω λιγούρες έχω ακόμη, πχ τώρα ακριβώς. οχι ομως για κατι συγκεκριμενο κι οχι ανεξελεγκτες. Τωρα παγωνω ενα γιαουρτακι λοιπον να το κανω σοκολατοπαγωτακι με κακαο και ζαχαρινη :kiss:
    Καληνύχτα! Σε ευχαριστώ! Μάλλον μόνες μας κάνουμε αυτή την υπέροχη διατροφή! Κρίμα να έχει τέτοιο χαζοονομα και ο κόσμος να νομίζει άλλα αντί άλλων!

** από ενθουσιασμό έχω και να μοιράσω, ειδικά αν αύριο έχει πέσει κι άλλο η ζυγαριά θα σαστίσω τελείως πια!

Senior Member
    Originally posted by forty
    Ναι οσο πιο πολυ βαρος εχουμε,τοσο περισσοτερους μυς επισης,ομως οσο χανουμε βαρος χανουμε και τους μυς γιαυτο θελει ενδυναμωση με βαρη και οχι μονο αεροβιο

Ο αρακας ειναι στα αμυλουχα αρα η ποσοτητα πρεπει να ειναι μεχρι 1/2 κουπα και τοτε δεν θα φας κατι αλλο απο αμυλο σε εκεινο το γευμα και οχι στην πρωτη φαση,παντως να ξερεις οτι τις πρωτες 2-3 μερες η ορεξη κοβεται,ομως την 4η - 5η ερχεται δυνατα γιαυτο ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ απο τις πρωτες μερες,τρωγε ποσοτητες και μην ζυγιζεσε,ακολουθα την διαιτα,οταν αισθανεσε πεινα φαε κατι απο αυτα που σου εγραψα παραπανω και περιμενε 10 μερες για να ζυγιστεις ξανα.

Το απλο ρυζι η μακαρονι που λες εγω δεν το βαζω στο στομα μου καθολου!εχω συνηθησει και τρωω μονο ολικης αλεσης τα απλα δεν μου αρεσουν πια καθολου και ξερω οτι μονο κακο μου κανουν στην υγεια,γιατι να τα επιλεξω?Δεν ειναι οτι το εχω παρει ζεστα,θελει προγραμμα η διαιτα και το εχω μαθει πια μετα απο λαθη που εχω κανει Μαγειρευω καποια πραγματα για μενα και τα εχω σε ταπερ στο ψυγειο για 3-4 μερες και ξερω οτι μολις ερθει η ωρα να φαω δεν θα μαγειρεψω η δεν θα κατσω να σκεφτω αν πρεπει η δεν πρεπει να το φαω,θα ανοιξω το ταπερ μου και ετοιμο το γευμα!ειδικα τα οσπρια που προτεινει αυτη η διατροφη να τα εχουμε καθημερινα στο πιατο μας δεν γινεται να τα μαγειρευεις καθε μερα.Βρασε ενα πακετο φακη,βαλτο στο ταπερ και τρως απο αυτο 3 φορες τη μερα προσθετοντας το στη σαλατα σου η στο αυγο σου κλπ Αν προγραμματισεις απο πριν ολα μπορεις να τα κανεις :thumbup:
    τώρα το είδα αυτό το μήνυμα!!!
    Λοιπόν το καλοκαίρι δε μαγειρεύω καθόλου, με την έννοια ότι δε βασιζόμαστε πάνω μου για το καθημερινό φαγητό. Απλά δεν είμαι σπίτι για να το κάνω...Ομως κάλλιστα θα μπορούσα να κάνω φακές νερόβραστες μέχρι να κανω 5 δουλιτσες σπιτι. Δηλαδή το να μαγειρέψω να φάμε όλοι δεν παίζει, αλλά το να συμπληρωσω κάτι για εμενα μπορω να το κανω, χωρις όμως πολύπλοκα πράγματα, δηλαδή δε θα κάτσω να κάνω φακές πχ σούπα με την καμμία. Τώρα μου φαίνεται παιχνιδάκι, τότε απλά δε θα προλάβω. Προέχει ο ύπνος, και τώρα με το παιδί...πάει κι αυτός!
    Εγώ τα όσπρια δεν τα έτρωγα ποτέ σε σαλάτα, τώρα μου άνοιξες νέους δρόμους πχ αν το φαγητό που έχουμε σπίτι έτοιμο είναι μακαρονάδα εγώ μπορώ να φάω 2 αυγά με φακές (αν δεν έχω υπομονή να βράσω μακαρόνια για μένα ολικής).
    Ρύζι το ίδιο.
    Ομως αναρωτιομουν γιατί δε θα μπορω να τρωω λίγο από τα κανονικά? Δε θα έχει κλείσει το στομάχι μου ώς τότε? Πατάτα θα μπορώ να τρώω? Αυτη δίνει και παίρνει στα φαγητά μάνας πεθεράς, αλλά και στα δικά μου γιατί ο άντρας μου την τρώει πολύ.

Να σου πω τη μαύρη μου αλήθεια, προς το παρόν δεν είμαι στο τρυπάκι να τα βγάλω από τη διατροφή μου για πάντα, ίσως επειδή είμαι 100 κιλά. Αν (λέμε αν) γίνω με αυτή τη διατροφή 75-77 κιλά που δεν ήμουν,,,,ποτέ μου, τότε σίγουρα θα το σκεφτώ 2 φορές πρίν φάω ένα πιάτο ρύζι άσπρο, ενώ μπορώ να φάω κάτι άλλο.

Εχω κι αλλο προβλημα, τι θα τρωω στη δουλεια το βραδυ, το κακο ειναι οτι δεν εχω χρονο, το καλο ειναι οτι εχω ψυγειο και ειναι δικια μου δουλεια, οποτε δε θα δωσω λογαριασμο. Αμα θελω το γεμιζω με λαχανικα! (καλύτερα γιατί δεθα μου τα τρωνε οι αλλοι :P )

Χθες συζητούσαμε με τον άντρα μου και του έλεγα "με φαντάζεσαι να κουβαλάω στη δουλειά ταπεράκια με σαλάτα", εγώ το έλεγα για καζούρα κι εκείνος μου είπε "όλα γίνονται"! Μου έκανε εντύπωση. Δεν είναι καθόλου τέτοιος τύπος. Τελοσπαντων ηθελα να σε ρωτησω παντως, αν τρωω μικρες ποσοτητες απο λευκους υδατανθρακες θα εχω θεμα? Πρεπει ολα να ειναι ολικης για παντα? Αυτο λιγο με τρομαζει και δεν ξερω αν μπορω να το κανω

Senior Member
    Σχετικά με τον αρακά, άρα την είχα κάνει λάθος την φαση 1 την προηγουμενη φορα, για αυτο λυσσαξα την δευτερη μερα που εφαγα μια κατσαρολα αγγιναρες με αρακα!
    Η μαρμελαδα διαβητικων επιτρεπεται forty μου? Εφαγα χθες 2 φορές. Στο βιβλιο λεει γευμα κερασμα με ζαχαρινη μεχρι 75 θερμιδες τη μερα. (δε μετρησα θερμιδες, αντε να εφαγα 2-3 κ.γ. πρωι και βραδυ μαζι)

** ίσως με προλάβεις ίσως και όχι, θα κάνω χοιρινό μπουκίτσες, άπαχο κομμάτι, για μεσημέρι. Μπορώ να το σβήσω με κρασί? Απαγορεύεται το αλκοολ, από την άλλη εξατμίζεται. Τί κάνω?

Senior Member
    Εκανα το υπερτατο φαγητακι!!! Τσιγαρισα τις μπουκιτσες τις χοιρινες σε λιγο λαδακι μετρημενο, μετα τις εσβησα με βραστο νερο, τις αφησα να σιγοβρασουν, τελος εσβησα με λεμονι και αλατοπιπερωσα....μετα λεω δε ριχνεις και καμμια ρεβα μεσα να δεις τι θα βγει, ε βγηκε χοιρινο λεμονατο με "πατατούλες"!!!!!!!!!!!

Αν ήξερα ότι θα ήταν τόσο νόστιμο θα έβαζα κι άλλες ρέβες! Την επόμενη φορά θα το κάνω σε κατσαρόλα και θα βάλω τις ρέβες σε κομμάτια σαν τις πατάτες! Τωρα είναι όμορφες ροδέλιτσες - πατατουλες χιχιχιχι :roll:
    Θα βάλω και σκόρδο και κρεμμύδι νεξτ ταιμ!

Αν δεν εχεις κανει ρεβες δοκιμασε τες, ειδικα στην φριτεζα που τηγανιζει με 1 κ.σ. λαδι ειναι σαν πατατες τηγανιτες! Αλλα σπίτι δε τηγανιζουμε κι ετσι δε τις κανω και τη φριτεζα την εχω κρυψει. Ολα στο τεφαλ τα κανω! Και βραστες μια χαρά είναι τέλειες, μόνο τον γλυκαιμικό δείκτη φοβάμαι, και δεν βρίσκω το βιβλίο να δω uzzled:

http://diatrofika.blogspot.gr/p/blog-page_7728.html εδώ την έχει τουλάχιστο πιο κάτω από την πατάτα τη βραστή φιου!

Senior Member
    Originally posted by sweetOctober
    κάλλιστα θα μπορούσα να κάνω φακές νερόβραστες μέχρι να κανω 5 δουλιτσες σπιτι. Δηλαδή το να μαγειρέψω να φάμε όλοι δεν παίζει, αλλά το να συμπληρωσω κάτι για εμενα μπορω να το κανω, χωρις όμως πολύπλοκα πράγματα, δηλαδή δε θα κάτσω να κάνω φακές πχ σούπα με την καμμία. Τώρα μου φαίνεται παιχνιδάκι, τότε απλά δε θα προλάβω. Προέχει ο ύπνος, και τώρα με το παιδί...πάει κι αυτός!
    Εγώ τα όσπρια δεν τα έτρωγα ποτέ σε σαλάτα, τώρα μου άνοιξες νέους δρόμους πχ αν το φαγητό που έχουμε σπίτι έτοιμο είναι μακαρονάδα εγώ μπορώ να φάω 2 αυγά με φακές (αν δεν έχω υπομονή να βράσω μακαρόνια για μένα ολικής).
    Ρύζι το ίδιο.
    .
    Μπορεις να τρως οτι οσπρια θελεις με πρωτες τις φακες που εχουν το χαμηλοτερο γλυκαιμικο δεικτη,πολυ καλα ειναι απο φασολια τα μαυροματικα που και τα δυο γινονται τελεια στις κρυες σαλατες οποτε μπορεις να τα εχεις ετοιμα σε ταπερ στο ψυγειο.αν φτιαξεις και 10 βραστα αυγα για ολη τη βδομαδα και ενα ταπερ ρυζι μαυρο δεν εχεις καμμια δικιολογια για να φας οτι βρεις απο την κουραση γυριζοντας απο τη δουλεια :thumbup:

Εχω κι αλλο προβλημα, τι θα τρωω στη δουλεια το βραδυ, το κακο ειναι οτι δεν εχω χρονο, το καλο ειναι οτι εχω ψυγειο και ειναι δικια μου δουλεια, οποτε δε θα δωσω λογαριασμο. Αμα θελω το γεμιζω με λαχανικα! (καλύτερα γιατί δεθα μου τα τρωνε οι αλλοι :P )

Χθες συζητούσαμε με τον άντρα μου και του έλεγα "με φαντάζεσαι να κουβαλάω στη δουλειά ταπεράκια με σαλάτα", εγώ το έλεγα για καζούρα κι εκείνος μου είπε "όλα γίνονται"!
    ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!ΝΑΙ σωστα σου ειπε,θα παιρνεις μαζι ενα ταπερακι απο τα πιο πανω που σου εγραψα με λιγα λαχανικα

Ομως αναρωτιομουν γιατί δε θα μπορω να τρωω λίγο από τα κανονικά? Δε θα έχει κλείσει το στομάχι μου ώς τότε? Πατάτα θα μπορώ να τρώω? Αυτη δίνει και παίρνει στα φαγητά μάνας πεθεράς, αλλά και στα δικά μου γιατί ο άντρας μου την τρώει πολύ.

Να σου πω τη μαύρη μου αλήθεια, προς το παρόν δεν είμαι στο τρυπάκι να τα βγάλω από τη διατροφή μου για πάντα, ίσως επειδή είμαι 100 κιλά. Αν (λέμε αν) γίνω με αυτή τη διατροφή 75-77 κιλά που δεν ήμουν,,,,ποτέ μου, τότε σίγουρα θα το σκεφτώ 2 φορές πρίν φάω ένα πιάτο ρύζι άσπρο, ενώ μπορώ να φάω κάτι άλλο
    ηθελα να σε ρωτησω παντως, αν τρωω μικρες ποσοτητες απο λευκους υδατανθρακες θα εχω θεμα? Πρεπει ολα να ειναι ολικης για παντα? Αυτο λιγο με τρομαζει και δεν ξερω αν μπορω να το κανω
    Τα ασπρο ρυζι και τα ασπρα μακαρονια δεν ειναι αυτο που λες "κανονικα",ειναι επεξεργασμενα και ακριβως το ιδιο σα να τρως ασπρο αλευρι,με την ιδια λογικη και το ασπρο αλευρι ειναι "κανονικο"γιατι να μην τρως και απο αυτο?
    Γιατι να μην μαθει και ο αντρας σου και το παιδι να τρωτε ολικης οπως ηταν τα ζυμαρικα και το ρυζι πριν αρχισουν να τα επεξεργαζονται?Ακομα και η Μισκο εχει βγαλει ολικης στα σουπερμαρκετ,αν δεν εχεις προσβαση σε ζυμαρικα ζεας,παραδοσιακα κλπ παρε τετοια απο το σουπερμαρκετ
    Το θεμα με τους λευκους υδατανθρακες ειναι οτι ανεβαζουν τον γλυκαιμικο δεικτη και ακομα και αν μια φορα φας και δεν εχιες προβλημα,μεσα σε 10-15 μερες θα αρχισεις να ξεφευγεις και να βαζεις ολο και περισσοτερα "λευκα" στη διατροφη σου,το εχω παθει και στο λεω,και μ'αυτο τον τροπο θα αρχισεις να βαζεις παλι κιλα πριν το καταλαβεις,δεν ειναι θεμα αν θα ανοιξει η θα κλεισει το στομαχι αλλα ποσο αυτες οι τροφες μας κανουν να θελουμε να φαμε ακομα περισσοτερο ασπρο αλευρι και ζαχαρη

Πατατες φυσικα και θα τρως,πολυ μικρη ποσοτητα στη 2η φαση και οταν φτασεις στα κανονικα σου κιλα μπορεις να τρως μικρη ποσοτητα καθημερινα αν θελεις(1 πατατα εννοειται οχι πολλες)

Senior Member
    Εκανα το υπερτατο φαγητακι!!! Τσιγαρισα τις μπουκιτσες τις χοιρινες σε λιγο λαδακι μετρημενο, μετα τις εσβησα με βραστο νερο, τις αφησα να σιγοβρασουν, τελος εσβησα με λεμονι και αλατοπιπερωσα....μετα λεω δε ριχνεις και καμμια ρεβα μεσα να δεις τι θα βγει, ε βγηκε χοιρινο λεμονατο με "πατατούλες"!!!!!!!!!!!

Αν ήξερα ότι θα ήταν τόσο νόστιμο θα έβαζα κι άλλες ρέβες! Την επόμενη φορά θα το κάνω σε κατσαρόλα και θα βάλω τις ρέβες σε κομμάτια σαν τις πατάτες! Τωρα είναι όμορφες ροδέλιτσες - πατατουλες χιχιχιχι :roll:
    Θα βάλω και σκόρδο και κρεμμύδι νεξτ ταιμ!

Αν δεν εχεις κανει ρεβες δοκιμασε τες, ειδικα στην φριτεζα που τηγανιζει με 1 κ.σ. λαδι ειναι σαν πατατες τηγανιτες! Αλλα σπίτι δε τηγανιζουμε κι ετσι δε τις κανω και τη φριτεζα την εχω κρυψει. Ολα στο τεφαλ τα κανω! Και βραστες μια χαρά είναι τέλειες, μόνο τον γλυκαιμικό δείκτη φοβάμαι, και δεν βρίσκω το βιβλίο να δω uzzled:

http://diatrofika.blogspot.gr/p/blog-page_7728.html εδώ την έχει τουλάχιστο πιο κάτω από την πατάτα τη βραστή φιου!
    Καλα εκανες και δεν εβαλες κρασι :thumbup: τις ρεβες θα τις δοκιμασω σε πρωτη ευκαιρια,δεν εχω φαει ποτε.Παντως να ξερεις οταν βαζεις κατι καινουργιο στη διατροφη σου να ειναι σε πολυ μικρη ποσοτητα για να μπορεις να ελεγχεις κατα ποσο σε πισωγυρναει,θα το καταλαβεις αν μετα ζητας να φας παραπανω,το σωμα σου στο λεει

Senior Member
    Originally posted by forty
    Μπορεις να τρως οτι οσπρια θελεις με πρωτες τις φακες που εχουν το χαμηλοτερο γλυκαιμικο δεικτη,πολυ καλα ειναι απο φασολια τα μαυροματικα που και τα δυο γινονται τελεια στις κρυες σαλατες οποτε μπορεις να τα εχεις ετοιμα σε ταπερ στο ψυγειο.αν φτιαξεις και 10 βραστα αυγα για ολη τη βδομαδα και ενα ταπερ ρυζι μαυρο δεν εχεις καμμια δικιολογια για να φας οτι βρεις απο την κουραση γυριζοντας απο τη δουλεια :thumbup:
    ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!ΝΑΙ σωστα σου ειπε,θα παιρνεις μαζι ενα ταπερακι απο τα πιο πανω που σου εγραψα με λιγα λαχανικα

Τα ασπρο ρυζι και τα ασπρα μακαρονια δεν ειναι αυτο που λες "κανονικα",ειναι επεξεργασμενα και ακριβως το ιδιο σα να τρως ασπρο αλευρι,με την ιδια λογικη και το ασπρο αλευρι ειναι "κανονικο"γιατι να μην τρως και απο αυτο?
    Γιατι να μην μαθει και ο αντρας σου και το παιδι να τρωτε ολικης οπως ηταν τα ζυμαρικα και το ρυζι πριν αρχισουν να τα επεξεργαζονται?Ακομα και η Μισκο εχει βγαλει ολικης στα σουπερμαρκετ,αν δεν εχεις προσβαση σε ζυμαρικα ζεας,παραδοσιακα κλπ παρε τετοια απο το σουπερμαρκετ
    Το θεμα με τους λευκους υδατανθρακες ειναι οτι ανεβαζουν τον γλυκαιμικο δεικτη και ακομα και αν μια φορα φας και δεν εχιες προβλημα,μεσα σε 10-15 μερες θα αρχισεις να ξεφευγεις και να βαζεις ολο και περισσοτερα "λευκα" στη διατροφη σου,το εχω παθει και στο λεω,και μ'αυτο τον τροπο θα αρχισεις να βαζεις παλι κιλα πριν το καταλαβεις,δεν ειναι θεμα αν θα ανοιξει η θα κλεισει το στομαχι αλλα ποσο αυτες οι τροφες μας κανουν να θελουμε να φαμε ακομα περισσοτερο ασπρο αλευρι και ζαχαρη

Πατατες φυσικα και θα τρως,πολυ μικρη ποσοτητα στη 2η φαση και οταν φτασεις στα κανονικα σου κιλα μπορεις να τρως μικρη ποσοτητα καθημερινα αν θελεις(1 πατατα εννοειται οχι πολλες)
    Κατάλαβα! Οσο για τον αντραμου τα θεωρει ολα εφικτα για μενα, αμα του πεις να αλλαξει εκεινος διατροφικες συνηθειες σου λεει "δε μπορω" χα! Φυσικα και μπορει, απλα δε θελει. Ολα τα μπορει ο ανθρωπος οταν θελει.
    Οσο για το παιδι ειμαι ρεαλιστρια, οταν οι γιαγιαδες κανουν μονο λευκα μακαρονια και ρυζια απο αυτα θα τρωει που και που (οταν τρωει εκει ή από εκεί).
    Γενικά είμαι άνθρωπος που δεν έχουν καμμιά ανάμειξη οι άλλοι στο μεγάλωμα του παιδιού μου. Ομως τα φαγητά τους τα δέχομαι, κι είναι ακόμα πιο ευπρόσδεκτα το καλοκαίρι, καταλαβαίνεις!
    Τώρα βέβαια με έβαλες σε σκέψεις, ναι είναιεύκολο έχω βρασμένο μαύρο ρύζι στο ψυγείο, βραστά αυγά, και κάτι σε όσπριο.
    Αν κάνω και την υπέρβαση να τα κουβαλώ στη δουλειά...τότε μάλλον θα τους κουφάνω όλους.
    Ισως πνιγομαι σε μια κουταλια νερό, όπως πάντα. Συνήθως τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα από όσο τα δυσκολεύω στο μυαλό μου χάρη στη τελειομανία μου και την ανάγκη να προγραμματίζω. Οταν ερχεται η ωρα τους καποια πραγματα γινονται αβιαστα.
    Εχω σκεφτει και το ενδεχομενο να κανω τα μεγαλα γευματα σπίτι και μετα να μένω νηστική (ίσως να παίρνω ένα σνακ μαζί μου δουλειά). Οταν δεν τρωω δεν πεινάω! Γιατί να τρωω 11 12 1 2 το βράδυ?
    Ξέρω ακούγεται κάπως αλλά με βοηθά πολύ, να τρωω καλά γεύματα γευματα κοντα κοντα και μετά τίποτα. Αλλά τίποτα, ούτε ποτό ούτε τσίχλα, αλλιώς...ΠΕΙΝΑ!

Senior Member
    Τελικά φεύγουμε αύριο! Δεν πήγε τσάμπα τόσο σίδερο. Εχουμε ενα χειρουργειο του αντρα μου, μας κανει καλο καιρο ευτυχως και το παιδι ειναι καλα ωστε να το παρω μαζι (δεν εχω καπου να το αφησω εδω...) οπότε φεύγουμε νωρίτερα. Ελπιζω να μην τη σπασω τη φαση 1. Θα παρω μαζι το βιβλιο και θα προσπαθησω να αντιγραψω αποψε τις οδηγιες για τη φαση 2 ωστε αν θελησω να φαω υδατανθρακες να μπω στη φαση 2.
    Τα λινκ που εβαλες ειναι σωσμος! Δυστηχως το βιβλιο εχει μονο ενδεικτικο μενου. Ελπιζω να μη τα κανω σαλατα! Ισως καταφερω να μπω απο κινητο να ενημερωσω! Θα ζυγίζομαι και Αθήνα, έχω ηλεκτρονική ζυγαριά κι εκεί, πολύ κόλλημα με το ζυγισμα βλέπεις! Εκεινη με δειχνει -1 κιλό! Καλό ε?
    Ευχομαι να εχεις ενα τελειο παρασκευοσαβ/κο με την οικογενεια σου! :blush:

Senior Member
    Ευχομαι ολα να πανε καλα με το χειρουργειο!!

Για τη διαιτα θα σου ελεγα να μπεις στη φαση 2 αφου θα εισαι μακρια απο το σπιτι σου γιατι αλλιως θα πρεπει να τρως ολο ετοιμα κρεατα που μου φαινεται τελειως ανθυγειινο,ενω μπορεις να παιρνεις μια μεγαλη χωριατικη σαλατα με τυρι φετα και μια φετα ψωμι για μεσημεριανο,και για τα ενδιαμεσα ενα ξυνομηλο,λιγους ξηρους καρπους,γιαουρτι μετα κατι ελαφρυ για βραδυ και ετσι να καλυπτεις ολα σου τα γευματα μια χαρα ενω αν μεινεις στην 1 φαση δεν εχει ουτε φρουτο ουτε αμυλο γιατι να διακυνδυνευσεις να χαλασεις τη διαιτα για κατι που δεν παιζει τεραστια σημασια?

Senior Member
    Να είσαι καλά! Θα δείξει! Μακάρι, πολύ άγχος! Τελικά εγώ δε πήγα λόγω παιδιού δε με άφησαν και η αγωνία είναι επί 10 μακρυά του Το γύρισα σε θερμίδες σήμερα, ήθελα να φάω γλυκό με τρέλα Αύριο με κόβω ένα δίκιλο πάνω! Αν ζυγιστώ δηλαδή γιατί μόνο αυτό δε σκέφτομαι τώρα. Θα κάνω ένα διάλειμμα με θερμίδες και θα τρώω από όλα γιατί έχω αγωνία και όλο να ξεφύγω θέλω. Δηλαδ'η σήμερα έχω φάει ΟΛΑ τα απαγορευμένα μαζί κρίμα και είδα 7 όχι τίποτε άλλο!!!
    ** καμμιά φάση με γλυκό δεν έχει ε? :blush:

Senior Member
    Kαταλαβαινω την αγωνια σου,οταν εισαι μακρια ειναι ακομα χειροτερα.Προσπαθησε να μην το ριχνεις στο φαγητο,μια μεγαλη βολτα με το παιδι δεν θα σε βοηθουσε να χαλαρωσεις?μια κουβεντα με μια φιλη?παντως με ενα γλυκο αποκλειεται να σε δειξει ενα δικιλο πανω,μην αγχωνεσε.Γλυκα εχει πολλα στη φαση 2,σιγα μην αντεχα εγω χωρις γλυκα :lol: σου γραφω το χθεσινο μου..
    χτυπας δυο αυγα με λιγο νερο να αφρατεψουν
    ριχνεις μεσα 30 γρ. βρωμη (1απο τις 3 μεριδες στη 2 φαση)
    30 γρ. αποξηραμενα φρουτα,εγω εβαλα γκοτσι μπερι,γινεται τελειο με 15 γρ. σταφιδες,15γρ. δαμασκηνα (1 μεριδα σου στη 2 φαση)
    1κ.γ. κανελλα
    στη μυτη του κουταλιου γαρυφαλλο
    15γρ. καρυδια
    1 κ.γ. στεβια

το ψηνεις στο αντικολλητικο τηγανι και απο τις δυο μεριες και οπως ειναι καφτο ριχνεις απο πανω κανελλα και μια κουτ.μελι (σου επιτρεπει μεχρι 75 θερ. γλυκου την ημερα)

ειναι πολυ χορταστικο γλυκο και πολυ υγειηνο!

Εχει στη 2 φαση ακομα και τουρτες,τσισκεικ και οτι μπορεις να φανταστεις απο γλυκα,θα σου εγραφα αλλα δεν ξερω τι σου αρεσουν,καπου παραπανω εχω βαλει ενα λινκ απο συνταγες μπορεις εκει να βρεις αναλογα με τα γουστα σου.
    Παντως μην σκεφτεις οτι χαλασες τη διαιτα,ξεκινα ξανα σαν να μην εγινε τιποτα

Kαλησπέρα σε όλους!
    Εχω ένα θέμα και θα ήθελα μια βοήθεια.. δεν ξέρω αν αυτο που κάνω είναι south beach ή atkins ή κάτι άλλο αλλά αν μπορείτε να μου πείτε πώς το βλέπετε και αν θα χάσω , πολύ θα με βοηθούσατε..
    Λοιπόν , είμαι 1.64 και 69 κιλά . Ιδανικά θα ήθελα να χάσω 10 κιλά..Γενικά εχω θέμα με τους υδατάνθρακες..τους αγαπώ!!!!Ειδικα τα γλυκά αλλά και με τα αλμυρά μια χαρα τα πάω..Ημουν 77 κιλα πήγα 67 με κλασική δίαιτα, μεσογειακή. Τον προηγούμενο Σεπτέμβρη έκανα μια δικής μου προέλευσης και πήγα 62. Ομως τώρα είμαι πάλι 69 και μου έχουν σπάσει τα νεύρα.Ειχα και μια αποτυχημένη εγκυμοσύνη πρόσφατα και πρέπει να ''ανέβω'' λίγο ψυχολογικά...Ξεκίνησα λοιπόν την Παρασκευή που μας πέρασε την παρακάτω δίαιτα που έιναι από διαιτολόγο φίλης μου, Η διαιτολόγος την προμήθευσε με κάτι ειδικά κορν φλεικς πρωτεινικα και μπάρες.Εγώ πήρα ατκινς προιοντα γιατι δεν ήξερα τι να κάνω.

Για 2 βδομάδες: ΠΡΩΙΝΟ κορν-φλεικς με γάλα (τα κορν φλεικς της atkins)
    ΣΝΑΚ : αγγουράκια σκέτα (αν πεινάσεις άλλη στιγμή τρως επίσης αγγουράκια)
    ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: Πρωτεινη άπαχη με σαλάτα
    ΑΠΟΓΕΥΜΑ: μια μπάρα πρωτείνης atkins
    ΒΡΑΔΥ: Mισή ποσότητα του μεσημριανού με σαλάτα, ή μισό cottage με σαλάτα, η σαλάτα με δυο φέτες γαλοπούλα και 2 τυρι
    Απαγορεύονται πατάτες, ρύζι, ψωμί , ζάχαρη και ο,τι περιέχει ζάχαρη.
    Αυτά πάνω κάτω..
    Δεν μοιάζει με atkins γιατί δεν επιτρέπονταια κρετατικά με λίπος κλπ αλλά αν δεν είναι και south beach γιατί δεν εχει βρωμη.. αλλα τί είναι ; Και θα χάσω τίποτα αυτές τις δύο βδομάδες?Στη συνέχεια η διαιτα συνεχίζει στο ιδιο μοτιβο απλα αλλάζει το πρωινο και το κανει γιαουρτι και το βραδυ σου βαζει ομελετα. Μετά το μήνα σου προσθέτει φρούτο , ενα τη μέρα και ξηρους καρπους.

Περιμένω με αγωνία τη βοήθεια σας!

υγ Σορρυ για το μεγάλο ποστ!!!

Senior Member
    Γεια σου Elenitsa,αφου τα καταφερες να χασεις με τη μεσογειακη τοσα κιλα γιατι να μην τα καταφερεις ξανα?ολοι παιρνουμε και χανουμε κιλα κατα διαστηματα.Αυτο το διαιτολογιο αν και με διαφορες μοιαζει πολυ με τη σαουθμπιτς αλλα δεν ξερω αυτα τα κορν φλεικς και οι μπαρες τι ειναι.
    Τα κορν φλεικς λογικα αφου ειναι της ατκινς αρα πρεπει να εχουν λιγους υδατανθρακες ειναι μια χαρα,οι μπαρες της ατκινς παντως να ξερεις εμενα μου ανοιγουν φοβερα την ορεξη,τις ειχα δοκιμασει και δεν ξαναπηρα.
    Σιγουρα η διαιτα αυτη δεν ειναι ατκινς γιατι εχει απαχα κρεατα και απ'οτι καταλαβαινω οι ποσοτητες δεν ειναι οσο θελεις

Page 18 of 19 FirstFirst ... 816171819 LastLast