Results 166 to 180 of 471
-
19-10-2010, 11:50 #166
μόνο πλάκα παθαίνεις? τρελλαθήκαμε σου λέω!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ BARB, ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΛΙΛΥ !!
ναι το φαντάζομαι ότι πρέπει να είναι αραιά στο ταψί να μην ακουμπανε μεταξύ τους να ψηθούνε γύρω γύρω, αλλά 3 τις χωράει άνετα. εμένα με 2 έμεινε πολύς χώρος ανεκμετάλευτος.....
πες μας αν γίνονται εξίσου καλές με 2 ταψιά (αν και γιατί όχι, το πολύ πολύ να θέλουν λιγη παραπάνω ωρίτσα), να ξέρουμε !!
και πάλι thx!
- 19-10-2010, 12:29 #167
δεν τους κανεις τους λαχανοντολμαδες την αλλη Κυριακη για να φερεις και κανενα ταπερακι στον παιδοτοπο?
19-10-2010, 14:51 #168
βασουλινι επειδη δεν τους εκανα ακομη, αν παρω λαχανο απο την πεθερα, ευχαριστως να φερω ενα ταπερακι!!
19-10-2010, 19:57 #169
Αυτες τις "τηγανιτές " πατατες τις ψάχνω καιρο!εννοω την συνταγή ούτε να τον ήξερες ευχαριστω!!!!εχω να φαω πανω απο 1 μήνα τηγανιτά (ναι τα καταφερα!)συγγνωμη για το οφ τοπικ αλλα Βασια μπραβο!ειδα τ κιλα που εχασες και πραγματικα σου αξίζουν πολλα συγχαρητήρια και εσένα μπαρπυ μονο εγω δεν τ χανω !ειμαι πολυ χαλια
(((((
20-10-2010, 11:23 #170
λουνα μου δεν μου αξιζουν συγχαρητηρια γιατι εδω και ενα χρονο δεν εχασα τιποτε μη σου πω οτι εβαλα κιολας γιατι τα περσυνα μου ρουχα εχουν τεντωσει. γενικα θελει επιμονη και υπομονη!
οσο για τις πατατες φοβερες. χθες πλακωθηκα και αδειασα ενα πιατο!
σημερα το μενου μα ςεχει γιουβαρλακια. χθες εκανα και ενα κεικ με γλυκαντικο. αντεκατεστησα μερος του αλευριου με αλευρι ολικης και κουακερ. μια χαρα εγινε! θα με μαλωσετε αλλά το εκανα για να εχουμε πρωινο για το σχολειο. αφου δεν τρωμε πλεον κλασικα τοστ ζαμπον κασερι πρεπει να εχω ενναλακτικες. θα μετρησω καποια στιγμη θερμιδες να δω ποσο παψυντικο ειναι!
20-10-2010, 12:04 #171
γιουβαρλακια για μενα ειναι ενα πολυ γρηγορο και νοστιμο φαγητο για την οικογενεια. σε 1 ωρα το πολυ ειναι ετοιμο
21-10-2010, 09:27 #172
και ακομη πιο ευκολο ειναι αρακας. κρεμυδι ψιλοκομμενο απο carefour. απο τοτε που το ανακαλυψα ειμαι φανατικη. γλιτωνω χρονο και μυρωδια. χθες εκανα και ελπιζω αν εχω και για αυριο να γλιτωσω σημερα το μαγειρεμα!
21-10-2010, 09:36 #173
Έφτιαξα ένα καταπληκτικό μουσακά με λιγότερες θερμίδες,πολύ πιο υγιεινός έτσι.Τις μελιτζάνες σε νερό αλατισμένο κανονικά και στιμμένες στο φούρνο,να ψηθούν πάνω σε λαδόκολλα,αλειμμένες μόνο με λίγο λάδι κι απ'τις δυο μεριές.Τις πατάτες όπως της Mπαρμπίτας μας(δείτε τη συνταγή της παραπάνω).
Τις ψήνετε σε αέρα ή σε αντίσταση,μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Τη μπεσαμέλ την έφτιαξα με αλεύρι ολικής και το μισό βούτυρο από άλλες φορές.Για να γίνει νοστιμότερη,πρόσθεσα τυρί light τριμμένο,μπαχάρι τριμμένο και μοσχοκάρυδο.Το γάλα ήταν επίσης με χαμηλά λιπαρά,ενάμισι της εκατό.
Ο κιμάς μισός χοιρινός μισός μοσχάρι,με ελάχιστο λίπος.
Από πάνω σκόρπισα λίγη φρυγανιά σταρένια τριμμένη και μία υποψία κανέλλας.Έγινε ανάρπαστος.:wow:
21-10-2010, 09:46 #174
τωρα θα δοκιμασω να μετρησω θεμιδες ενος κεικ με γλυκαντικο
150 γρ λαδι= 1300
360γρ αλευρι=1260
5 αυγα=350
γλυκαντικο=1 (η ζαχαρη θα εδινε 1600 θερμιδες!!)
γαλα 200γρ =130
συνολο 3000 θερμιδες
υπολογιζω οτι βγηκε 15 μεγαλες θεριδες αρα 200 θερμιδες η μεριδα. αν ειχε ζαχαρη θα ηταν 300 η μεριδα. μπορει να κανω λαθος και στο ποσες μεριδες βγαινει ενα κεικ. παντως η συνταγ ειναι για ενα κανονικο κεικ στρογγυλης φορμας
αρα??
κανουμε γλυκα με γλυκαντικο. κοστιζει λιγο παραπανω αλλά βολευει!!
επισης 1 κιλο πατατες λιλυς με ενα κουταλι σουπας λαδι ( 4 πατατες 1 κιλο υπολογιζω) εχει 600 η πατατα και 150 το λαδι συνολο 750. νομιζω οτι 250 θερμιδες για μια καλη μεριδα πατατες "τηγανητες" ειναι μια χαρα! και λιγο λευκο τυρι λαιτ και καναμε ενα λουκουλειο λαιτ γευμα!!
21-10-2010, 09:49 #175
σαμπινα μου καλη η συνταγη. με δεδομενου οτι εχει ολα τα συστατικα που τρωει η κορη μου θα τη δοκιμασω συντομα!! ενα θεματακι εχω με τη κρεμα γιατι ο συζυγος δεν τη τρωει αλλά νομιζω θα κανω μισο ταψι με κρεμα και το αλλο μισο θα το κανω με περισσοτερα λαχανικα να γινει ψιλοτερο να ψηθουν ολα μαζι!! και θα βαλω και 1-2 κολοκυθακια να πεσουν οι θερμιδες!
21-10-2010, 09:50 #176
Μπαρμπούνι μου εγώ τα αποφεύγω τα γλυκαντικά όσο μπορώ.Έχω καταφέρει να πίνω τα ροφήματά μου σκέτα,αφού για χρόνια ήμουν ζαχαροεξαρτημένη.Αλλά αυτά τα χημικά δεν τα θέλω τα υποκατάστατα.Να σου πω εάν θελήσω να φτιάξω κάνα κέικ θα προτιμούσα τη μαύρη ζάχαρη,που έχει απίθανη γεύση,μελάσας,έστω κι αν από θερμίδες δε χτυπάει τα γλυκαντικά.Θα ζητήσω μία συνταγή για κέικ που έφτιαχνε η πεθερά μου και ήταν πολύ καλό και με εναλλακτικά υλικά και θα σου ψιθυρίσω.
21-10-2010, 10:06 #177
με αυτα και με αυτα δεν σας ειπα το καλυτερο
εχθες ειχαμε συναντηση γονεων. η δασκαλα μας (της κορης) θελει να κανει μια κλειστη ομαδα γονεων με οσους ενδιαφερονται. η ομαδα θα καθοδηγηται απο μια αστικη μη κερδοσκοπικη εταιρεια και θα εχει θεμα το πως θα βοηθουμε τα παιδια μας σε διαφορα προβληματα τους, πως θα τα κανουμε να αμυνονται σε προτασεις τσιγαρου, ναρκωτικων κλπ. θα βοηθησει στην αυξηση αυτοεκτιμησης τους και λυσης προβληματων τους και επισης θα βοηθησει στην αναπτυξη επικοινωνιας γονεων παιδιων. με τα χιλια ειμαι μεσα και ας μη προλαβαινω. 7 συναντησεις απο τη δευετερα μεχρι τα χριστουγεννα θα ειναι, θα τα καταφερω να τα προλαβω και αυτα.
και επισης αποφασισα να αρχισει η κορη μου ξανα κολυμβητηριο απο τον νοεμβρη. βλεπω οτι αυτη μαλλον εχει το χρονο και εγω δεν τον εχω. αν βοηθησει και ο μπαμπας στις μετακινησεις (που ειπε οτι θα βοηθησει) θα τα καταφερουμε.
και να αναφερω ακι το αλλο που για μενα το βρισκω σημαντικο, ο συζυγος χθες ηθελε να φαει σουβλακια και πηγε και εφαγε μονος του. δεν μας τα εφερε σπιτι να μυριζουμε και να τρωμε και οι υπολοιποι!
βλεπω φως στο τουνελ!!!!
21-10-2010, 14:24 #178
Originally posted by BARB3
με αυτα και με αυτα δεν σας ειπα το καλυτερο
εχθες ειχαμε συναντηση γονεων. η δασκαλα μας (της κορης) θελει να κανει μια κλειστη ομαδα γονεων με οσους ενδιαφερονται. η ομαδα θα καθοδηγηται απο μια αστικη μη κερδοσκοπικη εταιρεια και θα εχει θεμα το πως θα βοηθουμε τα παιδια μας σε διαφορα προβληματα τους, πως θα τα κανουμε να αμυνονται σε προτασεις τσιγαρου, ναρκωτικων κλπ. θα βοηθησει στην αυξηση αυτοεκτιμησης τους και λυσης προβληματων τους και επισης θα βοηθησει στην αναπτυξη επικοινωνιας γονεων παιδιων. με τα χιλια ειμαι μεσα και ας μη προλαβαινω. 7 συναντησεις απο τη δευετερα μεχρι τα χριστουγεννα θα ειναι, θα τα καταφερω να τα προλαβω και αυτα.
και επισης αποφασισα να αρχισει η κορη μου ξανα κολυμβητηριο απο τον νοεμβρη. βλεπω οτι αυτη μαλλον εχει το χρονο και εγω δεν τον εχω. αν βοηθησει και ο μπαμπας στις μετακινησεις (που ειπε οτι θα βοηθησει) θα τα καταφερουμε.
και να αναφερω ακι το αλλο που για μενα το βρισκω σημαντικο, ο συζυγος χθες ηθελε να φαει σουβλακια και πηγε και εφαγε μονος του. δεν μας τα εφερε σπιτι να μυριζουμε και να τρωμε και οι υπολοιποι!
βλεπω φως στο τουνελ!!!!
μπραβο τελεια!:thumbup:
να σου πω, ειδες για τα σεμιναρια στη ΧΑΝΘ? ενα 2ωρακι καθε Δευτερα, μαλλον δε θα μπορεις, αλλα το πεταω στο τραπεζι μπας και. εγω ψηνομαι παντως
21-10-2010, 14:47 #179
Originally posted by NADINE
--->Δωρεάν σεμινάρια διατροφής στη ΧΑΝΘ
Για 4η χρονιά φέτος, οι διατροφολόγοι Δάφνη Νταλάπα και Χριστίνα Δρακοπούλου μοιράζονται μαζί σας τις γνώσεις τους σε θέματα διατροφής που μας αφορούν όλους.
Τα σεμινάρια γίνονται στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς της ΧΑΝΘ, στην αίθουσα Σεμιναρίων, ημέρα Δευτέρα 6:00 -8:00 μμ με ελεύθερη είσοδος για το κοινό.
Σε ορισμένες ομιλίες θα υπάρχουν καλεσμένοι από άλλες ειδικότητες για μια πιο σφαιρική αντιμετώπιση των θεμάτων.
Ημερομηνίες? Θεματολογία σεμιναρίων
1. Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010
Επικίνδυνες ισορροπίες. Μπορεί η σκέψη και η συμπεριφορά να μας παχαίνει; Τι είναι οι διατροφικές διαταραχές και πόσο κινδυνεύουμε; (Mε τη συμμετοχή Ψυχολόγου).
2. Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010
Ρεαλιστικός και ασφαλής έλεγχος βάρους -μύθοι και αλήθειες για τη διατροφή και απλές οδηγίες για μόνιμη επιτυχία. (Mε τη συμμετοχή Ψυχολόγου).
3. Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011
Διατροφή στην προσχολική και παιδική ηλικία -θέτοντας τις βάσεις για σωστή διατροφή των παιδιών στο μέλλον. (Mε τη συμμετοχή Παιδιάτρου - Σύμβουλου γαλουχίας).
4. Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011
Τι τρώει ο Έλληνας καταναλωτής; - βιολογικά προϊόντα, πρόσθετα, διαβάζοντας ετικέτες, μεταλλαγμένα τρόφιμα, προϊόντα light . (Mε τη συμμετοχή Γεωπόνου).
5. Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011
Διατροφή στην παιδική και εφηβική ηλικία - διατροφικές οδηγίες για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών παιδιών και εφήβων. Θέτοντας τις βάσεις για την πρόληψη των χρόνιων ασθενειών και της παιδικής παχυσαρκίας.
6. Δευτέρα 11 Απριλίου 2011
Η διατροφή της γυναίκας στα στάδια της ζωής ? εφηβεία, γονιμότητα, Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, εγκυμοσύνη, θηλασμός, εμμηνόπαυση.(Με τη συμμετοχή Παιδιάτρου - Σύμβουλου γαλουχίας).
7. Δευτέρα 16 Μαΐου 2011
Διατροφή για κλινικές καταστάσεις - καρδιαγγειακά νοσήματα, Σακχαρώδης Διαβήτης, παθήσεις του πεπτικού, κακοήθη νοσήματα.
21-10-2010, 15:06 #180
KLIK πολυ ενδιαφερον.Αν πας 1Νοεμβρη σημειωσε να πας πεις αν ειπωθηκε κατι που κανει κλικ!!
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή