Εγκυμοσύνη και παχυσαρκία
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
    Junior Member

Εγκυμοσύνη και παχυσαρκία

Καλησπέρα σε όλους
    Σας διαβάζω καιρό τώρα...
    Έχω ένα καλό κι ένα κακό νέο!Ξεκινάω με το καλό.
    Σήμερα ανακάλυψα κι επιβεβαίωσα ότι είμαι έγκυος.
    Το κακό είναι ότι είμαι 106 κιλά,παχύσαρκη δηλαδή. Όχι απλά υπέρβαρη,αφού το ύψος μου είναι 1.69.Διαβάζω συνέχεια για τέτοιες περιπτώσεις,για διαβήτη και πολλά άλλα που προκύπτουν στην πορεία μιας εγκυμοσύνης κι έχω πανικοβληθεί λιγάκι.Υπάρχει καμιά κοπέλα εδώ μέσα που ξεκίνησε εγκυμοσύνη,με πολλά κιλά στην πλάτη της?
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Senior Member
    Γεια σου Ζωή και....Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α!!!!!!!! δεν έχω τέτοια εμπειρία αλλά σίγουρα υπάρχουν κοπέλες με αντίστοιχη πείρα να σε βοηθήσουν. Σου εύχομαι τα καλύτερα.

Senior Member
    με το καλο το μωρακι σου!
    συγχαρητηρια κ απο μενα!
    δεν εχω ακομη μωρακι παροτι παχυσαρκη,
    οποτε η μιση εντος θεματος :P

Senior Member
    με το καλοοοοοοοοοοοοοοο

ειμαι 31 χρονων με υψος 1.73, εχω ενα μωρακι 7 μηνων, εμεινα εγκυος στα 102 κιλα πηρα 12 κιλα στην εγκυμοσυνη, δεν παρουσιασα καθολου ζαχαρο, πιεση κτλ, προσεξα λιγακι αλλα ετρωγα απ'ολα. Απλα εκοψα το αλατι και τα αναψυκτικα.

Η κολλητη μου ειναι 1,68 με 57 κιλα οταν εμεινε εγκυος, τωρα ειναι στον 8ο εχει παρει 10 κιλα και δεν ηταν ποτε παχια, εχει υψηλη πιεση και διαφορα αλλα που δε τα θυμαμαι να στα πω παντως της ειπαν να κοψει γλυκα και αλατι γιατι θα παθει πορεκλαμψια.

Προσπαθω να σου πω οτι αυτα ειναι λιγο ρευστα. Προσεχε οσο μπορεις και ολα θα πανε καλα, να τσεκαρεις καθε μηνα το ζαχαρο σου και την πιεση

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

οτι χρειαστεις πες μου!!!!!!!

Junior Member
    tidekpe σε ευχαριστώ πολύ!
    koralaki εύχομαι να είσαι σύντομα και η υπόλοιπη μισή εντός θέματος,αν αυτό θέλεις!

gilie- να χαίρεσαι το μωρό σου πάνω από όλα.Ξέρω ότι πρέπει να μην αγχώνομαι και να χαλαρώσω, αλλά το σκέφτομαι και προβληματίζομαι.Εννοείται ότι προσέχω κι ότι θα προσέχω γενικώς.Δεν ξέρω αν θα χάσω τίποτα,στη διάρκεια της εγκυμοσύνης,αλλά θέλω σίγουρα να μη βάλω παραπάνω από όσα θα αντέξω.Αλάτι,γλυκά και ζάχαρες τα'χω κόψει και θα συνεχίσω έτσι.Θα μιλήσω και με διατροφολόγο να ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνω.Σε ευχαριστώ που απάντησες, θέλω κάτι να καθησυχαστώ...

Senior Member
    αχ μωρε μια εγκυουλα, παντως να ξερεις σε γενικες γραμμες οτι το πρωτο 3μηνο της εγκυμοσυνης οι ορμονες σου παιζουν περιεργα παιχνιδια με το μυαλο σου με αποτελεσμα να ανησυχεις για τα παντα, να αγχωνεσαι, να πιεζεσαι γενικως! Χαλαρωσε! το ξερω οτι δεν ειναι ευκολο αλλα ψαξε τι σε αγχωνει και χτυπα το στην ριζα! Δλδ, σε αγχωνει το βαρος? οκ, θεσε εναν ρεαλιστικο στοχο (οχι στοχο απωλειας κιλων), πες για το παιδι μου θα πρεπει να μη πινω αναψυκτικα, να τρωω μοσχαρι, να μη τρωω σοκολατες, να μη τρωω αλατι, να τρωω φρουτα κτλ. Προσπαθησε να κανεις ολα αυτα που εθεσες σαν στοχο και θα δεις οτι οι ενοχες θα φυγουν σιγα σιγα.

Μη ξεχνας οτι οι 9 μηνες τις εγκυμοσυνης ειναι περιεργοι και φερνουν μεγαλες αλλαγες στο σωμα τις γυναικας. Αυτη τη στιγμη ο οργανισμος μετακινει πολλα οργανα σου για να κανει χωρο για το παιδι, οργανα που αν προσπαθουσε ενας χειρουργος να μετακινησει μαλλον θα πεθαινες (κουφια η ωρα καλεεεεεε ). Καταλαβαινεις λοιπον οτι ολο αυτο δεν ειναι μικρο, και φανταζομαι καταλαβαινεις οτι το μεγαλειο που λεγεται ανθρωπινος οργανισμος θα αντεξει τα κιλα σου. Το μονο κακο ειναι οτι στην φαση που εισαι θελει παραπανω προσοχη, για σενα και το μωρο σου, ομως ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!!!!

Senior Member
    πολυ ωραια τα εγραψες gilie! ανατριχιασα!
    να σου ζησει το μωρακι σου!!!!!!!!!

Junior Member
    gilie- μίλησα τηλεφωνικά με τη διατροφολόγο μου και θα μου ετοιμάσει ειδική διατροφή,ώστε να παίρνω τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζομαι. Έχω ήδη κόψει αλκοόλ και καφεϊνη και θα κόψω αλάτι και ζάχαρη.Το αλάτι λίγο με αγχώνει,πάντα ήμουν του αλμυρού.Αλλά το παιδί πάνω από όλα.Και να 'μαι καλά εγώ.Οπότε κόβω άχρηστα φαγητά και ποτά. Έχω ήδη αρχίσει να τρώω μόνο αυτά που προσφέρουν κάτι στο σώμα μου.Διάβασα κάτι και μου έκανε κλικ.Πριν να φάω το οτιδήποτε, να σκεφτώ ένα μωρό που τώρα αναπτύσσεται και τι θα του προσφέρει η τροφή η συγκεκριμένη.Οπότε καταλαβαίνεις ότι τα μόνα που θα μου επιτρέψω,είναι τα ωφέλιμα κι όχι αυτά που μου "μύρισαν".ʼσε που δεν το πιστεύω και πολύ,μάλλον για άλλοθι το κόβω...σε ευχαριστώ και πάλι!Καλό είναι να μαζεύω πληροφορίες για να αισθάνομαι ότι κι άλλος περνάει τα ίδια ή τα πέρασε,με επιτυχία!

Junior Member
    koralaki σου εύχομαι να σου φανούν σύντομα χρήσιμες οι συμβουλές της!

Senior Member
    καλο αυτο το "μυρισαν" εγω δε το εζησα...ενω απλιοτερα ολο μου μυριζαν και ας μην ημουν εγκυος χαχαχαχα

κοριτσακι μου πολυ καλα σε "ακουω" και μ'αρεσει που βρησκεις τροπους να αισθανεσαι καλα...μονο μη ξεχνας οτι οι μανουλες πρεπει να ειναι χαρουμενες! Αν μια σοκολατα σε κανει να νιωσεις καλα, μια τοσο φαε μια μπουκια...δε θα χαλασει ο κοσμος...το μωρο θελει μια μανουλα υγειη σωματικα αλλα και ψυχικα!. Περπατας? Να περπατας οσο μπορεις! βοηθα σε ολα, στην λεκανη, στον τοκετο, στην καρδια, στο μωρο, στην ψυχικη σου ισοροπια!

koralaki να δεις και αμα μηνεις εγκυος κλαμα που θα ριχνεις με το παραμικρο!!! χαχαχα
    σου ευχομαι και σενα τα καλητερα! με ενα ροζ μωρο στην αγκαλια!

Junior Member
    Καλά είμαι σε γενικές γραμμές,απλά θέλω να περάσει ένας μήνας πρώτα.Να δω τον πρώτο υπέρηχο, να βγει κι η τρίτη χοριακή καλή,να μείνω σταθερή στο βάρος μου,να επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη... ξέρεις απλά πράγματα...!!!! Δε θέλω να χαίρομαι πολύ ακόμα,προτιμώ να είμαι προσγειωμένη και σε επιφυλακή...

Senior Member
    ετσι ετσι γιατι 9 μηνες ειναι αυτοι...συγκρατημενη αισιοδοξια!

Junior Member
    Αυτή η απάντηση σημαίνει ότι πρέπει να χάσω κιλά,τώρα που είμαι έγκυος?
    Είναι λίγο ξεκάρφωτη,πιο πολύ διαφήμιση μου κάνει,παρά διατροφική συμβουλή

(και γράφεται τρώγοντας κι όχι ΤΡΟΓΩΝΤΑΣ και επικοινωνήστε κι όχι επικινονίστε, άλλα δεν πρόσεξα,συγχίστηκα αρκετά)

*τέλος οι απαντήσεις-διαφημίσεις*

Junior Member
    Λίγο που έψαξα,σε όλες τις απαντήσεις,το ίδιο βλέπω...

*update*
    Από ότι είδα,εξαφανίστηκαν όλες οι απαντήσεις-διαφημίσεις του diaitologou...
    Φαίνεται τώρα λες και συγχίστηκα από μόνη μου...εντάξει οι ορμόνες κάνουν πάρτυ,αλλά όχι κι έτσι...

Senior Member
    τι εγινε παιδι μου εδω? μη μασας εγκυουλα!

Page 1 of 2 12 LastLast