Results 1 to 14 of 14
Thread: Στην μάχη της απώλειας βάρους
-
19-08-2015, 19:53 #1
Στην μάχη της απώλειας βάρους
Γεια σας... Είναι το δεύτερο άρθρο, που επιχειρώ να γράψω στην ιστοσελίδα αυτή, και δεν σας κρύβω, πως επιθυμώ να εκμεταλλευτώ λίγο ακόμα την ενθαρρυντική διάθεση όλων των μελών της. :saint::smilegrin: Εξετάζοντας προσεκτικά το τελευταίο μου άρθρο αντελήφθη, εν μεροι, πως παραλήφθηκαν θεμελιώδεις και αν θέλετε πρακτικές πληροφορίες.. στο χάος των αδιάλειπτων, θεωρητικών μου συνειρμών. Και πριν προλάβει να κλιμακωθεί η απορία σας, θα σας προσεδαφίσω επισημαίνοντας, πως απλώς ολιγώρησα φτάνοντας στην εξαγγελία των πραγματικών τιμών του βάρους μου. Μην αδημονείτε , πάραυτα θα πλήροφορηθείτε. :smirk: Πρωτεύον, ωστόσο σημείο του άρθρου αυτού αρμόζει να είναι η απώλεια ορισμένων κιλών, η οποία και επιτεύχθηκε. Αναλυτικότερα κατόρθωσα να χάσω 11 κιλά σε διάστημα ενός σχεδόν μήνα. Συγκεκριμένα ορμώμενη από τιμές βάρους 91.6 με ύψος 1.62 σήμερα ζυγίζω 80.2 φανερά αδυνατισμένη, αλλά και προβληματισμένη , επί του παρόντος προβληματισμού βέβαια, έγκειται και η εισαγωγική μου αναφορά στην αξιοσημείωτη στήριξή σας. Για να μην μακρολογώ, μην μπορώντας σαφέστατα, να παραλείψω και την εγγραφή μου στο γυμναστήριο της τελευταίες 4 ημέρες, θα ήθελα να εκθέσω την ανησυχία μου, για το εξής ζήτημα, γνωστό από τους πάσχοντες ομοίως, και ως '' Κόλλημα της ζυγαριάς''. Εμφανώς έχει επέλθει στασιμότητα στην απώλεια και απορώ αν θα καταστεί αποτελεσματική η δίαιτα για περαιτέρω χάσιμο κιλών. Αναμένω την ευγενική σας βοήθεια σχετικά με το, πως κρίνεται, ότι θα όφειλα να διαχειριστώ την κατάσταση. Ευχαριστώ. :yawn:
P.S Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να μου ζητήσετε το διατροφικό μου πρόγραμμα σε σχόλιο ή σε προσωπικό μήνυμα ευχαρίστως να σας ενημερώσω.. :starhit:
- 19-08-2015, 22:09 #2
καλησπερα Σιλια! Μπραβο για το κατορθωμα σου, ομως τα 11 κιλα σε ενα μηνα μου φαινονται πολλα. γυμναζοσουν παραλληλα με τη διατροφη; κ τι ειδους διατροφη κανεις; το κολλημα στη ζυγαρια συμβαινει σε ολους, δε νομιζω οτι ειναι λογος για να απογοητευτεις
19-08-2015, 22:34 #3
Μπορεις να την χαρακτηρίσεις δίαιτα και όχι διατροφή, ώστε να μπορέσεις να δικαιολογήσεις την μεγάλη απώλεια, .. όχι δεν γυμναζόμουν με την ευρύτερη έννοια της εκγύμνασης, όπως πιθανόν την αντιλαμβάνεσε, αλλά περπατάω καθημερινά τουλάχιστον 5χλμ. Το πρόγραμμα τώρα απαγόρευε τροφές όπως μακαρόνια, ρύζι, ψωμί(εξαιτίας, του οποίου έχω πάρει όλα μου τα κιλά), ζάχαρη και προσοχή με προϊόντα ,που περιέχουν κρυμμένη ζάχαρη. Ενδεικτικά το πρωί έπινα μισό ποτήρι γάλα αμυγδάλου, μπορείς βέβαια να επιλέξεις από μια ικανοποιητική κατ εμέ ποικιλία, όπως γάλα σόγιας, φουντουκι, καρύδα με τρεις κουταλιές της σούπας δημητριακά ολικής κατά προτίμηση επέλεξε από το ράφι των βιολογικών προϊόντων. Ενδιάμεσα εφόσον νιώσεις αίσθημα πείνας επέλεξε ένα μεσαίο φρούτο, απέφυγε μπανάνα , καρπούζι , πεπόνι) εγώ επέλεγα σύκα λόγω δυσκοιλιότητας. Μεσημέρι σε ένα μικρό πιάτο υπολογίζεις την ποσότητα των λαδερων φαγητών με μια κούπα , την ποσότητα της σούπας σε μιάμιση κουτάλα.. χωρίς ψωμί, τυρί ή σαλάτα. Ενδιάμεσα και Πάλο εφόσον πεινάσεις ανάλογα με το ενδιάμεσο πρωινό επιλέγεις ένα φρούτο. Για βραδινό επιλέγεις μεταξύ σαλάτας όση ποσότητα επιθυμείς χώρις, ωστόσο λάδι ή αλάτι , γιαούρτι με ένα φρούτο ή με 2 κριτσίνια ολικής ή μια φρουτοσαλάτα με 3 Φρούτα επιλογής αποφεύγοντας, βέβαια τα όσα προανέφερα στα δύο ενδιάμεσα. Ευελπιστώ να σε κάλυψα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου..
19-08-2015, 23:06 #4
Σίλια ήταν χημική η δίαιτα? Πολύ αυστηρή μου φαίνεται..
19-08-2015, 23:26 #5
Είναι δίαιτα λιμοκτονίας, και αυτές οι δίαιτες μαζί με τις χημικές, δουλεύουν με τα σοκ που προκαλούν στον οργανισμό.
Όταν τις συνηθίζεις, το σώμα βγαίνει από την κατάσταση σοκ και ελαχιστοποιεί τις καύσεις, προσπαθώντας να συνηθίσει στο ελάχιστο φαγητό που του δίνεις.
Σύμφωνα μ'αυτές τις δίαιτες, όταν κολλάς πρέπει να προκαλέσεις άλλο ένα σοκ, δηλ τρώγοντας για 2-3 μέρες αρκετά περισσότερο, ή με 1 μέρα high carb, για να ξυπνήσεις πάλι το μεταβολισμό. Και ξαναμανά λιμοκτονία και low carb μέχρι να ξανακολλήσει η ζυγαριά.
ΥΓ1 ) ΑΠΑΝΤΑΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ. ΓΡΑΦΩ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.
ΥΓ2) ΤΟ ΟΤΙ ''ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ'' ΠΑΝΩ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΓΚΡΙΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ. ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΑΩ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΙΛΙΑΣ!
19-08-2015, 23:33 #6
Κοκκινοσκουφίτσα, να σε ρωτήσω... Είμαι σίγουρη ότι εσύ κάτι σωστό και καλό θα με συμβουλέψεις.. Θέλω να κάνω μια μέρα τη λεγόμενη δίαιτα αποτοξίνωσης, τι να κάνω? Υπάρχει κάτι που είναι καλό?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
19-08-2015, 23:49 #7
η προσπαθεια σου αξιολογοτατη! το καθημερινο περπατημα με τη συγκεκριμενη διαιτα δικαιολογει πληρως την απωλεια των 11 κιλων. αλλα η διαιτα αυτη, γι'αυτο λεγεται κ διαιτα, ειναι πολυ περιοριστικη κ δν ξερω ποσο θα αντεξεις να την ακολουθεις. κατα την αποψη μου θα επρεπε να ακολουθησεις κατι πιο χαλαρο κ παλι βασισμενο στις πολυ υγιεινες βασεις που ανεφερες (οχι ζαχαρη, επεξεργασμενα, αλευρα-κυριως λευκα- κλπ), ομως προσαρμοσμενο σε σενα, ετσι ωστε να μπορεις να το εφαρμοζεις μονιμα. το κολλημα της ζυγαριας ειναι κατι πολυ λογικο. καταρχην το παρατηρεις για πανω απο 2 εβδομαδες κ οχι μονο στη ζυγαρια αλλα και στους ποντους;; εμενα μου εχει συμβει πολλες φορες. ειναι σπαστικο αλλα οταν κανεις μια υποθερμιδικη διαιτα, οπως εσυ, απο ενα σημειο κ μετα μειωνεται ο μεταβολισμος γιατι ο οργανισμος προσαρμοζεται στις μειωμενες θερμιδες που παιρνει. αυτο δεν πρεπει να σε αποθαρρυνει, γιατι συνεχιζοντας την προσπαθεια θα ξεκολλησει
19-08-2015, 23:50 #8
Σου στέλνω πμ για να μη σπαμάρουμε στο θέμα της Σίλιας!
20-08-2015, 03:16 #9
Κορίτσια η αλήθεια είναι, πως δεν ξεκίνησα δίαιτα έχοντας στο νου μου τόσο μεγάλη απώλεια σ ένα μήνα το πρόγραμμα το διαμόρφωσα μόνη μου κατά την διάρκεια αυτού του διαστήματος και εφόσον δεν πεινουσα δεν το θεώρησα και λάθος, ωστόσο τώρα με τρομοκρατήσατε, Θα επιθυμούσα να ζητήσω περαιτέρω πληροφορίες από την γυμναστρια μου, εντούτοις ντρέπομαι ακόμα να συζητήσω μαζί της. Loli_sun η ζυγαριά έχει κολλήσει εδώ και λίγες μέρες όχι βδομάδες επειδή, όμως έχω ξαναζήσει τον εφιάλτη και κατέστρεφα πάντοτε χρόνιες προσπάθειες θέλησα να ενημερωθώ και να αποτρέψω την αλλωτε αναμενόμενη αυτή κατάληξη
20-08-2015, 11:56 #10
Με αυτή την δίαιτα αφαγίας έχασες 11 κιλά που ήταν νερό και μύες κυρίως σε ένα μήνα... αλλά δύο πιθανότητες υπάρχουν. Ή θα τα ξαναπάρεις όλα και με το παραπάνω (99%) ή θα γυρίσεις σε νευρική ανορεξία (1%). Σε κάθε περίπτωση είσαι χαμένη από χέρι. Συγνώμη που στο λέω έτσι ορθά κοφτά αλλά έτσι είναι. Οι δίαιτες αφαγίας μπορούν να έχουν αποτέλεσμα (στην ζυγαριά και μόνο) σε περιπτώσεις ανθρώπων που έβαλαν και θέλουν να χάσουν 2-3 άντε 4 κιλά. Τον πρώτο μήνα που έβλεπες την ζυγαριά να πέφτει... δεν πεινούσες γιατί σε τάιζε η ζυγαριά.
Μάθε να κάνεις σωστή διατροφή (όχι την σούπερ τέλεια διατροφή - είναι μέγα λάθος κι αυτό) και τρώγε αυτά που πρέπει! Μόνο χορτάτοι χάνουμε λίπος και κερδίζουμε υγεία. Είναι κανόνας αυτό!!!
20-08-2015, 14:58 #11
Σήμερα πρόσθεσα λιγο φαγητό σαλάτα και τυρί στο μεσημεριανό θα ελέγχω το βάρος μου και βλέπουμε σταδιακά. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας μπορεί ορισμένες να με τρομοκρατησαν και άλλες να με απογοήτευσαν όμως τις έχω ήδη λάβει σοβαρά υπ όψιν.
20-08-2015, 15:32 #12
Σίλια αυτό που κάνεις κυκλοφορεί στο διαδύκτιο, περιοδικά και τηλεοράσεις ως αποτοξινωτική δίαιτα.
Ενδείκνυται για 1 φορά το 10ήμερο , ή για 2-3 μέρες μετά από έντονη πρωτεϊνο-υδατανθρακο-λιποφαγία.
Προς θεού, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να το κάνεις για καιρό.
Αν κάνεις τη δίαιτα γιατί ''πρέπει'' σε σύντομο χρονικό διάστημα να χάσεις πολλά κιλά, ας πούμε ότι είναι οκ.
Αν σκοπεύεις να τη συνεχίσεις, να ξέρεις από τώρα ότι δε θα έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και θα ξαναπάρεις τα κιλά εις διπλούν.
Δεν είναι μόνο η ποιότητα, είναι και η ποσότητα. Δε φτάνει που αποκλείεις χιλιάδες τροφές, αλλά τρως και απειροελάχιστη ποσότητα από ότι τρως. Απεριόριστη σαλάτα ανάλατη και αλάδωτη; 1μιση κουτάλα σούπα σκέτη, για μεσημεριανό; Δεν είμαστε πρόβατα, άνθρωποι είμαστε.
Ο οργανισμός σου χρειάζεται κ άλλα εκτός από σούπες και πρασινάδα !
Βάλε 1 κουταλιά ελαιόλαδο στη σαλάτα, φάε κοτόπουλο, γαλοπούλα, μοσχάρι, ψάρι, αυγό, ξηρούς καρπούς, και δημητριακά ολικής.
ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΟΣΟΝ ΑΡΧΙΣΕΣ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΣΕ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ !!!
ΦΑΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ, ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΧΑΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΙΟ ΑΡΓΑ !!!
20-08-2015, 17:20 #13
Σιλια σε καταλαβαινω πληρως γιατι κ γω τα ιδια λαθη εκανα στο παρελθον. αυτα που ειπαν παραπανω τα παιδια ειναι απολυτως σωστα. πριν 6 χρονια πηγαινα γυμναστηριο κ ζητησα απο μια προπονητρια που εκτιμουσα διατροφικες συμβουλες κ αυτη πολυ προθυμα (κ φανταζομαι καθολου κακοπροαιρετα) μου προτεινε ενα προγραμμα διατροφης αρκετα αυστηρο, παρομοιο με το δικο σου, με το οποιο εχασα 9 κιλα σε 1 μηνα!! ημουν τοσο χαρουμενη, μονο που κατα τη διαρκεια του δευτερου μηνα ειχα κουραστει, η ζυγαρια κατεβαινε απειροελαχιστα κ γενικα ειχα φτασει στα ορια μου! ξανασυμβουλευτηκα την προπονητρια μου κ μου προτεινε ενα μηνα "διαλειμμα" ή αλλιως συντηρηση οπως το χαρακτηρισε, με ενα πιο χαλαρο προγραμμα διατροφης κ μετα ξανα το πρωτο για να χασω κ τα υπολοιπα κιλα. θα το εκανα, ετοιμη ημουν, οταν αρχισα να εχω πρωινες ζαλαδες κ το αποκορυφωμα καθυστερηση στην περιοδο μου! αποτελεσμα, σταματησα τη διατροφη, ξαναβρηκα την υγεια μου αλλα τα κιλακια τα ξαναπηρα σχεδον ολα. συνεχισα τη γυμναστικη κ με μια διατροφη που πραγματικα δε θυμαμαι να στερουμουν τπτ περαν της ζαχαρης εχασα 18 κιλα σε 1 χρονο. για 4 χρονια δν τα πηρα πισω κ ημουν υπεροχα. απο την εγκυμοσυνη μου ομως κ μετα τα εκανα ολα λαθος... καθιστικη ζωη κ μασα!!! κ να'μαι παλι!!! αλλα το βασικο ειναι να ξερεις τουλαχιστον τον σωστο τροπο για να φτασεις στο ιδανικο βαρος κ να το κρατησεις κ αυτος δεν ειναι μεσα απο στερητικες διαιτες, ουτε μεσα σε 2-3 μηνες. παντως για να μην απογοητευεσαι οτι τα εκανες ολα λαθος, θα σου πω τα εξης πολυ θετικα που μπορεις να κρατησεις: το γυμναστηριο πρωτο κ βασικοτερο που θα σε βοηθησει παρα πολυ κ το οτι σιγουρα μετα απο 1 μηνα τετοιας διαιτας, μια ισσοροπημενη διατροφη θα σου φανει παιχνιδακι!! :wink2:
21-08-2015, 13:52 #14
Τα κιλά όσο πιο αργά χάνονται τόσο καλύτερα. Οι εξαντλητικές δίαιτες μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Το θέμα είναι, ότι αν δεν είσαι συνειδητοποιημένος όποια δίαιτα και αν κάνεις, σωστή, αυστηρή ή οτιδήποτε, τα κιλά θα τα ξαναπάρεις. Προσωπικά, και την δίαιτα της λαχανόσουπας έκανα, και σε διαιτολόγο πήγα και έκανα σωστή δίαιτα και διατροφή έκανα, πάντα έχανα αλλά τα έπαιρνα. Το θέμα και το δύσκολο είναι να αποδεχτούμε ότι ή θα τρώμε κ θα παχαίνουμε και όσο πάει, ή εάν αυτό δεν το θέλουμε, το φαγητό θα είναι μονίμως περιορισμένο. Καλή συνέχεια και καλά αποτελέσματα σε όλους μας!
Χειμωνάκηδες vs Καλοκαιράκηδες
23-06-2025, 15:16 in Με καφέ και συμπάθεια....