Results 1 to 15 of 98
Thread: Μια ζωή ΔΙΑΙΤΑ;!
-
24-06-2010, 20:03 #1
- Join Date
- Jun 2010
- Posts
- 26
Μια ζωή ΔΙΑΙΤΑ;!
Καλησπέρα σε όλες και όλους!
Είμαι κλινική διαιτολόγος και πρόσφατα έγινα μέλος στο site αυτό. Αυτό που μου τράβηξε το ενδιαφέρον είναι ότι είστε πάρα πολλοί όσοι προβληματίζεστε έντονα και ίσως βασανιστικά με το βάρος σας, τα παραπάνω κιλά και τις δίαιτες.
Πολλοί από εσας ίσως να νιώθετε αγανακτισμένοι και κουρασμένοι που για άλλη μια φορά έχετε να αντιμετωπίσετε τον ίδιο σας τον εαυτό. Πολλές οι ερωτήσεις σας και ευτυχώς το ενδιαφέρον σας για να αποκτήσετε τον καλύτερό σας εαυτό παραμένει ακμαίο, αν και υπάρχουν σίγουρα στιγμές που οι περισσότεροι θα έχετε πει ...ουφ, δεν αντέχω κι άλλη δίαιτα, κουράστηκα, μια ζωή δίαιτα δίαιτα...θέλω να τρωω κανονικά να μην παχαίνω, απλά θέλω να ζω!!! Μέσα από τη δουλειά μου έχω δει πολλές τέτοιες περιπτώσεις και θα σας πω με ποιό τρόπο τις χειρίστηκα και καταφέραμε μαζί με το εκάστοτε άτομο να φτάσουμε το στόχο μας! Απλά ακούγαμε ο ένας τον άλλο, μιλάγαμε πολλές ώρες και απλά δεν περιοριστήκαμε σε ένα απλό χαρτί στο οποίο αναγραφόταν μία απλή δίαιτα. Δίαιτες θα βρείτε ΠΑΝΤΟΥ, εύκολα και είμαι σίγουρη πως το γνωρίζετε καλά αυτό. Ο λόγος που ξεκίνησα αυτό το topic είναι γιατί νιώθω την ανάγκη να προσφέρω βοήθεια μέσα από εδώ απλά και μόνο με το να δίνω τι ς συμβουλές μου είτε σε θέματα διατροφής είτε για ότι άλλο θέλετε. Ειλικρινά θα χαρώ πολύ να καταφέρουμε μαζί ΄το δικό σας στόχο! Απλά υπάρχουν ακόμη αληθινοί άνθρωποι γύρω μας που δεν κοστίζει τίποτα να τους στηρίζουμε και να είμαστε δίπλα τους, όποτε μας χρειαστούν! Αναμένω τα μηνύματά σας!
- 24-06-2010, 20:21 #2
- Join Date
- Jan 2010
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 2,339
Μια ζωη διαιτα; Οχι.Μια ζωη διατροφη και παρακολουθηση του βαρους μας;Ναι.Αυτη η ερωτηση ειναι πλεον ευκολη για μενα.Ειναι ενδιαφερον που ηρθες στο φορουμ.Ειδα και στο προφιλ σου το βιογραφικο.Θα μπορουσα να σε ρωτησω πολλα αλλα βασικα θα ηθελα τη θεση σου για το BMI.Κατα ποσον το bmi ειναι αντιπροσωπευτικο του ιδανικου βαρους, εφοσον λαμβανει μονο το υψος του ατομου υποψιν (ενω για μενα υπαρχουν κι αλλοι βασικοι παραγοντες οπως πχ ο σωματοτυπος).Καλως ηρθες.
24-06-2010, 20:52 #3
- Join Date
- Jun 2010
- Posts
- 1,783
καλωσηρθες!
μου φαινεται περιεργο που οταν διαπιστωσα οτι εισαι διαιτολογος κ οτι προσφερεσαι για συζητηση,
δεν βρηκα τιποτε να σε ρωτησω...
παρολαυτα πολυ χαιρομαι να περιτριγυριζομαστε απο καταρτισμενα ατομα
κ να μη σε χασουμε σε παρακαλω πολυ!
θα διαβαζω με πολυ ενδιαφερον οσα λετε!
24-06-2010, 21:45 #4
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 672
καλως ηρθες!
εγω εχω πολλες ερωτησεις αλλα δεν θελω να σε ζαλισω μολις ηρθεςAυτο που θα ηθελα να μαθω ειναι αν ισχυει για ολους τους ανθρωπους αυτο που εγραψα σε αυτο το ποστ... http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=2465 η μονο για οσους εχουν μια ευαισθησια στα φαγητα με υψηλο γλυκαιμικο δεικτη?
Δηλαδη υπαρχουν καποια φαγητα που μας κανουν να πειναμε περισσοτερο οταν τα τρωμε?ειναι για καθε ανθρωπο διαφορετικα και οταν κανουμε ισοροπημενη διατροφη μας βοηθαει αυτο να μην τρωμε ανεξελεκτα ....με το ανεξελεκτα δεν αναφερομαι στη βουλιμια,εννοω οτι για παραδειγμα αν πειναω και φαω ενα παγωτο,μετα απο 10 λεπτα η πεινα μου γινεται χειροτερη και θελω περισσοτερο παγωτο
25-06-2010, 00:04 #5
- Join Date
- Feb 2010
- Posts
- 974
Καλώς ήρθες στην παρέα μας,
καλό είναι να είσαι μαζί μας, κι έτσι μαζί με την γυνμνάστρια μας, έχουμε τώρα και τη διαιτολόγο μας. :P
Καλή διαμονή και πολλά ευχαριστώ για την ευγενική προσφορά σου
25-06-2010, 11:18 #6
- Join Date
- Apr 2010
- Posts
- 773
Καλως ηρθες! Ειναι σημαντικο που το βλεπεις ετσι... και πραγματι κι εγω σημερα το πρωι ξυπνησα και σκεφτομουν αυτο ακριβως "Μια ζωη διαιτα???". Χθες βγηκα εξω για φαγητο μετα απο 2 μηνες περιπου και σημερα διαπιστωσα οτι πηρα 1 κιλο...
Και λεω "Παντα ετσι θα ειναι?? Δεν θα μπορω ποτε να ηρεμησω και να βγω χωρις τυψεις εξω για φαγητο?" Πραγματικα αυτη η προοπτικη με πνιγει...
Σου εχω ακομα μια ερωτηση ομως... αν γινει ποτε ποτε μια τετοιου τυπου παρασπονδια (φαγητο εξω βραδυ), πως μπορουμε να το σωσουμε την επομενη μερα? Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος?
25-06-2010, 11:31 #7
- Join Date
- Mar 2010
- Posts
- 170
Καλώς ήρθες λοιπόν
καλοσύνη σου που θέλεις να μοιραστείς τις γνώσεις σου.Έχω ερώτηση!Το πολυδιαφημισμένο τεστ δυσανεξίας, είναι έγκυρο;Ή μόδα της εποχής;Αν το κάνουμε και προσαρμόσουμε τη διατροφή μας σύμφωνα με τα αποτελέσματά του, θα έχουμε ουσιαστικό όφελος;
ευχαριστώ εκ των προτέρων
25-06-2010, 12:09 #8
- Join Date
- Jun 2010
- Posts
- 26
Σας ευχαριστώ πολύ για το καλοσώρισμά σας!
Αγαπητή Constance,
Το ΒΜΙ είναι ένας δείκτης μάζας σώματος με βάση τον οποίο μπορούμε να δούμε σε ποιά κατηγορία΄ανήκουμε:
-ελλειποβαρής (<18,5)= αυξημένος κίνδυνος νοσηρότητας
-φυσιολογική (18,5-24,9)
-υπέρβαρη (25-29,9)= αυξημένος κίνδυνος νοσηρότητας
-παχυσαρκία 1ου βαθμού (30-34,9)= πολύ αυξημένος κίνδυνος νοσηρότητας
-παχυσαρκία 2ου βαθμού (35-39,9)= σοβαρά αυξημένος κίνδυνος νοσηρότητας
-παχυσαρκία 3ου βαθμού (>40)= πολύ σοβαρά αυξημένος κίνδυνος νοσηρότητας
Τον χρησιμοποιούμε απλά και μόνο για να εκτιμήσουμε τον κίνδυνο στον οποίο ΜΠΟΡΕΙ να βρισκόμαστε έχοντας αυτό το βάρος με το συγκεκριμένο ύψος. Δεν είναι σε καμία περίπτωση αντιπροσωπευτικό του ιδανικού βάρους! Είναι ένας δείκτης εκτίμησης. Για να υπολογίσουμε το ιδανικό βάρος χρησιμοποιούμε ειδικές εξισώσεις όπως του Ηamwi. Από το οποίο μπορούμε να υπολογίσουμε το % ιδανικού βάρους του ατόμου και με βάση την τιμή που προκύπτει εκτιμούμε την διατροφική του κατάσταση.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρω πως το ΒΜΙ δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη στις περιπτώσεις ατόμων που είτε κάνουν πολύ συστηματικά άσκηση και για πάνω από 1-1μιση χρόνο είτε είναι αθλητές κι αυτό γιατί το ΒΜΙ υπολογίζεται με βάση το βάρος του ατόμου και το ύψος του, και δεν γίνεται πουθένα διάκριση για το τι είναι αυτό το βάρος, είναι δηλαδή λίπος, μυϊκή μάζα. Οπότε όταν εφαρμόσουμε το ΒΜΙ για έναν αθλητή, για παράδειγμα, είναι πολύ πιθανό να μας δώσει μία τιμή 35, δλδ να έχει παχυσαρκία 2ου βαθμού. Aυτό όμως δεν είναι αλήθεια, από τη στιγμή που ο αθλητής αυτός έχει πολύ αυξημένη μυϊκή μάζα και περιορισμένο ποσοστό λίπους.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που δεν έχουν τέτοια σχέση με την άσκηση το ΒΜΙ είναι αξιόπιστος δείκτης, αλλά και πάλι τονίζω πως παραμένει ένας δείκτης εκτίμησης. Δεν πρέπει να καθορίζουμε το ιδανικό μας βάρος με βάση αυτόν.
Επίσης να θυμάστε πάντα πως παχυσαρκία ορίζεται το αυξημένο ποσοστό λίπους στο σώμα μας και ΟΧΙ το βάρος μας αυτό καθε αυτό εφ'όσον όπως ήδη ανέφερα δεν γνωρίζουμε ποιά είναι η σύστασή του.
Αγαπητή forty,
Το ερώτημά σου είναι πολύ σημαντικό και αποτελεί ίσως το μυστικό στο οποίο βασίζονται οι διαιτολόγοι με βάση τις εξειδικευμένες πάντα γνώσεις τους προκειμένου να εκδίδουν δίαιτες αποτελεσματικές όχι μόνο για σωστή απώλεια βάρους αλλά και για να ρυθμίζουν το αίσθημα της πείνας και άρα να έχουμε μία ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της ημέρας μας.
Ο οργανισμός και η φυσιολογία του δεν διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο σε γενικές γραμμές τουλάχιστον. Σίγουρα πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις γιατί ο κάθε άνθρωπος αποτελεί μία μοναδική οντότητα κι έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε κάθε φορά.
Το θέμα που αναφέρεις έχει να κάνει με τον μεταβολισμό της γλυκόζης και τη λειτουργία της ινσουλίνης.
Η γλυκόζη (που όταν κυκλοφορεί στο αίμα, λέγεται και σάκχαρο του αίματος) είναι ο πιο συνηθισμένος υδατάνθρακας στην ανθρώπινη διατροφή και το καύσιμο του εγκεφάλου. Παρατηρήθηκε λοιπόν πως όταν υπάρχει ικανοποιητική ποσότητα γλυκόζης στο αίμα επέρχεται κορεσμός της πείνας. Αντίθετα, όταν λείπει η γλυκόζη από το αίμα, ο εγκέφαλος αισθάνεται την ελλιπή τροφοδοσία του και προκαλεί πείνα.
Όταν όμως η γλυκόζη ανεβαίνει απότομα στο αίμα υπόκειται σε σκαμπανεβάσματα. Η γλυκόζη ερεθίζει το πάγκρεας το οποίο εκκρίνει μια ορμόνη που λέγεται ινσουλίνη. Η βασική δουλειά της ινσουλίνης είναι να εναποθέτει τη γλυκόζη στα μυϊκά κύτταρα και στους άλλους ιστούς. Όταν λοιπόν η γλυκόζη ανεβαίνει απότομα στο αίμα, παράγεται μεγάλη ποσότητα ινσουλίνης που εισάγει γρήγορα τη γλυκόζη στα μυϊκά κύτταρα αλλά και στο λιπώδη ιστό, με αποτέλεσμα αύξηση λίπους και ο εγκέφαλος να ξεμένει από το καύσιμό του προκαλώντας πείνα.
Έτσι λοιπόν έχουμε τους καλούς και τους κακούς υδατάνθρακες. Καλοί είναι αυτοί που διασπώνται αργά στο στομάχι και δεν ανεβάζουν απότομα το σάκχαρο στο αίμα. Είναι κυρίως τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχουν φυτικές ίνες οι οποίες καθυστερούν την πέψη. Κακοί υδατάνθρακες είναι αυτοί που έχουν επεξεργαστεί και έχουν χάσει τις φυτικές ίνες τους, τα ψωμιά, τα διάφορα αρτοποιήματα, τα μακαρόνια και τα αναψυκτικά με ζάχαρη. Από τους χειρότερους υδατάνθρακες είναι οι πατάτες, βραστές ή τηγανητές. Οι κακοί υδατάνθρακες οδεύουν γρήγορα στο αίμα, προκαλώντας μεγάλη παραγωγή ινσουλίνης και τελικά πείνα.
Προκειμένου να έχουμε ισορροπημένα και ελεγχόμενα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας και άρα να αισθανόμαστε λιγότερη και πιο φυσιολογική πείνα είναι να έχουμε μία ισορροπημένη διατροφή σε καθημερινή βάση, στην οποία το μυστικό είναι να τρώμε κάθε 3 ώρες περίπου με ιδανικότερη συμβουλή τον συνδυασμό πρωτεΐνης και υδατανθράκων αλλά και λίπους όλα σε σωστούς συνδυασμούς φυσικά και σε ποσότητες ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου.
Δεν είναι τυχαίο που οι διαβητικοί είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν μία τέτοια διατροφή προκειμένου να ελέγχουν το σάκχαρό τους που για παθολογικούς λόγους τα επίπεδά του στο αίμα διαταράσσονται πολύ εύκολα αν παρεκκλίνουν έστω και λίγο από την διατροφή τους. Γι' αυτό και προσωπικά θεωρώ την διατροφή ενός διαβητικού κατά κάποιο τρόπο ΠΡΟΤΥΠΟ διατροφής.
Πέρα από όλα άυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει και η συναισθηματική πείνα, που φυσικά οδηγεί στα περιστατικά βουλιμίας. Εδώ έχουμε να κάνουμε με άλλες λειτουργίες του οργανισμού, αφού όλα ξεκινάνε από την ψυχολογία μας.
25-06-2010, 12:14 #9
- Join Date
- Mar 2010
- Posts
- 2,196
μπραβο για το ενδιαφερον σου κ σε ευχαριστουμε!
25-06-2010, 12:20 #10
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 672
Originally posted by clindietitian
Αγαπητή forty,
Το ερώτημά σου είναι πολύ σημαντικό και αποτελεί ίσως το μυστικό στο οποίο βασίζονται οι διαιτολόγοι με βάση τις εξειδικευμένες πάντα γνώσεις τους προκειμένου να εκδίδουν δίαιτες αποτελεσματικές όχι μόνο για σωστή απώλεια βάρους αλλά και για να ρυθμίζουν το αίσθημα της πείνας και άρα να έχουμε μία ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της ημέρας μας.
Ο οργανισμός και η φυσιολογία του δεν διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο σε γενικές γραμμές τουλάχιστον. Σίγουρα πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις γιατί ο κάθε άνθρωπος αποτελεί μία μοναδική οντότητα κι έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε κάθε φορά.
Το θέμα που αναφέρεις έχει να κάνει με τον μεταβολισμό της γλυκόζης και τη λειτουργία της ινσουλίνης.
Η γλυκόζη (που όταν κυκλοφορεί στο αίμα, λέγεται και σάκχαρο του αίματος) είναι ο πιο συνηθισμένος υδατάνθρακας στην ανθρώπινη διατροφή και το καύσιμο του εγκεφάλου. Παρατηρήθηκε λοιπόν πως όταν υπάρχει ικανοποιητική ποσότητα γλυκόζης στο αίμα επέρχεται κορεσμός της πείνας. Αντίθετα, όταν λείπει η γλυκόζη από το αίμα, ο εγκέφαλος αισθάνεται την ελλιπή τροφοδοσία του και προκαλεί πείνα.
Όταν όμως η γλυκόζη ανεβαίνει απότομα στο αίμα υπόκειται σε σκαμπανεβάσματα. Η γλυκόζη ερεθίζει το πάγκρεας το οποίο εκκρίνει μια ορμόνη που λέγεται ινσουλίνη. Η βασική δουλειά της ινσουλίνης είναι να εναποθέτει τη γλυκόζη στα μυϊκά κύτταρα και στους άλλους ιστούς. Όταν λοιπόν η γλυκόζη ανεβαίνει απότομα στο αίμα, παράγεται μεγάλη ποσότητα ινσουλίνης που εισάγει γρήγορα τη γλυκόζη στα μυϊκά κύτταρα αλλά και στο λιπώδη ιστό, με αποτέλεσμα αύξηση λίπους και ο εγκέφαλος να ξεμένει από το καύσιμό του προκαλώντας πείνα.
Έτσι λοιπόν έχουμε τους καλούς και τους κακούς υδατάνθρακες. Καλοί είναι αυτοί που διασπώνται αργά στο στομάχι και δεν ανεβάζουν απότομα το σάκχαρο στο αίμα. Είναι κυρίως τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχουν φυτικές ίνες οι οποίες καθυστερούν την πέψη. Κακοί υδατάνθρακες είναι αυτοί που έχουν επεξεργαστεί και έχουν χάσει τις φυτικές ίνες τους, τα ψωμιά, τα διάφορα αρτοποιήματα, τα μακαρόνια και τα αναψυκτικά με ζάχαρη. Από τους χειρότερους υδατάνθρακες είναι οι πατάτες, βραστές ή τηγανητές. Οι κακοί υδατάνθρακες οδεύουν γρήγορα στο αίμα, προκαλώντας μεγάλη παραγωγή ινσουλίνης και τελικά πείνα.
Προκειμένου να έχουμε ισορροπημένα και ελεγχόμενα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας και άρα να αισθανόμαστε λιγότερη και πιο φυσιολογική πείνα είναι να έχουμε μία ισορροπημένη διατροφή σε καθημερινή βάση, στην οποία το μυστικό είναι να τρώμε κάθε 3 ώρες περίπου με ιδανικότερη συμβουλή τον συνδυασμό πρωτεΐνης και υδατανθράκων αλλά και λίπους όλα σε σωστούς συνδυασμούς φυσικά και σε ποσότητες ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου.
Δεν είναι τυχαίο που οι διαβητικοί είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν μία τέτοια διατροφή προκειμένου να ελέγχουν το σάκχαρό τους που για παθολογικούς λόγους τα επίπεδά του στο αίμα διαταράσσονται πολύ εύκολα αν παρεκκλίνουν έστω και λίγο από την διατροφή τους. Γι' αυτό και προσωπικά θεωρώ την διατροφή ενός διαβητικού κατά κάποιο τρόπο ΠΡΟΤΥΠΟ διατροφής.
Πέρα από όλα άυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει και η συναισθηματική πείνα, που φυσικά οδηγεί στα περιστατικά βουλιμίας. Εδώ έχουμε να κάνουμε με άλλες λειτουργίες του οργανισμού, αφού όλα ξεκινάνε από την ψυχολογία μας.
Σ'ευχαριστω!!
25-06-2010, 12:56 #11
- Join Date
- Jan 2010
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 2,339
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.Μου επιβεβαιωσες οσα πιστευα.Να εισαι καλα και οποτε βρισκεις χρονο ριχνε μια ματια στο forum.
25-06-2010, 17:26 #12
- Join Date
- Apr 2010
- Posts
- 39
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΧΩΜΕΝΗ..ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΝΑ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΒΑΡΟΣ!!! ΑΠΟ 97 ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 70 ΚΊΛΑ!! ΕΣΥ ΣΑΝ ΕΙΔΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΦΙΚΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ? ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ!! ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΑΕΡΟΒΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ !
25-06-2010, 20:08 #13
- Join Date
- Jun 2010
- Posts
- 26
Αγαπητή brazil,
Εννοείται πως μπορεί να τύχει να ξεφύγουμε από το πρόγραμμά μας, άνθρωποι είμαστε!
Καταρχήν, το χειρότερο που μπορεί να κάνεις σε μία τέτοια περίπτωση είναι να χάσεις την ψυχραιμία σου ή/και να νιώσεις τύψεις και να αρχίσεις να κατηγορείς τον εαυτό σου που γι΄άλλη μια φορά δεν μπόρεσες να μείνεις πιστή σε μία διατροφή.
Μία τέτοια συμπεριφορά μπορεί εύκολα να σε οδηγήσει σε συμπεριφορές αντίθετες με μία σωστή διατροφή, όπως έντονα βουλιμικά επεισόδια.
Αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι πως όλα είναι θέμα ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ στη ζωή! Αυτό σε θέμα διατροφής μεταφράζεται ως εξής: σημασία δεν έχει τόσο το τι θα φάμε μέσα σε μία μέρα αλλά το τι θα φάμε μέσα σε όλη την εβδομάδα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως δεν είναι δυνατόν να πάρεις κιλό αν φας έξω για ένα βράδυ και ξεφύγεις κατά 500, 1000 θερμίδες την ημέρα εκείνη, κι αυτό γιατί πολύ απλά για να πάρεις 1 κιλό λίπους πρέπει να καταναλώσεις περίπου 7.500 θερμίδες!!! Οπότε ναι και η διατροφή μας είναι θέμα ισορροπίας. Επομένως την επόμενη φορά που θα τύχει να βγεις για φαγητό μην σκεφτείς πως...."πτου πάλι τα κατάφερα και τα έκανα θάλασσα...δεν αντέχω άλλο πια σε ένα βράδυ να τα καταστρέφω όλα"....κι αυτό στο λέω γιατί τώρα ξέρεις πως δεν είναι έτσι.
Οπότε, εαν την ίδια μέρα το βράδυ σκοπεύεις να βγεις έξω και το γνωρίζεις από το πρωΐ τότε απλά διατηρείς το πρωϊνό, το δεκατιανό και το απογευματινό ως έχει, ενώ για μεσημεριανό μπορείς να φας κάτι πιο ελαφρύ όπως 1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με 1 μικρό φρούτο ή μία σαλάτα μαρούλι με 2 φρυγανιές ολ. αλ. και 1 φέτα τυρί του τοστ χαμηλών λιπαρών.
Εαν τώρα ήδη έχει περάσει η μέρα σου και το βράδυ τύχει να βγεις για φαγητό η καλύτερη λύση είναι να προτιμήσεις οπωσδήποτε πρωτεΐνη στο γεύμα σου με σαλάτα φυσικά και 1 φέτα ψωμί. Γενικότερα όταν βγαίνεις έξω να αποφεύγεις να τρως πολλούς απλούς υδατάνθρακες και φυσικά πολλά τηγανιτά. Καλό είναι επίσης να προτιμάς πάντα απλά φαγητά κι όχι κάτι πολύπλοκο όπως πίτες, καρμπονάρες, ή γενικά φαγητά που μπορεί να κρύβουν πολλές θερμίδες.
Τώρα όσον αφορά την επόμενη μέρα καλό είναι να έχουμε όλη μέρα πιο απλά και ελαφριά γεύματα.
Σε κάθε ΄γεύμα είναι καλό να υπάρχει άπαχη πρωτεΐνη και ελάχιστοι υδατάνθρακες ολικής αλέσεως και φυσικά να τρώμε κάθε 3 ώρες περίπου για να αποφύγουμε απορρύθμιση του σακχάρου μας. Επίσης, ιδανικό θα ήταν να αποφύγουμε να φάμε για κύριο γεύμα κάποιο μαγειρεμένο φαγητό και να παραμείνουμε στην επιλογή σαλάτας ωμής ή βραστής με 2 φρυγανιές ολ. αλ. και λίγο τυρί χαμηλών λιπαρών ή 1 αυγό βραστό. Για βράδυ μία πολύ ωραία και γευστική ιδέα είναι να φτιάξεις ένα ρόφημα με 1 ποτήρι χλιαρό γάλα με 0% λιπαρά, 1 κ.γλ. κανέλα, 1 κ.γλ. κακάο (ΠΡΟΣΟΧΗ) χωρίς να περιέχει ζάχαρη και 1 κ.γλ. μέλι. Το ρόφημα αυτό λόγω των συστατικών του ενισχύει τη λιπόλυση και περιορίζει σε εκπληκτικό βαθμό το αίσθημα της πείνας.
Αγαπητή nera,
Το τεστ δυσανεξίας!!! Πρόκειται για μία ιστορία χωρίς τέλος όπως πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις!
Η προσωπική μου γνώμη πάνω στο θέμα αυτό είναι ότι εαν θέλεις να πετάξεις τα λεφτά σου τότε μπορείς να το κάνεις!
Θεωρώ πως είναι άλλη μία μόδα προκειμένου ορισμένοι "συνάδελφοι" να ψωνίσουν πελατάκια που αγνοούν την αλήθεια και να πουλήσουν τίποτα διαφορετικό από κάποια δίαιτα που είτε είναι χαμηλοί σε υδατάνθρακες είτε σε πρωτεΐνη είτε σε λιπαρά. Ουσιαστικά δεν πρόκειται για κάτι καινούριο απλά προσπαθούν να πουλήσουν κάτι παλιό με καινούριο πιο πιασάρικο τρόπο.
Αν σε ενδιαφέρει να διορθώσεις το βάρος σου και εννοώ το ποσοστό λίπους σου το καλύτερο είναι να πας σε κάποιον πτυχιούχο διαιτολόγο, με τον οποίο να νιώθεις άνετα και να μπορείς να επικοινωνήσεις, ο οποίος και θα μπορέσει να βρει ποιος είναι ο ιδανικότερος τρόπος να πετύχεις το στόχο σου με απλά λόγια, κι όχι λεκτικά τρικ. Στο σημείο αυτό επέτρεψέ μου να σας συμβουλέψω ΄2 πράγματα πολύ σημαντικά:
1. εαν επισκεφθείτε διαιτολόγο ή αν το κάνετε ήδη, να σιγουρευτείτε ότι έχει πτυχίο και δεν εννοώ να το δείτε στον τοίχο αλλά να βεβαιωθείτε πως είναι του ίδιου ατόμου που στέκεται μπροστά σας ως διαιτολόγος.
2. να απαιτείται ΠΑΝΤΑ από τον διαιατολόγο σας να σας διδάσκει. Είναι υποχρέωσή μας αν μη τι άλλο να σας εκπαιδεύουμε καθ' όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας μαζί σας κι αυτό πιστέψτε με θα έχει απίστευτα και μόνιμα αποτελέσματα σε εσάς τις ίδιες.
25-06-2010, 23:05 #14
- Join Date
- Jun 2010
- Posts
- 1,783
Originally posted by clindietitian Επίσης, ιδανικό θα ήταν να αποφύγουμε να φάμε για κύριο γεύμα κάποιο μαγειρεμένο φαγητό και να παραμείνουμε στην επιλογή σαλάτας ωμής ή βραστής με 2 φρυγανιές ολ. αλ. και λίγο τυρί χαμηλών λιπαρών ή 1 αυγό βραστό. Για βράδυ μία πολύ ωραία και γευστική ιδέα είναι να φτιάξεις ένα ρόφημα με 1 ποτήρι χλιαρό γάλα με 0% λιπαρά, 1 κ.γλ. κανέλα, 1 κ.γλ. κακάο (ΠΡΟΣΟΧΗ) χωρίς να περιέχει ζάχαρη και 1 κ.γλ. μέλι. Το ρόφημα αυτό λόγω των συστατικών του ενισχύει τη λιπόλυση και περιορίζει σε εκπληκτικό βαθμό το αίσθημα της πείνας.
Originally posted by clindietitian
Είναι υποχρέωσή μας αν μη τι άλλο να σας εκπαιδεύουμε καθ' όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας μαζί σας κι αυτό πιστέψτε με θα έχει απίστευτα και μόνιμα αποτελέσματα σε εσάς τις ίδιες.
οχι τοσο το τι θα κανετε οσο πηγαινετε στο διαιτολογο αλλα ποσα θα καταλαβετε κ θα σας μεινουν...
παρεπιπτοντως clindie για μενα ο σωστος διαιτολογος πρεπει ναναι πανω απολα ανθρωπος,
κ φαινεσαι ανθρωπινη! κ μπραβο σου,
επιτελους μια αχτιδα μεσα στο συννεφο απο τα καυσαερια των διαιτολογων σειρας.
25-06-2010, 23:31 #15
- Join Date
- May 2010
- Location
- Athina
- Posts
- 345
Καλωσόρισες κι από μένα clindietitian!Κατά τη γνώμη μου πρέπει να δούμε τη διατροφή όχι τη δίαιτα ως κάτι καλό, ως ένα δώρο προς τον οργανισμό μας όχι ως ένα βάσανο.Γιατί όσο το βλέπουμε ως βάσανο τόσο θα μας βασανίζει!
Αλλά μιας και σε βρήκαμε ας πω κι εγώ την δική μου απορία..Η χρόνια γαστρίτιδα και οισοφαγίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη σωστή διατροφή και παράλληλα με την απώλεια κιλών κι αν ναι ποιες τροφές είναι απαγορευτικές για τη συγκεκριμένη πάθηση;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία