καινουρια-η ιστορια μου
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
    Junior Member

καινουρια-η ιστορια μου

καλημερα ειμαι καινουρια στην παρεα και ειμαι 22 χρονων(..
    αντιμετοπιζω χρονια διαφορες διατροφικες περιεργειες θα το ελεγα..απο μικρουλα υπαρχαν περιοδοι που ημουν αρκετα αδυνατη κ αλλες που ημουν αρκετα γεματη..απο την τριτη δημοτικου το πρωτο περιστατικο αυξησης βαρους, κατα την πεμπτη εκτη συνηλθα, μετα στην β γυμνασιου παλι κ συνηλθα στην β λυκειου..στην γ λυκειου λογω μεγαλου αγχους με τις πανελληνιες εχασα κιλα κ εφτασα 50 κιλα(τα λιγοτερα που εχω παει) κ αυτα με ταισμα της μανας μου, εγω ξεχνουσα να φαω η απλα δεν ηθελα να φαω(πετουσα φαι).
    δευτερο ετος κ μετα πηρα την ανηφορα κ παλι..παιρνω αντισυλληπτικα οποτε εχω παρει καποια κιλα κ λογω αυτου τα οποια δεν τα χανω με τιποτα κ οταν χανω χανω πολυ δυσκολα κ τα παιρνω σχεδον αμεσως.. δεν ειναι πολλα τα κιλα κ ξερω οτι μπορει να φανω υπερβολικη για καποιους αλλα για μενα ειναι σημαντικα αυτα τα κιλα..
    ειμαι 65 κιλα κ θελω να χασω 8 κιλα, το υψος μου ειναι 1.68
    καταλαβαινετε γιατι λεω οτι μπορει θεωρηθει απο καποιον υπερβολη που γραφω εδω..
    ωστοσο θελω δυναμη κ στηριξη για να το καταφερω, καθως πολλες φορες κανω δυνατες προσπαθειες κ μετα απο μια βδομαδα ξαναπεφτω στο φαι..
    ειμαι λιχουδο κ ζηλευω πολυ το φαγητο, οταν δω κατι θελω να το φαω κ εγω οποτε ειναι πολυ δυσκολο που συγκατοικω με το αγορι μου κ αυτος τρωει διαφορα κ εγω πρεπει να τα στερουμαι για να αδυνατισω..επισης τρελαινομαι για γλυκα
    τελος ειμαι εδω επισης κ για να βοηθησω κι εγω τους υπολοιπους με οποιον τροπο μπορω καθως σπουδαζω ιατρικη κ μου αρεσει πολυ να βοηθαω κ να ακουω τους αλλους..

Junior Member
    επισης θελω να προσθεσω καθως το ξεχασα πως το φαγητο το θεωρω καλοπεραση,παρηγορια κ καλη συντροφια, μου αρεσει πολυ να μαγειρευω αλλα κ να τρωω καλα..δηλαδη δεν μου αρεσουν πατατακια κ τετοια αλλα το καλο φαγητο..ακομα κ στα γλυκα θα φαω γιατι μου αρεσουν πολυ αλλα αν με βαλεις να διαλεξω αναμεσα σε μια παστα κ σε μια σπαλομπριζολα θα σου πω το 2ο..
    πολλες φορες σε περιοδους αγχους κ στρες το ριχνω στο φαι η μπορει να μου κοπει τελειως η ορεξη..

Senior Member
    Μικρή γερμανίδα σε καταλαβαίνω ότι θέλεις να χάσεις κι άλλα κιλά, ποτέ δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το σώμα μας, αλλά εσύ δεν έχεις λόγο. Πρέπει να αγαπήσεις το σώμα σου γι'αυτό που είναι, και αν το θέλεις τόσο πολύ να τα χάσεις αυτά τα 8 κιλά, χάσ' τα, αλλά να ξέρεις και τώρα όμορφη είσαι.....Μακάρι να ήμουνα 65 κιλά........Αν δεν αγαπήσεις το σώμα σου τώρα όπως είναι δεν θα το αγαπήσεις ποτέ και δεν θα μπορέσεις εύκολα να τα χάσεις......Τα αντισυλληπτικά τα παίρνεις ακόμα; Δεν μπορείς να τα κόψεις;

Member
    mikri germanida τα κιλά που θες να χάσεις είναι λίγα, και οι πιθανότητες είναι οτι θα τα καταφέρεις.

καλύτερα να έδινες το βάρος της προσπάθειας όμως στο να φτιάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες για πάντα. να πάψεις δλδ να βρίσκεις παρηγοριά, όπως λες, στο φαγητό. να θυμάσαι, πως τρώμε για να ζούμε, και δεν ζούμε για να τρώμε. αν δεν αλλάξεις αυτό θα έχεις συνεχείς αυξομειώσεις στο βάρος σου.

τα αντισυλληπτικά τόσο ζημιά κάνουν? παίρνω και εγώ, και σε μένα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. με τον ίδιο ρυθμό που έχανα συνεχίζω και χάνω. ούτε πήρα τάχα κιλά με το που τα ξεκίνησα. μπορεί να είμαι και εξαίρεση, δεν ξέρω, απλά κάπου είχα διαβάσει πως είναι μύθος πως παχαίνεις με τα αντισυλληπτικά. απλά αυξάνουν την όρεξη και για αυτό πολλές παραπονιούνται για αύξηση κιλών. δεν ξέρω κιόλας, δεν το έχω ψάξει και πάρα πολύ και μπορεί να λέω και βλακείες. και καμιά φίλη/γνωστή μου δεν παίρνει, οπότε δεν ξέρω εμπειρίες άλλων. για αυτό ρωτάω κιόλας

Junior Member
    rain η αληθεια ειναι πως κλαιγομαι για λιγα κιλα ναι, το ειπα κ πιο πανω...τα κιλα αυτα πρεπει να φυγουν κ φυσικα να μην ξαναμπουν, για διαφορους λογος..πρωτον γιατι υπαρχει ιστορικο διαβητη στην οικογενεια μου, δευτερον γιατι εχω ενα προβλημα με τη μεση μου κ τα γονατα μου οποτε οσο λιγοτερα κιλα ειμαι (οσο πιο κοντα στα φυσιολογικα μαλλον, για να το πω πιο σωστα)τοσο καλυτερα κ τριτον φοβαμαι πως αυριο μεθαυριο αν κανω ενα παιδι θα ειμαι ηδη 65 κ βαλω αλλα 10-15 καηκα..
    δεν θελω να χασω κιαλλα κιλα, ειναι τα κιλα που εβαλα, απλα θελω να φτασω στα φυσιολογικα για το σωμα μου..
    τα αντισυλληπτικα ναι τα παιρνω ακομα κ θα τα παιρνω για 2 ακομη χρονια
    σορα, παντως εχει σχεση κ ποια αντισυλληπτικα παιρνεις..σιγουρα δεν ειναι μονο κατακρατηση που λενε(η κατακρατηση ειναι το πολυ ενα κιλο), σιγουρα ειναι η ορεξη που σου φερνουν οποτε ειναι στο χερι σου αν θα φας καροτακι η προφιτερολ..απο την αλλη προσφατα ακουσα απο εναν καθηγητη μου παθολογο πως τα αντισυλληπτικα(δεν διευκρινησε ποιας γενιας η κατι τετοιο)αναστελλουν ενα ενζυμο που βοηθαει στη διασπαση του λιπους κ επιταχυνει ενα αλλο που συμβαλλει στη δημιουργια του..
    σιγουρα η απωλεια βαρους πανω μου εχει γινει πιο δυσκολη υποθεση απο τοτε αρχισα τα αντισυλληπτικα...μονο αυτο μπορω να πω με σιγουρια(μιλωντας παντα μονο για τον εαυτο μου)

Senior Member
    Καλως ηρθες!! Αρχικά να σου πω οτι εισαι πολυ μικρη για να σκεφτεσαι την τεκνοποίηση, απλώς θεωρω οτι λογω του οτι σπουδάζεις κ ειδικά ιατρική θα αργήσεις να κανεις. Εκτος κ αν το δρομολογείτε. Όσον αφορά στα κιλα που θελεις να χασεις, δυο με τρεις μηνες προσπαθεια ειναι, δεν ειναι τπτ φοβερό, διόρθωσε λιγο τις διατροφικές σου συνήθειες. Να σημειώσω οτι κατα την αποψη μου θεμα βάρους δεν εχεις! Αλλα αλλου βαρούν τα οργανα αλλου χορεύει η νυφη.. Αστειεύομαι! Απόλαυσε την ζωη σου, το σωμα σου κ ασε τις αρνητικές σκέψεις!!

Junior Member
    καλως σε βρηκα κ εσενα ελενη!σιγουρα θεμα με κιλα δεν εχω, απλα εχω γενικα σκαμπανεβασματα αναλογα την περιοδο κ το ποσο αγχος εχω..
    σιγουρα ειναι νωρις κ οχι δρομολογημενο το θεμα της τεκνοποιησης αλλα στο πισω μερος του μυαλου μου υπαρχει..
    το γεγονος οτι σπουδαζω ιατρικη ισως με εχει κανει να δω λιγο πιο σοβαρα το οτι εχω εστω κ αυτα τα λιγα κιλα παραπανω, βλεπω κ διαβαζω καθημερινα ολα τα προβλημα που μπορει να προκυψουν λογω αυτου κ "φοβαμαι" (με την καλη εννοια παντα)
    φοβαμαι μην ξεφυγω περισσοτερο κ τα 65 γινουν 70 κ τα 70 μετα 80...
    το θεμα δεν ειναι μονο αισθητικο οπως ειπα, αλλα κ θεμα υγειας..

Senior Member
    Θα προσεχεις κ εσυ κ αυτο πρεπει να κανεις, για να μην ανέβεις στα κιλα, οπως εγω καλη ωρα! Άλλωστε κ λογω των σπουδών σου εισαι συνειδητοποιημένη, αποκλείεται να πάχυνες!

Junior Member
    ελενη μου δεν νομιζω οτι το θεμα με τα κιλα εχει να κανει με το ποσο συνειδητοποιημενος ειναι καποιος..γιατι νομιζω οτι περισσοτεροι εδω μεσα ειναι, απο τη στιγμη που επελεξαν να "αλλαξουν" τροπο ζωης..δηλαδη παλιοτερα δεν ηταν κ πηραν κιλα?ενταξει σιγουρα θα μου πεις τωρα για τους ανθρωπους που απο μικροι ειχαν προβληματα με το βαρος τους..αλλα δεν ειναι ολοι σε αυτη τη κατηγορια..
    ωστοσο σιγουρα πρεπει καποιος να προσεχει αλλα κ να καταλαβαινει το σωμα του κ τις αναγκες του..

Senior Member
    Εγώ πάντως, δεν μπορούσα σε όλα τα διαστήματα της ζωής μου να κάνω δίαιτα, ανά περιόδους με πιάνει, φαντάσου ότι για πολλά χρόνια, γύρω στα 6 δεν είχα ζυγιστεί ποτέ, τώρα την έχω κάνει συνοδοιπόρο την ζυγαριά, παρακολουθώ την πορεία μου και δεν τη φοβάμαι. Αυτό βασικά εννοώ, ότι όταν είσαι συνειδητοποιημένος, ξέρεις να προσέχεις, τι τρως, πόσο τρως, ακόμα και να ξεφύγεις μια μέρα, ξέρεις πως θα επιστρέψεις τις επόμενες μέρες. Εγώ δεν το είχα ποτέ αυτό, δεν είχα μάθει να τρώω σωστά, ή δεν ήθελα, ή δεν το είχα ανάγκη. Τώρα όμως που βλέπω διαφορά στην αντοχή μου, σε παλιά ρούχα που σιγά σιγά μου πηγαίνουν καλύτερα, δεν θέλω σε καμία περίπτωση να επιστρέψω σε αυτό που είχα πριν.

Καλησπέρα Μικρή Γερμανίδα και καλώς μας ήρθες!

Για κάθε διατροφική διαταραχή που αντιμετωπίζουμε, υπάρχουν κάποια βαθύτερα αίτια που την γεννούν. Στην μη-φυσιολογική σχέση με το φαγητό που λες ότι έχεις, σε οδηγούν κάποια συγκεκριμένα συναισθήματα, τα οποία και χρειάζεται ν' ανακαλύψεις.

Από εκεί και πέρα, το ν' αρχίσεις να στερείσαι και να πεινάς είναι μια σίγουρη συνταγή αποτυχίας! Θα μπορέσεις να στερηθείς κάποιο διάστημα, μετά όμως, αργά ή γρήγορα, δεν θα μπορεί ο οργανισμός σου να ανεχτεί τον υποσιτισμό, και θα κάνεις συνεχόμενα υπερφαγικά. Αυτό θα σε οδηγήσει στο να πάρεις πίσω τα όποια κιλά έχεις χάσει, και κατά πάσα πιθανότητα να πάρεις πολλά περισσότερα! Αυτό είναι το γνωστό σε όλους μας "φαινόμενο γιο-γιο". Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου!

Είσαι μέσα στα όρια του φυσιολογικού βάρους. Γιατί θέλεις να χάσεις άλλα; Μπορεί τα 2-3 κιλά που θεωρείς ότι σε βαραίνουν, να οφείλονται σε κατακράτηση λόγω αντισυλληπτικών (δεν ξέρω κιόλας πώς λειτουργούν αυτά). Αν είναι έτσι, η κατακράτηση θα φύγει μόνο αφού σταματήσεις τ' αντισυλληπτικά.
    Αν όντως θες να χάσεις κιλά για λόγους υγείας, απλά βελτίωσε την ποιότητα της διατροφής σου. Απόφευγε ζάχαρη και άσπρο αλεύρι και ο διαβήτης θα μείνει μακριά.
    Αν έχεις τοπικό πάχος το οποίο σ' ενοχλεί, περισσότερο θα βοηθήσουν ασκήσεις γυμναστικής επικεντρωμένες στο συγκεκριμένο σημείο.
    Αν θεωρείς ότι τα 65 κιλά που έχεις είναι υπερβολικά για το 1.68 ύψος σου, τότε το μόνο που χρειάζεσαι είναι ν' αποβάλλεις από το κεφάλι σου τα πρότυπα ανορεκτικών μοντέλων που προωθούνται από παντού και ν' αγαπήσεις το σώμα σου ακριβώς όπως είναι.

Ό,τι χρειαστείς να συζητήσουμε, εδώ είμαστε εμείς!

;-)

Junior Member
    γλυκια μαντζουρανα αρχικα να σου πω οτι διαβαζω το μπλοκ σου φανατικα τις τελευταιες μερες..πρωτον συγχαρητηρια για ολο αυτο που εχεις καταφερει!δευτερον πραγματικα μας δινεις κ υπεροχες ιδεες για φαγητα νοστιμα κ υγιεινα..
    σιγουρα τα κιλα μου ειναι στα φυσιολογικα πλαισια, δεν θελω να γινω κανενα ανορεξικο κοριτσακι..το οτι θελω να χασω αυτα τα κιλα εγκειται στο γεγονος οτι δεν μου αρεσω στα ρουχα μου, αποφευγω να βαζω συγκεκριμενα ρουχα, νιωθω αβολα οταν καθομαι κ διπλωνει η κοιλια μου κ αλλα διαφορα..
    σιγουρα πρεπει να ανταξω κ τη γυμναστικη στη ζωη μου..απλα μεχρι τις 15 σεπτεμβρη ουτε χρονο εχω ουτε εχω το κουραγιο λογω ζεστης..
    δεν κανω ακραιοτητες γιατι πολυ απλα δεν μπορω κιολας οργανικα,ξεχασα να αναφερω το γεγονος οτι ειμαι υποτασικη.
    πρεπει να τρωω καθε 4 ωρες περιπου για να μην αρχισουν οι ζαλαδες κλπ κ δεν ειναι οτι τρωω μονο μαρουλια..απλα πολλες φορες ξεφευγω ενω ξερω οτι δεν πρεπει να φαω κατι το τρωω..
    θα σου δωσω παραδειγμα αυτο που μου συμβαινει τωρα.σημερα εφαγα πρωινο γαλα με δημητριακα, μεσημεριανο μακαρονια καρμποναρα κανονικη μεριδα(ιδιαιτερη μερα) κ ενα μικρο γλυκακι τυλιχτο, απογευματινο 1 αχλαδι κ τωρα το βραδυ γιαουρτι με 1 ροδακινο κ συνεχιζω να πειναω να ψαχνομαι στο τι θα φαω..μετανιωνω κιολας που εφαγα πολυ το μεσημερι κ τωρα περιοριζομαι αλλα κ οι επομενες 2 μερες θα ειναι παρομοιες(εχω γενεθλια κ εγω κ το αγορι μου)..

Senior Member
    Μια χαρα εφαγες, το οτι πείνας δειχνει οτι εισαι υγιές άτομο, κατέφυγε σε κατι υγιεινό. Αλλα για το στάδιο στο οποίο βρίσκεσαι, που δεν εχεις πολλα κιλα να χασεις, τρως μια χαρα. Μακάρι να ημουν στα κιλα σου!!

Καλημέρα!
    Αρχικά θέλω να σ' ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια!

Χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν είσαι από τις κοπέλες που θέλουν να γίνουν πολύ αδύνατες, γιατί αυτό δεν είναι φυσιολογικό και κρύβει μίσος για τον εαυτό μας!

Είναι σεβαστό το ότι θέλεις να νιώσεις καλύτερα με το σώμα σου, όμως το να πεινάσεις (οργανικά) είναι ό,τι χειρότερο και μακροπρόθεσμα θα σου γυρίσει μπούμερανγκ. Το σημαντικό είναι ν' αναγνωρίζεις κάθε φορά αν η πείνα σου είναι οργανική ή συναισθηματική. Αν είναι συναισθηματική, μην φας... απασχολήσου με κάποια δραστηριότητα κάνοντας θετικές σκέψεις ή -ακόμα καλύτερα- προσπάθησε να βρεις την αιτία που σου δημιουργεί ανασφάλεια και σε οδηγεί στο φαγητό. Αναζήτησέ την μέσα σου και προσπάθησε να την λύσεις! Και αν δεν λύνεται, άρχισε να νιώθεις αισιόδοξη και να κάνεις θετικές σκέψεις (έστω και εξαναγκαστικά στην αρχή) ότι όλα θα πάνε καλά και ότι είσαι πάντα ασφαλής και προστατευμένη! Και πολύ σημαντικό είναι να επαναλαμβάνεις συχνα στον εαυτό σου "Σε αγαπάω και σε αποδέχομαι όπως ακριβώς είσαι."
    Αν όμως πεινάς οργανικά και δεν τρως, αυτό κάνει πολύ κακό στον οργανισμό και τον μεταβολισμό σου! Όταν πεινάς οργανικά, οπωσδήποτε θα τρως μέχρι να χορτάσεις! Απλά προσπάθησε να τρως ποιοτικά.

Όσον αφορά την καρμπονάρα, σιγά το πρόβλημα!! Μια χαρά φαγητό είναι, όταν μένουμε στο 1 πιάτο και το τρώμε μια φορά στο τόσο! Μην είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου! Λες ότι έχεις δει το blog μου... σου προτείνω να ψάξεις να βρεις (αν δεν βαριέσαι βέβαια) το τί έτρωγα σε γιορτές και αργίες! Δεν θα το πιστεύεις! Και σε γενέθλια των δικών μου, πάντα έτρωγα τούρτα και ό,τι φαγητό είχαν μαγειρέψει! Και όλ' αυτά καθόλου δεν μου εμπόδισαν την απώλεια βάρους! Όταν τρώμε μια στο τόσο τα μη-ποιοτικά φαγητά δεν πειράζει καθόλου! Αντίθετα, είναι και καλό, γιατί και δεν μας μένει απωθημένο (που αργά ή γρήγορα θα μας γυρνούσε μπούμερανγκ), και "ξυπνάμε" και τον μεταβολισμό μας, ο οποίος κάνει καλύτερα καύσεις τις επόμενες ημέρες (τουλάχιστον απ' ότι έχω καταλάβει από την δική μου περίπτωση)!

Να είσαι καλά και ν' αγαπάς πολύ τον εαυτό σου!
    Να τον φροντίζεις και να μην τον φτάνεις ποτέ στο σημείο να πεινάει οργανικά! Μόλις νιώθεις οργανική πείνα, είναι απαραίτητο να τρως άμεσα κάποια τροφή, κατά προτίμηση ποιοτική!
    Καλή επιτυχία και εδώ θα είμαστε να τα συζητάμε!

;-)

Junior Member
    σε ευχαριστω για ολες σου τις συμβουλες!
    η αληθεια ειναι πως μαλλον η πεινα μου χθες το βραδυ ηταν συναισθηματικη, γιατι 1ον ημουν αγχωμενη με το μαθημα που δινω σε λιγες μερες κ 2ον ημουν μονη στο σπιτι κ δεν ειχα κατι να ασχοληθω ουσιαστικα, οποτε μονο το φαι σκεφτομουν..
    ετσι αποφασισα να παω μια βολτα να περασω απο εκει που ηταν ο φιλος μου..την ξεχασα τη πεινα..
    βεβαια οταν γυρισα αρχισα παλι να πειναω, ηπια 1/2 φλιτζανι γαλα κ επεσα για υπνο...
    και ολα αυτα χαρη στη δικη σου θεωρια περι συναισθηματικης κ οργανικης πεινας..
    θα προσπαθησω να δω ποτε ειναι το ενα κ ποτε ειναι το αλλο ωστε να μην τρωω ασκοπα, ακομα κ υγιεινες τροφες..

Page 1 of 2 12 LastLast