ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
    Senior Member

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Καλησπερα ειμαι 19 χρονων κανω διαιτες πανω απο 8 χρονια αλλα ποτε δεν ειχα φτασει στ κιλα που ειμαι τωρα
    95 κιλα με 1.66 υψος
    ολοι με κοιτανε περιεργα δεν θελω να βγω απο τ σπιτι δεν εχω τ να φορεσω νιωθω πολυ ασχημα απο τ πασχα σκεφτομαι ν κανω εγχειρηση δεν εχω αλλη ψυχολογικη δυναμη:sniff::sniff:
    θα ηθελα να σας ρωτησω αν συμφωνητε με την ιδεα του χειρουργειου διαβασα οτι οσοι τ κανανε δεν τ μετανοιωσαν
    τ προβλημα μου ειναι οτι χανω κιλα εχω χασει μεχρι και 20 αλλα τ περνω διπλα
    θα χαιρομουν αν μ απαντουσατε πραγματηκα κανεις δεν με καταλαβαινει

Senior Member
    κοιτα εγω πιστευω οτι μπορεις να κανεις μια σοβαρη προσπαθεια με διαιτολογο και να τα χασεις τα κιλα. Εγω εχω χασει 30 και μπορω να σε βεβαιωσω οτι δεν ειναι ακατορθωτο. Επισης πρεπει να ξερεις οτι χειρουργειο σημαινει διαιτα και μαλιστα εξαντλητικη...

Senior Member
    εχω κανει πολες σοβαρες διαιτες και τ καταφερνα αλλα τ ξαναεπερνα δεν εχω τ δυναμη να κανω μια διαιτα τωρα εχω κ αγχοδεις διαταραχη και δεν βοηθαει καθολου
    τ ξερω οτι σημαινει εξαντλητικ διαιτα αλλα θα εχω κατι που θα με πιεζε δεν θα μπορω να φαω γτ τωρα τρωω οχι επειδη πειναω αλλα ειναι μεσα στ κεφαλι μου ειμια φοιτητρια κ δεν μενω με τουσ γονεις μου η μανα μ οταν με ειδε τ καλοκαιρι μονο εγκεφαλικο που δεν επαθε μεχρι να χασω αυτα τ κιλα δεν μπορω να ξαναβγω απο τ σπιτι κ ξερω οτι ειναι ολα μεσα στ μυαλο αλλα αυτο δεν αλλαζει τ ποσο δυσκολα ειναι τ πραγματα

Senior Member
    Λουνα

μην αγχώνεσαι. Εισαι πολυ μικρη και έχεις ολο το χρονο μπροστά σου να αντιμετωπισεις το προβλημα και να γίνεις οπως θες.
    Δεν είναι αναγκη να κανεις εξαντλητική διαιτα. Απλά για αρχη κανε υγιεινες επιλογές. Φρούτα, λαχανικά, κοτόπουλο, ψάρια, καστανό ρυζι, ξηρους καρπους. Μην αφηνεις τον εαυτό σου να πεινάει. Εκανα και εγω πολλά χρόνια διαιτες ξενιστηκώματος και δεν κατέληγαν πουθενα. Μονο οταν καταλαβα πως πρέπει να χορταινουμε με υγιεινες τροφές, άρχισα να χάνω πραγματικα και τελικά εχασα 45 κιλά.

Παραλληλα γυμναζομουνα κιόλας. Αν δε θες να γυμναστείς μαζι με άλλους, ξεκινα να περπατάς σε ένα πάρκο, πάρε και μερικά βαρακια για το σπιτι, μερικα dvd γυμναστικής.

Ολα θα γίνουν σιγα σιγα. Κατά τη γνωμη μου επισης μη ζυγίζεσαι. Ακολουθησε υγιεινή διατροφή, μη μενεις νηστικη και να βλέπεις μόνο στα ρούχα την προοδο σου. Οι ζυγαριες μπορουνε να γινουν εμμονη και αυτο ειναι ότι χειρότερο οταν ειμαστε αγχωμενοι να χασουμε.

Εύχομαι το καλύτερο

Senior Member
    Σε ευχαριστω πολυ και μπραβο σου που τ καταφερες
    μπορει να ειμαι μικρη αλλα εχω τραβηξει πολλα
    ποτε δεν πεινασα με διαιτα παντα τ προβλημα μου ηταν τ μετα εκει τ εχανα κ πιστευω οτι μια εγχειρηση θα μ κρατησει στ βαροσ που θελω κ τ σκυλο μου να θελω να βγαζω βολτα κουραζομαι νιωθω πολυ αδυναμη και τ 55 κιλα που θελω να φτασω πολυ δυσκολο ημουν παντα παχυσαρκο ατομο σε ηλικια 6 ετων ημουν 35 κιλα ειδικα σμρ ειναι απο τις χειροτερες μερες μ
    "καλες"τροφες τρωω δεν πεινω δεν καπνιζω αλλα καπου κολλαει τ πραγμα εχω κ θηρωειδη εδειξαν οι εξετασεισ αιματος κ απο αυριο θα κλεισω ραντεβου σε ενδοκρινολογο

Senior Member
    Ωραια, ο γιατρός θα σου πει περισσότερα. Πες του τι αντιμετωπιζεις, με τη διατροφή, την κουραση και θα σε βοηθησει. Και μη στεναχωριεσαι. Να είσαι δυνατή και να πιστευεις οτι θα τα καταφερεις. Ξέρω ποσο βουνο φαίνεται τώρα, αλλα πιστεψε με καποια στιγμή μπαινεις σε ρυθμό και φτάνεις στο στοχο σου.

Senior Member
    Μα νομίζω πως και εγχειρηση να κάνεις αν δεν προσέχεις μπορεις να τα ξαναπάρεις τα κίλα ( ας με διορθώσει καποιος αν κάνω λάθος ). Να σκεφτεις οτι το στομάχι μας ειναι σαν μπαλόνι αμα του βάλεις πολυ φαγητό φουσκώνει, αν λιγο ξεφουσκώνει. Με την εγχείρηση θα περιορίσουν τον όγκο του στομαχίου σου. Αν όμως εσυ συνεχίσεις να τρώς με τον ίδιο τρόπο όπως πριν τότε με τον καιρό μπορεί να τα ξαναπάρεις. Συμφωνώ με την penelope1985 και την Danai20 καλύτερα να πάς σε έναν διαιτολόγο και να γυμνάζεσαι όσο πιο συχνα μπορείς αλλα πιο σημαντικό ακόμα να κοιτάξεις να κρατάς την ψυχολογία σου ανεβασμένη μετά για να μην τα ξαναπαίρνεις.Γιαυτό πάρε μια βαθειά ανάσα και ξαναξεκίνα! Αλλώστε είμαστε τόσοι πολλοί εδω να σου κανουμε παρεα και εγω έχω να χάσω 17 κιλά , πήγα σε διαιτολόγο και πίστεψέ με είπα στον ευατό μου πως ο νέος χρόνος δεν θα με βρεί πάλι χάλια 4 μήνες μείναν για να επιτύχω τον στόχο μου!!

Senior Member
    γλυκεια μου λουνα σε καταλαβαινω και σε νιωθω οσο δεν φανταζεσαι! εχω το υψος σου και εχω βρεθει στα κιλα που εισαι τωρα 2 φορες στη ζωη μου.μια στα τελειωματα του λυκειου(λογο πανελληνιων) και μια στο 4 ετος της σχολης(λογο αγχος).χρησιμοποιω παρενθεσεις γιατι τωρα ξερω πως αυτες ειναι φτηνες δικαιολογιες...
    μετα το λυκειο εχασα τα κιλα και εγινα 62! ολη μου η ζωη ηταν διαφοερτικη!
    και μετα απο 3 χρονια βρεθηκα παλι στην ιδια κατασταση κιλων στα 94 και δεν μπορουσα ουτε εγω να ανεχτω τον εαυτο μου. η μαμα μου με εβλεπε και εκλαιγε,σπουδαζω και εγω σε αλλη πολη.
    τωρα ειμαι 24 χρονων και κανω πην προσπαθεια μου πολυ πιο συνειδητοποιημενα και με πολλη περισσοτερη υπομονη.και πιστευω πως θα τα καταφερω!
    η γνωμη μου ειναι να κανεις μια καλη προσπαθεια με διαιτα. πηγαινε και σε ενα διαιτολογο γιατι μπορει να σε βοηθησει πολυ. εμενα προσωπικα με επηρεαζει το γεγονος οτι σκεφτομαι τι θα δειξει η ζυγαρια οταν παω και μου δινει πολυ κουραγιο η επιβραβευση της διαιτολογου οταν εχω χασει!αλλα και οταν το ξερω πως δεν εχω χασει παω παλι στο ραντεβου μου για να με μαλωσει!
    και θα ελεγα να σκεφτεις να πας κολυμβητηριο.μαλιστα αν εισαι φοιτητρια σε μεγαλη πολυ-αθηνα η θεσσαλονικη- θα σου ελεγα να πας σε ενα κολμβητηριο απο αυτα που δεν τα προτιμουν οι φοιτητες. εγω ετσι εκανα γιατι με επιανε πανικος στην ιδεα να με δει καποιος γνωστος με μαγιο!αν εισαι θεσσαλονικη μπορω να σου πω που παω για να το σκεφτεις αν θελεις!

Senior Member
    Καλωσηρθες Λουνα!

Συζητησε με τον ενδοκρινολογο σου τι αγωγη πρεπει να ακολουθησεις και πως επηρεαζεται το βαρος σου.
    Το ιδιο πρεπει να κανεις και με ενα διαιτολογο αν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα. Ελπιζω να πεσεις σε καλο επαγγελματια γιατι σε περιπτωσεις θυρεοειδους νομιζω (δεν παιρνω ορκο) η διατροφη πρεπει να εναι πιο προσεγμενη απο οτι σε περιπτωσεις υγιους μεταβολισμου.

Παντως επειδη εχεις συμπτωματα καταθλιψης και αυτο ειναι το σοβαροτερο κατα τη γνωμη μου, θα σου προτεινα ειδικα αυτο να μην το αμελησεις καθολου.

Οσο για την επεμβαση. Οχι, δε θα λυσει μαγικα τιποτα.
    Και οντως μπορει να τα ξαναπαρεις, αν δε λυθουν αλλα σοβαροτερα θεματα.

Senior Member
    Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας τελικα ολοι γυρω μου με φοβίσανε με την εγχείρηση και εδω και 2 βδομαδες εχω ξεκινησει διαιτα πινω πολυ νερο και περπαταω με τ σκυλο μ 1 ωρα την ημερα κ τ εχω παρει ζεστα τ θεμα!καλη ιδεα τ κολυμβητηριο Πειραια μενω :blush:¨
    βρηκα τ κλικ που μου ελειπε :bouncing:¨
    παλια ειχα κανει ενα προγραμμα σε μια εταιρία και ειχα αφησει πολλα υπολοιπα ετσι ξαναξεκινησα απο εκει που ειχα μεινει
    στοχος μου ειναι μεχρι τ 13 Δεκεμβρη που ειναι η γιορτη μου να χασω 15 κιλα ξερω ειναι πολλα αλλα 5 κιλα τ μηνα αν χανω θα τ καταφερω
    ξεχασα να αναφερω οτι θα δω ποσα κιλα ειμαι μολις τελειωσει ι δεθτερη εβδομαδα δλδ τ Τριτη

Senior Member
    ΠΕΙΡΑΙΑ?? στο παπει εχεισ περασει?

Ανδρέας Ζ.
    Guest
    Το να πέσεις σε κιλά είναι πολύ λιγότερο επώδυνο απ' ότι φαντάζεσαι , και εγχείρηση να κάνεις , μετά πάλι θα πρέπει να ακολουθήσεις σωστή διατροφή για να συντηρήσεις τα κιλά οπότε το να σκέφτεσαι την εγχείρηση είναι αποπροσανατολισμός κατά την γνώμη μου. Το νερό με ρέγουλα και μη πιέζεσαι να πιείς, άνθρωποι έχουν πεθάνει από νερό και δεν κάνω πλάκα.

Senior Member
    Απο τ Πειραια ειμαι τ Ραλλειο εχω τελειωσει αλλα οι γονεις μου εφυγαν για να μεινουν μονιμα στ χωριο και εμεινα μονη μου στ Πειραια :starhit:
    Στο Καποδιστριακο εχω περασει Κοινωνικη θεολογια
    Οσο μπορω πινω νερο δε πιεζομαι αλλα παρατηρησα οτι ενω παλιοτερα πιεζομουν με τ ζορι επινα δλδ μισο μπουκαλακι την ημερα τωρα πεινω 2 με 3 λιτρα.

Member
    Εγώ πάντως πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις όπως σου λένε τα παιδιά και χωρίς την εγχείρηση. keep up the good work!!!!:bouncing::grin:

Senior Member
    Σε ευχαριστω πολυ!Ναι εχω σταματησει να σκεφτομαι την εγχειρηση ειδα κ μερικες που δεν πετυχαν δεν αντεχω τ πονο αλλαξε κ η διαθεση μου (το πιο σημαντικο απο ολα)και ολα θα τ καταφερω!:roll:

Page 1 of 2 12 LastLast