Results 1 to 15 of 152
Thread: Αποριες για διαιτα
-
15-08-2010, 18:33 #1
Αποριες για διαιτα
Καποιες αποριες για τη διαιτα.
Δεν κανω κατι συγκεκριμενο, δεν παω σε διαιτολογο, δεν εχω διαιτολογιο.
Απλα προσεχω πολυ θερμιδες και ποσοτητες.
1)απο ο,τι ξερω ειναι κακο να πινουμε νερο μαζι με το γευμα. αυτο ισχυει για οποιοδηποτε γευμα?
δηλαδη αμα πινω πολυ νερο με γευμα εντελως αναλατο παλι πειραζει?
2)μπαχαρικα. Πιπερι, κανελλα, καρυ, θυμαρι, ριγανη επιτρεπονται στη διαιτα?
Αν οχι, τι κακο κανουν? Κατακρατηση οπως το αλατι?
3)Διαβασα οτι τα γλυκαντικα (πχ καντερελ) εκτος απο ανθυγιεινα κανουν και πεινα με αποτελεσμα να
χαλανε τη διαιτα. Ισχυει το ιδιο και για προιοντα light? πχ. το γνωστο 0% παγωτο παιζει να δημιουργει πεινα μετα
απο λιγο?
4)αυτες οι ρυζογκοφρετες απο ΑΒ ειναι ΟΚ για διαιτα? Μου φανηκε στη γευση υπερβολικα εντονο το αλατι.
5)στην αρχη, 1η βδομαδα διαιτας τα κιλα φευγουν γρηγορα, μετα απο 2η βδομαδα και μετα τι περιπου να περιμενω?
1 τη βδομαδα η παραπανω? Με περιπου 1200 θερμιδες τη μερα. Ειναι ΟΚ η πρεπει λιγοτερες?
Απλα να πω οτι δε γυμναζομαι και γενικα η ζωη μου ειναι καθιστικη αυτο τον καιρο.
αυτα προς το παρον και ευχαριστω εκ των προτερων
- 15-08-2010, 18:38 #2
φτουυυυυ εχω προβλημα με τη συνδεση, το θεμα βγηκε 2 φορες.
καποιος διαχειριστης να βοηθησει με τη διαγραφη του ενος???
15-08-2010, 20:18 #3
1) Νερο κυριως στην αρχη του γευματος για να "φουσκωσεις". Δεν εχω διαβασει ποτε να υπαρχει προβλημα παντως.
2) Μπαχαρικα με χιλια. Νοστιμιζουν πολυ το φαγητο,προσδιδουν αρωμα και νοιωθεις πιο χορτατος. Θερμιδικα ακινδυνα. Οποιος εχει στομαχικα προβληματα, τα αποφευγει.
4) Γιατι οχι καμια bar δημητριακων και κομματακια σοκολατας με 130θερμιδες και νοστιμια?
16-08-2010, 11:27 #4
click καλημέρα, εγω δε το ηξερα αλλα μου ειπανε κοριτσια μεσα στο φόρουμ οτι νερο πρεπει να πίνουμε λιγη ωρα πριν το γεύμα και λιγα λεπτά μετα.εγω βεβαια δυσκολευομαι να το κάνω αλλα ετσι ειναι πιο σωστο.
οσο για το ρυθμό απώλειας συνηθως την πρωτη βδομάδα ξεφουσκώνεις και χανεις πιο πολλά αλλα απ την δευτερη και μετα χανουμε 1 κιλό τη βδομάδα που ειναι κ η σωστή απώλεια για να μην τα ξαναπάρεις.
16-08-2010, 11:49 #5
Originally posted by click
Καποιες αποριες για τη διαιτα.
Δεν κανω κατι συγκεκριμενο, δεν παω σε διαιτολογο, δεν εχω διαιτολογιο.
Απλα προσεχω πολυ θερμιδες και ποσοτητες.
1)απο ο,τι ξερω ειναι κακο να πινουμε νερο μαζι με το γευμα. αυτο ισχυει για οποιοδηποτε γευμα?
δηλαδη αμα πινω πολυ νερο με γευμα εντελως αναλατο παλι πειραζει?
δεν ειναι κακο να πινουμε νερο πριν κατα την διαρκεια και μετα το γευμα απλα αν δεν πινεις νερο κατα την διαρκεια του γευματος βοηθας τον οργανισμο σου να αποροφισει της βιταμινες το σιδηρο κτλ κτλ ποιο γρηγορα κατα τα αλλα το ιδιο ειναι ουτε αν πινεις νερο οτι θα γινει κατι απλα χωρις νερο γινετε καλιτερη αποροφηση τον στοιχιων που χριαζεσε στον οργανισμο σου
2)μπαχαρικα. Πιπερι, κανελλα, καρυ, θυμαρι, ριγανη επιτρεπονται στη διαιτα?
Αν οχι, τι κακο κανουν? Κατακρατηση οπως το αλατι?
χμ για αυτο ιδεα δεν εχω εμενα δεν μου τα εχει απογορευσει η διαιτολογος μου και νομιζω ειναι στην κατηγορια που δεν επιρεαζουν τιποτα στον οργανισμο
3)Διαβασα οτι τα γλυκαντικα (πχ καντερελ) εκτος απο ανθυγιεινα κανουν και πεινα με αποτελεσμα να
χαλανε τη διαιτα. Ισχυει το ιδιο και για προιοντα light? πχ. το γνωστο 0% παγωτο παιζει να δημιουργει πεινα μετα
απο λιγο?
νομιζω αναλογος το ατομο . εμενα δεν με δημιουργουν ποινα και τα γλυκαντικα και τα light
4)αυτες οι ρυζογκοφρετες απο ΑΒ ειναι ΟΚ για διαιτα? Μου φανηκε στη γευση υπερβολικα εντονο το αλατι.
δεν ξερω
5)στην αρχη, 1η βδομαδα διαιτας τα κιλα φευγουν γρηγορα, μετα απο 2η βδομαδα και μετα τι περιπου να περιμενω?
1 τη βδομαδα η παραπανω? Με περιπου 1200 θερμιδες τη μερα. Ειναι ΟΚ η πρεπει λιγοτερες?
Απλα να πω οτι δε γυμναζομαι και γενικα η ζωη μου ειναι καθιστικη αυτο τον καιρο.
αν εισαι κοπελα νομιζω ναι αν εισαι αντρας οχι περιπου 1700 θελεις . εγω εχανα σταθερα 2.5 κιλα την βδομαδα οσπου εφτασα στα 10 τελευτεα κιλα που χανο 1 κιλο την βδομαδα αλλα γενικα οσο περναει ο καιρος τοσα λιγοτερα χανεις
αυτα προς το παρον και ευχαριστω εκ των προτερων
16-08-2010, 12:14 #6
ευχαριστω για τις απαντησεις!!
βαζουμε μπαχαρικα λοιπον, παλι καλα!!!
οσο για το νερο θα προσπαθησω να πινω πιο πριν η εστω πιο μετα, παντως με δυσκολευει.
εγω εχανα σταθερα 2.5 κιλα την βδομαδα οσπου εφτασα στα 10 τελευτεα κιλα που χανο 1 κιλο την βδομαδα
4) Γιατι οχι καμια bar δημητριακων και κομματακια σοκολατας με 130θερμιδες και νοστιμια?
οσο για τις θερμιδες, ο θερμιδομετρητης το βιβλιαρακι λεει με βαση υψος, βαρος, σκελετο και ηλικια να παιρνω περιπου 1500, αλλα ειναι μαλλον πολλες αφου δε γυμναζομαι.
σας ευχαριστω πολυ
16-08-2010, 12:19 #7
παντως θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με 1400 τουλάχιστον κ σιγά σιγά να φτάσεις τις 1200.κανε δλδ τη πρώτη βδομάδα 1400 και θα δείς.γιατι αν ξεκινήσεις απο τώρα με 1200 μετά πόσο θα το ρίξεις αν πχ κολλησεις λιγάκι?
16-08-2010, 12:21 #8
ο σκελετος που κολαει στις ποσες θερμιδες πρεπει να παρει καποιος? δεν παιζει κανενα ρολο
16-08-2010, 12:25 #9
νομιζω οτι πρεπει να "κολλαει" και ο σκελετος λογικα.
δηλαδη αν για παραδειγμα καποιος ειναι 95 κιλα με βαρυ σκελετο, εχει λιγοτερο λιπος απο καποιον 95 κιλα και ελαφρυ σκελετο.
αρα ο δευτερος πρεπει να χασει περισσοτερα κιλα και πρεπει να παιρνει και διαφορετικο αριθμο θερμιδων?
με βαση τη λογικη το λεω.
παντως θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με 1400 τουλάχιστον κ σιγά σιγά να φτάσεις τις 1200.κανε δλδ τη πρώτη βδομάδα 1400 και θα δείς.γιατι αν ξεκινήσεις απο τώρα με 1200 μετά πόσο θα το ρίξεις αν πχ κολλησεις λιγάκι?
Κοιτα η αληθεια ειναι οτι ειναι δυσκολο να κρατησω 1200 θερμιδες και χτες μου βγηκαν περιπου 1400.
Μαλλον αυτο που θα προσπαθησω ειναι ναναι καποιες μερες 1200 και καποιες εως το πολυ 1400.
οταν θαρθει η περιοδος δεν ξερω τι θα κανω, που θα πειναω ολη μερα.......
16-08-2010, 12:32 #10
Στον νεσκαφε βαζω φρουκτοζη.
Το περιεργο ειναι οτι στο θερμιδομετρητη λεει 1 κ.γ. ζαχαρη= 20 θερμιδες
με βαση το κουτι της φρουκτοζης μου βγηκε 1 κ.γ.= 40 θερμιδες
διπλασιο?? πως κι ετσι?
16-08-2010, 12:35 #11
Ναι? Ειχα την εντυπωση οτι θερμιδικα ειναι το ιδιο πραγμα απλα η φρουκτοζη εχει πιο γλυκια γευση.
16-08-2010, 12:36 #12
εμενα παντως το νερο με φουσκώνει παρα πολύ,δλδ μπορει να χω φαει μεχρι το απογευμα 500 θερμίδες αλλα να χω πιει 8 ποτηρια νερο και να νοιωθω σα βαρελι!
οσο για αναψυκτικα λαιτ πχ δε ξερω τι ισχυει σε αλλους εγω αν πιω μετα δε θελω καθολου γλυκο.ισως ειναι ψυχολογικο δε ξέρω.
16-08-2010, 12:38 #13
αν υπολογισουμε 10γρ το κουταλακι (η ειναι πολλα???) βγαινει 40 θερμιδες.
και γω ιδιες περιμενα να εχουν. τουλαχιστον η φρουκτοζη ειναι αρκετα πιο υγιεινη
16-08-2010, 12:40 #14
δηλαδη αν για παραδειγμα καποιος ειναι 95 κιλα με βαρυ σκελετο, εχει λιγοτερο λιπος απο καποιον 95 κιλα και ελαφρυ σκελετο.
αρα ο δευτερος πρεπει να χασει περισσοτερα κιλα και πρεπει να παιρνει και διαφορετικο αριθμο θερμιδων?
δεν υπαρχει βαρυς και ελαφρυς σκελετος ο βαρυς σκελετος ζιγιζει 1 κιλο και ο ελαφρυς 950 γραμμαρια . ο σκελετος επιρεαζει μονο εμφανισιακα στο πως φενονται τα κιλα σου στο σωμα σου . πχ ενα ατομο με βαρυ σκελετο και υψος 170 και 70 κιλα θα φενετε αδυνατος λιγακι ποιο πολυ σε σχεση με εναν ιδιου υψους και ελαφρη σκελετο
16-08-2010, 12:46 #15
Originally posted by xempenδεν υπαρχει βαρυς και ελαφρυς σκελετος ο βαρυς σκελετος ζιγιζει 1 κιλο και ο ελαφρυς 950 γραμμαρια . ο σκελετος επιρεαζει μονο εμφανισιακα στο πως φενονται τα κιλα σου στο σωμα σου . πχ ενα ατομο με βαρυ σκελετο και υψος 170 και 70 κιλα θα φενετε αδυνατος λιγακι ποιο πολυ σε σχεση με εναν ιδιου υψους και ελαφρη σκελετο
το ειδα σε εναν πινακα να το μετραει σα να ειναι σημαντικο για να καθορισεις το επιθυμητο βαρος
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή