Δημόσια Νοσοκομεία για Επεμβάσεις Παχυσαρκίας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 69
    Senior Member

Δημόσια Νοσοκομεία για Επεμβάσεις Παχυσαρκίας

Γεια σε όλους και όλες :starhit:

Σας διαβάζω καιρό τώρα και σήμερα αποφάσισα να γραφτώ και να σας παραθέσω το πρόβλημά μου μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε.

Είμαι 31 ετών, φυσιοθεραπευτής. Έκανα πολλά χρόνια πρωταθλητισμό και σταμάτησα πριν από 8 χρόνια. Από 80 κιλά, έγινα 110, πράγμα που δεν με εμπόδισε από το να δουλεύω 14 ώρες την ημέρα.

Πριν από 3 μήνες, διεγνώσθηκα με σκλήρυνση κατά πλάκας. Η ασθένεια με κτύπησε σε χρόνο ανύποπτο και μου άφησε κάποια κινητικά προβλήματα τα οποία βέβαια είναι πολύ πιο έντονα και λόγω της παχυσαρκίας.

Τώρα λόγω άπειρης κορτιζόνης, είμαι 130 κιλά και δεν το βλέπω να σταματάει αν και μισώ τα γλυκά και το αλκόολ και τρώω υγιεινές τροφές.

Αποφάσισα λοιπόν να κάνω επέμβαση και εδώ ήρθε το μεγάλο πρόβλημα.

Δε ξέρω σε ποια νοσοκομεία κάνουν το sleeve γιατί δεν παίζουν χρήματα για ιδιωτικό.

Τα έψαχνα ένα ένα, βρήκα σήμερα το όνομα διαγράφηκε από την ομάδα διαχείρισης για παραβίαση των όρων χρήσης σχετικά με αναφορές ονομάτων στο διαδίκτυο. στο Ιπποκράτειο, ο οποίος μου είπε αγενέστατα ότι δεν κάνει τις επεμβάσεις πλέον στο νοσοκομείο και ότι γίνονται μόνο ιδιωτικά.

Μου είπαν για Ευαγγελισμό, Γεννηματά κλπ. Παίρνω τηλέφωνα και δε το σηκώνει κανείς εδώ και 2 μήνες. Είναι δύσκολο να πηγαίνω εκεί καθώς δε μπορώ να οδηγήσω τη μηχανή μου πλέον.

Μήπως ξέρετε νοσοκομείο και γιατρό να πάρω τηλέφωνο να κλείσω ένα ραντεβού?

Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν σας ζάλισα :tumble:

γεια σου. Κ γω το εψαξα για το ιπποκρατειο αλλα μου ειπαν οτι δεν τις κανουν πλεον εκει κ ετσι την εκανα ιδιωτικα. Απο τον ευαγγελισμο καποιος μου ζητησε 2.500 εξτρα γιατι το ικα λεει δεν καλυπτει τις αμοιβες των γιατρων... το όνομα διαγράφηκε από την ομάδα διαχείρισης για παραβίαση των όρων χρήσης σχετικά με αναφορές ονομάτων στο διαδίκτυο. στο ριο ειναι τζαμπα μονο με ταμειο αλλα εχει πολυ μεγαλη αναμονη. Υπαρχει τοπικ πανεπιστημιακο νοσοκομειο ριο. Εκει θα μαθεις πολλα κ μπορεις να ρωτησεις παιδια που χειρουργηθηκαν εκει. Απ ο.τι λενε ειναι καλος γιατρος κ εκεινος αποφασιζει αν θα σε χειρουργησει κ τι επεμβαση σου ταιριαζει. Σου ευχομαι να πανε ολα καλα.

Senior Member
    Γεια σου bellatobe.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Μίλησα με το νοσοκομείο στο Ρίο. Έχει αναμονή 6 μήνες, δεν δέχεται τις αναλύσεις που έχω πρόσφατες και θέλει καινούριες που θέλουν άλλους 2 μήνες. Μόλις πάρει τα χαρτιά και αποφασιστεί ότι θα γίνει η επέμβαση, θα γίνει σε 1 χρόνο.

Με λίγα λόγια 1μισι χρόνο από τη μέρα που θα τον δω.

Δυστυχώς είναι πολύ μακριά η ημερομηνία αυτή.

στον ευαγγελισμο μου ειπαν για φθινοπωρο αλλα σου ειπα δεν ειναι τελειως τζαμπα. Κ γω δεν μπορουσα να περιμενω ουτε καν αυτο γιατι εβαζα διαρκως κιλα κ ετσι αναγκαστηκα να πληρωσω. δυστυχως αν δε βαλεις το χερι στην τσεπη δεν κανεις τπτ εκτος σπανιων εξαιρεσεων...

ξεχασα οτι πλεον δεν αναφερουμε επουδενι λογο ονομα γιατρου!

Senior Member
    Ναι, δεν το ήξερα γιατί είχα δει κάποιες φορές ονόματα γιατρών. :/

Καλά τα 2500 είναι ψέμα κανονικό. Σε δημόσιο νοσοκομείο, το ΙΚΑ καλύπτει τα πάντα. Αυτό μου το είπαν στο ΙΚΑ όταν ξεκίνησα τις διαδικασίες.

Το ζήτημα είναι ότι η μόνη λύση φαίνεται να είναι ο Ευαγγελισμός και κει σε στέλνει ο ένας στον άλλον.

Το ιδιωτικό το γνωρίζω, είχα χειρουργηθεί πριν από χρόνια αλλά είχα ιδιωτική ασφάλεια και όλα ήταν τέλεια.
    Δυστυχώς τώρα για το sleeve, η καλύτερη τιμή που άκουσα είναι 4000 ευρώ με το ΙΚΑ.

εμενα τοσα μου ειπε η βοηθος του γιατρου... Κ γω ξερω οτι το ικα καλυπτει τα παντα γιατι γεννησα με ικα σε δημοσιο νοσοκομειο κ δεν πληρωσα τπτ.

Senior Member
    Εγώ μιας και έχω χειρουργηθεί στο Ρίο και ξέρω μερικά πράγματα για εκεί,θα σου πρότεινα να πας στη συνεδρία που γίνεται σχεδόν κάθε Πέμπτη και να δηλώσεις στη γραμματέα το εξτρά πρόβλημα μήπως και σου βρει νωρίτερα ραντεβού για τη συνεδρία και εσύ κάθε Τρίτη να παίρνεις τηλέφωνο μήπως κάποιος ακύρωσε.Εντωμεταξύ ξεκίνα να κάνεις τις εξετάσεις(μπορώ να στις στείλω με μαίηλ) ώστε μόλις πας για τη συνεδρία να τις καταθέσεις επιτόπου και να επισυνάψεις και το έγγραφο με την πρόσφατη νέα πάθηση και το επείγον του θέματος μήπως και μπορέσει να σου δώσει νωρίτερα ημερομηνία από κάποια ακύρωση χειρουργείου.ʼστο να τρέχει και παράλληλα δες και κάτι άλλο,αλλά να ξέρεις ότι εκεί θα έχεις την πιο ενδεδειγμένη λύση στο πρόβλημα σου,από τον κορυφαίο χειρουργό σε αυτά και δωρεάν.Μερικοί μήνες αναμονής δεν θα σου αλλάξουν κάτι προκειμένου να βρεις οριστική λύση στο πρόβλημα σου χωρίς περαιτέρω ταλαιπωρία μετά.Γιατί εκτός από τη γνώση πραγματοποίησης του χειρουργείου,το ΜΕΤΑ είναι το ακόμη πιο σημαντικό,που δεν το έχουν τα άλλα νοσοκομεία.Πρόσεξε μην βιαστείς να αποφασίσεις,είναι αποφάσεις ζωής και όχι επέμβαση αμυγδαλών.Δεν είναι η μαγική επέμβαση που σου λύνει κάθε πρόβλημα(αν δεν γίνει σωστά θα σου δημιουργήσει περισσότερα)και επιπλέον η σληβ μπορεί να μη ταιριάζει στο διατροφικό και ιατρικό σου ιστορικό.Πολλά νοσοκομεία έχουν σταματήσει τις επεμβάσεις επειδή τις έκοψε το υπουργείο υγείας,στο Ρίο έχει μονάδα παχυσαρκίας και τεχνητής διατροφής και δεν νομίζω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο.Καλό ψάξιμο

Senior Member
    Γεια σου Στέλιο.

Πήρα τηλέφωνο σήμερα το πρωί εκεί, μίλησα με τη γραμματέα του γιατρού.

Μου είπε αυτά που έγραψα παραπάνω. Της μίλησα και για την πάθησή μου και μάλιστα την ρώτησα μήπως μπορούσα να μιλήσω με το γιατρό, γιατί λόγω συνοδών προβλημάτων, μπορεί να μη γίνεται να χειρουργηθώ και να μη τρέχω τσάμπα στην Πάτρα. Μου είπε ότι δε γίνεται να μιλήσω με το γιατρό και ότι πρέπει να πάω εκεί είτε δεκτεί να με χειρουργήσει είτε όχι.

Η αλήθεια είναι ότι τσαντίστηκα, γιατί δε γίνεται να της λέω ότι έχω κινητικά προβλήματα και δυσκολία στη μετακίνηση και να μου απαντάει αυτό.
    Από την άλλη σκέφτηκα επίσης ότι αυτός ο γιατρός τρέχει πανικόβλητος και άλλο που δεν ήθελε από μένα να τον πρήζω, αλλά είναι πολύ δύσκολο να πάω στην Πάτρα και μάλιστα να μη γίνει και τίποτα.

Το ξέρω φίλε Στέλιο ότι το χειρουργείο αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο από τα 14 που έκανα σε ολη μου τη ζωή.
    Αυτός είναι και ο λόγος που το ψάχνω πάρα πολύ και δεν τρέχω στον πρώτο τυχόντα.
    Το sleeve ταιριάζει απόλυτα καθώς πριν με κτυπήσει η αρρώστια, το συζήτησα με 3 γιατρούς ιδιώτες και όλοι μου λέγαν ότι αυτό θα ήταν το ιδανικό.

Το πρόβλημα παραμένει στο χειρουργό καθώς έχω να δουλέψω καιρό από την ασθένεια και μετά και τα χρήματα είναι λιγοστά.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τους 2 σας. Στέλιο, στείλε μου αν θες τη χαρτούρα να δω μήπως μου λείπει κάτι.
    Το e-mail μου είναι [email protected]

Ευχαριστώ και πάλι

Junior Member
    καλημερα στελιο!ειμαι κι εγω νεα στον χορο αθτο!εψαξα αρκετα θα ελεγα.επισκεφτηκα το πανεπιστιμιακο νοσοκομειο τισ λαρισας.εκλεισα πολι γριγορα ραντεβου.περιμενω να με ειδοποιησουν να μπω για προεγχειριτικο ελεγχο μεχρι τελοσ του μηνα και η επεμβαση θα γινει μεχρι τα μεσα νοεμβρη.αν θελεις περισσοτερες πληροφοριες το εμαιλ μου ειναι [email protected]

Senior Member
    Originally posted by marian34
    καλημερα στελιο!ειμαι κι εγω νεα στον χορο αθτο!εψαξα αρκετα θα ελεγα.επισκεφτηκα το πανεπιστιμιακο νοσοκομειο τισ λαρισας.εκλεισα πολι γριγορα ραντεβου.περιμενω να με ειδοποιησουν να μπω για προεγχειριτικο ελεγχο μεχρι τελοσ του μηνα και η επεμβαση θα γινει μεχρι τα μεσα νοεμβρη.
    Καλημέρα,απ'όσο ξέρω από άλλα μέλη στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας κάνουν μόνο σληβ.Το θέμα είναι αν σου ταιριάζει η σληβ στο διατροφικό και ιατρικό σου ιστορικό καθώς και το πόση γνώση έχουν στην σωστή εκτέλεση του συγκεκριμένου χειρουργείου και την σωστή ανιμετώπιση των ενδεχόμενων επιπλοκών στην ιδιαίτερη ομάδα που ανήκουμε.καλή επιτυχία και καλό ψάξιμο.
    Last edited by Aeon; 14-06-2018 at 19:49.

Senior Member
    Καλημέρα,απ'όσο ξέρω από άλλα μέλη στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας κάνουν μόνο σληβ.Το θέμα είναι αν σου ταιριάζει η σληβ στο διατροφικό και ιατρικό σου ιστορικό καθώς και το πόση γνώση έχουν στην σωστή εκτέλεση του συγκεκριμένου χειρουργείου και την σωστή ανιμετώπιση των ενδεχόμενων επιπλοκών στην ιδιαίτερη ομάδα που ανήκουμε.καλή επιτυχία και καλό ψάξιμο. [/quote]
    Last edited by Aeon; 14-06-2018 at 19:50.

Senior Member
    Εκλεισα ραντεβού στον Ευαγγελισμό για τη Δευτέρα.

Ας ευχηθούμε να μη θέλει καμιά φακελλάρα, γιατί 2 φίλοι γιατροί εκεί μου είπαν τα καλύτερα γι'αυτόν.

Ανδρέας Ζ.
    Guest
    Γνώμη μου είναι ότι βιάζεσαι - η κατάσταση σου είναι πλήρως αναστρέψιμη άνευ επέμβασης. Και όταν θα κάνεις την επέμβαση πάλι θα πρέπει να αλλάξεις διατροφή αλλιώς μία τρύπα στο νερό θα κάνεις. Πιστεύω έχεις δει αποτελέσματα σε μερικά άτομα και πιστεύεις ότι το νυστέρι είναι η μόνη λύση . Ούτε η μόνη είναι ούτε η πιο ασφαλής.

Senior Member
    Από ένα σημείο και μετά,δυστυχώς η επέμβαση του χειρουργού στο σώμα μας είναι η μόνη λύση.Είναι σχεδόν αδύνατο,για ένα παχύσαρκο να αλλάξει δια βίου διατροφικές συνήθειες αν δεν τον σταματάει κάτι(η επέμβαση εν προκειμένω).Το πόσο ασφαλής λύση είναι,έχει να κάνει με την εμπειρία του χειρουργού και το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς.Το γεγονός ότι το καθημερινό βάρος με τα συνοδά του προβλήματα είναι πιο επικίνδυνο από το ίδιο το χειρουργείο πολλές φορές, έχει αποδειχθεί πολλάκις.Ακόμη και μια απλή θεωρητικά επέμβαση,μπορεί να μεταβληθεί σε μεγάλη ταλαιπωρία για τον παχύσαρκο.Αν μπορούσαμε να αλλάξουμε τρόπο ζωής,δεν θα καταλήγαμε στα χειρουργεία.Είναι νόσος όπως είναι να σου πουν 'πρέπει να βγάλεις τη χολή'.Πλεόν μόνο έτσι αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά,με χειρουργείο. Μόνο αν κάποιος έχει βιώσει το πρόβλημα μπορεί να καταλάβει.Κι εμένα μου φαίνεται κουτό που κάποιος καπνίζει επειδή δεν είμαι καπνιστής.

Page 1 of 5 123 ... LastLast