Results 1 to 5 of 5
Thread: μελιτζάνες!
-
19-07-2010, 18:27 #1
μελιτζάνες!
νοικοκυρές του φόρουμ,θα ήθελα να ρωτήσω...
τις μελιτζανες πριν τις μαγειρέψουμε πρέπει να τις
βάλουμε σε νερό με αλάτι,ε;
αν τα λέω σωστά,για πόση ώρα να τις αφήσω στο νερό;
αν δεν τις βάλω θα είναι τόσο πικρές που δεν θα τρώγονται ή δεν πειράζει και τόσο αν δεν τις βάλω;
ευχαριστώ!!είναι ένα σημείο αυτό που δεν το έχω διευκρινήσει αυτόν τον λίγο καιρό που ασχολούμαι με την κουζίνα.
- 19-07-2010, 21:10 #2
Originally posted by qwert
νοικοκυρές του φόρουμ,θα ήθελα να ρωτήσω...
τις μελιτζανες πριν τις μαγειρέψουμε πρέπει να τις
βάλουμε σε νερό με αλάτι,ε;
αν τα λέω σωστά,για πόση ώρα να τις αφήσω στο νερό;
αν δεν τις βάλω θα είναι τόσο πικρές που δεν θα τρώγονται ή δεν πειράζει και τόσο αν δεν τις βάλω;
ευχαριστώ!!είναι ένα σημείο αυτό που δεν το έχω διευκρινήσει αυτόν τον λίγο καιρό που ασχολούμαι με την κουζίνα.
η μαγειρικη δεν ειναι απαραιτητα γυναικεια υποθεση ως γνωστον, και εκτος αυτου, υπαρχουν πολλες νοικοκυρες που δεν εχουν ιδεα απο μαγειρικη, αλλα και πολλες μαγειρισες που ειναι ανοικοκυρευτες....
για τις μελιτζανες που ρωτας λοιπον,
οι αποψεις δυιστανται και παρα τις πολλες συζητησεις το θεμα δεν εχει ακομα διευκρινιστει.
αλλοι λενε οτι το αλατισμενο νερο τις ξεπικριζει, κι αλλοι πως δεν τους επιτρεπει να ρουφανε πολυ λαδι κατα το μαγειρεμα και να γινονται βαριες και παχυντικες.
οτι απ τα δυο κι αν ισχυει, καλο ειναι να το κανεις.
τις αφηνεις απο 15-30 λεπτα και δεν ξεχνας να τις ξεπλυνεις καλα μετα να φυγουν τα αλατια...
για το αν θα τρωγονται χωρις αλατισμα, ναι, θα τρωγονται, και δεν ειναι απαραιτητο να πικριζουν, δεν πικριζουν ολες οι μελιτζανες, ουτε ολες εξισου...
19-07-2010, 23:10 #3
Originally posted by 2sweet2b4go10
μαγειρες και μαγειρισες του φορουμ εννοεις μαλλον
η μαγειρικη δεν ειναι απαραιτητα γυναικεια υποθεση ως γνωστον, και εκτος αυτου, υπαρχουν πολλες νοικοκυρες που δεν εχουν ιδεα απο μαγειρικη, αλλα και πολλες μαγειρισες που ειναι ανοικοκυρευτες....
anyway,
σ ευχαριστω παααααααααααααρα πολύ για την απάντηση σου περι μελιτζανας.ησουν κατατοπιστικοτατη.
21-07-2010, 15:51 #4
Παιδιά, εγώ στις μελιτζάνες δεν κάνω απολύτω τίποτα, ούτε τις ξεπικρίζω, ούτε τις αλατίζω, ούτε τις περνάω από το τηγάνι πριν την κατσαρόλα ή τον φούρνο και πάντα μια χαρά μου βγαίνουν. Μέγα μυστήριο. Η πλάκα είναι ότι ετοιμαζόμουν να πάω να φτιάξω μελιτζάνες όταν είδα το thread.
29-07-2010, 00:48 #5
μια που λετε για μελιτζανες ειχα την ιδια απορια...
οσο για ενα θεικο υποπροιον της...
μελιτζανοσαλατα ετοιμη καποιας γνωστης μαρκας που μου διαφευγει τωρα,
απλα μην την παρετε,
θα την φατε οπως ειναι!
θεικη...
με αγιορειτικη συνταγη (μονο αυτο θυμαμαι)
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή