Results 406 to 420 of 462
Thread: Η ψυχολογια της διαιτας
-
14-09-2011, 17:26 #406
Ξανάρχισα νέα προσπάθεια και παράλληλα άρχισα πάλι το βιβλίο.
Κεφάλαιο 1ο: ΓΡΑΦΩ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΩ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.
Με άλλα λόγια μου κάνω πλύση εγκεφάλου!!!
- 17-09-2011, 00:14 #407
εψαξα και εγω για το βιβλιο και τελικα το απεκτησα αλλα σε ακουστικη μορφη!
εκανα χθες τη μερα 1 και ετοιμασα τις καρτες
σημερα εκανα τη 2 μερα και διαλεξα 2 διαιτες
αν και τετοια βιβλια στο παρελθον τα κοροιδευα, αυτο νομιζω οτι οντως με επηρρεαζει θετικα και μπορει να γινει κατι.
Ασε που με βοηθαει να ειμαι σε εγρηγορση γιατι εχω στο νου μου οτι καθε μερα πρεπει να βρω 15 λεπτα για να ασχοληθω με τη διαιτα!!
το διαβαζει κανεις αλλος αυτη την περιοδο??
ρανια με εσενα θα εχουμε μια μερα διαφορα! Θελω να δω πως θα ειμαστε μετα την 42!!!
17-09-2011, 11:57 #408
ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ 2η ΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΣΑ.. ΔΙΑΛΕΞΑ ΜΙΑ ΔΙΑΙΤΑ ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ. ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ.
17-09-2011, 16:51 #409
ωραια! παμε μαζι!!!
κι εγω διαλεξα 2 διαιτες χθες. μια που μου ειχε δωσει μια διαιτολογος σε νοσοκομειο και με ειχε βοηθησει στο παρελθον να χασω 10 κιλα. και η δευτερη αυτη που μετραμε θερμιδες.
μετα το φαγητο θα ακουσω την 3 μερα(το εχω σε audio εγω!)
τις καρτες σου τις διαβαζεις?? εγω χθες τις διαβασα μονο μια φορα, αλλα σημερα θα τις διαβασω 2!!!!
επισης δεν μπορω να βαλω υπενθυμησεις στο σπιτι και στον υπολογιστη γιατι ολα τα μοιραζομαι με τα αδερφια μου και θα γινω ρεζιλι....
και ειμαι ο τυπος που ξεχναω το κινητο μου παντα αρα ουτε εκει μπορω να βαλω υπενθυμιση...ψαχνω να βρω κατι...
18-09-2011, 11:17 #410
δυσκολη η μερα 3....
να τρως παντα καθιστη...ακομα και καμια λιχουδιτσα για να την φαω πρεπει να ειμαι καθιστη.το εκανα ομως χθες και συνειδητοποιησα ποσο δικιο εχει το βιβλιο!!! αν και τα κυρια γευματα μου τα ερτωγα σχεδον παντα καθισμενη, ολο και θα τσιμπουσα κατι στα ορθια οταν ανοιγα το ψυγει για να παρω πχ νερο, η ολο και θα ερτωγα απο το φαγητο ορθια καθως μαγειρευα...
παμε στην 4 μερα!
ρανια πως παει??
18-09-2011, 16:54 #411
μολις εκανα μι στραβη σε σχεση με τη συμβουλη της μερας 3.
πανω που ετοιμαζα τα φαγητα για το τραπεζι ( και ειχαμε κοκκινιστο με επιλογη συνογειας απο μανεστρα η πατατες τηγανητες και το δικο μου ηταν μπιφτεκι με ντοματα) αντιστεκομουν μια χαρα σε ολα και το αγορι μου εκοβε τη ντοματα. μου λεει ''δοκιμασε να δεις τι ωραια ντοματα, ειναι απο του θειου!καμια σχεση με τις αλλες!''
χωρις να το συνειδητοποιησω καν εφαγα ενα κομματι ντοματα ορθια.Δεν ειναι τραγωδια υπο την εννοια οτι ηταν μια ντοματα που ουτως η αλλως θα ερτωγα σε λιγο αλλα θα την ερτωγα καθιστη στο τραπεζι και απο το πιατο μου. οχι στα ορθια....
Τελικα ειναι πολυ δυσκολο να κοπει αυτη η συνηθεια...εχει περασει στο υποσυνειδητο μου το φαι στα ορθια...
Στενοχωρηθηκα...ομως τωρα θα το εχω πιο πολυ στο νου μου να προσεχω!
19-09-2011, 19:18 #412
εγω ειμαι μολις στην 5η μερα απο το βιβλιο. νομιζω αν ακολουθησω οσα λεει χωρις να παραλειπω πραγματα θα με βοηθησει πολυ.γενικα απο οτι καταλαβα αυτο που προσπαθει να κανει ειναι να αλλαξει τη σχεση σου με το φαγητο,τη νοοτοπια σου. και φυσικα αυτο δεν ειναι καθολου ευκολο.
εμενα με βρηκε (η το βρηκα καλυτερα!) σε μια φαση της ζωης μου που θελω να κανω αλλαγες γενικα, επομενως αυτο που μου υποσχεται μια ακομη αλλαγη το καλοδεχτηκα και προσπαθω!
ελπιζω να μην με κουρασει και να κανω ολες τις 42 μερες!
αν θελησεις να το ξεκινησεις τωρα να τα λεμε και απο δω για να στηριζουμε η μια την αλλη!
νομιζω εινια καλο δωρο γενεθλιων:smirk:!
και αν επιτρεπεται ποσο χρονων εισαι??
21-09-2011, 02:12 #413
μερα 6
εγω απο την αρχη της πσοσπαθειας μου εχω βαλει "εποπτη" της διαιτας μου το αγορι μου!μου μενει μονο να του φωτοτυπησω τους λογους που θελω να αδυνατισω και την διαιτα μου για να μπορει να με βοηθησει ακομα περισσοτερο!
επισης πρεπει να ειμαι και λιγο πιο ειληκρινης μαζι του...χθες για παραδειγμα το γιουβαρλακι που εφαγα δεν του το ανεφερα! επιτηδες!οχι οτι το ξεχασα...για να μη με θεωρησει looser! ποσο λαθος σκεψη!!!! ειναι πολυ υποστηρικτικος απεναντι μου και του αξιζει η αληθεια!
επισης σημερα ξεκινησα να γραφω σε ενα σημειωματαριο τα πιο σημαντικα σημεια για μενα απο ολες τις μερες για να το εχω παντα μαζι μου!!
δυσκολη η εφαρμογη των κανονων. ισως την αλλη βδομαδα να μην προχωρησω και να επαναλαβω την πρωτη μεχρι να τα χωνεψω ολα!
21-09-2011, 11:10 #414
χα! Destinity! ειμαστε και συνομηλικες! για την ακριβεια σε περναω 6 μηνες!
ειναι νομιζω η καταλληλη ηλικια για μεγαλες αλλαγες!!!
στην επομενη στροφη της ζωης μας,που θα ειμαστε αδυνατες!, μας περιμενουν υπεροχα πραγματα!
δεν πειραζει που προηγουμαι γιατι εγω μολις τελειωσει η πρωτη βδομαδα θα την επαναλαβω για να την εμπεδωσω
γιατι ναι μεν το εχω συνεχεια στο νου μου το βιβλιο και τις συμβουλες που μου δινει αλλα εγω ολα οσα λεει ως τωρα τα εκανα αναποδα! επομενως νιωθω πως θελω χρονο για να τα ενστερνιστω πληρως!
21-09-2011, 17:41 #415
Κοριτσάκι, destiny22 συνεχίζω και εγώ το βιβλίο. Μπορεί να μη γράφω εδώ γιατί δεν προλαβαίνω αλλά συνεχίζω κανονικά. Βρήκα και διαιτολόγο να με καθοδηγεί, διαβάζω τις κάρτες μου, τρώω αργά και καθιστή. Με έχει επηρεάσει θετικά.
21-09-2011, 19:25 #416
τελεια ρανια!!!
μακαρι ν μας αλλαξει τα μυαλα το βιβλιο!
22-09-2011, 21:46 #417
Δεν το ξεχναω το βιβλιο!
Χθες τελειωσα την πρωτη βδομαδα και απο σημερα θα την επαναλαβω για να την εμπεδωσω!
23-09-2011, 06:47 #418
Καλημέρα κοριτσάκι.
Και εγώ σήμερα επανάληψη της πρώτης εβδομάδας θα κάνω.
24-09-2011, 11:51 #419
παιδια (και μεγαλοι!) ολου του φορουμ καλημερα!!
μακαρι να δειτε πολλοι αοτο το ποστ!
ηθελα να πω ακομα και σε οσους δεν αζχολουνται με αυτο το βιβλιο, αν θελουν να ακολουθησουν καποιες απο τις συμβουλες του που τις γραφουμε εμεις εδω.
το λεω αυτο, γιατι εμενα καποιες μου φαινονται πολυ χρησιμες και με βοηθανε παρα πολυ!!
Λοιπον εμενα αλλαξαν τη σταση μου απεναντι στο φαγητο οι:
1. μην τρως ποτε ορθιος!! ουτε μια μπουκια! ουτε να δοκιμασεις φαγητο, ουτε κατι που περισσεψε στο πιατο καποιου αλλου καθως μαζευεις το τραπεζι!κλπ
2. Φαε αργα και απολαυσε το φαγητο σου!Αρκει να σας πω οτι κανω πλεον 20 λεπτα να φαω το τοστ μου, και οντως πριν το τελειωσω με εχει χορτασει! εναω παλια που το ερτωγα σε 3 λεπτα, ουτε την κουφαλα δεν μου γεμιζε, που λενε!! χιχι!!
24-09-2011, 21:41 #420
Και εγώ τρώω αργά και το ευχαριστιέμαι. Διαβάζω τα κεφάλαια ανάκατα. Γυμνάζομαι σύμφωνα με το πρόγραμμα καθημερινά και καταγράφω ότι τρώω και ότι πρόκειται να φάω την επόμενη μέρα.
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή