Results 16 to 30 of 42
Thread: υγιεινές επιλογές
-
23-08-2010, 14:22 #16
Γλυκαιμικός δείκτης. .
Βασικό κριτήριο παλιά για την επιλογή των υδατανθράκων ήταν ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης των τροφών (ο ρυθμός με τον οποίο η γλυκόζη του αίματος αυξάνεται και μειώνεται μετά την κατανάλωση μίας συγκεκριμένης τροφής). Οι σύνθετοι υδατάνθρακες (αμυλούχες τροφές, φρούτα) έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη έναντι απλών σακχάρων (ζάχαρη, γλυκά, μέλι, σοκολάτα, γλυκά οινοπνευματώδη ποτά κ.ά.) Οι σύνθετοι υδατάνθρακες είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες που αυξάνουν τόσο τον όγκο όσο και το χρόνο διέλευσης των τροφών από το έντερο. Έτσι, επειδή αργούν να χωνευτούν, οι σύνθετοι υδατάνθρακες απελευθερώνουν αργά τα σάκχαρα στο αίμα, ενώ ταυτόχρονα ο διαβητικός αισθάνεται χορτασμένος για περισσότερο χρόνο και αποφεύγονται οι μεταγευματικές υπο/υπεργλυκαιμίες. Παρόλο που η κατανάλωση των σύνθετων υδατανθράκων μειώνει την μεταγευματική γλυκαιμία οι μελέτες έχουν δείξει ότι η μακροχρόνια κατανάλωση τους δεν είχε κάποιο όφελος στην βελτίωση των επιπέδων της γλυκοζιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1, φρουκτοσαμίνης ή των επιπέδων της ινσουλίνης.
Nutri - Care, Λ. Αλεξάνδρας 192 ?β, Αμπελόκηποι, 11522, Αθήνα
Αρθρογράφος: Παπαδοπούλου Αναστασία, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
- 23-08-2010, 14:26 #17Ανδρέας Ζ.GuestOriginally posted by chryssa
διορθωσε τους και αυτους.
για το νερό
Ερευνητές στη Γερμανία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση νερού μπορεί να αυξήσει το ρυθμό με τον οποίο οι άνθρωποι «καίνε» θερμίδες. Ο μεταβολικός ρυθμός μεταξύ των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα αυξήθηκε κατά 30% μετά από κατανάλωση ½ λίτρου νερού. Η διαδικασία κατανάλωσης ενέργειας του μεταβολισμού χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Επίσης το νερό δημιουργεί αίσθηση κορεσμού, χαλιναγωγεί την όρεξή σας και αποτοξινώνει τον ανθρώπινο οργανισμό. Καταναλώνετε περίπου 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα. Εάν έχετε αυξημένη σωματική δραστηριότητα απαιτείται επιπρόσθετη κατανάλωση νερού.
Από τον Ευμένη Π. Καραφυλλίδη BSc ( Hons ), MSc, NYSCDN
Κλινικό διαιτολόγο - διατροφολόγο
Διευθυντή Διαιτολογικού Τμήματος Νοσοκομείου ΙΑΣΩ General
για τη σοκολατα
Τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα πίεσης και χοληστερόλης, ενώ η λευκή σοκολάτα δεν είχε την ίδια επίδραση.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μαύρη σοκολάτα έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο. Το κακάο είναι πλούσιο σε φαινόλες, ένα αντιοξειδωτικό με ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, το οποίο όπως υποστηρίζεται βοηθάει στην πρόληψη της αρτηριοσκλήρυνσης. Ισχυρίζονται μάλιστα πως για αυτόν το λόγο, η μαύρη σοκολάτα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος, καρδειοπαθειών ή διαβήτη, και να μειώσει τους θανάτους που οφείλονται σε αυτές τις νόσους κατά ένα ποσοστό της τάξεως του 6%. Αντιθέτως, τόσο η λευκή σοκολάτα, όσο και η σοκολάτα γάλακτος, δεν μπορούν να επιφέρουν τα ίδια αποτελέσματα, καθώς δεν είναι πλούσιες σε φαινόλες.
Έτσι, βασιζόμενοι στην έρευνα, οι επιστήμονες θεωρούν πως ενδεχομένως η σοκολάτα να είναι σε θέση να βοηθήσει τους ασθενείς να βελτιώσουν την υγεία τους, χωρίς να χρειαστεί να λαμβάνουν συνταγογραφημένα φάρμακα. Πέραν της σοκολάτας, υπάρχουν και άλλες τροφές (και ροφήματα / ποτά) που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε φαινόλες, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, το κόκκινο κρασί, το τσάι και το κακάο.
Πηγές:
http://jn.nutrition.org/cgi/content/abstract/138/9/1671
http://www.telegraph.co.uk/news/news...-suggests.html
Για το δεύτερο, "μία συσχέτιση δεν τεκμηριώνει κάτι και δεν σημαίνει σχέση αιτίας αποτελέσματος. Οι άνθρωποι που τρώνε μία φορά σοκολάτα την εβδομάδα ίσως ανήκουν σε ένα κοινωνικοοικονομικό προφίλ που γενικά καταναλώνει τα γλυκά με σύνεση και γι? αυτό και η χαμηλότερη πιθανότητα εγκεφαλικού.Ολόκληρη κριτική σε αυτήν την έρευνα εδώ
23-08-2010, 14:27 #18
"Αυτά που γράφεις προφανώς δεν τα έχεις διαβάσει σε επιστημονικά περιοδικά, τέτοια μαργαριτάρια βρίσκονται μόνο σε περιοδικά κομμωτηρίου."
συνεχιζεις επιθετικα χωρίς λογο
23-08-2010, 15:09 #19
Φίλε Ανδρέα
εάν θέλεις να γίνεις καλός διαιτολόγο φρόντισε να αφήσεις τις μελέτες στο γκουγκλ
και να κοιτάξεις και λίγο την ψυχολογία του 'πελάτη' σου γιατί για εσένα μόνο πελάτες θα είναι...
και δεν σου απαντάω σε τίποτα αλλο γιατί έχω δει και άλλα πράγματα που γράφεις και πραγματικά
με κάνεις να σκέφτομαι ότι καλώς δεν πάω σε διαιτολόγους...του τύπου του δικό σου....επίσης σκέψου
σε παρακαλώ γιατί όλοι διαφωνούν μαζί σου...όλοι είναι λάθος και εσύ ο σωστός ε??χμ...
να είσαι καλά και να σκέφτεσαι περισσότερο
Χρύσα μου τα είπαμε και με μαιλ το βιβλίο που λέγαμε είναι φανταστικό και με βοήθησε πολύ
Σε ευχαριστώωωωω
23-08-2010, 15:41 #20
Originally posted by herts
επίσης σκέψου
σε παρακαλώ γιατί όλοι διαφωνούν μαζί σου...
Όταν λες όλοι, ποιους εννοεις?
Γιατι το forum έχει χιλιάδες μέλη.... δεν νομίζω η γνώμη όλων να αντιπροσωπευεται απο 10 άτομα...
23-08-2010, 15:51 #21
Originally posted by ria
Originally posted by herts
επίσης σκέψου
σε παρακαλώ γιατί όλοι διαφωνούν μαζί σου...
Όταν λες όλοι, ποιους εννοεις?
Γιατι το forum έχει χιλιάδες μέλη.... δεν νομίζω η γνώμη όλων να αντιπροσωπευεται απο 10 άτομα...
ο φιλος ανδρεας ας ψαχτει λιγο καλτερα. μαλλον δεν ειναι ετοιμος ακομη να πεισει οποτε και να πουλησει τη δουλεια του.
23-08-2010, 15:55 #22
εγω δεν ειπα αν συμφωνω ή διαφωνω.... αμεσως με το τσεκουρι στο χέρι ρε συ!!!! Ειπα οτι δεν μαρεσει να μπαινω σε τσουβαλι με το έτσι θέλω!!!
23-08-2010, 16:04 #23
ποιο τσεκουρι βρε? μου την εχει δωσει λιγο η κατασταση και ειπα να παρω θεση. ο αντρεας μας θελει να πλασαριστει αλλά δεν τον βλεπω να τα καταφερνει.
23-08-2010, 16:08 #24
ε, ναι σου την έχει δώσει λίγο, αλλα ας ρίξουμε λίγο τους τόνους.... :tumble:
(είμαι off topic , αλλά κι εγω εκνευρίστηκα όταν διαβασα το ''ΟΛΟΙ'' !!!!!)
24-08-2010, 08:16 #25
καλημέρα καλέ χαλαρώστε...ίσως το όλοι ήταν υπερβολή απλά διάβαζα και τα άλλα ποστ και τα πήρα
και εγώ ελαφρώς...απλά επειδή έχω πάει σε τέτοιου είδους διαιτολόγους με την κλασσική διαιτούλα
και τις τάδε έρευνες κτλ...και το θυμήθηκα και τα πήρα...σόρρυ ρε παιδιά...:cul:
αλλά εμένα προσωπικά δεν με πείθει και μου δίνει την αίσθηση ότι δεν έχει εμβαθύνει στη κατάσταση..
δεν είναι θέμα δίαιτας και συστατικών και ερευνών..στην δικιά μου περίπτωση (και σε άλλες εδώ μέσα) που παίζω χρόνια στα 10+ 10- δεν είναι το πρόβλημα το νερό και το θέμα της σοκολάτας και εάν η φρουκτόζη που είναι απλός υδατάνθρακας γιατί έχω διατροφική διαταραχή...αυτό δεν μου άρεσε στον Ανδρέα...
οι έρευνες καλές χρυσές...αλλά όταν έχεις διαταραχή η λογική εξανεμίζεται...
24-08-2010, 13:59 #26
ψηλά γράμματα τώρα ρε παιδιά .αυτά που λέει η χρύσα βοηθάνε κ ας μην έχουν πάρει έγγρυση από διαιτολόγο η γιατρό .δεν συστήνει ούτε καμιά δίαιτα αστραπή ούτε λέει τίποτα παράλογο η κοπέλα.το νερό κάνει καλό και η μαύρη σοκολάτα είναι καλύτερη από την γάλακτος αρκεί να φας λίγο όταν θαχεις όρεξη για γλυκό. ούτε προσπαθεί να κλέψει την δουλειά του διαιτολόγου. αν κάποιοι νιώθουν απειλή από όλους εμάς που προσπαθούμε να αισθανθούμε χρήσιμοι προς άλλους συμπάσχοντες δικό τους πρόβλημα. ένα βήμα για να ξεπεράσεις μια διαταραχή είναι να νιώθεις οτι προσφέρεις κ βοηθάς κ αυτό προσπαθεί να κάνει η χρύσα. εγώ μαζί σου κοπελιά σε διαβάζω, συνέχισε να ψάχνεσαι κ να έχεις δημιουργικό πνεύμα. ξέρω πολλούς μαλάκες διαιτολόγους με πολλά πτυχία πάνω απτο κεφάλι τους και γνώσεις που δεν έχουν όμως καμία όρεξη να προσφέρουν κ θέλουν μόνο να κάνουν απόσβεση τις σπουδές τους.η χρύσα το μόνο που θέλει είναι να μοιραστεί την εμπειρία της.συμφωνούμε διαφωνούμε δικαιούτε ναχει το χώρο της. εδώ δίνουμε τα λεφτά μας για να λας δώσουν καταστροφικές συμβουλές διακεκριμένοι διαιτολόγοι κ μας πείραξε τώρα το πολύ ενδιαφέρον blog .
εσύ ανδρέα αφού είσαι γνώστης μπορείς να διορθώνεις αλλά μην επιπλήττεις όμως κάθε καλοπροαίρετη προσπάθεια. γιατί έχω πολλά να πω για συναδέρφους σου που μόνο να εισπράττουν ξέρουν.
24-08-2010, 14:26 #27
καί πάλι για άλλη μια φορά ο τίτλος του topic δεν έχει καμιά σχέση με το περιεχόμενο, μπαίνει κάποιος να κάνει την λεζάντα του και να μας δείξει τις γνώσεις του και μας απροσανατολίζει , νομίζω αρχικά ο στόχος ήταν να ενημερωθούμε ή να πάρουμε και να δώσουμε ιδεές για light συνταγές . .
24-08-2010, 15:27 #28
Originally posted by bouliana
ψηλά γράμματα τώρα ρε παιδιά .αυτά που λέει η χρύσα βοηθάνε κ ας μην έχουν πάρει έγγρυση από διαιτολόγο η γιατρό .δεν συστήνει ούτε καμιά δίαιτα αστραπή ούτε λέει τίποτα παράλογο η κοπέλα.το νερό κάνει καλό και η μαύρη σοκολάτα είναι καλύτερη από την γάλακτος αρκεί να φας λίγο όταν θαχεις όρεξη για γλυκό. ούτε προσπαθεί να κλέψει την δουλειά του διαιτολόγου. αν κάποιοι νιώθουν απειλή από όλους εμάς που προσπαθούμε να αισθανθούμε χρήσιμοι προς άλλους συμπάσχοντες δικό τους πρόβλημα. ένα βήμα για να ξεπεράσεις μια διαταραχή είναι να νιώθεις οτι προσφέρεις κ βοηθάς κ αυτό προσπαθεί να κάνει η χρύσα. εγώ μαζί σου κοπελιά σε διαβάζω, συνέχισε να ψάχνεσαι κ να έχεις δημιουργικό πνεύμα. ξέρω πολλούς μαλάκες διαιτολόγους με πολλά πτυχία πάνω απτο κεφάλι τους και γνώσεις που δεν έχουν όμως καμία όρεξη να προσφέρουν κ θέλουν μόνο να κάνουν απόσβεση τις σπουδές τους.η χρύσα το μόνο που θέλει είναι να μοιραστεί την εμπειρία της.συμφωνούμε διαφωνούμε δικαιούτε ναχει το χώρο της. εδώ δίνουμε τα λεφτά μας για να λας δώσουν καταστροφικές συμβουλές διακεκριμένοι διαιτολόγοι κ μας πείραξε τώρα το πολύ ενδιαφέρον blog .
εσύ ανδρέα αφού είσαι γνώστης μπορείς να διορθώνεις αλλά μην επιπλήττεις όμως κάθε καλοπροαίρετη προσπάθεια. γιατί έχω πολλά να πω για συναδέρφους σου που μόνο να εισπράττουν ξέρουν.
το ιδιο ακριβως και για τη σοκολατα. Απο τη στιγμη που εχει θερμιδες, αν φας πανω απο τις θερμιδες συντηρησης θα παρεις κιλα no matter what. Αλλα κανει καλο να φας λιγη μαυρη σοκολατα αν η αποχη απο τη σοκολατα σου δημιουργει στερητικα συνδρομα. Στο κατω κατω δεν υπαρχουν απαγορευμενα φαγητα, η ποσοτητα ειναι που κανει τη διαφορα.
Απλα δεν πιστευω με τιποτα πια σε "μαγικες" τροφες που αδυνατιζουν, ακομα και αν αυτο λεγεται νερο, πρασινο τσαι ή σοκολατα.
24-08-2010, 15:36 #29
συμφωνώ με αυτό που λες απλά θεωρώ οτι είναι λεπτομέρειεσ σε σύγκριση με πολύ χειρότερα πράματα που γράφονται κ προτείνονται σε αυτό το φόρουμ κ κανένας δεν μιλάει γιατί έχουν πολύ απήχηση. άλλο να διωρθόσουμε την χρύσα και άλλο να της επιτεθούμε . αυτό μόνο λέω σε σχέση με αυτά που λέει ο ανδρέας.
24-08-2010, 17:53 #30
Πάντως ρε παιδιά συγνώμη , τώρα που αναφέρθηκε το πράσινο τσάι, πριν λίγες μέρες ήμουν στη Κίνα. Κι όποιον Κινέζο πουλούσε τσάι τον/την ρωτούσα αν το πρασινο τσάι αδυνατίζει... με κοιτούσε περιεργα, επαναλάμβανα και μου έλεγε NO NO χαχαχαχα αυτό σας λέει κάτι για την πλύση εγκεφάλου που μας κάνουν?
Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα?
30-07-2025, 04:06 in Με καφέ και συμπάθεια....