Δημόσια Νοσοκομεία για Επεμβάσεις Παχυσαρκίας - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 69
    Senior Member
    Originally posted by parlats
    Αγαπητέ Αντρέα

Διάβασα με προσοχή το blog σου και έχω να σου πω κάποια πράγματα χωρίς να επιτίθεμαι σε σένα προσωπικά αλλά:

1) Απαγορεύεται σε έναν μη πτυχιούχο να ανεβάζει σε ιστοσελίδα, προσωπικές του εκτιμήσεις και τρόπους επίλυσης διαφόρων προβλημάτων με άμεση σχέση με τη σπουδή του.
    2) Βεβαίως συμφωνώ να αποδεικνύουμε με βιβλιογραφία τα επιστημονικά μας λεγόμενα αλλά...

Προσωπικά είμαι πτυχιούχος φυσιοθεραπευτής με ειδικότητα στις αθλητικές κακώσεις. Διαφωνώ σε κάποια σημεία μ'αυτά που γράφεις και προσωπικά δε λαμβάνω υπόψην τόσο πολύ τις βιβλιογραφίες καθώς τα τελευταία 10 χρόνια, δούλευα με αθλητές και έχω περάσει πάμπολλες φορές από όλα τους τα προβλήματα.

Δεν έχω καμία ειδικότητα στη διατροφή, παρά μόνο εμπειρικά, έχω όμως στην άθληση ώντας παλιός αθλητής και νυν επαγγελματίας στο χώρο, με εμπειρία από επαγγελματικές ομάδες σε Α και Β Εθνική.

Η εμπειρία αποδεικνύει πολλά περισσότερα από γνώσεις και διάβασμα, φαντάζομαι θα συμφωνούμε σ'αυτό.

Δε θα κάτσω να σου πω ότι είσαι μικρός και δε ξέρεις, ότι δεν έχεις πτυχίο άρα μη μιλάς και άλλα τέτοια.

Οφείλω όμως να σου ζητήσω τουλάχιστον να δεις και την άλλη πλευρά του νομίσματος.
    Μπορείς να προσπαθήσεις να δεις μια πλευρά που ούτε γνώρισες ποτέ και που βέβαια σου εύχομαι να μη τη γνωρίσεις ποτέ. Αυτή η πλευρά, θα σου φανερώσει πολλά πράγματα τα οποία δεν γνωρίζεις και που κανένα βιβλίο ή βιβλιογραφία θα στα εξηγήσουν τουλάχιστον απτά και αντικειμενικά καθώς όλα αυτά είναι γραμμένα από άτομα με γνώσεις μεν αλλά με φυσιολογικά σώματα

Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει πολύ από το θέμα μας, αναλωνόμαστε σε τσακωμούς και αντιπαραθέσεις ενώ το ζητούμενό μας είναι κάθε άλλο παρά αυτό.

Σας παρακαλώ, ας σταματήσουμε εδώ, κρίμα είναι...
    Συμφωνω απολυτα parlats.

Senior Member
    Κανείς δε σε αποσιώπησε και κανείς δε σου είπε να σταματήσεις να γράφεις για χ, ψ λόγους.

Αν οι απόψεις σου δε συμβαδίζουν με τις δικές μου, θα σου εκφέρω την αντίθεσή μου έστω και αν όλοι συμφωνούν μαζί σου. Δεν πάω με τα λόγια των πολλών προσωπικά, πάω με τη δική μου γνώμη.

Δεν ενίσταμαι στη βιβλιογραφία σου, ενίσταμαι στον τρόπο που τις στηρίζεις λες και είναι ευαγγέλια.

Οι έρευνες διαρκούν λίγο καιρό, άντε 2-3 χρόνια και πολύ λέω. Τα αποτελέσματα, με αλήθειες μέσα βέβαια, αλλά όχι τελειωτικά και επιβεβαιωμένα 100%.

Τα 10 χρόνια ενασχόλησής μου, δε τα ανέφερα για να μου δώσεις συγχαρητήρια, αλλά για να σου δείξω ότι 10 χρόνια είναι αρκετά για να έχεις κάποιες πιο τεκμηριωμένες και πιο σωστές απόψεις.

Επίσης δεν ανέφερα πουθενά ότι είσαι ολοκληρωτικά λάθος και ότι λόγω ηλικίας και απειρίας, λες αρλούμπες.

Το άλλο βιβλία και άλλο πράξη, δεν είναι καθόλου εξαίρεση φίλε μου.

Θα βρεις άπειρα βιβλία και έρευνες που λένε ότι στην οξεία φάση τενοντίτιδας, εφαρμόζεται θερμό.
    Η πλέον σύγχρονη και αποδεκτή προσέγγιση, είναι με τη χρήση κρύου.

Αυτό θα πει ότι το κρύο αποδείκτηκε ότι προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα από το θερμό, εντούτοις δεν αποσύρθηκαν οι προηγούμενες έρευνες ως άκυρες.

Δεν φιλοσοφώ, απλά προσπαθώ να σου εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ τη δικιά μου πλευρά.

Αν θες να πιστεύεις ότι σου επιτίθεμαι, λυπάμαι αλλά κάνεις λάθος.

Senior Member
    επειδη με οσα παρεθεσες (εξαιρετικα ενδιαφεροντα ομολογω) δε νομιζω οτι απεδειξες οτι ισχυουν αυτα που εσυ υποστηριζεις, ισως σε καποια σημεια φαινεται οτι σαφως καποια θεσφατα τελικα δεν ειναι επιστημονικα τεκμηριωμενα, αλλα τελικα ουτε τα αντιθετα τους ειναι επιστημονικα τεκμηριωμενα.

Σκεφτηκα καποια στιγμη να μπω στη διαδικασια να κανω το ιδιο με σενα, google search και επικολληση αποσπασματων σχετικα με την αποτοξινωση, το πολυ νερο στη διαιτα, το πως επηρεαζεται ο μεταβολισμος, αλλα... τελικα δεν εχει νοημα και κυριως δεν ειναι σωστο να το κανω. Γιατι δεν ειναι το αντικειμενο μου.
    Και απορω για ποιο λογο ζητας αποδειξεις, πηγες και βιβλιογραφια απο ατομα που μπαινουν εδω για να βοηθησουν αφιλοκερδως και για να λαβουν στηριξη.

ΜΑΚΑΡΙ να υπηρχαν και αλλοι διατροφολογοι και να μπορουσατε να κανετε μια συζητηση παραθετοντας επιχειρηματα, βιβλιογραφια, ερευνες σχετικα με το αν τελικα ειναι ολα αυτα αστικοι μυθοι ή οχι.
    Θα την παρακολουθουσα με πελωριο ενδιαφερον.
    Αλλα δυστυχως δεν υπαρχει, προς το παρον τουλαχιστον.

Εχεις να παρεις παρα πολλα απο αυτο το φορουμ, ΠΑΡΑ πολλα ομως. Που καμμια σχολη και κανενα βιβλιο δε θα μπορουσε ποτε μα ποτε να σου δωσει. Αρκει να το "χρησιμοποιησεις" με διαφορετικο τροπο.
    Η λογικη "οι χοντροι δεν εχουν θεληση και ειναι χαμηλης νοημοσυνης" δε θα σε οδηγησει στο να γινεις ενας επαγγελματιας που ξεχωριζει!
    Θα γινεις απλα ααααααααααλλος ενας διαιτολογος που μετρα θερμιδες και εχει βαρεθει "τους ηλιθιους τους παχυσαρκους που δε ραβουν το στομα τους".

Αυτα και δε θα επανελθω.
    Ετσι κι αλλιως αμφιταλαντευομουν απο το πρωι για το αν πρεπει να ξαναγραψω η οχι.

Καλημερα και καλη εβδομαδα

Υ.Γ. parlats αν καποια στιγμη θελησεις, ανοιξε ενα τοπικ σχετικα με την εμπειρια σου. Δηλαδη πως απο 220 πηγες 98 κιλα χωρις χειρουργειο. Εισαι το απολυτο παραδειγμα προς μιμηση και θα βοηθησεις παρα μα παρα πολυ μιλωντας για την εμπειρια σου.

Ανδρέας Ζ.
    Guest
    Originally posted by parlats
    Κανείς δε σε αποσιώπησε και κανείς δε σου είπε να σταματήσεις να γράφεις για χ, ψ λόγους.

Αν οι απόψεις σου δε συμβαδίζουν με τις δικές μου, θα σου εκφέρω την αντίθεσή μου έστω και αν όλοι συμφωνούν μαζί σου. Δεν πάω με τα λόγια των πολλών προσωπικά, πάω με τη δική μου γνώμη.

Δεν ενίσταμαι στη βιβλιογραφία σου, ενίσταμαι στον τρόπο που τις στηρίζεις λες και είναι ευαγγέλια.

Οι έρευνες διαρκούν λίγο καιρό, άντε 2-3 χρόνια και πολύ λέω. Τα αποτελέσματα, με αλήθειες μέσα βέβαια, αλλά όχι τελειωτικά και επιβεβαιωμένα 100%.

Τα 10 χρόνια ενασχόλησής μου, δε τα ανέφερα για να μου δώσεις συγχαρητήρια, αλλά για να σου δείξω ότι 10 χρόνια είναι αρκετά για να έχεις κάποιες πιο τεκμηριωμένες και πιο σωστές απόψεις.

Επίσης δεν ανέφερα πουθενά ότι είσαι ολοκληρωτικά λάθος και ότι λόγω ηλικίας και απειρίας, λες αρλούμπες.

Το άλλο βιβλία και άλλο πράξη, δεν είναι καθόλου εξαίρεση φίλε μου.

Θα βρεις άπειρα βιβλία και έρευνες που λένε ότι στην οξεία φάση τενοντίτιδας, εφαρμόζεται θερμό.
    Η πλέον σύγχρονη και αποδεκτή προσέγγιση, είναι με τη χρήση κρύου.

Αυτό θα πει ότι το κρύο αποδείκτηκε ότι προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα από το θερμό, εντούτοις δεν αποσύρθηκαν οι προηγούμενες έρευνες ως άκυρες.

Δεν φιλοσοφώ, απλά προσπαθώ να σου εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ τη δικιά μου πλευρά.

Αν θες να πιστεύεις ότι σου επιτίθεμαι, λυπάμαι αλλά κάνεις λάθος.
    Πολύ ενδιαφέρον αυτό για την τενοντίτιδα, σίγουρα δεν περίμενα να το δω σε φόρουμ για διατροφικές διαταραχές. Όπως και να έχει όταν εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος αποφασίσεις να εκθέσεις να στηρίξεις τις απόψεις σου και επί του θέματος που έθιξα και παρέθεσα βιβλιογραφία, και όχι πιασμένος από αόριστα και άσχετα θέματα ή προσωπικές επιθέσεις, θα επανέλθω.

Senior Member
    βρε αντρεα δεν καθεσαι να ασχοληθεις καλυτερα με τπτ αλλο παρα να προσπαθεις συνεχεια να μας αποδειξεις ποσο καταρτισμενος και ποσο επιστημονας εισαι??να ξερεις πως με τον τροπο σου καταφερνεις το ακριβως αντιθετο!
    οντως το φορουμ μπορει να σου προσφερει πολλα για τη δουλεια σου. τα οποια δεν στηριζονται σε βιβλιογραφια ουτε σε στατιστικες αλλα στην εμπειρια πολλων ανθρωπων με πολλα κιλα και στην ψυχολογια τους που λογο της ανωνυμιας μπορουν να εκθετουν το τι νιωθουν.κατι που στο γραφειο σου δεν θα μπορεσουν ποτε ισως να σου πουν κατα προσωπο απλα γιατι ντρεπονται.

Ανδρέας Ζ.
    Guest
    Originally posted by click
    επειδη με οσα παρεθεσες (εξαιρετικα ενδιαφεροντα ομολογω) δε νομιζω οτι απεδειξες οτι ισχυουν αυτα που εσυ υποστηριζεις, ισως σε καποια σημεια φαινεται οτι σαφως καποια θεσφατα τελικα δεν ειναι επιστημονικα τεκμηριωμενα, αλλα τελικα ουτε τα αντιθετα τους ειναι επιστημονικα τεκμηριωμενα.

Σκεφτηκα καποια στιγμη να μπω στη διαδικασια να κανω το ιδιο με σενα, google search και επικολληση αποσπασματων σχετικα με την αποτοξινωση, το πολυ νερο στη διαιτα, το πως επηρεαζεται ο μεταβολισμος, αλλα... τελικα δεν εχει νοημα και κυριως δεν ειναι σωστο να το κανω. Γιατι δεν ειναι το αντικειμενο μου.
    Και απορω για ποιο λογο ζητας αποδειξεις, πηγες και βιβλιογραφια απο ατομα που μπαινουν εδω για να βοηθησουν αφιλοκερδως και για να λαβουν στηριξη.
    Μάλλον δεν καταλαβαίνεις την έννοια του να ψάχνεις για πληροφορίες - σχολιάζεις την μέθοδο (google search it is indeed ) όχι την εγκυρότητα και την ποιότητα των πληροφοριών μου που είναι από επιστημονικές πηγές . Μπορώ να σε παραπέμψω σε διαδικτυακές συζητήσεις μεταξύ επιστημόνων στο δικό μου και σε άλλα blog που παρατίθονται λινκ που παραπέμπουν σε επιστημονικές εφημερίδες δημοσιευμένες και online.

Όπως τα βλέπεις στο λινκ που στα παρέθεσα έτσι έχουν δημοσιευτεί σε χαρτί , αν δεν μπορείς να το αντιληφθείς δεν πειράζει. Στις προσωπικές προσβολές του μηνύματος σου δεν θα απαντήσω ούτε θα επανέλθω να απαντήσω σε τέτοιο επίπεδο αντιπαράθεσης, είσαι ελεύθερη να εκτοξεύεις όση χολή θες από το πληκτρολόγιο σου.

Senior Member
    LOL με το όλο θέμα.. απλά LOL :P

Senior Member
    [/quote]

Μάλλον δεν έχεις κατανοήσει ότι μιλάμε επιστημονικά για συγκεκριμένα θέματα. Δεν ζήτησε κανείς την γνώμη σου για εμένα , το ότι δεν με πας δεν έχει να κάνει με το θέμα. Το φόρουμ δεν έχει καμία ταμπέλα "Αλληλουποστήριξη" ή "Απαγορευεται η επιστημονική βιβλιογραφία" . Ζεις στην εποχή της επιστήμης , χρησιμοποιείς ηλεκτρισμό, πιθανότατα αυτοκίνητο , πας στον γιατρό όταν αρρωσταίνεις αλλά όταν κάποιος μιλά με επιστημονικές αποδείξεις σε ένα φόρουμ για θέματα με τα οποία ασχολείται η επιστήμη εσύ χλευάζεις . Γιατί είναι τόσο γελοίο να μιλάμε με επιστημονική τεκμηρίωση?Η click πολύ καλά έκανε και μου ζήτησε αποδείξεις για τα όσα έλεγα - έτσι πρέπει να γίνεται πάντα σε επιστημονικά ζητήματα- αλλιώς λέμε λόγια του αέρα.

Επίσης έχε υπ' όψιν πως σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους, γράφω επώνυμα και δεν κρύβω την ταυτότητα μου, εγώ σου δίνω το στοιχείο ότι δεν έχω πτυχίο ή ότι είμαι μικρός σε ηλικία με την θέληση μου- δεν το ανακάλυψες με πολύ κόπο, είναι φάτσα-κάρτα στο blog - θα μπορούσα να το κρύβω όπως πολλοί κάνουν - αλλά δεν είναι εκεί το θέμα - όπως και να έχει στο blog μου έχουν συνεισφέρει στα άρθρα και στα σχόλια επιστήμονες με διδακτορικά αλλά ίσως αυτό δεν λέει τίποτα για σένα.
    Επειδή πίσω από το πληκτρολόγιο είναι εύκολο να προσβάλλουμε ανώνυμα δεν θα σε χαρακτηρίσω ακόμα και αν συνεχίσεις να αναφέρεσαι προσωπικά γιατί προφανώς δεν έχω τίποτα να χωρίσω με εσένα ή με κανέναν άλλο - αν δεν συμφωνείς με αυτά που γράφω είναι δικαιώμα σου αλλά θα ήθελα να μείνεις στην ουσία και μην με μπερδεύεις με αρνητικές παραστάσεις σου στις οποίες δεν έχω συμμετοχή.
    Ακόμα και να μην με χωνεύεις καθόλου για τους λόγους σου δεν νομίζω ότι κολακεύεις τον εαυτό σου με προσωπικές επιθέσεις και με το να μην αναφέρεσαι στην ουσία των όσων συζητιούνται. [/quote]

Μα με αυτά που γράφεις δεν εχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Υποθέτω οτι για να σας τα μάθανε στη σχολη θα έχουν κάποια βάση.

Με το υφάκι σου έχω θεμα. Ειναι σοβαροφανές και εμενα αυτό με κάνει να πέφτω κατω από τα γέλια και να σε.....χλευάζω. (που τη βρηκες αυτη τη λέξη; ειναι σχεδόν το ίδιο φοβερή με το ότι 'έχω αρνητικές παραστάσεις' )

Επισης όπως λέει και η Κοστάνς, το να κάνεις online, επιστημονικες υποδείξεις ειναι πολυ αντιεπαγγελματικό και από κει φαίνεται οτι δεν είσαι ολοκληρωμενος επιστημονας. Πέρα από 2-3 γενικά πράγματα δεν γίνεται να μιλάς, χωρίς να ξέρεις σε ποιον απευθύνεσαι.

Senior Member
    Δυστυχώς έχουμε πρόβλημα συνεννόησης. Πιστεύεις ότι όποιος απευθύνεται σε σένα είναι για κακό.
    Δεν προσέχεις τι γράφω και απαντάς πράγματα τα οποία ειλικρινά δεν τα καταλαβαίνω.

Έτσι αποφάσισα να σου μιλήσω ακόμα πιο σταράτα και να με συγχωρήσουν οι admins:

Όταν αγαπητέ μου έρθεις στο σημείο να υποφέρεις κάθε μέρα, σωματικά αλλά πολύ χειρότερα ψυχολογικά επειδή δεν έχεις δύναμη να σηκώσεις τα παιδιά σου και να παίξεις μαζί τους, έλα πάλι να μιλήσουμε για διατροφές!

Senior Member
    Originally posted by Danai20
    Δεν έχει νόημα η σύγκρουση παιδιά. Ειναι τυπικό παραδειγμα ανθρωπου που πέρασε σε μια σχολη και πριν την τελειώσει βιάζεται να το παιξει σουπερ επαγγελματίας. Είχαμε και εμείς τέτοιους που πρηζανε τον κόσμο με τις 'γνώσεις' τους. Δηλαδή και για ένα ποτο να πηγαινες, αυτοί θα σου λέγανε με το επιθετικο και καταγγελτικό στιλακι τους, ότι διαβασανε στην τελευταία εξεταστικη. Ήταν η περίπτωση που βιαζόσουνα να φυγεις για να τους ξεφορτωθείς και μετά έδινες ραντεβού με τους υπολοιπους σε άλλο μαγαζί

Το να ζητας πηγες και βιβλιογραφια δε, από ανθρώπους που απλά συμμετέχουν σε ένα φόρουμ αλληλουποστήριξης, μόνο γελια μπορεί να φέρει.
    Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα λεγόμενα της Δανάης και θα υπερθεματίσω μάλιστα, δεδομένου ότι έχω ζήσει κι εγώ κάτι ανάλογο.

Αγαπητέ Ανδρέα, μια μικρή συμβουλή, αν τη θέλεις βέβαια
    μην προσπαθήσεις να πλησιασεις πελάτη με αυτό το υφάκι όοοοοταν τελειώσεις τη σχολή σου, ούτε κι εγώ ξέρω τι σε περιμένει .. .....
    Σίγουρα περισσότερα από αυτά που σούρνεις εσύ σε "φτασμένους" συναδέλφους σου για να μην πώ χειρότερα....

Senior Member
    ασχετο με τη διαμαχη μας, αλλα θελω να πω:
    φιλε parlats σε οσες δυσκολιες σε βρηκανε να εχεις ψηλα το κεφαλι και να τις αντιμετωπισεις με οση περισσοτερη αισιοδοξια μπορεις. καταλαβαινω ποσο δυσκολη ειναι αυτη η φαση της ζωης σου για ολους τους λογους που μας ειπες αλλα ξερω και ειμαι σιγουρη πως ειναι μια μπορα που θα περασει! και θα ερθουν πολυ καλυτερες μερες για σενα! αρκει να μην χανεις την πιστη σου στο Θεο και στον εαυτο σου!

Junior Member
    Καλημέρα σε όλα τα παιδιά του forum. Θα ήθελα να ρωτήσω επειδή επισκέφτηκα ήδη τον Ευαγγελισμό και μίλησα με τον κ.Λαπατσάνη, ο οποίος μου φάνηκε πάρα πολύ καλός γιατρός, άν έχετε εμπειρίες και απόψεις σε σχέση με τον συγκεκριμένο γιατρό.
    Ευχαριστώ

Senior Member
    Αν δεν κάνω λάθος,κάποιο μέλος πρόσφατα είχε εκφέρει θετική άποψη,αν ψάξεις σε κάποια από τις επόμενες σελίδες των θεμάτων της παχυσαρκίας νομίζω το γράφει ως Δ χειρουργική Εαγγελισμού αν θυμάμαι καλά.

S11,ειχα παει κι εγω στον γιατρο που αναφερεις και μου ειχε προτεινει πτυχωση,ολα καλα μεχρι εκει,σαν επεμβαση δε με συγκινει,απλα σε ραβουν σα μια πιετα στο στομαχι,βεβαια δε χρειαζεσαι εγκριση του ικα για αυτο, επειδη την περνανε ως διαφραγματοκυλη, γιατι δεν αναγνωριζεται επισημα ως επεμβαση παχυσαρκιας.το αλλο θεμα που με απασχολησε ειναι οτι (δεν ξερω αν πρεπει να το πω αυτο αλλα θα το πω να ξερεις)ρωτησα τι θα κοστισει η επεμβαση και μου ειπε 1500 ευρω. μεταξυ μας,βαλε και τον αναισθησιολογο.....υπολογισ� � κανενα 2000αρο.οποτε ετσι κατεληξα στο Ιπποκρατιο οπου ο γιατρος που θα με αναλαβει δε μου ζητησε τιποτα και ειναι διαθεσιμος οποτε τον χρειαζομαι.καλη τυχη σε οτι κι αν κανεις.

Senior Member
    Αν το δικαιολογούν στο ικα σαν διαφραγματοκήλη,άρα το ικα καλύπτει τα πάντα,συνεπώς από τα συμφραζόμενα τα 1500 ήταν για εκείνον.Επίσης,στα έξοδα της επέμβασης όταν υπάρχει έγκριση του φορέα,είναι όλα,συμπεριλαμβανομένου του αναισθησθ=ιολόγου και ότι άλλο χρειαστεί,μην παραμυθιάζεστε.Αν δεν υπάρχει έγκριση του φορέα,τότε αλλάζουν τα δεδομένα.
    Είναι άλλο πράγμα να θέλεις εσύ να δώσεις κάτι γιατί έτσι γουστάρεις κι άλλο να είναι προαπαιτούμενο και δη σε δημόσιο νοσοκομείο.

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast