Results 61 to 75 of 110
Thread: Για γονεις με ΔΠΤ
-
15-09-2010, 22:26 #61
ΟΚ.ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ,ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ Κ.Λ.Π. ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ!
- 15-09-2010, 23:53 #62
βασικα αυτο που μου ειπε ειναι οτι ο θυμος ειναι ξεκαθαρος μεσα στα κειμενα και τον μεταδιδω.
επισης, συμφωνησε με αυτο που ειχαμε ξανασυζητησει, οτι δηλαδη ειναι σαφως πιο ηπιο απο ο,τι αν το ειχα γραψει σε β' προσωπο, απευθυνομενη σε αυτους. θα ηταν πιο επιθετικο και οι πιθανοτητες αφθονες να κλειδωσει το μυαλο και να μπουν σε αμυνα για τις σκαπουλαρουν.
anyway, κατα 90% θα το στειλω στον πατερα μου συντομα.
δε νομιζω οτι ειμαι σε θεση να γραψω νεο κειμενο απευθυνομενο σε αυτον, γιατι τοτε θα πρεπει να γραψω πολλες ανατριχιαστικες λεπτομερειες που δεν υπαρχουν εδω, γιατι δεν εχουν να κανουν με τις διαταραχες προσληψης τροφης, και δεν ειμαι σε φαση ακομα για τετοιο.
θελω μια περιοδο ειρηνης τωρα, τιποτα αλλο
04-11-2010, 00:05 #63
εγω σημερα διαβασα αυτο το τοπικ...
κλικ, δεν ξερω τι εκανες τελικα με τους γονεις σου... και θεωρω ακυρη καθε συμβουλη.
δλδ τι θα πει (σκεφτομουν μονη μου),μην τα πεις να μην τους στενοχωρησεις...?
ή: τι νοημα εχει αν τα πεις?
τελικα κατεληξα στην εξης αποψη:
αν καποια στιγμη οι γονεις σου φυγουν απο αυτη τη ζωη, για τι θα μετανοιωνεις περισσοτερο?
που τους ειπες καποια πραγματα?
η που δεν τους τα ειπες?
που δεν τους εδωσες την ευκαιρια να απολογηθουν... να εξηγησουν... να θυμωσουν... να ζητησουν ισως τη συγνωμη σου.. κ να δοθει κ σε σενα η ευκαιρια να τους συγχωρησεις για να μπορεσεις να προχωρησεις παρακατω...
οπως κ να χει, νομιζω οτι εσυ ξερεις τι πρεπει να κανεις.
πρεπει να κανεις αυτο που εσυ εχεις αναγκη να κανεις
04-11-2010, 11:05 #64
Originally posted by smart
τελικα κατεληξα στην εξης αποψη:
αν καποια στιγμη οι γονεις σου φυγουν απο αυτη τη ζωη, για τι θα μετανοιωνεις περισσοτερο?
που τους ειπες καποια πραγματα?
η που δεν τους τα ειπες?
που δεν τους εδωσες την ευκαιρια να απολογηθουν... να εξηγησουν... να θυμωσουν... να ζητησουν ισως τη συγνωμη σου.. κ να δοθει κ σε σενα η ευκαιρια να τους συγχωρησεις για να μπορεσεις να προχωρησεις παρακατω...
με ξαναεβαλες σε σκεψεις, σε ευχαριστω :starhit:
05-11-2010, 03:13 #65
Αυτο προυποθετει να ειναι κ οι γονεις ΕΤΟΙΜΟΙ για κατι τετοιοκ να μην ''κλειδωσουν''γιατι ο φοβος των γονιων ειναι να μην εχουν δικιο τα παιδια τους οταν τους τη λενε γιατι φρικαρουν κ νομιζουν οτι ακυρωνονται οποτε αντι να ακουσουν πραγματικα ,φοβουνται κ αμυνονται.
05-11-2010, 10:07 #66
θεωρεις οτι θα ειναι ποτε ετοιμοι?
εγω πιστευω πως οχι!!
το αν αμυνθουν κ αν φοβηθουν ειναι μεσαστο προγραμμα.,
αυτο τι σημαινει?
οτι δεν πρεπει αν ειπωθουν καποια πραγματα?
συνηθως βλεπουμε τουςγονεις σαν/ γονεις μονο κ δε μπορουμε να τους δουμε ως/σαν ανθρωπους.
αυτο που συγχωρουμε σε ολους στους γονεις μας δεν τοσυγχωρουμε!
μηπωςειανι καποια στιγμη καιρος να κουσουμε κ τη δικη τους πλευρα?
κ ας την καταδικασουμε, δεν ειανι εκει το θεμα!
μπορει ομως να μας εκπληξουν με τροπο που δε μπορουμε να φανταστουμε!!!
06-11-2010, 01:06 #67
θεωρεις οτι θα ειναι ποτε ετοιμοι?
εγω πιστευω πως οχι!!
το αν αμυνθουν κ αν φοβηθουν ειναι μεσαστο προγραμμα.,
αυτο τι σημαινει?
οτι δεν πρεπει αν ειπωθουν καποια πραγματα?
συνηθως βλεπουμε τουςγονεις σαν/ γονεις μονο κ δε μπορουμε να τους δουμε ως/σαν ανθρωπους.
αυτο που συγχωρουμε σε ολους στους γονεις μας δεν τοσυγχωρουμε!
μηπωςειανι καποια στιγμη καιρος να κουσουμε κ τη δικη τους πλευρα?
κ ας την καταδικασουμε, δεν ειανι εκει το θεμα!
μπορει ομως να μας εκπληξουν με τροπο που δε μπορουμε να φανταστουμε!!!
06-11-2010, 09:44 #68
καταλαβαινω τι εννοεις νομιζω...
το θεμα ειναι αν μπορει αν αντεξει το να μην παρει καποια απαντηση -οποιουδηποτε ειδους- που να τη διαφωτισει, να την ελαφρυνει, κτλ...ε?
κοιτα... παιρνεις τα ρισκα σου!
επικινδυνες ερωτησεις, θανασιμες απαντησεις!!!
η δε θα σ αρεσει αυτο που θ ακουσεις αλλα θα το παρεις αποφαση οτι αυτο ειναι-με κοστος βεβαια- κ θα προχωρησεις,
η θ αναρρωτιεσαι!
αλλωστε... το χω ξαναπει...
δεν κανεις ομελετα αν δεν σπασεις αβγα!
09-11-2010, 11:09 #69
και κει που παω να ψιλοηρεμησω....
αρχιζω δινω διαφορα αλλοθι και δικαιολογιες σε αυτους τους 2 ανθρωπους.
καταληγω οτι η μανα μου εχει καταλαβει και μου μενει ο πατερας μου που ειναι στην κοσμαρα του...
ερχεται ο χτεσινος διαλογος και μου αναβει τα λαμπακια!!!
μιλαμε στο τηλ με τη μανα μου
και μου πεταει διαφορα του στυλ "η αδελφη σου δεν κοιταει να κανει κατι για να αδυνατισει"
την προηγουμενη μερα, συζητουσα με την αδελφη μου οτι μας εχει αφησει ψυχολογικα παιδικα τραυματα ο τροπος που βλεπαμε τη μανα μου να ασχολειται ολη την ωρα με βαρος και διαιτες. και μου ελεγε η αδελφη μου ποσο κακη θεωρει τη διαιτα απο τοτε και δισταζει να το τολμησει.
λεω λοιπον στη μανα μου το εξης.
"δεν ειναι και ευκολο να ξεκινησει διαιτα γιατι την εχει συνδιασει με κατι παρα πολυ αρνητικο απο οταν ημασταν μικρα και εκανες εσυ διαιτες τρελες στερητικες και καναμε και μεις"
και ξινισε!!!!!!!!!!!!!!
μετα μου λεει
"τρωγατε μονο αυτα γιατι εσεις οι δυο δεν ξερατε να φατε σαλατικα"
της λεω
"ο,τι μας ειχες μαθει ξεραμε να τρωμε"
και ξινισε ακομα περισσοτερο. της εκανε και εντυπωση.
και για να σας βαλω λιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιγο στο κλιμα της διατροφικης καταστασης στο σπιτι.
πρωτη φορα εφαγα φαγητο με ελαιολαδο σαν φοιτητρια!!!!!
η μανα μου δεν το ειχε βαλει ποτε στο σπιτι γιατι δεν αρεσει στο μπαμπακα.
ακομα και στη σαλατα καλαμποκελαιο βαζει. παντου!
και ριχνει με ολο το μπιτονακι οσο περισσοτερο γινεται.
τα μακαρονια μεχρι πριν 1μιση χρονο νομιζα οτι σε ολα τα σπιτια τα βουτυρωνουν πριν βαλουν οποιαδηποτε σαλτσα ή οτιδηποτε αλλο. στο σπιτι μας, ηταν δεδομενο. και νομιζα οτι "ετσι γινεται"
και πολλα αλλα κραυγαλεα, μη συνεχισω αλλο.
το θεμα ειναι οτι ταχω παρει στο κρανιο παλι
09-11-2010, 11:29 #70
εσυ καποια στιγμη εμαθες οτι τα φαγητα δεν γινονται ετσι-ή τουλαχιστον οχι μονο ετσι- οπως τα κανει η μανα σου, εκεινη απλα ποτε δεν εφτασε σ αυτο το σταδιο!!!
και φταει αλλα και δε φταιει-για λογους που υποθετω οτι αντιλαμβανεσαι αλλα αν οχι μποτουμε νατους συζητησουμε.
σημασια εχει οτι εσυ περασες σε επομενο σταδιο :thumbup: κ οτι κ η αδερη σου εχει επισης την ευκαιρια να μαθει οτι τα μακαρονια γινονται κ χωρις βουτυρο-τυχαιο το παραδειγμα!!!
μην περιμενεις ν αλλαξουν τωρα οι δικοι σου- ειναι πολυ μεγαλοι γι αυτο, δεν εχουν χρονο ουτε κουραγιο να προσαρμοσουν σε νεα δεδομενα- εκτος κ αν τους επιβληθουν!!
09-11-2010, 11:33 #71
εσυ καποια στιγμη εμαθες οτι τα φαγητα δεν γινονται ετσι-ή τουλαχιστον οχι μονο ετσι- οπως τα κανει η μανα σου, εκεινη απλα ποτε δεν εφτασε σ αυτο το σταδιο!!!
και φταει αλλα και δε φταιει-για λογους που υποθετω οτι αντιλαμβανεσαι αλλα αν οχι μποτουμε νατους συζητησουμε.
και δεν ξερω απο ποια οπτικη γωνια θα μπορουσε να μη φταιει?
και οι 2 γονεις μου μεγαλωσαν με γονεις που φροντιζαν για το σωστο μαγειρεμα.
αρα τι δικαιολογια ειχαν που ταιζαν τα δικα τους παιδια πιτογυρα, γαριδακια, πατατακια, σοκολατες, τηγανητα, τιγκα στα βουτυρα ολα τα φαγητα, κλπ κλπ κλπ κλπ ?
ειλικρινα, πεσμου. δεν μπορω να σκεφτω τιποτα
09-11-2010, 11:38 #72
πιθανον ναειναι οπως τα λες τα πραγματα... αλλα εγω αναρρωτιεμαι.. ειναι δυνατον να μεγαλωσαν ΚΑΙ οι δυο με γονεις που ειχαν σωστες διατροφικες συνηθειες κ να εγιναν ετσι???
αυτο αντιλαμβανεσαι κ μονη σου οτι φαινεται σαν να ανηκει στη σφαιρα του παραλογου,ετσι δεν ειναι??
δλδ, μονο ως προς τα αρνητικα μας επηρεαζουν οι γονεις, ως προς τα θετικα τιποτα?
δικαιολογιες:η μητερα σου πχ μπορει να ενιωσε απορριψη αν προσπαθησε να μεγειρεψει σωστα , να μην αρεσε στον πατερα σου κ ετσι προσπαθουσε να βρει τροπους ναγινει αποδεκτη- κ ισως ο πιο προσφορος να ητνα το φαγητο!!!
αν δεν ειχε αλλους τροπους να εχει την αποδοχη του, την επιβραβευση, σκεψου ποσο σημαντικο ηταν γι αυτη!
09-11-2010, 11:42 #73
πιθανον ναειναι οπως τα λες τα πραγματα... αλλα εγω αναρρωτιεμαι.. ειναι δυνατον να μεγαλωσαν ΚΑΙ οι δυο με γονεις που ειχαν σωστες διατροφικες συνηθειες κ να εγιναν ετσι???
αυτο αντιλαμβανεσαι κ μονη σου οτι φαινεται σαν να ανηκει στη σφαιρα του παραλογου,ετσι δεν ειναι??
δλδ, μονο ως προς τα αρνητικα μας επηρεαζουν οι γονεις, ως προς τα θετικα τιποτα?
συν οτι και οι 2 μεγαλωσαν με μαμαδες που ηταν πολυ της καθαριοτητας και της ταξης, αλλα αυτοι οι 2 καμμια σχεση! μπουρδελο το σπιτι. δε φανταζεσαι
Originally posted by smartδικαιολογιες:η μητερα σου πχ μπορει να ενιωσε απορριψη αν προσπαθησε να μεγειρεψει σωστα , να μην αρεσε στον πατερα σου κ ετσι προσπαθουσε να βρει τροπους ναγινει αποδεκτη- κ ισως ο πιο προσφορος να ητνα το φαγητο!!!
αν δεν ειχε αλλους τροπους να εχει την αποδοχη του, την επιβραβευση, σκεψου ποσο σημαντικο ηταν γι αυτη!
οχι οτι ετσι εξυλεωνεται(? το σκοτωσα?) αλλα ας πουμε οτι ειναι ενας τροπος σκεψης.
09-11-2010, 12:04 #74
click μην αναλωνεσαι τοσο πολύ σε πράγματα που σε στεναχωρουν.μακαρι να μπορούσαμε να αλλαξουμε τους ανθρώπους αλλα δεν γινεται..μακαρι..θα εκανα τα πάντα να γινόταν αλλα ειναι μάταιο.σκέψου οτι οι γονείς σου την έζησαν τη ζωή τους οπως αυτοι διάλεξαν.ειναι η ώρα να κανεις κ εσυ το ίδιο.προχώρα μπροστά!μην αφήνεις καμια κουβεντα να σε πληγώνει η να σε στεναχωρεί.κοιτα το δρόμο τον δικό σου και τι θα κανεις εσυ για να εισαι ευτυχισμενη!
15-12-2010, 13:29 #75
με βεβαιοτητα μπορω πια να αναφερω οτι ειμαι εξω απο τον κυκλο...
φωναζα χτυπιομουνα τοσο καιρο στην ψυχοθεραπεια οτι δε θελω να ειμαι σαν αυτους, φοβαμαι μην ειμαι σαν αυτους, μη γινω σαν αυτους, μη μοιαζω με αυτους.
μετα απο ενα πελωριο κρας τεστ, ξερω οτι δεν ειμαι.
βγηκα εξω απο τον κυκλο.
μπορει να εχει λιγη μοναξια εκει εξω, αλλα ειναι καλυτερα.
ολα ειναι εφικτα
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....