Results 1 to 15 of 23
Thread: Λαθος δρομος...
-
20-07-2010, 10:56 #1
Λαθος δρομος...
Το τικερακι γραφει 115,δηλαδη απωλεια τριων κιλων.Σημερα το πρωι ανεβηκα στη ζυγαρια και δειχνει 119.Καταλαβα ομως τι κανω λαθος και χανω 2 παιρνω 3 και ξανα απο την αρχη ολο αυτο τον καιρο.Κανω τη διαιτα της πεινας για 2 μερες και δειχνει ενα κιλο κατω.Κανω την απολυτη υπερφαγια για αλλες 2 και δειχνει ενα πανω.Στην ουσια δηλαδη οι απωλειες μου ειναι υγρα.Λεω να αλλαξω μονοπατι και να αρχισω να τρεφομαι κανονικα,να ξεχασω τονο και μαρουλι για γευμα.Σημερα ψαχνοντας στο internet για την αντιμετωπιση της παχυσαρκιας,επεσα πανω σε ενα site που υπολογιζε ποσες θερμιδες καιω καθημερινα σε ηρεμια με βαση υψος βαρος και ηλικια.Το αποτελεσμα ηταν 1950,σε απολυτη ηρεμια,αυτα μονο για να αναπνεω.Οταν λοιπον εγω παω στις 1000,δε νομιζω οτι κανω και τοσο καλο στον οργανισμο μου.Λεω να αρχισω να τρωω κανονικα περιοριζοντας τισ ποσοτητες,οπως μου ειχε πει περσι η γιατρος μου.Εγω βεβαια ηθελα γρηγορη λυση κι επεσα με τα μουτρα στα γιαουρτακια(και το επομενο βραδυ στα διλιτρα παγωτα)Δε μπορω να ζω αλλο ετσι,θελω να εχω μια φυσιολογικη σχεση με το φαγητο.Το μοτιβο κοτοπουλο μαρουλι δε δουλεψε για μενα,ισως γενικα να μη δουλευει για ανθρωπους με ΒΜΙ σαν το δικο μου(41 και κατι..)Λεω να αρχισω με μικρες αλλαγες κι ας ελπισουμε να δω λιγο φως.Δε θελω να ξαναφαω 2 λιτρα παγωτο σε 4 ωρες,ουτε να μενω 2 μερες με λιγο τονο και 2 φρυγανιες.Και τα δυο τα βρισκω εξισου αρρωστα,και δε με βοηθησαν ως τωρα.Αλλαγη πλανου λοιπον και καλη αρχη..
- 20-07-2010, 11:05 #2
καλή αρχή από 'μένα αν και μόλις την έκανες αφού συνειδητοποίησες τι σε έχει φέρει ως εδώ. ψυχραιμία και καλό κουράγιο!!!!!
20-07-2010, 11:15 #3
Καλημέρα
μήπως να πας σε κανένα διαιτολόγο και να πάρεις ειδική διατροφή,με το τι γουστάρεις να τρως? Όσες φορές είχα πρόγραμμα και το τηρούσα κατά γράμμα,έχανα 2 κιλά την εβδομάδα.Πάνω κάτω στα ίδια κιλά είμαστε.Σκέψου ότι κάνεις ένα χ στην παλιά σου ζωή και προχωράς στη νέα, πιο ανάλαφρη και με αυτοπεποίθηση. Βρες τρόπους να ανέβει η ψυχολογία σου, όσο δεν είσαι καλά, το ρίχνεις στα παγωτά.Δεν είναι λύση αυτό,το έκανα για 25 χρόνια σχεδόν...αν αγαπάς τον εαυτό σου, που τον αγαπάς,δεν το συζητώ, κάνε κάτι και μην αφήνεις τίποτα να σπάσει τη δύναμή σου
20-07-2010, 11:21 #4
ntinoula
ποσο ταυτιζομαι με αυτα που γραφεις
εαν και δεν τα εχω συνειδητοποιησει πληρως
για μενα επισης διαιτα σημαινει στερηση μαρουλακια και τονο
διαιτα και τρωω κανονικα δεν το εχω ακομη συνδεσει
ωστοσο οσους υγειως αδυνατοπυς ξερω τρωνε κανονικοτατα
απλα εγω αν φαω κανονικα κραιπαλωνω μετα γιατι λεω μεσα μου εγω τωρα διατα δεν κανω
αλλα και τα μαρπουλακια τη σλατα κλαι το ψητο ποσο να τα αντεξει κανεις?
χιλια δικια εχεις παντως!
20-07-2010, 11:33 #5
Maroulaki,οταν λεω κανονικα εννοω οχι οπως πριν.Παραδειγμα:αν ετρωγα 2 πιατα γεματα μακαρονια,δε γινεται ξαφνικα να παω σε 2 μαρουλια και μισο τονο.Μπορω ομως να φαω 1 πιατο.Αν ετρωγα 3 φλιτζανια ρυζι με το κοτοπουλο,μπορω να φαω 2 η 1,αντι να το κοψω τελειως και να τρωω παλι μαρουλια.Και το γιαουρτακι για βραδυνο με οδηγει στο ψυγειο.Τωρα αν ζυγιζα 65 κιλα κι ηθελα να χασω 5 ισως να δουλευε το μοτιβο του περιορισμο,δεν ξερω.Αλλα καποιος στα δικα μου κυβικα δε νομιζω οτι μπορει να χει αποτελεσματα ετσι..
20-07-2010, 12:01 #6
Καλημέρα κούκλα.....
το ότι κάνεις τρομερό λάθος το ξέρεις το έχεις καταλάβει και καλό ειναι να κάνεις κάτι γιαυτό ..το σοφότερο είναι να ακολουθήσεις μια διατροφή....σωστή απο διατροφολόγο..
οσο αναφορά τα τεστ που κάνεις στο ιντερνετ δεν είναι καθόλου αξιόπιστα...σου το λέω γιατί και πληροφορικός είμαι αλλά και σε διατολόγο εχω πάει και είμαι 26 χρονών και 56 κιλά και μέτρησε τις καύσεις μου σε πλήρη ηρεμία και ειναι κάπου στις 1200 κοντά ..αργός μεταβολισμός δεν λέω αλλά με 1,58 ύψος λογιό να θέλω λίγες θερμίδες...
αν δεν έχεις χρήματα για διατολόγο, που είνα απολύτως σεβαστό, υπάρχουν εδώ μέσα άτομα που έχουν πάει σε διατολόγους και είναι πάνω κάτω τα ίδια κιλά ...ψάξε και βρες τα ..χαρακτηριστικό είναι μια κοπέλα που απο 140 σε διατολόγο βρίσκεται ηδη στα 120 και τα πάει πάρα πολυ καλά...η ακόμη και το "koralaki"Δεν νομίζω να έιχε προβλημα να σου δώσει τα διαοτολόγια της.
Δεν νομίζω κανένας εδώ μέσα να αρνηθεί να σε βοηθήσει..γιαυτό άλλωστε είμαστε εδώ.
Εγώ έχω κάποια διατολόγια αν τα θες μπορώ να σου τα στείλω....
Αυτά απο εμένα και καλό κουράγιο.
Υ.Γ
απλά την γνώμη μου σου λέω και μπορεί να είμαι και τεείως λάθος απλά το έκανα για καλό!!
20-07-2010, 12:02 #7
Ντινουλα
εχεις πολυ δικιο
το θεμα ειναι οτι ειμαστε ολοι ανυπομονοι! μα ολοι ομως!
οποτε λεμε δε θα φαω για τοσες μερες και θα τα χασω...αλλα οντως φαυλος κυκλος
το κανονικο φαγητο ειναι κανονικο φαγητο και δεν ανταλασσεται με τιποτα
αλλα το σιγα σιγα πολυ εμισησαν...το γρηγορο ουδεις...!
αλλα η καινουρια αρχη και ο σωστος δρομος ειναι αυτος!
εχεις παρα πολυ δικιο!
20-07-2010, 12:13 #8
οι πρώτες 20 μέρες είναι δύσκολες που πρέπει να μάθεις να τρως σωστά και να στερηθείς και λιγουλάκι(όχι το φαί ,τα 2 κιλά παγωτό). κ μετά όλα γίνονται εύκολα.εγώ προσωπικά τα καταφέρνω τις τέσσερις πρώτες μέρες και μετά τα διαλάω όλα.
20-07-2010, 12:14 #9
Ντινούλα είμαστε στα ίδια κυβικά....καταλαβαίνω απόλυτα πως νιώθεις...κάνω δίαιτα εδώ και 2,5 μήνες...αυτό που είδα είναι ότι το στομάχι συνηθίζει...αρκεί να του δώσεις χρόνο...αυτό που με βοήθησε πολύ στην αρχή ειναί ότι έτρωγα απ' όλα αλλά πολύ πολύ πολύ αργά....μάσαγα την κάθε μπουκιά αρκετές φορές...δεν πίνω νερό την ώρα του φαγητού...σιγά σιγά οι μερίδες μου μειώθηκαν...τώρα βέβαια ακολουθώ την δίατα Ατκινς που εμένα μου ταιριάζει...θα βρεις κι εσυ τι σου ταιριάζει...απλά θέλει υπομονή και επιμονή!!!
20-07-2010, 15:53 #10
ντινουλα νομίζω πως έχεις απόλυτο δίκιο σ'αυτά που λες!
αχ μακάρι να τα καταφέρουμε σταδιακά να χάσουμε τα κιλά, με ισορροπημένη διατροφή και όχι δίαιτα πείνας..
23-07-2010, 01:12 #11
Originally posted by ntinoula
Maroulaki,οταν λεω κανονικα εννοω οχι οπως πριν.Παραδειγμα:αν ετρωγα 2 πιατα γεματα μακαρονια,δε γινεται ξαφνικα να παω σε 2 μαρουλια και μισο τονο.Μπορω ομως να φαω 1 πιατο.Αν ετρωγα 3 φλιτζανια ρυζι με το κοτοπουλο,μπορω να φαω 2 η 1,αντι να το κοψω τελειως και να τρωω παλι μαρουλια.Και το γιαουρτακι για βραδυνο με οδηγει στο ψυγειο.Τωρα αν ζυγιζα 65 κιλα κι ηθελα να χασω 5 ισως να δουλευε το μοτιβο του περιορισμο,δεν ξερω.Αλλα καποιος στα δικα μου κυβικα δε νομιζω οτι μπορει να χει αποτελεσματα ετσι..
23-07-2010, 03:07 #12
καλησπερα κοριτσια....
μπορω να σας καταλαβω απολυτα αν και εχω πολυ λιγοτερα να χασω....
εγω πιστευω οτι με διαιτες της πεινας δεν θα καταφερετε πολλα...πολυ το κοστος ψυχικα....και στο τελος δεν αντεχεις...
θα σας προτεινα να δοκιμασετε κατι σε ατκινς η σαουθ μπιτς,τελος παντων αυτες που περιοριζουν τους υδατανθρακες οι οποιες εχουν μια φαση ενεργοποιησης για 2 εβδομαδες που ειναι πιο αυστηρη αλλα μετα στρωνει....τρως οση ποσοτητα πρωτεινης θες κ δεν πεινας...
επισης αποτελεσματικη για μενα οταν την εκανα ηταν η κυκλικη ληψη υδατανθρακων....
καλη επιτυχια και σε εσας κ σε εμενα...μην κωλονετε κοπελιες,μια αποφαση ειναι
23-07-2010, 03:08 #13
ξεχασα να πω οτι αν ακολουθησετε ισορροπημενη διατροφη ειναι ακομα καλυτερα αλλα εχει 2 σημαντικα μειονεκτηματα
1)χανεις (πολυ)πιο αργα
2)εχεις πολλες πιθανοτητες να παρασυρθεις
28-07-2010, 13:39 #14
LaLuna εχεις απολυτο δικιο για τις πιθανοτητες να παρασυρθεις...Δυστυχως εγω παρασυρομαι σε ολες τις περιπτωσεις!!!Δεν ξερω τι γινεται.Οταν κανουμε στερητικη διαιτα νιωθουμε βεβαια οτι κανουμε κατι καλο και δραστικο κι αυτο μας κραταει για καποιο καιρο απο τις ατασθαλιες..Αλλα λογω στερησης μετα πεφτουμε με τα μουτρα.Οταν παλι τρωμε φυσιολογικα,εφαρμοζουμε τον κανονα 'κανεις δε μπορει να φαει μονο ενα' η μια μπαλα παγωτο γινεται...αστο καλυτερα.Τελικα νομιζω οτι μονο η θεληση και η δυναμη ειναι το μυστικο,οποιο δρομο κι αν ακολουθησεις..Και τη θεληση τη ρημαδα την εχω,η δυναμη μας τα χαλαει λιγο..
29-07-2010, 23:48 #15
ντινούλα ξερω τι εννοεισ γιατι τα ιδια τραβαω και εγω χρονια τωρα. να ξερεισ πωσ οι στερητικεσ διαιτεσ μασ οηγουν κατευθειαν στην υπερκατανάλωση φαγητου. δεν τρωμε δυο μερεσ και πλακωνόμαστε μετα κανονικοτατα.σημερα ξεκινησα διατροφη, ελπιζω όλα να πανε κατ ευχην. αμην παναγια μου γιατι κουραστηκα! δεν πηγα σε διαιτολόγο με γραμμαρια και αλλεσ τετοιεσ υστεριεσ αλλα σε μια διατροφολογο σουπερ που ολοι οσοι πηγαν σε αυτην χασανε και συντηρήθηκαν και γιατι αυτό?? γιατι ειναι διατροφη και οχι διαιτα, προσαρμοσμενη στα δικα μου γουστα. μου ειπε λοιπον πωσ σε καθε γευμα πρεπει να τρωω κατι και απο τισ 3 ομαδεσ τροφιμων δηλ υδατανθρακεσ και πρωτεινη και λαχανικα. στα ενδιαμεσα μου ειπε να τρωω φρουτακια, μεχρι 3. δυο φορεσ την εβδομαδα μπορω να φαω λιχουδια ειτε προκειται για γλυκο η πατατακια η ξηρουσ καρπουσ. και ζυγισμα καθε 3 βομαδεσ! γενικα να ξερεισ πως οι ποσότητεσ παιζουν πολυ σημαντικο ρόλο γι αυτο καλο θα ειναι να τηρεισ το εξησ: να τρωσ κρεασ η κοτόπουλο όσο η παλάμη σου χωρισ τα δάκτυλα, ψαρι όσο η παλαμη σου ολοκληρη, σαλατα όσο και οι 2 παλάμεσ σου και ρυζι, πατατεσ η μακαρόνια όσα η γροθια σου! ειναι ενα σευκολοσ τρόποσ να μετρασ τισ ποσότητεσ χωρισ γραμμαρια και ζυγαριεσ. αυτα ειχα να σ πω αλλα καλυτερα θα ειναι να πασ σε εναν ειδικο οπωσ ειπαν και τα κοριτσια γαι να σ βλαλει ενα πρόγραμμα στα μἐτρα σου!
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια