Results 31 to 45 of 152
Thread: Αποριες για διαιτα
-
24-08-2010, 12:59 #31
- Join Date
- Aug 2010
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 3,484
δεν εχω φαει ποτε κατευθειαν μαγειρεμενη.
η μανα μου παντα την εκοβε και την αφηνε στο σουρωτηρι ολη νυχτα.
ειτε ηταν για μουσακα ειτε για μπριαμ (τουρλου κλπ)
πλακα πλακα ενα τουρλου παραλλαγη διαιτητικο μπορω να κανω χωρις λαδια. αρκει να πετυχω καλη ντοματα.
που σαι μπαρμπαρα????? ιδεα ηταν αυτο!
και πατατουλα μεσα, μια χαρα θα αρεσει και στα παιδια
- 24-08-2010, 13:14 #32
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 1,620
εδω ειμαι! ναι, το κανω συχνα! ειναι φοβερο στη γευση και λαιτ!
οσο για το ξεπικρισμα, σπανια υπαρχουν πλεον πικρες μελιτζανες. οποτε δεν χρειαζεται η διαδικασια! ασε που δε χαλανε μεχρι και 5-6 μερες εκτος ψυγειου!
οσο για την κανελα δεν το βλεπω παιδια. και εμενα μου αρεσει και το χειμωνα ενα φεγγαρι εκανα τσαι κανελας. βραστο νερο εριχνα ενα ξυλαρακι για 5 λεπτα και ετοιμο. γευση φοβερη αλλά τα κιλα εκει!! το ιδιο και κατι τσαγια οπως πρασινο τσαι, λουιζα κλπ. αν δεν κοψεις το φαι και δεν αρχισεις δραστηριοτητες δεν αδυνατιζεις κουκλες!!
για τον κιμα κλικ το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να ζητας να σου το κανουν ειδικα για σενα. να διαλεγουν απαχο κομματι κρεας οποτε δεν θα ειναι ροζ και γεματο λιπος! τον πληρωνεις διπλα αλλά δεν μικραινει κατα 50% οταν τον ψηνεις!
24-08-2010, 13:19 #33
- Join Date
- Feb 2006
- Location
- Distant skies...
- Posts
- 1,226
Ένα καλό κομμάτι νουά απο το μοσχάρι δίνει αρκετά καλής και με λίγα λιπαρά ποιότητας κιμά.Επίσης καλές επιλογές είναι και κιμάς από λάππα.Υπάρχουν λύσεις...
24-08-2010, 13:29 #34
- Join Date
- Aug 2010
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 3,484
πολυ ωραιες οι ιδεες σας :starhit:
αν δεν ηταν τοσο τραγικο το σουπερ μαρκετ της γειτονιας, θα ηταν καπως πιο ευκολα τα πραγματα.
next time δεν το γλιτωνω το κρεοπωλειο αν θελω μοσχαρισιο κιμα.
24-08-2010, 13:30 #35
- Join Date
- Aug 2010
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 3,484
α! για το πρασινο τσαι που ειπες barb
εκανα μια προσπαθεια, πηρα της dragon απτο σουπερ μαρκετ.
σα δηλητηριο ηταν το ρημαδι...
24-08-2010, 16:38 #36
- Join Date
- Aug 2010
- Posts
- 184
ΧΘΕΣ ΠΗΡΑ ΤΟΝΝΟ ΣΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ. ΕΒΑΛΑ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΑΛΕΥΡΙ. ΤΑ ΖΥΜΩΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 30'. ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ.
ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΝΩ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ.
Η ΠΕΙΝΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ!!
25-08-2010, 08:37 #37
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 1,620
μπιφτεκια απο τοννο? σημερα κιολας!
εγω παιρνω τονο με το κιλο! στην κυριολεξια. carrefour. 1,2 κιλα στραγγισμενο μονο 9 ευρω περιπου!
οκ, η γευση δεν ειναι τελεια αλλά τον τρωμε. αν περασουν 5 ημερες και δεν τον τελειωνουμε τον χωριζω σε ταπερακια 100-100γρ και στην καταψυξη.
25-08-2010, 08:38 #38
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 1,620
Raniadio, λεγε κι αλλες ιδεες!
25-08-2010, 10:06 #39
- Join Date
- Aug 2010
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 3,484
καλημερααααααααα :spin:
raniadio πολυ καλο ακουγεται! δε μου λετε, τι γιαουρτι βαζουμε?
υπαρχει καποιο με πολλη ουδετερη γευση. γενικα με τα γιαουρτια ειχαν ανεκαθεν διαζυγιο. με εξαιρεση το τζατζικι :P
Λοιπον, χτες καναμε με την αδελφη μου σπανακορυζο!
οολα τα λεφτα!!!!!!!!!!!!
οτι θα ετρωγα τοσο πολυ σπανακι με τοση χαρα και να μου το ελεγαν δε θα το πιστευα.
εχουμε και λεμε
ελαιολαδο λιγο μονο για τσιγαρισμα στο κρεμμυδι
μαζι τους κυβους κατεψυγμενους σπανακι
3 μεγαλες ντοματες τριμμενες
1 ποτηρι νερου ρυζι (Ασπρο βαλαμε)
λιγο μαιντανο
λιγο ανιθο
(αχ βαλαμε και κυβο κνορ, ε δε φταιει η αδελφη μου που εγω κανω διαιτα, δε γινοταν να μη βαλουμε τιποτα :P )
τελειο βγηκε τελειο!!
25-08-2010, 10:24 #40
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 1,620
μμμ! δεν βαζω ανιθο και μαιδανο, ουτε ντοματα! εγω βαζω δυοσμο αλλά θα δοκιμασω και ετσι. επισης εγω το κανω σε ταψι στο φουρνο! και το κρεμυδι στο φουρνο το τσιγαριζω! και αμα εχω βαζω και φρεσκο κραμυδι. να λοιπον τι μπορει να μαγειρεψω για παρασκευη! να κανω μια ερευνα αν θα φανε τα μικρα και βλεπουμε!
οσο για τον κυβο, κι εγω τον χρησιμοποιω. νομιζω υπαρχουν και βιολογικοι.οχι οτι ειμαι σιγουρη οτι ειναι βιολογικοι αλλά λιγο καλυτεροι απο τους απλους θα ειναι! και επισης υπαρχουν και κατι νεοι στα ψυγεια αλλά δεν τους δοκιμασα ακομη! εχω αποθεματα!!!
το ρυζι ειναι πολυ. πρεπει να εγινε μαι μεγαλη κατσαρολα. την επομενη φορα βαλε λιγοτερο ρυζι! και καστανο την επομενη φορα!
μαλιστα εγω σκεφτομουν το σπανακορυζο με κριθαρακι ολικης αλλά δεν το τολμησα καμια φορα!
25-08-2010, 10:40 #41
- Join Date
- Aug 2010
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 3,484
Originally posted by BARB3
μμμ! δεν βαζω ανιθο και μαιδανο, ουτε ντοματα! εγω βαζω δυοσμο αλλά θα δοκιμασω και ετσι. επισης εγω το κανω σε ταψι στο φουρνο! και το κρεμυδι στο φουρνο το τσιγαριζω! και αμα εχω βαζω και φρεσκο κραμυδι. να λοιπον τι μπορει να μαγειρεψω για παρασκευη! να κανω μια ερευνα αν θα φανε τα μικρα και βλεπουμε!
οσο για τον κυβο, κι εγω τον χρησιμοποιω. νομιζω υπαρχουν και βιολογικοι.οχι οτι ειμαι σιγουρη οτι ειναι βιολογικοι αλλά λιγο καλυτεροι απο τους απλους θα ειναι! και επισης υπαρχουν και κατι νεοι στα ψυγεια αλλά δεν τους δοκιμασα ακομη! εχω αποθεματα!!!
το ρυζι ειναι πολυ. πρεπει να εγινε μαι μεγαλη κατσαρολα. την επομενη φορα βαλε λιγοτερο ρυζι! και καστανο την επομενη φορα!
μαλιστα εγω σκεφτομουν το σπανακορυζο με κριθαρακι ολικης αλλά δεν το τολμησα καμια φορα!
το κριθαρακι ολικης αλεσης σε σπανακορυζο ακουγεται τελεια ιδεα!
25-08-2010, 11:15 #42
- Join Date
- Jul 2010
- Posts
- 55
έχω δοκιμάσει κεφτεδάκια τόνου και εγώ και είναι τέλεια!!
εκτός απο τόνο μπορείτε να βάλετε ότι ψάρι θέλετε φιλέτο αρκεί να το τρίψετε με τα χεράκια σας.
βάζετε ότι υλικά και στα μπιφτέκια τα κανονικά, δυόσμο,μουστάρδα,ντομάτα,ρ� �γανη,βασιλικό,κρεμμύδι,αν θέλετε και αυγό,φρυγανιά ή σιμιγδάλι για πιο αφράτα κλπκλπ
τα ανακατεύετε και τα αφήνετε στο ψυγείο να δέσουν λιγάκι.
μετά στο φούρνο και καλή απολαυση! εγώ το έκανα για να τρωω ψαρι που δεν είμαι και πολυ φίλος.
25-08-2010, 14:23 #43
- Join Date
- May 2007
- Posts
- 440
μια διαπιστωση: το γιαουρτι κανει θαυματα. Αν και ανεκαθεν ελεγα "πως γινεται να τρωει κανεις ενα γιαουρτι για βραδυνο και να χορταινει", εντουτοις εφαγα ενα γιαουρτι στις 11 και τωρα δεν πολυπειναω. Δεν το πιανει το ματι σου ως προιον αλλα κανει τελικα ΤΕΡΑΣΤΙΑ δουλεια, σε αντιθεση με τις χημικες γεματες συντηρητικα και γλυκογονα μπαρες δημητριακων.
αποριες τωρα:
1. οι σοδα κανει κακο στη διαιτα? δεν εχει θερμιδες και μου φαινεται καλο να το πινω ως εναλλακτικη του νερου το οποιο ενίοτε βαριεμαι. Ακουσα ομως οτι ανασταλλει τη λιποδιαλυση. Ισχυει?
2. Εφτιαξα ζελε light, ομως εφαγα με τη μια 4 κυπελλακια, κανει κακο η υπερκαταναλωση τετοιου τυπου light προιοντων? και με ποιο τρόπο μας βλάπτει?
25-08-2010, 20:39 #44
- Join Date
- Aug 2010
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 3,484
για το 1. δεν ξερω να σου απαντησω.
για το 2. εχω την εντυπωση οτι η υπερκαταναλωση light προιοντων πειραζει, αλλα λεπτομερειες δεν ξερω.
τι γιαουρτι βαζετε στους τοννοκεφτεδες???
25-08-2010, 22:08 #45Ανδρέας Ζ.GuestOriginally posted by device
μια διαπιστωση: το γιαουρτι κανει θαυματα. Αν και ανεκαθεν ελεγα "πως γινεται να τρωει κανεις ενα γιαουρτι για βραδυνο και να χορταινει", εντουτοις εφαγα ενα γιαουρτι στις 11 και τωρα δεν πολυπειναω. Δεν το πιανει το ματι σου ως προιον αλλα κανει τελικα ΤΕΡΑΣΤΙΑ δουλεια, σε αντιθεση με τις χημικες γεματες συντηρητικα και γλυκογονα μπαρες δημητριακων.
αποριες τωρα:
1. οι σοδα κανει κακο στη διαιτα? δεν εχει θερμιδες και μου φαινεται καλο να το πινω ως εναλλακτικη του νερου το οποιο ενίοτε βαριεμαι. Ακουσα ομως οτι ανασταλλει τη λιποδιαλυση. Ισχυει?
2. Εφτιαξα ζελε light, ομως εφαγα με τη μια 4 κυπελλακια, κανει κακο η υπερκαταναλωση τετοιου τυπου light προιοντων? και με ποιο τρόπο μας βλάπτει?
2.Δεν έχουν κάτι τοξικό τα light προϊόντα - η υπερκατανάλωση βλάπτει γενικά.
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια