Results 16 to 30 of 69
-
21-08-2010, 11:15 #16Ανδρέας Ζ.GuestOriginally posted by stelios
Από ένα σημείο και μετά,δυστυχώς η επέμβαση του χειρουργού στο σώμα μας είναι η μόνη λύση.Είναι σχεδόν αδύνατο,για ένα παχύσαρκο να αλλάξει δια βίου διατροφικές συνήθειες αν δεν τον σταματάει κάτι(η επέμβαση εν προκειμένω).Το πόσο ασφαλής λύση είναι,έχει να κάνει με την εμπειρία του χειρουργού και το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς.Το γεγονός ότι το καθημερινό βάρος με τα συνοδά του προβλήματα είναι πιο επικίνδυνο από το ίδιο το χειρουργείο πολλές φορές, έχει αποδειχθεί πολλάκις.Ακόμη και μια απλή θεωρητικά επέμβαση,μπορεί να μεταβληθεί σε μεγάλη ταλαιπωρία για τον παχύσαρκο.Αν μπορούσαμε να αλλάξουμε τρόπο ζωής,δεν θα καταλήγαμε στα χειρουργεία.Είναι νόσος όπως είναι να σου πουν 'πρέπει να βγάλεις τη χολή'.Πλεόν μόνο έτσι αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά,με χειρουργείο. Μόνο αν κάποιος έχει βιώσει το πρόβλημα μπορεί να καταλάβει.Κι εμένα μου φαίνεται κουτό που κάποιος καπνίζει επειδή δεν είμαι καπνιστής.
Νομίζω ότι έχεις υποστεί πλύση εγκεφάλου από τα Μ.Μ.Ε και τις διαφημίσεις των χειρουργών σε αυτό και άλλα site. Η πραγματικότητα είναι πολλή διαφορετική από αυτή που έχεις πείσει τον εαυτό σου.
Αν δεν το έχεις καταλάβεις , αυτό ακριβώς θέλει η προπαγάνδα των διαφημίσεων να περάσει, ότι είμαστε αδύναμοι , δεν έχουμε θέληση , δεν μπορούμε να επιβληθούμε στα θέλω μας και μόνο ο μεσσίας χειρούργος θα μας σώσει και οποιαδήποτε άλλη μέθοδος είναι ημίμετρο αφού θα στηριχτεί και στο δικό μας αδύναμο - κατά τον διαφημιστή- χαρακτήρα.
Κάπως έτσι , κάποιος σου ψιθυρίζει στο αυτί συνέχεια για χρόνια ότι είσαι αδύναμος και η μόνη λύση είναι το νυστέρι. Αυτό που δεν θέλει με τίποτα να κάνεις είναι να σταθείς για ένα λεπτό και να σκεφτείς αν κάτι τέτοιο είναι λογικό.
- 21-08-2010, 13:47 #17
αγαπητε ανδρεα το βρισκω αδιανοητο να μπαινεις σε μια σελιδα μονο και μονο για προσωπικο σου οφελος διαφιμοζοντας την σελιδα σοθ.οταν ενα ατομο εχει να χασει 50 60 70 80 κιλα με προβληματα υγειας δεν μπορεις να ερχεσε εσυ για να διαφιμιστεις και να του λεσ οτι μπορει με μια απλη διαιτα και γυμναστικη να αλλαξει την ζωη του.αν μιλησεις με 5 γιατρους οχι παραπανω θα αλλαξεις αποψη.ας μιλησω συγκεκριμενα ειμαι 34 ετων 150 κιλα με 1.60 υψος.με πολυ χαμηλο μεταβολισμο.με θυροειδη και προσφατα διαβητικη.ι καρδιολογοσ που με παρακολουθει ειναι κατα των επεμβασεων στην δικη μου περιπτωση ομωσ ειναι ανενδοτη.επρεπε ηδη να την εχω κανει.οποτε την αποψη σου κρατα την για σενα και μην διαφιμιζεσε.αυτο μπορεις να το κανεις με αλλο τροπο.
21-08-2010, 14:40 #18Ανδρέας Ζ.GuestOriginally posted by marian34
αγαπητε ανδρεα το βρισκω αδιανοητο να μπαινεις σε μια σελιδα μονο και μονο για προσωπικο σου οφελος διαφιμοζοντας την σελιδα σοθ.οταν ενα ατομο εχει να χασει 50 60 70 80 κιλα με προβληματα υγειας δεν μπορεις να ερχεσε εσυ για να διαφιμιστεις και να του λεσ οτι μπορει με μια απλη διαιτα και γυμναστικη να αλλαξει την ζωη του.αν μιλησεις με 5 γιατρους οχι παραπανω θα αλλαξεις αποψη.ας μιλησω συγκεκριμενα ειμαι 34 ετων 150 κιλα με 1.60 υψος.με πολυ χαμηλο μεταβολισμο.με θυροειδη και προσφατα διαβητικη.ι καρδιολογοσ που με παρακολουθει ειναι κατα των επεμβασεων στην δικη μου περιπτωση ομωσ ειναι ανενδοτη.επρεπε ηδη να την εχω κανει.οποτε την αποψη σου κρατα την για σενα και μην διαφιμιζεσε.αυτο μπορεις να το κανεις με αλλο τροπο.
Επίσης είδες το μπλογκ μου πριν το κρίνεις ?Ξέρεις τι αντιπροσωπεύει? Η τεκμηρίωση σου βασίζεται στο ad homimem -λογικό σφάλμα - επιτίθεσαι στον συνομιλητή σου και όχι στο επιχείρημα, θα περίμενα να θέσεις κάτι σε ότι λέω , όχι να μου πεις ότι σε ενοχλεί το λινκ. Αυτό δεν είναι επιχείρημα.
Συγγνώμη που χαλάω την πνευματική ραστώνη σου αλλά ναι μπορείς με μία απλή δίαιτα και γυμναστική να χάσεις βάρος.Δεν ανακαλύψα την πυρίτιδα ούτε είμαι ο πρώτος που το είπε,έτσι μπόρεσαν και άλλοι , και έχει καταγραφεί στην βιβλιογραφία. Αν θεωρείς ότι είναι ανήθικο εκ μέρους μου να ξεστομίζω κάτι τέτοιο, αυτό αντιπροσωπεύω , αδυνατώ να ακολουθήσω την παραπληροφόρηση που σε έχουν ποτίσει.
Και κάτι ακόμα για την περίπτωσή σου, όποιος σου λέει ότι στα 150 κιλά βάρος έχεις χαμηλό μεταβολισμό και ότι δεν μπορείς να χάσεις βάρος, σίγουρα δεν καταλαβαίνει πώς ρυθμίζεται το βάρος και σου χαϊδεύει τα αυτιά . Αλλά κι αυτό στο λέω γιατί έχω κάποιο συμφέρον υποθέτω και είμαι βαλτός:smilegrin: Αν θες κράτα και μία πισινή για την απίθανη περίπτωση να είναι η πιο ειλικρινής άποψη που έχεις ακούσει.Δεν θα επανέλθω αν πάλι στραφείς σε προσωπική επίθεση.
21-08-2010, 16:37 #19
Originally posted by Ανδρέας Ζ.
Νομίζω ότι έχεις υποστεί πλύση εγκεφάλου από τα Μ.Μ.Ε και τις διαφημίσεις των χειρουργών σε αυτό και άλλα site. Η πραγματικότητα είναι πολλή διαφορετική από αυτή που έχεις πείσει τον εαυτό σου.
Αν δεν το έχεις καταλάβεις , αυτό ακριβώς θέλει η προπαγάνδα των διαφημίσεων να περάσει, ότι είμαστε αδύναμοι , δεν έχουμε θέληση , δεν μπορούμε να επιβληθούμε στα θέλω μας και μόνο ο μεσσίας χειρούργος θα μας σώσει και οποιαδήποτε άλλη μέθοδος είναι ημίμετρο αφού θα στηριχτεί και στο δικό μας αδύναμο - κατά τον διαφημιστή- χαρακτήρα.
Κάπως έτσι , κάποιος σου ψιθυρίζει στο αυτί συνέχεια για χρόνια ότι είσαι αδύναμος και η μόνη λύση είναι το νυστέρι. Αυτό που δεν θέλει με τίποτα να κάνεις είναι να σταθείς για ένα λεπτό και να σκεφτείς αν κάτι τέτοιο είναι λογικό.
Έτσι λοιπόν,οι περισσότεροι εδώ μέσα αλλά και αλλού,ψωνίσαμε από όλα τα καταστήματα,κάναμε διατροφές,πήγαμε σε ψυχολόγους για βοήθεια,σε κέντρα αδυνατίσματος,άλλοι έβαλαν μπαλόνια,κάτι κάναμε πριν βρεθούμε στο χειρουργείο.Εμένα πάντως κανείς δεν με έπιασε από το αυτί(ακόμη και ιδιώτης χειρουργός)να χειρουργηθώ.Είδα ότι δεν πάει άλλο,ότι δεν τα καταφέρνω με κανένα από τους παραπάνω τρόπους,τα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται και ήταν η ύστατη λύση.Καλές οι θεωρίες σου αλλά όχι για άτομα με κακοήθη νοσογόνο παχυσαρκία όπως οι περισσότεροι εδώ.Για 5-10-15 κιλά ναι,αξίζει να το παλέψεις και όπου βγει.ʼσε που το είδαμε και αυτό το έργο,δεν γίναμε 150 σε μια νύχτα,10 βγάζαμε,12 βάζαμε κοκ.
Έπειτα,όπως πολύ καλά ξέρεις αλλά δεν φαίνεται να το λες κάπου,το θέμα δεν είναι μόνο να τα χάσεις,το θέμα είναι να τα διατηρήσεις εφ'όρου ζωής κι όχι να γίνεις ασανσέρ.Όλα αυτά λοιπόν σε τόσο επιβαρυμένα άτομα,το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας το έχει η επέμβαση,είτε μας αρέσει είτε όχι.Και επειδή σε όλες τις επιστήμες υπάρχει η στατισιτική,αυτή λέει ότι παγκοσμίως,1% τα καταφέρνει με διατροφή σε αυτά τα κιλά και να τα διατηρήσει μετά σε ανεκτό επίπεδο.Εμείς ανήκουμε στο υπόλοιπο 99% όπως καταλαβαίνεις.
Και καλό θα ήταν να είσαι και λίγο ηπιότερος,το γεγονός σπούδασες κάτι, δεν σημαίνει ότι ξέρεις κιόλας τη ψυχολογία του παχύσαρκου.Η πράξη άλλα έχει δείξει.Όταν για διάφορους λόγους σε έχει πάρει η μπάλα και έχει πιάσει τα 200,είναι σχεδόν ακατόρθωτο με διαιτολόγο και ψυχολόγο να τα καταφέρεις,θα είναι το 1%.Εδώ με επέμβαση και πάλι προσπαθούμε και προσέχουμε που και που,που και καλή ψυχολογία έχουμε και την υγεία μας αποκαταστήσαμε και το εγώ μας ικανοποιήσαμε,τι να λέμε τώρα;Δεν είναι προτροπή για χειρουργείο η άποψη μου,αλλά δεν γίνεται αλλιώς από ένα σημείο και μετά.Ή το κάνεις ή μια μέρα σε βρίσκουν να κοιτάς τα ραδίκια ανάποδα από την άπνοια.΄
Όλα αυτά που λες καλά είναι,αλλά τα δοκιμάσαμε,τίποτα πιο καινούργιο υπάρχει;:smirk:
Και μιας και έγινε πολύ off topic, ας μεταφερθεί αλλού γιατί άλλη είναι η θεματολογία του ποστ.
21-08-2010, 16:56 #20Ανδρέας Ζ.GuestOriginally posted by stelios
Και επειδή σε όλες τις επιστήμες υπάρχει η στατισιτική,αυτή λέει ότι παγκοσμίως,1% τα καταφέρνει με διατροφή σε αυτά τα κιλά και να τα διατηρήσει μετά σε ανεκτό επίπεδο.Εμείς ανήκουμε στο υπόλοιπο 99% όπως καταλαβαίνεις.
21-08-2010, 17:05 #21
Δεν είμαι σε θέση να ξέρω τις πηγές των γιατρών,υποθέτω κάποια οργάνωση υγείας για την παχυσαρκία και το πιο πιθανό θα είναι να είναι Αμερικάνικη αλλά θα υπάρχουν και Ελληνικές.Για σένα που ασχολείσαι όπως λες με τους παχύσαρκους και με γονείς γιατρούς,σίγουρα θα είναι ευκολότερο να το βρεις.Εμένα μου αρκούν τα όσα είδα στον ευατό μου και σε άλλους ομοιοπαθείς επί χρόνια(πέρα από τα στατιστικά)και στην ενημέρωση του γιατρού.
21-08-2010, 20:58 #22
Παιδιά, οκ δε χρειάζεται να τσακωθούμε.
Ανδρέας Ζ. δεν ξέρω αν υπήρξες ποτέ παχύσαρκος ή αν χρειάστηκε ποτέ να χάσεις πολύ βάρος.
Δε μιλάμε για 5-10 κιλά αλλά πολύ πολύ περισσότερα.
Οι περισσότεροι εδώ μέσα, δεν πιστεύω να χειρουργήθηκαν γιατί θέλαν να χάσουν 10 κιλά.
Αυτό θα ήταν βλακώδες.
Όταν έχει κάποιος να χάσει 40-50-60 ή και περισσότερα κιλά, είναι λογικό ότι μια απλή δίαιτα και γυμναστική μπορεί μεν να αποτελούν λύση αλλά είναι δύσκολο να εφαρμοστούν.
Δεν αντέχουν πολλοί να κάνουν δίαιτα για 2-3 χρόνια. Ειδικά αν τα καταφέρουν, μετά θα πρέπει επίσης να συνεχίσουν αυστηρή διατροφή για άλλα 1-2 χρόνια ώστε να σταθεροποιήσουν το μεταβολισμό τους και επιτέλους να σταματήσουν να παίρνουν βάρος μόνο με τη μυρωδιά μιας πίτσας.
Επίσης, καμία δίαιτα δε λειτουργεί πολύ καλά χωρίς κάποιους είδους εκγύμναση.
Υπήρξα 220 κιλά. Έκανα δίαιτα 1 χρόνο, έμεινα 98 κιλά. Δίαιτα και γυμναστική έκανα και πολλή γυμναστική μάλιστα. 14 χρόνια πρωταθλητισμό έκανα.
Τώρα πήρα 30 κιλά λόγω άπειρης κορτιζόνης, είμαι σχεδόν σε καρότσι από τη γαμωασθένεια.
Μπορείς να μου εξηγήσεις πώς μπορώ χωρίς μεγάλη κινητικότητα, χωρίς δουλειά, με αρθρίτιδα και χίλια άλλα δυό, να φτιάξω φυσιολογικό σώμα χωρίς χειρουργείο?
Είναι εύκολο κάτι θεωρητικά, στην πράξη δεν ακούμε πώς θα γίνει...
21-08-2010, 21:37 #23Ανδρέας Ζ.GuestOriginally posted by stelios
Δεν είμαι σε θέση να ξέρω τις πηγές των γιατρών,υποθέτω κάποια οργάνωση υγείας για την παχυσαρκία και το πιο πιθανό θα είναι να είναι Αμερικάνικη αλλά θα υπάρχουν και Ελληνικές.Για σένα που ασχολείσαι όπως λες με τους παχύσαρκους και με γονείς γιατρούς,σίγουρα θα είναι ευκολότερο να το βρεις.Εμένα μου αρκούν τα όσα είδα στον ευατό μου και σε άλλους ομοιοπαθείς επί χρόνια(πέρα από τα στατιστικά)και στην ενημέρωση του γιατρού.
Επίσης έχεις μπλεχτεί και έχεις στο μυαλό σου ότι οι γιατροί έχουν κάποια επαφή με θέματα διατροφής - οι δικοί μου έχουν πολύ βασικές γνώσεις περί διατροφής , όπως και εγώ έχω πολύ βασικές γνώσεις για το αντικείμενο των ειδικοτήτων τους. Πολύς κόσμος νομίζει ότι οι γιατροί είναι μία βαθμίδα πιο πάνω από έναν διατροφολόγο σε αυτό το θέμα ενώ είναι διαφορετικά αντικείμενα.
Φίλε parlats δεν θέλω να σου μειώσω την δυσκολία της κατάστασης σου , όχι δεν έχω υπάρξει ποτέ παχύσαρκος αλλά έχω πλήρη κατανόηση της φυσιολογίας σου και της ψυχολογίας. Καταλαβαίνω το κοινωνικό στίγμα της παχυσαρκίας όπως και την ποιότητα ζωής.Όπως αντίστοιχα ένας ιατρός αντιλαμβάνεται την κατάσταση ενός ασθενή και χωρίς να την έχει ζήσει -με αυτό θέλω να σου πω ότι ναι έχεις δίκιο, σίγουρα βοηθά να έχουμε ζήσει κάτι αλλά δεν είναι χρυσή τεχνική για το ποιός σε καταλαβαίνει και ποιός μπορεί να σου πει τι είναι καλύτερο. Δεν σου λέω ότι η δίαιτα είναι κάτι εύκολο, όχι δεν είναι, αλλά σου λέω ότι είναι απόλυτα εφικτό να χάσεις τα κιλά που θες και χωρίς τόση έντονη παρέμβαση. Καταλαβαίνω ότι δεν θα σε πείσω αλλά θεωρώ ότι πρέπει να ξέρεις και να έχεις την επιλογή ,να ξέρεις ότι δεν είναι μονόδρομος η λύση που επιλέγεις. Από εκεί και πέρα είναι δικό σου το σώμα και το δικαίωμα της αυτοδιαχείρισης. Επειδή καταλαβαίνω ότι το έχεις πάρει απόφαση σου εύχομαι τα καλύτερα στην μετεγχειρητική σου προσπάθεια.
22-08-2010, 10:38 #24
Αγαπητέ Αντρέα, τη φυσιολογία βεβαίως μπορείς να την καταλάβεις, δεν χρίζει κάποιας εξεζητημένης γνώσης.
Να με συγχωρείς, αλλά τη ψυχολογία του παχύσαρκου, ειδικά αυτού που του δημιουργεί προβλήματα υγείας, είναι πολύ δύσκολο έως και αδύνατο θα έλεγα να την καταλάβει κάποιος.
Κανένα βιβλίο ψυχολογίας, κανένας ψυχολόγος δε μπορεί να τεκμηριώσει αντικειμενική άποψη πάνω στο θέμα.
Οι λόγοι είναι αυτοί που προανέφερα και στο προηγούμενο ποστ μου και πιστεύω ότι δεν είμαι ούτε υπερβολικός ούτε απέχω από την πραγματικότητα μιας που τη ζω ο ίδιος.
Μάλλον δεν πρόσεξες ότι με διατροφή και γυμναστική έχασα 122 κιλά
Πίστεψέ με, είναι μεν εφικτό αλλά απίστευτα κουραστικό και ψυχοφθόρο.
Προσωπικά, δε ξέρω αλλά μάλλον δε θα μπορούσα να το επαναλάβω.
Επίσης τη λύση του χειρουργείου, την αποφάσισα λόγω του ότι παίρνω κορτιζόνες και άλλα φάρμακα και η διατροφή που κάνω τους τελευταίους 3 μήνες, δικαιολογεί το χάσιμο 228 γραμμαρίων μόνο.
Σ'ευχαριστώ για τις ευχές.
22-08-2010, 14:10 #25
Originally posted by Ανδρέας Ζ.
Σαν συνομιλητής σου δεν υποχρεούμαι να βρίσκω πηγές για να επαληθεύσω το τι υποστηρίζεις εσύ - αυτή είναι δική σου υπόθεση. Είπες κάτι πολύ συγκεκριμένο , ότι παγκοσμίως,1% τα καταφέρνει με διατροφή σε αυτά τα κιλά και να τα διατηρήσει μετά σε ανεκτό επίπεδο.Εμείς ανήκουμε στο υπόλοιπο 99% όπως καταλαβαίνεις. Αν δεν έχεις πηγές να τεκμηριώσεις τις απόψεις σου καλύτερα επιβεβαιώσε τις πριν τις εκθέσεις σε κοινή θέα.
Επίσης έχεις μπλεχτεί και έχεις στο μυαλό σου ότι οι γιατροί έχουν κάποια επαφή με θέματα διατροφής - οι δικοί μου έχουν πολύ βασικές γνώσεις περί διατροφής , όπως και εγώ έχω πολύ βασικές γνώσεις για το αντικείμενο των ειδικοτήτων τους. Πολύς κόσμος νομίζει ότι οι γιατροί είναι μία βαθμίδα πιο πάνω από έναν διατροφολόγο σε αυτό το θέμα ενώ είναι διαφορετικά αντικείμενα.
Δεν σε υποχρέωσα να βρεις τίποτα,απλά επειδή λες ότι έχεις γονείς γιατρούς και μιλάς με πολύ κόσμο του χώρου αλλά και η επαγγελματική σου ιδιότητα το διακαιολογεί,μπορείς πολύ ευκολότερα από εμένα να το διασταυρώσεις-αφού δείχνεις να το αμφισβητείς-.
Εγώ όπως είπα,πίστεψα τα λεγόμενα του έγκριτου χειρουργού και της κλινικής διαιτολόγου που είναι στο νοσοκομείο αλλά το κυριότερο τα απτά αποτελέσματα όλα αυτά τα χρόνια σε όσους παχύσαρκους γνωρίζω.
Μπορείς άλλωστε να μας παραθέσεις τα ποσοστά επιτυχίας απώλειας βάρους και τα χρόνια διατήτρησης σε άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία,χωρίς επέμβαση παρά μόνο με διατροφή.
22-08-2010, 15:30 #26
συμφωνω απολυτα με την click!!
να ρωτησω και κατι??
Ανδρεα γιατι τοση απαξιωση για τους γιατρους?? μηπως γιατι δεν μπορεσες να γινεις ο ιδιος??
εισαι πολυ μικρος σε ηλικια (απο οτι φαινεται στη φωτογραφια σου) και με μηδενικη πρακτικη εμπειρια γι αυτο θα σου ελεγα να μην εισαι τοσο απολυτος στις αποψεις σου.
23-08-2010, 02:56 #27
Δεν έχει νόημα η σύγκρουση παιδιά. Ειναι τυπικό παραδειγμα ανθρωπου που πέρασε σε μια σχολη και πριν την τελειώσει βιάζεται να το παιξει σουπερ επαγγελματίας. Είχαμε και εμείς τέτοιους που πρηζανε τον κόσμο με τις 'γνώσεις' τους. Δηλαδή και για ένα ποτο να πηγαινες, αυτοί θα σου λέγανε με το επιθετικο και καταγγελτικό στιλακι τους, ότι διαβασανε στην τελευταία εξεταστικη. Ήταν η περίπτωση που βιαζόσουνα να φυγεις για να τους ξεφορτωθείς και μετά έδινες ραντεβού με τους υπολοιπους σε άλλο μαγαζί
Το να ζητας πηγες και βιβλιογραφια δε, από ανθρώπους που απλά συμμετέχουν σε ένα φόρουμ αλληλουποστήριξης, μόνο γελια μπορεί να φέρει.
23-08-2010, 10:00 #28Ανδρέας Ζ.GuestOriginally posted by Danai20
Δεν έχει νόημα η σύγκρουση παιδιά. Ειναι τυπικό παραδειγμα ανθρωπου που πέρασε σε μια σχολη και πριν την τελειώσει βιάζεται να το παιξει σουπερ επαγγελματίας. Είχαμε και εμείς τέτοιους που πρηζανε τον κόσμο με τις 'γνώσεις' τους. Δηλαδή και για ένα ποτο να πηγαινες, αυτοί θα σου λέγανε με το επιθετικο και καταγγελτικό στιλακι τους, ότι διαβασανε στην τελευταία εξεταστικη. Ήταν η περίπτωση που βιαζόσουνα να φυγεις για να τους ξεφορτωθείς και μετά έδινες ραντεβού με τους υπολοιπους σε άλλο μαγαζί
Το να ζητας πηγες και βιβλιογραφια δε, από ανθρώπους που απλά συμμετέχουν σε ένα φόρουμ αλληλουποστήριξης, μόνο γελια μπορεί να φέρει.
Επίσης έχε υπ' όψιν πως σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους, γράφω επώνυμα και δεν κρύβω την ταυτότητα μου, εγώ σου δίνω το στοιχείο ότι δεν έχω πτυχίο ή ότι είμαι μικρός σε ηλικία με την θέληση μου- δεν το ανακάλυψες με πολύ κόπο, είναι φάτσα-κάρτα στο blog - θα μπορούσα να το κρύβω όπως πολλοί κάνουν - αλλά δεν είναι εκεί το θέμα - όπως και να έχει στο blog μου έχουν συνεισφέρει στα άρθρα και στα σχόλια επιστήμονες με διδακτορικά αλλά ίσως αυτό δεν λέει τίποτα για σένα.
Επειδή πίσω από το πληκτρολόγιο είναι εύκολο να προσβάλλουμε ανώνυμα δεν θα σε χαρακτηρίσω ακόμα και αν συνεχίσεις να αναφέρεσαι προσωπικά γιατί προφανώς δεν έχω τίποτα να χωρίσω με εσένα ή με κανέναν άλλο - αν δεν συμφωνείς με αυτά που γράφω είναι δικαιώμα σου αλλά θα ήθελα να μείνεις στην ουσία και μην με μπερδεύεις με αρνητικές παραστάσεις σου στις οποίες δεν έχω συμμετοχή.
Ακόμα και να μην με χωνεύεις καθόλου για τους λόγους σου δεν νομίζω ότι κολακεύεις τον εαυτό σου με προσωπικές επιθέσεις και με το να μην αναφέρεσαι στην ουσία των όσων συζητιούνται.
23-08-2010, 11:26 #29
Αγαπητέ Αντρέα
Διάβασα με προσοχή το blog σου και έχω να σου πω κάποια πράγματα χωρίς να επιτίθεμαι σε σένα προσωπικά αλλά:
1) Απαγορεύεται σε έναν μη πτυχιούχο να ανεβάζει σε ιστοσελίδα, προσωπικές του εκτιμήσεις και τρόπους επίλυσης διαφόρων προβλημάτων με άμεση σχέση με τη σπουδή του.
2) Βεβαίως συμφωνώ να αποδεικνύουμε με βιβλιογραφία τα επιστημονικά μας λεγόμενα αλλά...
Προσωπικά είμαι πτυχιούχος φυσιοθεραπευτής με ειδικότητα στις αθλητικές κακώσεις. Διαφωνώ σε κάποια σημεία μ'αυτά που γράφεις και προσωπικά δε λαμβάνω υπόψην τόσο πολύ τις βιβλιογραφίες καθώς τα τελευταία 10 χρόνια, δούλευα με αθλητές και έχω περάσει πάμπολλες φορές από όλα τους τα προβλήματα.
Δεν έχω καμία ειδικότητα στη διατροφή, παρά μόνο εμπειρικά, έχω όμως στην άθληση ώντας παλιός αθλητής και νυν επαγγελματίας στο χώρο, με εμπειρία από επαγγελματικές ομάδες σε Α και Β Εθνική.
Η εμπειρία αποδεικνύει πολλά περισσότερα από γνώσεις και διάβασμα, φαντάζομαι θα συμφωνούμε σ'αυτό.
Δε θα κάτσω να σου πω ότι είσαι μικρός και δε ξέρεις, ότι δεν έχεις πτυχίο άρα μη μιλάς και άλλα τέτοια.
Οφείλω όμως να σου ζητήσω τουλάχιστον να δεις και την άλλη πλευρά του νομίσματος.
Μπορείς να προσπαθήσεις να δεις μια πλευρά που ούτε γνώρισες ποτέ και που βέβαια σου εύχομαι να μη τη γνωρίσεις ποτέ. Αυτή η πλευρά, θα σου φανερώσει πολλά πράγματα τα οποία δεν γνωρίζεις και που κανένα βιβλίο ή βιβλιογραφία θα στα εξηγήσουν τουλάχιστον απτά και αντικειμενικά καθώς όλα αυτά είναι γραμμένα από άτομα με γνώσεις μεν αλλά με φυσιολογικά σώματα
Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει πολύ από το θέμα μας, αναλωνόμαστε σε τσακωμούς και αντιπαραθέσεις ενώ το ζητούμενό μας είναι κάθε άλλο παρά αυτό.
Σας παρακαλώ, ας σταματήσουμε εδώ, κρίμα είναι...
23-08-2010, 12:16 #30Ανδρέας Ζ.GuestOriginally posted by parlats
Αγαπητέ Αντρέα
Διάβασα με προσοχή το blog σου και έχω να σου πω κάποια πράγματα χωρίς να επιτίθεμαι σε σένα προσωπικά αλλά:
1) Απαγορεύεται σε έναν μη πτυχιούχο να ανεβάζει σε ιστοσελίδα, προσωπικές του εκτιμήσεις και τρόπους επίλυσης διαφόρων προβλημάτων με άμεση σχέση με τη σπουδή του.
2) Βεβαίως συμφωνώ να αποδεικνύουμε με βιβλιογραφία τα επιστημονικά μας λεγόμενα αλλά...
Προσωπικά είμαι πτυχιούχος φυσιοθεραπευτής με ειδικότητα στις αθλητικές κακώσεις. Διαφωνώ σε κάποια σημεία μ'αυτά που γράφεις και προσωπικά δε λαμβάνω υπόψην τόσο πολύ τις βιβλιογραφίες καθώς τα τελευταία 10 χρόνια, δούλευα με αθλητές και έχω περάσει πάμπολλες φορές από όλα τους τα προβλήματα.
Δεν έχω καμία ειδικότητα στη διατροφή, παρά μόνο εμπειρικά, έχω όμως στην άθληση ώντας παλιός αθλητής και νυν επαγγελματίας στο χώρο, με εμπειρία από επαγγελματικές ομάδες σε Α και Β Εθνική.
Η εμπειρία αποδεικνύει πολλά περισσότερα από γνώσεις και διάβασμα, φαντάζομαι θα συμφωνούμε σ'αυτό.
Δε θα κάτσω να σου πω ότι είσαι μικρός και δε ξέρεις, ότι δεν έχεις πτυχίο άρα μη μιλάς και άλλα τέτοια.
Οφείλω όμως να σου ζητήσω τουλάχιστον να δεις και την άλλη πλευρά του νομίσματος.
Μπορείς να προσπαθήσεις να δεις μια πλευρά που ούτε γνώρισες ποτέ και που βέβαια σου εύχομαι να μη τη γνωρίσεις ποτέ. Αυτή η πλευρά, θα σου φανερώσει πολλά πράγματα τα οποία δεν γνωρίζεις και που κανένα βιβλίο ή βιβλιογραφία θα στα εξηγήσουν τουλάχιστον απτά και αντικειμενικά καθώς όλα αυτά είναι γραμμένα από άτομα με γνώσεις μεν αλλά με φυσιολογικά σώματα
Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει πολύ από το θέμα μας, αναλωνόμαστε σε τσακωμούς και αντιπαραθέσεις ενώ το ζητούμενό μας είναι κάθε άλλο παρά αυτό.
Σας παρακαλώ, ας σταματήσουμε εδώ, κρίμα είναι...
Αν μπει στην κουβέντα ένας καλός πολιτικός μηχανικός με 30 χρόνια εμπειρία ίσως έχει διαφορετική άποψη από όλους μας , αλλά τι σχέση έχει με το θέμα?
Η εμπειρία είναι πολύτιμη , όπως και η γνώση.Το επιχείρημα "άλλο βιβλία και άλλο πράξη" είναι η εξαίρεση όχι ο κανόνας , τα επιστημονικά συμπεράσματα είναι επιβεβαιωμένα στη πράξη, σαν να λες ότι η θεωρία της βαρύτητας είναι μόνο στα βιβλία αλλά στην πράξη είναι καμιά φορά αλλιώς και τα αντικείμενα στέκονται στον αέρα. Ναι η επιστήμη είναι ανοιχτό βιβλίο και πολλά πράγματα αναθεωρούνται αλλά θα προτιμούσα να έχεις μία σαφή ένσταση στις απόψεις μου και όχι να φιλοσοφείς περί γενικών και αόριστων θεμάτων. Τέλος συμφωνώ το ζητούμενο είναι όντως άλλο.
Λάθος διάγνωση
26-06-2025, 22:58 in Ψυχοφαρμακολογία