υγιεινές επιλογές - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 42 of 42
    Senior Member
    ΠΟΛΛΑ!! ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ!!

σοκογιαουρτενιο μους

γιαουρτι το αγαπημένο σας χαμηλών λιπαρών
    κακάο
    μέλι ή βανίλια
    ενα δυο μπισκότα ολικής χωρίς ζάχαρη (τριμμένα ή ολόκληρα)

γιαμ γιαμ!!:tumble:

Senior Member
    Originally posted by device
    Originally posted by bouliana
    ψηλά γράμματα τώρα ρε παιδιά .αυτά που λέει η χρύσα βοηθάνε κ ας μην έχουν πάρει έγγρυση από διαιτολόγο η γιατρό .δεν συστήνει ούτε καμιά δίαιτα αστραπή ούτε λέει τίποτα παράλογο η κοπέλα.το νερό κάνει καλό και η μαύρη σοκολάτα είναι καλύτερη από την γάλακτος αρκεί να φας λίγο όταν θαχεις όρεξη για γλυκό. ούτε προσπαθεί να κλέψει την δουλειά του διαιτολόγου. αν κάποιοι νιώθουν απειλή από όλους εμάς που προσπαθούμε να αισθανθούμε χρήσιμοι προς άλλους συμπάσχοντες δικό τους πρόβλημα. ένα βήμα για να ξεπεράσεις μια διαταραχή είναι να νιώθεις οτι προσφέρεις κ βοηθάς κ αυτό προσπαθεί να κάνει η χρύσα. εγώ μαζί σου κοπελιά σε διαβάζω, συνέχισε να ψάχνεσαι κ να έχεις δημιουργικό πνεύμα. ξέρω πολλούς μαλάκες διαιτολόγους με πολλά πτυχία πάνω απτο κεφάλι τους και γνώσεις που δεν έχουν όμως καμία όρεξη να προσφέρουν κ θέλουν μόνο να κάνουν απόσβεση τις σπουδές τους.η χρύσα το μόνο που θέλει είναι να μοιραστεί την εμπειρία της.συμφωνούμε διαφωνούμε δικαιούτε ναχει το χώρο της. εδώ δίνουμε τα λεφτά μας για να λας δώσουν καταστροφικές συμβουλές διακεκριμένοι διαιτολόγοι κ μας πείραξε τώρα το πολύ ενδιαφέρον blog .
    εσύ ανδρέα αφού είσαι γνώστης μπορείς να διορθώνεις αλλά μην επιπλήττεις όμως κάθε καλοπροαίρετη προσπάθεια. γιατί έχω πολλά να πω για συναδέρφους σου που μόνο να εισπράττουν ξέρουν.
    απλα συμφωνω πως το νερο κανει καλο, αλλα με τιποτα δεν κανει τα θαυματα που πιστευουμε. Στο μπλογκ του ανδρεα εξηγειται επακριβως το γιατι. Απλη φυσικη ειναι.

το ιδιο ακριβως και για τη σοκολατα. Απο τη στιγμη που εχει θερμιδες, αν φας πανω απο τις θερμιδες συντηρησης θα παρεις κιλα no matter what. Αλλα κανει καλο να φας λιγη μαυρη σοκολατα αν η αποχη απο τη σοκολατα σου δημιουργει στερητικα συνδρομα. Στο κατω κατω δεν υπαρχουν απαγορευμενα φαγητα, η ποσοτητα ειναι που κανει τη διαφορα.

Απλα δεν πιστευω με τιποτα πια σε "μαγικες" τροφες που αδυνατιζουν, ακομα και αν αυτο λεγεται νερο, πρασινο τσαι ή σοκολατα.
    Συμφωνώ, όσο για τη σοκολάτα (τη μαύρη πάντα) ο dr Lindberg Xατζηπαναγιώτου, στο βιβλίο του "Ισογλυκαιμική Διατροφή" που είναι και ο μόνος έγκυρος στο θέμα αυτό, αναφέρει οτι η ποσότητα που θα μας καλύψει και την ανάγκη μας σε μαγνήσιο, είναι 7,5 γραμ. την ημέρα.
    Πουθενά βέβαια δεν αναφέρει οτι η σοκολάτα αδυνατίζει

σας παραθετω ενα απο τα αρθρα που εχω βρει εδω http://newslite.tv/2008/12/11/dark-c...lp-you-lo.html γιατι βλεπω πως εχετε κολλησει με τον τιτλο στο αρθρο του Blog χωρις λογο. παμε λοιπον:
    οταν η σοκολατα γαλακτος τρωγεται σε νορμαλ ποσοτητα μεχρι 10γρ.τη μερα δεν παχαινει.
    επειδη ομως κανεις σχεδον δεν μπορει να σταματησει στα10γρ γιαυτο λεμε οτι η σοκολατα γαλακτος παχαινει.

αντιστοιχα οταν καποιος επιλεξει μαυρη σοκολατα με περιεκτικοτητα σε κακαο 70% και πανω νιωθει πολύ γρηγορα κορεσμο και οντως γινεται θαυμα και σταματαει στα 10γρ. γιαυτο ειπα οτι αδυνατιζει γιατι και την απολαμβανεις και δεν σε οδηγει σε κακες συνηθειες και βουλιμια οπως η γαλακτος.

για μενα προσωπικα ηταν θριαμβος να έχω στο ψυγειο μου σοκολατακια (τα μαυρα απο την γνωστη μαρκα αμυγδαλου 70% περ.σε κακαο). παλια δεν υπηρχε περιπτωση να εχω φερρερο στο ψυγειο και να μην τα φαω ολα..εννοω ΟΛΑ.
    τωρα υπαρχουν στο ψυγειο τα μαυρα 70% και οποτε θελησω τρωω ενα το πολυ δυο γατι νιωθω οντως κορεσμο. και μεταξυ μας οταν κατι δεν ειναι απογορευμενο δεν σε κανει να το θελεις τρελλα. ετσι σκεφτομενη τα πηρα στην πιο υγιεινη τους εκδοχη και τα εβαλα στο ψυγειακι.
    νιωθω πιο ελευθερη και ταυτοχρονα αδυνατιζω τρωγοντας και τη σοκολατα μου αν την κανω κεφι :spin:

ψαροκεφτεδάκια για χαμπουργκερ!

Υλικά

1 κιλό φιλέτο ψαράκι της αρεσκείας σας (πανγκάσιους, πέρκα, μπακαλιάρος κλπ)
    1/3 φλ. σιμιγδάλι
    1/3 φλ. λάδι
    4 κ.σ γιαούρτι
    1 αυγο
    αλάτι
    πιπέρι
    1 ντομάτα
    μουστάρδα
    κέτσαπ
    1 φλ βρώμη
    κρασάκι ή νερό στο ζύμωμα
    1 κρεμμύδι
    αρκετά μυρωδικά (διαλέξτε ρίγανη/μαϊντανό/δυόσμο/βασιλικό)

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα βαθύ μπολ. Ρίχνετε τόση βρώμη ώστε το μίγμα να μην είναι ρευστό αλλά ούτε και στεγνό. Να είναι αφράτο αυτή είναι η ιδανική στιγμή να τα βάλετε στο ψυγείο για μια ώρα να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους καλά. Προθεμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τα ψήνετε για περίπου μια ώρα.

Συμβουλή!

Τα ψαροκεφτεδάκια είναι μια πολύ καλή ιδέα για να δώσετε στα παιδιά θρεπτικά ψαράκια με καμουφλάζ..χαμπουργκερ!!
    Μπορείτε να ψήσετε μεγαλύτερη ποσότητα και να τα τοποθετήσετε στην κατάψυξη. Έτσι θα τα έχετε έτοιμα σε 10 λεπτά όταν τα χρειαστείτε

Καλή απόλαυση!

Senior Member
    πόσες θερμίδες αναλογούν σε πόσα γραμμάρια? νόστιμο μου κάνει!!!!θα το δοκιμάσω!

Senior Member
    πολύ ωραίο φαίνεται, το προτιμώ απο τους κιμάδες!

καλημερα κοριτσια απο θερμιδες δεν ξερω σίγουρα λιγοτερες απο το μπιφτεκι με κιμα ομως..

θελω να σας ανεβασω και αλλες φωτογραφιες απο υγιεινες επιλογες αλλα δεν μπορω τι κανω λάθος;;; :bouncing:

όλες οι συνταγές που είναι μαζεμένες εδώ είναι υγιεινές και για όλα τα γούστα :
    http://kathari-diatrofi.blogspot.com...B3%CE%B5%CF%82

πιο πρόσφατη συνταγή είναι η φθινοπωρινή σαλάτα και οι σπιτικές υγιεινές πραλίνες

καλή απόλαυση!

σαλατα φθινοπωρινη

σαλατα φθινοπωρινη...για του λογου το αληθες

πραλινα αμυγδαλου

για του λογου το αληθες

Μπάρες δημητριακών με γεύση πορτοκάλι

Υλικά για 16 μπάρες

1/2 φλ. αλεύρι ολικής

2 1/2 φλ. βρώμη

1 κ.γλ αλάτι

1 κ.γλ κανέλα

1/4 κ.γλ μοσχοκάρδυο

6 κ.σ μέλι (ή 3 μέλι και 3 μελάσα)

σταφίδες

2 φλ.γάλα ή χυμός πορτοκαλιού

1/4 φλ.ελαιόλαδο

ξύσμα πορτοκαλιού

1 κ.σ baking powder

1/2 κ.σ σόδα

Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με μιξερ χειρός.

Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.

Το ψήνετε για 40 περίπου λεπτά και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Καλή απόλαυση!

Page 3 of 3 FirstFirst 123