ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 23 of 23
    Member
    bravo louna mou!!!

Senior Member
    :bouncing:

Junior Member
    Originally posted by click
    Καλωσηρθες Λουνα!

Συζητησε με τον ενδοκρινολογο σου τι αγωγη πρεπει να ακολουθησεις και πως επηρεαζεται το βαρος σου.
    Το ιδιο πρεπει να κανεις και με ενα διαιτολογο αν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα. Ελπιζω να πεσεις σε καλο επαγγελματια γιατι σε περιπτωσεις θυρεοειδους νομιζω (δεν παιρνω ορκο) η διατροφη πρεπει να εναι πιο προσεγμενη απο οτι σε περιπτωσεις υγιους μεταβολισμου.

Παντως επειδη εχεις συμπτωματα καταθλιψης και αυτο ειναι το σοβαροτερο κατα τη γνωμη μου, θα σου προτεινα ειδικα αυτο να μην το αμελησεις καθολου.

Οσο για την επεμβαση. Οχι, δε θα λυσει μαγικα τιποτα.
    Και οντως μπορει να τα ξαναπαρεις, αν δε λυθουν αλλα σοβαροτερα θεματα.
    Συμφωνώ σε όλα. Επειδή έχω κι εγώ προβληματικό θυρεοειδή, κυρίως να υπογραμμίσω από όσα είπε η click - να βρεις ΚΑΛΟ διαιτολόγο και ΚΑΛΟ ενδοκρινολόγο. Εγώ είχα αρνητικές εμπειρίες και από τις δύο ειδικότητες και με έριχνε πολύ αυτό ψυχολογικά - αν σου κάτσει αδιάφορος/άσχετος/ακατάλληλος, μη σκάσεις, τέτοιοι υπάρχουν και είναι και πολλοί. Πας παρακάτω μέχρι να βρεις καλούς (και αυτοί υπάρχουν, όσο κι αν μπορεί να νοιώθεις ότι δεν).

Επέμβαση κι εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να κάνεις. Κατ'αρχήν είσαι μικρή, και έπειτα τα κιλά σου παλεύονται και με λιγότερο επεμβατικές μεθόδους. Είσαι τυχερή, ανακάλυψες το πρόβλημα με το θυρεοειδή σου νωρίς. Που σημαίνει, υπομονή κι επιμονή να έχεις, και μπορείς να ρυθμίσεις και αυτό, και παράλληλα και το βάρος, και να είσαι ακόμα πιτσιρίκα. Απλώς και τα δύο θέλουν να μην το βάζεις κάτω και να επιμένεις, όσο κι αν κάποιες μέρες σε ρίχνει ψυχολογικά η κατάσταση. Εσύ τίποτα, θα σκέφτεσαι το φως στην άκρη του τούνελ και θα προχωράς. Μη μασάς καθόλου και όλα θα πάνε κατ'ευχήν.

Senior Member
    Kαλημερα ο θυρεοειδης μου μ την εξεταση αιματος που εκανα : Τ3 1, Τ4 74, TSH 4,60, TG ΘΥΡΕΟΣΦΑΙΡΙΝΗ 12
    Η μικροβιολογος μου ειπε οτι δεν ειναι πολυ σοβαρο αλλα τελικα δεν κλεινεις ευκολα ραντεβου σε ενδοκρινολογο στις 11 τ μηνα θα παω και θα δω τ θα μου πει.
    Εχω πολυ αγχος πονοκεφαλους καθημερινους λυποθημείες και τα εχω ψαξει ΟΛΑ εχω βεβαια χαμηλο σιδηρο 27 μ φυσιολογικη τιμη 41-132
    και τωρα μου ειπανε οτι ο θυρεοειδης μεχρι και αγχος προκαλαει..θα δουμε

Junior Member
    Originally posted by Λουνα
    Kαλημερα ο θυρεοειδης μου μ την εξεταση αιματος που εκανα : Τ3 1, Τ4 74, TSH 4,60, TG ΘΥΡΕΟΣΦΑΙΡΙΝΗ 12
    Η μικροβιολογος μου ειπε οτι δεν ειναι πολυ σοβαρο αλλα τελικα δεν κλεινεις ευκολα ραντεβου σε ενδοκρινολογο στις 11 τ μηνα θα παω και θα δω τ θα μου πει.
    Εχω πολυ αγχος πονοκεφαλους καθημερινους λυποθημείες και τα εχω ψαξει ΟΛΑ εχω βεβαια χαμηλο σιδηρο 27 μ φυσιολογικη τιμη 41-132
    και τωρα μου ειπανε οτι ο θυρεοειδης μεχρι και αγχος προκαλαει..θα δουμε
    Πολλά προκαλεί αν μείνει χωρίς θεραπεία. Γιαυτο σου είπα ότι είσαι τυχερή που το έπιασες νωρίς

Να ξέρεις ότι στο θυρεοειδή οι δείκτες είναι ενδεικτικοί, και αναθεωρούνται κατά διαστήματα. Δεν είναι ανάγκη να έχεις TSH 50 για να έχεις πρόβλημα. Αν βρεις ένα καλό ενδοκρινολόγο, που να δίνει βάση και στο πώς νοιώθεις και τι συμπτώματα έχεις παράλληλα με τα νούμερα στο χαρτί, δεν είναι τίποτα. Θα σου ρυθμίσει τη δόση του φαρμάκου που πρέπει να παίρνεις (σιγά την αγγαρεία, έτσι?) και θα λειτουργείς μια χαρά. Πάντως, πονοκεφάλους και ζαλάδες και λιποθυμίες, εγώ είχα λόγω χαμηλού σίδηρου, όταν ανέβασα αυτό, πάνε αυτά. Αλλά αυτά θα σου τα πει καλύτερα ο γιατρός που θα σε αναλάβει, εγώ λέω τι ίσχυε για εμένα προσωπικά. Μη σε αγχώνει. ΟΚ καλύτερα να μην το είχαμε, αλλά συνήθως είναι εύκολη υπόθεση να το ρυθμίσεις (εκτός αν είσαι γκαντεμόσαυρος σαν εμένα :tumble: ). Όλα μια χαρά θα πάνε, θα δεις. Και μετά θα γίνει και πολύ πιο εύκολο να χάσεις και βάρος.

Senior Member
    Οντως παλια δεν ειχα καθολου θυρεοειδη αλλα απο σιδηρο 000 μαυρα χαλια!!!πηρα χαπια αλλα με ενοχλουσαν πολυ τ επερνα μαζι ομως με αλλα 8 χαπια λογια καταθληψης χαλια χαλια χαλια χειμωνας αλλα εχω αποφασισει οτι ο φετινος θα ειναι ο καλυτερος!!!γτ??????γτ θα χασω τ κιλα!!!)))))))
    Gray εσυ σε τ κατασταση εισαι?εχεις χασει κιλα?

Junior Member
    Originally posted by Λουνα
    Οντως παλια δεν ειχα καθολου θυρεοειδη αλλα απο σιδηρο 000 μαυρα χαλια!!!πηρα χαπια αλλα με ενοχλουσαν πολυ τ επερνα μαζι ομως με αλλα 8 χαπια λογια καταθληψης χαλια χαλια χαλια χειμωνας αλλα εχω αποφασισει οτι ο φετινος θα ειναι ο καλυτερος!!!γτ??????γτ θα χασω τ κιλα!!!)))))))
    Gray εσυ σε τ κατασταση εισαι?εχεις χασει κιλα?
    Aν σε πειράζουν οι ταμπλέτες σιδήρου, υπάρχει και σε υγρή πόσιμη μορφή. Ρώτα το γιατρό σου μήπως είναι προτιμότερο να πάρεις τις αμπούλες.

Εγώ έχω χάσει καμιά δεκαριά κιλά,αλλά έχω δρόμο μπροστά μου

Senior Member
    Κ η υγρη μορφη με πειραζει!γενικα εχω ευαισθητο στομαχι τωρα που θα παω στ γιατρο θα τ πω αν χρειαζεται να μου ξαναγραψει και ας ποναω τ να κανω
    μπραβο!!!πολλα ειναι 10 κιλα!!κ εγω ελπιζω να τ εχω χασει τ 10 μεχρι τον αλλο μηνα

Page 2 of 2 FirstFirst 12