Results 1 to 12 of 12
Thread: corn flakes
-
22-07-2010, 00:11 #1
corn flakes
Πρεπει να ομολογησω οτι τα corn-flakes, οι απλες νιφαδες καλαμποκι,πρεπει να συνεβαλλαν κατα 80-90% στο οτι εχω παχυνει....ειλικρινα....θα μπορουσα να ζησω μονο με corn-flakes και γαλα για ολη μου τη ζωη.....δυστυχως....τα εχω κοψει με πονο καρδιας...ελπιζω καποτε να ξαναφαω...
Για αυτο προσεξτε πολυ!!!!!μονο μιση κουπα!!!!!
- 22-07-2010, 02:39 #2
Τα κορν φλεικς ειναι νιφαδες καλαμποκιου.Το καλαμποκι εχει υψηλο γλυκαιμικο δεικτη, αρα ανεβαζει γρηγορα το σακχαρο του αιματος, αρα οι συνεπειες ειναι γνωστες(πεινα σε συντομο διαστημα και οχι κορεσμος).
Οσον αφορα τα "τυπου" κορν φλεικς, κοινως δημητριακα, αν προσεξετε τα συστατικα, θα δειτε πως δεν ειναι και τοοοσο αθωα...
Καποτε ετρωγα χωρις να προσεχω συστατικα.Ομως με μια προσεκτικοτερη ματια, ειδα πως ολα σχεδον, εχουν ζαχαρη και αλλα χαζα...
Το μονο που θα μπορουσε ισως-απο αυτα τουλαχιστον που κυκλοφορουν ευρεως στα σουπερ μαρκετ- να θεωρηθει ως πιο γνησιο ειναι τα Weetabix.
Γενικα παντως, απο προσωπικη πειρα, εχω παρατηρησει, αναφερομαι προσωπικα για μενα, και το τονιζω αυτο, ειναι πως απο τοτε που εκοψα το γαλα και τα δημητριακα, ακομη κι αυτα τα weetabix, παρατηρησα ενα ξεφουσκωμα να το πω...ξεπρηξιμο..καπως ετσι.
Εχω αντικαταστησει το γαλα με γιαουρτι φυσικα και τυρι χαμηλων λιπαρων καθοτι εχω οικογενειακο ιστορικο οστεοπορωσης και ειναι απαραιτητο ακομη περισσοτερο τωρα το ασβεστιο, και τα δημητριακα με απλα αγνα και ανοθευτα, ολικης αλεσης κριθαρενια παξιμαδακια.
22-07-2010, 09:53 #3
δοκιμαστε μουσλι με λιγο ταχινι με μελι ή ολμπραν ή κουακερ με μελι κ σταφιδες,
ειναι πολυ πιο παχυντικα απο τα δημητριακα αλλα τοσο χορταστικα κ θρεπτικα!
εχεις δικιο κρις, αυτο με τα τυποποιημενα δημητριακα το παρατηρησα οταν τα ειχα βαλει για τα καλα στη ζωη μου,
μονο ζαχαρη μου προσεφεραν με υποτυπωδεις βιταμινες...
22-07-2010, 11:45 #4
Μουσλι και βρωμη οντως, οι καλυτερες δυνατες επιλογες κατ εμε!
Αν καποιος μπορει να καταναλωσει τη βρωμη σκετη με γαλα, θεωρω δεν υπαρχει καλυτερο..
Αλλα εγω δεν τα παω καλα με αυτο το συνδυασμο..
Εγω προσωπικα τη βρωμη την τρωω αλλα μονο με γιαουρτι, οποτε στην ουσια ειναι το ιδιο.
Με ενα φρουτο ψιλοκομμενο μεσα...ειναι μουρλια και χορταστικο πολυ!
22-07-2010, 11:49 #5
Κοραλακι, δεν ειναι και τοσο παχυντικα αυτα που λες, εκτος κι αν το ταχινι , το μελι, οι σταφιδες κτλ, βρισκονται σε μεγαλη ποσοτητα. 1 κ.γλ. μελι στο μουσλι, δεν ειναι τπτ..., αλλα αν βαλεις ΚΑΙ σταφιδες ΚΑΙ δεν ξερω κι εγω τι αλλο, οκ..ναι..ειναι παχυντικο. Αλλα ξερεις τι? Δε χρειαζονται ισως ολα αυτα. Αν δοκιμασεις ενα μεγαλο ροδακινο π.χ με ι γιαουρτακι και 3-4 κ. σ. βρωμη-μουσλι...θα σκασεις!!!Εγγυημενο!Αλλα ακομη κι αν το μυαλο μας παιζει παιχνιδια και το βλεπει το μπωλ.."λιγο" , ε, βαζουμε στην τελικη 2 φρουτα! Σιγα...
22-07-2010, 11:50 #6
Το πρήξιμο που αναφέρεται δεν έχει να κάνει με τα δημητριακά όσο κυρίως με το γάλα.Το δεύτερο περιέχει λακτόζη που απορροφάται πιο δύσκολα απ τον οργανισμό, γι'αυτό και υπάρχουν τέτοια θέματα με το πρήξιμο.
22-07-2010, 12:53 #7
εμενα τα δημητριακα(μιση κουπα)με γαλα μου τα εχουν προτεινει ως το καταλληλοτερο βραδινο...μιας και γαλα σκετο δεν επινα ποτε και παρα την ηλικια μου(17) αντιμετωπιζω αρκετουσ πονουσ στα κοκκαλα...¨/
22-07-2010, 19:02 #8
Originally posted by Kleanthis
Το πρήξιμο που αναφέρεται δεν έχει να κάνει με τα δημητριακά όσο κυρίως με το γάλα.Το δεύτερο περιέχει λακτόζη που απορροφάται πιο δύσκολα απ τον οργανισμό, γι'αυτό και υπάρχουν τέτοια θέματα με το πρήξιμο.
διογκωνονται μεσα μας...
22-07-2010, 20:47 #9
ώπα ώπα!δηλαδή τα δημητριακά δεν θεωρούνται ένα light γεύμα?γιατί εγώ τρώω κάθε βράδυ ένα μπωλ special k...μα καλά αυτά λένε και καλά ότι θα δεις και διαφορά στη γραμμή σου..όχι ότι περίμενα από αυτά αλλά τα θεωρώ light ρε γαμώτο...
φτου!!!!!!!και είπα ότι όταν χάσω τα κιλά που απομένουν, έτσι από πείσμα θα πάω να πάρω ένα κατακόκκινο μπικίνι που είναι και το σήμα κατατεθέν τους...
γμτ γμτ γμτ
22-07-2010, 22:23 #10
anastasia, απλα διαβασε τα συστατικα στο κουτι...τπτ αλλο δε λεω.
23-07-2010, 01:17 #11
Originally posted by chrys
anastasia, απλα διαβασε τα συστατικα στο κουτι...τπτ αλλο δε λεω.
23-07-2010, 02:58 #12
αχ παρα πολυ κριμα ειναι...τα τρωω απο παιδι μανιωδως....
οταν σταματησω την ατκινς θα τρωω τα αλπεν η weetabix η κουακερ με λιγο μελι...βεβαια εχω και 2 κουτια φιτνες που περιμενουν στο ντουλαπι....τα απλα νιφαδες καλαμποκιου τα εχω κοψει μερικους μηνες τωρα...
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία