Ψυχολογος, ψυχοθεραπευτης, ψυχαναλητης κλπ κλπ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 45
    Senior Member
    Λοιπόν ας καταθέσω και εγω αυτά που πιστεύω... μπορεί κάποια να είναι άσχετα αλλα νομίζω θα καταλάβεις και ελπίζω να σου δώσουν κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματά σου.

Περσυ τέλη Μαϊου κοιτέμαι στον καθρέπτη και λεω τέλος δεν μου αρέσει όπως είμαι θα το αλλάξω.
    Ημου τότε 65kg με πολύ καθημερινή γυμναστική και ακραίες διατροφες (αφαγία κάποιες μέρες και δίαιτες χημικές) έφτασα αρχές Αυγούστου να ζυγίζω 52 kg, κιλά που είχα 6 χρόνια να τα δω :)

Καπού εκεί τα έφτιαξα με τον καλό μου:love: και έρχεται η εξεταστική του Σεπτεμβρίου ....

Για άλλη μια χρονία παταγώδης αποτυχία...Να διαβάζω τα μαθήματα και να φοβάμαι να πάω να τα δώσω γιατι φοβόμουν την αποτυχια.Παράλληλα, αρχισαμε να βγαινουμε με τον καλό μου και δεν αφήσαμε ταβέρνα για ταβέρνα στην περιοχη :P Αποτέλεσμα μεχρι τα χριστούγεννα είχα φτάσει 62-65 kg πάλι .

Σε μια απο τις συζητήσεις που είχα με τον κολλητό μου του έλεγα για τα χάλια μου τα μάυρα στα μαθήματα, που με κάναν να νιώθω πως είμαι άχρηστη και για παρηγοριά ετρωγα να ξεχαστώ και μετά ξεχνουσα να σταματήσω να τρώω.

Μου λέει "γιατί δεν μπας σε ψυχολόγο?" "Σε ψυχολόγο? ποιος εγώ ? οχι και τι, πως να με βοηθήσει, δεν εχω ανάγκη , δεν εχω λεφτά " κτλ κτλ αλλες δικαιολογίες. Στην τελειτεύα , τα χρήματα , μου κάνει "Στα πανεπιστήμια υπάρχουν τζάμπα για κοίταξέ το" .

Τελικά ευτυχώς που τον άκουσα, αρχές του χρόνου πήγα μετά απο αρκετό ψάξιμο και έκλεισα ραντεβου . Δεν έχω αποψη για ψυχιατρους- ψυχαναλητές αλλα θα πώ για την ψυχολόγο μου

Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και ξέρεις που φαίνεται? στο γεγονός πως το πανεπιστήμιο έκλεισε για καλοκαίρι , κατ'επέκταση σταμάτησαν τα ραντεβού, και εγώ δεν έχω την τρελή ανάγκη να την συνατήσω

Πιστεύω πως όλα ξεκινάνε απο μέσα μας. Αν δεν τα έχεις καλά με την ψυχούλα σου αυτο θα φαίνεται και έξω. Θα αυτοκαταστρέφεις τον ευατό σου τρώγοντας πολυ ή λίγο. Και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπόρεσα να διατηρήσω τα κιλά που έχασα πέρσυ με τοσο κόπο και τα οποία πήρα σχεδόν διπλά όλο τον υπόλλοιπο χρόνο, Η ΚΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ!!

Τώρα που νίωθω λίγο καλύτερα με τον ευατό μου, είπα καιρός να με φροντίσω και έξω μου και πήγα σε διαιτολόγο , που θα με μάθει πρώτα απόλα να τρώω σωστα! Πρωταρχικός μου στόχος δεν είναι πλέον να χάσω τα κιλά αλλα ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΑ ΤΡΕΦΟΜΑΙ ΣΩΣΤΑ!!

και όταν μαθω αυτό η καλή μου ψυχολογία θα με βοηθήσει να τα διατηρήσω.

Στο ερώτημα πότε καταλαβαίνεις αν είναι σωστη ή όχι η θεραπεία /θεραπευτής που διαλεξες ? , πιστεύω πως δεν θέλει καιρό. Είναι κατί που το νιώθεις σχεδον απτην αρχη. Η σου ταιριάζει και τον κρατάς, ή όχι και τον αλλάζεις. Πάντως μην περιμένεις να σου δώσει λύσεις στα προβλήματα σου , μόνο εσυ θα το κάνεις .Αυτός είναι εκει για να σε ακούσει ( πραγμα πολύ σημαντικό αφου κενένας δεν μας ακούει σήμερα) και ίσως να σε κατευθύνει για να βρείς πιο έυκολα τις απαντησεις σε θέματα που σε βασανίζουν. Οχι υπερανάλυση του παρελθόντος, αλλα αντιμετώπιση του παρόντος και του κοντινού μέλλοντος.

Και αυτό που εχω μόνο να μεταφέρω που μου είπε η ψυχολόγος ειναι , πως δεν χρειάζεται να πληρώσεις για ψυχοθεραπεία, γιατι υπάρχουν πολλοί πλέον δωρεαν , απο τους δήμους και τα νοσοκομεία . οπότε ψάξτε το αυτο προτείνω.

:rolleyes::rolleyes:

Senior Member
    Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και ξέρεις που φαίνεται? στο γεγονός πως το πανεπιστήμιο έκλεισε για καλοκαίρι , κατ'επέκταση σταμάτησαν τα ραντεβού, και εγώ δεν έχω την τρελή ανάγκη να την συνατήσω
    εμενα παλι ωρες ωρες το 1 φορα τη βδομαδα μου φαινεται πολυ λιγο, εχω μελλον ακομα! :spin:

Αυτός είναι εκει για να σε ακούσει ( πραγμα πολύ σημαντικό αφου κενένας δεν μας ακούει σήμερα)
    αυτο ΞΑΝΑΠΕΣΤΟ!

Σε ευχαριστω πολυ που μοιραστηκες και τη δικη σου εμπειρια :yes:
    Στην αρχη ειχα πολλους προβληματισμους για τη δικη μου ψυχολογο, δεν ημουν καθολου αισιοδοξη για το αν θα μπορεσουμε να "συνεννοηθουμε" και κυριως για το αν θα βγει μια ακρη και οχι απλα μουρμουρα.
    Τωρα τελευταια ομως τα πραγματα πανε πολυ καλυτερα και εχω αρχισει να ανακαλυπτω πραγματα που δεν ειχα σκεφτει και να μπαινω σε μια πορεια. Προς το παρον νομιζω οτι αυτο ειναι μια ενδειξη οτι παμε καλα.

Οπως ειπες και συ, αυτο που θελω δεν ειναι απλα να χασω κιλα.. Αλλα να προσεχω τον εαυτο μου, να μαθω να τον φροντιζω δια βιου.
    Αλλιως, ακομα και αν χασω τα κιλα και στο υποθετικο σεναριο οτι για καποιο διαστημα πανε ολα καλα λογω αυτοπεποιθησης, οταν τα πραγματα ξανασκουρηνουν, παλι θα κλειστω στο σπιτι, στον εαυτο μου, με παρεα το φαι!

Ευχαριστω vanvan !

Senior Member
    Και μένα στην αρχή μου φαινόταν πολυ λίγο 1 φορά την εβδομάδα. Ετσι νιώθεις στην αρχη, λες λες ,λες και ποτέ δεν σου φτάνει μια φορά την εβδομάδα για να βγάλεις όλα αυτά που είχες μέσα σου κλεισμένα τόσο καορό . Κάποια στιγμή όμως αδειάζεις απο το βάρος τόσων χρόνων και λες στον ευατό σου "οκ! ξαλάφρωσα. Τώρα τι κάνουμε?" . Σταματάς να κοιτάς το παρελθον και σιγά σιγά κοιτάς το μέλλον. Δεν λέω πως όλα είναι ιδανικά μετα, απλά μαθαίνεις να μην τα βλέπεις τόσο τρομακτικά όπως παλιότερα..

Ακόμα δεν τα έχω βρει με τον ευατό μου , αλλά πλέον δεν παραιτούμαι , απλά συνεχίζω να το παλεύω. :bouncy::bouncy:

Απο Σεπτέμβριο μου είπε πως θέλει να με βάλει σε ομαδική θεραπεία , οπότε όταν αποκτίσω και αυτην την εμπειρία θα την μοιραστω. Η ψυχολόγος παντως μου είπε πως, αν κάνεις ένα βήμα προόδου με την ατομική ψυχοθεραπεία με την ομαδική κάνεις 10 ...Θα δείξει κάτι παραπάνω θα ξέρει :wink1:

Senior Member
    Originally posted by vanvan
    Απο Σεπτέμβριο μου είπες πως θέλει να με βάλει σε ομαδική θεραπεία , οπότε όταν αποκτίσω και αυτην την εμπειρία θα την μοιραστω. Η ψυχολόγος παντως μου είπε πως, αν κάνεις ένα βήμα προόδου με την ατομική ψυχοθεραπεία με την ομαδική κάνεις 10 ...Θα δείξει κάτι παραπάνω θα ξέρει :wink1:
    αχ τι ωραια!!!!
    πολυ ζηλευω
    ομαδικη ψυχοθεραπεια πρεπει να ειναι πολυυυυυυυυ καλη εμπειρια.

να σε ρωτησω, ειχε καποια σχεση οτι πρωτα εκανες αρκετες ατομικες συνεδριες και μετα σου προτεινε την ομαδικη?
    η απλα πιο πριν δεν υπηρχε η ομαδα?

Senior Member
    Ναι πρέπει να κάνεις πρώτα ατομικές , είναι το πρώτο στάδιο. Μετά ανάλογα το πως τα πας κρίνει και σου λέει. Εμένα μου είπε απο τον Μαιο γιατι είχα κανει πολυ γρήγορα πρόοδο , αλλα δεν υπήρχε τότε ομάδα.Οταν μου το είπε για πρώτη φορα ήμουν πολύ αρνητικη. Μετά όως το σκεφτηκα και λεω μάλλον έχει δικαιο. Θα δουμε.. Αν γίνει ομάδα θα παω ;)

Junior Member
    Γεια σου κι από εμένα click!!!

Εγώ επισκέπτομαι ψυχολόγο εδώ και 3 χρόνια ακολουθώντας τη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική μέθοδο.

Με έχει βοηθήσει αρκετά καθώς μου έχει δώσει πολλά εφόδια για να μπορώ να βλέπω το τώρα διαφορετικά και για πολλές αρνητικές σκέψεις και καταστάσεις που καλούμαι να αντιμετωπίσω να μπορώ να βρω εναλλακτικές(θετικές) σκέψεις.
    Σίγουρα δίνεται μεγαλύτερη βάση στο παρόν, αλλά με τη ψυχολόγο μου τουλάχιστον ασχοληθήκαμε και με το παρελθόν, πού με οδήγησαν καταστάσεις που είχα βιώσει, πώς διαμόρφωσαν το χαρακτήρα μου, ώστε να γίνουν κατανοητές οι πράξεις και οι σκέψεις του παρόντος και να έλθει και η απενοχοποίηση για ζητήματα που τελικά οι γονείς προκάλεσαν και δεν έφταιγα εγώ.

Τώρα η μεταξύ μας σχέση είναι λίγο περίεργη οπότε δεν είμαι η κατάλληλη για να σου απαντήσω, αλλά επειδή είχα φίλες που επισκέπτονταν ψυχολόγους και άκουγα κι εγώ να λειτουργούν διαφορετικά τόσο μεταξύ τους όσο και σε σχέση με τη δική μου, έχω καταλήξει στο ότι καθένας τους επιλέγει διαφορετική στάση που θα κρατήσει απέναντι στο θεραπευόμενό του σύμφωνα με τις ανάγκες αυτού όσο και με τον τρόπο που εξυπηρετεί τον ίδιο το ψυχολόγο να μπορεί να εκτελέσει το επάγγελμά του καλύτερα. Αν δεν κάνω λάθος όμως, συνήθως οι ψυχαναλυτές είναι αυτοί που σε αφήνουν να μιλάάάάάάάάς με τις ώρες επεμβαίνοντας ελάχιστα!

Senior Member
    Originally posted by teri
    Γεια σου κι από εμένα click!!!

Εγώ επισκέπτομαι ψυχολόγο εδώ και 3 χρόνια ακολουθώντας τη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική μέθοδο.
    Γνωστικη Συμπεριφορικη ακολουθω κι εγω
    Τοσα πολλα χρονια ε?

Αν δεν κάνω λάθος όμως, συνήθως οι ψυχαναλυτές είναι αυτοί που σε αφήνουν να μιλάάάάάάάάς με τις ώρες επεμβαίνοντας ελάχιστα!
    κι εγω ετσι νομιζα

Member
    Ρε παιδια, μετα απο απειρες διαιτες χωρις αποτελεσμα αποφασισα να ξεκινησω απο Σεπτεμβριο και εγω ενα ψυχολογο. Αλλα με οσα διαβασα με αγχωσατε!!! 3 χρονια και ακομα συνεχιζεις????? ή ηπια αντικαταθληπτικα χαπια ????? Εγω απλα θελω να μαθω γιατι δεν μπορω να ακολουθησω κανενα προγραμμα διατροφης οσο ευκολο και αν ειναι... Αλλα τωρα με προβληματισατε πραγματικα, δεν θελω να αρχισω ατελειωτες συνεδριες για να γινω "καλα"....και να μην τελειωσουν ποτε......!!!

Senior Member
    Γεια σου καλέ μου Ovelix !! Το πόσες φορές θα πάς και πότε θα τελειώσεις είναι κάτι που όφείλεται καθαρά σε σένα δηλαδή δεν είναι του στυλ κάνω 1,2,3 χρονια θεραπεία όποσδήποτε και είμαι καλά ,μπορεί εσυ να καταφέρεις να περάσεις τα εμπόδια σου πολύ πιο νωρις. Μέσα απο την θεραπεία θα μάθεις να αντιμετωπίζεις κάποια προβλήματα, όσο πιο δυνατός είσαι τόσο πιο γρήγορα προοδεύεις. Δεν νομίζω οτι έχεις κάποιο πρόβλημα ψυχολογίας λόγω κιλών αλλά λόγω της κακής σου ψυχολογίας( που προφανως απο κάπου αλλού πηγάζει ) το ρίχνεις στο φαγητό και παίρνεις κιλά.Αρα πιστεύω μόνο καλό και όχι κακό θα σου κάνει.Οσο για τα χάπια είναι κατι που δεν γνωρίζω μιας και δεν χρειάστηκε να πάρω.Αυτό το κρίνει ο ψυχολόγος , ο οποίος θα σε παραπέμψει σε κάποιον αλλο ειδικό μιας και δεν συνταγογραφει χάπια .Εγώ κάνω 6 μήνες και ήδη νίωθω καλύτερα σε πολλά θέματα και ένα απο αυτά ήταν να πάω σε διαιτολόγο. Τέλος να σου πώ πως η ψυχολόγος μου που κάνει 15 χρόνια αυτη την δουλειά έκανε 1 χρόνο ατόμικες θεραπείες και 3 σε γκρουπ και ακόμα αν κάποια στιγμή μαζέψει πολλά μέσα της μου είπε πως κάνει κανα 2 συνεδρίες τον χρόνο και ας είναι ειδικός :smug:

Junior Member
    Originally posted by vanvan
    Το πόσες φορές θα πάς και πότε θα τελειώσεις είναι κάτι που όφείλεται καθαρά σε σένα δηλαδή δεν είναι του στυλ κάνω 1,2,3 χρονια θεραπεία όποσδήποτε και είμαι καλά ,μπορεί εσυ να καταφέρεις να περάσεις τα εμπόδια σου πολύ πιο νωρις.

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό! Το χρονικό διάστημα της θεραπείας διαφέρει από άτομο σε άτομο και παίζουν ρόλο αρκετοί παράγοντες!

Δεν ξέρω λοιπόν αν μπορούμε να πούμε ότι τα 3 χρόνια είναι πολλά ή λίγα, αλλά μου πήρε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα να καταφέρω να αντιμετωπίσω τις κύριες αιτίες που με οδηγούσαν σε λανθασμένη διατροφική συμπεριφορά. Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα έχω πισωγυρίσματα και έχω αφήσει κάποια ζητήματα μετέωρα....ίσως δεν ήμουν ή δεν είμαι έτοιμη να τα αντιμετωπίσω ακόμα. Εσείς μπορεί να λειτουργείτε διαφορετικά (εξάλλου ο καθένας μας είναι μοναδικός) και να τα καταφέρετε πολύ πιο γρήγορα! Σας το εύχομαι ολόψυχα!!

Βέβαια (λάθος μου) πρέπει να επισημάνω ότι το τελευταίο έτος οι επισκέψεις δεν είναι μια φορά την εβδομάδα όπως συνήθιζα να πηγαίνω, αλλά μία φορά το μήνα!
    Ovelix κάνε την αρχή και αν νιώθεις ότι σε βοηθάει συνεχίζεις. Χωρίς να βάζεις χρονοδιάγραμμα! :spin:

Senior Member
    Οβελιξ σχετικα με τη διαρκεια σου απαντησαν ηδη.

Για τα χαπια καμμια σχεση, μην το λαμβανεις ετσι υποψην σου.
    Δεν εχει σχεση ο ψυχολογος.
    Ηταν δικη μου καθαρα αποφαση και δεν ειχε να κανει με τη διαιτα η με την παχυσαρκια, ειχε να κανει καθαρα με τη χρόνια καταθλιψη μου.

Λιγο πριν τελικα αποφασισω να ξεκινησω τις συνεδριες ειχα την εντυπωση οτι θα πληρωνω καποιον για να με ακουει να γκρινιαζω.... οποτε ποιο το νοημα? Οκ, την ιστορια μας και τον πονο μας τη λεμε και σε ενα φιλο αμα θελουμε. Οποτε πηγα με βαρια καρδια και πολλους ενδοιασμους.

Ε λοιπον ΚΑΜΜΙΑ σχεση!
    Ευτυχως ειχα για αλλη μια φορα αδικο.
    Ο ψυχολογος σε ακουει με εντελως διαφορετικο τροπο, καταλαβαινει αλλιως αυτα που ακουει σε συγκριση με ενα φιλο και το σημαντικοτερο... κανει απιστευτα ΧΡΗΣΙΜΕΣ ερωτησεις!

Σε βαζει στο τρυπακι να σκεφτεις ποσο ασχετα με την πραγματικοτητα μπορει να ειναι καποια πραγματα που εχεις καρφωμενα στο κεφαλι και τα εχεις κανει επικεντρο των παντων.

Senior Member
    click μου πολυ ενδιαφερον αυτο που λες στο τελος.Κι εγω ως ενα σημειο αυτη την αποψη ειχα για ψυχολογους.Αλλα πριν 2 μηνες εχασα το μπαμπα μου και η απωλεια με εχει τσακισει.Σκεφτομαι να αρχισω ψυχολογο σε κανα μηνα που θα εχω ορθοποδισει οικονομικα.Ειναι η τελευταια μου ελπιδα να συνελθω πραγματικα, μακαρι να λειτουργησει και μενα οπως σε σενα.Και ποσο αληθεια ειναι αυτο που λες.Οι εμμονες ιδεες ειναι οτι χειροτερο.

Senior Member
    να το κοιταξεις constance μου, αν πιστευεις οτι θα σε βοηθησει γιατι οχι?
    στην αρχη μπορεις να κλεισεις ενα ραντεβου για γνωριμια και ερωτησεις. λογικα δε θα στο χρεωσει. εμενα δε μου το χρεωσε παντως. και μπορεις να ρωτησεις οσα θελεις για τη μεθοδο, τις συνεδριες, τη διαρκεια και τη χρεωση.
    και οτιδηποτε αλλο σε απασχολει.

εμενα προσωπικα μεχρι τωρα με εχει βοηθησει πολυ:starhit:

Senior Member
    ειναι μεγαλη συζητηση αυτη...
    η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι εμπιστευομαι μονο οσους εχουν τον τιτλο του ψυχολογου ή του ψυχιατρου διοτι ειναι οι μονοι κατοχυρωμενοι τιτλοι. Ψυχαναλυτες,ψυχοθεραπευτε� � κτλ ειναι βλακειες,συνηθως δεν εχουν σπουδασει τιποτα.
    τωρα το ερωτημα που τιθεται ειναι μεταξυ ψυχολογου-ψυχιατρου,οπου ψηφο εμπιστοσυνης δινω στον ψυχιατρο επειδη στηριζομαι στις σπουδες και τις γνωσεις του και ειναι γιατρος.οι διατροφικες διαταραχες,οι κρισεις πανικου και η καταθλιψη ειναι σοβαρες ασθενειες,ψυχοσωματικες και καλο θα ειναι τα ατομα που νοσουν να παρακολουθουνται απο ψυχιατρο.οι ψυχολογοι μπορουν να αντιμετωπισουν πιο ηπιες καταστασεις,οπως προβληματα στις διαπροσωπικες σχεσεις,μελαγχολιες μετα απο θανατους κτλ. και σιγουρα απεχει πολυ το να μοιραζομαι τις σκεψεις μου με ενα ψυχολογο και με ενα φιλο.οι ψυχολογοι ξερουν πως να χειριστουν τις καταστασεις και συζητησεις προς οφελος του συνομιλητη και οντως σε κανουν να νιωθεις πολυ καλυτερα μετα απο καθε συνεδρια (εχω επισκεφθει μια φορα ψυχολογο,δεν εκανε για την περιπτωση μου βεβαια). εννοειται οτι οι συνεδριες και σε ψυχολογο και σε ψυχιατρο ειναι χρονοβορες και ιδιαιτερα ακριβες... βεβαια υπαρχουν και τα δημοσια νοσοκομεια,για παραδειγμα το αιγινητειο νοσοκομειο εχει πολυ καλη πτερυγα για ατομα με διατροφικες διαταραχες(μια φορα σε μια κριση μου σκεφτηκα να παω κατευθειαν εκει-ειναι και κοντα στο σπιτι μου-αλλα δυστυχως δεν εφημερευε).
    Τελος,θεωρω οτι το πιο σημαντικο απόλα ειναι που θα πεσεις...δεν ειναι γεννημενοι ολοι να ειναι καλοι ψυχολογοι η καλοι ψυχιατροι.και επισης μπορει καποιος μην ειναι ουτε ψυχολογος ουτε ψυχιατρος, να ειναι ας πουμε ψυχαναλυτης και να ειναι καλυτερος απο ολους!!δεν ειμαι απολυτη,παντα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις....

Senior Member
    με καθε επιφυλαξη τα παρακατω γιατι μπορει να κανω και λαθος.

εχω την εντυπωση οτι "ψυχοθεραπεια" λεγεται η διαδικασια. οι συνεδριες ή και η ομαδικη ψυχοθεραπεια, ανεξαρτητα της μεθοδου.
    δηλαδη ψυχοθεραπευτης μπορει να ειναι ειτε ο ψυχολογος ειτε ο ψυχιατρος.

ψυχαναλυση νομιζω ειναι μεθοδος. αυτη που ακολουθειται με βαση κυριως το παρελθον και κραταει χρονια.
    αρα και παλι ψυχαναλυτης μπορει να ειναι ειτε ο ψυχολογος ειτε ο ψυχιατρος.

ψυχοθεραπευτης δεν ειναι ο ψυχιατρος που δεν κανει συνεδριες, παρα μονο ακουει 2 λογια και συνταγογραφει.

ΝΟΜΙΖΩ
    αν κανω λαθος, help!

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast